יש לי כמה חברים בצבא שעשו שירות עורפי מכול מיני סיבות( רפואיות קלות,בנים יחידים שההורים לא הסכימו לחתום להם,עתודה,חיל המודיעין\תקשוב) וכול פעם מחדש שאני מנסה להכיר להם אני מקבל תגובות מהבנות "הוא לא קרבי,זה לא צבא מבחינתי,זה מקרין על אישיות" ועוד סיבות מוזרות.
אז נכון,אני אישית הייתי לוחם איסוף ולא עורפי, אבל באמת שכואב לי על העקימות הזאת של קידוש השירות הקרבי שכבודו בצידו בצדק, שלצערי גורם לזלזול מגעיל במי ששירת בשירות עורפי.זה מאוד יפה ומכבד שיודעים לכבד את הקרביים אבל גם לעורפיים צריך להיות יחס דומה.
בנות יקרות בבקשה צאו מהתפיסה הזאת ומהר,לרובכן הגדול אני מניח יש ידע צבאי שמגרד את ה0 מלמטה וכול מה שאתן יודעות זה מסיפורים,והבסיס היחד שהייתן בו זה או בבקו"ם או במשלוח מנות אזרחי לבסיסים במבצעים צבאיים (צוק איתן וכו')
לצערי בגלל זה אתן אפילו לא מוכנות להכיר וזה פשוט חבל שבגלל סטיגמות מסוימות תשפטו(שעם יד על הלב אין לכן שמץ של מושג בהם)ותנו לי לחדש לכן,בלעדי העורפיים הקרביים אבודים, ואני מוכן להעיד שרק בזכותם אנחנו עצרנו מבוקשים,תפעלנו הפרות סדר בכפרים ערביים,בזכותם מטוסים תקפו מטרות מחבלים ואוניות של חיל הים פגעו במחבלים,הקרביים ידעו בזכות המודיעין איפה לתקוף ומתי,ועוד דוגמאות.
מעבר לזה, אתן שוכחות דבר מאוד חשוב,העורפיים מתמודדים הרבה יותר דתית: אם זה מבחינת בנות וצניעות,סביבה חילונית,ניבולי פה וכו' בהיקפים הרבה יותר עצומים מהקרביים שאצלם לפחות יש יותר דתיים בקרבי אז יותר קל להם דתית.
בקיצור,למי שלא הבין\ה,אני לא בא לזלזל בקרביים כי אני הייתי כזה וכן זה קשה ומאתגר,אבל אל תזלזלו בעורפיים.
דיון פורה.

)