חברות בין נשואה לרווקהדעה
חשוב לי מאוד לצאת עם חברות מידי פעם ושיהיה נחמד
הבעיה היא שחברות נשואות עם ילדים כמוני פחות גמישות ליציאה מחוסר זמן וגם כי הבעל בערב בבית.
החברות הרווקות מתוסכלות מהחוסר זמן שלי מה שגורם לי לפעמים לצאת איתן גם כשפחות נח לי.
לאחרונה יצא שחזרתי לבית ממש מתוסכלת שנושאי השיחה שונים והיציאה היא על חשבון הבית.. והרגשתי שכל מה שקשור לזוגיות עם בעלי אני צריכה להסתיר והתרגשות מהילדים להסתיר....
אני מנסה להבין את עצמי למה זה מציק ל, זה לא נשמע לי נורמלי להתחבר רק לנשואות בגלל זה אבל חייבת עזרה למה קשה לי עם חברה רווקה?
ברוב המקרים, אין את אותם נושאי שיחהמשיח עכשיו!
אישית, מאוד משעמם לי לצאת עם חברות לא נשואות. אני אוהבת אותן, אבל לא כיף לי. הן לא נשואות ואני עם שלושה ילדים...
ככהדעה
איזה חלקות שזה כל כך ברור לך תודה על התגובה
אני אוהבת לצאת איתן. אבל רק פעם ב..משיח עכשיו!
וגם , זה יותר בשביל האוורור שלי מאשר בשביל המפגש.
את חושבת שהן לא מרגישות את זה?שחר7676
יום אחד תזכרי שאת גם צריכה חברות אבל הן לא ישכחו את ההרגשה הזאת.
אבל אני כן מדברת איתןמשיח עכשיו!
ובפסח אפילו יצאתי איתן לטייל, אבל אין אפס, זה לא אותו הדבר!!

אני מחכה בקוצר רוח שהן יתחתנו ויביאו תינוקות.
כן אבל כתבת כבר שזה יותר בשבילשחר7676
האוורור שלך מאשר בשביל המפגש איתם.
טוב האמת שאני יותר כותבת בתור אחת שנפגעה מאשר אחת שמזדהה עם הפותחת...אולי עדיף שאני לא אכנס לזה..באמת נושא רגיש מאוד
טוב, כמובן שאני לא אומרת את זהמשיח עכשיו!
ואני גם לא נותנת להם את ההרגשה הזאת
משיח , בתור רווקה אני מסכימה שחלק מנושאי שיחה לאלשוני רינה

יעניינו אותך , וזה לגיטימי לגמריי..אך להגיד שאת נפגשת איתן בשביל אינטרס ההתאוורות שלך מדי פעם..אני מבינה שאת

אומרת לעצמך : "לא בא לי על עליהן אבל הן אופציית אוורור כברירת המחדל כרגע"

(באופן אישי הייתי מוותרת על התענוג לפגוש חברה נשואה כזו..ב"ה שאין לי חברות כאלה! )

אני לא באה כדי להעמיד אותך במקום ולפגוע בך..רק שתחשבי רגע..

תשאלי את עצמך לו הייתי במקומן.. וחשבי אם היית רוצה שככה משהיא תחשוב עלייך למרות שזה מציאותי..?! 

מה היית עונה לעצמך?

הן מרגישות ויודעות..התנועות גוף משדרות מה שהאחר חושב..

אני נשואה ואני לא מרגישה כך בכלל.קורנפלקס

אני מדברת על המון דברים עם חברות שלי הרווקות,

לא מרגישה שאני צריכה להסתיר התלהבות מהבעל ב100% אלא רק למתן את זה.

יש לי אלפי נושאי שיחה איתן וכיף לי איתן מאוד.

ברגע שמישהי מתחתנת היא לא מתחילה לדבר *רק* על בתים ובעלים וילדים והריונות והלכות נידה, כמו שלפני שהיא התחתנה היא לא דיברה *רק* על דייטים.

ואם כן, אז חבל מאוד שהנשואה ההיא שוכחת על מה היא דיברה לפני שהיא התחתנה.

זה שהסטטוס שונה, והמקום מגורים והחיים שונים, לא הופך את זה לנושא שיחה היחיד שיש לה...

ואם אין זמן, אז לא יוצאים, מותר לדבר בטלפון! זה עדיף מלצאת ולחזור הביתה עם עוגמת נפש.

חברה אמיתית מבינה שלנשואה יש פחות זמן ופניות כדי לצאת איתה... משתדלים לקבוע וכשמתאים אז נפגשים.

מנסה להבין את התשובה שלךדעה

כתבת כל היום לדבר על בעל הריונות....

כן אני מרגישה שהיום כאשה וכאם זה עיקר מה שמעניין אותי.

כמובן שיש עוד הרבה נושאים, 

בקשר לדייטים לא מעניין לדבר כי זה לא בעלך זאת השוואה שונה.

אני שואלת את לא חייבת לענות נשמע שאין לך עדיין ילדים????

אם כן התשובה שלך מסבירה לי הרבה אשמח לשמוע מעוד נשים תודה שענית

העלת נושא רגישעלית על כולנה

אני חושבת שאת לא היחידה שזה מציק לה.. הרבה נשואות (עם/בלי) ילדים מרגישות במפגשים תקיעות מסויימת..

אני מוצאת את עצמי יוצאת עם חברות באמת כמו שהעלו פה בעיקר להתאוורר מהשגרה של הנישואים, עבודה, לימודים, בית.

לדעתי התחושה הזו נובעת מכיוון שעם הזמן אין נושאים משותפים ואין חוויות משותפות לנשואות ורווקות... לי קורה הרבה פעמים שחברות רווקות לא מבינות למה בכלל אין לי זמן לצאת איתם?? בהתחלה הגבתי כמו לילדים קטנים- "כשתגדל תבין".. אותו דבר שתתחתני תביני!! עכשיו גם לא נכנסת איתן אפילו לפינה הזו.

בקיצור אל תרגישי שמשהו לא בסדר אני חושבת שזה מצב לגיטימי.

דבר נוסף לגבי מי שכתבה שעם חברות רווקות שלה יש לה תמיד על מה לדבר- אני לא שוללת ישנן נשואות שהן יותר זורמות ומוצאות תמיד נושא שיחה ולא מרגישות תקועות, זה המון תלוי בהרגשה האישית והנוחות להיפתח ולדבר על נושאים עם חברות רווקות ונשואות.

בקיצור זה עניין דיי אינדיבידואלי לכל אחת.

תודה על זה. אבל -מעט מן המעט
"חברה אמיתית מבינה שלנשואה יש פחות זמן ופניות כדי לצאת איתה" -
לא מסכימה.

חברה אמיתית מבינה ש*לחברה שלה - לא משנה מה מצבה המשפחתי* לא תמיד יש זמן ופניות כדי לצאת איתה.

זו אמנם אמירה נפוצה, ש"לנשואות יש פחות זמן" אבל אני מבקשת לערער עליה, פה ובחיי, ולהגיד שגם להיות רווקה זה זמן - ובעיקר פניות נפשית.

במקום שבו למדתי היה מקובל לקבל בהבנה איחורים בהגשת עבודות של נשואות, בעיקר עם ילדים ולא רק, להתעלם מחיסורים רבים ועוד.
אף אחד לא לוקח בחשבון שאולי את, כרווקה, נפרדת אתמול בלילה מאהבת חייך, או בכית במשך כמה שעות רצופות - לחברה או לכרית - דברים שהצטברו בך במשך חודשים. או חזרת מדייט מאוחר, לא כי את מאוהבת בבחור ומתנהגת כנערה פוחזת, אלא כי את מקווה להתאהב פעם, ועדיין אין איש שבחר בך, וכדי שזה יקרה - את צריכה להשקיע המון.

~
כן, אני מעיזה לומר (ותחשבו כולכן שזה בגלל שעוד לא התחתנתי. ב"ה מספיק נשואות כבר הניחו אצלי מספיק מילים וקיבלו ממני מספיק כוחות כדי שאדע מי אני ביחס לנושא) שלרווקה לפעמים יש *פחות* זמן, וגם *פחות* פנאי נפשי, אז אם בכל זאת היא משקיעה בקשר, נותנת מעצמה, מקשיבה, משתפת, מנסה למצוא איתך את הדגם שמתאים לשתיכן (וזה ממש לא מובן מאליו. בתור רווקה שיכולה לנוע בקלילות בשבתות וכד' לאן שבא לי, לא ברורה לי גם האקסיומה של "הרווקה תמיד צריכה את הקשר יותר") - אם בכל זאת היא משקיעה - זו לא חברה שהייתי מוותרת עליה בקלות.

(כמובן שזה לפעמים. לפעמים לנשואות יש פחות זמן, לפעמים לרווקות... מה שאני יודעת זה שחברות שהעריכו עמוקות את הזמן שלי ואת מה שאני משקיעה בהן, בלי להתייחס לזה כאל מובן מאליו בגלל מצב משפחתי וכד', וחברות שהתייחסו כשהיתה להן תקופה של קושי להשקיע, והסבירו, ואמרו מה הן רוצות שיהיה בכללי - שוב, בלי להשתמש בטיקט ה"מובן מאליו שבגלל שאני נשואה מותר לי הכל" - הן החברות שקיבלו ממני הכי הרבה קרדיט וסובלנות לכל דפוס שהוא בקשר... לחברות כאלה מותר לעשות גם טעויות בלי לספוג תלונות על "שוב החברה הנשואה שלי מזניחה אותי" - פשוט, כי הן לא "החברה הנשואה" ואני לא "החברה הרווקה". אני מעט, והן החברות של מעט. וזה טוב.)
תודה על הנקודה החשובהקורנפלקס

לא התכוונתי להכליל, סליחה, ואת צודקת בהחלט!

אמנם אין לי הרבה חברות רווקותבת 30

אבל יש עוד כמה...

ולמרות שהחיים אכן שונים, תמיד יש לנו על מה לדבר.

בלי להסתיר את החוויות שלי ובלי שלהסתיר את החוויות שלה.

מבינה אותך... אצלי זה בכלל בעייתישירשיר90
כי כל החברות הרווקות שלי
הן מהעבר החילוני.
הן נראות כך ומתנהגות כך.
וגם נושאי השיחה לא מתאימים לי בכלל

בעלי מאד לא מבסוט מהעניין עד שחתכתי כמעט לגמרי
למעט פעם ב... קפה ועוגה.

לגבי הדתיות, למרות שפחות יש
יצא לי להיות בקשר הדוק עם כמה מהעבודה
וכל מפגש קפה השיחות היו לרוב על העבודה...
שום השתפכויות על הסטטוס הזוגי
או איזה מחשבה מה לומר ומה לא

סה"כ נחמד להתאוורר
לדבר גם על מזג האויר...
יתכן שלא נוח לך איתן בגלל התנגדותו של בעלךחכמת ישישים

יתכן שלא נוח לך עם החברות הרווקות בגלל התנגדותו של בעלך. את בטוחה שאין לזה קשר להתנגדות שלו? כלומר, אם הוא לא היה מתנגד, כן היית נהנית מהיציאות עם החברות החילוניות? כלומר, האים בעלך הוא זה שמלחיץ אותך? יש בעלים שמנסים להשתלט על האישה ולהגביל אותה -- כביכול באמצעות הדת. כלומר -- זאת לא "אשמת" הדת אלא שהוא טוען שהסיבה שהוא מגביל את אישתו זה בגלל שמבחינה דתית זה לא בסדר שהיא עושה או לא עושה דבר זה או אחר [שבעצם, אינו דבר שנדרש לפי ההלכה]. צריך להיזהר מזה. את צריכה להתחשב בו אבל לא לגבי דברים שאין לו זכות לדרוש. מי יהיו החברות שלך, כל עוד שזה לא פוגע בסדרי הבית ובחינוך הילדים שלכם, זה לא עניין שמותר לו להתערב בו.

לחברות הרווקות שלי אין זמן פיצקית24
עבר עריכה על ידי פיצקית24 בתאריך ד' באייר תשע"ה 21:25
ההרגשה היא שלי יש יותר זמן מלהן
מבינה אותך ממשאמאשוני

בשנה- שנתיים אחרי החתונה עוד אפשר להתרגש מסיפורי דייטים שלהן ולמצוא נושאי שיחה מתאימים. עם הזמן זה כבר לא עובד, השגרה של רעיה ואם לילדים, בהיריון, הנקה וכו' זה כבר הופך להיות כל עולמך ועניין הילדים נכנס לכל מקום.

אני לא מצליחה לנהל שיחה של אחת על אחת עם מישהי רווקה לאורך זמן, רק חרה אחת מיוחדת בשיחות טלפון שאז החיים שלי באמת מעניינים אותה אז גם החיים לה מעניינים אותי- זה מקרה חריג. רוב החברות לא מתעניינות בלב שלם אם הילד קם בלילה, איזה קונץ עשה, ממה את סבלת בהריון וכו'.

הפתרון שלי להיפגש בקבוצה גדולה שאז תמיד יש נושאי שיחה, וכמובן שהחברות הנשואות אני שומרת איתן יותר על קשר מאשר עם החברות הרווקות.

ואחיות שלי הן החברות הכי טובות וב"ה הן נשואות ככה שלא חסר לי עם מי לדבר...

יש לי חברות רווקות ונשואותאין כמו אמא
עבר עריכה על ידי אין כמו אמא בתאריך ג' באייר תשע"ה 10:04

האמת אפילו שבאיזה מקום יותר כיף לי לדבר עם הרווקות

כי הנשואות כל הזמן מתבכינות על כל מיני דברים שקשה להם, אין לי בעיה שהן מתביכנות אני מתבכינת בחזרה

אבל חברות רווקות זה לדבר איתם שוכחים מהעולם. לא מדברים על דיטים ולא על בעל וילדים (ז"א מדברים בקטנה בלי פירוט)

יש לי את הטלפונים הקבועים עם  החברות הנשואות שאנחנו מעבירות על בית, ילדים, טיטולים, כלים שזה שיחות יותר כבדות

ויש את החברות הרווקות שדוקא איתם אני חוזרת להיות בת עשרים קלילה וקופצנית

ואת ואלו ואלו אני אוהבת...........

אני מבינה אותך, אם זאת אני חושבת שאפשר אחרת..0 אלישבע 0

אני דווקא מאוד נהנת לצאת עם החברות הרווקות שלי.

אין לי בעיה לשתף אותם בחיים שלי, בקשיים שלי ובהצלחות שלי.

כמו שאני שמחה לשמוע על הקשיים וההצלחות שלהן!

יש בזה דווקא משהו יותר נחמד מאשר לדבר עם נשואה.

אני חושבת שדווקא זה שאנחנו לא נמצאות באותו המקום זה מעשיר את הנושאי שיחה שלנו!

כי שאני מדברת עם נשואה ומספרת לה משהו מצחיק שהבן שלי עשה היא ישר תתרום סיפורים מצחיקים שהילדים שלה עשו, ואם אני מדברת עם רווקה היא פשוט תצחק איתי!

אני מאמינה שגם החברה מרגישה באיזה שהיא מידה אותו הדבר, כי כשמדברים עם מישהו שנמצא באותו מקום שאתה נמצא הוא ישר משליך את החוויות שלו לשיחה והרבה פעמים לא באמת מקשיב..

אני חושבת שבתור בני אדם אנחנו יכולים להתחבר לכל דבר.

אני יכולה להתחבר לכאב או לשמחות של החברה הרווקה שלי, אם זה מתוך ניסיון העבר ואם זה מתוך הכרות עם החיים, והרווקה יכולה להתחבר לכאב ולשמחות שלי מתוך ניסיון והכרות עם החיים.

תגובה יפה!!שחר7676
מזדהה מאוד.קורנפלקס

תגובה ממש יפה, תודה!

לא מסכימה איתך...אמאשוני

אולי יש לך אינטילגנציה רגשית גבוהה ממש, אחרת ממש לא מובן איך את מסיקה: "אני חושבת שבתור בני אדם אנחנו יכולים להתחבר לכל דבר."

לדעתי רוב בני האדם לא יכולים להתחבר לכל דבר. ולהתחבר באמת לכאב ולשמחה של חברה ממקום עמוק- זה רק עם חברה/ חברות בודדות (מה שנקרא "חברות שאינה תלויה בדבר").

רוב החברויות זה לא התחברות אמיתית אלא יותר שיתוף חוויות.

את החברות מהעבודה אני משתפת בתחומים שמשותפים להן או קרובים להן (יש אחת שאין לה ילדים ובכל זאת מאוד מחוברת לילדים ולכן אותה אני משתפת בשמחה גם בנושאים אישיים ורגישים שקשורים לילדים. אבל למשל לא אשתף אותן בדילמות וקשיים שקשורים לדת ואמונה. כי מה לעשות, הן לא יתחברו "באמת" למה שאני חווה בתחום הזה.

כנ"ל בכל תחום בחיים, את החברות ללימודים שהייתי מבלה איתן שעות על גבי שעות ושיתפתי אותן בכל הדילמות שהיו קשורות אז לצמתים בחיים (דייטים, חתונה, זוגיות, הריון, ילדים, מניעה וכו') היום אני כבר הרבה פחות בקשר ואם אני מרימה טלפון למישהי שנתיים אחרי שלא דיברנו השיחה זורמת בטבעיות ואין שום טינה כי זה הדדי וטבעי הריחוק שנוצר וזה בסדר גמור, ולפעמים אני יוצאת לבלות איתן כי זה כיף לכל הצדדים אבל אין פה "חיבור עמוק" כמו שפעם היה...

קיצר, אין מה לשפוט מישהי נשואה שלא מרגישה בנוח לדבר עם החברות הרווקות על כל נושא, לא כל חברות צריכה להיות באותה רמת עומק.

לגבי פניות, השקעה בנסיעה וזמנים- אם זאת חברות אמיתית- אין שאלה שצריך לעשות את אותו מאמץ בדיוק 

שעושה החברה הרווקה, אין שאלה בכלל...

והערה אחרונה: מי שיש לה חברת אמת, לבד כבר תרגיש שהיא יכולה לשתף אותה ב-ה-כ-ל. ודווקא לשתף אותה בנושאים שאינם קרובים לליבה הוא יותר כיף כי אין בה מקום של ביקורת או שיפוטיות, אלא נטו הקשבה ותמיכה...

העלית נושא רגיש, ונראה שיש לך את הרגישות..ירושלמית טרייה
עבר עריכה על ידי ירושלמית טרייה בתאריך ג' באייר תשע"ה 16:41
בתור רווקה שנים רבות, פשוט לא שמרתי על קשר עם נשואות. רובן הפכו "דודות" משמימות כאלה, חלק מהן ציפו שאבוא לבדר אותן ברגע שיש להן זמן כי אני הרי רווקה ואין לי חיים משל עצמי ותמיד יש לי זמן אליהן.

הייתה לי רק חברה אחת שכמוך, נזהרה לא לדבר יותר מדי על הבעל והילדים לידנו, הרווקות. את לא יודעת כמה זה מצרך נדיר..

היום בתור נשואה אני לא מצליחה להגיע לסטנדרטים האלה, וייתכן שאהפוך לדודה משמימה.. נורא משתדלת שלא.

עם החברות, נשואות ורווקות, אני מדברת בעיקר במייל ובווטסאפ..
הרגשה שלך מאד מובנת לי. זה קורה לנשים רבותשמן פשתן

כיון שנושאי השיחה משתנים. נשואה ורווקה זה עולם אחר.

בקבוצת החברות שלי היתה אחת שנשארה רווקה (היום כבר נשואה ב''ה)

באיזה שלב היא הפסיקה להגיע למפגשים בגלל שהרגישה נטע זר, שפשוט אין לה מה לדבר איתנו.

אני לעומתך, מאד אהבתי לבלות דוקא עם הרווקות, כי זה גרם לי להרגיש צעירה יותר, קלילה וחסרת עול.

לא לדבר כל הזמן על בישולים וגיהוצים וקניות בגדים לילדים.

וגם -אני אוהבת לצאת ולבלות גם בלי בעלי, ולתאם עם חברה נשואה זה סיוט. (בעלי נמצא/לא נמצא/ אין לי בייביסיטר/יש לי המון גיהוצים וכו') עם רווקה זה יותר קל.

אני דווקא מתגעגעת לנושאי שיחה עם רווקותמעין אהבה
ממש ממש מציק לי שהכל עכשיו זה רק דיבורי לידות,הריונות וילדים....
גם אני אוהבת לדבר על זה לפעמים אבל קשה לי שזה משתלט על הכל.
נגיד יש סעודה לכבוד איזה מאורע שמארגנים כל הקהילה- למשל טו בשהט או פורים או חנוכה או סתם התוועדות...הגברים יושבים ומדברים דברי תורה ודברים שקשורים לאותו הזמן ושרים...והבנות יושבות ומדברות על טיטולים. זה לא פספוס?
מרגישה שכבר לא נוצרים לי קשרים עמוקים עם מי גרה פה כי השיחות לא מאפשרות.
אין שיתוף אמיתי. ושיתוף זה לא לדבר על זוגיות...זה לספר איך אני מרגישה עכשיו בחיי ,עם מה אני מתמודדת,מה מעסיק אותי, מה החלומות שלי...בתוך זה יתכן ויכנסו סיפורים על ילדים...אבל זה כבר משהו אחר.
עכשיו ברור שזה לא דיבור שקורה עם כל אחת ולא תמיד...אבל מרגישה שהוא כמעט נעלם מהשטח...

זוכרת את השיחות בעבודת ה' ,בעבודה פנימית ומודעות שהיו לי עם חברות כשהייתי רווקה...הן חסרות לי...

אז לדעתי אם רוצים ניתן למצוא נקודות חיבור עםכולן....

אבל באמת לא לצפות מקשר מסויים להיות הכל.

לי היום גם קשה עם חברות רווקות לא כי הפכתי סנובית. ממש לא, כמו שכתבתי- דוקא הייתי רוצה. פשוט מרגישה שלהן קשה מדי...שהן לא באמת רוצות לשמוע מה שלומי כי כל שיתוף שקשור לזה שאני נשואה או שאני אימא או שיש ליבית- מכאיב להן מאוד...ואני לא יכולה שקשר יהיה חד צדדי...אם רק היא משתפת ואני תמיד המקשיבה- הקשר לא יחזיק...
באמת נושא רגיש...ברכה11

אני קוראת את זה מהצד השני, של הרווקות, ואני חושבת שמה שקצת כואב בזה הוא שחברות אמיתי ועמוקה - יכולה להשאר גם אחרי שכבר המצב הוא לא שווה.

בכל אופן אני, למרות שקשה לי לשמוע את הדיבורים על הבעל וכו'... בד"כ אני שואלת את עצמי - יש לך כוח עכשיו לזה? וכמעט תמיד אני מרגישה שכן, שכיף לי לראות את החברות שלי אפילו שזה כלול בקצת צביטות, כי יש משהו מעבר, ההכרות שלי עם החברות האלו לא התחילה בתקופת הדייטים, אז יש עוד הרבה דברים שמחברים בנאדם.

ולפעמים יש חברויות שבאמת קצת מתפוגגות וככה זה.

אני אישית מרגישה שאם החברה היא חברה קרובה אלי וחשובה לי, אז גם היא תוכל לשמוע אותי וגם אני אותה, אפילו שאנחנו רחוקות כרגע זו מהעולם של זו.

מסכימה ממש. כתבת מקסיםמעין אהבה
עצוב לי לקראקשקשנית
בתור רווקה עצוב לי לקרא את התגובות. מרגישה שיש פה כמה בנות שמרגישות את עצמן מה חסר להן אבל לא מצליחות להרגיש מה עובר על הרווקה לבד.
מסכימה איתך..כואב מאוד גם לחשוב שאולי זהשחר7676
מה שעובר בראש של החברות שלנו...אולי אני קיצונית ברגשות שלי אבל בא לי לנתק כמה קשרים עכשיו..
רגישותקשקשנית
עם הזמן והכאב נעשים יותר רגישים. לכן גם אני נתקתי קשרים. רוצה קשר טוב ולא מרחמים. ולא רוצה להרגיש קרציה.!!! למזלי יש לי חברה אחת מקסימה שנותנת לי את ההרגשה הזו שאני גם נותנת גם מקבלת. ולבנות שכתבו למעלה ... קצת תפתחו את הלב. כדאי.
אני הייתי רווקה כמוך 8 שנים ארוכות וקשותמעין אהבה
ואני מאוד מאוד מרגישה מה עובר על מי שמצפה....זה חי אצלי עדיין כל הזמן.
אני בוכה בדמעות לה' על חברות קרובות ...והכאב שלהן ממש חלק ממני. באמת.

אבל שני דברים יש לי לומר לך-

1. עם כל הרגישות לכאב גם החברה הנשואה היא אדם עם רגשות.
דמייני לעצמך איך היית מרגישה אם היתה לך חברת נפש,עברתן יחד הכל. וכשזכית למצוא- היא התכנסה, התרחקה...נכון שטבעי שקשה לה. אבל לא היית רוצה שתשמח איתך ולו קצת?
תדמייני לעצמך איך זה מרגיש כששוב ושוב היא לא עונה...ונתת לה כבר המון מרחב וזמן לעכל.
תדמייני לעצמך איך זה מרגיש כשאתן מדברותוהיא משתפת, מבקשת עצות מספרת ..ואת מקשיבה ומקשיבה ומנסה לעודד ולחזק. והיא בקושי שואלת מה שלומך..וכשאת מספרת קצת את צריכה לברור כל מילה שלישית כי היא לא מסוגלת להכיל את זה שיש לך בית.

אז אולי זה קיצוני אבל לי אישית זה קרה בדיוק ככה עם כמה חברות קרובות.

וגם אם זה לא עד כדי כך- זה לא נורמלי שמשהי נשואה שמטבע הדברים מה שמעסיק אותה מבפנים קשור לבית, לילדים תרצה לשתף חברה במה שעובר עליה,בהתמודדויות וגם ברגעים השמחים?
אז אם יש חברה רווקה שמסוגלת להכיל גם את זה למרות הכאב- אז זה מקסים ומעולה. והיתה לי חברה טובה כזאת ובאמת מצאנו דרך לדבר באמת.
אבל אם אני מרגישה שאני מצערת אותה כשאני משתפת...אז אני לא משתפת..וממשיכה רק להקשיב ואז אני זקוקה לחברה אחרת כי ישש לי צורך גם לפרוק ולששתף....

2. את רווקה נכון? אז למה את קוראת בפורום של נשואים? אם משהי היתה כותבת את השרשור הזה בפורום לקראת נישואין זה היה באמת לא לעניין וחסר רגישות. אבל כאן זה נכתב בידיעה שמי שקורא את זה זה נשואים. מותר לפרוק לפעמים גם בנושא רגיש. ומי שזה נושא רגיש לא חייב לקרוא. וגם למשהי נשואה מותר לפעמים לקטר לנתלונן ולהביע קושי ,גם בנושא כזה.
תודה, מעיין אהבה.משיח עכשיו!
היה ברור לי ששתי התגובותקשקשנית
האלה תעלינה. עכשיו יותר עצוב לי. אל תסבירי לי דברים בהגיון. כשקשה הכאב גובר על כל הגיון.....
דוקא דיברתי מהלב לא מהשכלמעין אהבה
תראי אני לא מצפה ממך לצאת מהכאב שלך ובאמת לנסות להבין.

אני עברתי את הייסורים האלה על בשרי ממש...יותר מ80 בחורים ואינספור דמעות.

אז באמת -אינך חייבת לנסות לגייס כוחות שאין בך כרגע ולנסות לקרוא את מה שכתבתי בעיניים שלא חוות הכל רק דרך הכאב הפרטי שלהן ומסוגלות להבין ולהרגיש גם אחרים.

עזבי, לא התכוונתי להקשות עליך סתם.
באמת מבינה את הקושי.

אז עשי טובה לעצמך ואל תקראי נואים שעלולים להכאיב לך.
והביני שלא מרוע נכתבו כאן הדברים ולא מחוסר רגישות.

אני אישית דוקא כתבתי שהקשר עם חברות רווקות חסר לי וחשוב לי ולא נותק באשמתי בכלל...רק שפשוט כמה אפשר להיות אך ורק המקשיבה ולא לששתף כלל...?
ואני זקוקה לו מאוד אבל כמה אפשר...??!

אני לא יודעת למה הגבת דוקא אלי.

אבל אני מבינה אותך. פשוט עזזזבי אל תכנסי לשרשור כזה שרק מכאיב לך.
יואו תודה לכל המגיבותדעה
אני קוראת את התגובות של כולן וכל כך שמחה שלא רק לי יש רגישות לנושא, מעיין אהבה כתבת כל כך בחכמה כמישהי שחלקה את שני העולמות עזרת לי מאוד להעמיק בהבנה את עצמי ואת חברותיי הרווקות.
אני סתם תוהה לעצמיאמבא
ככה זה אצל בנים אבל תעשו את הסוויצ' למקבילה אצלכן.
אצל בנים דתיים, תמיד יש את הבחור שהולך לישיבה קטנה לפני כולם, ופתאום הסלנג שלו ישבתי וכל השאר אחרת, או את ההוא שמתגייס ראשון וכולם מדברים על אזרחות והוא בראש צבאי ואין לו עם מי לשתף, וגם הפוך שכולם בצבא ורק הוא עוד לא התגייס, או אצל עתודאי שנמצא באקדמיה וכל השאר עוד לא התחילו תלימודים הגבוהיים..
ועם כולם, ברגע שרוצים, שומרים על הקשר רציף, לא באותה תדירות כמובן, וגם ה'יוצא דופן' יודע שהוא יותר מקשיב מאשר מדבר אבל עדיין זה לא הסיבה לנתק חברויות

קיצור, תמיד יש 'נחשונים' שקופצים למים ראשונים, בכל תחום לא רק בנישואים, ואם הרצון חזק אז מצליחים להתגבר על הפערים השונים
אבל אף אחת לא דיברה על להתנתקמשיח עכשיו!

דיברו על ה שיש פחות נושאי שיחה, על זה שיש פחות זמן לקשר, ועל ערוצי תקשורת אחרים מלבד פגישות (טלפון, הודעות, וואטסאפ) .

אני מאד אוהבת את חברות שלי , אבל אין ספק שאנחנו כבר לא בנות בתיכון ויש פחות נושאי שיחה. (אם כי אצלנו זה חמור יותר כי חלקנו חרדיות/דתיות/מסורתיות/לא דתיות). אבל עדיין שומרות פה ושם על קשר מאז התיכון ככה שזה ראוי לציון.

רווקהשרה25

אמרתם שהנושא הזה רגיש.. ועוד לא אמרו את מה שאני מרגישה... אז פתחתי פצל"ש בשביל זה

לי לא כואב ולא מפריע שחברות נשואות מדברות על הבעל והילדים (זה מפריע רק שהנשואה הטריה לא רואה אף אחד ועסוקה 'לשווק' את הבעל המדהיםםם והמושלםם שלה. כמו שכל חברה שתעשה הכל כדי להתנשא או להוציא את העיניים או חוסר טקט, תרחיק אותי...)

וגם אם לפעמים כואב זה לא גורם לי לנתק או להתרחק. 

ךפעמים לאחרים יש משהו שלך אין! זה לא מתחיל בנישואין ובילדים. זה מתחיל באיזה אולפנא כל אחת למדה, כמה היא מקבלת במבחנים וכל זה.. למדתי שזה לא קשור אלי וגם אם אני מקנאת זה לא משפיע על הקשר...

מה כן גורם לי להתרחק--

שחברות נשואות נפגשות או מתקשרות אלי כדי "להתאוורר".. 

שאין להם חיים- אז הם מדברות איתי כדי שאני אתן להם עניין בחיים

שאחרי החתונה הן נעלמות וחוזרות אחרי שנתיים, וחושבות שאני נשארתי אותו דבר ורק מחכה לרגע שהן יחזרו ומיד אני אשתף בכל הפרטים המעניינים של הדייטים (פחחח)

וכמובן שנשואות מתנתקות כל הזמן. מדברים, היא לוחצת עלי להפתח ולשתף, ואז נעלמת לחודשיים. אז אני יכולה אולי להבין את הסיבות, אבל ב"ה יש לי מספיק חברות אחרות, ברוב הפעמים אני מרגישב שאני משתפת רק כדי שהנשואות ירגישו טוב עם עצמם..

מי כן נשואה וחברה שלי? מי שבאמת רוצה ויכולה להיות חברה ש-ל-י. במקום שבו אני נמצאת. בשבילי. באותה מידה אני כלפיה. כי אם זה לא הדדי (כמו שאמרו פה) זה לא עובד ולא נעים. אני שומעת על טיטולים, היריון, חמות, גינה, נזלת. היא שומעת על לימודים, עבודה, תהליכים, דייטים. ויש קשר מתמשך. גם אם מדברים פעם בחודשיים. התחושה היא לא של ניתוק ו"בוא נדבר איתה כי משעמם לי עכשיו".

בעצם אני חושבת. שמה שיגרום לקשר להשאר טוב, זה הרגישות והרצון הטוב. אם חברה עושה טעויות נוראיות בחוסר טקט, אבל את מרגישה ממנה שהיא רוצה בטובתך, אז לא תתרחקי. ואם את מרגישה שכל הקשר הוא בשביל האינטרס שלה- אז אפשר לוותר עליו..

(וזה נכון לשתי הצדדים- לחברה הרווקה ולחברה הנשואה)

את מדהימה. מזדהה עם כל מילה. כם כנשואה וגם כרווקהמעין אהבה
ואת גיבורה אמיתית.

ממש מסכימה ומתחברת ומעריכה.

אין לי הרבה מה להוסיף כי כתבת את הכל.
ווואו בטאת את מה שאני מרגישה יותר טוב ממני!שחר7676
^^^ והבן דברים אלו מאוד.מעט מן המעט
(ורק מוסיפה שאם יש דבר שיותר מרחיק אותי מזה שחברה רוצה שאמלא לה את הזמן *בשבילה*, שה שהיא רוצה להיות חברה שלי *בשבילי*. פשוט אל.)
לשאלתך למה אני נכנסת לפורום זהקשקשנית
אני לא יודעת בת כמה את... בפורום לקראת זוגיות הם הרבה יותר צעירים ממני.... לא .. באמת לא מצליחים לעזור לי.... אני כבר עברתי את הגיל שלהם מזמן. יש לי חברות נשואות ואני בקשר אבל לא רוצה להציק כי הן עסוקות.. לא רוצה להיות נטל גם כשכואב לי ואני מרגישה צורך לדבר.. כשקשה מחפשת משהו בוגר שישמע אותי.לפעמים מצאתי פה...
טעות בשרשור?...מעט מן המעט
עניתי למעין אהבהקשקשנית
שרשרת אליי..מעט מן המעט
מזדהה עם הרווקות בכל מילהחרות היצירה

בתור רווקה כבר באזור ה-5+ שנים ז"א מאז שאחרונת חברותי לכיתה התחתנו עברו כמעט 6 שנים,

ואפשר להגיד שבהתחלה עוד לא רציתי להכיר בזה שאני לא שייכת או שונה וגם היתה לי תקווה שבקרוב אני אשנה את הסטטוס גם אז המשכתי להגיע למפגשים כשאני הרווקה היחידה וכאלו הם ניסו לא לשוחח על הבעל ואחר כך על הילדים שהתווספו כי בכל אופן אני בשטח אני חושבת שאני מבחנתי קבלתי את זה והייתי מוכנה להתמודד בקשר המורכב הזה, מכיוון שגם לא היתה לי שמץ של קנאה מעולם אולי כי אני טיפוס כזה ואלי בגלל האמונה החזקה שאני מאמינה שמחכה לי משהוא טוב והקב"ה ישלח אותו בזמן המהר.

אבל במציאות הקשר הזה לא עמד במבחן נראה לי שהכבדתי עליהם כי בסוף גילתי שלאט לאט הם משוחחות הרבה ואני לא נכנסת לבפנים, שהם מתקשרות אלי רק כדי לצאת ידי חובה. שהם יוצאות ביחד עם הילדים לגינה בעיר והם "שוכחות" לקרוא לי כי בעצם מה יש לי לעשות בגינה וזהו הבנתי ועזבתי. יום אחד אחרי שנה עם קשר רדוד נודע לי שאחת חברותיי הטובות ילדה את הבת השנייה שלה ואני נודעתי על כך כמעט 3 חודשים אחרי "במקרה" באותו יום עזבתי את הקשר לחלוטין.

אולי המקרה שלי קצוני ואולי לא.

אבל יש לי גם משהוא יפה לספר על נשואות כי בכל אופן בעבודה שלי יצרתי קשרים מדהימים עם עובדות נשואות אנחנו לא יוצאות הרבה כי גם לי וגם להם אין זמן מיותר העבודה שלנו דורשת הרבה אבל  אנחנו מדברות כל יום כמעט בערב תמיד יש זמן להעביר כמה דקות של שיחה או התכתבות.

וכדי לא לשעמם את השגרה אנחנו מתארגנות הרבה בעבודה לארוחות בוקר משותפות שזה מאוד נחמד- משום מה עלהם אף פעם לא הרגשתי עול אנחנו יכולות לשוחח על הכל וכן... גם על הילדים שלהם.....ועמובן שאני הדודה של היילדים שלהם שמחלקת ממתקים ומתנות לא נחמד?!

אני נהנהת מזה וגם הם. 

ולא נשכח גם את החברות הרווקות המדהימות שאספתי בדרך והכרתי בכל מיני צמתים שאיתם כן יוצאים להופעות מידי פעם או לקפה ואצלם אפשר גם חופשי לבכות על דייט לא מוצלח...

לא ציפיתי לתגובות מרווקותדעה
מאוד נהנתי לקרוא את מה שכתבת עזרת לי מאוד בהסתכלות שלך על החברות החדשות ועלייך כדודה....
נראה לי שיותר נח בקשר עם משהי שהכרת שהיא כבר נשואה.
ואופטימיות תמיד טובה - למרות שקשה לפעמים.
אני מתארת שלא ציפת לתגובות מרווקותחרות היצירה

אבל בכל אופן אני חושבת שזה חשוב לשמוע את הצד השני, אני וכל שאר המגיבים בפורום לא מכירים את חברותיך,

ולכן אני לא יודעת מה מתאים לך/ להם אבל אני הייתי שמחה עם חברותי היו משוחחות איתי על המשך הקשר באופן פתוח וגלוי תמיד עדיף לבחור בשיתוף גם אם זה כואב ולא נעים, פשוט לשמוע מה הצפיות שלהם מהקשר ולשתף אותם מה הצפיות שלך מהקשר במה את יכולה לעמוד ומה לא. כמובן שזה נתון להחלטתך!

מה שלא כתבתי בתגובה הקודמת שהיום אני גם עוזרת לפעמים לחברותי הנשואות בגלל שהם מעולם לא הסתירו את הילדים ותמיד שתפו בחוכמות ובקשיים איתם אני מרגישה חלק מזה                                                             היום הם מרוויחות כשהם צריכות לצאת לאירוע הם מביאות את הילדים אלי אני באה לעזור אחרי לידות... לוקחת את הילדים וכו'...  לא מתוך עול אלא מתוך חברות...

אני שוב אומרת אני לא מכירה את החברות שלך ואת סוג הקשר שלך איתם אבל לי זה נחמד לתרום מעצמי כשיש לי זמן פנוי.... בהצלחה!!מוציא לשון

את נשמעת חברה נהדרת!משיח עכשיו!
תודה! מקווה שאני באמת כזאת.... בכל אופן שואפת....חרות היצירה

יקרה, את מוזמנת להרגיש חופשי להכנס לפה...מעין אהבה
לא התכוונתי לומר שזה לא שייך.
פשוט הרגשתי שאת מאוד טעונה בנושא ולא מסוגלת כרגע (ובטוח בצדק) להכיל ולשמוע מחשבות ותחושות שעלו פה...אז רק אמרתי באמת מרצון טוב שאם זאת נקודה רגישה ואיןבך מקום לנסות לראות אותו מעוד זוויות אז למה סתם ללהכאיב לעצמך?

פשוט ככה הרגשתי מתגובתך...לא ענית למה שהעליתי
..הגבת רק מתוך הרגש.

וזה בסדר גמור. ובאמת הבנתי אותך.

מחילה אם פגעתי.לא בכוונה.

למרות שלא קראתי הכל-ויקי7

יש לי 2 חברות ממש טובות. אחת נשואה ואחת לא.

את שתיהם אני אוהבת לפגוש. אני באמת שמחה לשמוע שהבת שלה התהפכה, ובאמת שמחה לשמוע שהיה לה דייט מוצלח. זה מעניין אותי. כמו שזה היה מעניין אם זאת היתה אחותי.

לגבי זמן- לאף אחת ממנו אין זמן. אנחנו מדברות הרבה בטלפון ומנסות להיגש לפחוות פעם בחודש. לפעמים עם הילדים ולפעמים בלי. לפעמים עם הבעל(ים) ולפעמים בלי.

בדיוק חברה שלי (הרווקה) אמרה כמה היא שמחה שגם אני מתקשרת ולא רק היא... ואולי אפילו אני יותר.

חברות זה חברות לא משנה מה הסטאטוס. בדיוק כמו שאחרי החתונה לא הפסקתי לדבר עם אחים שלי כי הם עדיין רווקים...

מעין אהבה. את בסדר גמור.קשקשנית
עניתי מתוך רגש... כי כרגע זה מה שהרגשתי. את לא מולי ולא יכולה לדעת מה עובר עלי כרגע. סולחת לגמרי. אם היה לי יותר קל אולי הייתי עונה אחרת. שיהיה לכולם רק טוב
קשקשנית, אני דווקא הבנתי בדיוק מה את מרגישה ולמה נפגעת ממעיןירושלמית טרייה

כנראה זה ענין של רמת הסבל.

בתור רווקה עם וותק עצום, אז כן, מגיע זמן שבו לא רוצים קשרים עם נשואות, נפגעים בקלות מכל דבר, ולהגיד לא להכנס לשרשור מסויים בוודאי לא מועיל אלא מאד מעליב. מצטרף להרגשה הכללית שהעולם מזלזל ברווקים, הם בני אדם סוג ב', וגם מאשים אותם ברווקותם.

יצאתי קצת עצבנית פה כי ראיתי אתמול מאמר של הרב אליהו (לא שמואל, מישהו אחר) שהיה מקומם ברמות נדירות.

גם אותי המאמר הזה קומםסדר נשים

מעין אהבהאחרונה
לא אמרתי לה לא להכנס לשרשור כי היא רווקה.

פשוט אם משהי (בצדק!!) במצב כ'כ רגישופגיע ולא מסוגל בכלל להכיל כל דיבור ששונה מעט משלו...אז לא אמרתי לה 'לכי' הצעתי לה שלא תקרא ותכאיב לעצמה.

ואולי לא קראת אבל במקרה כן י לי וותק ברווקות. עברתי את כל מדורי הגיהנום האלו ומבינה אותם מאוד...גם היום!
ובאמת ליבי איתכן. ולא חושבת שכתבתי משהו נוגד...דוקא כתבתי שהיתי כוצה קשר עם חברות רווקות...זה חסר לי
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234אחרונה
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך