צריכה ייעוץ מבעלי נסיון, לא יודעת מה לעשות כבר מתייעצת_

בשעה טובה התארסתי לפני מספר חודשים ואחרי ספירת העומר בע"ה אני מתחתנת עם הבן אדם שאני הכי אוהבת בעולם,

לא חשבתי שאי פעם אני ארגיש ככה למישהו אבל אני אוהבת אותו מאד, וכל יום אני אוהבת יותר, למרות שיש חששות קצת בתקופה הלחוצה הזאת.

יש לנו קשר טוב בסה"כ, יש עוד תמיד במה להשתפר ומה ללמוד.

זה לא תמיד הכי קל אבל צריך להתאמץ ולהשקיע..

נקלענו לבעיה אחת ממש גדולה שדיי פוגעת לנו בקשר וגורמת לנו לאווירה לא טובה בכל פעם כשהנושא עולה, וזו בעיית המגורים

אין לנו הסכמה על עיר מגורים, אנחנו אפילו לא קרובים בקצת להסכמה בעניין.

אני כרגע סטודנטית, והוא כבר עובד בעבודה קבועה שהיא חלק מעסק משפחתי והיא נמצאת בעיר מגוריהם.

אני גרה במקום אחר קצת רחוק אבל לא בצורה מטורפת( 40 דק' נסיעה ברכב)

הוא רוצה לגור קרוב לעיר שלו, אם לא בעיר שלו כדי שהוא יוכל לעבוד כמו שצריך וכדי שהוא יוכל לדאוג לפרנסה שלנו, ושהמרחק לטענתו יפגע בביצועים שלו בעבודה.

לי זה מאד מאד רחוק מהלימודים ולא פרקטי בכלל בתחבורה ציבורית.

ולמרות שבעיר שהוא רוצה יש הרבה מקומות לימוד, את הדבר הספציפי שאני לומדת בחינוך אין בכולם בכלל, וגם מה שיש אין הכרה בכל הקורסים (אם בכלל..).. וזה להתחיל שנה א מההתחלה וכל הכסף שהשקעתי בלימודים הולך לפח בגלל זה.

ובנוסף , ממש ממש קשה לי המחשבה לעזוב את הבית, לעזוב את העיר שלי, לעזוב את החברות שלי, את המקום לימודים שלי(שהכי רציתי ללמוד בו- והוא גם רחוק לי מהבית שלי היום..אבל ממש רציתי אותו)..ולהתחיל הכל הכל מההתחלה.

אני מרגישה שאני יותר מדי מוותרת על עצמי, יותר מדי מוותרת על הרצונות שלי.

למרות שברור שהוא הדבר הכי טוב שיש לי ושיהיה לי בחיים!! , אבל עדיין..זה טבעי מה שאני מרגישה?

זה הגיוני מה שהוא מצפה ממני?.. אני באמת אמורה לעשות את כל זה ולעבור עד אליו?

- לגבי מקום באמצע שיהיה ריאלי מבחינת תחבורה ציבורית ללימודים זה לא ריאלי למה שהוא רוצה לעבודה(יש לו רכב..ועדיין..)

אז זה רק שם מבחינתו.

נורא קשה לי עם זה שהוא רוצה שאני זו שאעשה את הכל..ואני מרגישה שבקטע הזה הוא לא מקריב כלום, ואני מרגישה שזה ממש לא פייר.

אבל הוא לא מוכן לשום מקום אחר..

אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות בכלל, אין לי ניסיון בחיי נישואין..

בעיה בעייתיתנשואה פלוס
ועדיין עם כל האהבה..הוא רוצה שתבטלי את עצמך למענו..וזה לא.צודק ולא אפשרי. יש לו רכב אז הוא צריך.להתגמש. למה שכל הכסף שהשקעת בלימודים ילך לפח בגלל הנוחות שלו??? אני לא אומרת לריב חלילה אבל יש גבול כמה אפשר לוותר..שיקריב מעצמו עד שתסיימי את הלימודים ואחר כך תעברו לאן שירצה. אגב חברות ומשפחה זה לא שיקול. דווקא טוב להתרחק בהתחלה..אבל לימודים זה משהו שלא עוזבים
ואם יש מקום שיכיר ברוב הקורסים..הגיוני לעבור?!מתייעצת_
הגיוני.ד.

מישהו?מתייעצת_
לא הבנתי כמה זמן זה נסיעה מהמקום שהוא מעוניין לגורעדיין טרייה
בו למקום הלימודים שלך? יש מצב שתצליחי להגיע ללימודים אם את תיקחי את האוטו? רק הערה נוספת בעתיד כשהיו ילדים בעיקר תינוק קטן יותר קשה שאת רחוקה ממנו מאשר שהוא רחוק (בגלל הנקה ונסיעות שגורמים לך יום שלם לא להיות עם התינוק) אני כל יום נוסעת שעה וחצי הלוך ושעה וחצי חזור וזה ממש לא פשוט כשיש תינוק... העיקר שתדברו על זה בנחת ושכל צד יחפש איך אפשר לבוא לקראת הצד השני...
תחבורה ציבורית זה 2-3 אוטובוסים, שעתיים וחצימתייעצת_
ואוטו זה שעה בלי פקקים, עם פקקים זה גם יכול כמעט שעה וחצי..
אני ממש מנסה ומחפשת אבל הוא לא מוכן לשום אופציה אחרת.
פשוט קשה לי ככה
לאישה יותר קשה ליסוע בתחבורה ציבורית ולהיטרטר, בעיקרחכמה בלילה

בהריון ואחרי לידה. ייבים ללכת זה לקראת זו וגם לזכור שהלימודים שלך זה זמני אז אפשר לגור ליד ואח"כ לעבור ליד עבודתו 

^^^שחכתי כמובן הריון כל נסיעהעדיין טרייה
הייתי מקיאה באוטובוס ובשליש השלישי כל נסיעה הייתי יוצאת עם גב שבור...אני רק מוסיפה לך סיבות שתוכלי לציין בפניו כדי שיבין כמה זה מסובך לך...נסיעה של שעה -שעה וחצי זה עדין קשה אבל יותר אפשרי תןכלו להחליט שאת לוקחת את הרכב?
נישואים זה קורס בהכלה ויכולת להתפשר וללכת לקראתאלעד

אני מבטיח לכם עוד המון דיונים בסגנון הזה,

בנושאים חשובים יותר או פחות,

בהם תידרשו שניכם להתאמץ מאוד בכדי לאפשר את רצון הבסיסי של שניכם יחד עם מקום לזוגיות איתנה

מה עושים אם צד אחד לא מוכן להתפשר בכלל בכלל?מתייעצת_
זה תלוי איך זה בפועל קרה אבלפאז
בעיני דורש עיון זה שהוא לא מוכן להתפשר בכלל בכלל..
(אגב, את מוכנה להתפשר? )

כמו שכתבו מעלי, חיי הזוגיות מלאים החלטות שיש בהם 2 צדדים שצריכים למצוא את עמק השווה.
והייתי ממליצה משהו שאולי קצת חריג-
אם אתם לא מצליחים להחליט יחד בלי שמישהו ממש מרגיש שהוא מוותר על עצמו
לשבת לפגישה עם אדם חכם ומבין בזוגיות ולהתייעץ איתו,
כדי שתלמדו כבר מעכשיו איך להקשיב ולכבד אחד את השני
וכדי שאם יש משהו חריג תדעו מזה...

מזל טוב והרבה הצלחה!
ועוד כמה נקודות למחשבה-פאז
אתם צריכים להתחיל להסתכל על עצמכם כיחידה אחת-
בעלך העתידי בע"ה יפרנס. כמה שעות בשבוע? מה זה ידרוש ממנו אם תגורו במקום אחר? מה הקשיים הצפויים?

כמה שנים נשארו לך? כמה ימים ושעות? איך זה מבחינת נוכחות?
מה המחיר הזוגי שלכם אם תעברי מקום לימודים?
(בכסף? בשנות לימוד? במוטיבציה? בשם של המקום? )

בע"ה תהיי בהריון לא הרבה זמן אחרי החתונה- איך תסתדרו אז? בנסיעות בהריון?
בטיפול בתינוק?

על פניו אם יש אפשרות ללמוד במקום בו הוא עובד זה נשמע חשוב.
אפשר גם להחליטשתגורו שם ואת תקחי את הרכב ללימודים.

פתרונות זה לא הבעיה!
הבעיה היא ללמוד להסתכל על המכלול הזוגי,
לדעת להבין את קשייו וצרכיו של האחר,
לזהות איפה כל אחד יכול לתת לבן זוגו ואיפה זה בנפשו.

תעשו מאמץ לעשות את התהליךבצורה נכונה ולהתחיל את חייכם המשותפים ברגל ימין
פתחת את זה איתו? ניסית להיכנס לנעליו ולהבין מה בדיוקאמאשוני

הסיבה שהוא מתעקש לגור בעיר הזאת למרות שיש לו רכב?

תנסי לבוא בגישה פתוחה ולשמוע באמת את הצד שלו.

מנגד, תנסו להיפתח לרעיונות יצירתיים 

להתפשר זה לאו דווקא אומר לגור באמצע, זה יכול להיות לצורך הדוגמה, לוותר על הוצאות כאלה ואחרות כדי לאפשר לך נסיעה ברכב או לקחת על עצמו יותר ממטלות הבית בגלל השעות הרבות בדרכים.

לגבי שאלת ההמשך: מה עושים אם צד אחד לא מוכן להתפשר בכלל בכלל? אמנם לא נשמע שזה מקרה כאן, אבל במקרה כזה-אם זה קורה רק בדבר אחד אז ממש לא נורא, מותר לוותר לגמרי. אם זה משהו שחוזר על עצמו בהרבה תחומים שהוא לא מוכן לזוז מעמדותיו/ רצונותיו אז זו כבר בעיה...

לעניין השיקול הכלכלי של הלימודים- אל תחשבי על כמה שילמת על הלימודים אלא על העלות והעלות האלטרנטיבית בעתיד. לצורך הדוגמה, אם בעלך יסע שעה כל כיוון כל יום במקום לעבוד בזמן הזה, כמה תפסידו מזה? ומנגד כמה יעלה לך לעבור למקום לימודים אחר.

אם תחליטו לגור בעיר שהוא עובד בה רעיון שיקל עלייך זה לחפש מישהו מהעיר שנוסע לכיוון ולהצטרף אליו תמורת תשלום באופן קבוע (לפחות צד אחד)

את מעלה טענות רגשיותכאן ועכשיו
יתכן מאוד שבתקופה הראשונה תרגישי אכן מנותקת...
אבל בסופו של דבר העסק המשפחתי שהוא עובד בו חיוני לפרנסתכם.
גם כשתגמרי את הלימודים אף אחד עדין לא הבטיח לך עבודה...
הוא כבר עובד ומפרנס.

תתגברי על קשייך...
אל תתחילו עם ילדים לפני שאת מסיימת את הלימודיםחלב ודבש

זה יקל עליך מאד.

דבר שני, תוציאי רשיון ותשתדלו לנצל את המכונית גם כדי שהוא יגיע לעבודה וגם בשבילך ללימודים.

הצורך לוותר ולהתפשר הוא לא רק עניין של חיי נישואין אלא של חיים בוגרים בכלל.

אי אפשר להשיג הכל.

ממש לאמשיח עכשיו!

הפוך, תאמיני בה' שייתן את התינוק בדיוק בזמן שהכי מתאים.

ונכון שלא עושים בשביל זה, אבל אישית אני רואה את כל הטוב שה' משפיע עליי ויודעת שזה באמת בזכות זה שאני לא עושה חשבונות.

אני בדיוק סיימתי תואר ראשון בכימיה, כשמתוך 8 סמסטרים, רק ב3 לא הייתי בהיריון...

הי, עדיף לכתוב בצורה יותר מכבדת..פאז
מה בדיוק לא מכבד?משיח עכשיו!

את מתכוונת לכותרת?  עניתי בנחרצות כי חלב ודבש כתבה בנחרצות

אולי התכוונה למי שלפנייך? ושרשרה בטעות.ד.

לכותרת. לכתוב על דברים של מישהו "ממש לא"..פאז

עצה רעה וחמורה. ממש לא יאומן איך "זורקים" דבר כזה..ד.

לא רעה ולא חמורה אלא עצה מעשית טובה ושקולהחלב ודבש

שיכולה לפתור את רוב הבעיות שיעמדו בפניהם.

מי שמדברת בקלות דעת כזו על "ילדים"ד.

זו גם עצה רעה, גם חמורה, גם נגד ההלכה - ולחלוטין לא "שקולה" ולא טובה.

[גם לא להתחתן יכול "לפתור את רוב הבעיות".. ולא להוליד ילדים יכול לפתור בכלל בעיות כלכליות... לא כך פותרים בעיות כאלה, בקלות דעת כלפי הכי יקר ומקודש]

אין כאן שום קלות דעת אלא להפךחלב ודבש

שיקול דעת מעמיק המבוסס על נסיון חיים.

אפשר כמובן להגחיך את הדברים  כפי שאתה עושה בדבריך אבל זה לא משנה את העובדה שדברי הם שקולים ונכונים.

כמה שנים נשארו לך ללמוד?שירת דבורה
אולי את תוותרי על מקום המגורים שרצית והוא יוותר על הרכב?rivki
הכוונה שתגורו בעיר שלו ואת תקחי את הרכב ותסעי ללימודמים, והוא יסתדר בלי.

או שיקפיץ אותך בבוקר ללימודים ובחזרה אולי תמצאי טרמפ
אני יכולה לכתוב לך מנסיון של אחת שמתמודדת עם דילמה דומהשוקולד לבן

מה שצריך לעשות זה לדבר ולדבר ולדבר

לכו למקום כיפי (בית קפה, פיקניק- מה שמתאים לכם) אבל עם הרבה אנשים בסביבה- שלא יתאים לכם לריב..

ותדונו בעניין.

תבואו מוכנים מראש- כל אחד יעלה את היתרונות והחסרונות של מקום מסויים ואז תדונו מה חשוב יותר

אבל הכי הכי חשוב- תבואו מנקודת מבט שאתם רוצים למצוא מקום שטוב לכם כבית, כאדם משותף, ולא מקום שטוב לך או לו באופן אישי.

כי כשלא טוב לאיש- לא טוב גם לאישה, ולהפך. לכן המקום שתבחרו צריך להיות טוב לשניכם באותה מידה

אם זה לא ברור כדאי להקדים את השיחה הזאת לשיחה על הדירה.

אם עדין אתם לא מצליחים להגיע לעמק השווה תערבו איש מקצוע. עדיף להתייעץ לפני החתונה מלהגיע למריבות, ויעוץ יכות רק להעשיר את 

נקודות שכדאי שתחשבו עליהם- קחי בחשבון שלימודים זה זמני ועבודה קבוע לאחר כך, שקשה למצוא עבודה במקומות חדשים ושחשוב לא להיות קרוב מדי להורים, עד שעתיים נסיעה זה זמן סביר לנסיעות (גם לי קשה עם הקטע הזה של המרחק מההורים, ואנחנו רחוקים מרחק שלוש שעות נסיעה, אבל יש יתרון לדאוג לסמוך על הבעל ולדבר איתו ולא לחשוב שההורים יכולים למלא את מקומו אפילו בקצת)

קחי גם בחשבון את הקשר שלך ושלו עם ההורים שלו- אם הוא כזה שמצריך מרחק או שהם לא מתערבים אבל נחמדים ולכן בסדר להיות בקרבתם

ולימודים לא קל להשלים, אבל הרבה תלוי באיזה שנה את ומה את לומדת.

אם תצליחו למצוא את הדרך לדבר בלי לריב ולראות ביחד מה טוב לכם כבית ולא כל אחד בנפרד תגיעו הרבה יותר מוכנים לחיי הנישואין ויהיה לכם קל ותר בהמשך

בהצלחה בהכל!

אני לא מאמין שהפעם אני מצדד לטובת המין השנייבצ
אבל זה ידוע ומקובל בין רבנים כמעט של כל המגזרים והעדות שמקום המגורים תלוי באישה, לגבר אין שום צד בענין, הוא יכול לבקש לומר את דעתו אבל שורה תחתונה מי שקובעת בענין זו האישה.

לא בכדי אומר הכתוב ועזב איש את אביו ואמו ודבק באשתו, עליו מוטל לצאת מהבית ולא על האישה, האם הוא יהיה מעדיף להרוויח כסף מהעסק ולחזור הביתה לאישה ללא שמחת חיים,בדיכאון, שמרגישה שכפו עליה לגור במקום שהיא לא מעוניינת?

אני מתפלא מדוע אין הרב שלו או ההורים מעירים או מדברים על כך. אתה רוצה להצליח בעסק? אין בעיה. לא על חשבון אשתך. אדרבה שיתכבד ויקנה רכב שמקל מעלייך את הנטל. אישה לא יכולה להיות לבד בלי עזרה ובלי ההורים בטח לא בשנה הראשונה ו הוא חייב להבין את זה, לא תשרה הברכה בבית במצב כזה.

אפשר עוד להוסיף אבל הנקודה הובנה, כל זה על פי עניות דעתי.
מגורים לדעתי זה החלטה שניה אחרי בן זוגאין כמו אמא
אני היתי מדברת על זה תוך מפגש שני או שלישי עם בחור. אם הוא היה רוצה מקום ממש שונה לא הינו ממשיכים. עכשיו כבר אחרי מעשה אולי תגידי לו שלפחות חצי שנה או שנה ראשונה תגורו בעיר שלך ואח"כ תראו. זה באמת מקובל כמו שכבר כתבו פה שבעל הולך אחרי האישה בענין של מקום מגורים אלא אם כן האישה לא אכפת לה.
לא להתחתן עם מישהו בגלל מקום מגורים?????!!מעין אהבה
נסחפת!!!!!!!!!!!!!!!!

זה בכלל לא ששיקול!
את יודעת כמה פעמים בחיים יש סכוי לעבור דירה? לא נשארים תמיד באותו מקום.

נגיד שאת רוצה לגור בירושלים והוא בפתח תקןוה. ותפרדו בגלל זה ואחרי שנתיים פתאם יצא שתעברי לגור במרכז בלי קשר...

לפספס בחור מתאים בגלל חוסר הסכמה על מגורים?

על הרבה דברים בחיים יכולה להיות אי הסכמה.

לא שוברים עלים בכלל זה.

מדברים. ושוב מדברים.
ושוב אם צריך.
וזןכרים כל הזמן כמה השני חשוב לך. כמה את רוצה טוב בשבילו וככה לא מגיעים לויכוח אלא רק לדיון.

לפותחת- הצעה -

תשבו פים ושכל אחד יחליף צד ויסביר לשני את הדעה ההפוכה ךשלו- שהוא ינסה להסביר לך למה כדאי שתגורו בעיר שלך. וטת תסבירי לו למה חשןב שתגורו בעיר שלו.

תראו שתרגיל כזה יכל ממש לגרום להבנה טחד של השני.
וכשכל אחד באמת יבין ויקבל את האמת בדעתו של השני- כל שישאר זה רק למצוא פתרון טכני! וזה יותר קל...כי אז חושבים יחד!! ויחד מנסים ךמצוא פתרון.
שבי עם עצמך ותכתבי למה יש צדק בדבריו. נסי לדמיין מה יגרום לו גם בלב מעבר לעיר אחרת ועזיבת עבודה...
את לא צריכה להסכים לכך! אבל להבין כן.
ואם הוא כל כך לא מוכן?ואומר שהוא חושב על טובתינומתייעצת_
ושאם נהיה במקום אחר יהיה לו קשה לעבוד וזה יכול יפגוע בטיב העבודה שלו,
ושאני מעלה את הקשיים שציינתי כבר הוא אומר שהוא מרגיש שאני לא מבינה אותו, ושצריך לראות את טובתינו ואנחנו ביחד וכו..ובגלל זה צריך לגור ליד העבודה שלו.

ואבא שלו שהוא הבוס..בעד שנגור שם, הןא זה שהניע את זה.
אצל אבא שלו העבודה זה בראש ובראשונה
וזה כולה יהיה לו נסיעה של 45 דק ברכב לעבודה..מתייעצת_
עם כל הכבוד, מה זה יפגע בעבודה שלו?יבצ
הוא יפסיק לעבוד? לא! יהיה לו פחות נוח להגיע, אבל יש דברים יותר חשובים מנוחות. אישה זקוקה במיוחד בשנה הראשונה להיות בקרבת משפחתה והוריה זה לא אני המצאתי, לדעתי זה חוסר התחשבות.

אם היא היתה מתעקשת על זה הוא היה אומר שהיא לא מתחשבת בו למה כשזה הפוך זה לטובתה? מעכשיו הוא אמרו לדאוג לעוד מישהו ולא רק לראות את טובתו. אפשר להגיע לפשרה.
אז ככה:מתייעצת_
אני יודעת מגורם שלישי שהוא מתייעץ איתו המון
מה גם שהגורם הזה הוא יועץ זוגי, מכיר שנים את הבחור ומקורב למשפחה וגם הוא בנוסף לאבא אומרים לו שהעבודה והפרנסה קודמים ללימודים, שאני יכולה להקפיא את הלימודים ושאני צריכה לעבור לאן שהוא רוצה.
אותו אחד שהוא מתייעץ הסביר לי שהאבא דורש שאם הוא עובד אצלו אז המגורים צריכים להיות באותה העיר
והוא צריך להיות זמין אם פתאום צריך לקפוץ למשרד..
ואני מבינה!!
אבל באמת שזה לא תרוץ,
הוא עם רכב, שייצא בשמונה וחצי מהבית ויגיע בתשע ורבע-ועשרים לעבודה ..ואם אין מה לעשות במשרד אז שיקפוץ לבית שלו
ולקראת אחה"צ ערב יחזור.
בגלל נוחות כזו זו לא סיבה לגרום לי להתחיל מההתחלה לימודים,לזרוק כסף לפח ולהכריח אותי על ההתחלה לגור במקום שאני לא רוצה.

ואותו אחד שארוסי מתייעץ איתו
ה"יועץ" הזהד.

טיפש גדול, אם זה מה שהוא "מייעץ", במחילה... (או לפחות ה"עצה" שלו..)

"האבא דורש"... דבר ראשון ש"יועץ" צריך להבין, שהשיעבוד הזה לאבא אינו טוב לנישואין, עם כל הכבוד הנדרש כמובן.

מה זה "צריך להיות זמין אם פתאום צריך לקפוץ למשרד"....

אפשר לצאת לעבודה בבקר כפי שכתבת. אפשר לגור באמצע. אפשר לגור שם וללמוד במקום שמכיר ברוב הקורסים שלך. הכל מתוך הסכמה של שניכם. לא בגלל שאיזה "יועץ" אומר שהוא צריך ללכת לפי דרישות אביו בעבודה...

אולי תגידי לארוסך היקר, שאת חושבת ש"עצותיו" של ההוא מזיקות. וכייון שהוא כב רממילא "מתייעץ", אז אולי כדאי להתייעץ ביחד עם מישהו שאינו קרוב למשפחה. בנחת. כדי להתחיל בשמחה ורצון טוב של שניכם.

לענ"ד זו טעות להכניס את אבא שלו לעניןבת 30

כי עכשיו בגלל אבא שלו יקבע מקום המגורים שלכם ומחר גם יקבעו עוד דברים שאמורים להיות הענין שלכם ולא של אבא שלו.

אני לא מכירה אתכם ולכן לא יודעת איך לייעץ לגבי מה ואיך להגיד, אבל נראה לי שאלו דברים שצריכים להיאמר.

ואני זוכרת מקרה דומה בזמן האירוסין שלנו- שהוא התעקש על משהו שהיה ברור לי שזה רק בגלל שככה אמא שלו אומרת ואני ממש לא רציתי. עד שנשבר לי ואמרתי לו דוגרי: "זה הולך להיות הבית שלנו, לא של אמא שלך ולא של אף אחד אחר. אז מי שיחליט זה אנחנו ולא היא".

נכון שפרנסה זה נדבך מאוד חשוב בנישואין, אבל שלום בית ובריאות וכוח שלך הם חשובים לא פחות. ואיכשהוא נשמע (לפחות מהצד שלך) שבעוד שהעבודה שלו לא ממש תיפגע, הרי שאת כן עלולה להיפגע. אז אם הוא אומר שאתם ביחד, אז אכן כן. אתם ביחד וצריכים לעשות שיקולים של ביחד- שכל אחד ינסה להיכנס לנעליים של השני ולהרגיש ולחשוב דרך העיניים של השני.

אין דבר כזה יועץ ששומע צד 1.פאז

לכו שנכם למישהו אובייקטיבי.

במחילה, אם גם האבא מעורב בזה זה נשמע עוד יותר דורש בירור.

שניכם קצת טועים לדעתי..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ' בניסן תשע"ה 13:32

אתם רגילים לסטנדרטים של "לפני חתונה".

את אומרת (ובאמת נוגע ללב): לעזוב את הבית, את העיר שלי, את החברות שלי...  מאד מובן. הנישואין הם רמה חדשה. בניית בית פנימי ביניכם. את לא באמת "תעזבי" מבחינה פנימית אל כל אלו. תמשיכי לאהוב את הבית, במובן של משפחתך היקרה. תמשיכי גם בקשר עם החברות. אבל מתוך ה"התכנסות" הראשונית של הנישואין, וברובד גבוה יותר. כחלק מ"תשבץ" חדש ורחב יותר.

הוא מנסה לשכנע שזו טובתכם. "שאת לא מבינה אותו", ובעצם מושפע מאבא שלו - ואולי לא כ"כ מבין שנישואין זה אומר גם "השתחררות" מסויימת שלו - לא מכבודו של אביו, אבל מהכתבה של אורח החיים וסדרי העדיפויות. עצם הנישואין קודמים לעבודה.

זה לא נכון שרק "את לא מבינה אותו".. גם הוא לא לגמרי מבין אותך...

האמת היא, שהעבודה זה לא "בראש ובראשונה". מוטב טיפה פחות "איכות העבודה", מאשר משיכה קיצונית לכיוון הזה. אם יש רכב, לא יקרה כלום מטיפה לנסוע לעבודה. נראה יותר שזה אולי השפעה של האבא.

מצד שני, גם את צריכה לתפוס שאכן לא להיבהל משינוי מסויים ממה שאת רגילה.

על כן נראה לכאורה שהנכון הוא לא לפחד לקחת מקום שיכיר ברוב הקורסים שלך. לא לפחד מקצת "התרחקות" פיזית ממקום מגורייך הנוכחי והחברות... (אם כי כמובן אין רע, אם היה מסכים לגור שם ולנסוע 40 דק' לעבודה. סה"כ לא נדיר שבת מרגישה כך - כמו שגם אין רע אם היית מוצאת מקום בעיר "שלו" שיש בו הכרה ברורב הקורסים שלמדת, אם היית מרגישה נוח עם זה).

אבל לאידך, התפשרות שלו לטובת מקום כזה. כלומר: שתוכלי להגיע סביר ללימודים לא פחות מאשר הוא סביר לעבודה.

כמו ש"טובתכם" עבודה טובה שלו והרגשה טובה שלו איתה - כך גם טובתכם הרגשה טובה שלך עם לימודייך וההגעה אליהם.

זה אכן חלק מה"ביחד". כמו שאמר - אך לשני הכיוונים.

לנסות לצאת רגע מכל ה"לחץ" של "עוד מעט". לשבת בנחת לגמרי ולדבר.

זו ענ"ד. כמובן, מתוך המציאות שמצטיירת ממה שנכתב כאן.

תקשיבי יש פה שאלה בכלל לא קשורה למגוריםמעין אהבה
נשמע שמשהו בשיח הזוגי שלכם צריך ברור.....

אני נשואה שנתיים וחצי ומעולם לא אמרתי לבעלי מה טובתו....לא החלטתי לו מה לטובתינו...
זה לא שיח נכון.

הבעיה היא ששניכם פעלתם כמו רווקים- החלטתם לבד החלטה סופית ועכשיו אתם רק מצפים שהשני יסכים איתכם.
זה לא התנהלות זוגית! את לא אמורה להחליט . וגם הוא לא.
עולה נושא שצריך הכרעה?
לא חושבים קודם לבד ומכריעים ולא מוכנים לקבל אופציה אחרת. זה שייך רק כשרווקים.
אתם ביחד נכון?
השאלה המנחה היא- איך יהיה לנו טוב יחד? טוב לשנינו. וטוב לשנינו זה לא לפי שיקולים הגיוניים שלך או שלו, אלא רק לפי הקשבה לצרכיו ורצונותיו של השני. כשכל אחד משתף למה הוא זקוק ומה יעשה לו טוב.
ואז מדברים ומוצאים פתרון. ויש פתרון תמיד.
פשוט תנערו את עצמכם מהחשיבה הזאת שכבר הכריעה לבד.

ותחקקי בעצמך את ההבנה שחשוב לף דיהיה לו טוב שיהיה שמח. ואם גם לו תתחדד ההבנה כמה הוא לא יהיה שמח אם לך לא יהיה טוב- תראי כמה זה משפיע! על הכל.ובבקשה- תוציאו מהתמונה את האבא שלו ואת היועץ הלא מוצלח הזה. הם רק מזיקים לכם.

וגם את- תשתחררי מהתלות לגור ליד ההורים והחברות. זה לא מה שחשוב כרגע ולא לפי זה מחליטים החלטות זוגיות. כשמתחתנים זה לא שיקול.
כמובן שיש תקופות בחיים שזה עוזר לגור קרוב. אבל דוקא בהתחלה לטובתכם עדיף לרכוש עצמאות.
לא תמיד זה נצקך אבל לפי איך שמשתמע מדבריך- אצלכם זה כדאי.
תקשיבי יש פה שאלה בכלל לא קשורה למגוריםמעין אהבה
נשמע שמשהו בשיח הזוגי שלכם צריך ברור.....

אני נשואה שנתיים וחצי ומעולם לא אמרתי לבעלי מה טובתו....לא החלטתי לו מה לטובתינו...
זה לא שיח נכון.

הבעיה היא ששניכם פעלתם כמו רווקים- החלטתם לבד החלטה סופית ועכשיו אתם רק מצפים שהשני יסכים איתכם.
זה לא התנהלות זוגית! את לא אמורה להחליט . וגם הוא לא.
עולה נושא שצריך הכרעה?
לא חושבים קודם לבד ומכריעים ולא מוכנים לקבל אופציה אחרת. זה שייך רק כשרווקים.
אתם ביחד נכון?
השאלה המנחה היא- איך יהיה לנו טוב יחד? טוב לשנינו. וטוב לשנינו זה לא לפי שיקולים הגיוניים שלך או שלו, אלא רק לפי הקשבה לצרכיו ורצונותיו של השני. כשכל אחד משתף למה הוא זקוק ומה יעשה לו טוב.
ואז מדברים ומוצאים פתרון. ויש פתרון תמיד.
פשוט תנערו את עצמכם מהחשיבה הזאת שכבר הכריעה לבד.

ותחקקי בעצמך את ההבנה שחשוב לף דיהיה לו טוב שיהיה שמח. ואם גם לו תתחדד ההבנה כמה הוא לא יהיה שמח אם לך לא יהיה טוב- תראי כמה זה משפיע! על הכל.ובבקשה- תוציאו מהתמונה את האבא שלו ואת היועץ הלא מוצלח הזה. הם רק מזיקים לכם.

וגם את- תשתחררי מהתלות לגור ליד ההורים והחברות. זה לא מה שחשוב כרגע ולא לפי זה מחליטים החלטות זוגיות. כשמתחתנים זה לא שיקול.
כמובן שיש תקופות בחיים שזה עוזר לגור קרוב. אבל דוקא בהתחלה לטובתכם עדיף לרכוש עצמאות.
לא תמיד זה נצקך אבל לפי איך שמשתמע מדבריך- אצלכם זה כדאי.
לייק למעיןמקשיב טוב

לייק

רק מעלה אפשרותאיש השקים
שהוא רואה את העבודה כעסק משפחתי שיעבור לאחריותו בעתיד. והוא צריך להיות זמין כמו מנהל גדול ולא כמו עוד עובד בחברה.

יתכן שהיה עדיף לוותר על העסק הזה אבל זה כבר יותר מסביר את ההתעקשות שלו.
שיתפשר לשנתייםפרח-בר
תגורו באמצע , הוא לא מבין כמה זה יעשה לו טוב שלך יהיה טוב.
לא הגיוני בשום מקרה שהוא לא מתחשב בך.
מגורים הם לא לנצח ( בטח לא בהתחלה!!) , חיי זוגיות הם תמיד קבלה ונתינה ואם את מוותרת על הכל איפה הנתינה שלו? היחס שלו ללימודים ולחייך? אין צורך לבטל את עצמך אין בזה שום ערך לחיי נישואים תקינים או מאושרים.
ראשית, מזל טוב! שנית, כנסי!אם ל2

ברוך ה' שיש לארוסך עבודה.

זה אכן  לא טוב שנושא זה מעיב כל כך. 

אתם חייבים, לדבר בצורה נעימה וטובה.

זה נושא מאד מהותי וחשוב.

חוץ מזה שאפשר לנסות. זה לא אומר שאתם "מתחתנים" עם העיר בה הוא מציע.

לא ילך תנסו מקום אחר.

מה חשבת שתתחתני ותשארי רק היכן שגדלת? ברור שצריך לקחת בחשבון שינוי...

בהצלחה בהחלטות.

זה אכן לא קל,~א.ל
כמה נקודות למחשבה:
- הזכרת בפסקאות הראשונות את הצד שלך. קשה לי, מרגיש לי, הבית שלי, הרצונות שלי..
ייתכן שההתעקשות שלו נובעת מזו שלך?

- אולי כדאי לכתוב את החששות שלך והקשיים, ומנגד את שלו. כך אולי תמצאי פתרונות שיתיישבו על לב שניכם או מנגד יצוץ פתרון חדש, שלא חשבתם עליו

מעבר לכל זו תקופה לחוצה וחיכוכים מסוג זה רק מקשים.. אל תקחי את זה קשה מידי.
הגיוני שאם הייתם מדברים על כך בתזמון אחר, הקושי היה מתגמד

בהצלחה רבה
פתרון לטווח קצר ופתרון לטווח ארוךפיגא

ראשית - מזל טוב והרבה בריאות ושמחה!

שנית - לא ראיתי שכתבת כמה זמן עוד נותר לך ללימודים.  שנה, שנתיים, שלוש?

וכמה ימים בשבוע את חייבת להיות בלימודים?

אם נותרה לך עוד שנה, או שנותרו לך עוד חמש שנים, הצעת הפתרון יהיה שונה.

יש בנות שלנות לילה אחד אצל ההורים\חברה ומרכזות את הקורסים באותם שני ימים.  אמנם מתיש, אבל יש את יתר ימי השבוע להתאושש  אולי יש אפשרות ללמוד קורס אחד או יותר בעזרת סקייפ וכדומה אמצעים טכנולוגיים, ולא להתייצב לכל שיעור?

נכון, שנת הנישואין הראשונה, אבל אם יש רק עוד שנה לסיום הלימודים, חבל לשנות ולהתחיל מההתחלה או לוותר שלא לצורך על התחום המדויק שאת רוצה ללמוד.

האם האוניברסיטה הפתוחה יכולה לתת לך מענה לדבר המסוים שאת רוצה ללמוד?  

ולנושא האבא שלו...

האם גם בנושאים אחרים בחיים שלכם האבא שלו יחליט ויקבע?  האם יש רק עניין של זמינות לעבודה וזו "השריטה" של האבא, או שהבחור עומד דום לכל מוצא פיו של האבא.  

היועץ המשפחתי נשמע לי מעט חשוד.  אמנם עבודה זה מאוד חשוב, אבל הלימודים משמשים על מנת להגיע לעבודה טובה.  מדוע לזלזל בלימודים שלך?  האם הזלזול לכאורה בלימודים שלך הם זלזול גם בך?

האם אבא שלך, רב שלך וכדומה, יכולים לדבר עם האבא של החתן?  אולי צריך "לאזן כוחות" בדיון.  לא רק החתן אומר "אבא שלי אמר, אז חייבים...".

הצלחה רבה בליבון הנושא, עם עצמך ועם החתן. 

כבר הציעו לפני - כתבי את כל הסיבות שהוא רוצה לגור בעיר מגוריו, מנקודת המבט שלו (אני רוצה כי) וקראי את "דבריו".  אולי הדברים יישמעו קצת יותר הגיוניים.  

מסכימה עם כל מילה. אל תבטלי את עצמך, ולימודים זה חשוב מאד!ירושלמית טרייה

נשמע שהוא אולי תחת המטריה של אביו.

מסכימה שלא טוב שהוא מתייעץ לבד עם מישהו לא נייטרלי, ובוודאי לא טוב שהוא אומר לך מה יהיה טוב לך.

תתיעצי עם מישהו איך לדבר איתו ואיך לשנות את הדיבור וצורת קבלת ההחלטות שלכם, כדי שיהיה לכם טוב בעז"ה בהמשך.

לדעתי אל תוותרי על הלימודים - לימודים הם נכס לכל החיים. דווקא עבודה עלולה להיפסק מכל מיני סיבות, ואילו מה שלמדת נשאר איתתך.

וכמו שאמרו פה, זה זמני, אז יהיה לכם קל יותר גם למצוא פיתרון שיהיה טוב ללימודים אם הוא יידע שזה זמני.

גם בשבילו, אישה עם תואר אמורה להיות מקור לגאווה. זה נכס של שניכם. הזלזול נשמע מאד לא טוב.

אותי בעיקר מטרידמעט מן המעט
שהוא מגדיר את האופציה שהוא מעדיף כ"טובת שניכם" ואת האופציה שאת - לא.

יש פה סיטואציה של לבוא אחד לקראת השני, שבה בוודאות לפחות צד אחד יוותר לפחות חלקית על טובתו.
אז זה דבר אחד לוותר מאהבה, ולקבל הכרה לקושי וניסיון של בן הזוג לפצות בדרכים אחרות על זה שהפעם רצונך נדחה מפניו,
וזה עולם אחר לגמרי לשמוע מבן הזוג "אני שמח שהבנת שהרצון שלי פשוט חכם וצודק יותר, לטובת שנינו".

עכשיו מתחילים החיים האמיתיים!איש מרגיש

עד עכשיו האהבה היתה רומנטית. יצאתם יחד, ביליתם, נהניתם וכו'. החיים באמת מתחילים עכשיו. במקום בו אתם נאלצים להתמודד מול צרכים סותרים ולהחליט החלטות שנוגעות לשניכם.

לדעתי, צריך לצאת מתוך הבעייה הבוערת ולהסתכל בראייה יותר רחבה: איך מתמודדים עם בעיות כאלה בכלל. בעיות כאלה יצוצו בוודאי גם בהמשך, ולכן בפעם הראשונה שמתעוררת בעייה כזו זהו רגע מכריע!!!במערכת היחסים ביניכם.

הדפוס שתקבעו עכשיו ילווה אתכם גם הלאה.

אז שני דברים:

א. בבעיות כאלה החשוב ביותר הוא לא מה תחליטו, אלא התהליך. תהליך נכון הוא שכל אחד יראה ויבין!!! את הצרכים של השני. כמו שזה נראה עכשיו את רואה רק את הצד שלך והוא רק את הצד שלו. זה מתכון לחיים רעים.....

הדרך הכי טובה היא שתחליפו תפקידים. את תציגי את העמדה שלו והוא יציג את העמדה שלך. סביר להניח שהוא יציג את  העמדה שלך לא במדויק ואז תקני אותו עד שיציג את העמדה כפי שאת ראה אותה וכן להיפך. כשיש הבנה דו"צ הרבה יותר קל ונעים להחליט גם אם ההחלטה לא תספק את שניכם.

ב. לעצם העניין הבוער של מקום המגורים.

בויכוח כזה יש שלוש אפשרויות פתרון.

1.win-win זה מצב שאתם מצליחים למצוא פתרון שהוא טוב לשניכם. (אם עושים את שלב א' ואז אתם יותר רגועים עולים לפעמים פתרונות יצירתיים)

2.משהו טוב באמצע- שניכם זזים אחד לקראת השני. כמו הפתרון של אמצע הדרך.

3.אחד מוותר לשני.

שיהיה מזל טוב בכל אשר תעשו!!!!

מנסיון. לאחר החתונה עברנומוריה.ר =)
למקום מגורים רחוק מהלימודים בגלל הישיבה.
נסעתי כמעט שלוש שעות לכל כיוון וזה היה סיוט.
ממליצה לכם לחשוב היטב, לברר מדוע הוא חושב שביצועיו בעבודה ירדו. כיצד ניתן להתגבר על ירידת הביצועים.
מהנתונים שהצגת לגור "באמצע" זה הכי הגיוני.
אהבה אכן מקלקלת את השורה. וזה טוב ונחמד אבל אתם לא רוצים למצוא את עצמכם מתוסכלים אחרי חודשיים בגלל מרחק ומגורים.
ב"הצלחה!
חכמי הפורום!!! הזהרו בדבריכם..!~א.ל

מנסיון שלי עדיף קרוב ללימודיםעלית על כולנהאחרונה

אחרי החתונה גרנו במקום מגורים רחוק מהלימודים בגלל שהרב של בעלי התעקש שישאר בישיבה... 
נסעתי כמעט שלוש שעות לכל כיוון וזה היה קשה ממש, אחרי תקופה קצרה ראיתי שזה יוצר לי עומס בלימודים בקושי שעות שינה כי הנסיעה דורשת ממני לקום ממש מוקדם וחזרתי הבייתה ממש מאוחר, החלטנו שאי אפשר ככה לא משנה ההחלטה היא בידינו ולא ממקורות חיצוניים. חבל להגיע למצב כזה.. 

לדעתי זה ממש קשה לאישה כל הנסיעות וההתנהלות הזו, מה גם שלימודים זה דבר זמני ובסיום הלימודים אפשר לחזור למקום שהוא מעדיף עכשיו ולהתמקם מבחינת עבודה מסודרת לשניכם.

כמו הרבה שאמרו פה נישואים זה "טנגו" יש שני צדדים לקבלת ההחלטה, פעם נוטים לצד מסויים ופעם לצד השני כשבכל פעם מישהו צריך לוותר.

המונמון בהצלחה!

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגועאחרונה

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משהאחרונה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assemblyאחרונה

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה
תורם זרם …Avi2500

אשמח לעצת ההמונים , נשוי מזה כ 10 שנים , נשוי +2 ועוד אחד בדרך , לכול אורך הנישואין הולך בתחושה שאשתי עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה התחתנה איתי נטו בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת במשפחה שלה , במשפחה שלה יש לציין יש איזה לחץ לא נורמלי להביא כמה שיותר ילדים , ואשתי כל הזמן בתוך הלחץ הזה , אם לאומר תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות ושכול הבית ישרף , שום דבר פשוט לא מעניין היא יכולה לרבוץ על הספה שעות שהילדים יהרגו אחד תשני אבל היא בשלה , היא אחת הנשים הכי עצלניות שראיתי בעולם מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה , אני תאמת די נשבר לי מזה , לא מציף תבעיה כי אני יודע מה יהיה התשובה שלה , ממש בא לי כבר להתגרש ממנה אבל חושב רק על הילדים , אף פעם לא הרגשתי איזה קשר מיוחד איתה היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי אם להיות בוטה …

ממש מתלבט אך ממשיכים מכאן כי דיי קשה לי לראות את עצמי עוד כמה שנים איתה …

הדייטים ושנים ראשונות לא הציפו את הנל???העני ממעש
זוג דתי שהכירו בשידוך אף פעם אי אפשר לדעתAvi2500
גם נכוןהעני ממעש

לא יודע אם ניתן בפלטפורמה הזו יותר מדי

תחכה להתייחסות של כמה

** נגמרו לי השמות

ושאר החכמים

הצלחה רבה

@נגמרו לי השמות 

תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

נראה כי זה מסוג הפעמים שרק היכרות מעמיקה בעולם האמיתי וראייה של התמונה הרחבה יכולים לתת בהירות במענה, להתאימו ולדייקו.

בצורה כזו בדברים המתוארים לצערי אינני חושבת שאוכל לתרום דרך הודעה בפורום.

כל תגובה תוכל לא לדייק במקרה הטוב, ולא לראות דברים מהותיים ואקוטיים במקרה הפחות טוב, ובכך לפספס את כל ההתאמה במענה.

לכן בהחלט חשוב לפנות בעולם האמיתי לכתובת מותאמת ולברר עד תום את כל מהלך החיים ולהביא לידי בהירות שלמה, החלטות טובות, הגעה לאיכות חיים ושמחה ב"ה.

הרבה ברכה והצלחה ב"ה

בקצרההעני ממעש
ממליץ לדבר עם עצמך , לבד או בסיוע איש מקצוע , להבין מה המצב מקדמת דנא ועד כעת, וצפי להמשך הדרך הטבע עד 120

להבין מניין נובע לאשתך הפער הלא שגרתי הזה, והאם יש איך להתמודד - מבחינה מקצועית ומבחינת רצון שלה לתהליך. שזה קודם כל להבין שיש כאן אירוע חריג .

כל זה בקיצור ניסיתי לעזור

אל תהיה בעמדת התורםנעמי28

אתה היית מעוניין בהריונות האלה?

לא נכון להאשים לנצח את השידוך או בחירה גרועה שנעשתה אי שם.

אחריה נעשו ונעשות עוד כמה וכמה החלטות שאת חלקם אתה עדיין בוחר - כמו להביא עוד ילדים, כמו להישאר.

מה היתה העמדה שלך לכל אורך השנים? היו תקופות טובות? הייתם / היית בטיפול?

אני לא יודעת כלום מכמה שורות על היחסים ביניכם אבל אתה כותב עליה בצורה לא יפה.  

מנסה ללמד זכות שכתבת את הדברים במצב של מצוקה. 

נשמע קשוח ברמותוהנה חלום

קודם כל תברר אם עצמך אם אתה רוצה לשקם.

במקומך הייתי נעזר בטיפול אישי, ואם יש טעם, להמשיך לטיפול זוגי.

אתה כותב תחושות איומותזיויק
ומעט עובדות
נשמעoo

שהיא אוהבת לקרוא ולראות סדרות ופחות אוהבת להתערב במריבות ילדים

מזדהה עם זה לגמרי

גם אני מבלה הרבה שעות עם ספרים וסדרות

לא ממש אוהבת להיות הבוררת במריבות ילדים

גם לא מחבבת גדולה של עשייה

ויכולה לרבוץ על הספה שעות

אבל עדיין יש לנו זוגיות טובה

ולא הייתי מגדירה את עצמי כעצלנית

אז כנראה זו לא חייבת להיות סיבה לזוגיות לא טובה

וגם לא בטוח שהיא עצלנית

תמיד אפשר להתגרש

כנראה כדאי קודם לנסות לשנות משהו

נראה לי בתור התחלה כדאי לשנות גישה

לא מה היא עושה או לא עושה

אלא

מה אתה צריך ורוצה

מה היא צריכה ורוצה

והאם הצרכים והרצונות שלכם יכולים למצוא דרך משותפת 

אני מניחה*אשתו של בעלי*

שהוא הגדיר אותה "עצלנית" לא רק בגלל רביצה על הספה וצפיה בסדרות/קריאת ספרים.

כנראה שזה הרבה מעבר לכך.

מכירה כמה שאוהבות לרבוץ/לקרוא/לצפות

והן ממש ממש לא עצלניות! אפילו ההפך הגמור.

לבדוק רקע נפשינפשי תערוג

תמיד היתה כך?

יכול להיות תסמין של דיכאון או יותר גרוע מכך

מה זה לא עושה כלום?הסטורי
לא מבשלת? לא מנקה? לא מסדרת את הבית? לא עובדת בחוץ?

הילדים באמת מוזנחים?

משהו מאוד חסר בתיאור שלך.

מה אתה רואה שכן טוב באישתך?שוקו.

התחתנה איתי בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת  ,

תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות

ושכול הבית ישרף

היא יכולה לרבוץ על הספה שעות

שהילדים יהרגו אחד תשני

היא אחת הנשים הכי עצלניות  בעולם

מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה ,

היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי

להיות בוטה …

סליחה שמתערבתאני:)))))

אבל אם קשה לך הבלאגן תביא עוזרת בית, אם קשה לך הילדים תקח ביביסיטר אם אתה רוצה אוכל תזמין.

לא זה המטרה בנישואים עם אישה.

ותשקיע בנישואים שלכם אם זה חשוב לך, אולי אם היא תרגיש מלאה מהזוגיות והחיים שלכם היא תוכל גם לתרום מעצמה לבית ולא לחפש להתמלא במקומות אחרים.

למה אתה התחתנת איתה בעצם?תהילה 3>אחרונה

אתה אומר שהיא רק רצתה תורם זרע, אף פעם לא הרגשת קשר מיוחד אליה, נראה שאתה מרגיש סלידה ובוז כלפיה...

אז למה רצית להתחתן? ממתי התחושות האלה התחילו? לא היה ביניכם טוב גם בהתחלה?

נשמע שכדאי לך ללכת לטיפול אישי או זוגי כדי להבין לעומק מה קורה איתך ואיתכם ולקבל החלטות ולראות מה לעשות. ככה, בגישה הזאת כלפיה,

ובחוסר הרצון הזה ודאי לא כדאי להמשיך.

במקום סתם להתלונן בפורום, אל תהיה במקום קורבני של עשו לי שתו לי, גם אתה החלטת להתחתן איתה כנראה, מסיבותיך, צא למסע להבין מה באמת קורה פה, איפה האחריות שלך על הדינמיקה שנוצרה ביניכם,

ומה הדבר שנכון לך לעשות מכאן. 

אולי יעניין אותך