מאיזו בחינה?איש_בנימין
לדעתי זה האדיאלש!למ*ת
ולכן היא צריכה להיות מותאמת לכך.
לצערנו רוב הסניפים בתנועה מעורבים אבל זה לא אומר שככה זה יותר נכון וטוב...
הסניפים הנפרדים שותפים למשהו גדול מצד 1
אבל שומרים על הדת, מצד שני
נראה לי שזה תלוי ברמה הדתית של הסניף..גפן המתוקה
אם אני לא טועה...
הסניף שלנוyedidya123
אנחנו בראש פינה הקמנו סניף חדש השנה ואנחנו ממש עומדים על זה שהוא יהיה ניפרד וזה ממש בעייתי כי לא כל הציבור הדתי מעונין בזה וזה יוצר המון עימותים עם הורים וכו..
מוסיפהחפרנית גאה=)
בעיני, זה האידיאל. חברה נפרדת. אבל צריך לבדוק בכל מקום אם זה מתאים.
אצלנו, מצד אחד זה יוצר ויכוחים וכו'.. אבל מצד שני הרבה לא ישלחו אם הסניף לא יהיה נפרד..זה מאוד ללכת בין הטיפות.
בסופו של דבר אני חושבת שכל סניף צריך להתאים לאוכלוסייה של המקום, אבל כן לזכור כל הזמן שחברה מעורבת זה ממש לא מלכתחילה!! וצריך לשאוף לחברה נפרדת
דעתי שהם מצויינים.מישהי=)
אני נמצאת בסניף נפרד ב"ה.
חסכנו לעצמנו בעיות נגיעה, בנים-בנות.
אני חושבת שאידאלים לא באים דווקא כשזה מעורב.
ולא פוגם בכלל באיכות הסניף, לדעתי מעלה אותו.
אנחנו דוגלים בשיטות החינוך של בנ"ע
אבל מוסיפים פן חינוכי נוסף.
להיות נפרדים, זה יותר צנוע
אני מסכימה איתך שזה עדיף ושזה יותר צנוע..גפן המתוקה
אבל אני בסניף מעורב והרוב שומרים נגיעה,
אין בעיות רציניות בנושא, ואסור לעשות הכללות
זה לא מחייב שנפרד זה יותר טובעם חופשי...
יכול להיות סניף מעורב ,אבל שהרמה שם יותר טובה מנפרד . ויכול להיות נפרד אבל הרמה ה' ישמור....
האידיאל זה חבר'ה צנועה!!!
חברה צנועהaviadk8
אכן, חברה נפרדת יכולה להיות לא צנועה, אך בדרך כלל חברה נפרדת היא צנועה יותר מאשר אותה חברה בעירוב.
מצד שני, חברה מעורבת אינה יכולה להיות צנועה, וחברה צנועה אינה יכולה להיות מעורבת, במיוחד לא בגיל ההתבגרות.
המושג "חברה מעורבת צנועה" הנו מושג מסולף.
תחילת דרכו בחיפוש היתרים ל"חברה צנועה מעורבת", שלא נמצאו למחפשיהם*.
בסוף דרכו "חברה מעורבת צנועה" היתה לאידיאל גדול, למרות שאין אפשרות שתהיה כזו בשום דרך שהיא.
גם אם ישנן חברות מעורבות מסוימות, בהן הרמה טובה יותר מחברות צנועות מסוימות, אין הדבר מהווה הוכחה לטענה כי קיימת חברה מעורבת שהיא גם צנועה.
אם אותן חברות מעורבות לעיל היו נפרדות, רמתן היתה עולה מעלה מעלה, וכן להיפך לגבי החברות הנפרדות.
*ההיתר של בעל ה"שרידי אש" המוזכר באופן כמעט תמידי בשיחות אלו, אינו רלוונטי ממספר סיבות:
1. ההיתר היה ספיציפי למקרה זה.
2. ההיתר ניתן רק מחמת חשש כבד מפני התבוללות.
3. ההיתר ניתן רק לשירה מעורבת של שירי קודש בלבד.
4. ההיתר ניתן רק למצב בו הישיבה ללא מחיצה, בנים מול בנות, ולא ישיבת בן לצד בת, כמו שקורה בחלק מהסניפים המעורבים.
מכיוון שכבר בתקופתו עשו שימוש נרחב ומסולף בהיתר זה, בעל ה"שרידי אש" הביע את חרטתו מפרסום ההיתר.
איפה ההכללה?מישהי=)
האמת- לא יודעתאנונימי (3)
אני חניכה בסניף נפרד,והאמת נראה לי די טוב שחוסכים לנו את כל ההתעסקות הזו עם הבנים,שלמען האמת-לא ב'מת אכפת לנו מהם. חברות שלי טוענות שסניף נפרד זה לא שווה כי עם הבנים זה כל הצחוקים. לדעתי צחוקים זה ממש לא קשור,יש גם בנות מצחיקות וגם בנים בלי טיפת הומור.
ואני רואה חברות שלי מהכיתה, מתעסקות המון בבנים של השבט שלהם,מי אוהב את מי וכל מיני דברים כאלו.
אני מאוד שמחה שחוסכים לנו את זה לפחות לעוד כמה שנים. כי בגיל כזה זו באמת התעסקות שרק מזיקה.
אני היתי בסניף עלק ניפרד!!!!!כי אין פיסבוק
לא אשינו פעולות יחד,לא היה לנו את אותו החדר,
אבל אני יכול לעשות מינין מהחברים שלי בשבט שיש להם חברה, אחד מהם החליף חברה כבר3 פעמים...
ואני לא מדבר על העיר, אני מדבר על ישוב !!!
אין כמעת אחד בכיתה שלי(גם הרבה מישובים אחרים) שאין לו תמספרים של כל הבנות בשבט שלו כי הוא "צריך" וזה בישובים שיא הדוסים!!!
אז תפסיקו להגיד שאתם סניף ניפרד אם בישבצים עושים צחוקים ובחודש אירגון המורלים הם עם הבנות, ובמסעות הולכים ביחד...
תעברו לאריאל
לפי תורת ישראל
ואני בסניף מעורבפיתה פיתה
אז לא להכליל
^^מקום בעולםאחרונה
לפי דעתי זה הכי טובבחסדי ה'!
אני גרה ביישוב שהסניף בו נפרד, אבל יש לבנות "דיבור" עם הבנים ולהפך.
הפעולות נפרדות, וגם כשעושים דברים מעבר לפעולות, למשל מנגל ביום העצמאות, אז עושים רק הבנות/רק הבנים.
זה לפי דעתי דבר מצוין.
באתי פעם לסניף של חברה שגרה בעיר, בסניף מעורב, ושם הם היו כל השבט ביחד, דיברו, צחקו. שאלתי כמה שומרים נגיעה, ורק בן אחד ושתי בנות אמרו שהם שומרים נגיעה (מתוך 30 בנות ו25 בנים!).
לנו ביישוב, אין זוגות בשבט, ולעומת זאת, בסניף של חברתי, יש 7 זוגות, שנפרדים כל חודש-חודשיים גג.
לפי דעתי, לגדול עם בנים (בתור בת), זה מבלבל נורא, וגם הרבה פחות חופשיים מאשר לגדול רק בנות או רק בנים.
אפילו להיות בשבט מעורב זה מבלבל. ושבט נפרד חוסך את הבלבול הזה.
אז איך נכיר בנים? או איך נכיר בנות? תשאירו את השאלה הזאת להמשך, שתהיו בני 18-19, ותכירו בעז"ה.
חוץ מזה, לנו בישוב יש נוער. ושם זה מעורב ונפגשים כולם...
אבל זה בגיל יותר מאוחר מאשר שבט - כיתה ג או ד. והנוער זה מכיתה ט' או י', תלוי באיזה יישוב.
שירשור קשור למי שרוצה.יהודי!!
האידאל!!!סתרי המדרגה
הינה, לא לקחנו להקצנה, אבל תיראי מה יצא, בנאדם לא יכול ללכתכי אין פיסבוק
לתנועה הגדולה ביותר בציבור הציוני דתי בגלל מניעים דתיים!!!!
זה לא ניראה הזוי?????????
אז ברשותך אני מעדיף להקצין, ולהנות.
להפריד, ולהיבנות.
אין דבר כזה האידאל.פיתה פיתה
יש סניפים שהאידיאל במקום שבו הסניף נמצא זה להיות מערב. ויש כאלה שחייבים נפרד.
אני מחכה לתגובות שלכם...נעם אהרוני
בקשר לשאלה. אני חושבת שכל אחד יעשה מה שהכי מתאים בשבילו.מירבי
ממש תלוי..ב.ש.מ
בעיני במקומות שמתאים-ברור שעדיף נפרד,
אבל יש גם סיבות טובות לזה שיש סניפים מעורבים.
לסניף שלי שהוא מעורב לגמרי באים גם חבר'ה יותר מסורתיים וגם כמה חילונים (מעטים) וזה ממש ממש מחזק אותם, ולדעתי זה מעולה, אם הסניף היה נפרד הם לא היו באים פשוט. נכון שזה קשה יותר ובעייתי אבל זה שווה את זה.
אני כן חושבת שברמת האידיאל צריך לשאוף להגיע למצב שבכל הסניפים אפשר להפריד, אבל איפה שצריך שיהיה מעורב,
שיהיה מעורב.
באופן אישי הייתי מעדיפה להיות בסניף נפרד אבל שוב, זה שווה את זה.
נקודה נוספת היא שבהרבה מהסניפים המעורבים יש בעיה של חוסר צניעות ואז אולי כן כדאי להפריד למרות היתרונות, אבל אצלנו זה ממש לא ככה, ב"ה אין עניינים של נושאי שיחה וחוסר צניעות כמעט בכלל, וזה לעומת חלק מהסניפים הנפרדים שהמצב אצלם בנושא הזה הוא נורא..
(שלא ישתמע מכאן שאני חושבת שמעורב עדיף,אבל פשוט אי אפשר להכליל.)
צודקתגפן המתוקה
אני ממש רואה את זה עם החניכים שלי.
זה לא שבסניפים מעורבים זה חוסר צניעות- יש כאלה ויש כאלה...
ובד"כ הטובים משפיעים..![]()
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
תלוירעות שרהאחרונה
בנטיעות וכזה נראה לי שכן
במחנה יש משהו נפרד
אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה
יש למישו אולי?
קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת
לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?
לכיתה ואחי אהוביה
חלק ממערך בת מצוה
באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי..
צ'אט ג'יפיטיזיויק
להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:
חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)
מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.
דקה 1-2: שאלה פותחת
שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"
תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).
דקה 3-5: סיפור קצר
ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."
שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"
דקה 6-10: דיון קצר
שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"
עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.
חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)
מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.
דקה 1-2: הסבר קצר
אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."
דקה 3-8: פעילות קבוצתית
חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.
תן לכל קבוצה משימה:
קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.
קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.
קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).
כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.
דקה 9-10: שיתוף מהיר
נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).
חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)
מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.
דקה 1-3: דבר תורה קצר
אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."
דקה 4-7: פעילות אישית
תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."
תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.
דקה 8-10: סיום מעודד
אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."
סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).
הערות למנחה:
שמור על אווירה קלילה ומכבדת.
התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.
הבא דף ועטים לפעילויות.
אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.
בהצלחה!
צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה
אני ממש מסכימה איתך..
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכני
אחי אהוביה
לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמח
אחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז
חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)
מדשיותאנונימי (פותח)
טוב נושא קשוח אז ככה..
בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה).
אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.
עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.
עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית
קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?
תשחרר. לא בידיים שלךמשה
סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades
מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו
במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה.
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות
צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש
רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?
וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)
ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)
תודה רבה!