אני ממש אשמח אם תענו..יום טוב ![]()
האם הגאולה יכולה לבוא ע'י מנהיגים שאינם שומרים תורה ומצוות??189
בוודאי.מרדכי
בס"ד
כך זה היה בימי עזרא ונחמיה שדווקא המנהיגים שומרי התורה והמצוות העדיפו להשאר בגלות ולהנות מ"החיים הטובים" ששם בעוד האנשים הפשוטים, הממזרים ונחותי העם הם אלו שעלו לארץ ולהתחילו בבניין המקדש מחדש.
כך זה גם היה לפני כמה עשאת שנים מעטות בהם עם ישראל שב לארצו. בהתחלה היו אלה החילונים (אחי עליית תלמידי הגר"א שהייתה מעטה) שעלו לארץ והם אלו שהחליט את צביונה של המדינה שהוקמה. רק לאחר מכן התחילו לעלות הדתיים.
בעל הספר 'אם הבנים שמחה', הרב יששכר טייכטל זצוק"ל כותב משל בעמוד הראשון של סיפרו (עמוד א' בהוצאה השניה) שחכמי הש"ס גילו לנו שרמז ואות של ביאה ושיבה זו לארצו יהיו על ידי העופות הטמאים, שהם יהיו שורקים לנו לבוא אליהם... ואז ישרוק לנו הקב"ה ותין לנו אות וסימן לבוא אליו, וזה יעשה ע"י עופות טמאים. רצה לומר - ע"י אנשים אשר מחמת חיי הגלות קלטו רוח זרה לקרבם ותעו מדרך התורה היראה... עד כאן לשונו וכמובן כדאי לעיין בהרחבה הספר.
ובעמודים קלב - קלג (אות יב) מסביר הרב טייכטל על ימי ראשית הציונות-
"וידעתי בני ידעתי כי תוקשה לך קושייה גדולה על דברינו (באות יא). אם כן הוא, שהבנין שנעשה בימינו בארץ הקדושה הוא סימן ואות על הקץ שקרב לבוא, ואתחלתא דגאולה, איך יתכן שרוב בוני הארת המה לדאבונינו מחללי שבתות ועוברי עבריה ר"ל, וכמעט אשר כגויי הארץ המה בעוונותינו הרבים, ואיך ייתכן שהבורא כל עולמים יעשה אתחלתא דגאולה ןאות סימן על ידיהם? הלא כבר אמר (שבת ל"ב ע"א) מגלגלין זכות ידי זכאי?"
ועונה על כך הרב טייכטל (ושוב אני ממליץ לקרוא את זה בפנים כי אני מעתיק את זה בקצרה) מהגמרא בחולין (ס"ג ע"א) לגבי עופות טמאים ששם אומרת הגמרא: רחם זה שרקרק ולמה נקא שמו רחם כיון שבא רחם באו רחמים לעולם (רש"י: רחמים = מטר) ולמה נקרא שמו שרקשרק כי כשהוא שורק זה נשמע שהוא אומר שרקשרק. ואומר הנביא זכריה (י, ח) אשרקה להם ואקבצם" ופירש רש"י שם כדרך השורקים לסימן ואות אליו הטועין בדרך". על פי זה נראה שלעת קץ העתיד ינתן לנו האות והסימן של הגאולה ע"י עוף טמא וכך אמרה הגמרא בפרוש שעוף זה יבשר לנו את בשורת הגאולה. שלעתיד לבוא תהיה על ידי עופות טמאים.
וממשיך הרב טייכטל לשאול למה הקב"ה בחר דווקא בדרך הזאת ועונה על כך שהאמת היא כמו שאמר איוב "החקר אלוק תמצא" (יא, ז) מי יחקור פעולותיו ומי יעמוד על דרכיו, אלוקים הבין דרכו למה דוקא עושה שליחותו בבריה זו... ואם תרצה - כותב הרב טייכטל - אראך ביתר ביאור שבוני הארץ האלה, אשר בעניך כרישעי ישרל ח"ו, הם מבשרי הגאלה ועלהם רומז הש"ס בחולין הנ"ל למבשרי הגאולה.
כך כתב גם אבי אלימלך מליזנסק בספרו נועם אלימלך בפרשת ויקרא דף נד עמוד ד' (בהוצאה של מוסד הרב קוק) שגם שם הנועם אלימלך מכנה את רשעי ישראל בשם טמאים.
והיום הוזכרה לי דוגמה נוספת מההפטרה שלא קראנו השבתמרדכי
על המצורעים שדווקא הם שהורחקו והוצאו מחוץ לעיר, הם אלו שגאלו את שומרון והצילו את התושבים מרעב ובעצם גרמו לפתיחה מחדש של שערי העיר שכמעט והייתה מתה בתוך עצמה.
דווקא בימי עזרא ההנהגה כן הייתה קדושה וטהורהעמיחי
הקשה לי מישהו לאחרונה היכן כתוב שמי שנשאר בגלות היה שומר מצוות כפי ההנחה האוטומטית שלנו? אולי כולם היו חוטאים? (נפק"מ לכאורה(נדחה) לעניין עליה לארץ מחשש לכפירה)
נכון - אבל הגאולה עצמה באותה העת היו של נחותי העםמרדכי
ברור שלא, זו סתירה מיניה וביההדרכה
למה סתירה?מרדכי
בס"ד
כי בשביל שתהיה גאולה צריכים להיות כולם צדיקים וטוהרים?
אם כך, אז לצערי הגאולה עוד רחוקה מאיתנו מאוד. ואני לא רק מדבר על חילונים וכו', אלא גם עלי, עלינו שעוד רחוקים (לפחות אני) מבאמת להגיע למדרגה גבוה של קדושה וצדיקות. ע"פ סברה זאת על כל ישראל לחזור בתשובה שלמה על מנת שהגאולה תתחיל, אבל במציאות, בשיבת עם ישראל לביתו, אנו רואים שזה לאו דווקא כך, והגאולה התחילה עוד לפני שנהינו קודשים.
לפחות ההנהגה צריכים להיות קדושים וטהוריםהדרכה
לגבי כינוי התהליך של שיבת ציון פיזית חלקית במקביל להידרדרות העצומה ברוח, כגאולה אני לא ארחיב.
רק אציין שייתכן וקיבלנו הזדמנות ולא ניצלנו אותה.
מנין לך?אלעד
הלכות מלכים ומלחמות פרק יאדי"מ
הוא מדבר שם על משיחאלעד
אני הבנתי שכוונת פותח השרשור לא נסובה דווקא ע"י מביא הגאולה השלימה והסופית
מאיפה המושג הזה "גאולה לא שלמה" מאין החילוק הזה?די"מ
לא מהאחרונים
לי זה מספיק:אלעד
http://www.yeshiva.org.il/midrash/18227
רוצה מקורות קדומים יותר, לעניין גאולה שלימה, רפואה שלימה וכד'?
חפש
מדרש מוכר שמופיע בכמה גמרות.עמיחי
משמע בפירוש שזה לא בבת אחת.
לא קשור.די"מ
הא הבנתי אז גם השמש עולה לאט לאט ועד 12 בצהרים זה עדיין לילהעמיחי
נו באמתדי"מ
לא, אבל לא עוצרים בזריחה....יהודי!!
ודאי שלא! השאלה הייתה האם יתכן מצב חלקיעמיחי
מהם 70 שנה לעומת 2000 שנות גלות??
כן, אבל לא מסתפקים באור חלוש, חלקי, מכוסה בכיסויים.יהודי!!
האזכור בתפילת 18 של גאולה שלימה יכול להיות מקור לזה..אדם כל שהוא
[וכמופיע בקישור של אלעד].
"שהתחילה להם גאולה מבערב" - ברכות ט א. [במצריים, לפני היציאה, אחרי השחרור]
אני לא יודע האם המקורות האלה הם הוכחות חותכות, אבל עצם הרעיון נראה לי די פשוט.
כמו בבית חשמונאי?!איש_בנימין
מלכות בית חשמונאי זה גאולה?הדרכה
רמבם על חנוכה."חזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה"איש_בנימין
לכן חוגגים את חנוכה .עם הלל והכל.
לא ענית לשאלההדרכה
אז כנראה לא הבנתי אותך,מוכן לחזור?איש_בנימין
יש מאמר יפה מאוד על יום העצמאותשמנמן
בס"ד
בספר "צופה ומנהיג" של הרב כהנא. כמדוני בעמוד 99
כן, זה וודאי מכך שהוכרע שהגאולה לא תלויה בתשובהעמיחי
לדימ מקור קדום במיוחד שמביא הרצי"ה במזמור י"ט למדינה : ולעומת מה שנאמר: "האם זו המדינה שאותה חזו נביאנו?" אומר אני: זוהי המדינה שחזו הנביאים. כמובן, אין המדינה בתכלית השלמות, אולם נביאינו ורבותינו, ממשיכיהם, אמרו שהמדינה תהיה כזו: זרע אברהם, יצחק ויעקב, ישובו ויקימו בה תקומה יישובית ושלטון מדיני עצמאי; לא נאמר לנו אם יהיו הם צדיקים או שאינם צדיקים. אומר הנביא: "בקבצי את בית ישראל... וישבו על אדמתם... וישבו עליה לבטח ובנו בתים ונטעו כרמים..." (יחזקאל כ"ח כ"ה-כ"ו) - נטיעת כרמים נאמרה, הקמת ישיבות לא נאמרה...
יש מדרשאמלתרא
שהיהודים שאלו אותו קושיא בכורש
אפי' רשעים גמוריםאמלתראאחרונה
אוה"ח הקדוש פ' בהר שהיסורין והגלות הם תיקון האומה להכשירה, ולא נכון שהביא דברי אוה"ח אפילו יהיו ישראל רשעים גמורים ח"ו, קץ הגלות ישנו
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7