שינוי שיטת הממשל זה אומר גם הורדת אחוז החסימה?י.ל.

להפך הכוונה להגדלה משמעותית.שלומי20104

חבל... המפלגות החרדיות יתנו לזה לקרות?י.ל.

מניח שכן.שלומי20104

זה לא יכול לדפוק אותם?י.ל.

הם לא היו מאד מאד רחוקים מאחוז החסימה ואם יעלו בצורה משמעותית זה יכול לדפוק אותם

אם יעלו אני מניח שלא יותר מ5 מנדטים.ותן טל

כלומר, שהסף יהיה 5 מנדטים, שלא תהיה סיעה של פחות מ5 מנדטים. 

אני בספק אם זה יגיע ל6 מנדטים, אם בכלל יצליחו לעלות את אחוז החסימה...

זה לא ידפוק אותם וההפךנחש משקפיים

זה רק ירתיע זרמים קטנים מלעשות צעדים כמו אלי ישי ולרוץ לבד

וזה מה השם רוצים

זרמים קטנים כמו אלי ישי עדיין יטענו בתוקף שיש להם די מנדטיםאלעד

נכון. הזרמים הקטנים תמיד מתמודדים. ותמיד נכשלים.מרובע ירוק

שינוי שיטת הממשל זה 61 מנדטים משוריינים למפלגה הגדולה ביותריקוט

כל השאר יחלקו את 59 המנדטים הנותרים. אם למפלגה הגדולה יצביעו יותר מ- 61 מנדטים כמובן שתקבל אותם בחלוקת המנדטים בכנסת.

היתרון בשיטה זו שהמפלגה הגדולה שואפת לקואליציה רחבה ככל האפשר, כדי לא לסמוך על חודו של קול, אבל מצד שני אין עליה שום איום סחטני תמידי מצד המפלגות הקטנות ומפלגות הנישה. מי שתסכים להצטרף תמורת מחיר סביר תתקבל בברכה.

הצורך בשינוי זועק לשמיים לנוכח מה שראינו במלאכת הרכבת ממשלה זו. הפעם נשבר שיא אולימפי של ציניות, ונקבעו נורמות שאפילו במאפיה הסיציליאנית מתביישים בהן. 

השיטה הנוכחית נקבעה עם קום המדינה והסתמכה על תקינות פוליטית ומוסרית ולפיה ילך החבל אחר הדלי, והקטנה מכבדת את מעמדה הגובר של הגדולה. עינינו הרואות ששיטה זו פשטה את הרגל.

יש הרבה הצעות.שלומי20104
א. פקטור למפלגה הגדולה או השתיים הגדולות.

ב. 80:40 כלומר השתיים הגדולות מתחלקות ב80 והשאר ב40(אם כי פה יש בעיה שאם הגדולות היו קרובות יוצא שלגדולה יש בסביבות 45-50 מנדטים וחייבות מפלגות עוד יותר קטנות..).

ב. העלאה מטורפת של אחוז החסימה.

ג. מעבר לשיטה אזורית(כדי להבין את העיוות בשיטה הזאת אפשר להסתכל על אנגליה ששבוע שעבר מפלגה שקיבלה 4 מיליון קולות קיבלה הרבה פחות מושבים ממפלגה שקיבלה רק חצי מיליון).
כל שיטה ליצירת רוב 61 באמצעות הסכמים קואליציוניים היא פסולה.יקוט
עבר עריכה על ידי יקוט בתאריך כ"ח באייר תשע"ה 13:00

כי פעם היתה לנו תרבות פוליטית, והיום יש לנו זירת איגרוף, וכל דאלים גבר. נכון להיום מפלגה שתקבל אפילו 59 מנדטים תאלץ לעבור מסע ביזיון והשפלה מהסוג שהתחיל לפני שנתיים ושודרג בחודשיים האחרונים.

אבל זה הזוי! יהיו מלא אנשים שלא יהיה להם ייצוג בכנסתי.ל.

ולא..אני לא מדבר רק על מצביעי יחד... איך זה אפשרי??

השיטה תעבוד אחרת, יהיה יותר מקום לגישות שונותשלומי20104
בתוך אותה מפלגה.

יחד יאלצו לרוץ בתוך מפלגת הימין.

זה ככה בהרבה מדינות.
אם לא היה עניין דתי, היה צריך לדעתי 4 מפלגותחיה רוז
ימין מדיני- ימין כלכלי
ימין מדיני- שמאל כלכלי
שמאל מדיני- שמאל כלכלי
שמאל מדיני- ימין כלכלי

בהנחה שהימין הוא ימין והשמאל הוא שמאל ולא כולם נוקטים אמצע ומרחיקים את אלו שיש להם דעה מהמפלגה.
אבל מה שקורה בשיטות הבחירות הפנימיות של המפלגות..אדם כל שהוא

הרבה פחות מייצג בצורה אמיתית את העם.

בגלל התפקדויות של קבוצות, בגלל שריונים ועוד.

סביר שזה יהיה אפילו יותר גרוע, אם המפלגות ידעו שאין לקבוצה שלא תקבל ייצוג אפשרות להתמודד עצמאית.

די"מ דווקא יהיה מאושר מזה כי הוא חושב שזה יעזור להתקדםותן טל

לעבר היעד שהוא מייחל לו...

@די"מ

נכוןדי"מ
אני גם מסכים. לא נשמע דמוקרטי לגמרימרובע ירוק

וגם לא כל שאר ההצעות (חלק מהן דווקא טובות).

ואתם יודעים למה?

בעיקר בגלל שעם ישראל הוא לא רק קבוצה גדולה ועוד כמה קבוצות קטנות.

בעם ישראל יש 12 שבטים, ויישארו 12 שבטים.

והכי חכם לעשות כמו שעושים היום - רוב השבטים מתאחדים (לקואליציה) ומשתפים פעולה.

לא להגדיל את החזק על חשבון החלש.

אני חושב שזו הסיבה שבאמת זו השיטה שנבחרה עד כה והאחרות שנוסושלומי20104

לא הצליחו.

מצד שני אחר כ20 שנה שממשלות קמות ונופלות על מיצובישי/ או על חבר כנסת אחד שלא מרוצה מהתפקיד שקיבל בדיוק, אנשים רוצים לנסות לשנות פה משהו מהותי.

מי מר שכל תפיסת עולם צריכה יצוג?

בדמוקרטיה המקורית באתונה אכן כל אדם(אגב רק גברים) יכל להצביע בשאלות שעלו על הפרק במוסד "אסיפת העם" בה כביכול(רק גברים מעל גיל 20 בני חורין לפחות שתי דורות) כולם היו חברים.

מאז בכל הדמוקרטיות מתקיים עיקרון היצוגיות, לכל פלך בעם יש נציגות שוודאי שלא מייצגת את אותו פלך ב100% אבל עדיןן היא המיצג של ההלך רוח של אותי מגזר.

מי קבע שמגזר זה כל תת קבוצה ולא שתי מפלגות שבתוכם יתקיים גיוון אנושי?

למה שלא כל הדתיים יהיו במפלגה אחת בה היצוג יהיה לפי הכמות היחסית של כל מגזר דתי?

אני מעלה פה שאלות כי אין לי תשובות אבל אני כן חושב שזה דבר שצריך לתת לו את הדעת.

אפשר לומר בדיוק ההפךטוביה2
כבר 20 שנה ממשלות נופלות על כלום - בעוד שברור שיחס העם נוטה הרבה יןתר ימינה. אם היו מבטלים את אחוז החסימה ניתן היה אולי ליצור ממשלה ימנית יותר - נכון בהטחלה זה היה מפיל מספר ממשלות אבל זה היה מחדד את משמעות הימין שמאל ובסוף מביא יציבות שילטונית. אפשר להתלונן לנצח על ממשלה לא יציבה אבל בחברה מקוטבת כמו שלנו אם לא היה חשש מהצבעה למפלגות קטנות - אז המפלגות הגדולות היו צריכוצ לחדד את השקפותיהן, דבר שהיה בהכרח מונע ממשלת אחדות ונותן למפלגות הקטנות אופציה לסחות את מה שנשלחו עבורו.
איך תיפטר הבעיה שכל מפלגה של שתי מנדטיםשלומי20104

תדרוש תקציבים סקטוריילים אדירים ותפקידים מינסטרייאלים בלי פורפורציה לגודלה היחסי?(אני שואל באמת, ממש לא בקנטרנות).

אני חושב שפשוט אי אפשר לכפות איחודיים פוליטיים ע"י העלאת אחז החסימה.

צריך לשנות את התרבות הפוליטית בישראל לא ע"י חקיקה אלא ע"י צורת משילות שתעבוד אחרת, כך שתוכל להכיל הרבה סיעות קטנות שלא יפגעו בצורת המשטר.

לדוגמא חוק הסיעה הגדולה רק בצורה יותר תקיפה, שיפגע בגמישות של ראש הממשלה וכך ימנע סחיתות.

הסיעה הגדולה בהכרך תרכיב את הממשלה, מספר השרים יקבע בחוק לפי מפתח(לדוגמא: על כל 4 חברים זכאית הסיעה לשר אחד או יו"ר ועדה אחד, ולמשל עודף של שני חברים לפחות יתן למפלגה סגן שר, בנוסף בתחום התקציבים גם יקבע איזהשהוא נוהל ברור. כך שבסוף יום הבחירות ידעו מייד מי מרכיב את הממשלה כמה שרים יש לכל סיעה מסיעות הקואלציה והמו"מ יהיה רק על תפקידים או שגם שם ניתן להגביל, לדוגמא יקבעו שורה של תפקידים שאותם יהיה ניתן לתת רק לסיעה שמונה מעל עשרה מנדטים לדוגמא, כמו שר אוצר/ביטחון/חוץ).

זה צורת משילות מאוד קטנונית שלוקחת מראשי הסיעות וראש הממשלה המון כח אבל אולי אין ברירה.

אגב אני חושב שצורת המשטר הטובה ביותר זו צורת משטר שבה ביבי לא ראש הממשלה.

אני רק יזכיר עם מי היו בעיות במו"מ הזה:

ציר ליברמן-ביבי.

ציר שקד_בנט-ביבי.

ציר ארדן_שלום-ביבי.

כל המקומות שהכל נובע מהאגו המטופש של ביבי..

אתה כל כך בטוח שזה מה שקורה?אדם כל שהוא

צריך איזון מסויים, שייתן למפלגות הקטנות את כוחן היחסי באוכלוסיה.

בלעדי זה, הרוב יכול מאוד בקלות לרמוס את קבוצות המיעוט.

אני לא בטוח שמה שקורה עכשיו הוא לא איזון סביר, [וגם אם הוא לא בדיוק, סביר שההצעות החדשות יהיו פחות סבירות].

חלוקת התפקידים לפי גודל המפלגה הגיוני בעיקרון, אבל לדעתי יגרום בעיקר לכל מיני עיוותים שיהיו מיועדים לעקוף אותו.

למשל, העברת סמכויות ממשרדים, שרים 'מקצועיים' שכאילו לא שייכים לאף מפלגה אבל מגיעים באמת מטעם מפלגה מסויימת, הסכמות תקציביות מתחת השולחן ועוד.

אני נגד הפתרון הזה אבל אני חושב שזה יכול להיות פטרון סבירשלומי20104

לגבי העיקרון שאמרת אני חושב שהיוצרות קצת התהפכו..

בדמוקרטיה הרוב קובע!!

זה נכון שצריך לשמור על זכויות המיעוט, אבל כמיעוט!

לא סביר שרבע מהעם הצביע למפלגה מסוימת והמפלגה הזאת צריכה לפזר את כימעט כל כוחות השלטון למפלגות אחרות.

מיעוט זכאי לשמר על זכויות המיעוט שלו, לא סביר שההשפעה שלו על הכלל תהיה יותר חזקה מהרוב.

א. רבע מהעם זה לא רוב.אדם כל שהוא

רק בצירוף המפלגות האחרות הם מגיעים לרוב. 

ב. אני לא רואה שכל כוחות השלטון אצל מפלגות אחרות. 

והפיתרון הזה נראה לי בעייתי מאוד ברמת היישום.

[קצת מהבעיות הזכרתי, ולדעתי יש עוד הרבה].

זה פתרון רע מאוד שדורש המון שיפוציםשלומי20104אחרונה

זה רעיון שעלה לי בגלל הרעיון להוריד את אחוז החסימה בחזרה לאחוז נמוך.

לפי דעתי הפתרון הטוב ביותר זה פקטור לשתי המפלגות הגדולות או 80:40 בשילוב עם הורדת אחוז החסימה.

משהו שיצייר מפה של שתי מפלגות גדולות שטוענות לשלטון שבתוכם יתקיים המאבק העיקרי ומיצדם מפלגות קטנות של קבוצות מיעוט שמהותי להם להישאר נפרדים ומוכנים לשלם את המחיר שזה שהם יהיו קטנות.

ככה מפלגת השלטון תהיהי מאוד קרובה ל61 אבל כן תצטרך להערכתי בסופו של דבר מפלגות קטנות אבל היא לא תצטרך הרבה ומאידך למפלגות הקטנות יהיה פחות כח.

יש רק אפשרות אחת לשינוי השיטה לממשל יציבירח nסר

והיא מעבר לבחירות פרלמנטריות אישיות ואיזוריות, כמו בארה"ב ובריטניה. אצלם לעולם המפלגות הגדולות יקבלו רוב מוחלט ועצום.

כמובן שזה מביא לעיוותים הזויים כמו בבריטניה, כאשר שם מפלגה עם 6 מליון בוחרים מקבלת חבר פרלמנט אחד בלבד ואילו מפלגה עם מליון אחד מקבלת 60 חברי פרלמנט, וכאשר יכול להיות תיאורטית שמפלגה שמקבלת 49% מכלל הקולות, לא תזכה אפילו במושב אחד בפרלמנט.

ממשל יציב לא יכול לבוא בכל מחיר!שלומי20104

לכן כמו שאמרת יש שיטות שבהם המשטר יציב מאוד אבל הוא ממש לא מייצג את דעת הבוחר.

המצב שמכל אזור בחירה נבחר רק אחד גורם שכל מי שמאותו אזור הבחירה מספיק שדעתו שונה מהרוב המינימלי באותו אזור בחירה ואין לו שום סיבה ללכת להצביע.(אני קצת יקצין אבל אם נגדיר את יצהר כאזור בחירה כל מי שלא תומך של מרזל אין לו סיבה ללכת כי בכל מקרה הכל שלו יהיה חסר משמעות וילך לפח כמו כאלה שלא תרכו להצביע, למרות שהשימה שלו בסך הכל תכניס אולי חצי פרלמנט).

לא זוכר את השרשןר הזה בכלל אבל אני ממש מסכים עם עצמי..שלומי20104
הכי קל זה להסכים עם עצמך.hamedinai
לבריאות.
מה אני יעשה שהצעה שלך שמפרידה לחלוטין את הזרוע המבצעתשלומי20104

משאר זרועות המדינה נראית הזויה בעניי ולא יציבה בכלל.

אני יזכיר לך את המצב בארה"ב ששם הרבה פעמים קורה (כמו עכשיו לדוגמא) שבתי הקונגרס לעומתיים לנשיא ונוצר שם שיתוק מוחלט בכל מערכות השלטון.

מה גם שעוד לא הצלחתי להבין איך בוחרים ממשלה לא בצורה של בחירה ישירה של ראש הממשלה.

איך עובד המנגנון של בחירת הממשלה.

לפי מה שהבנתי אז מדבריך יתכן מצב בו הממשלה נשענת על אחוזים בודדים מהעם(כבר הדגמתי מצב בו רצות 10 רשימות להרכבת הממשלה מתוכם 8 מקבלות 10% אחת מקבלת 9% ואחת מקבלת 11% יוצא שרשימה שקיבלה אמון של כעשירית מהעם מושלת בעם, להבדיל מהשיטה כיום שמחייבת רוב של העם).

קיצר תשכלל את השיטה למשהו סביר והגיוני ואז יהיה אפשר לדון בזה.

לפי התפיסה שלך של הפרדת רשויות מוחלטת הייתי הולך על מהלך דומה למה שהיה בתקופת הבחירה הישירה של רוה"מ שנבחר בצורה אישית ולא נזקק לאמון הכנסת ומצד שני הכנסת כדי להביע אי אמון בו נדרשת גם ל66% שיתנגדו לו.

דבר נוסף כדי להיבחר ראש הממשלה יהיה חייב לקבל לפחות 40-45 אחוז מהקולות, אם לא שני המועמדים שקיבלו הכי הרבה יוצאים לסיבוב שני, חיסרון גדול שני ימי בחירות(זו השיטה שקיימת ברשויות המקומיות פחות או יותר רק ששם הבחירות זה לא יום שבתון ככה ששני ימי בחירות גוררים שני ימי שבתון.

המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויק
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
אינטרסoo

אמריקאי/ ישראלי

1. להשמיד/ להפחית איום צבאי

2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין

לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת

היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)

טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק

הוא בעמדת כל יכול

זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי

טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
מאמר הבוקר במקור ראשון

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטוריאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה

אולי יעניין אותך