תגידו, איך אתם בודקים יר“ש אצל הצד השני?פרונסוואה
האמת שמרגישים את זה.. אבל אם את/ה מחפשים~א.ל

דרכים לראות בפועל זה ברמה העקרונית לבדוק האם הוא נזהר וירא כשזה נוגע למצוות

למשל:

מקפיד לברך

מברך כמו שצריך

מתפלל במתינות ולא בחופזה

וכו'.

אני חושבת שזה גם בלימוד זכות לשון הרע וכו׳ וכו׳את פניך אבקש
וואוו אז את ממש לא יודעת מה זה יראת שמייםיואב גל
יר''ש לפחות בראות עיניי הצרות...יואב גל
זה בנאדם שבהליכות שלו הוא מכבד את בוראו...
בנאדם לא שחצן יתר על המידה לא גאוותן אבל יודע את מקומו לא רודף כבוד ודורש כבוד, אדם נחמד נעים הליכות, שמח בחלקו,אכפת לו מזולתו ...
(בקיצור זה יותר נמדד בבין אדם לחברו)
ולא אחד שמתנדד כל היום בתפילה כי בסופו של דבר זה לא מעיד על פנימיותו....
אני יכול להוסיף עוד מלא פרטים אבל מממששש אין לי כוח
(כמובן שאני יוצא מנקודת מבט שאותו אדם שומר מצוות)
כתבתי, שבעקרון מרגישים בזה, אבל הרגשתי שהכותב מחפש~א.ל

סימנים חיצוניים.

ויש...

לכן עניתי בהתאם.

תיארת אדםshasha
מוסרי.
עניינים שבין אדם לחבירו הם עניינים מוסריים, כלומר נוגעים לחברה מתוקנת, ולא צריך להיות בשביל זה ירא שמים.

ברור שהמוסר שלנו הוא חלק מהיראת שמים שלנו, ויש מסכת אבות ומסכת דרך ארץ ויש הנהגות מוסריות שנכתבו בשולחן ערוך ונקבעו כהלכה, אבל הגורם המחייב אותי בהן הוא זה שנכתבו בשולחן ערוך, כי כידוע כל חברה מייצרת לעצמה נורמות חברתיות, ואע"פ ש"עמוד השדרה" המוסרי כמעט לא השתנה במשך הדורות, הרבה הנהגות ומוסכמות חברתיות כן השתנו.

בכ"א, אחד העניינים בו נבחן האדם הוא היכולת לשמוע לדבר ה' גם במקומות שלא ברורים שכך צריך לנהוג.

יראה זה יחס.
אני ירא, מפחד, מהאריה כי אני יודע את היחסים בינינו (אני חלש לעומתו). אני לא מפחד מחילזון כי אני גדול ממנו.

לכן אדם שמתנדנד בתפילה או משך זמן התפילה שלו זה מדד טוב ליראת שמים שלו, כי תפילה זו עמידה לפני ה'. ולפי העמידה שלו לפני ה' אוכל לדעת איך הוא "תופס" את רבש"ע.

ועוד חזון למועד...
משך התפילה זה ממש לא מדד ליראת שמייםג'ינג'י

יש הרבה מאוד אנשים שעומדים שמונה עשרה מלא זמן... כל האורך של הרשימת קניות

אבל בתכל'ס... הוא לא באמת מרגיש שהוא עומד מול ה'-הוא לא ירא שמיים כמו מישהו שעומד קצר אבל פשוט מדבר עם אלוקים

יש מדד הלכתי... אני לא זוכר מי (אשתדל למצוא ולהביא) אומר שהבסיס ליראת שמיים הוא דיקדוק ההלכה (אני חושב שזו הלשון) כי זה באמת אומר אם אכפת לך... או שאתה פשוט עושה מה שאתה רגיל

מסכיםshasha
מה שכתבתי היה בהתאמה לדבריו של יואב גל, אבל ברור שזה לא מוכרח (שכל מי שמאריך התפילה זה נגזרת של היראת שמים שלו). צריך עיניים לראות ולב להרגיש.
^^ בדיוק.~א.ל

לא תיארתי אדם תיארתי התנהגותיואב גל
לפי התנהגותו של אדם אתה רואה אם הוא יר''ש
בנאדם שלא יר''ש מרגיש הבעלים של העולם, וזה ישירות מתבטא בהנהגתו...
בקיצור כן כשאתה מדבר עם בנאדם ככה אתה תראה ישר אם יש לו יר''ש
ולא דרך זה שתסתכל עליו מתפלל.
מסכים...ידוע שאדם רואה על פרצוף של חברו אם יש יראת שמייםספרדי גאה

שאדם חוטא ועושה עברות פניו מוריקות רואים שאין עליו יראת ה'..או כמו שאנחנו המרוקאים אומרים "היבה"

כן, אתה מתחיל לכוון לדעתי.. פרונסוואה
לדעתי יראת שמיים חייבת להתבטא חיצונית~א.ל
במצוות.
ברור שיתכן שלגבי אדם מסוים אין תוכו כברו אבל זה רלוונטי לכל עניין
אני איתךshasha
וההתנסחות של יואב גל ממש לא במקום
[אם אדם טועה (לדעתך) רצוי להעמיד אותו על הטעות, בצורה עניינית. לא קידם אותנו הזילזול שלך בדבריה של לעולם חסדו, כי מלבד מה שאנחנו יודעים שאתה לא חושב כמוה, לא הסברת את עמדתך, ממילא אין לנו שום עניין והכרח לקבל את דבריך]

בכ"א, אנו אומרים בכל יום בתפילת שחרית "לעולם יהא אדם ירא שמים, בסתר כבגלוי". כלומר מצד השמים (כינוי לרבש"ע) אין הפרש בין הסתר לגלוי, אלא גם הנסתר הוא גלוי. לכן צריך להיות אמיתי, ישר (והמשך התפילה "ומודה על האמת ודובר אמת בלבבו").

וזו הקדמה לקבלת עול מלכות שמים (בקריאת שמע של קורבנות), שהיא הקדמה לקבלת עול מצוות (ברכות פ"ב מ"א). אבל הן עניין אחד, ואי אפשר להיות ירא ולקבל עול מלכות שמים אם לא שומעים לגזירת המלכות ומקיימים מצוות.

ואכמ"ל.
סליחה?את פניך אבקש
אם בן אדם לא שומר על הפה שלו, היראה שלו מופלאה?

מה שונה לשון הרע מברכה בנחת?
אני לא הגבתי עלייך חחחיואב גל
אופס... סליחה לא שמתי לב...את פניך אבקש
לפני כשבועיים נדפסה תשובה בשו"ת מרכבות ארגמן חלק ג'גרי

שם נשאל הרב כיצד בודקים יר"ש בשידוכין.

התשובה איננה לפני וגם לא ראיתיה, אך ממה שהרב הזכיר: איך הוא מתפלל (אם אינני טועה הוא גם הזכיר האם הוא רוצה בקרבת ה')

פשוט מאד מאדפינגו0

עם מד-יר"ש!

או יותר ברצינות,פינגו0

מי בכלל מינה אותך לבדוק ולבחון את היר"ש של הבן-אדם??

את צריכה לבדוק אם טוב לך איתו בכללי והאם יש לכם סה"כ השקפת עולם דומה,

כל הבדיקות בציציות האלה הם בולשיט אחד גדול!

מה אתה מנסה להשיג עם הקללות הללו?שירוש16

מה שברור זה לא בידיוק מעיד שיש אצלך על הרבה מהמוצר הזה שמדברים עליו פה...

ולמה צריך יר"ש?

כי בלי יר"ש א"א לבנות בית יהודי אמיתי. זהו.

כי "רק אין יראת השם במקום והרגוני".

כשאין יר"ש הבנ"א יכול לעשות ככל העולה על רוחו. מה יעצור אותו אם לא היר"ש?

איזה קללות קיללתי???פינגו0

ובלי קשר, את הוצאת את דבריי מהקשרם!

לא כתבתי שלא צריך שתהיה יראת שמיים,

רק כתבתי שלבדוק בציציות זה מעשה גם לא יפה ולא ראוי וגם מאד לא יעיל,

ושהדרך למעשה לראות זאת, זה לראות עם ההשקפת עולם שלהם שואפת לאותו הכיוון.

אין אמצעי קונקרטי לבדוק יראת-שמיים, אלא רק לאחר היכרות כוללת ומעמיקה עם הבן-אדם.

היא מינתה את עצמהshasha
במה שהחליטה להפגש איתו. והוא הסכים למינוי במה שהסכים להפגש איתה (כלומר בהסכמה שלו נתן לגיטימציה לכל מחשבה ואופן התנהלות של הצד השני, אלא אם יחתוך את הקשר ואז כמובן הביע דה-לגיטימציה לקשר או לכל דבר אחר שמתלווה אליו).

כל אחד עושה את החשבונות שלו (כמובן אתה יכול להציע, לעזור, אבל בנוסח המתאים להצעה).
שוב פעם, מי הסכים למינוי הזה??פינגו0

יש דברים שאין להם לגיטימציה, תיכף תגיד שהיא גם מורשית להשתמש באקדח טייזר במהלך הפגישות?!

לפני היכרות מעמיקה של שבועיים-שלושה לפחות עם הבן-אדם,

אין לה שום אפשרות לבדוק דבר כזה.

עד אז הם נחשבים זרים אחד לשניה, ואין לה שום זכות או לגיטימציה לשפוט אותו.

אא"כ הבחור מצהיר על עצמו בריש-גלי כחסר יר"ש.

כמובן שיש לה זכות ולגיטימציה להיפרד ממנו מכל סיבה שהיא (אפילו הכי שטותית שיש),

אבל אין לה שום זכות לשפוט אותו!

יותר מדיshasha
סימני שאלה וקריאה, זה מצטייר כאילו אתה ממש להוט...

בכ"א, יכול להיות שזה נעשה אחרי שבועיים או שלושה שבועות, היא ביקשה פרמטרים על מנת שתוכל לזהות אצלו את זה.

ולכל אדם יש את הזכות לחשוב או לעשות מה שהוא רואה לנכון (יכול להיות שהוא טועה, אבל זה עוד עניין).

העניין הזה נוגע לה אישית (בהנחה שהיא לא מפרסמת עליו פשקווילים) ומה שהיא חושבת או עושה (בלי פגיעה בסביבה) זה עניין שלה (לכן זה לא דומה לאקדח...).

שוב, אפשר להציע לשנות אבל זה צריך להיות בנוסח המתאים (לא שהנוסח פוגע באמיתת הדבר אבל כן ביכולת לקבל).
אין פרמטרים כאלה וגם לעולם לא יהיו!פינגו0

והסימנים נובעים מזה שהדעה שהצגת צריכה דחיה מכל וכל!

שלום לך...shasha
דוחה דעות, מקרב דעות...
הכי מתנשא שלך...?
לא מפיך אנו חיים!
צודק 100% רק שבנות לא יודעות את מה שאתה אומר וישר שופטותספרדי גאה

אותי לימדו-שירוש16

לבדוק את הבחור בסדר נט"י ובמצוות שאדם דש בעקביו.

תפילה אפשר להתנוענע מכאן ועד להודעה חדשה כדי להראות צדיק יסוד עולם.

אבל בנט"י אף אחד כמעט לא מסתכל ולא שמים לב אליו, וכן במקומות אחרים.

שם כדאי לבדוק.

גם לא נכון...ספרדי גאה

המשגיח שלנו תמיד מחנך אותנו שבכול דבר אפשר לעשות כאילו...למשל בנט"י...מה הבעיה ילמד את סימנים ד' שזה נטילה של בוקר וסימנים קנ"ח וההמשך שאלו נטילה של סעודה וידע איך להתנהג כמובן שלימוד ההלכה מחדיר בך יראת שמיים 

אני אישית מקפיד והלוואי שיהיה לי יראת שמיים...נכון שכתוב וכן נפסק בשולחן ערוך סימן קנ"ח כול המזלזל בנטילת ידיים סופו לבוא לעניות וכאילו בא על אשה זונה.....אבל צריך להתייעץ עם תלמיד חכם שיש לו ראיית עולם חזקה והוא ידע אם הבחור/ה 

מתאימים

שלא ישמעshasha
כזלזול במשגיח שלך, אני לא מתכוון לזלזל.
נכון שאפשר ל"שחק" אבל חלק מהיותנו אדם זה היכולת להרגיש ולעבד את ההרגשות, להבין אותן. צריך לראות את האדם ולהרגיש אותו, ואני מסכים עם פינגו שזה עניין שדורש זמן.

בשביל זה צריך שני דברים (שהם קצת דומים), לסמוך על עצמך (על התחושות שלך ויכולת הניתוח שלך. ואפשר גם להתייעץ בעניינים מסויימים) ולסמוך על האדם שעומד לפניך (שהוא לא שחקן ושאין לו עניין להיות שחקן).

אפשר להתייעץ עם אנשים גדולים שבטח מבינים יותר אבל זה לא מוכרח, אנחנו מספיק רציניים בשביל שנוכל לסמוך על עצמנו.
אני מכיר הרבה שסמכו על עצמם ונפלו...ןמנגד מי שהיתיעץ פרחספרדי גאה

דבר חשוב לבדוק לפני נטילת ידיים:שורש וגרביים
הקפדה על הלכות בית הכסא.
כדאי מאד לבדוק שהבחור מקנח ביד שמאל בלבד וכמובן לא באצבע האמצעית שעליה מניחים תפילין.
תגובה לא ראויה...shasha

תגובה ממש לא לעניין.שירוש16

לא לעניין לבדוק יראת שמיים לפי מה שבא לךשורש וגרביים
ההלכה לעניין...סימן ג' בשולחן ערוך..אבל זה לא נושא השיחהספרדי גאה

ומי שלא מקפיד כאן, האם הוא ירא שמיים?שורש וגרביים
במה הוא לא מקפיד?ספרדי גאה

בהלכות בית הכסאשורש וגרביים
אי אפשר לבדוק אותו בזה..ספרדי גאה

אכן תגובה דוחהיואב גל
עם הדתומטר...יהודי!!

אכתוב משהו כללי לגבי חלק מהתשובות כאן, מנקודת מבט שלי:חסדי הים
הרבה פעמים אדם יכול לדקדק במצוות, להתפלל עם כוונת המילות ולקחת הרבה זמן בתפילה, ולהזהר מאוד לא להסתכל בנשים וכדומה, והוא עושה זאת כי הוא אכן ירא, אבל זאת לא יראת שמים טהורה.

אז מהו ירא?

*ישנה תופעה רחבה שכבר מוזכרת בחז"ל, שאדם ירא מעונש. ז"א הוא מפחד מהעונש של שמים, ולא יראת הרוממות. בוודאי שזאת גם יראה טובה בהתחלה, אבל כפי שהזוהר אומר יש בזה מימד של פחיתות, כי כהגדרת הזוהר אדם ירא את הרצועה המכה של ה' ולא את הקב"ה ממש.

*אבל לצערנו היום ישנה תופעה רחבה של יראה לדקדק במצוות, שכלל לא קשורה ב-ה' ולא ב'רצועתו'. אז ממה אדם ירא? הוא ירא לשמור על ההרגלים שלו, והוא כלל לא חושב על ה'.
לכאורה זה מעולה שמצוות נהפכים לחלק מההרגלים של האדם?
הנביא מוכיח אותנו בדיוק להזהר מ"מצוות אנשים מלומדה" "בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו ריחק ממני".
לא מדובר בפסוק על אנשים צבועים, אלא 'מלומדה' אנשים שעושים מצוות מתוך הרגל, ולא בגלל ה'.
דווקא יראת שמים אמתית היא דינמית, אדם כל הזמן משנה את ההרגלים שלו, ומחפש מה ה' רוצה. יראת שמים אמתית, לפעמים אפילו מחייבת את האדם דווקא לעבור על מצוות מסוימות, נגיד אדם שמבטל תפילה בציבור לשמור על חולה, אדם שמספר לשון הרע לצורך, אדם שיודע כל הזמן להתאים את העבודת ה' שלו למציאות המתחדשת. זה ירא שמים אמתי, ולא ירא של ההרגלים שלו.
נזכור שמשה רבינו 'ידו החזקה' בעבודת ה', היה היכולת שלו לשבור את הלוחות, אם כל אהבתו היוקדת אש לתורה, הוא ידע שה' והתורה לא עובדים אצלו, הוא עובד אצלם, והוא צריך להתאים את עצמו להם.

[טוב זאת נקודה תורנית ופסיכולוגית עמוקה, ואולי לא הבהרתי את עצמי מספיק בכתיבה.]
אי אפשר לדעת. רק סימן זה אתן בידך, אדם שרואים אצלוחסדי הים
סימנים שהוא מחפש אמת וכנות בכל דרכיו ומוכן להתבטל לאמת, יש סיכוי גדול שהוא ירא שמים.
ביג לייקאיש השקים
שנים יודעים את מצב היר"שגרי

הקב"ה והרעייה

לכן צריך הדרכה...ספרדי גאה

אצלנו בישיבה אחרי הפגישה למחרת אתה הולך למשגיח ומספר לו דברים לגבי הבחורה...ובאתם לבחור המשגיח יודע להתאים...לכן ברוך ה' זכיתי שיש לי את המשגיח שלי שה' יתן לו אורך ימים ושנות חיים בבראיות ובאושר....הרב מלמד אותנו מה לראות אצל הבחורה איך להתאים...אני לא יודע בדיוק להגיד אבל עם תלמיד חכם רציני הוא ידע אם זה יתאים לך או לא...

האם המשגיח מתחתן עם הבחורה?מוטי113

לא נראה שכדאי לבנות לעצמך את הכלים להחליט, בנוסף לשאול את הרב? 

מה הקשר?!ספרדי גאה

זה הכוונה של תלמיד חכם שמה שעבר בחיים לא תעבור אף פעם

אני לא חושב שהסברתי נכוןמוטי113אחרונה

אבל לא משנה, זה דיון שלא שייך לכאן.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שםאחרונה
שתף אותנו איך היה😋
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

אולי יעניין אותך