תסמונת הבית היהודייקוט

בעידן הסקרים והשקרים מסתבר שכולם נפלו בפח, ובדגש על מפלגת הבית היהודי. 19 מנדטים לבית היהודי, כאשר הליכוד אמור היה להסתפק ב- 21 מנדטים בלבד. מה שדחף את בנט וחבריו לחלום על ממשלה לאומית דו ראשית, ולמלא סל של דרישות קואליציוניות כיד המלך. אני לא יודע אם אכן ניתנו הבטחות כטענת אנשי בנט, או שלא ניתנו כטענת אנשי הליכוד. מה שבטוח שמישהו פה משקר.

כך או כך תוצאות האמת הן שונות בתכלית מהנבואות הסיקריות, ושאלתי אם הבית היהודי החבול לא מותח את החבל יתר על המידה, ומאלץ את הליכוד שזכה בהישג באמת נאה לפנות אל המחנה הציוני אפילו במחיר רוטציה בראשות הממשלה. ברי שבקונסטלציה של ממשלת אחדות יאלץ הבית היהודי להשאר בספסלי האופוזיציה. 

ואולי בנט פשוט משחק לידי נתניהו שלא שוכח לו את ברית האחים שהיתה הטריגר העיקרי לקיצור ימיה של הממשלה היוצאת. 

ואולי...amaliabarbanel

הכל קונספירציות שככה צריך להתייחס אליהן? אל תשכח שהתקשורת הכזיבה הפעם בגדול ויצאה הטיפשה הגדולה ביותר - אם אתה ממשיך להאמין לשטויות שנאמרות שם גם היום, אתה ממשיך לשחק לידיים שלהם. תן לזמן לעשות את שלו ואם אכן תהיה קואליציה עם בוז'י אז תוכל להתלונן - ואני אתלונן יחד איתך בכל הכוח.

בוא לא נגזים. אף אחד לא חשב על 19 מנדטים, גם בתחילת התהליךותן טל

של הבחירות.

אמת שבמשך החודש הראשון, עד סגירת הרשימות ופרשת אוחנה שקרתה בדיוק לפני - הבית היהודי נע בין 14 ל16 מנדטים בסקרים, ואנשים וגם במפלגה חשבו פחות או יותר על הכמות הזאת של המנדטים - אבל במשך החודש וחצי שלאחר מכן התברר שהייתה נפילה רצינית, והבית היהודי התחיל להתכונן באמת לבין 11 ל13 מנדטים, ו14 היה בשבילו הישג ענק אם היה מגיע. בסוף, כידוע, ביומיים האחרונים עברו המון מצביעים פוטנציאליים מהבית היהודי לליכוד, בעקבות הקמפיין המוצלח של הליכוד (העובדה למשל היא שהחיילים הצביעו בכמות כפולה בערך, לבית היהודי - כנראה בגלל שהקמפיין של נתניהו צבר תאוצה בזמן שבצבא כבר הצביעו או היו במהלך ההצבעה המוקדמת - ככה שהם פחות הושפעו מהקמפיין שלו).

היו סקרים עם 19 מנדטים. אם תתאמץ תמצא אותם.יקוט
ולענייננו וכפי שכתבתי קודם 67 חברי קואליציה צריכים להתחלק בשמונה עשר שרים ז''א שר אחד לכל 3.72 חברי כנסת. לפי מפתח זה מגיע לבית היהודי שני שרים בלבד. גם ליהדות התורה מגיע שני שרים, אבל סביר שהיא תעדיף לוותר עליהם לטובת הליכוד בדווקא (או לש''ס) ולא לבית היהודי שתפר קןמבינה עם לפיד להשארתם בחוץ. עכשו כשהבית היהודי מוכה וחבול זה הזמן לחרדים לסגור את החשבון ההיסטורי. בצלע השלישית נמצא הליכוד האובססיבי לכל מה שקשור לנקמה בבית היהודי ולו בגלל העומד בראשה נפתלי בנט. לא אלאה בדברים. אולי רק לי נראה שהבית היהודי מייצר גלים בגלל כיבודים ולא בגלל עקרונות. ולסיום. אם כבר ייצוג לציונות הדתית בממשלה המתגבשת, אין חולק שחוטובלי הרבה יותר מקורית ומתאימה משקד החילונית.
אני מניח שרק לאחר שתוקם הממשלה נוכל לדעת מי צדק.ותן טל

בלי קשר ישיריקוט
אם חוטובלי אלקין ואדלשטיין הדתיים יכולים להיות בליכוד, ולהוביל מהלכים חשובים, גם אריאל יוגב ובן דהן יכולים להיות שם. ועל אחת כמה וכמה שקד ובנט שאינם דתיים במובן הפשוט. למפד''ל ההיסטורית היה חזון ורעיון ציוני דתי לאומי מה שלא נמצא אצל יורשתה הפסבדו דתית. משכך זה הזמן שהבית היהודי יסיים את הופעתו כמפלגה עצמאית ויפה שעה אחת קודם.
זוהי דעתך. שמונה מנדטים לפחות, חושבים אחרת ממך.ותן טל

חוץ מזה שלהגיד שבנט אינו דתי זה הוצאת שם רע כפשוטו. מי שמך להגיד כדבר הזה? זה פשוט מגעיל.

שקד לא מגדירה את עצמה דתייה, נפתלי בנט כן. הבדל קטן. ולא אני לא אתה בעלי הסמכה מאלוקים להגדיר שמישהו מסויים אינו דתי. אולי אני אגדיר שאתה לא דתי?

צריך סמכות אלוקית כדי לדעת עם מישהו דתי מענייןyair3

טוב יש גם דתים רפורמים וקונסרבטיבים ונאולוגים ולאחרונה הומצא גם דתי חדש "דתי לייט" להיות בלי ולהרגיש עם...

אני באופן אישי לא כל כך אוהב לקטלג בעצמי אנשים.ותן טל

אדם שרוצה לשים את עצמו בהגדרה מסויימת - ניחא, זה עניין שלו ואני לא אפריע לו.

אבל בעצמי להחליט על אדם כזה שהוא דתי לייט, על כזה שהוא דתי מודרני, על כזה שהוא חרד"ל, על כזה שהוא  "כבר הפך לחרדי" וכו' וכו'? לא יודע - אותי אישית זה מרתיע.

אותי אישית מרתיע אדם שטוען שהוא דתי מצטלם מחובק בפהרסיאyair3

לא משנה אם זה מרתיע גם אותי - אני עדיין באופן אישי לא אשנהותן טל

הגדרות לאנשים על ימין ועל שמאל בגלל דברים שאני לא אוהב.

לצערי ראיתי כמה אנשים שמ"חלוקת התארים" האלו הגיעו טיפה רחוק מידי - אז סורי, אבל אני לא רוצה חלילה לגמור כמוהם ו"לאבד את הצפון" בתחושה שאני יכול לחלק תארים בפומבי לאנשים.

כמובן - כל זה מדובר על לחלוק את מה שאני אולי אישית "חושב" - עם אחרים. את זה, לא אעשה. אבל ביני לבין עצמי אני כמובן יכול לחשוב על כל מיני אנשים שמפריע לי פה ומרפיע לי שם ודברים כאלו...

נגדיר זאת כך: הרב אבינר לא יאכל מעוגה שאפתה "הרבנית" בנט.יקוט

ולגופו של עניין, מפלגה ששמה את הציונות הדתית במקום הראשון צריכה להעמיד בראשה סמל ציוני דתי. כאשר במקומות האחרים של הרשימה יכולים להיות "דתיים" כמו בנט, שקד, ומגל. 

אבל כפי שזה נראה עכשו לאחר התבוסה הצורבת בבחירות, בנט צריך להסיק מסקנות אישיות וללכת הביתה. נזכיר לו שבתחילת דרכו בבית היהודי הוא קיבל שתי מפלגות שהמצטבר שלהן הוא 7 מנדטים, ועכשו 8 מנדטים דהיינו במקום דרוך.  

בתהליך הפקת הלקחים צריך להביא בחשבון שאפקט העלאת אחוז החסימה יתגלה ביתר שאת בבחירות הבאות, ולא בלתי אפשרי שהבית היהודי ישכפל את התוצאה של יחד בבחירות האחרונות. 

כל הויכוח על רמת הדתיות של בנט לא משנה כלום.עין הקורא

הנקודה היא שאף אחד לא חולק על זה

שבנט לא רואה את עצמו כמנהיג מפלגה דתית ציונית

אלא כמנהיג מפלגה לאומית ימנית

שבאמת אין שום הבדל רעיוני בינה לבין הליכוד

וזאת בדיוק הסיבה שהוא איבד ארבעה מנדטים.

זאת גם הסיבה שלדעתי אין משמעות לדתיים במפלגה חילונית

או לחילונים במפלגה דתית.

(וזאת למרות שאני חושב שאיילת שקד היא הח"כית

הכי טובה בבית היהודי הן בענייני דת והן בענייני מדינה.)

מכיון שהסיבה שהבית היהודי קיבל 12 מנדטים בבחירות הקודמות

היתה לא בגלל החילונים אלא בגלל הדתיים.

בגלל הרצון של הרבה מאוד אנשים,

דתיים ולא דתיים, לראות מפלגה דתית חזקה

שתשמור על האינטרסים הלאומיים והמסורתיים של עם ישראל

יותר טוב ממפלגת מרכז-ימין שאין לה מושג מה טוב ומה לא.

בנט לא הבין את זה.

הוא חושב שזה בגלל אישיותו הכריזמטית

או קרחתו היפה.

אז הוא נוכח לדעת את האמת בבחירות האלה:

הציבור הדתי לאומי שווה 7-8 מנדטים נטו.

והציבור הלא דתי לא צריך מפלגה תואמת ליכוד

כי כבר יש לו אחת.

בנט הוא תמונת מראה של פייגלין אבל בלי שערותיקוט

פייגלין ניסה לעשות הדתה של הליכוד ונפלט החוצה.

בנט הוא סיפור הפוך. אחר שנפלט מהליכוד ניסה לחלן את הבית היהודי. קדנציה אחת הוא שיחק אותה, ואפילו הזניק את המפלגה בארבעה מנדטים.

זהו שזה נגמר.

בנט צריך ללכת הביתה ולהשאיר את המשא ומתן עם הליכוד על הצטרפות לקואליציה לאחרים הטובים ממנו. לבית היהודי לא חסרים כאלה.

דברים כדורבנות! גזרתי ושמרתי.אלעד

ואתה אומר את קביעתך בכותרת כי? שאלת את הרב אבינר?ותן טל

אם לא שאלת - מניין היומרה לקבוע מה הרב אבינר יעשה או לא יעשה? ואם שאלת - אנא הבא לכאן את תשובתו המלאה.

ואתה ממש מעוות את הנתונים. אתה מתייחס ל7 מנדטים אבל זה לא נכון - בנט קיבל 5 מנדטים - 2 מנדטים של האיחוד הלאומי התפלגו והלכו עם מרזל ואלדד, אם כבר הספקת לשכוח. ככה שעדיין מדובר בעלייה - מ5 ל8 מנדטים. 

נראה שמשום מה יש להך השתוקקות לכך שהבית היהודי תיפול מתחת לאחוז החסימה, ומצד שני גם את נתניהו אתה לא מסמפט במיוחד - אפשר לשאול לנטיותיך הפוליטיות? אתה שמאלני?

הצבעתי ליחד.יקוט

ואוסיף, אם בנט לא היה מנהל קמפיין אגרסיבי נגד יחד שהניב לו פחות מחצי מנדט, היא היתה נכנסת עם ארבעה מנדטים כאשר מבנט לא נגרע המנדט השמיני. מצד שני הוא כן הרויח, כי אם יחד היתה נכנסת לכנסת היתה צפוייה קואליציה עם 70 מנדטים מתוכם 9 לכחלון. בנט המובס היה נאלץ לרסן את רשימת הדרישות שלו ולחילופין להתכבד בישיבה באופוזיציה. כן, גם כחלון...

69 מנדטים, אם כבר, תדייק-כי ברוך מרזל לא היה נכנס לקואליציה.ותן טל

ובנט ממש לא ניהל "קמפיין אגרסיבי נגד יחד". הוא ניהל קמפיין בעד הבית היהודי.

באותה שיטה שלך הייתי יכול להגיד שאם יחד לא הייתה מנהלת קמפיין כזה חזק נגד הבית היהודי, כולל "ארגונים חיצוניים" כדי ששטבון וישי חלילה לא יצטרכו ללכלך את ידיהם בזה, ויוכלו לזעוק "ידינו לא שפכה את הדם הזה" - אם יחד לא הייתה מנהלת קמפיין כזה, פחות אנשים היו עוזבים את הבית היהודי - כן, גם כאלו שעברו לליכוד - והבית היהודי הייתה נשארת ב11-13 מנדטים לפחות, אם לא יותר - והייתה יכולה לדרוש למשל את תיק הביטחון ולהשפיע משמעותית על המצב בישראל.

הנה, רואה? גם אני יכול לעשות תיאוריות קונספירציה על מה היה אילו...

ומעניין שלא ענית על שאלתי בכותרת. כנראה הבנת שעשית טעות מביכה ושאין לך דרך באמת להיחלץ ממנה מלבד לברוח ממענה ולהתעלם כאילו לא דנו בנושא הזה

לגבי הכותרת, שאל את הרב אבינר ותשמע ממקור ראשון.יקוט
לגבי מרזל לדבריו היה פורש מהקואליציה דקה אחת לאחר השבעת הממשלה החדשה. מסיבות טקטיות כדי לחזק את ישי במשא ומתן הקואליציוני. אני מאמין למרזל. גם עם 69 מנדטים לא סופרים את בנט. אפשר להרכיב ממשלה בלעדיו ואחר כך לצרף אותו תמורת השר לענייני ירושלים והשר לענייני גימלאים. בנט ניהל קמפיין קשה נגד יחד. נותר לקוות שמיד לאחר השבעת הממשלה יתעוררו כוחות חיוביים בבית היהודי שיציעו לבנט מקום ריאלי ברשימת לפיד לכנסת ה- 21. בנט נכשל בתיק הכלכלה כי זה גדול עליו. נתניהו לא יתן לו את הבטחון כי נתניהו לא נפל על הראש.
מה זה "שאל" - שאלתי א-ו-ת-ך האם אתה אומר את זה מתוך ידיעהותן טל

או מתוך "נראה לי שהרב אבינר לא יאכל עוגה של גילת בנט"? 

ולמה א-נ-י צריך לשאול?

מקובלני שסומכים על אדם דתי, ומקובלני שאם הרב אבינר יאכל עוגה אצלי בבית, בהיותי אדם דתי - גם אין מניעה שהוא יאכל עוגה אצל נפתלי בנט ואשתו, שהם דתיים.

אתה זה שטוען שהוא יעשה אחרת ולכן הקושיה עליך - מאיפה א-ת-ה אומר את זה.

אבל מדבריך נראה לי כבר נשמע שלא באמת שאלת אותו ואתה סתם אומר, וכעת מנסה למצוא דרך להיחלץ מזה.

השאלה היא פשוטה - האם שמעת ממנו ממש שהוא אמר שלא יאכל עוגה שעשתה אשתו של נפתלי בנט? תשובה של כן ולא - לא צריך יותר מזה. אם אתה לא עונה, זאת התחמקות והתשובה ברורה

ולהקים ממשלה של 61 בדיוק, זה חזון קצת רחוק מידי, ונתניהו לא היה מוכן לסכן את עצמו. ובנט לחלוטין לא היה נכנס לקואליציה אם היו מביישים אותו ככה. ונתניהו לא היה רוצה להיות תלוי בישי ושטבון שמוגדרים יותר קיצוניים מהבית היהודי - ככה שהתרחיש שאתה מציג הזוי בפני עצמו.

אם כבר מפלגה בעמדת נחיתות, זאת הייתה יחד - שגם אם הייתה עוברת ייתכן שיום לאחר הבחירות נתניהו היה שוכח את כל התמיכה שלו ביחד ברגע שהיה רואה שהוא יכול להקים ממשלה בלעדיה, ואם דרעי היה לוחץ - שהרי אלקטורלית דרעי יותר חזק מישי, והוא היה מציב אולטימטום - אני או ישי. והופ, ישי היה בחוץ, ועדיין היינו נשארים עם קואליציה של 66 חברי כנסת. קואליציה בסדר גמור.

בקיצור, כל התזות שלך רחוקות מאוד מההיגיון ומהמציאות ונראה שאתה מנסה לאחוז בהן בעיקר כדי לשכנע את עצמך שבנט אין לו שום כוח ושרק בגלל ש"הביס" את יחד (זה לא הוא - אם כבר, יחד היא זאת שניסתה לקחת מנדטים מהבית היהודי - הבית היהודי רק דאגו לשמור את המנדטים אצלם. לגיטימי לחלוטין) "רק בגלל זה לבנט יש כוח כלשהוא". לא מיני ולא מקצתי.

תשתחרר קצת.יקוט
אם תשמע את הרב אבינר בקולו, עדיין תקשה שמא עוגת גבינה הוא לא יאכל אבל עוגת שמרים... כן. חבל איפוא להשחית מילים
לגבי ממשלת 61, בגין הקים אחת כזו ואכן אלו שנשארו מחוץ לקואליציה תחילו להתדפק על הדלתות ולבסוף נכנסו במחיר של זוג נעלים. לנתניהו אין את הלוקסוס הזה כי כך גזר כבוד הבוחר.
שורת הסיכום לשיחה זו, בנט הבטיח להתייצב לימין הליכוד ואפילו הרחיק לכת כשהבטיח להעמיד את המנדטים שלו לטובת בלוק טכני. נתניהו כמובן לא קנה את הספין הזה ככל הנראה על סמך היכרותו לפני ולפנים את הפוליטיקאי הנכלולי שהפיץ את הספין. מסתבר שנתניהו צדק.
את השורה הראשונה בתוכן הודעתך כתבת על דעת עצמך.ותן טל

אני בסך הכל רציתי תשובה לשאלה שהצבתי בפניך על דבר מאוד מסוים שכתבת, כאילו הרב אבינר לא יאכל מעוגה של אשתו של בנט. זה אמירה די נחרצת וחמורה כי היא כאילו אומרת שהרב אבינר לא סומך על הכשרות שם - אז רציתי לדעת האם אתה יודע את זה בוודאות או שאמרת את זה על דעת עצמך.

מותר לך גם להשתחרר פעם אחת ופשוט לענות לי בכן או לא.

אבל נראה לי שהבנתי דבר מתוך דבר, אלא אם כן פתאום תחליט כן לכתוב לי ששמעת אותו בעצמך.

להגדיר את  בנט דווקא כ"פוליטיקאי נכלולי" לעומת נתניהו זה קצת מצחיק ואירוני - כי לעומת נתניהו, בנתיים בנט עומד ברוב מוחלט של דברים שהוא אמר עוד מלפני שנכנס לכנסת. לעומתו, נתניהו,, אפילו רק במערכת הבחירותהזאת, כבר הספיק לאחר תום המערכה, לחזור בו מהחזרה המפורשת בקולו שעשה מנאום בר אילן(אמר לפני הבחירות שהוא לא יקים מדינה פלסטינית, ולאחר הבחירות חזר בו ואמר שהוא לא חוזר בו מנאום בר אילן, רק שספציפית כרגע "אין פרטנר", ושאם יהיה פרטנר ברור שצריך להגיע להסדר שסופו שתי מדינות, ומדינה פלסטינית.

אם ז-ה לא נכלוליות, אני לא יודע מה זה נכלוליות. פעם אחרי פעם נתניהו מנסה לקנות בדברי חלקות את בוחרי הימין כדי שינהו אליו, אבל אז שוכח לפתע מכל ההבטחות (איפה היה דו"ח אדמונד לוי במשך כל השנתיים האחרונות?). אז נכון - ב"מוצלחות" נתניהו הרבה יותר מוצלח בלמשוך קולות, על זה אין חולק - הוא הצליח להרים ברגע האחרון את הליכוד ל30 מנדטים - אבל זה עדיין לא אומר שמי ש"נכלולי" כאן - זה בנט ולא הוא. ההיפך, אחי, ההיפך...

בכל מקרה נראה לי אנחנו סתם מברברים את עצמנו לדעת - בסופו של יום יחד לא קיימת כמפלגה, הממשלה של נתניהו, אם לא תהיה אחדות, בנתיים תלויה בבנט - ובנט, בעזרת ה', יקבל תפקידי שרים משמעותיים למפלגה ולא רק "שאריות" דוגמת תיק החקלאות והאזרחים הוותיקים.

נדבר עוד חודש וקצת, טוב? אחרי שתושבע הממשלה החדשה נראה מה הבית היהודי תקבל ואז נוכל לדון בדיעבד על זה ולפרשן את זה עד כלות הנשימה

דרך אגבסי שארפ

לגבי הדיון התיאורטי שלכם כאן על ממשלה עם יחד ובלי הבית היהודי או להיפך.

אני מאמין שאנחנו ויחד(אם היו עוברים/יעברו בבג"ץ)היינו צריכים לשתף פעולה בכניסה לממשלה וללכת כגוש אחד, ככה לא יכלו להשאיר לא אותנו ולא אותם בחוץ.

זה דיון על תרבות שלטוניתיקוט

בנט הוא זה שמכר ללפיד את ברית האחים שמצד אחד מסנדלת את נתניהו ומצד שני מעיפה את החרדים שנואי נפשו מהקואליציה.

זה אותו בנט שהריח תבוסה בקלפי בשבוע האחרון שלפני הבחירות ועל כן יצא בספין שלפיו במוצאי יום הבחירות יראו את הבית היהודי והליכוד כמפלגה אחת גדולה [ועל כן "לא נורא" אם הבית היהודי והליכוד יגיעו כל אחד בפני עצמו למספר מנדטים דומה].

זה אותו בנט שדרדר את הבית היהודי מ- 12 מנדטים בכנסת הקודמת ל- 8 בלבד בכנסת הנכנסת, אבל במקום להסיק מסקנות אישיות פוליטיות וללכת הביתה הוא משחק אותה כאילו הוא המנצח הגדול של הבחירות ותובע לעצמו ולחבריו [אשר מפניהם הוא חושש] תפקידים ממלכתיים שאבותינו לא שיערו, הן באיכות והן בכמות.

באדיבות ויקיפדיה בדקתי וגיליתי שמיום הקמת המדינה ועד להופעתו של בנט בשמי הפוליטיקה הישראלית הקודרת לא היה כדבר הזה. ד"ש עם 15 מנדטים לא דרשה ואין צריך לומר שלא קיבלה אפילו חצי מדרישותיו של בנט. כך גם לפיד האבא עם 15 מנדטים שהתיק הכי בכיר שהחזיק בו הוא תיק המשפטים.

בנט מכניס את נתניהו לדילמה שלא היה צריך להכנס אליה, ובבחירה בין הציונות הדתית כשותפה בחירה ואחות אידיאולוגית, ובין אופצית השמאל שמחזיקה בנדוניה של 24 מנדטים הוא יאלץ לבחור באופציה הרעה, בניגוד מצפוני מזעזע להתחייבות שנתן לציבור בטרם הבחירות.

תיקון לשוני לתגובה קודמת: שותפה בכירה כמובן, ולא "בחירה".יקוט

כאמור, אתה עוד תופתע לראות את ליברמן עם תיק החוץ, ואז תאלץותן טל

לבלוע את הכובע - כי יצא ששותף עם 6 מנדטים בלבד, שלא יכול להפיל את הממשלה - מקבל את אחד משלושת התיקים הבכירים.

דבר נוסף - זה קצת מצחיק להגיד שבנט הוא זה שדירדר את המפלגה - הוא זה שבכלל הביא אותה ל12 מנדטים בפעם הקודמת. אז הפעם ביבי הצליח טוב יותר להחזיר אליו בימים האחרונים מצביעים רבים - נכון - אבל בגלל זה לתבוע התפטרות יו"ר מפלגה? (מעבר לעובדה שכמובן, אתה הצבעת יחד ולא הבית היהודי. אגב, הייתי ממליץ לישי ושטבון ומרזל בעקבות הכישלון החרוץ, להסיק את המסקנות, להתפטר, לפרק את המפלגה ופעם הבאה לא לבזבז קולות. את ז-ה, כמובן, לא תמליץ. רק לבנט יש לך מה להמליץ...)

אנחנו לא מפלגת עבודה שעל כל ירידה מסויימת בכוח, ישר עורפים את ראשו של היו"ר.

אין לליברמן לאן ללכת.יקוט
עבר עריכה על ידי יקוט בתאריך י' בניסן תשע"ה 20:56
אם היתה אופציה אחרת סביר שהיה כורת ברית עם ידידו כחלון ומצרף גם את לפיד. שלושתם מונים 27 ח''כים... נוסיף לרשימה את המחנ''צ והגענו ל-51 מנדטים. אבל עם זה לא הולכים למכולת. החרדים לא ילכו עם לפיד. לפיד לא ילך עם הזועביז הזועביז לא ילכו עם המשותפת והמשותפת לא ילכו עם ליברמן. שים לב שבנט לא רלוונטי בשום קונסטלציה פרט כסרח עודף של הליכוד ולקבל מה שנתניהו מציע לו ולא לשכוח להגיד תודה רבה. במילים אחרות אין התכנות לממשלה אחרת זולת בראשות הליכוד אבל בינתיים כולם עושים שרירים וכולם יודעים בדיוק מתי יגמר החול בשעון הפוליטי. בראיה מפוכחת לנתניהו כדאי למסור את תיק החוץ לליברמן כי כך הוא נחלץ מהתקוטטות פנימית על תיק החוץ. ליברמן כבר לא מאיים על נתניהו וכמעט בודאות ניתן לומר שהן הוא והן נתניהו לא יתמודדו לכנסת ה- 21.
לו ישמעו בקולי בבית היהודי הם צריכים לשאוף לאיחוד מלא עם הליכוד בכפוף לייצוג הולם לציונות הדתית בתוך הליכוד. מישהו כבר העיר כאן שאין שום הבדל ממשי בין הליכוד לבית היהודי. ושתי המפלגות מתחרות על קולותיהם של אותו ציבור. האיחוד יעשה טוב או אז הציונות הדתית תתחיל להשתקם מהנזקים שגרמה לה ההנהגה העכשוית.
אני לא רואה את יחד מתמודדת שוב לכנסת וממילא מתייתרת הדרישה מהצמרת הנוכחית ללכת הביתה.
ואני סובר שאתה טועה מהמסד ועד הטפחות בכל ההערכות האלוותן טלאחרונה

שלך והסברתי שוב ושוב למה (אגב - "מישהו אמר שהליכוד והבית היהודי דומות" - פה אולי נעוץ שורש הבעיה, שמישהו חושב את זה. אז זהו, שלא. הליכוד והבית היהודי הן ממש לא אותן מפלגות, הבית היהודי חייבת לתפקד כמפלגה עצמאית ונפרדת, ויש לזה מגוון רחב של סיבות. רק אומר זאת - ציפי חוטובלי וזאב אלקין לא פועלים בתוך הליכוד יותר למען הציבור הדתי לאומי, ממפלגה דתית לאומית נפרדת).

אגב - עצם זה שאתה לא רואה את יחד יותר מתמודדת, מוכיח שכנראה אתה לא מבין בפוליטיקה הישראלית יותר מידי, ולא לומד מלקחי העבר.

בקיצור, קצרה היריעה ואני לא אתחיל שוב למנות את כל השגיאות שלדעתי יש בדבריך ("הנזק שגרמה לה ההנהגה העכשוית" - כזאת צרות אופקים. לראשונה מזה שנות דור שהציונות הדתית לא לפלפית, ואשכרה מובילה מהלכים בישראל שהם טיפהל'ה יותר מאשר רק לדאוג שיהיה ספר תורה בבסיסים צבאיים - גם, אבל גם הרבה יותר מזה. להתחיל להכיר קצת את מערכות המדינה האמיתיות. הציונות הדתית אוחזת בהגה הכלכלה, הבינוי - זה הגאים שמקדמים את כ-ל המדינה, לא ר-ק את הציונות הדתית. אם לזה קורים "נזק שגרמה ההנהגה" - אז אני רוצה הרבה נזק כזה, זה נזק טוב שמועיל לעם ישראל, בבד בבד עם שמירת הערכים והתורה).

ברור ומובן מדבריך ששאיפתך היא למחוק את הבית היהודי מעל פני האדמה. משום מה יש לך הערצה עיוורת לנתניהו - אולי זה פשוט התסמונת החרדית הידועה שמבינה שעם נתניהו הכי קל לה להסתדר וזה האופציה הכי מקסימלית בשבילה, והם עצמם לעולם לא חושבים אפילו להוות אלטרנטיבה, לכן באמת מבחינתם, אין צורך למפלגת הבית היהודי בנפרד. מה לעשות שאנחנו לא חרדים.

אנחנו נחכה ונראה מה התפקידים שיקבל בנט, ומה יקבל ליברמן, וכו' - ובכל מקרה, בניגוד למה שאתה אומר, זה שיש מפלגה קטנה יותר לא אומר שהיא לא יכולה לקבל תפקידים חשובים. ההיסטוריה מוכיחה את זה,, וכנראה גם תוכיח. בסופו של יום גם נתניהו יודע שבכל מקרה המחיר שישלם אם ילך עם המחנ"צ, יהיה גבוה הרבה יותר, גם בכמות התיקים וגם באיכותם וגם בסכנה לפירוק מהיר של הקואליציה.

ימים יגידו. כל טוב.

מה אתה מדבר? היה סקרים שיחד קיבלה 6-7 מנדטיםיצור .. =]

והם הוציאו מיליונים והיו באופוריה שהם עוברים בטוח

במקום להמשיך לעבוד בשטח

ועכשיו, אחרי שהם הפסידו קשות,

מגיעים התירוצים שהיו זיופים במקום לקחת אחריות על הטעות הקשה הזאת שנקראת מפלגת יחד

ועכשיו הלכו לפח המון מיליונים של כסף, 125,000 קולות ימין שפשוט הלכו לפח

והתרוצים- לא נגמרים

אשמח שתמצא לי את נקודת הזמן שהפסיקו בה לעבוד בשטחמרדכי

בס"ד

הייתה עבודת שטח מתמדת ומצוינת שעשה היטב את העבודה שלה.

אלא שיש כמה סיבות שבגלל 'יחד' (שזאת ממש לא טעות קשה, אלא בשורה חשובה לעמ"י על מפלגה שלא מתביישת לשמור גם על תורת ישראל וגם על א"י ומאגדת בתוכה דתיים חרדים וחילונים) לא עברה את אחוז החסימה, בין היתר אותה הסיבה שהבית היהודי ירדו למספר חד סיפרתי (וכמובן שאין בזה שום פסול, ביבי הוא גאון שיודע איך ברגע האמת להביא אליו את הקולות). וכן, גם זיופים ופגיעות אישיות היו שפגעו במפלגה.

ועוד משהו שאשמח שתמצא לי בבקשה -

מי משכונת הר נוף באמת עומד מאחורי מפלגת נץ הפרח - שרבים התבלבלו בין הפתק שלהם ל'קץ'

חילונים?!די"מ
לא בתור מתמודדים, אבל בהחלט מצאו לעצמם ביתמרדכי

ממש מצאו לעצם בית בתוך מפלגה שכל המתמודדים שלהיצור .. =]

חרדים או דתיים תורנים

תתפלא.מרדכי

בהפגנת התמיכה במפלגת יחד שהיתה ביום שלישי שעברדוסית גאה!

היו גם חילונים...שבאו לתמוך כמובן.. לא לסקר או משהו כזה...

לגבי מפלגת נץ "הפרח"..אדם כל שהוא

היא קיבלה 823 קולות כשרים[פחות מ"הפיראטים", וכשליש ממה שקבלו "כולנו חברים נ נח"], כך שגם אם באמת הייתה מטרה זדונית בהקמתה [ואין לי מושג האם זה נכון], לא הייתה לה השפעה משמעותית על התוצאות.

את רשימת המועמדים של מפלגה זו ניתן למצוא באתר ועדת הבחירות המרכזית, אולם אף אחד מהם לא מוכר לי.

אל תשכח שהמאפיה יודעת לעבודיזהר

מה חשבת? שהם ישימו את אח של דרעי ברשימה? מפלגת קש עם אנשי קש.

נכון, התרגיל הצליח רק מעט. פחות מ1000 קולות. אבל ברור שגם הסכום הזה היה יכול להיות משמעותי, וברור בזו הייתה המטרה. אתה מוזמן לעיין בהתפלגות הקולות של מפלגת נץ. אתה תיווכח שאכן אלו אנשים שהתבלבלו עם קץ.

שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

מבחינתי אם העלון הזה מביא דעות כאלו, מקומוקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ז' בטבת תשפ"ו 20:13

..

מעניין אותי מה אנשים חושבים על הציטוטים האלוקעלעברימבאר
גם אם מדובר רק בציטוט מרואיין,קעלעברימבאר
מה זה עושה לנער דתי שקורא את זה בתפילה בבית כנסת ורואה דברים כאלו מובאים בעלון שבת שמחולק בבית הכנסת תחת המותג "עלון שבת"?
בוקר טוב, בוקר טובימח שם עראפת
עלון של גושניקים שמאלנים מפגרים, שכותבים בו יאיא פינק ממארגני הפגנות קפלן, ואברהם סתיו שכתב מכתב תמיכה ליאיר שרקי כשהנ"ל יצא מהארון.
יאיא פינק ממש לא כותב בהדור, התבלבלת עםקעלעברימבאר
העלון "דרכי נעם".

זה כמו לערבב בין בנט למפלגת מימד

נכון, סליחהימח שם עראפתאחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

הדמיון הוא שלךהסטורי

ממשלת בנט החזיקה שנה וחצי ברוטו.

ממש מגוחך שאתה מניח שכל מה שנעשה, נעשה למרות הממשלה וכל מה שנהרס זה רק כי סמוטריץ' רוצה בזה. כפי שציינתי, רוב הפינויים הם תחת התירוץ הבטחוני, שאת זה הליכוד התעקש להשאיר בסמכות הפיקוד. אם לסמוטריץ היו יותר משבעה מנדטים, המצב היה אחר.

וכן, יש ענייני תכנון ובניה, שאפשר אולי לעשות אותם בצורה יותר הוגנת, אבל מי שרוצה התיישבות יציבה ולא מערב פרוע - צריך לשתף פעולה.

כנ"ל שיתוף פעולה עם הצבא - לראשונה מזה חמישים שנה, הצבא כמדיניות (ולא רק כהתנהלות ספציפית של קצין ספציפי אוהד שהיתה גם בעבר) עובד עם ההתישבות, תומך בהתישבות ומסייע להקמת התיישבות. זה בהחלט אומר שצריך להתחשב, אבל אם לפעמים להתחשב זה המחיר של שיתוף פעולה של הצבא עם הגדלת שטחי השליטה וההתישבות (והמרעה) על אלפי דונמים - זה בהחלט מוצדק.

אתה מייצג את השיטה שהתנגדה לכל פשרה. יש כאן וויכוח בן חמישים שנה. בסופו של יום, מהפשרות ושיתופי הפעולה עם גורמי המדינה והצבא - ההתישבות רק גדלה.

פשרת קדום ששבוע שעבר מלאו לה חמישים שנה, פרצה את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בין ירושלים לעפולה. המעבר בהסכמה מרוג'ייב להר כביר, פרץ את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בגב ההר. הסכם המאחזים של זמביש עם אהוד ברק (את זה אני כבר זוכר בעצמי) הוביל לשלל ישובים, שהיום קיימים גם כל הנקודות שאושרו או הוזזו לשם וגם כמעט כל המקומות שפונו. הסכם אביתר, שגם כאן בפורום קטלו אותו, הביא לכך שהיום אביתר היא ישוב מוכר, בשטח שבין תפוח לצומת מגדלים (שבתכנית המאה תוכנן להיות פלסטיני) קיימות עוד שלוש חוות והמאבק הוא על המאחז הבא מאביתר לכיוון ביתא.

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימוןאחרונה
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון..hamedinai
ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון, היא זו שנתנה את הרעיון לבצע את זה.

ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.

יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר ‏‎‎מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.

כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.

מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.

ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.

ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולכן לא קל להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 של ‎קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום.

וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

אוקי . השכלתי.סיעתא דשמייא1
נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3

מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין

הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה

ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה

אולי יעניין אותך