אני חושב שפה זה המקום לשאול..רואי

ב"ה לאחרונה אשתי ואני החלטנו להתחזק, לשמור יותר על קדושה בבית. אשתי ממשיכה לראות תוכניות וסדרות לא צנועות ויש לנו ויכוח (לא בקטע של מריבה, יותר דיון) רציני על כך. כשאני אומר שהיא רואה סדרות לא צנועות - יותר בכיוון 'רמזור' ודברים כאלו, שלעניות דעתי לא ראויים, לא ח"ו דברים גרועים מיזה... היא אומרת שלגבר לא ראוי בגלל נושא הצניעות, אבל לאישה אין כל בעיה.

מעניין אותי לשמוע דעות של אנשים, אני מגזים? נהייתי אובססיבי?

אני באמת לא חושב שיש הבדל בדברים האלו בין גברים לנשים. נעזוב את העובדה שהדברים האלו יכולים להשפיע גם על בנות בקטע של צניעות, (והיו לאשתי נפילות בתור נערה..) הדברים האלו משחיתים את הנפש.

למען הסר ספק, אני מקדים תרופה - אני לא טרול!רואי

אני חושבת שאתה לא אמור להתערב בכלל!אין כמו אמא

זה ענינים שלה עם הקב"ה. כן אתה מגזים!

גם אני חושבת שלנשים אין בעיה, כמובן שסרטים ממש מלוכלים משחיתים גם את הנפש של האישה ואם היא היתה צופה בהם היה מקום להעיר על כך.

אבל לדעתי לא במקרה של רמזור.....

מדוע לא להתערב?אלעד

וכי היא אינה חלק מהבית שלו ומהאווירה שמתרחשת ונבנית בו?

לו היה מדובר באשתו של השכן, מילא. אבל זו בת הזוג שלו שחשובה לו ומוערכת על ידו ועימה הוא מתכנן לחיות ולגדל משפחה והכל

אני מציע להמשיך עם הדיונים הללו בנועם ובחן תוך חתירה מתמדת למימוש רצון ה', לא חלילה לחנך אותה, ולקבל הכל בסבר פנים יפות.

אם היא היתה מקלקלת את הילדים עם סרטים אז ניחאאין כמו אמא

ילדים זה גם קשור אליו.

זה כמו שבעלי לא אחראי על המצוות שלי, תפילות שלי, אני גם לא מוכנה לקבל הערות על דת ממנו.

כמו שאני לא אגיד לו אתה מאחר זמן תפילה, הוא גם לא יגיד לי .

בחיי שאינני מביןאלעד

ילדיו קשורים אליו - ואשתו לא?

לעיתים עולה בי תמיהה למקרא תגובותייך - אתם באמת מסתפקים בלחיות תחת קורת גג אחת או שואפים למעט יותר מזה??

ילדים זה משהוא שיצא לי מתוך הגוףאין כמו אמא

זה הדי אן אי שלי. בעל ואישה לא.

בעל ואישה אומנם קרובים בצורה אחרת אפילו יותר מהילדים,אבל מצד שני אין אהבה כמו אמא לילד.

שוב נחזור לכל השרשורים אחורה שלבעל אין בעלות על אישתו וכנ"ל הפוך. וכן יש דברים שהם רק בגלל שגרים תחת קורת גג אחת ויש דברים שהם משותפים. כי כל בנ"א הוא יצירה בעצמה וזה שהם התחתנו לא אומר שיש פה שליטה של מישהוא אחד על השני.

תקראי מה הגבתי ל metorafiרואי

לא עסקתי בשליטה/בעלות/חינוך, אלא על חיבור שנוגע וחשוב לשניכםאלעד

אתפלל עליכם

יכול להיות חיבור נפשי ענק עם מישהואאין כמו אמא

לא חיבים שיגורו תחת קורת גג אחת.

תודה שאתה מוכן לבזבז עלינו זמן לתפילות... רק תספר לי על מה תתפלל שאם נראה שיפור ,לפחות לדעת על מה להודות...

^^^^^^^^^^^^ מסכימה עם כל מילה!גדר תיל

היא צודקת משתי סיבותruthi

א. באמת לאישה יש פחות עניין של צניעות בגלל העובדה שמה שמעורר אותך (ולכן אתה צריך להיזהר ממנו) לא מעורר אותה, אלא לענ"ד יותר בקטע של ניקוי ראש.

ב. אינך המשגיח הרוחני שלה ואין זה מתפקידך לחזק אותה. המקסימום והמינימום שאתה צריך לעשות הוא להתחזק בעצמך וממילא כל הבית יושפע.

ב"ה במשפט אחד אתה לא מחנך שלהmetorafi
זכותה לראות מה שבא לה
ברור שאני לא המחנך שלה!רואי

הדחיפה להתחזקות בבית באה מהכיוון של אשתי. זה לא שאני יושב לה על הראש ומחליט עליה, אנחנו פשוט מדברים בנינו. כמו שמדברים על איך עבר היום, מותר גם לנהל שיחות יותר עמוקות.

ותכל'ס.. קצת קשה לי לשבת וללמוד (בטח אם אשתי דוחפת אותי חצי ערב ש"עוד לא למדת כלום היום ושב תלמד") בזמן שהיא רואה מירוץ למליון ותוכניות ריאליטי אחרות, ככה שזה כן נושא שנוגע גם אלי.

ושוב למען הסר ספק - מאוד טוב לנו ביחד, יש לנו דיבור טוב ואני אוהב אותה ברמות אחרות. זה בסה"כ דיון..

הנה אתה עונה לעצמךאין כמו אמא

אתה אומר שלא לעניין לראות תוכניות ריאלטי ואשתך דוחפת אותך ללמוד.

אז מה הבעיה? זאת צורת ההתנהלות שלכם

( ד"א גם בעלי בדעה כמוך, באופן עקרוני הוא חושב שזה תוכניות מגעילות אבל מה שלא מונע ממני בשום אופן להמשיך לראות והוא גם מקשיב לי כי אני מספרת חווית על מה שאני רואה, אבל בחיים הוא לא אמר לי שלא אראה, מה שכן, אם הוא בא הביתה אז אני לא אשב שעה אצפה בתוכניות ואתן לו להשתעמם, להפך הוא יודע שזה עושה לי טוב אפילו שהוא שונא את התוכניות הוא יכול להגיד לי אני אביא לך את המחשב נייד למיטה, כי זה משמח אותי , רק חבל לי שהוא לא שותף איתי לראות אותם, לא בגלל שאני רוצה שהוא יראה דברים לא צנועים, כוון שזה תוכניות שמענינות אותי אני רוצה שהוא יהיה חלק מהחוויה הזאת, אבל הוא לא רוצה ואני לא יכולה להכריח אותו.).

ב"ה אתה לא חייב ללמוד חצי ערב תתקדםmetorafi
בקצב שלך עד שתוכל ללמוד יום שלם
תדברו בינכם כמו שאתה אומר ותבינו שאתם לא מחנכים אחד את השני אלה זוג נשוי שאמור לעזור אחד לשני ולדחוף בעדינות זה הכל
נשמע שהבעיה היא שהיא המשגיח שלך, אבל לא מוכנה שזה יהיה הפוךאיזו נחמה

אם היא שולחת אותך ללמוד, תענה לה שזה לא עסק שלה, בדיוק כמו שהסרטים שהיא רואה לא עסק שלך.

אולי ככה היא תתאפס על עצמה ותבין איפה היא עומדת וכמה מגוחך הרצון שלה להתחזק רק על חשבונך

גם אני חושב ככהמשה

זכותה לראות מה שהיא רוצה (בגדול), אבל שלא תתערב לך אם היא לא שואפת לכיוון.

חברים - תהיו רגועיםרואי

הדיבור בנינו נעשה בנועם וברוגע, אף אחד לא כופה כלום על השני. בסה"כ דנים בנינו על הדרך שלנו..

אשתי דוחפת אותי ללמוד כי היא יודעת שזה חשוב לי, אבל גם מאוד מאוד קשה לי.

ואם כבר התייעצתי, אספר קצת רקע - אני מגיע מבית נורא נורא אנטי, המשפחה שלי וכל הסביבה הקרובה בוחרי 'מרץ' להוטים (התחזקתי בזמן הצבא..מכון מאיר והמסלול הרגיל..) ומנסיוני, אני לא רואה כל הבדל בין גברים לנשים בכל הנושא של צניעות, וחיפוש אחר דברים כאלו.. (הייתי מספר דוגמאות אבל אני לא רוצה לטמא פה את הפורום בדברים האלו..)

אשתי גדלה בבית תורני מאוד עם אבא רב, והיא רואה דברים יותר בתמימות..

מפה הנקודות מוצא של שנינו..

תודה על התשובות!

זה אולי ישמע לך מוזראין כמו אמא

אבל לפעמים שבאים מבית שורשי דתי של דורות יש דברים שיותר מתירים...

אני רואה את זה על עצמי, נגיד אני לא צמה צומות חוץ מתשעה באב ויום כיפור, גם כשאני לא בהריון ולא מניקה, כי יש דברים שאני מרגישה שאבא שלי עם גב מספיק חזק וגם סבא שלי וכו שהיו רבנים ויש לי אפילו קרוב שהוא ממש פוסק,שלקחו על עצמם החלטה,

לעומת זאת בעלי לא ממש בא מבית כזה אז לו זה נראה ממש מוזר כי הוא הולך לפי הספר.

אז אני מבית של רבנים ובגלל זה גם בעלי רצה כי הבית שלו לא כזה. אבל באמת כמו שאתה אומר בהתחלה היו ממש מלא חילוקי דעות מצד אחד אני  מאוד מחמירה בכל מיני דברים מצד שני יש דברים שאני יותר מתירה....

מתחזקים וחוזרים בתשובה, לפעמים הרבה יותר מקפידים מדתי במקור אבל זה לא אומר שזה הדרך הנכונה. יש גם משהוא מצוין בתמימות

אבא שלך מתיר לך לא לצום צומות קלים?חכמה בלילה

זה משהוא שעובר במשפחהאין כמו אמא

סבא שלי בדק את זה עם פוסקים שהם מהמשפחה שלנו.

אני לא אומרת שזה לכולם..אני לא רוצה להטעות.

מי שיש לו פוסקים במשפחה אז הוא יודע על מה אני מדברת

זה כנראה רק לאנשים מהמשפחה,די"מ
לא כל אחד יכול לזכות.בהקלה הזאת
צריך להיות ממשפחה של פוסקים!
<צ>
זה בא בדרך כלל ממקום מאוד לא מכבד נשים..אם היית

שנשים לא צמות חוץ מתשעה באב מקובל בקהילות שמתייחסים לנשים יותר בזלזול ומבחינתם הן לא כל כך מחויבות במצוות ובחומרות.... כי הן נשים ומה זה כבר אישה....

בדיחה ידועה מספרת על בריסקע'ר (שם מאוד מקובל הזלזול הזה בנשים , וכולן שם פטורות מכל הצומות חוץ מ... גם ילדות!!) שהגיע לאשתו ואמר שהרב פסק שעליו לשבור את הצום משום פיקוח נפש , אם כך זה מצווה עליו לאכול ובמצווה מחמירים - אז שתכין לוסעודת שלמה בשעתו... כשהגיעה הארוחה היא רצתה לטעום גם אז הוא אומר לה - הי צום היום!! אז היא אומרת לו אבל אני לא צמה בהוראת הרב אם כך זו מצווה לאכול ועלי להחמיר - אז הוא עונה לה - "שכחת שנשים לא צריכות להחמיר??? "

איזה כיף אם הייתשירק

הפנמת משהו

את יודעת בעצמך שלא ממש בכיוון שלך....אם היית

איפה שחשוב הם מכבדים את הנשים יותר מחילוני ממוצע. וזה מה שחשוב.

אני לא בעד מניחות התפילין בכותל - שלא מסכימות עם זה שהתורה "מזלזלת" בהן כנשים...

בעיני אותם אנשים זה אותו דבר. אישה לדעתם פחות מחוייבת במצוות מאשר גבר...

זה לא אומר שהאישה שלהם מושפלת או מסכנה בשאר חיי היום יום . ולא אומר שיש לה שאיפות בדווקא לצום....

אז גם אם בעיני יש סוג של זלזול באישה כשמוותרים לה על הלכות רק בגלל שהיא אישה אז מה זה משנה - אני עדיין לא מחליטה שהנשים הללו מעונות ומושפלות או שהן לא מודעות לכך שהן מושפלות...

עד שאני אהיה במקום שלהן. יתכן שבעיניהם זה לא זלזול.

אמרתי לך שאני לא נוטה לשפוט אנשים שאני לא מכירה.

אם חילונים חושבים שבעלי מזלזל בי , אם את חושבת שבעלי מזלזל בי - ואני יודעת שלא (ואני לא פחות אינטליגנטית מכולכם.) , אני לא נוטה להחליט בשביל אותן נשים.

ממש לא מרגיש לי זלזול שפוסקים שאני לא חייבת בצומות קלים+mp8
להיות אישה ואמא זה מתיש ותובעני וגוף של אישה פיזית הוא חלש יותר.
זו לא בושה ולא נחיתות.

מרגיש לי שמכבדים את ההרגשה שלי,
שמתחשבים בי,
שמבינים את הצרכים שלי.
לרגע לא שמזלזלים.

אפשר לפרש כל דבר איך שרוצים.
^^^^יעל מהדרום
לק"י

וב"ה שהסיבות אצל נשים לא לצום הן לרוב מסיבות משמחות.
דיברתי על קהילות ספיציפיותאם היית

וקטנות במיוחד ששם גם ילדות ונערות בשיא כוחן ומרצן לא צמות...

כי ככל הנוגע להלכה יש שם תחושה שבכל דבר נשים מחוייבות פחות....

נגיד בפסח - הגברים אוכלים מצות חבורה - והנשים מצות שקנו בחנות...

לא מוצאת שום בעיה בזה. אני לא מרגישה קטנה בגלל זהאין כמו אמא

השאלה,ד.

ממה זה בא במקור.

אני לא לגמרי בטוח שזה בא ממה שכתבת - על אף שניתן להבין תחושה כזו.

יתכן, שבשורש הדברים זה בא מהבנה שככלל בחיים, האשה עסוקה הרבה בגידול ילדיה, הריונות, לידות וכו'; שלא לדבר שבעבר גם גיל הנישואין היה צעיר יותר, והבנות הרי נהגו "כמו אמא", וממילא נוצרו שתי "פאזות" של "חומרות והידורים":

אצל הגברים שחיפשו במה להדר - אז "מצות חבורה" כמו שכתבת וכד'. אצל נשים - בכל מהלך החיים של המסירות למשפחה וטרחת גידולה הפיזי.

וגם היחס האמיתי של ההלכה, במקורו, בא לדעתי מתוך זה. כלומר: מתוך כבוד אמיתי, הוקרת אמת, כאומר: אתה לא רואה שהיא עמוסה מעל הראש גם כך בגידול בית-ישראל, מה אתה מחמיר עליה בדברים אחרים..

וכיום, שב"ה פתאום "במקום הידיים" יש מכונת כביסה, וייבוש, וקונים במרכול וכו' - ולא פעם גם לאיש יש יותר זמן בבית - אז על אף שעדיין יש הרבה עבודה-משמחת, ובוודאי שנשארו הבדלים במהות בין אנשים לנשים בנוגע ל"זמנים והרגשות" וכו' (נוגע ל"מצוות עשה שהזמן גרמן" למשל), יש יותר מקום לשמחתנו לרצון של עיסוק והידור של נשים במצוות מעבר לתחום ביתן. זה דבר מבורך, שכאשר נעשה לשם שמיים ובענוה ולא בהתרסה, ולא על חשבון מצוות אחרות, מוסיף טוב.

[זה לא סותר, שכמו עוד דברים טובים, לפעמים "נספחים" אליהם פרשנויות לא נכונות. ולכן, למרבית הצער, ייתכנו כאלו שיתייחסו לתוצאה של הקלת היחס ההלכתי אל נשים, שבא מהבנת הערך כנ"ל, כאילו זה "זלזול". זה דבר גרוע, שצריך חינוך והסברה. אבל במהות - הדברים דומני כפי שכתבתי]

מזכיר לי את הבדיחה הירושלמיתמושיקו
שהנשים לא צמות שם בגלל שהם או יולדות או מניקות ואם הן לא זה ולא זה הן חולות
אישה זה דבר חלש. גם אם היא לא יולדת או מניקהאין כמו אמא

חולשה זה סוג של חולי

כל הנשים חלשות?יזהר

ואם כך, איך הם יכולות לצום בתשעה באב?

כי זה חוסר בררהאין כמו אמא

ואני אישית וגם אחיותי וגם חברותי ובנות שאני מכירה הן חלשות,

אני מרגישה רע אחרי צום תשעה באב ויום כיפור שאין בררה אז צמים, אם היה אפשר לא לצום ברור שלא היתי צמה,

אז אחרי הצום אני מרגישה חולשה נוראית, לא מתפקדת גם יום למחרת וזה עושה לי עוד סיבוכים שאני לא אכנס אליהם בעיכול, כי אני חיבת  לשתות מים כל יום. וחוסר של למעלה מיום בשתית מים עושה לי רע, זה לא בגדר של פיקוח נפש כי אחרת הייתי שואלת רב, אבל זה משהוא שגורם לי בעיות לפחות לעוד שבוע בבטן.

וגם כל סוף צום, בערך שעתים לפני הסיום אני מקיאה , פעם אחת בתשעה באב שעה לפני צום התחלתי להקיא, אז שמתי מהר את התינוק בלול והלכתי לשתות! כן פסקתי לעצמי, בעלי לא היה בבית ועמדתי להתעלף, אמא מעולפת עם תינוקים בבית אז לדעתי מותר לה לשתות.

רוב הנשים שאני מכירה סביבי הן נשים חלשות וצום זה חוסר בררה

כמדומני שהדוגמא שלך קיצוניתיזהר

הרבה אנשים חלשים בצומות. גם אני חלש בצומות. להכליל את כל הנשים, או אפילו את רובן - אני לא חושב שזה נכון, אלא אם כן ההגדרה היא קצת כאב ראש ועייפות.

גם אני בקטגוריה ובכ''ז צם בד''כמשה
סיוט.

בצומות קלים לפחות עד חצות.
כן יש נשים חלשות שלא יכולות לצוםמתעלה אליו

יש לי מחלת עצבים ומטבוליזם ממש גרוע ומאז שנולדתי מעולם לא הצלחתי  לצום למרות שניסיתי מאוד כי אני זקוקה לארוחות מלאות ומסודרות לשיגרה מאוד מוקפדת ולא אני לא מסכימה עם אין כמו אמא.

סליחה זה ליזהר,שירשרתי לא טוב.

עם מה את לא מסכימה?אין כמו אמא
תראי מה שכתבתי למטה.מתעלה אליו

אתן מדגימות מקרי קיצוןאלעד

האם אתן מייצגות את כל הנשים בעם ישראל?

לאמתעלה אליו

רציתי להבהיר שאני לא מסכימה עם ההגדרה שלה לחולשה.

זה לא בהכרח קשור להיותך אשהיעל מהדרום
ואני מכירה כמה וכמה נשים, כולל אותי שצמות בכיףבת 30

ובעלי יותר חלש ממני בצומות בדר"כ.

זו הכללה גורפת למדי.

ואשה זה לא דבר חלש. נכון שרובנו, בשנות ההריונות והלידות חלשות יותר, אבל לפני כן ואחרי כן- ממש לא מחויב המציאות.

אני צמתי בהריון ביום כיפור וב"ה עבר בטוביעל מהדרום
לק"י

אני ב"ה לא מאלה שמרגישות רע בצומות.
בתענית אסתר האחרונה הצלחתי לצום כמעט מלאמתעלה אליו

והייתי מאוד מופתעת מעצמי כי מאז ומתמיד לא הצלחתי לצום והרגשתי ככ אומללה ולא יוצלחית שפשוט בשלב מסוים ויתרתי.

רציתי להדגיש שיש הבדל בין חולשה שנובעת מתפקוד לא תקין(היריון,לידה,מחזור,מחלה כרונית)כמו אצלי לבין  מישהו שקובע לפי מה שבא לו

המנהג היום,ד.

ברוב המקומות דומני, שנשים מעוברות ומניקות לא צמות את התעניות ה"קלות" כלל; על אף שמדברי הרמ"א עולה שהן נהגו להחמיר כשאינן "מצטערות", למרות שאינן מחוייבות מעצם הדין. היום כנראה חזרו לדין המקורי, בגלל ה"חולשה".

יש לציין עם זה, שמי שהזכירו מקומות שנשים לא צמו - זה לא "לפי מה שבא להן".. זכורני ששמעתי מהרב יחזקאל דאום זצ"ל, שאמר בשם ברב אויערבאך דטבריה, שנשים לא היו צמות שם כלל בעבר.

אז כמובן, לא כל אחד יכול "להמציא" דבר כזה ולהחילט שכך ינהג.. אבל מי שאומרת שכך נהגו אצלם, כנראה יש לזה בסיס..

נכוןאין כמו אמא

אני לא יכולה להסביר את זה לבעלי תשובה .... אני לא מזלזלת ח"ו בהם כי במקום שבעלי תשובה עומדים...

למה אי אפשר להסביר? זה הסבר הלכתי לכל דבר.בת 30

אפשר להסביר.ד.

לא מרגישה מזולזלתמתעלה אליו

לא נראה לי כזה מסובך שיש הלכה ודעת תורה ולפיהם בוחנים כל מיקרה לגופו.

אני מודה שלגבי צום עדין לא שאלתי את הרב שלי ובאמת בהזדמנות הראשונה אבקש את פסיקתו.

הרב נבנצל, כמדומני.יזהר

אשריכם.ד.

וה"תמימות" היא מעלה מאד גדולה.

טוב שאתם מנהלים את העניינים בנעם.

כל הכבוד על ההחלטהפייג

"הכל סובב את האשכנזים". חיוך ממית

אולי אתה צודק, אבל לבתערב וללחוץ בקטעים האלה זה לא חכםrivki
ולא מוסיף שלום בית .

בזמן שאתה בבית תציע לה לעשות משהו ביחד או לראות סרט שאתה בחרת (נקי), רק אל תזכיר שזה במקום הסדרות שלה
מנסיון אישי:רוני בלילה

הרבה פעמים יש לי את הצורך בניקוי ראש בצורת סדרות וכדומה. מן הסתם זה קשור לכך שהיה לנו וידאו בבית בתור ילדים.

בעלי ממש לא בקטע והוא שומר את עיניו גם מסרטים מצוירים (שתבינו מי הנפשות הפועלות...)

הרבה פעמים אני מצטערת על כך שאני זקוקה לשטויות (המעניינות) הללו,

ומה שעוזר לי להמעיט בצפייה זה בעלי שמבין ומכיל ושאני יכולה לדבר איתו על זה.

למרות שהוא לא מסכים איתי בכלל בעניין הזה.

בקיצור-

לדעתי תשקיע את האנרגיה בלשמור על ערוץ פתוח איתה, גם אם אתה לא מסכים עם מה שהיא עושה,

כדי שיהיה לה לאן לחזור.

בהצלחה.

בטח שאתה צודק~א.ל
ולאישה לפעמים, בגלל הרגש העוצמתי, ההשפעה היא גדולה יותר ברמה הנפשית.פנימית.
מה שכן, אינני חושבת שצריך להתעסק במי צודק ומי לא, אלא באיך להתעלות על המצב
נסו להבין מדוע יש לה צורך כל כך גדול בסדרות הללו.. לאחר שזה יובן- ייתכן שתוכלו למצוא תחליפים אחרים ראויים.
נסה להבין אותה, ופחות לבקר וייתכן ודברים יתבהרו בכיוון טוב.
בהצלחה
א. אתה לא "אובססיבי"..ד.

[לא בקיא, ב"ה, ב"סדרות" שאתה מדבר עליהן]

אתה צודק שגם לאשה יש משמעות אם היא רואה דברים לא טובים וזה לא בריא לנפש. אם כי זה לא כמו איש במובנים מסויימים. כל אחד עם "עניינו".

ב. כל זמן שאתם דנים האם זה ראוי או לא - דיון בהחלט לגיטימי. החלטתם ביחד על כיוון של בית ששניכם רוצים בו, לגיטימי לדון ביחד מה מתאים לכיוון הזה.

ג. עם זה - כדאי שהכל יהיה בדרכי נועם, באהבה וכבוד, ובסבלנות לתהליך. שלא ליצור חלילה "אנטי". כמה שתרבו בדברים חיוביים, יש להניח שהיא תרגיש בעצמה מה לא שייך.

תצליחו.

יישר כח על הבחירה הטובה.

האשה היא מראה של הגברמושיקו
אם תוסיף בקדושה בנחת ובחיוך היא תוסיף גם
מסכימה איתך.שירשיר90
בוא נאמר שאין בזה שום תועלת...

כמובן שכל אדם הטוב בעיניו יעשה.

אך אם יש לבן הזוג בעיה עם עניין מסויים
שבן זוגו עושה, פה מתחילה הבעיה.
ובעיניי לא משנה מה זה,
אם זה מפריע לך, יש על מה לדבר.
חשוב מאוד להגיע להסכמות בכל דרך.

בעלי למשל, לא מדבר בכלל.
ואז בשלב מסויים זה מגיע לפיצוץ או לרמות גבוהות של תסכול וכעסים
למה זה טוב? עדיף לשבת בכיף, בנחת ורוגע
ולומר "תשמעי... מציק לי כך וכך"
לראות מה אפשר לעשות למען השני.
למען האהבה ושלום הבית.

בהצלחה

ממש לא לענייןאשתו
גם אני כמו אשתך צופה במירוץ למיליון (רמזור נראה לי פחות צנוע ושייך..) וזה לא הדבר האידיאלי אני יודעת (תהיה בטוח שגם היא) אבל זה מנקה את הראש ונחמד לעיתים אחרי יום קשה. בעלי ממש לא אוהב את זה ואני יודעת ומשתדלת לא לראות כשהוא בבית על חשבון הזמן שלנו. אבל לפעמים כשהוא לומד ואני אחרי יום עמוס ומתיש אני אצפה בזה והוא יעבור לידי ויחייך "נו שוין.. שוב השטות הזו?" אבל באותה נשימה יכול להביא לי איזה פופקורן וחיבוק.
לאט לאט אני מורידה את המינון מעצמי בזכות התגובה שלו ובזכות העובדה שאני רואה כמה הוא מנצל את הזמן ללימוד ולהתקדמות.
ועוד נק', נכון שגם בנות לא צריכות ולא ראוי שייראו דברים מסוימים ולא צנועים. אבל די להיות מגוחכים ולהגיד שזה בדיוק כמו שבן לא צריך לראות. זה ממש לא אותו הדבר, מה שזה עושה לאישה ומה שזה עושה לגבר אלו דברים שונים לגמרי.
ריגשת אותי מ או ד עם התגובה שלךאביוס
אני חושב שזה משפיע לרעה גם על גברים וגםחבדניקק
על נשים כי זה עולם מושגים נמוך ורדוד בדרך כלל וסדרות וסרטים זה כלי עוצמתי שמאוד משפיע. גם אני נמשך לזה מאד אבל מנסה להלחם בזה.
לדעתי תניח להפרח-בר
אני יוצאת מנק׳ הנחה שלרוב הדתיים יש טלוויזיה בבית ( כן מחשב זה בדיוק כמו טלוויזיה) אז הוויכוח בינכם הוא לא טלוויזיה כן או לא אלא איזה תכנים ראויים ואיזה לא ראויים , הוויכוח הזה עקר כי הוא לא יוביל אותכם למקומות טובים , לכל אדם יש צורך בפורקן אז חלק עושים ריצה וחלק רואים תוכניות רדודות וטיפשיות בטלוויזיה כרגע הבחירה שלה נראית לה לגיטימית ביחס להתחזקות שלה , אמרת את שלך ועכשיו הכדור אצלה - תניח לה לעשות את הדברים בקצב שלה.

אי אפשר להיות כזה רציני כל החיים וכל הזמןחלב ודבש

ואצל מבוגרים אין רע בקצת קלות ראש וצפיה בטלויזיה.

הטלויזיה היא מסטיק לעיניים, כמו שלפעמים לועסים מסטיק במקום מזון בריאות, ככה אפשר קצת לראות טלויזיה.

עם ילדים זה קצת שונה אבל גם עבורם יש בהחלט תכניות הולמות ומתאימות שניתן לצפות בהן במשורה.

למה?...ד.

לך אישית אולי זה לא מתאים - לאחרים כן. 

בהחלט יפה שאנשים רוצים לשמור על טהרה מהדבר הזה.

והם כלל לא חשים בגלל זה "רציני כזה כל הזמן"....

זה לגמרי ענין של תפיסת עולם - וגם של מה שהאדם מרגיל את עצמו.

מה למה?חלב ודבש

מי שזה לא מתאים לו שיעשה מה שכן מתאים לו.

אני כותבת את דעתי בלבד, ולדעתי בהחלט אפשר שיהיו בחיים גם דברים לא כל כך כבדים ורציניים .

בשבילי התוכניות האלו זה עושה אושראין כמו אמא

לא מענין אותי מה כל העולם יאמר. לי זה  עושה טוב !

אני לא יכולה לשכוח את זה שבעונה הקודמת של הכוכב הבא, (העונה לא יצא לי לראות) ראיתי את הפרק הראשון ולשעה פשוט שכחתי מהעולם, אני סימתי את הפרק ואמרתי ואווווו יש עוד חיים, זה היתה לי תקופה קשה , שום דבר לא ניתק אותי מהעולם כמו התוכנית ניסתי יציאה, בילוי, קניות, זה פשוט עשה את העבודה.

אז אני יכולה להבין את האנשים שזה עושה להם טוב, לי זה עושה רק טוב לנשמה, כשזה עושה לי טוב לנשמה טוב לכל המשפחה, אני שמחה שמצאתי מה עושה לי טוב, מה מנתק אותי. אני חושבת שהנזק שזה עושה לי מבחינה רוחנית מתגמד לאפס לעומת הבריאות הנפשית..

אז תבין את אשתך אם זה עושה לה טוב

ניסית אלכוהול? סמים קלים?יזהר

עוד לאאין כמו אמא

אם אני אמצה את תוכניות הריאלטי ,יש מצב שאני אמשיך לשם.

וחשבת גם לנסות לטפל בבעיה מהשורש?יזהר

אגב, נראה לי שעדיף סמים קלים על תוכניות הריאליטי. הרבה פחות מזיק.

סמים קלים זה עושה את האדם מסטולאין כמו אמא

אם אין שום בעיה, למה צריך להתנתק מהעולם?יזהר

סמים קלים גורמים לחוסר דעת זמני. תוכניות ריאליטי פוגעות בדעת לטווח ארוך.

די עם דברי התוכחהפרח-בר
אנשים בוגרים יכולים להחליט שהם רואים טלוויזיה ואין מקום להשוות את זה לסמים קלים .
זה קצת מתנשא לחשוב שכל מי שרואה תוכניות טיפשיות בטלוויזיה סובל מבעיה שצריך ״לטפל בה מהשורש״.

איזו התנשאות!יזהר

את מתנשאת בדבריך על כל האנשים המשתמשים בסמים קלים. אנשים בוגרים יכולים להחליט שהם משתמשים בשמים קלים. אני ממליץ לך לחזור בך ולהתנצל.

לגופו של עניין, אין כמו אמא טענה שסדרות ניתקו אותה מהעולם, ושהיה לה צורך גדול בכך. אני באתי ושאלתי למה יש צורך להתנתק מהעולם אם אין שום בעיה. שום התנשאות. נסי לעקוב אחרי הדיון.

גם לגבי סמים אני מסכימהפרח-בר
בתור אנשים בוגרים ההחלטה על חיינו היא בידינו , מובן שיש החלטות שגויות מהיסוד .
ההחלטה להתנתק מהעולם ולצפות בטלוויזיה היא החלטה לגטימית, לא תמיד חייבת להיות איזה בעיה אנשים נהנים להתנתק מטרדות היומיום , מהעבודה , מהילדים , מהלימודים .
זה היופי אצליאין כמו אמא

שאני יכולה לקחת את עצמי ולהתנתק מהעולם,בשביל שיהיה לי כח לשרוד את העולם

אני לא אחת שעושה מעצמה קרבן בשביל הבית והילדים.

ומי שלא יודע להנות בדרכים שלו, הבעיה אצלו!

איזו התנשאות!!יזהר

את טוענת שיש החלטות שגויות מהיסוד? מי שמך להחליט שמשהו שגוי מהיסוד.

וכו' וכו'. ודוק.

איפה ההתנשאות?פרח-בר
לענות כל פעם את אותה תשובה זו טקטיקה די מתישה ...תענה לעניין.
העובדות היום הן שרוב הציבור הדתי הוא במינסטרים , הוא מופיע בריאליטי ( כוכב נולד, מאסטר שף , המירוץ למיליון וכו׳) , אותי באופן אישי זה פחות מעניין אבל מי שזה מספק לו איזה אתנחתא מטרדות היומיום ...איפה הבעיה פה? השחתת הנפש? לא מדובר על תועבה רק על קצת רדידות ...זה הכל
זה לא רק רדידותאין כמו אמא

זה הרבה מעבר, בשבילי

היתי רואה פעם הרבה סרטים , קוראת ספרים. הגעתי למסקנה שזה פשוט עשה לי רע !!

מספיק לי החדשות הרעות, בכל סרט כמעט יש משהוא עצוב וגם בכל ספר, אני לא מוסגלת כבר לשמוע על דברים, מספיק שאקרא או אראה סרט על אמא שעמדה למות ונפרדה מהילד שלה, על אמא שטבעה והילד עמד ובכה, לא חסר אין סוף כל הסרטים שזכו  באוסקר שהם מציונים, אבל אם יש בהם טיפת עצב, אני נכנסת למיטה עם עוד חרדות, לא רוצה את זה!!!!! לא רואה שום סרטים

רק דברים שמצחיקים אותי מצידי שזה יהיה רדוד, גם סרטי ילדים יכולים לגרום לי לבכות, אפילו במבי שאמא שלו מתה עושה לי לבכות .

אז אני רואה רק דברים מבדרים ומצחיקים שמעלים לי חיוך , נכון שבריאלטי יש גם דברים לפעמים שגורמים לי לבכות אבל זה בכי אחר, גם ספרים, אני קוראת המון אבל לא ספרים עם עלילה, רק ספרי פסכולגיה, חינוך ילדים וכו. שום ספר שיש בו משהוא שיכול לגרום לי לצער.

יקירתי,אדל

תפסיקי להתנצל ותעשי מה שטוב לך.

גם אני רואה את התוכניות האלה, נהנית, צוחקת וממש לא מענין אותי מה חושבים אחרים.

אגב, דיברו פה (לא זוכרת בדיוק) שאם יש ספריה בסלון אז אין טלויזיה (משהו כזה),

אז לי בסלון יש שתי ספריות מלאות עד אפס מקום וגם טלויזיה .

חחחחחחחחחחח, אצלינו אין טלויזה זה מחשבאין כמו אמא

אני נראת לך מתנצלת??

כבר פתחתי ואמרתי מראש לא מענין אותי אף אחד בעולם מה הוא יגיד!

אני עושה מה שטוב לי!

פשוט ניסתי להסביר למה זה עושה לי טוב

חחחאדל

תעשו מה שטוב לכן.יזהר

בשרשור שהיה כאן לא מזמן היה אחד שטען שמה שטוב לו זה לגוון ולבגוד מדי פעם באשתו.

אז שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. אבל להזדעק מרה כנגד כל ביקורת שטוענת שאלו דברים רעים ומזיקים - זו צביעות ודמגוגיה.

במיוחד שאין לכם שום טענות לעניין חוץ מ"זה עושה לי טוב".

אוי. ההשוואה שלך מבדרת לחלוטיןאין כמו אמא

ההשוואה באה להעביר מסר מסוייםיזהר

להביא את הטענה שלך לאבסורד. לאמור: אם כל מה שעומד בבסיס טענתך זה "זה עושה לי טוב", אז אותה טענה תקפה גם להוא שרוצה לבגוד.

אני לא טוען שזה אותו דבר, לא אותה חומרה, לא אותה סקאלה.

^^^^^^^^^^^^^גדר תיל

אני לגמרי בדעתו של יזהר.

אם זה לא אותה חומרהשירק

אז הטענה שזה עושה לה טוב נכונה לגבי סרט, ולא נכונה לגבי בגידה.. הכל לפי מידת הנזק.

למה לא נכונה? איפה עובר הגבול?יזהר

אתה מכניס כאן את אלמנט הנזק. יפה. זה אלמנט חשוב. כשהוא בדיון, אפשר להתחיל לדון על הנזק מול התועלת של כל דבר.

אבל בדיבורים כמו "אני נראת לך מתנצלת?? כבר פתחתי ואמרתי מראש לא מענין אותי אף אחד בעולם מה הוא יגיד! אני עושה מה שטוב לי! פשוט ניסתי להסביר למה זה עושה לי טוב" - אין שום התייחסות לאלמנט הנזק, ואדרבה - יש אמירה שהנזק לא מעניין.

אם כךשירק

למה בגידה.

פעם הבאה לך ישר על רצח עם.

חשבתי על זה, אבל בסוף החלטתי ללכת על בגידה.יזהר

^^^^^^^^^^^^^^^^^plony_

לזה חינכו אותך?אלעד
ממתי יהודי עובר על איסורים מלאים או חלקיים (ואיסור לא תתורו חל גם על נשים) בגלל "מה שבא לו"??

לו בית דין היה פועל כיום, היו מלקים אותך על זה

ואני הייתי בא לראות
חחחחחחחחחחחחחחחחחאין כמו אמא
אלעד אתה לפעמים שוכח לקחת את הכדורים ויוצאות לך תשובות בהתאם. איפה כתר הרימון? תנערי אותו קצת.....
כדאי שתלכי לישון כי העייפות לא מטיבה עם הפה שלךמתעלה אליו

הוא מנהל הפורום אם שכחת.

התשובה שלה לא אמורה להתנסח אחרת בגלל שאני "מנהל"אלעד

אבל כן הייתי מצפה ממנה להצמד להגיון יהודי בסיסי.

זה פשוט.

גם וגם נימוס בסיסי או שגם זה כבר מת?מתעלה אליו

היא ממשפחה של רבנים מותר להדי"מ
זה חלק מההקלות המיוחדות לבנות ממשפחות של רבנים,ביחד עם לא לצום..

<צ>
צדקנות מכוערתשירק

תסכלו על עצמכם..

העיקר לא סרטים.

סגנון מכוער לא פחותמתעלה אליו

אישית הטעם שלה לא ממש מענין מישהו אבל היא החליטה לחשוף אותו במקום ציבורי ובסגנון לא ממש מתאים.

זו היא שהציגה את עצמה והכשירה את מעשיהאלעד

זה שלכל אחד ואחת מאיתנו יש מה להשתפר לא קשור לכאן

זה בסדר לא חשבתי אחרתמתעלה אליו

אבל אני גם לוקחת לתשומת ליבי כשאני כותבת בפורום ציבורי.

במהות זה באמת סותר לדעתי.ד.

גם חמור יכול לשאת הרבה ספריםיזהר

לפעמים צריך קצת להתנתק, במובן של לאוורר את הראשיעל מהדרום
לק"י

נראה לי שרובינו זקוקים לזה מידי פעם.
אני מכיר אנשים ממש לא כבדים ורציניים שלא רןאים תוכניות בכללדי"מ
(על אנדרדוס הם מתווכחים איתי שזה לא שייך..)
להיות "כבדים ורציניים" זה עניין של אופי ולראות מרוץ למליון לא עוזר לזה.
חבר שלי כל היום משנן תנ"ך והוא אחד ה"ליצנים"..
אשריו ליצנות דקדושה הלואי על כולנומתעלה אליו

אנדרדוס זה לא הסגנון שלי אבל מכבדת כי זה בא עם כוונה ליצור ממקום כשר(מקווה)

ממש לא נכוןמושיקו

מי שיש לו מספיק תוכן בחיים אין לו זמן לבזבז את הזמן מול מסך מרצד

ולא משנה אם זה טלוויזה או אינטרנט

חוצמזה שכמו שלא מסתובבים בבגדים לא צנועים ליד ארון עם ספרי קודש לא צופים בדברים כאלו לידו.

ואם אין ספרים בסלון זה באמת בעיה

טלויזיה ומחשב אינם רק "מסך מרצד"חלב ודבש

כשם שספר איננו רק אוסף של אותיות.

יש בהם גם רצינות וגם תכנים חשובים ומרתקים.

הכל תלוי במשתמש.

הדוגמא שהובאה כאן לדיון (ריאליתי, סדרות וכד') אינה ממין זהאלעד

אני מניח שאם אשת פותח השרשור היתה צופה בנשיונאל גיאוגרפיק, למשל, השרשור הזה כלל אל היה נפתח

הלוואי שהיה לי רק ערוץ אחד והוא נשיונאל גאוגרפיקהלוי מא

אבל טלויזיה זו חבילה רע וטוב משמשים בעירבוביה

אז ויתרנו על הכל

אם אתה רוצה, יש לי הרבה ג'יגות של סרטי טבעיזהר

בעיקר BBC, וקצת נשיונאל גאוגרפיק.

אני רוצה סרטים כאלה!!שביב

אז תאלצי לכתת רגלייך ליד בנימיןיזהראחרונה

(או לשלוח הארד דיסק עם תושב יצהר בוגר תורת החיים שמתכנן להגיע להקבלת פני רבו בחול המועד)

זה לא משנה מה רואים,זה בזבוז זמן לרובמושיקו
ורק כדוגמא שמסכמים ספר בסרט אי אפשר לסכם את כולו
דווקא הכלי עצמו חשוב ועוצמתי.יזהר

שבודקים מה אפשר לעשות בזמן שהשתמשו בומושיקו
באמת רואים את ההבדל..

אלא אם כן מנצלים אותו לא למטרות בילוי ובזבוז זמן אלא לעבודה או לימודים

ואז באמת מבינים עד כמה הכלי עוצמתי לטובה
זה כלי עוצמתי גם להשפעה ולהעברת מסריםיזהר

נכוןמושיקו
מי שעושה את השיווק מרוויח טוב

מי שנצרך לזה מבזבז את הזמן לרוב
אני לא מבין את טענתך.יזהר

אתה סבור שנער שרואה את קשר חופשי, למשל, מבזבז את זמנו?

במידה מסוימת כן,תלוי יחסית למהמושיקו
כי ספר יכול לעשות את אותה המטרה בצורה יותר עמוקה (למשל הספרעם של אורנה ברודמן)
^^^^די"מ
עם כל הכבוד לבית ספר לקולנע יהודי מישהו כמו א.ס (אם הוא לא כופר כמובן ) יעיל הרבה יותר.
(מבחינת עומק,זה נכון שסרט יותר אנשים יראו אבל מספר כמו שצריך הם יותר יושפעו)
יש לי הרבה חומרים בנושאיזהר

נפתח בזה:

אין לי אפשרות לצפות בזה כרגע,אבל,די"מ
אני לא טוען שזה לא חשוב.
אני חושב שספר טוב עושה עבודה יותר טובה ועמוקה.
אבל שניהם חשובים
מעריכה אותם מאודמתעלה אליו

חלוצים פשוטו כמשמעו ויורשיהם האמיתים של חלוצי הקולנוע בארץ.

זה לא אמור להיות אידיאל!מתעלה אליו

אני עצמי שומרת את זה רק למצבים ממש קשים של בזמן היריון,אחרי לידה ומצב נפשי קשה.

לענ"ד גם לנשים זה לא עושה טוב..אורי-ה1
בלי קשר לכך שעל גבר זה משפיע בצורה שונה, על כל בן אדם התכנים שהוא רואה וקולט משפיעים על הנשמה והנפש שלו.
גם לי ולבעלי היה דיון אם אקרא ספרים מסוימים או לא מאותה סיבה, אני בהחלט חושבת שיש מקום לדיון כזה -אם כי זה באמת צריך לבוא ממקום שאתם מבררים ביחד את הדברים אבל בסופו של דבר כל אחד מכם הוא אדם אחראי לעצמו וזו החלטה אישית שלו כך שלא יהיה לחץ מאחד על השני לשנות את ההתנהגות שלו..
ולעצם הדיון- אחרי שאני ובעלי דנו בזה הבנתי שזה באמת משפיע עלי גם אם באופן מיידי אני לא רואה את זה, זה כמו שאוכל לא כשר "מטמטם" את הלב, זה לא השפעה שאפשר להבחין בה בקלות אבל ברור שהיא ישנה. לכן הפסקתי לקרוא ספרים מסוימים.. אבל ברור שזו החלטה לא פשוטה שהייתה צריכה לבוא לגמרי ממני..
חוץ מהנושא הדתי יש לך עוד סיבה למה שהיא לא תראה?היועץ
כל אחד מתחזק בקצב שלו ולוקח את ההתחזקות לפי הרגשת ליבו, לכן גם אם אתה רוצה שהיא לא תראה דברים כאלה אסור לך ללחוץ מהכיוון הדתי. מה גם שזה יכול להרחיק אותה מה התחזקות.
לכן תחפש סיבות אחרות למה זה מפריע לך.
אני מבין לליבך ושאיפותייך נכונות וטובותהלוי מא

אבל אל תשכח שאתה השמש בבית ככל שתזריח עליה יותר היא תואר יותר 

ברגע שאתה תהיה גבוהה גבוהה היא אוטומטית תושפע זה דבר ראשון

דבר שני אל תשכח שהרגלים לוקח זמן לשנות לנו עד היום 8 שנים בלי טלויזיה ברוך ה עדיין קשה

בלי לשבת ולבהות במסך באיזו תוכנית טובה ואני עוסק במקצוע תורני.

שינויים כאלו לפעמים לוקחים שנים ארוכות אל תאיץ בתהליך בכדי שיהיה בריא

אסור "לא תתורו" חל גם על נשיםיזהר

אלא שהגדר שונה.

נשים יכולות לראות נשים בגופיות וכדו'. אבל כל ענייני רומנטיקה, נשיקות וכדו' - אסור גם להם.

מעבר לזה - יש כאן גם עניין של תרבות. וגם ללא העניין ההלכתי של "לא תתורו" - ברור שזה תוכן מקולקל, שגם משפיע לרעה על הנפש.

לעניין מעשה, ברור שאי אפשר להישאר באדישות מחד, וברור שצריך לא ללכת ראש בקיר מאידך. צריך למצוא את הנוסחא הנכונה להשפיע עליה לחדול.

נכון, וזה לא מספיק במודעות לע"ד..רואי

תודה על התשובות!

נראה לי שזה במקום לצאת או קניותl666

אז לפחות רואים איזה סידרה

כי משעמם ואין אפשרות לצאת או לראות משהו מעניין 

או סתם מוריד לחץ

אז הפתרון הוא להתמלא במשהו אחר

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך