לקראת יום העצמאות מומלץ ללמוד את מזמור י"ט למדינהעמיחי

של הרצי"ה.

חזק מאוד!!

מעניין לראות שהרבה נשאר כשהיה, ועד כמה הרצי"ה לא פחד לבקר את המתנגדים, ויחסו למי שכופר במתנה שנתנה לנו.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/2022

איזו מתנה?שמוליק פיין

מה לא להיותמושיקו

איך היינו יודעים אנחנו נורמלים אילולא המשוגעים?

ברצינות אתם ממש פטתיםטוביה2
אי אפשר להגיד שהרצי''ה הוא נושא דבר הרב זצ''ל בנושה הזה ומה שלא בדיוק אותו דבר (נניח היחס לתנועה הציונית או להוזה החלום הציוני) זה רק כי כבר היתה לו פרספקטיבה יותר ארוכה וכו'. ואז כשבא משהוא ואומר לי יש ראיה מפרספקטיבה יותר ארוכה (הרצי''ה היה בעיקר בימי מלחמות הקיום של המדינה הישראלית. והיום ניתן לראות באיזה כיוון הם הולכים מרגע שאין להם סכנה מידית) אז אתם קוראים לו משוגע.
תמיד מי שהלך על ה' היה נחשב ללא מהישוב. אם רוצים דוגמאות אז שאול 'וייפול ערום כל היום ההוא וכל הלילה על כן יאמרו הגם שאול בנביאים '' או הנביא ליהוא שפוטר באתם ידעתם את האיש ואת שיחו.
שרשר נכון!די"מ
אז לדעתך הוא כן משוגע?מושיקו

שלפי דעתך זה באמת סוג של מחמאה

כי הנביאים נקראים 'משוגעים' כי בעת קבלת הנבואה הם לא היו כלים לאור האלוקים והיו מתנהגים כמושגעים.

בכ"א יש 70 פנים לתורה ואמנם הוא היה איש צדיק טהור וקדוש אך יש דעות אחרות של צדיקים אחרים.

איש איש לפי רבו  - אם הכבוד הראוי לרבו של השני

היו לי שתי טענות שונותטוביה2
א. תמיד ההליכה על דבר שגדול מיכולת השומעים להבין - נחשב לשיגעון לכן לא צריך לומר המשוגע טועה אלה יכול להיות ש'לא ירדו חבירו לסוף דעתו'.
ב. ההתנשאות הנהוגה בקרב תלמדי הרצי''ה על מי שחושב אחרת מהם לגבי מה שרורה במדינה היא מגעילה לדעתי
שלטון יהודיעמיחי
???יהודי!!

מה גורם לו להיות יהודי?

האמ באמת שאלה טובה, אולי זה שמי ששולט יהודי?עמיחי
כשהרברט סמואל שלט פה אז זה גם היה שלטון יהודי?די"מ
נשלח פעמיים, אפשר למחוק..עמיחי
לא, השלטון היה בריטי והפקיד יהודיעמיחי
נראה לי שההבדל דיי ברור.
לצערנו עדיין מאפשרים לגויים זכות בחירה, וישנם נושאי משרות ציבוריות גויים(בניגוד להלכה) אבל הם לא בעלי השלטון.
מה ההבדל?די"מ
היום לא מקשיבים לגויים?
מה ההבדל בין זה שהרברט סמואל הקשיב לבריטים לזה שביבי מקשיב לארה"ב?
הרברט סמואל לא הקשיב לבריטים, הוא היה פקיד בשלטון שלהם!עמיחי
הוא מונה על ידם כמשרה ועבר אח"כ לתפקיד אחר.
כל השלטון היה בריטי.
אם היום ביבי יחליט שהוא עושה כנגד דעת ארה"ב(אגב הוא עושה את זה ברמה מסויימת) אין לארה"ב סמכות לפטר אותו. פשטיי'ס?
במדינה דוקרטית הריבון הוא העםצריך עיון
כלומר כלל האזרחים, כולל הגויים!
אין שום דבר שמגדיר את המדינה הזאת כיהודית, ואל תביא לי חוקים, כי כל חוק אפשר לבטל ברוב כלשהו, אבל את האזרחות של הערבים אי אפשר לשלול (ע"ע הרב כהנא שהוצא מחוץ לחוק)
גם בשמאל הקיצוני לא מדברים על ביטול המדינה מהיות יהודית ודמועמיחי
זה שאפשר לבטל חוקים זה כמו שחלילה יכול השלטון להחרב.

אין בעיה הלכתית עם דמוקרטיה, כל עוד היא דמוקרטיה פנימית! זאת אומרת רק ליהודים יש זכות בחירה.
כרגע זו לא דמוקרטיה פנימיתצריך עיון
וזה מצב שלא יכול להשתנות בלי הפיכה כלשהי, אין דרך חוקית.
גם אם לא מבטלים את החוקים, עצם זה שאפשר לבטל/לחוקק נגד התורה זה אומר שזו לא מדינה יהודית.
להבדיל, אם ינסו לחוקק חוק אנטי דמוקרטי בג"ץ יפסול אותו
המצאת את זה שאם אפשר לחוקק נגד התורה זה לא שלטון יהודיעמיחי
זה אולי שלטון פושע, אבל הוא יהודי.
אני לא מאמין שאתה באמת לא מבין את ההגדרה הפשוטה והברורה הזאת.
כמו שמחלל שבת הוא יהודי!
מה ההגדרה לשילטון יהודי?צריך עיון
זה לא רק יהודים, והם לא מחוייבים לתורה, מה יהודי פה?!?
השליטה והריבונות על השטח נמצאת בידי יהודיםאיש_בנימין

ומוסלמיםצריך עיון
ונוצרים ודרוזים ועוד כמה לא ברורים שקיבלו אזרחות
הם רק יושבים בכנסת.עדיף מבית שני כשהעם עבד ע"זאיש_בנימין

והיינו רק שלטון חסות

אולי זה עדיף טכניתדי"מ
זה לא הופך את זה לשלטון יהודי
זה הופך את זה לשלטון יהודי. הרמבם מציין במפורשאיש_בנימין

ועל זה אתה חוגג חנוכה

בשלטון שקם בחנוכה לא היו גוייםדי"מ
העם עבד ע"ז והשלטון היה רק פרובינציהאיש_בנימין

עדיף יהודי עובד ע"ז בשלטון מגוי.יהודי!!

לא בטוח בכלל.איש_בנימין

וגם אם כן,עצם השלטון לא היה ריבוני. ואין גויים כרה"מ או בקבינט.

יש אופציה חוקית לראש ממשלה וחבר קבינט גוי.יהודי!!

חזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה, אתה בטח מכיר..דתי לאומי

רמבמיסט..

על הורדוס שמעת?

אני לא מבין את הרמב"ם הזה, ואתה?אדם כל שהוא

נניח שעם הורדוס עוד תסתדר, אבל איך הנציבים הרומאים זו מלכות ישראל?

ואם הם כן, אז למה הבריטים והיוונים לא?

חנוכה ביום העצמאות...יזהר

ב. חנוכה כיום עצמאות?

יש המוכיחים מהרמב"ם, שיש לחגוג ולשמוח על שלטון יהודי, גם אם הוא חוטא ופושע. שהרי הרמב"ם כתב בהלכות חנוכה (פ"ג ה"א): "בבית שני כשמלכו יוון, גזרו גזרות על ישראל ובטלו דתם ולא הניחו אותם לעסוק בתורה ובמצוות, ופשטו ידם בממונם ובבנותיהם ונכנסו להיכל ופרצו בו פרצות וטמאו הטהרות, וצר להם לישראל מאוד מפניהם ולחצום לחץ גדול, עד שריחם עליהם אלוקי אבותינו והושיעם מידם והצילם וגברו בני חשמונאי הכהנים הגדולים והרגום והושיעו ישראל מידם, והעמידו מלך מן הכהנים, וחזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה עד החורבן השני". ולמה הזכיר הרמב"ם את הנקודה שחזרה מלכות לישראל? אלא מכאן - טוענים כמה תלמידי חכמים גדולים - שחזרת המלכות היתה העילה לקביעת חנוכה כחג, וזאת למרות שמלכות זו לא היתה צדקת כל-כך, בלשון המעטה, כידוע מן ההיסטוריה.

אבל נראה שאין זו כוונת הרמב"ם כלל. ראשית, הרי הרמב"ם מלמד אותנו שמלך שאינו הולך בדרך התורה והמצווה - מצוה לזלזל בו, ואינו נחשב כמלך. שנית, אם החג נקבע בגלל העצמאות בלבד - אין משמעות לכל האריכות הגדולה בראש ההלכה ברמב"ם. שלישית, ה"עצמאות" אינה מוזכרת כלל בתפילת "על הנסים", ומכאן שלא היא הנקודה. רביעית, לפי זה, מדוע לא חוגגים "עצמאות" על מלכות ישראל שהיתה בזמן בית ראשון? וחמישית, אם חג החנוכה נקבע בגלל חזרת המלכות - צריך היה להפסיק לחגוג את חנוכה לאחר חורבן בית המקדש, כמו שברור שאם מדינת ישראל היתה נחרבת, חלילה - כבר לא היו חוגגים את יום העצמאות.

לכן נראה פשוט, שאחר שהרמב"ם מפרט את כל גזירות היוונים והצלת ישראל שאחר-כך - עדיין יש לבדוק האם היתה זו אפיזודה חולפת, או ניצחון אמיתי שניתן לחגוג עליו. ואומר הרמב"ם שמכיוון שההישג נשאר למעלה ממאתיים שנה, הוא נחשב ניצחון אמיתי על היוונים. אך ההודאה איננה על עצם המלכות, שכן המלכות עצמה הייתה באמת בעייתית.

הקושיות הראשונה והשניה אמיתיות, על השאר ניתן להשיב בקלותאלעד

גם השלישיתדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ד באייר תשע"ה 20:43

@אלעד

עניתי לך כבר בשרשור השניעמיחי
איפה מצינו שייש קשר בין מחויבות לתורה ליהדות?
זה הגדרה עובדתית מה בכלל הדיון???
אחאב וכל מלכי ישראל הרשעים עדיין נקראים מלכי ישראלשמנמן

בס"ד

והיה להם גם את כל הסמכות ההלכתית לכך.

למרות שהם היו רשעים ועברו על ג"ע ש"ד וע"ז.

ההגדרה לשלטון יהודי היא:

שיהודים נמצאים בשלטון!!!! לא משנה אם הם רשעים או צדיקים.

הרמב"ם לא חושב כמוך.יזהר

נביא שהעמיד מלך משאר שבטי ישראל, והיה אותו המלך הולך בדרכי התורה והמצוה, ונלחם מלחמות ה'--הרי זה מלך, וכל מצוות המלכות נוהגות בו

זה על דיני מלך, השלטון הוא מדינים אחריםעמיחי
איזה דינים?יזהר

מלך זה דין הלכתי, התורה מקבלת עוד צורות שלטוןעמיחי
לדוג' השופטים לאוו דווקא היו צדיקים וב"ז "יפתח בדורו כשמואל בדורו"
שאלתי על דינים. יענו: הלכות.יזהר

בכל מקרה, יפתח אמנם לא היה צדיק גדול, אבל הוא גם לא היה רשע.

^^^^^^^די"מ
אז מה.די"מ
הייתה לו בחירה בדיוק כמו ביבי.
גם גדליה בן אחיקם היה פקיד של הגויים..
זה לא אותו מצב...אדם כל שהוא

יכולת התמרון של נציג של שלטון, שכפוף לממשל הבריטי, ושולט בכח הצבא הבריטי, קטנה בהרבה מיכולת התמרון של ראש ממשלה של מדינה עצמאית שצריכה להתחשב במעצמות.

ואם הכל פה היה כפוף לאובמה, המצב היה הרבה יותר גרוע.

ההשוואה לגדליה באמת במקום, אבל גם הרברט סמואל וגם גדליה זו לא עצמאות. 

ואגב, אני חושב שהרבה יהודים התייחסו למינויו של סמואל כאירוע היסטורי משמח וחשוב.

אז אני מתייחס להקמת מדינת ישראל כאירוע היסטורי משמח וחשוב.די"מ
ברור שזה שונה אבל אני לא רואה הבדל עקרוני.
לקראת יום העצמאות מומלץ ללמוד את "היחס ליום העצמאות כיום"יזהר
של מי המאמר?שמנמן

אחד מרבני ישיבת תורת החיים.יזהר

לא מאמין שזה אחד מהרמי"םעמיחי
תמוה בעיני שזה לא חתום, כיהא למאמר מקיף ורציני שכזה..
הספקתי לרפרף בלבד והרושם שלי היה כי שורש המח' הוא האם מדינה בלתי מתוקנת, עם בעיות וסיגים רבים, היא דבר טוב או לא.

ועל כך נכתב כבר הרבה, הרצי"ה במזמור י"ט מתייחס בברור לבעיות במדינה, הוא מבחין בקושי החמור של דיני המשפט המעוותים(וזה היה בזמן שלבית המשפט היה מעמד גבוה) ואף עפ"י כן הוא מביא מקורות לכך שלא נאמר שבשעת הגאולה יהיהו צדיקים! ואף להפך!
הרצי"ה ראה התקדמות.די"מ
היום מה שרואים זה התדרדרות ונסיגה
לא מסכים שהוא ראה התקדמות וגם לא שהיום נסיגהעמיחי
א) כשהרצי"ה כתב את "מזמור י"ט" לא היה את כל יש"ע והרבה מירושלים!!
ב) גם כששחררו את יש"ע אף אחד לא העלה בדעתו(מהפוליטקאים, ודאי שהרצי"ה כן העלה) להתיישב שם
ג) באגרותיו השונות הרצי"ה מרבה לבקר דברים שונים בהתנהלות המדינה
במה הרצי"ה ראה התקדמות? בחילון הגדול שהיה אז?ראש יהודי

החילון לא קשור למדינה.די"מ
הוא ראה את מלחמת ששת הימים גןש אמונים ישובים קמים..
הוא ראה שמסתפקים רק בתל אביב..ראש יהודי

מדובר ביום העצמאות לפני ששת הימים.

אני לא מדבר על מזמור י"ט דווקא.די"מ

אבל גם באותו שלב הוא אמר את מה שאמר.אדם כל שהוא

וגם אחרי מלחמת יום הכיפורים.

[האמת, שלא כ"כ מובן לי הדיון פה, למאי נפק"מ מבחינתך מה ראה הרב צבי יהודה?]

יש הבדל בין דבר שקיים 19 שנה לבין דבר שקיים 67 שנה.די"מ

אין נפק"מ.

המאמר לא חתום כי כידוע הנושא הזה "חם"יזהר

וקשירת שמו בנושא הזה יותר מדי, עשויה לפגוע בקליטה של המוסד שהוא עומד בראשו (אחד ממוסדות הישיבה). אם תרצה אני יכול להגיד לך מי זה במסר. פשוט הוא לא רוצה שבגוגל זה יהיה צמוד..

לגבי סוף דבריך - הדבר היחיד שזה אולי מוכיח, זה שגם היום הרצי"ה לא היה משנה את דעתו. יכול להיות אפילו שאתה צודק. אז מה?

אני אישית מעדיף את מזמור ק"טירח חסר

מי אמר שהרב קוק צדק בניתוח דורו?צעיר רענן

בע"ה

"מחילה" שאני מנפץ לכם תיבות פנדורה, אבל ככל כל וויכוח שבנוי בצורה כזאת סופו לרדת לטמיון.

כל אחד אומר הרב שלי אמר ככה, והרב של סבתא שלי אמר ככה, "לרב שלי יש זקן לבן וארוך אז הוא בטוח צודק...".

אם רוצים באמת ללבן דברים, צריך ללבן את הדברים כמו שמבררים כל סוגיא, אליבא דהלכתא, מחז"ל ועד דורנו.

אגב אורחא, אני מצדד בהגותו של ד"ר ברויאר זצ"ל בשאיפותיו הלאומיות והמדינאויות יותר מאשר בדעת הרב קוק זצ"ל.

אני מסכים איתך. אבל תביןטוביה2
ההתחבאות מאחורי דברי הרצי''ה היא בדיוק בשביל לא לדון עניינית
חפש בכתבי הרב זצ''ל את המושג 'דגל ירושלים' ותראה שגם הוא לפחות לא היה עקבי בציונות הממלכתית שמקובלת כתורה לרב מסיני אצל חלק מתלמידי הרצי''ה

דעתי האישית היא שרבנים צריכים לפסוק במקרים כלומר אם יש עימות בין אנשים ופלוני טוען שאלמוני גזל לו כך וכך אז הרב צריך להגיד שהדין הוא כך או כך. בין זה לבין קביעת המציאות בשטח (לדוגמה ארוע בשבת - האם סומכים בזה על הצבא או לא) אין שום קשר. למרבה הצער רבנים רבים לא סוברים כך ולכן כאשר שואלים אותם שאלות הם עונים בהתאם לתפיסתם ה'פוליטית' (גם כאשר אומרים להם שרוצים הלכה על מקרה x) ולכן גורמים לפי דעתי לפחות לביזוי כבוד ת''ח.
אני אישית כבר שמעתי מאחד מרבני הישובים בשומרון בתוך פחות מחודש שארועים בשבת הם נורה מסובכים הכתית ולכן הכל צריך לבור אישור ממנו ושזה דברים פשוטים מאוד שלא צריך בשבילם מורה הוראה ולכן תשאל את הרבש''ץ. כמובן שאני אישית מאז פשוט לא מתייחס לדברי אותו רב בכול הקשור לצבא, מדינה או ערבים. ואני בטוח שאני לא היחיד

הסתמכות עוורת על רבנים נותנת את היכולת ל'הכיל' דברים כאלה ופשוט לא לטרוח לחשוב וחבל שכך אבל היות שכיום במדינה מתנהגת בצורה אנטישמית (כלומר נכון שיותר טוב כאן מהרבה מקוצות אלרים בעולם וכו' וכו'. אבל עדיין בכל פרמטר שתמדוד את זה יש אכיפה בררנטת וממפלה כנגד יהודים. (צבא משטרע מס וכו') והיות שאנשים גדלו על זה שזה דבר 'קדוש' וניתוץ מתוסים הוא דבר כואב - נח להם להתחבאות מאחרי רבנים. רצוי כאלו שכבר לא בין החיים כדי שדבריהם יהיו מוחלטים ולא משתנים יותר
וגם אם צדק מדובר על דור אחר.הדרכה

אם צדק, אז יש לזה השלכות גם לדורנו.אדם כל שהוא

אמנם הדור הוא דור אחר, ויכולים להיות הבדלים בין הדורות, אבל הניתוח הוא לא רק של הדור, אלא גם של מקומו בתהליך ההיסטורי.

אם הרב קוק צדק בניתוח התהליך, יש לזה השלכות גם לשלבים הבאים של התהליך, כולל דורנו. 

בהחלט יש השלכותיזהראחרונה

אבל ההשלכות הן קריאה היסטורית נכונה, ולא מחשבה שהוא דיבר על הדור שלנו.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך