נפטר פוסק הדור הרב שמואל הלוי וואזנר זצ"ל. ברוך דיין האמת.שודד ים
ברוך דיין האמתאוריה,
ברוך דיין האמת. באתר כתוב בן 102.ותן טל
נולד באלול תרע"גמושיקו
ברוך דיין האמתאושר תמידי
נולד בב'אלול תרע"ג. 101 וחצי. עיגלתי כלפי מטה.שודד ים
לחשוב על זה שהוא היה בן 22 כאשר הרב קוק נפטר...ותן טל
אולי אף הכיר את החפץ חיים...
אדם גדול, בלי ספק, למרות שמעולם לא הכרתי אותו אישית, לא פגשתי אותו, ולא זכיתי ללמוד מכתביו.
את החפץ חיים רצה לפגוש בכנסייה הגדולה אבל לא ראה בסוף.שודד ים
מדינה אחת ל2 עמיםמושיקו
אחד מענקי הרבנים בדור בכל קנה מידה אפשרי נפטר ובתקשורת הכללית בקושי יודעים מי זה
סליחה על הכפירהבן של מלך
''פוסק הדור''?
בחיים לא שמעתי פסיקות שלו או פסיקות של רבנים שצוטטו אותו.
אם מישהו יכול לכתוב כמה מילים אני אשמח ללמוד מי הוא היה.
וכשכותבים '' אין צורך להכביר במילים... '' אל תשכחו שיש אנשים מוגלגים שלא ידעים מי זה דמבלדור..
אז במטוטה מכם, תכבירו במילים ותגידו לנו מי זה היה?
תודה רבה!
פתח את אחד עשר הכרכים של שו"ת שבט הלוי.שודד ים
אין לי..בן של מלך
זה לא כפירה, זה חור בהשכלה.גדר תיל
אז אולי תועיל בטובך להחכים אותי?בן של מלך
קצת על הרב וואזנר(ויקיפדיה)עבד לה'
בס"ד
נולד בווינה להרב יוסף צבי וואזנר ולרחל לבית שיף. בצעירותו למד אצל רבי יהודה מאיר שפירא בישיבת חכמי לובלין והיה גם תלמידו של רבי שמעון מזליחוב, המשגיח בישיבה. התחתן ועלה לארץ ישראל לפני השואה. התגורר בירושלים ברחוב הושע. למד אצל הרב יוסף צבי דושינסקי, ועשה שימוש חכמים אצל הרב שמשון אהרן פולונסקי. היה רב בשכונת גבעת שאול. למד בבית המדרש אוהל תורה בירושלים.
בסוף שנות ה-40 עבר לבני ברק, על פי הצעתו של החזון איש, והזמנתו של יעקב הלפרין מייסד שכונת זיכרון מאיר, על מנת להתמנות בה רב ואב"ד. בעידודם של החזון איש, הרב דב בריש וידנפלד, הרב איסר זלמן מלצרוהרב הראשי לא"י הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג, הקים את "ישיבת חכמי לובלין", על שם הישיבה שבה למד בצעירותו. במבנה נפרד נמצא בית ההוראה זיכרון מאיר, ובמבנה נוסף שוכן בית דין צדק זיכרון מאיר.
הוא נהג למסור שיעור הלכה מדי יום חמישי, שבו השתתפו תלמידי חכמים בולטים. שיעורים אלו נדפסו לימים בספר שיעורי שבט הלוי. מסר מדי שבת שיעור בספר החינוך. כיום מוסר את השיעור בספר החינוך בנו, הרב חיים מאיר.
הרב וואזנר היה הפוסק הבולט ביותר בקרב הציבור החסידי, ואחד מן הפוסקים הבולטים בציבור החרדי בכלל. בספריו, שאלות ותשובות שבט הלוי, הוא דן בשאלות רבות שהתעוררו עקב הקדמה הטכנולוגית, כגון עין אלקטרונית המצלמת או מדליקה אור בעת תזוזה בשבת וכן בעיית הקלנועית בשבת.
בפולמוס שהתעורר בשנת ה'תשי"ז עם צאתו לאור של הספר "נצר מטעי", מאת הרב נתן צבי פרידמן, רבו של שיכון ה' בבני ברק, ובו היתרים הלכתיים כגון היתר לכבות תנור גז ביום טוב, קרא הרב וואזנר שלא לקבל פסקים אלה[1].
הגם שראה עצמו תלמיד של החזון איש, בסוגיית היחס אל החילונים עמדתו ההלכתית נוקשה יותר מזו של החזון איש (הרואה אותם כתינוק שנשבה)[2].
בשנותיו האחרונות לא פסק כבר בהלכה עקב חולשתו, אף שעדיין מסר שיעורים. כתב קינה לזכר השואה הנאמרת בתשעה באב ("אש תוקד בקרבי"). בין בוגרי ישיבתו ישנם פוסקים ידועים ורבנים ברחבי העולם. נפטר בליל הסדר,ט"ו בניסן ה'תשע"ה, 3 באפריל 2015.
במשך עשרות שנות קיום הישיבה, נקהלו תלמידיו וחסידיו במסגרת קהילות "שבט הלוי" ברחבי הארץ והעולם, העומדות תחת מנהיגותו והדרכתו. קהילות כאלה קיימות בבני ברק, ירושלים, אשדוד, אלעד, מודיעין עילית, ביתר עילית, בית שמש וארצות הברית. המוסדות כוללים בתי כנסת וכוללי אברכים. בני קהילתו בבני ברק מחנכים את ילדיהם בתלמוד תורה "חוג חת"ם סופר" בעיר, שנוסד ועמד במשך שנים רבות תחת הנהגתו של הרב ברנפלד, חבר בית דינו של הרב וואזנר.
בשנת תשס"ו הוקם איחוד אברכים של תלמידיו, בראשות נכדו הרב יוסף בנימין וואזנר. הארגון איגד את קהילות שבט הלוי בישראל, פעל בתחומי צדקה, ארגן שיעורי תורה לבני הקהילה והוציא ביטאון חודשי בשם בית חיינו. בהמשך נסגר ה"איחוד" ובמקומו הוקמה "התאחדות האברכים" מטעם הנהלת הישיבה.
מבין ספריו של הרב וואזנר ידוע במיוחד ספר השו"ת שלו, שו"ת שבט הלוי, הכולל אחד-עשר חלקים. גם ספרים אחרים שלו יוצאים תחת שם זה.
בשנת תשנ"ט הוקם מכון "מעיינות הלוי", המופקד על ההוצאה לאור של תורתו. המכון הוציא את שיעוריו מן השנים תשנ"ח-תשס"א וכן את "שבט הלוי - מפתחות" על שו"ת שבט הלוי ו"שבט הלוי - חנוכה".
במכון גם ספריית קלטות ובה למעלה מחמשת אלפים שיעורים. מתוך סדרת הספרים "שבט הלוי על התורה", בהוצאת המכון, יצא בשנת תשע"ד החלק הראשון על חומש בראשית.
בשנת תשע"ב החלו חברי המכון להוציא לאור את שיעוריו העיוניים בסוגיות הש"ס בסדרת ספרים הקרויה גם היא "חידושי שבט הלוי" - על הש"ס.
ספרי "תורת הלוי" על הלכות סת"ם ושמיטה מתורתו, יוצאים לאור על ידי הרב שלמה יצחק שטרן, בן תלמידו הרב שמואל אליעזר שטרן.
ספרו "שיעורי שבט הלוי" מבוסס על סיכומי שיעורים שמסר בהלכות נידה.
קשה להסביר במילים, נסביר בדוגמא:ותן טל
הרב עובדיה בשביל הספרדים?
אז הרב וואזנר בשביל החסידים.
קפיש?
להתחיל באמת "להסביר" מי הוא היה זה לנסות לתמצת גדול עולם לכמה משפטים. אפשר להסביר טכנית שהוא היה מהפוסקים הגדולים ביותר של היהדות החרדית האשכנזית, בדגש על החסידית - אבל להתחיל בדוגמאות מעשיות של פסקים? זה יוזיל מכבודו, לדעתי.
יש שמות שאומרים ועצם השם לבדו כבר אומר הכל, גם אם לא הכרת אותו אישית ואפילו אם לא למדת פעם בחייך פסק שלו - שמות של רבנים וענקים כמו הרב עובדיה יוסף זצ"ל, הרב אלישיב זצ"ל, הרב קנייבסקי יבדל"א, הרב מרדכי אליהו, וכן - גם הרב וואזנר זצ"ל.
ואם אתה רוצה להרחיב, אז כמו שאמרו לך - יש את ספריו, ואתה יכול ללכת גם לתפוס איזה חסיד במאה שערים ולבקש ממנו ללמד אותך כמה דברים שהרב וואזנר פסק.
לא מצליח להבין אתכםבן של מלך
מגיע מישהו ואומר, אני לא יודע אשמח שתסבירו לי, ומה אתם אומרים הנה ויקיפדיה והנה השוואה בין רבנים, אבל בפועל עדיף שתלך ותתפוס חרשי ותשאל אותו.
זה בערך כמו שיבוא אלי חילוני ויבקש שאסביר לו מה זה שבת,
אז כנראה שהתשובה שלי תיהיה '' תחפש בויקידפיה - ערך שבת'' ותשאל את הרב שיסביר לך מה זה שבת.
באמת שאני לא מבין אתכם..אז נכון על הרבנים האחרים כן שמעתי, אבל עליו לא.
אז בבקשה אם מישהו יכול כל לכתוב ולהסביר מי הוא היה - ולא להעתיק או לנפנף אותי.
תודה
כשאתה שואל ''מי היה'' אז עונים לך - פתח ויקיפדיה.גדר תיל
אם אתה באמת רוצה לדעת מי היה - אז בבקשה, פתח את הספרים שכתב ותלמד אותם, ואז תבין מי הוא היה.
מה שאומר בעצםבן של מלך
שאין תלכם שמץ של מושג מי הוא היה ולכן אתם שולחים אותי לויקיפדיה
שאפו. אבחנה מהירה.גדר תיל
זה שאתה מתעצל לעיין בשו"ת שלו זה עניינך.שודד ים
צר לי שאני לא ליד הספרים שלובן של מלך
אבל כשאנשים אומרים שהוא '' גדול פוסקי הדור'' אני מצפה מהם לזכור לפחות פסק אחד או שניים שיחודיים מאוד אליו..
חוץ מזה שחבל באמת שאתם פשוט זורקים סיסמאות בלי שיש שום דבר מאחורי זה.
בהיברובוקס כמדומני ישעוגי פלצת
אומר לך את האמת..אני לא מכיר אותו..עבד לה'
אהבתי את מידת האמת שאתה דבק בה והרצון ללמוד ולדעת יותר בצורה הטובה ביותר...
חג שמח

לאפיין את הדמות זה מעבר...אדם כל שהוא
ללהכיר כמה פסקים.
אני מניח שרבים מהכותבים פה מכירים את הספר שמירת שבת כהלכתה, ולמדו ממנו, או בדקו בו שאלות שהתעוררו להם, אך לא ידעו לאפיין את הפסיקה.
שילך לעשות עליו עבודת דוקטורט אם בא לו.שודד ים
אתה צודק שמתבקש היה שנמנה כמה פסקיםעוגי פלצת
אכן זה מעיד שצריך להתעורר בזה
למה להתעורר בזה?שודד ים
מה יעזור לתת פסק שלו?
הוא מקובל על כולם כפוסק הדור.
מי שזה מעניין אותו מוזמן לפתוח את הספרים שלו ולקרוא.
שזה אירוני שהמוגדר כפוסק הדורעוגי פלצת
שיוכל לתאר בשליפה
כמו שיודעים קצת לאפיין את פסיקת הרב עובדיה,
הרב אליהו וכן הלאה
אם פוסק הדור אז הגיע הזמן שנתעניין
יישר כחעוגי פלצת
תודהשודד ים
דווקא דעתו נוכחת מאוד בדיונים הלכתייםעוגי פלצת
אני הכי מזדהה עם השאלה שלך.
פוסק זה לא פוליטיקאי או כדורגלן,
רק מי שמצוי היטב בעיסוק בהלכה יכול לשער
את מידתם של פוסקים
למשל הציץ אליעזר כאדם וכדמות היה אף פחות מוכר
עד פטירתו, אבל נודע בין הלומדים כעמוד הוראה...
אכן,אדם כל שהוא
אפשר להכנס לאוצר החכמה שברשת הגירסה המלאה, ולעשות חיפוש של המילים +שו"ת שבט הלוי [ה"+" כדי שזה ייתן תוצאות אם אות קודם, כמו בשו"ת], ולהתרשם עד כמה הוא נוכח בדיונים הלכתיים.
הוא מוכר יותר כבעל שו"ת שבט הלוי(נמצא בהרבה פסיקות)מושיקו
לא מכירים אות כ"כ בשמו
ובכל אופן אנסה משהו לכתוב..אדם כל שהוא
הוא היה פוסק גדול שענה תשובות רבות בהלכה בתחומים רבים, שקובצו בספרו שו"ת שבט הלוי.
כמדומני שמבחינת דרך הפסיקה הוא משתייך לבית המדרש של תלמידי החתם סופר, אך הוא גם תלמיד של החזון אי"ש.
עסק במיוחד בהלכות טהרת המשפחה [וכמדומני שיש לו גם פסקים ייחודיים בתחום].
עמד בראש בית הוראה חשוב בבני ברק ורבים עשו אצלו שימוש מעשי.
מבין תלמידיו הרב בראנדסופר והרב הלברשטאם זצ"ל, שהיו דיינים בעדה חרדית.
ויבדל לחיים, הרב שמואל אליעזר שטרן.
פסקיו מובאים רבות בספרי דורנו.
כמדומני שהוא היה האחרון שנשאר מקבוצה של כמה פוסקים גדולים, בני אותו דור בערך, שפסקיהם השפיעו רבות על דורנו.
בד"ה חבל שלא יכולתי ללכת להלויהחליל הרועים
אדם נהרג בלוויה כי נמחץ. מזעזע.שודד ים
ויש גם המון פצועים בניהם כמה במצב קשה.. נוראיטבתה
טופי תות
אני לא נרגעת מזה.
פשוט נורא.
חבל שלא מחנכים מספיק לדרך ארץחליל הרועים
ומה עם בקרובי אקדש??????מושיקו
אבל לצערנו היו אסונות גם במקומות לא צפופים כמו הר הרצל וגשר המכביה
יש הבדל משמעותיצףאחרונה
בין תקלה טכנית (גם אם פושעת) של יחידים, לבין התנהלות ציבורית בלתי אחראית בעליל
שחוזרת על עצמה פעם אחר פעם ועד עכשיו בנס לא נגמרה באסונות.
ברוך דיין האמתטוביה2
בד"ה.טופי תות
זכיתי להיות בלוויה שלו.
זה היה מרגש לראות שבשעה אחת וחצי בלילה, אלפי אלפי אנשים באו לחלוק כבוד אחרון, כולם עם בגדי שבת.
כשראיתי את כל ההמון הבנתי כמה הוא היה גדול- שאנשים בהתראה כ"כ קצרה הגיעו.
זכותו תגן עלינו.
כלנחלת
כך אוהבת לכתוב על ספרים
האם יש כאן ניקים
עם אותם תחביבים?
וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????
חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.
תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.
תשובת Gemini:
המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.
להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:
1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה
במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.
2. קשיים בתהליך ההתנתקות
אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.
3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים
החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.
4. תקלות טכניות ותשתית
בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.
5. שיווק אגרסיבי
הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.
נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):
* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.
* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.
לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.
תודה רבהנחלת
זה לשון הרע לתועלת, נכון?
דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)
אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות
מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו.... צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.
אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!
הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.
כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....
אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.
תודה לך.
אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא
גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).
ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.
תודה!נחלת
מהנחלת
עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.
או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,
או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?
(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו
חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..
או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות
או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...
לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק
שמעשיר את החיים...
אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!
(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות
סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)
לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..
לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.
יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.
התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)
וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.
אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.
טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.
ואז - גם לך.
אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!
למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..
הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של
הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!
שבוע טוב!!
יפה מאודשלג דאשתקד
בהצלחה בהגשמת התחביבים.
לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...
באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.
זה תלוי אזוררקאני
לי יש קליטה מעולה בהוט
אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע
רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם
וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת
אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת
בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...
תודה!
איזה ספריםצדיק יסוד עלוםאחרונה
מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום
ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.
יש עיקר ויש טפל
מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר
מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.
אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)
בהצלחה! 😴
נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון
אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.
לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.
לא מבין את זה בכלל
בכל מקרה, תודה 😀
עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור
אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אוראחרונה
"אפשר כרית? הכי פשוטה"
היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"
(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)
האם בבקשהנחלת
יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?
הרבה יותר זולה.
יישר כוח.
זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
לא הבנתי נכוןנחלת
יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.
השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.
תודה.
בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
תודה רבהנחלת
הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.
אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר)
יש 2 דבריםרקאני
ספק אינטרנט
והגנה
HOT מספקים אינטרנט
רימון מספקים הגנה
רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת
הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?
זה ככהפצל"פ
יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק
ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד
אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון
ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם
מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה
אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן
יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת
אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון
אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות
אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון
בס"דנחלתאחרונה
תודה רבה.
תקלות?! אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......
מה דעתכם?אני:)))))
תשמרו בבקשה על שיח מכבד.
לא הלב לא מזדהה, האופי...נחלת
בכך שהחילוניות היא אנטי יהדות, בלי ספק, אני לגמרי מזדהה איתו. גם בכך שאלה שהקימו את המדינה, היו אנטי ציונים מובהקים מבחינת
ציון - עם המשמעות היהודית שלה. ציונות בעיני זה משהו מומצא שנע בין חילוניות גמורה (בעצם כבר לא....) לבין האדרת המדינה . גם
אמנם הרב עובדיה זצ"ל אמר שהקמת המדינה זה חיוך של ההשגחה (כך שמעתי שאמר) אבל לבטח לא התכוון שתהיה הדרדרות רוחנית
כל כך.
אז יש אנשים שרגילים לכך, התפשרו עם זה , משלימים עם זה איכשהו ויש כאלה שלא. לחלוטין לא! כמו הרב וכנראה הפלג שהוא מייצג.
אנשים גם הולכים לפי גדולי התורה הקודמים (החזו"ש למשל). או, הרב בלוי, למשל.
לא הייתי רוצה להיות תחת שלטון המנדט, אבל אולי אם כך היה, הרבה יהודים היו שומרים יותר על יהדותם, מה שלא קורה עכשיו,
תחת שלטון יהודי.
זה כמו שכיש אנטישמיות, הזהות היהודית הנשכחת, מתעוררת יותר. אנטישמיות זה....חסד. לולאי היא, מי יודע באיזה מצב היינו
ממש לא נעים לי לאמר אותו דבר על מלחמות. בארץ. אתה בטח זוכר את ההתעוררות שהיתה אחרי שמחת תורה.
ואולי - אולי זה גם עניין של אופי. יש אנשים קנאים יותר, קיצונים יותר, בלתי מתפשרים יותר, ויש כאלה שמנסים למצוא נקודות
אור כלשהן בתוך המצב. אולי.
פעם עבדתי במקום מסויים שכדי לקבל שירות היה צריך להיות חבר קופ"ח וכל האנשים שהגיעו מהמגזר של הרב (כנראה, איני מכירה
את הרב) - שילמו טבין ותקלין, כי בחרו לא להיות קשורים לשום דבר השייך למדינה. והם לא היו משופעים בממון. בכלל לא.
באיזה מקום, אני מקנאה בהם.
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת
ואולי גם מישהו כאן יודע?
1. נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?.....
2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.
3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות, מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?
שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.
תודה רבה!
עונה על השלישינקדימון
בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.
נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.
הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.
מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.
מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.
תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת
1. לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.
ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.
2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.
יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?
זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.
תודה.
את עם סינון של רימון?פצל"פ
כן.תודהנחלת
עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?
אני בןפצל"פ
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא
1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!
2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח
תודה!נחלת
בס"ד
תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).
דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין
אבל...מדכא קצת. סביב השואה.
אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר וייזר. למרות שמדובר
על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.
זה אגב סיפור אמיתי.
"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.
😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג
או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)
או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)
הרהורים של בוקר😏
כמובן שאלתי חבר טוב:
המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:
1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.
- למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.
2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.
- מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
- המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
- החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
- הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).
לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:
- עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
- עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.
במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.
או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?
תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.
בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.
הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:
- הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
- זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
- האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
- המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.
אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".
לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.
אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון
א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").
האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.
ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.
כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג
אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.
או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).
גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.
ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...
עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.
וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?
בקיצור, הבנת.
אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.
חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile
grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.
- היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
- יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
- דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
- האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
- היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.
בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏
אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:
Loving the @torwestfall cameo
וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.
ההמשך לא מעניין..