שאלה קצת מוזרה (גלוי נאות אני בן) באיזה שלב צריכה הבחורהנבנה המקדש
שאלה מוזרה. מי אמר שהיא צריכה בכלל לספר?בת 30
ואם היא עשתה תשטבה גמורה על זה ועכשיו היא אדם אחר?
למה, צריך לספר כל נפילה שהייתה לי בעבר?
ממש לא נראה לי.
אמממאושר תמידי
יש לי חשש שמרוב רצון לשמור על הצניעות דבריי לא הובנונבנה המקדש
לספר כן..להרחיב לא..עבד לה'
היי "נבנה המקדש"עבד לה'
בס"ד
עד כמה שזה נשמע קשה..לפעמים עדיף לאדם שלא לדעת כל דבר...
ובדברים ש"בינו לבינה" השתיקה יפה להם..
שלא תבין לא נכון.. אמון זה דבר מרכזי וחשוב בזוגיות-עמוד התווך.
אבל אנו רואים בתנך שאפילו בורא עולם שינה מפני השלום..כששרה חשבה בליבה
"אחרי בלותי הייתה לי עדנה ואדוני זקן"..וכשבורא עולם משחזר את המחשבה לאברהם הוא
אומר:" למה זה צחקה שרה לאמר האף אומנם אלד ואני זקנתי"-שכביכול היא אמרה על עצמה שהיא זקנה
כשבפועל היא אמרה על אברהם..וכל זה עשה ה' בשביל השלום...תחשוב על איזה זוג קדוש מדובר..מי בכלל יחשוב
שאברהם ייפגע ממחשבה כל כך דקה שכזאת...ובכל זאת בורא עולם התחשב...
ולכן אני נוטה להסכים עם "בת 30" אם הבחורה התחזקה ועשתה תשובה על הדבר..אין עניין להרחיב יותר מידי בנושא..
על אף שאם הקשר רציני והכיוון די ברור צריך ליידע שהעבר לא היה הכי נקי והיו מקרים(כי בפועל הדבר יתגלה בעתיד הלא רחוק..) אך ממש לא צריך להרחיב בנושא...
לא שאני מומחה גדול בהלכות הנוגעות לדבר...לא נראה לי שיש בעיה הלכתית בזה וצריך עיון..
דרך אגב, לא הייתי פוסל מישהי בגלל עברה אף אחד אינו מושלם ולצערינו כולנו נופלים וכמו שבורא עולם נותן לנו
הזדמנויות חדשות אין סיבה שגם אנו לא ניתן לאחרים במיוחד אם היא התחזקה ומשתדלת לקיים את רצון הבורא..
בהצלחה רבה אחי! זיווג הגון במהרה 
לא בטוחה שזה קביל הלכתית לא לספר..מתישהו
גם נראה לי שעל פי ההלכה זה נקרא מקח טעות...
לא כזה פשוט לא לספר דבר כזה!! ובבכלל זה להתחיל חיים על רגל שמאל. הוא הרי יגלה את זה!! וזה יהיה בשבילו. חוסר אמון מוחלט...
דבר ראשון זה לא אנושי!ג'ינג'י
אתה רואה שבכתוהב זה סכום אחר.... אתה משקר לאדם לטובת בנאדם אחר??! למה אתה חושב שזו שעשתה את העברה שווה יותר??!
דבר שני יש שינוי נוסח בכתובה-אבל בזההרב משה פיינשטיין פותר לנו את הבעיה וומר שאם הבחור מקבל על עצמו את הסכום של כתובת בתולה זה בסדר ולא צריך לשנות
דבר שלישי-זה באמת מקח טעות... וגם זה מופיע באופן ברור בהלכה
מצטער על הניסוח המטעה..עבד לה'
כוונתי להלכה הייתה בדגש על "שלא צריך להרחיב ולדבר על זה יותר מידי" ולא על לספר...
כתבתי שצריך לספר מכיוון שבין כה וכה הדבר יתגלה..
סליחה לרוב המגיבים, לא נתתם לי תשובה למה ששאלתינבנה המקדש
אחרי כמה פגישות... לפני שמשהו סגור-או בכיוון להיסגר לענ"דג'ינג'י
לקראת הסוףשפתותנו שבח
בס"ד
כמו כל הדברים הכי משמעותיים כדי לספר את זה רק אחרי שנבנה כבר אמון בסיסי, ואז יש סיכוי שהבחור יקבל את זה בהבנה רבה יותר. כמובן לא שנייה לפני אירוסין.
ישועות ונחמות. ובכל מקרה הכי כדאי שתשאל רב חכם ורגיש, ולא את דעתנו הענייה.
בהצלחהאת פניך אבקש
מקח טעות כמו מכונית משומשת. כנ"ל בניםחליל הרועים
לא יכלת לכתוב את זה יותר בוטה? <צ>יהודי!!
^^^ מכונית משומשת?ענבל
אתה יודע, היא נפלה פעם אחת, זה לא אומר שעכשיו משהו בה ובאופייה נפגם...
קצת מעליבה ההשוואה.
למה שירשרת אלי?יהודי!!
זה אמור להיות ל@חליל הרועים
כי גם הסכמתי איתך
החיצים למעלה הם בשבילך..ענבל
אבל תודה על התיוג שלו
ענבל
^^הצורת ביטוי שלך גורמת לי לרצות להקיא!!מחכה לשקט
מתייחס לאנשים כמו לחפצים...ארוון
*נשיםיוני
לא בפגישות הראשונות רק בשלב מתקדם יותר.פיגי
לדעתי זו בכלל לא שאלה שאתה אמור לדון בה.תנו לגדול בשקט
למה בכלל אתה זה ששואל?
יש לי תחושה חזקה למשהו כזה למרות שלאנבנה המקדש
לא משנה...את פניך אבקש
נו, ואז?פינגו0
אם אתה אוהב אותה וגם מן הסתם היא חזרה בתשובה, אז אתה תחתוך אותה בגלל זה?
אם כן, אז זה ברור כשמש למה היא לא תספר לך.
וגם זה די מוכיח שהאהבה שלך היא תלויה בדבר, כך שהאהבה שלך לא שווה יותר מדי.
אם לא, אז למה אתה מתעסק יותר מדי עם השאלה הזאת?
האפשרות היחידה שאני רואה כבעייתית (שאז בהחלט צריך ליידע אותך על זה כמה שיותר מוקדם),
שאתה כהן, ושהיא נבעלה לגוי או לקרוב משפחה שלך - שאז היא נאסרת עליך.
אם לא מדובר על הסיטואציה הבעייתית שהבאתי לעיל,
אני חושב שהיא צריכה לספר לך רק כשאתה תהיה מוכן נפשית לקבל אותה כמו שהיא.
כי אם לא, אז או שזה מראה שאתם לא בקשר שהולך לכיוון חתונה ואז אין שום שתספר לך משהו כ"כ אישי,
או שזה מראה שאתה לא אוהב אותה באהבה שאינה תלויה בדבר ואז היא צריכה לחכות ולקוות שתאהב אותה כמו שהיא.
צריך לחשוב על מה שאמרת, אולי צודק יש עוד קריטריוניםנבנה המקדש
אחת ספרה לי על הפגישה הראשונה. נפרדנו אחרי אותה פגישה.חסדי הים
תלוי בזרימהאריק מהדרום
זה לא עניין של מתי לספר,הלוי
אני גם חושב שכל אחד ואחת שאינם בתולים, צריכים לספר זאת מתישהו לפני האירוסין, בלי הרחבות בעניין, פשוט ציון עובדה.
בחמישית חבר התקיל אותי עם שאלה, האם אני הייתי מוכן להתחתן עם מישהי שאינה בתולה? (עד אז פשוט הנחתי שכל הדתיות בתולות), אבל הוא פוצץ לי את הבועה.
אז חשבתי עם עצמי, האם אני מוכן לצאת ולהתחתן עם מישהי לא בתולה... והמסקנה שלי הייתה, שאין לי מניעות מדאורייתא או דרבנן, שעל פיהם אני מחויב בבתולה, כך שאם מישהי חטאה בזה אבל עשתה על זה תשובה, אז מה עניין התשובה אם אני לא נותן לה הזדמנות שנייה (זו הייתה החלטה אישית לגביי, לא התכוונתי שכולם חייבים לנהוג כך).
אבל אני גם חושב שזו דרישה לגיטימית לגמרי, אם בתול/בתולה דורשים להתחתן עם בתול/בתולה.
כל אחד ואחת צריכים להחליט מה שהכי נכון להם בעניין.
נאמר שבחורה שמורה מגיע בחור שמור ולהפך, לא?את פניך אבקש
ואם כך, אני רוצה לנצלש, מה זה בעצם בחור שמור?
לא תמיד.הלוי
תודה רבה לכל המגיבים שהקב״ה ימלא כל משאלות לבכםנבנה המקדש
אם כל הכבודמחכה לשקט
נראלי שזה קצת עובר את הגבול ומתאים יותר לפורום סגור.
בברכה
כפיר
אתה צודק. לקחתי בחשבון גם את זהאת פניך אבקש
כןמחכה לשקט
כשם שיש הבדלים פיזים בין בנים ובנות
יש דברים שעליהם אפשר לדבר בצורה צנועה בקשר לבנות
ולא בקשר לבנים
בנוסף לכך-אני בן ואני חושב שזה קצת עובר את הגבול.
לא ראיתי שהייתה כאן בת שכתבה משו דומה.
בברכה
כפיר
אז סליחה ומחילה אם מישהו נפגע.את פניך אבקש
מרב.
וישלי לפחות 2 סיבות בשלוף ללמה.
ולפותח השרשור-
נראלי שכדאי להגיד את זה כשרואים שהקשר מתקדם לכיוון בטוח...
ובכלמקרה- גם אם היא לא סיפרה-- אל תיקח את זה קשה. היא לא מסתירה את זה ממך כי היא משקרת לך או משו.. אלא פשוט כי היא מתביישת בזה/מפחדת מהתוצאה/מעדיפה לשכוח בעצמה ועוד ועוד...
תמחל על זה.
וכשהיא תחליט לספר לך- תקבל בהבנה. אתה לא חייב לקבל ולהמשיך את הקשר כאילו הכל כרגיל. אבל תחשוב גם על זה שהיא בוודאי מתחרטת וחזרה בתשובב, ובוודאי לא רצתה שזה יפגע בה ובך.
אז תחשוב על זה טוב טוב.
(וכמובן, אם זה היה מאונס-- אני הכי נגד להיפרד בגלל זה. שיחנק העולם. אם זה תוצאה של אונס ואתה אוהב אותה וטוב לכם ביחד-- בבקשה תעשה לה, לך ולי טובה ותישאר איתה)
אתה צודק, חוץ מדבר אחד,נבנה המקדש
אין אישה כורתת ברית אלא עם מי שעשאה כליאיש השקים
ואם זה לא קורה.?את פניך אבקש
אני לא יודעאיש השקים
לא הבנתי את כוונת השואל -רק שמחה!!!!!!
שאתה אומר בתולה אתה מתכוון לאחת שעשתה מרצונה את המעשה או שאתה מכליל גם אחת שנאנסה?
|מצטרף לשאלה|מחכה לשקט
וודאי שיש הבדל אינסופי בעיני על מצב כזה שלנבנה המקדש
שהקשר כבר מתקדם באופן רצינימחכה לשקט
אבל מצד שני זה גם תלוי הרבה מאוד גורמים ומשתנים אחרים.
האם זה היה משו חד פעמי?
באיזה מצב נפשי היא הייתה ו/או נמצאת עכשיו?
האם היא מבינה את הבעתיות שבכך?
האם היא לא באותו מקום?
יש לזה אלף ואחת משתנים שונים
אבל בכו"מ אני חושב שאסור להסתיר משו כזה.
בברכה
כפיר
לא בטוח שחייבת לספר- זו שאלה הלכתית... עדיף שתחזור בתשובהאדרת תפארת
ותשכח מזה.....טעויות קורות....
לקחת בחשבון:מחכה לשקט
שזה משו שבכל מקרה יתגלה בערב החתונה...?!
לא משנהאת פניך אבקש
תחשוב.מחכה לשקט
"ודי לחיכמא ברימזא"
סליחה. תיקנתיאת פניך אבקש
אז תערכומחכה לשקט
אם זאת הדרך שלכם להתמודד עם שאלות קשות
תמחקו.
סבבה אז אני אשאל.את פניך אבקש
תעשה לי טובה. לדבר על בחורות בתולות זה לא רגיש?
אנחנו מספיק בוגרים פה לדבר על נושאים רגישים כאלה ברגישות ובצניעות כמו (אני בטוחה שהיה פה משו כזה) שאנחנו מדברים על נושאים רגישים אחרים.
ןאם זה לא מתאים למישהו אז הוא יכול למחו את התגובה הזו/לערוך/ לנעול את השרשור.
אתה מגזים.מחכה לשקט
ולהבא כדי שתשים לב שלמי שירשרתי.
אז אני מתנצלת. לילה טוב...את פניך אבקש
היא לא מחקה. אני זאת שמחקתי וערכתי. חשבתי שמכוון אלייאת פניך אבקש
זה לא היית אתה שכתבת ''פורום סגור''????גדר תיל
![]()
לאו דווקא. ולא ניכנס להיבטים האלה כאן.ענבל
ממש לאטריה טריה
אחרי שקראתי את רוב התגובותטריה טריה
קודם כל, יש פה כמה בחורים שעדיין לא התבגרו, ועדיין לא מבינים שמציאות היא דבר מורכב ולא הכל שחור-לבן.
שנית, זה לא התפקיד של אף אחד פה לשפוט בחורה על עברה, ולא משנה מה הוא כלל. אם היא עשתה תשובה באמת ובתמים - היא צדיקה גמורה מבחינתכם, ואם היא תחליט לפתוח את הנושא זה יהיה מבחירה שלה בלבד!
ולסיום,
אנחנו אמנם חיים בסביבה דתית-חרדית שבה הנושא הזה הוא טאבו, אבל בפועל השלב הפיזי של הקשר הוא המשך ישיר של השלב הנפשי.
אצל בנות, בניגוד לבנים, המעבר הוא יותר טבעי ופחות חד.
מה פתאום???ג'ינג'י
אם העניין היה עברה היא באמת היתה יכולה לפתוח את זה רק אם היה באלה... אבל לא רק זה העניין-זה לא אותה איזה וזה כל מה שהוכיחו פה עם הסכום של הכתובה וכל זה...
אז תן לי לנפץ לך את האשליה שאתה חי בהטריה טריה
אם היא מתביישת לספר לבעלה על כך - צריך לעשות פדיון לבן הראשון שייוולד לה מבעלה (אם יהיה בן) בגלל שלום בית.
אז הסכום בכתובה??? סירייסלי? תתבגר
מה הקשר להתבגר?איש השקים
אז זהו, שלאטריה טריה
מאיפה לך לדעת?מושיקו
ראית את הכתובות?
בד"כ לא מבליטים את זה
שומעים, בהקראת הכתובהטריה טריה
טריה טריה צודקת.הלוי
כיום לא רושמים את סכום הכתובה לפי זה שמישהי בתולה או לא. יש שלושה הגדרות כיום שעל פיהם נקבעים הסכומים בכתובה בפועל, בתולה, גרושה ואלמנה. כשמישהי רווקה מתחתנת, בין אם היא בתולה ובין אם לאו , ישר רושמים לה בתולה, לא שואלים אותה שאלות. וגם אם היא מנדבת את המידע, בכל זאת רושמים לה בתולה וסכום של בתולה.
לא מאמינים? אז אתם מוזמנים לשאול רב מה ההלכה למעשה כיום. אני אישית כבר בדקתי את העניין.
ואז מקסימום הבעל יכול ללכת לבית הדין שעבדו עליו..מושיקו
זה כדי לא לבייש אותה לא בגלל המעמד שלהאיש השקים
לא מבין למה הויכוח זה פגיעה באימוןאיש השקים
עם הפגיעה באמון אני מסכים.הלוי
עד כמה שידוע לי, בדרך הבעל יודע את האמת עוד לפני החתונה, אם היא באמת בתולה או לא.
ושוב, אני מסכים שאם מישהי לא בתולה, והיא אינה מספרת זאת לגבר שהיא הולכת להינשא אליו, זו פגיעה באמון, ואותו הדבר אני אומר על גברים (למרות שמבחינה הלכתית הם אינם מחויבים לכך).
אז זהומושיקו
בחתונות כאלו נותנים למישהו להקירא את הכתובה והוא מריץ קטעים מסוימים שלא ישמעו בדיוק מה הוא אומר
אחי, יש לך אחלה דימיון, אבל תרים רגע את הראש מהספר,הלוי
אני אומר לך דבר שהוא ודאי. שוב, אתה מתעקש ולא מאמין? אז לך תשאל רב או מספר רבנים, מה ההלכה למעשה כיום.
אגב, גם לי היה שוק מסוים כשגיליתי מה באמת קורה עם הכתובות בפועל, אבל זה מה שהרבנות החליטה, זה לא משהו שכל רב מחליט על דעת עצמו. ואני בדקתי גם אצל רבנים דתיים לאומיים וגם אצל רבנים חרדים.
ברוך הבא למציאות.
חח מילא הרבנים הדתיים...ג'ינג'י
בל אתה רוצה להגיד לי שרבנים חרדיים ישימו על הרבנות?
הצחקתני
אחי, החרדים זה בלי קשר לרבנות וגם הם עושים את אותו הדבר.הלוי
אז זה מה שאמרתי על הרב משה פיינשטיין!!!ג'ינג'י
אבל אל תבלבלו את המוח שאפשר סתם ככה!!! והוא סומך על העניין של "סבר וקיבל"
דווקא אצלנו בגיור הרבנים כן מבדילים...ענבל
כבר ראיתי כתובות שהרשם נישואין התלבט מה לכתוב עליהן..
אבל אני לא מכירה את הצד ההלכתי אז...
בגיור הדברים מעט שונים.הלוי
אממ אוקיי, תודהענבל
לא מכיר מה עושים...אדם כל שהוא
אבל מחיפוש בגוגל מצאתי את המקור הזה.
ובו הדיינים מתייחסים לכתובת בתולה, שנכתבה למי שאינה בתולה כאל טעות. [יעויין שם האם יש השלכות הלכתיות לעניין, ובכלל יש שם מקורות חשובים לגבי הנידון פה]. אני מניח שכדיינים הם היו אמורים לדעת אם יש מדיניות גורפת כזו.
לך תשאל רב או דין אמיתיים ולא את "רב גוגל".הלוי
ודבר נוסף שחשוב שתדע, בדרך כלל כשזוג מתגרש, אז זה תהליך עימות מכוער, שבו הרבה פעמים מוכנים לשקר ולסלף את האמת, כדי לנסות ולהרוויח כמה שיותר, או להפסיד כמה שפחות. אז אל תמהר כל כך לחשוב שבדוגמה הזאת, הבעל הוא באמת תמים כמו שהוא נשמע, בלי להכיר את הסיפור לעומק.
מעטים הם הזוגות שמתגרשים בנעם ובצורה מתורבתת.
אני לא יודע מה עושים בפועל, אבל לגבי המקרה שם..אדם כל שהוא
א. הדיינים כתבו - "בנידוננו הבעל ידע היטב את מעמדה של אשתו ואין כאן הטעיה מצידה. הטעות נפלה מצד הרב המסדר שסדר להם כתובת בתולה והבעל התחייב מאתים זוז במקום מאה."
ב. אני לא מבין למה מדברי הבעל אתה רוצה שלא אאמין. לא ראיתי שם מחלוקת בין הצדדים על העובדות הרלוונטיות. [א. היא לא הייתה בתולה ב. הבעל ידע מראש].
אכן הרב פיינשטיין בתשובה שהבאתי [תשובה שצוטטה באותו פסק] כותב שניתן לכתוב כתובת בתולה בהסכמת הבעל, אם האישה מותרת לכהן.
בכל מקרה, הדיון מה ניתן לכתוב בכתובה בידיעת והסכמת הבעל, אינו נוגע לנידון של הסתרת המידע לפני החתונה.
אם הבעל יודע זה לא אותו דבר..אדם כל שהוא
כי הוא יכול להתחייב לה מרצונו על הסכום של כתובת בתולה.
מה שאמרת לא קשורנבנה המקדש
אין דבר כזה-אולי רב רפורמי יתיר לברך ברכה לבטלה בגלל זהג'ינג'י
רק שתדע, ואם אתה לא מאמין אז תשאל רב.הלוי
בשלב כלשהו חובה לספר אחרת זה מקח טעות עם עילה לגירושיןמושיקו
רק לא לפרט יותר מידי
ההיפך הוא הנכוןגוונא
היא מחויבת שלא לספר ועיין בדבריו המפורשים של רב כהנא בגמרא בברכות ל"ד ע"ב.
(ובפסוק "מכסה פשעיו לא יצליח" הכוונה מהבורא)
זה לא דומה למקור שהבאת..אדם כל שהוא
יש להמנע מפרסום חטאים סתם, כי יש בזה חוצפה וחוסר בושה. זה לא דומה למקרה שבו זה נאמר לצורך.
ויעויין באגרות משה, שפוסק שצריך לספר, אבל בשלב מתקדם.
[כמובן, איני בא לפסוק הלכה, ואולי יש דיעות נוספות מלבד האגרות משה, או שיש נסיבות מיוחדות שהדין לגביהם אחר וכדו']
פסק מעניין בפני עצמוגוונא
אך גם בפסק עצמו הוא מורה למסגר לחלוטין את האירוע הזה בעבר ולא לקשור אותו חלילה להווה או לעתיד. שאלת הצורך כאן בהחלט זקוקה ביאור.
מכיר פסיקה אחרת מזו.
לא רלוונטי למקרה הזהאיש השקים
כלל לא פשוט שצריך לומר חטאתיגוונא
זה לא עניינו של איש.
אותו מאמר של רב כהנא בברכות נפסק להלכה ברמב"ם בהלכות תשובה ב, ה. ועיין בית יוסף אורח חיים סימן תר"ז. וכן הוא בזוהר הקדוש אמור קא, א. ועיין יומא פו, ב. ובספר חסידים סימן כ אשר קרא לזה עזות פנים.
לדעתי,ד.
ממש בהתחלה.
יש כאלה שבשבילם זה קריטי לגמרי - גם אם עשתה תשובה ומבחינת "בין אדם למקום" "סידרה" את הענין.
חסדי הים אמר מנסיון שלא כדאי כל כך מוקדם...את פניך אבקש
קריטי קריטי אבל....
כי יש כאלה שעל זה יפול הקשר ולא הוגן למשוך אותואיש השקים
ואני חושב שהכרחי.ד.
יש כאלה שבשבילם זה קריטי, ואם בגלל ש"נוצר משהו" עם הזמן, הבחור ינסה "להדחיק" מה שמרגיש לכך, זה עלול לפעמים לקלקל אח"כ.
זה לא נושא "צדדי", וגם זה חלק מה"אמון". נכון שלהיכרות ראשונית - כדי להכירה בסיסית כעת, וגם כדי שעדותה על רמת התנערותה מהענין תהיה אמינה - יש מקום. אבל בשלב התחלי.
זה הכרחי אבל לא בשלב ככ מוקדםלבב
לדעתי, זה יפריע לכל אחד.
גם אם תעבור פה אחד אחד ותשאל אותם אם הם יסכימו לצאת עם מישו/ מישי כזאת, התשובה של הרוב המוחלט תהיה לא.
אבל ברגע שאדם מכיר ויש איזשהו חיבור והכרות בין שני הצדדים דבר כזה מתקבל יותר בהכלה,
זה לא אומר שישר הצד השני יקבל את זה בזרועות פתוחות, אבל לפחות יש את שני הצדדים לבחון את העיניין כיוון שקצת מכירים, וזה יהיה שיפוט הוגן.
תסכים איתי, שהרבה יותר קל לשלול לפני שמכירים, אז אם כבר שוללים לפחות שהשלילה תהיה הוגנת לאחר ראיית כל הצדדים, הייתרונות והחסרונות.
אני מסכים, שיותר קלד.אחרונה
לפעמים לשלול לפני שמכירים -
אבל זו בדיוק סיבה גם לכיוון השני.
כי לפעמים בגלל ההיכרות, אדם שזה כן ממש קריטי עבורו ידחיק קצת - ואח"כ עלול להפריע לו מאד, וזה כבר עלול להיות עם תוצאות קשות יותר (ויש גם לא-פעם הבדל בין "מישהו" ל"מישהי". לעיתים לבנים זה עלול להפריע יותר).
לכן, חלק מה"הוגנות" לדעתי, היא גם לא להביא למצב כזה. אבל בהיות שיש כאלו (ולעיתים גם יש שוני במה בדיוק המקרה), שאכן ההיכרות תעשה את זה לפחות חמור סובייקטיבית - אז לכן כתבתי שלדעתי, יש מקום להיכרות ראשונית לפני יידוע (מה גם שלא נעים, בצדק, לומר לכל אחד, לפני שרואים אם בכלל "יש כיוון"). אבל מעבר לכך, לא הוגן לכיוון הזה. כך נראה לי.
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender
פעם ברווקים הבררנים😊
לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender
ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,
מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏
טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender
במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender
לא חתול זמני😸
הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני
סתם, אני לא ממש בשל.
כזו?פ.א.
מאושר.חתול זמני
אופסLavender
@חתול זמני פספס את אהבת חייו
אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לא בכל שרשור זה מתאים.
סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה
או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה
בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה
לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם
רעיונות?
נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי
הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים
פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
אני מספיק טובחקלאי
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
להחזיק בה' יתברךאשר ברא
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלאחקלאי
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
..שפלות רוחאחרונה
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
..אני:)))))אחרונה
אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.
מענייןזכרושיצאנולרקוד
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?