איך אפשר לא לספר לילדים על ההריון?אנונימי (פותח)

השאלה יותר פונה לחרדיות מבינינו שנמצאות בפורום

ואני מצהירה מראש שאין לי שום מטרה לשנות למישהי את דרך החיים או החשיבה,

אני שואלת יותר מסקרנות ומרצון להבין.

מבטיחה לא להכנס לויכוחים או נסיונות שכנוע ומכבדת כל תשובה שאקבל.

אז:

הבנתי שבציבור החרדי מקובל שלא מספרים לילדים על ההריון עד... (עד שנולד פתאום תינוק?)

ורציתי להבין למה\איך זה עובד.

א. למה לא לשתף את הילדים?

ב. מה עושים אם איזו שכנה\חברה\קרובת משפחה "פולטת" משהו על הלידה, אן על התינוק החדש?

ג. הם באמת לא יודעים? כאילו, אמא הולכת ותופחת והילדים לא שמים לב? מה אם הם שואלים?

השאלות לא מביקורת, אלא מתוך כך שזה נשמע לי בלתי אפשרי בחברה של ימינו להסתיר דבר כזה,

וגם נראה לי הגיוני שלילדים יש רמה מסויימת של ידע בנושא

ואני לא מצפה שתייצגו עבורי את החברה החרדית, אלא סתם שיתוף מתוך החוויה האישית שלכן.

לא נשמע לי כ"כ הגיוני...פנים טובות
לא כ"כ נשמע לי שלא אומרים כלום, מה, פשוט מתעלמים? ואז פתאום אמא הולכת ללדת?
אם כן גם אותי זה מעניין...
יכולה לספר על עצמי שמשלב כלשהוא שרואים בטן אני משתפת את הילדים. לדעתי מאוד חשוב שהילדים יהיו מודעים וערוכים לשינוי משמעותי שכזה.
למיטב ידיעתי לא לא מספריםאנונימי (3)

פשוט מספרים כמה שיותר מאוחר

יש לי חברות שעברו כמה לידות והן במילא שמנותאין כמו אמא

(הן יולדות בערך כל שנה וחצי)אז הילדים לא ממש שמים לב, ככה זאת התשובה שענו לי כששאלתי איך הן מסתירות...

גם תלוי בני כמה הילדים, זה מדובר על ילדים עד גיל שש שבע...

אגב, זה לאו דוקאאנונימי (4)

מאפיין גישה חרדית.

יש לי גיסה דתית לאומית למהדרין, בוגרת אולפנא, שהבנות הגדולות שלה - גילאי 9-10 , שומעות ממנה רק בחודש השמיני-תשיעי על ההריון. זה אופי. היא פחות משתפת, ויש פחות דיבור פתוח עם הילדים.

וגם, אצלה ההריונות הם ברצף והילדים כנראה התרגלו לראות את אמא עם בטן הריונית.

בתור חרדיתאנונימי (5)
אני עכשיו בשישי וסיפרתי לבן שלי בסוף רביעי..
לא שמעתי שיש עניין שלא לספר
שמעתי על מקרים קיצוניים אבל בכל חברה יש קיצוניות. אישית אני חושבת שהזמן לספר לילדים משתנה מגיל לגיל וחשוב שלגדולים יותר בגיל חשוב לספר לפני שיוצאת ממש בטן.
מסקנתי שלא נכון להכליל את העניין במגזר אלא בגישה של משפחות ופתיחות וקשר עם הילדים.
מותר להביע את דעתי?- אני חושבת שגם ילד צריך לכבדחייוך
ילד הוא חלק ממערך המשפחתי וצריך לתת לו את המקום והכבוד שלו, מה זה לספר בחודש תשיעי? או יותר גרוע מזה שמעתי שלא מספרים בכלל ופתאום מביאים תינוק לבית! תחשבו על זה זה זלזול ברגשותיהם של הילדים, ילד צריך זמן לעכל דברים ושינויים ולהתחבר אליהם, אני סיפרתי לגדולה שלי שבת 5 בחודש רביעי והיא כל כך שמחה והתרגשה, אמרתי לה שזה סוד שרק היא ואבא יודעים היא נהיתה כל כך בוגרת מהמשפט הזה, זה כל כך נתן לה ביטחון, אני נותנת לה לשים יד על הבטן כדי שתרגיש את העובר זז וזה כל כך מרגש, לא כולם חייבים להסכים איתי אבל לי זה נראה יותר נכון ויותר בריא מאשר להתעלם מהילדים, זה פשוט לא הוגן כלפיהם, נקודה.
אבל למה שרשרת אלי??אנונימי (5)
זה בדיוק מה שכתבתי שלדעתי ודאי שצריך לספר.
לנו לא סיפרובאג2000

אמא שלי היתה בהריון כשרובנו היינו כבר די גדולים (אני הייתי בת 14), ולא סיפרו לנו בכלל, פשוט ציפו שנבין, כל אחד בקצב שלו.. 

דווקא אחותי הקטנה (אז בת 9) זיהתה די מהר, אבל אני ממש לא שמתי לב (אמא שלי לא רזה), וגיליתי את זה כשאיזו חברה של אמא שלי אמרה לי משהו כמו: "אז מה? אמא בהריון..." ולא היה לי מושג על מה היא מדברת.. אז הלכתי לשאול ואמרו לי שכן.. 

אחי ניחש כי אמא שלי ממש לא הרגישה טוב וכנראה היא גם השמינה עוד יותר (אני לא שמה לב..) אז הוא בא לשאול אותי.. 

איזה שטויותאנונימי (6)
מאיפה הבאת את זה?? שמעת על חרדית אחת שלא מספרת ועשית את כולם כאלה??? אני חרדית וכל משפחתי וחברותי ולא מכירה אף אחת שמסתירה דבר כזה מהילדים.
זה לא בקטע של להסתיר.. פשוט לא לספרבאג2000

וכשיגלו יגלו.. לא מבינה גם למה זה כזה מזעזע אותכם.. מה נורא בזה? ואם ילד ידע במשך חודשיים שלושה שאמא שלו הולכת ללדת ולא במשך חצי שנה? אז מה?!?!

התגובה הייתה צריכה להיות משורשרת לפותחת השירשורחייוך
סבבה. תודהאנונימי (5)
לא כי עניתי לתגובת "איזה שטויות"באג2000

היא היתה נשמעת קצת לחוצה, אז אמרתי שזה לא "להסתיר" בקטע רע.. 

מכירה הרבה חרדיות שלא מדברות על זה+mp8
זה לא נדיר כל כך.
למה??
אני לא דוברת שלהן.

אם יש כאן מישהי כזו היא יכולה להסביר את עצמה.
האמת לא ככ הבנתי את פותחת השרשוראנונימי (7)
זה כמו שתשאלי למה החרדים נפגשים כמה פגישות ומחליטים להתחתן ועוד המון דוגמאות. זה קשור לסגנון חיים. הם לא מדברים על הריון אז למה שיגלו לילדים. אני חרדית אבל בסגנון שונה ספרתי לילדים שלי הגדול שלי בן 10 משלב מסוים ואנחנו מדברים פתוח יש לי שכנות שלא מוציאות מהפה את המילה הריון. ושוב זה לא חרדים בהכללה!!!
אני שמעתי שלא כדאי לספר מוקדםנונימי

כי לילדים אין סבלנות לחכות.

את האמת שאני עכשיו בהתלבטות אם לספר לבת שלי (כמעט בת שלוש), אני באמת מתלבטת מה כדאי בשבילה!

לא מתכוונת לא לספר בכלל כי זה חשוב לעשות הכנה, אבל לא יוגעת אם עכשיו או עוד שבועיים בערך כשאהיה בעז"ה בתחילת שמיני...

ואני לא חושבת שזה נכון להסתיר מילדים יותר גדולים שמסוגלים לחכות בסבלנות ולהבין שזה לוקח זמן..

שמעתי מפי אישה חכמה:אמא שלה
כמו שילד יודע לחכות ליומולדת שלו,לפסח,לחנוכה..הוא מחכה,הוא מצפה אבל הוא לומד שזה לא מגיע כשהוא רוצה אלא בזמן שזה מגיע..
ככה ילד יכול להבין שאמא תלד כש...ולהצמיד את זה לתאריך מוכר-חג,תחילת/סיום גן.
אנחנו עם ילדים בני פחות מ3 עשינו את זה והם עמדו בזה בכבוד רב. הקטן נולד כשהגדולה היתה בת 3,והיא חיכתה כמה חודשים וידעה על ההריון וידעה גם להגיד מתי זה יקרה (בסמוך ל...).
הסברנו גם שאמא תלך לבית חולים ולא תהיה בבית,שהם ישארו עם סבא וסבתא..
האמון הוכיח את עצמו!
היום הבת שלי בת שלוש וחצי אמרה ליחלושי
אמא את שמנה. עניתי לה זה בגלל שיש לי תינוק בבטן (חודש חמישי, וכבר יצא לי לספר לה לפני שבועיים).
תגובתה: לא נכון, אין לך תינוק בבטן.
אנחנו לא חרדים אבל כשסיפרנו לאחיינית שלי (6.5) שאני בהריוןayeletb9
היא אמרה שאני רזה ולא האמינה שיש לי תינוק בבטן, חמודה שכזאת . האמת שהייתי באזור שבוע 18 והבטן הייתה פיצית ממש והסתרתי אותה טוב.
בפסח נפגשנו שוב ואז היא שאלה אותי בטון לא מאמין כזה "באמת יש לך תינוק בבטן?" אז שאלתי אותה אם היא לא רואה שהשמנתי (חודש שישי קצת קשה להסתיר...), אמרה שאני עדיין רזה.
(ואם כבר האחיינים שלי אז אח שלה בן 3.5 בא אלי מכופף כזה "יש לי תינוק בבטן". כאלה מתוקים הקטנים האלה!)
...אור היום

האמצעית שלי בערך בגיל של הבת שלך, וסיפרנו לה בערך מאמצע ההיריון בגלל ששמענו גם כן שלא כדאי לספר מוקדם כי קשה לילדים לחכות.

בפועל, היא לא דיברה על זה בכלל ולא התייחסה לזה כמעט. מדי פעם היא ליטפה את הטבור שלי כאילו זה התינוק , וזהו.

היה נראה שעד שהיא לא תראה תינוק בפועל, זה פחות "ידבר" אליה כי זה לא מוחשי.

לקראת הלידה (אמצע תשיעי), או קצת אחריה, אפשר לתת לה בובת תינוק וצעצועים נלווים (אמבטיה/כסא אוכל לבובה), כך שיהיה לה תינוק "משלה".

תגובה קצת שונהplony

אני באה מבית חרדי מאוד!! וגם הבית שלי ושל בעלי כזה

ובאמת שהיתי בת 6 אמא שלי ילדה את אחי הרביעי (אני הבכורה) ולא ספרה לי כלום

אני זוכרת איזה הפתעה כיפית זה היה! לא זוכרת בכלל שזה היה טראומה, ואני חושבת שלפעמים שמכינים יותר מידי את הילד זה לא טוב,כך הילדים לוקחים את זה בטבעי ובזרימה הם לא נלחצים כמונו...

שהיתי יותר גדולה אז ששאלתי אמרו לי כן ובערך מתי זה יהיה

אנו חרדים, ואצלנו מספרים בהחלטאנונימי (8)

וילדים אינטליגנטיים מבינים די מהר, עוד לפני שמופיעה בטן... 

לפחות, אצלנו לא אצליח להסתיר לעולם, גם אם אנסה (על ההיריון האחרון שלי הם ידעו כבר בחודש שלישי, ולא רמזתי דבר. פשוט לא הרגשתי טוב, והגדול, שהיה אז בן 7, הסיק מסקנות די מהר. הוא ילד חכם).

בעקרון, נהוג אצלנו שלא לגלות עד החודש החמישי לאנשים זרים, ויש בכך הגיון רב (ומי שעברה פעם הפלה, כמוני, יכולה להבין למה לא כדאי לספר מוקדם מדי...). בני משפחה יודעים הרבה קודם, כי פשוט אי אפשר להסתיר (בהריונות אני ממוטטת פיזית וזה בולט מאד). אחרי החודש החמישי מדברים על ההיריון חופשי לחלוטין (כמובן, לא אכריז ברחוב עם רמקול, אך חברות, שכנות וכו' - מה הבעיה?). 

(הפותחת)אנונימי (פותח)

תודה שעניתן, נתתן לי חומר למחשבה.

אני מבינה שזה לא משהו מוחלט, או מנהג מסויים,

אלא כל משפחה בעצם בוחרת איך להתייחס לנושא

כשהילדים קטנים הם לא רואיםשירה515

כשהיו לי 2 קטנים (3.5, 2) לא סיפרתי להם (והם לא ידעו) עד שהיו צירים בחודש שמיני ונסעתי לבי"ח. כדי שלא יחכו נצח... בפעם הבאה אני מניחה שישימו לב. הם מודעים לזה, וכשיש דודה בהריון מתקדם אני מסיבה את תשומת ליבם.

ובהחלט שמעתי מנשים חרדיות במעייני הישועה על הקטע הזה שלא מספרים. אמא לבנות 14-15 שסיפרה יומיים קודם. הן כמובן ניחשו, אבל לא העזו לשאול...

בקהילה החרדית במקום מגורי לא כותבים את המילה הריון. תומכת לידה מפרסמת 'קורס הכנה', יש חנות ל'בגדי אמהות' ו'מצבים מיוחדים'.

הן פשוט מתביישות כי יש קשר בין הריון לבין המעשה הגורם לוחכמת ישישים

אל תגידו "לא נכון", כי זה בהחלט נכון. שתי הסבתות שלי חבשו פאות נוכריות [הסבתא ההונגריה אפילו התעקשה לחבוש פאה עשויה מחוטים ולא משיער כדי למנוע טעות], והיו שייכות למשפחות חסידיות [האחת לקרלין-סטולין והשניה לסאטמר]. לצערי, לא זכיתי להכיר אותן. אחת מהן נספתה בשואה והשניה נפטרה עוד לפני השואה ממחלה קשה. מכל מקום, אמא שלי, למרות שהורי שלחו אותי לבי"ס של זרם המזרחי, כל כך התביישה בכל מה שקשור לנושא הזה. למשל, פעם אחת, היא חזרה מהמיקווה עם ראש רטוב. אני אמרתי -- בצהלה -- שידוע לי איפה היא היתה. "ידוע לי שהיית במיקווה!" בתגובה, אמא שלי האדימה עד שורשי שערותיה. לא הבנתי למה היא הסמיקה ולמה לא מדברים על זה כי באמת לא ידעתי. גם אף פעם לא נאמר לי שאמי בהריון [אם כי ניחשתי שכך הדבר], ואחותי נולדה כשהייתי כבר בגיל שלוש עשרה וחצי!

(הפותחת)אנונימי (פותח)

זה מעניין מה שאת אומרת.

לילדים לא אמור להיות מושג איך בדיוק נהיה תינוק שם בבטן, לא?

הם הרי לא מעלים בדעתם, אז מה מביך בזה?

החשש שהילד ישאל את האמא איך התינוק הגיע לשם?

אי אפשר לומר משהו כמו -

"זה נס שהשם עושה, שבבטן של אמא גדל תינוק"

(זה מה שאני אומרת לילדים שלי אגב, אני ממש לא בקטע של להסביר להם מה שהם לא אמורים לעסוק בו)

מה הקשרררראנונימי (10)
התלבטתי אם להגיב בכלל
ולא נראה לי גם שאמשיך להגיב לזה
אני שייכת לאחת החסידויות של סבתא שלך
איך ראית שאמא שלך עם שיער רטוב בכלל

אמא שלי לא סיפרה לי אף פעם שהיא בהריון
ואני הבכורה במשפחה
ולא בגלל שהתביישה- בגלל צניעות
יש דברים שחסידים לא מדברים על זה בבית - זה היופי בחסידות
שיש דברים שהצניעות יפה בהם

אני עכשיו בהריון ולא מספרת לילדים
מבחינת צניעות כדאי לקראארץ התורה

לעניות דעתי כדאי לספר בעדינות רבה , ולא שילד ישמע מהשכנים . זה חמור מאוד .כי אמא ואבא צריכים להגיד לילד אחרת כל דבר שהוא לא יבין הוא יחפש את התשובה במקומות אחרים לכן כדאי בזהירות להתייעץ עם רבנית טובה כיצד לעשות זאת והילדים צריכים לדעת שאבא ואמא הם הכתובת לכל השאלות ולא השכנים. ואפשר לחנך את הילדים שזה דבר מאוד משפחתי ואין לשוחח על כך עם שכנים גם אם הם מתעניינים. לא חייבים להגיד אתם יודעים אמא בהריון אפשר להגיד אי"ה עוד כחודשיים שלושה נקבל מתנה נפלאה המתנה הכי נפלאה שה' לכול להביא למשפחה . ולא לדבר יותר מדי על הנושא אבל לפתוח אלבומים ולהראות לילדים איך הם גם היו פעם תינוקות. בהצלחה .

גם אמא שלי לא סיפרה לי בחיים שהיא בהריוןאין כמו אמא
כשהייתי בת שמונה עשרה! בחורה ענקית! אמא שלי הייתה בהריון ולא סיפרה. בחודש שלישי במקרה ראיתי בתיק שלה תמונת אולטרסאונד והייתי בשוק וסיפרתי לאחים שלי והיא מצידה עד הלידה לא אמרה שהיא בהריון והיא עם בטן ענקית. פשוט היא טיפוס סגור לכן היא לא סיפרה לא מבחינה דתית
מי שטוען שהילדים לא מבינים, יש לו טעות גמורהאנונימי (9)

אני עובדת עם ילדים וילדים מבינים טוב מאד ובמיוחד מבינים מאד מאד טוב שמנסים להסתיר מהם.

כל דבר שאתם חושבים שהם לא יודעים, הם יודעים.

אבל לא מגלים.

אני שומעת שיחות שילדות קטנות גילאי 5 6 מנהלות ביניהן ואחת אומרת לשנייה בטבעיות אמא שלי בהריון היא לא אמרה לי אבל אני יודעת, אחר כך התברר לי שזה היה בחודש שני שעדין אין בטן,

אבל הילדה הבינה בחושים שלה שאם אמא מסתודדת הרבה עם אבא , והולכת לבדיקות, זה אומר משהו....

נקודה לסיכום: ילדים הם בכלל לא טיפשים, והם מבינים הרבה יותר מהגודל שלהם.

אני חרדית ומספרת לילדיםמתפללת לה'

מעדיפה לספר רק אחרי חודש חמישי, אבל רואים עלי מאוד מוקדם, וחשוב לי לספר לפני שישמעו ממישהו אחר.

כמובן אומרת שזה סוד.

כשהבכורה שלי הייתה בת שלוש, סיפרתי לה רק בחודש שמיני.

פשוט לא היה נראה שמישהו אחר יספר לה, אז למה לספר מוקדם?

אבל כשיש בבית ילדים בכל הגילאים, גם בגיל שלוש כדאי לספר, אחרת הילד בן חמש יספר לבן 3.

עדיף שישמעו ממני.

את מזכירה לי בדיחהיודו ל-ה' חסדו
זוג חרדי נוסע ללידה.אומרים לילדים שהם יוצאים לרופא שיניים. אחרי כמה שעות האבא חוזר ומבשר לילדים שנולד להם אח. "אבא, תספר גם לאמא. היא עדיין לא חזרה מרופא השיניים".
ולעניין עצמו. מותר לומר לילדים ובצורה צנועה בלי בעיות. המילה הריון מופיעה גם בתורה וילדים לומדים אותה בגיל רך.כך שלומר שזאת צניעות לא לדבר כלל, זה עיוות. ובכלל, אם אנחנו רוצים ערוץ פתוח עם ילדינו ושהם יבואו לשאול אותנו. ולא יחפשו השלמת מידע מחבריהם וממקורות בעייתיים... זו חובתנו כהורים לשדר שאפשר ונכון לשאול אותנו. ושזה לא מביך או בעייתי. אלא שואלים את ההורים ומקבלים תשובות. תשובות לפי גילם כמובן. וילדים שמשיגים מידע לבד, סובלים הרבה מחוסר ידע מדוייק שמוביל לפחדים ודמיונות.
ואת מזכירה לי סיפור אמיתיתמיד אמא

מישהי סיפרה לי שהיא לילדים שלה לא מספרת על הריונות!

באחד ההריונות היא היתה בשמירה ממש מתחילת ההריון, ולילדים היא ובעלה סיפרו שזה מכיוון שיש לה כאב ברגל

היה להם ברור שהילדים "קנו" את התירוץ

יום אחד הגיעה קרובת משפחה לעזור עם הילדים, ניגש אליה הבן בן התשע ואומר לה: "כל הכבוד שאת לעזור לאמא, מסכנה,גם בהריון וגם הסיפור עם הרגל... " 

חחחחחח זה טובבאין כמו אמא

חחחחחחחח *סמיילית*

אחרי שקראתי את כל השרשור אני אענה מנקודת מבטיעקרת בית

אני חרדית סגורה כמו שקראתם לזה חסידים

יש לי ילדים די גדולים כבר 8.5 ו6 ומטה כמובן

ואף פעם לא סיפרתי

בלידה האחרונה (חצי שנה)

כבר דיברתי על זה עם חברות ושכנות באוזניים של הילדים בלי להחביא

אבל לא ישיר איתם

הילדים הם חכמים ואינטלגנטיים והבינו לבד

ולא ראיתי שזה טראומה לאף אחד מהם

מה שכן השכנה ששמרה עליהם כשיצאתי מהבית עד שילדתי (בוקר למחרת)

סיפרה שראתה את שני הגדולים ככה מסתודדים

והגדול גם רמז לי אחר כך שהוא כבר ידע לבד שזה הולך לקרות 

הסביה שלא מספרים היא באמת כדי לא להיכנס לתסבוכת

אז איך התינוק הגיע לבטן של אמא

ואיך הוא יוצא משם וכו'

(אל תשכחו גם שהם רואים בשנה לימודים אחת חצי מהאמהות של כל אחד מהם בהריון)

פעם צחקנו על זה אני ובעלי שאין שבוע שאין אצל אחד מהילדים לפחות ברכת מז"ט בתיקיה לחבר שאמו ילדה

התשובה מאוד פשוטה: ה' שולח לאימא תינוק לבטן. זה לא נכון?חן שחר

התסבוכות יקרו כשהם יגלו מידע ממקורות שהם לא ההוריםגםזולטובה

את אומרת שהסיבה לא לספר זה כדי לא להיכנס לתסבוכות

אך האמת היא שאם אין גישה למידע כזה מההורים הם ימצאו דרכים לא כשרות ומעוותות לקבל את המידע

אם הם רואים שרק עם חברות את מדברת על דברים כה חשובים ואין את הערוץ הזה בין הילדים, הם ירגישו שאתם מנסים להסתיר ושזה אסור /חטא להיות בהריון כי הרי את לא מדברת איתם על זה,והכל יהיה מעוות והם ישאלו חברים או ימצאו מקום שיש בו אינטרנט לגלות מידע

אם בתורה הכל כתוב (עיין ערך פרשת השבוע של אתמול) אז למה לא לדבר בצניעות עם הילדים. והכי הכי חשוב זה שמיניות לא תהיה דבר שאסור לדבר עליו בבית. אם חלילה אחד הילדים יהיה קורבן להטרדה מינית הוא מיד ידע שאסור לדבר ולספר להורים , כי זה לא משהו שמדברים עליו בבית.

ב4 שנים שאני הייתיי במכללה והייתי צריכה להגיש עבודות מהמחשב הייתי הולכת לאינטרנטים קפה בירושלים והייתי עושה שם את העבודות שלי. ותמיד היו שם כמה בני נוער חרדים שחיפשו שם את המידע שלא נגיש להם כנראה בבית

תמיד יש דרכים לדבר עם הילד ואין כמו התורה שלנו שמראה את הדרך הנכונה לחנך

באיזה שהוא שלב סביבות גיל 12-13 הם לומדים את זה בגמראעקרת בית

ואז כבר אין שאלות והכל מובן

אני מעולם לא חיפשתי שאלות ותשובות

עד שהתארסתי מעולם לא ידעתי איך מגיע התינוק לבטן

ורק כשהמדריכה לימדה אותי למדתי איך נוצר תינוק 

ומאיפה הוא יוצא ולהיפך אחרי שהתחתנו 

זה היה סוג של גאווה מי ידעה פחות לפני שהתארסה

סליחה, אבל זה נשמע...כתר הרימון
שזה בסדר שהילדים ידעו שאמא בהיריון, אבל אנחנו לא נגיד להם.
למה זה היחס שהילדים צריכים לקבל? הם כ''כ שוליים במערך המשפחתי? אין להם זכות ליחס וקדימות לפני כל העולם? נשמע כאילו ''מי הם בכלל'' - פשוט תבינו לבד...
אפשר לשאול אותך כמה דברים,יודו ל-ה' חסדואחרונה
א.השאלה על התינוק יכולה להגיע באותה המידה כשתחזרי עם תינוק מבית חולים. ואפשר לענות בצניעות ובפשטות ש-ה' שלח את התינוק לבטן שלך.ולגבי מאיפה יצא,שיש פתח מייוחד שנפתח בבית חולים וכדו'.
מי לדעתך צריך ללמד אותם עובדות חשובות? המלמד והמורות? איך בעצם נפתח הערוץ הזה בין הורים לילדים כשהכל לכאורה ידוע,אבל אסור לדבר על כלום?
והאם את לא התעלפת כמעט כששמעת אחרי האירוסין על קשר גופני?
כשאחת הבנות שלי הייתב בכיתה ו והיו לה כמה שאלות,שמחתי מאד שהיא שאלה אותי. וזה היה אחרי שהשיגה מידע ראשוני מחברות. לבת הראשונה הסברתי המון דברים לשנייה כבר פחות הייתי צריכה,כי הראשונה עדכנה אותה... ובדרך הייתה גם אחיינית גדולה שהסבירה להן דברים. לא צריך ללכת רחוק. המידע יגיע.השאלה איך וממי.וכולן דתיות ובשלב ההוא בחייהן ללא אינטרנט בכלל.

ואם יהיו להן קשיים בתחום אחרי החתונה,הם יבינו שזה נושא שלא מדברים ומסתדרים לבד ועלולים לסבול המון... והאם מדריכת הכלות מפרטת או מסבירה או גם שומרת על סגירות מוגזמת בשם הצניעות?

אנחנו כל הריון מחדש מתחבטים בענייןאנונימי (11)

לא חרדים פשוט ילדים קטנים. 

הריון שני הגדול היה בן שנתיים וקצת ושבועיים לפני הלידה (ז"א אמצע שמיני במקרה שלי) סיפרנו לו והוא כל כך שמח והתרגש וכל רגע הרים לי את החולצה לבדוק מתי התינוק יוצא. שמחנו שלא חיכינו כי ההפתעה נראית לי לא לעניין.

הריון שלישי הגדול שכבר היה בן שלוש ומשהו בערך בשבוע 27-28 אמר משהו על זה שאני שמנה ובטח יש לי תינוק בבטן וסיפרנו לשניהם למרות שמבחינתנו זה היה קצת מוקדם. סייעתא דימשיא כי ילדתי כמה שבועות אח"כ בהפתעה גמורה לכולם.

הריון רביעי בשבוע 20 הגדול שכבר בן אוטוטו 6 הכריז שיש לי תינוק בבטן אמרתי לו שנכון והתדיינו על הנושא אבל אמרתי לו שזה סוד כי לאחים הקטנים לא מגלים עדיין. בינתיים סיפר כבר למלא חברים ולגננת

מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

טכנאי מכשירי חשמללפניו ברננה!

מייעץ לקניות כאלה תמורת תשלום סמלי..

הופך בתים לבתים חכמים..

לא חייב דווקא מהנדס חשמל..

רק ללמוד תעודת חשמלאי כדי שיהיה מותר לו להתעסק עם מערכת חשמל (בבית בכיף עושים את זה בלי תעודה אבל כדי לא להיות חשוף לתביעות חלילה כדאי שיהיה מסודר כמה שניתן..)

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3

❤️שאלה גניםאחרונה

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

זה אמיתי!!פרח חדש

אם אפשר לשאול

איך מנעת עם הדיאפרגמה?

הלכת למתאמת? השתמשת בקוטל יחד?

כי אני גם עם דיאפרגמה ורוצה לדעת מה הסיכויים שזה יקרה לי 🙃

כן, מתאמת וקוטלשאלה גנים

מוציאה רק 6 שעות אחרי...

ממש מקפידה וזה עובד לי מעולה כבר כמה שנים 😉

פירטתי למטה מה השתנה הפעם 🙈

נראה לגמרי חיוביהשקט הזה

ולי בדיקות של לייף היו אמינות.

אם את אומרת שיומיים לפני איחור היה שלילי ועכשיו חיובי, זה אומר שכנראה היה ביוץ מאוחר, ואז יכול להיות שלא השתמשת מתישהן בדיאפרגמה כי חשבת שאת כבר אחרי ביוץ?

בכל מקרה, בהחלט הפתעה. בהצלחה בעיכול🩷

תודה! כן זה בול מה שקרהשאלה גנים

משתמשת בדיאפרגמה בדרך כלל עד שבוע אחרי המקווה - ואז מפסיקה

(מהיכרותי עם המחזוריות שלי, הביוץ תמיד יום יומיים לפני/אחרי המקווה)

במחזור שעבר השתמשתי בפרימולט לכמה ימים

ובמבט לאחור זה כנראה שיבש לי גם את הביוץ הבא...

קיצר טיפשי שלא חשבתי על זה מראש

אבל כנראה שזה מה שקרה 🙈

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

אולימתיכון ועד מעון

אם כסף זה לא בעיה לקחת את הלימון להפוך ללימונדה

להשקיע ולקנות אוכל טעים ומפנק לחג, למצוא חברה שגם לבד ולקבוע איתה לסעודה

להכין אוכל שבעלך לא אוהב ואת כן

מנחלה שאת תמצאי דרך להנות מהמצב יהיה לך תחושה טובה יותר ותצליחי גם לסלוח.

אני חושבת שבהרבה סיטואציות יש לנו בחירה איך להתנהל במצב, זה המצב שלך כרגע, איך את הופכת אותו להכי נפלא שיש

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

גם אני עשיתי ככה, ובדיעבד התחרטתי שלא עשיתיפרח חדש

את זה קודם..

שום כסף לא שווה את הסחיטה הנפשית שעוברים בכאלו מקומות

שומרת הערים האבודותחזקה בעורף

יותר מתאים לפורום אמהות השלב הבא, אבל פה יותר פעיל🤪🫣

מישהי במקרה מכירה לעומק? קראה את הסדרה?

הבת שלי התחילה והיא ממש על זה. שמעתי ממישהי שהיא מרשה לבת שלה עד ספר 3 כי בהמשך הסדרה מוזכרות גם מערכות יחסים חד-מיניות, אבל זוכרת ממי שמעתי.

אשמח אם יש מישהי שיכולה להפריך או לאמת לי את המידע הזה😳

קראתידרקונית ירוקה

הספרים הראשונים קלילים ובסדר, בהמשך הסדרה הופכת לטיפשית ונכתבה בבירור ע"י AI (לא ממקור רשמי, רק לפי ההרגשה). לא זכור לי יחסים חד - מיניים, אבל יכול להיות שיש וזה לא מרכזי. בת כמה הבת שלך? יש שם הרבה עיסוק במי יהיה החבר של הגיבורה, אבל בצורה נקייה יחסית

תודה על המענה!חזקה בעורף

היא בכיתה ז'.

עד איזה ספר הוא קליל ובסדר?

הוא קליל לאורך כל הסדרהדרקונית ירוקה

מהספר הרביעי בערך זה מאוד מורגש שהוא נופח ע"י AI. הפסקתי לקרוא בספר השביעי, כי נמאס לי

דווקא יש לי רגישות גדולה לדברים שכתובים בAIאמהלה

ובסדרה הזו לא הרגשתי בכלל

מה גם שכשספר 7 יצא הAI עוד היה בחיתוליו... או שבקושי נולד

כי ספר 7 יצא באנגלית ב2018.

אני מאד מאד אהבתי את הסדרה מלבד הספר 8.5 שהיה מיותר

9.5 גם יכלו לוותר עליו, אבל היה יותר טוב

מענייןדרקונית ירוקה

אולי משהו בתרגום? אני לא זוכרת עכשיו דוגמאות אבל זה ממשהרגיש לי ככה

גם התרגום של הספרים נכתב לפני הAIאמהלה

אולי זה רלוונטי יותר באחרונים אבל אני לא הרגשתי שסגנון הכתיבה השתנה.

קראתי, זה סדרה די ממכרת, דווקא לא זכור לי סצנותאמהלה

כאלו מן הספר.

אני אהבתי את הסדרה, אבל לבת שלי לא נתתי לקרוא.

חשבתי לתת לה השנה, אבל החלטתי לחכות עוד קצת.

אבל היא עד עכשיו קראה רק ספרות חרדית, אז אני כנראה לא פונקציה....

תודה על המענה!חזקה בעורף

קראת את כל הסדרה?

מסכימה לשתף למה לא נתת לה לקרוא? בת כמה היא?

קראתי הכל... לצערי התמכרתי ומחכה להמשךאמהלה

היא גדולה.. מאד, 17+

תולעת ספרים שלא נראתה כמוה בעולם, אבל היא אף פעם לא קראה ספרות לא חרדית

בעקרון אני חושבת שזו סדרה מצוינת, ממש נקייה

בגלל שכן יש טיפה ענייני זוגיות חשבתי לתת לה רק בשנה הקרובה.

רגע,מה? זה מעניין גם למבוגרים? חשבתי זה לנוער צעירמרגול

אני צעירה..... וכן, אני אהבתי מאדאמהלה

אמא שלי גם קוראתמתיכון ועד מעון

היא אמנם צעירה ברוחה אבל לגמרי לא עונה להגדרה של נוער צעיר

לא קראתי את הנל אבל ספרי נוער זה הספרים הכי נחמדיםחילזון 123

גם אני הכי אוהבתשיפור

אני לא חושבת שיש בה יחסים חד מינייםטארקו

לא מידיעה אבל כי בספריה אצלנו הם מקוטלגים ז-ח וספרים עם יחסים חד מיניים מסוננים משם החוצה ולא נכנסים לספריה בכלל ובטח שלא לצעירים...

ובכללי הוא מקוטלג בספריה אצלנו לז-חטארקו

מה שאומר שיש בו כנראה קשרים זוגיים מינימליים, גג נשיקות אולי, אבל לא מעבר לזה.

ווי אין לי מושגאפונה

אבל הילדים שלי קראו נראה לי את כל הסדרה (הצעירה יותר בת 9)

ממש מקווה שזה בסדר

אני לא מתחילה לעמוד בקצב שלהם... ובכלל לא אוהבת פנטזיה ומד"ב

קראתי הרוב, עצרתי באיזשהו שלבענבליתאחרונה

כשהרגשתי שהיא ממש נכנסת חזק לתיאורים של כאב פיזי של הגיבורים. עשה לי כואב רק לקרוא (משהו עם צללים או זרמים... לא זוכרת... באזור 6-7 ככה).

הסדה ממש מרוחה. ממש.

לא זוכרת יחסים חד מיניים, אבל כן יש התאהבות בין הגיבורים (סופי הגיבורה בקשרי ידידות עם 3-4 בנים, ויש ממש תהיה לאורך הסדרה עם מי תתחתן בסוף...)

זה לא נראה לי גרוע מהארי פוטר.

מחר הולכת לעשות הזרעה בשערי צדקאריאל765

וגרים מחוץ לעיר..עקרונית יכולה להגיע תוך 45 דקות אבל זה על הנייר. פקק אחד וזהו..חניה..

בקיצור יש לכן פתרון?

אם אני מפספסת זה עד חודש הבא.

מניחה שמחר יהיה פחות פקוקהשם שלי

כי זה ערב חג האנשים בחופש ולא נוסעים על הבוקר.

גם אם זה קצת יותר משעה זה בסדרפצלושון

התור בשעה של פקקים?

שיהיה בהצלחה!!

כן אם זה שעה ועשר דקות?אריאל765

הקטע שבעלי במאוחדת ואני כללית.

אם נלך למעבדת גבריאל הם מקבלים ישר? הם מבינים את הדחיפות?

מניחה שנגיע בזמן בסוף אבל לא רוצה שזה יפול על זה..

את מחפשת מעבדה ?עוזרת

הבנתי שיש שם אחת של מאוחדת ואחת פרטיתאריאל765אחרונה

מלחיצים לפני ראש השנהאובדת חצות

שאולי תהיה מתקפה

ובלי קשר

צה"ל נערך באילת ובערבה

יש תרגילים בגבולות מצריים וירדן

ואומרים שזה כמו לפני 3 שנים שאין שופר כי ראש השנה יוצא בשבת

במקום להתעסק בחג ובקדושה

אני חוששת מתרחישים שחס וחלילה לא יקרו

היו מלא שנים שלא תקעו בשופר בשבת ראש השנהשיפור

זאת לא הסיבה למתקפה שהייתה. זאת תקנת חכמים.. ייסורים מגיעים מגיע בגלל חטאים, כדי לקדם את עם ישראל, לא בגלל קיום תקנת חכמים.

והיו כל כך הרבה שבתות וחגים שהלחיצו שאני כבר לא חושבת שזה אומר שבאמת יש סיכוי שסביר לכלום.

אני מאמינה שאנחנו צריכים להרבות בתפילה, תשובה וצדקה ולבטוח בה'.

מי אומר מה?שלומית.

בתחילה, מה זה השטויות האלה ולמה להקשיב להן?

פעם בכמה שנים ראש השנה יוצא בשבת, וכבר עכשיו בשיטוט קצר בגוגל את יכולה למצוא את 100 השנים האחרונות ו100 השנים הבאות שבהן ראש השנה יוצא בשבת.

והמתקפה?! מתישהו אומרים שלא צפויה מתקפה? אם כן, תעדכני. ועד אז תסגרי את כל אתרי החדשות ובייחוד את קבוצות הוואטסאפ והטלגרם שמתמקדות בלהפחיד ולהטריל

לגבי השופר -לפניו ברננה!

גם אני הייתי לחוצה מהעניין הזה של תקיעות בין ראש השנה לשבת, במיוחד שבשנת תשפ"ד הרב שלנו העביר שיעור עם מהלך שלם על הנושא הזה, ואחר כך קרה מה שקרה בשמחת תורה.

אבל:

דבר ראשון, בתשפ"ה הייתה תחילת שנה בשבת והייתה שנה מאוד מבורכת.

דבר שני, אני חושבת שאומרים את הדברים האלה כדי לעורר אותנו לתשובה ולהשתדל חזק יותר בתפילות. ואם זה לא עוזר לך אלא רק מכווץ אותך, אז אפשר להסתכל על זה ככה שיש 70 פנים לתורה. ויכול להיות שזה לא הדרך שלך לשמוע את הדברים.

הנתיבות שלום אומר שהפוך שבשנה כזאת הקדוש ברוך הוא בעצמו תוקע בשופר ושאין פחות דינים:

"וזה פי' יום טוב של ר"ה שחל להיות בשבת. כשראש השנה חל בשבת יום טוב הוא לישראל, שבו נמתקים כל הדינים מכח האהבה והחסד שבש"ק, ופעולת השופר נעשית ע"י הש"ק." (נתיבות שלום חלק ב'- זכרון תרועה)

ואני אוסיף לך גם קישור לשיעור מהמם בנושא. ויש עוד ציטוט ששמעתי ואני לא זוכרת מה הוא, אבל באמת אפשר גם להסתכל על זה באופן אחר.

הכנה לראש השנה - להכתב לחיים

כמה 'זאב זאב' בשנים האחרונות. חיים את חיינו עדאורוש3

שיוכח אחרת

הרבנית רחל בזק אומרתממתקית

(מקווה שמדייקת ושהבנתי את דבריה)

שכשאין שופר בר"ה בשבת, זה יכול להיות סימן לא טוב אבל גם יכול להיות סימן טוב מאוד.

ואת באמת עוד מקשיבה לחדשות הללו?

לפי החדשות מדינת ישראל הייתה צריכה כבר לחוות עוד 3 מלחמות גדולות ולהיחרב.

בנוהל של החדשות מריצים את המילה "מתקפה", ככה הבנתי והפסקתי לתת לזה את הדעת.

יוכיחו כל הפעמים שארגנתי את הממ"ד וקניתי, ושמתי, והכנתי, וניקיתי- ובסוף כלום

אומרים שכשאין תקיעת שופר ביוט ראשוןכי כל פה

כמו השנה זה סימן למאורע גדול שיקרה בשנה זו.. אין התייחסות אם אני לא טועה לאיזה סוג של מאורע..

בעז"ה שנזכה שתהא שנה טובה עם מאורעות גדולים וחיוביים ומשמחים! שנה של פריצת האור וזריחתו על כל עם ישראל!

לא לעקוב אחרי החדשותהשקט הזהאחרונה

עושה מאד טוב לנפש.

ועכשיו להמלצה על מומחה לילדים הכי טוב בשינייםשירה_11

איזור דרום

הלוואי ויהיה לכן

יש לי המלצה בלודמישהי מאיפשהו

ד"ר רוני איצקוביץ

עם גישה מדהימה לילדים, גם סרבנים

אבל נראה לי שהוא לא זול...

ד"ר יעל פלמון מבאר שבעניק חדש2

יקרנית בטירוף

אבל שווה כל שקל.

מכבי? לא נעים לי לומר- רופא תותח עם ילדים אבל...ממתקית

ערבי. באשקלון

עשה סתימות ועקירות לילדים שלי שניה לפני טיפולים בהרדמה,ואחרי אלפי רופאים וניסיונות, ולא מדובר בילד אחד... עובד עם מכבי.

הבנתי בפעם האחרונה שהיינו אצלו שהוריד שעות ועזב את הסניף שם, לא זוכרת את שמו

אבל אם תתקשרי למכבי ותבקשי שמות רופאי שיניים באשקלון- אז שם ערבי...

יש שם הרבה בני דודים. 🫣מוריה

רופאי השינייםoo

הערבים שטיפלו בילדים שלי

היו בין הטובים ביותר שטיפלו בהם

וזה תחום קשה

הם היו מקצועיים עדינים ועם תקשורת מצוינת עם הילד

גם במכבי וגם במאוחדתoo

היא הגיבה למי שכתבה שהשם הערבי זה הרופא הזהיעל מהדרום

לק"י

אם יש הרבה ערבים, היא לא תדע מי זה.

^^^מוריהאחרונה

מכבי בבאר שבע עוזר לך?יעל מהדרום

אם כן, ד"ר סבטלנה פוזרי מומלצת. מאוד נחמדהיעל מהדרום

לק"י

והמליצו לי על ד"ר מרים שלום, היא מומחית לילדים (ולא רק מטפלת בילדים), אבל פחות התרשמתי שהיא ממש ממש נחמדה. לא שהיא חסרת סבלנות או משהו. פשוט יצא לי להתקל ברופאות עוד יותר חביבות.

ויש את ד"ר אנאל חדד שעברה למכבידנט אחר, שהיא ממש ממש מתוקה!

(לא יודעת מה בדיוק ההבדל. אבל יש רופאי שיניים מומחים לילדים, וכאלה שמטפלים בילדים, אבל הם לא מומחים).

אולי יעניין אותך