האמת שקראתי את התגובות פעם ועוד פעם ואני פשוט לא יודעת מה לחשוב.
מצד אחד שמחתי על הכנות. לדעת שלרוב זה לא כזה פשוט להגיד כן. (במיוחד לאלו שחוו אי אלו קשיים עם המילואים...)
ומצד שני לא קל להחליט שזהו.
לכל אחד יש סיבות ומצבים שממש לא מתאים לו מילואים (ובטח צו 8) ומצד שני אם כולם יוציאו פטור אז מה יהיה על הצבא?
נכון שאנחנו לא במצב של מלחמת העצמאות או ששת הימים ומצד שני יש עדיין צורך בצבא חזק ומיומן שמערך המילואים הוא חלק חשוב בו...
אגב, בעלי משרת בחזית, זה גם מוסיף לתסבוכת אבל לא האישיו בהתלבטות.
אפשר לשתף אתכם במחשבות שלנו?
למה לא? מסיבות אידיאולגיות.
למה להוציא פטור? מצד בעלי שתי סיבות:
1. הוא מרגיש שלא מספיק מכבדים את הדתיים ואת צורכיהם גם באימונים רגילים וגם בצו 8 עם כל חילולי השבת שנובעים מזלזול של המפקדים ולא מצורך אמיתי של הצבא. או שלא מספיק דואגים לכשרות וכו'.
2. יש לו נכות מהשירות הצבאי ועם הזמן והגיל המצב קצת מחמיר. (אם הוא יבקש פטור זה יהיה על רקע זה)
מהצד שלי:
1. קשה לי עם הנוקשות שבשחרורים והעיקרון שאנחנו תלויים בחסדי המפקד. (למשל השבוע במילואים רגילים הייתי עם 40 חום ולא הסכימו לשחרר אותו ללילה, בסוף הוא הבריז חצי באישור. ובקיץ בזמן צו 8 עברתי חוויה טראומתית קשה (שלא קשורה למלחמה) בעקבותיה היא לי כמה חודשים של סיוטים מדי לילה ולא הייתי מסוגלת להיות בבית. בנוסף לכל האזעקות הייתי במצב נפשי ממש ממש קשה. אז בסבב שחרורים הראשון בעלי יצא אבל זה לקח כמה ימים.
2. העולם כמנהגו נוהג- קשה לי עם זה מאוד תפיסתית שיש כאלו שמגייסים אותם מכח חובה (לא מתנדבים להתגייס...) סופגים כל כך הרבה מכל הבחינות (כלכלית, נפשית, כל סדר היום משתנה)
ורוב האנשים ממשיכים בשלהם. יש כאלה שמתנדבים לעזור אבל אף אחד לא חייב לי כלום.
ואני אסביר- במלחמה בקיץ הייתי 3 חודשים אחרי לידה עם ילד בן שנתיים וחצי שובב מאוד מאוד שביטלו לו את המעון מסיבות בטיחותיות והיה לי בלתי אפשרי להתמודד עם שניהם יחד (עוד לא למדתי איך מטפלים בשני ילדים במקביל ופתאום בבת אחת לעשות את זה 24 שעות...)
ניסיתי לגייס עזרה מכל מקור שרק אפשר. מהמוקד של הבית היהודי שלחו לי 2 מתנדבות שבפועל לא הסתדר לאף אחת לבוא. מבחינתי רציתי לשלם לא ציפיתי שזה יהיה על חשבונם רק שיבואו. הבייביסיטר הקבועה רצתה לנצל את ימי החופש לטיול בצפון. אחות של בעלי עבדה בקייטנה ולמרות שהתקשרתי והתחננתי שתבוא אמרה שהיא לא יכולה...
פה ושם הצלחתי לגייס עזרה אבל זה היה קצת מדי ומאוחר מדי.
התחושה הזאת שבעלי גוייס בלי ששאלו אותנו, בלי שהייתה את היכולת לסרב- אבל כדי לקבל קצת עזרה אני צריכה להתחנן בפני מכרים ובפני אנשים זרים- זאת תחושה שלא עוזבת אותי כי א"א לדעת מה יהיה בהמשך...
בהקשר הזה גם מחרפן אותי למשל שגיסתי רצתה מאוד לעזור אבל היו לה שני מבחנים של האוניברסיטה ואם היו נותנים לה לגשת למועד מיוחד יחד עם המילואימניקים ותושבי הדרום היה נחסך סבל משמעותי של ילדים רכים בשנים... (והילדים שלי סבלו...) למדינה זה לא היה עולה כסף ולא היערכות מיוחדת כי גם ככה היו מועדים מיוחדים...
ויש עוד דרכים לגייס תמיכה מהציבור שלא יסתמך רק על טוב ליבם של בנות 15 שאם פתאום בא להן לצאת עם חברות אז הן מבטלות אותך... אפשר לתת מלגות עידוד לסטודנטים או בנות שירות ועוד.
אנחנו למשל יכולנו לספוג הפסד כלכלי משמעותי אבל לא כולם יכולים.
וגם זה עניין של תזמון. לגייס בצו 8 אפשר תוך חצי יום בערך אבל להקים מערך תמיכה בעורף לוקח שבועיים... וההתחלה היא הכי קריטית כי צריך למצוא פתרונות מעכשיו לעכשיו.
נכון נשמע ממני שמישהו חייב לי משהו? אז זאת בדיוק הנקודה שלי- כן אני חושבת שמישהו חייב לי משהו. מערך המתנדבים צריך להיות ממוסד ומחייב הרבה יותר אם רוצים שנהיה איתנים בעורף. אני גם מוכנה להקריב, לא מצפה ל100% פיצוי. רק לתמיכה קצת יותר מהיכולת לשרוד (כי ללכת על הגבול זה לא טוב, אז רק טיפה יותר מזה)
ואגב- מה ההגדרה של הישרדות? אם עברנו את המלחמה שכולנו בחיים זה מספיק? אם למשל נאלצתי להשאיר ילד באמבטיה ללא הגחה כחצי שעה כדי לטפל בתינוקת זה נקרא הישרדות? (באמבטיה הוא היה קצת רגוע- מחוץ לאמבטיה הוא התחרפן כ"כ שהיה מזיק לעצמו יותר).
ואם שני הילדים קשורים בעגלות כי אני צריכה לנקות שברי זכוכית שלא יפצעו ושניהם צורחים בהיסטריה חצי שעה? ואם הם צורחים שעתיים עד שאני מתפנה לטפל בהם? (אני עוברת מאחד לשני...) אם ילד/ תינוק זקוק שארים אותו על הידיים ואני לא עושה זאת כדי לא ליפול איתו? אם אני רואה שחור בעיניים אבל מצליחה לשמור על הכרה אך בקושי רב?!
ומי אמר שבפעם הבאה לא אאבד את ההכרה?!?
אולי אני חלשת אופי? לא יודעת. אני חייבת לברר את זה לפני המלחמה הבאה כדי לא להיכנס שוב למערבולת שהייתי בה. אם אני לא מסוגלת להתמודד עם זה במציאות כפי שהיא היום אז עדיף שנוציא את הפטור וזהו.
אגב, בסוף המלחמה החלטנו להוציא את הפטור אבל אז ביקשתי מבעלי שלא יעשה את זה בפזיזות. לא רציתי שכל החיים תלווה אותנו התחושה שנשברנו אלא לשקול זאת בכובד ראש עם ראייה לעתיד ולא לעבר. לצפות את הסיכונים וההתמודדות הצפויה ומנגד את הכוחות שיש לנו והעזרה שאנחנו יכולים לגייס ולראות האם מגיעים לאיזון או לא ולפי זה לקבל החלטה מושכלת.
אני בטוחה שיש כאלו שהתמודדו עם מציאות יותר מורכבת ממה שאני התמודדתי איתה וכנראה אתמודד. אבל הידיעה הזאת לא תעזור לי ברגע האמת. (מניסיון)
סליחה עם כתבתי מבולבל, ובטח חלקכם זיהיתם את הניק המקורי שלי אבל לבנתיים אני מעדיפה את זה ככה.
אשמח לתגובות...