צריכה עזרהאנונימי (פותח)

אני בחורה שנקראת חרדיה פתוחה 

אז ככה היה לי לפני זמן מה חבר ולצערי הרב נפלנו ולא שמרנו בכלל נגיעה וקרה מה שקרה (בבקשה לא לכתוב מילים חריפות אני מספיק בוכה על זה עד היום), ואחרי כמה זמן ניפרדנו

ההורים שלי חרדים ולא יודעים שאני כבר לא בתולה

לאחרונה הכרתי מישו באתר שליש גן עדן ואני אמורה לצאת איתו לדייט

ואני שוברת את הראש מתי אני צכה לספר לו את זה ואיך 

ועוד דבר האים בבחינה הלכתית מותר לי לעשות ניתוח להחזרת קרום הביתלין 

אשמח לייעוץ ותודה מראש

זה באמתד.

מאד-מאד מצער (ולא כדאי לשמוע לכל מיני "תנחומים" כאילו "לא רציני", מאנשים שעולמם אחר. אלא שאפשר לעשות תשובה אמיתית על כל דבר).

אם את מכירה מישהו דתי, אז לענ"ד אם רואים שיש כיוון, לספר משהו כמו פגישה שלישית.

שלא מצד אחד יהיה שאת אמורה לספר מיד לכל אחד - ולאידך, לא להעמידו במצב שכבר "נקשר" ואז הוא בקונפליקט אם זה מהותי לו, מה שיכול לסבך מאד אח"כ.

[השאלה האחרונה אינה "הלכתית מצד עצמה, לדעתי, אלא אם כן הכוונה היא ע"י כך להסתיר ממישהו שמכירים - שזה לדעתי לא ראוי כלל]

ד. תודה רבה רבה נתת לי כיון עזרת לי מאודאנונימי (פותח)
תפסיקי לשקוע בעבר..אנונימי (3)
אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, קרה, קורה,ויקרה לעוד מלא בנות.. אין אפוטרופוס וכו.. אך גם במקום שבני תשובה עומדים אין צדיקים גמורים עומדים..ונשמע שעשית על זה תשובה. אז תשחררי מיזה...ניתוח להחזרת הבתולין נשמע סתם עבודה בעיניים..לא הייתי עושה..הייתי מחכה לראות אם הקשר מתקדם ואז אומרת את האמת כמו שהיא! עשיתי טעות עשיתי גם תשובה..וזה המצב..אם תהיי מספיק חשובה לו זה אולי יבאס אותו מעט ..אך לא מעבר לזה..ואם הוט יפסול אותך בגלל זה כנראה אינו ראוי לך.
מה שנקראד.

בלשון חז"ל, "ניחומים של הבל".. וגורם לומר מה שהיא ביקשה, בצדק, לא להיכנס אליו, כי היא מבינה את חומרת הענין.

מה שאמרו חז"ל, "אין אפוטרופוס לעריות", בא להזהיר על שמירת המרחק הראוי כהוגן, ולא לעשות מזה משהו כאילו "לא נורא". אדרבה, מי שכותב כך, מונע מהבחורה תשובת-אמת, שבאה רק אחרי הכרה בחומרת הענין. תשובה אינה "לנפנף" נושא אלא להבין שגם מדברים חמורים אפשר לשוב, כשזה אמיתי (כמו שכתבה ש"בוכה על זה". צודקת - וכך תוכל לעלות מזה בעז"ה).

וגם הכתיבה "קרה, קורה ויקרה"... ר"ל. לא פעם זה נובע ממה שחז"ל אמרו: "אף אתה אמור לו, מי שליבו נוקפו אומר כך". יש רבות מאד, בנות כשרות וצנועות, שכמובן לא מתקרבות חלילה לדבר כזה. לעז על בנות ישראל הכשרות. היא מבינה את זה- ומנסים להוסיף לה קלקול בתודעה, על מה שכשלה בו לצערה המוצדק.

ולומר "אם יפסול.. כנראה אינו ראוי לך"... זו "העבודה בעיניים" הכי גדולה. אם היה "פוסל" בגלל איזה "מראה חיצוני", אז לא היו אומרים "אינו ראוי לך", אלא שזה לגיטימי.... אבל על זה "אינו ראוי".. לא נכון זה דבר שמפריע בצדק ללא-מעט. הבעיה היא דווקא אצל מי שאינו מבין זאת. התעלמות מדברים טבעיים שלא תשנה את המציאות.  אלא שאכן, יש כאלה שלא. יתכן מי שכ"כ תמצא חן בעיניו, ש"יעבור על זה" אם יש תשובת-אמת. יתכן גם מישהו שפשוט עבר דבר דומה, וחוזרים בתשובה ביחד. ובונים מחדש.

שבוע טוב גמלך.אנונימי (3)
עצוב לקרא משיח עכשיו!
לדעתי כדאי לספר כשהקשר נראה רציני.

אפשר לנצלש?אנונימי (4)
גם סיפור קצת דומה,
היה לי חבר שנפלנו מאוד בנגיעה אבל לא הכי רחוק שיש. רק מאוד קרוב. ב"ה עצרנו מיד אחרי.
האם ומתי צריך לספר למדויט?
גם דוסים ממש. ההורים לא יודעים.
מנסיון מהצד השניאנונימי (5)

לבעלי גם היה משהו קשה לספר לי כשיצאנו, והוא חיכה עם זה עד הרגע האחרון ממש, כשהיה ברור שהקשר מאד עמוק ופנימי, ובעצם זה היה מבחינתו הדבר האחרון לפני הצעת נישואין. הוא סיפר לי, שוחחנו ארוכות, ויצאנו מהשיחה בידיעה סופית שאנחנו שייכים זה לזה לתמיד בע"ה.

לתחושתי הוא עשה דבר נכון בכך שסיפר לי בשלב הזה. בשלב מקדים יותר בכלל היה לי קשה לקבל שיחה בנושאים שהצנעה יפה להם, אפילו בלי קשר לתוכן. בשלב הזה היינו בשלים לשיחה מעמיקה שכזאת, לבירור הקשר שלנו על רקע הדבר החדש שנודע לי.

זה מנסיוני.....

שה' ישלח ברכה והצלחה.

חשבתי בהתחלה לעשות ככהאנונימי (פותח)
אבל זה לא יפה מצד הצד השני כאילו זה לא משאיר לו כ"כ בררה זה אירי שכבר ממש נקשרים
לא רק זה..ד.

מאד יפה הרצון הטוב ונדיבות הלב של זו שכתבה לך - 

אבל תדעי שגברים ונשים זה אחרת לגמרי בעניינים אלו (אם כי יש גם נשים שלגמרי מפריע להן).

כבר כתב הדיין הרב יועזר אריאל שליט"א בספרו, שלנשים לא כ"כ איכפת "מה היה לפני כן" - ולגברים איכפת מאד.. לא פעם.

אשה יכולה להרגיש "התפעמות" - הנה, כעת הוא משתף אותי, אנחנו נתגבר ביחד, כמה הוא טוב...

איש עלול להרגיש: איזו הונאה! למה לא אמרה לי עד כעת..  וגם אם "יתבלבל", וינסה להדחיק בגלל הקשר שכבר יש - זה עלול להתפרץ אח"כ, כולל במשך שנים. יכול להחריב לגמרי חלילה.

לא סתם מדין תורה אשה אינה יכולה להינשא לשניים, ואיש יכול לשאת שתיים. יש שוני בסיסי במנטליות.

אשר על כן, נראה שהדרך הישרה, כנ"ל, היא פשוט ביושר..  תשובה אמיתית, מלב נשבר באמת על הקלקול שהיה, סלידה גמורה ממנו, והתעודדות של היכולת להתנקות מתוך תשובה.  שיתוף האדם בשלב שעדיין אינו "כבול", אבל כבר מבחין קצת במעלה האישית - ויכול לבחור בנחת. ולבטוח בה', שאם את תשובי אליו באמת - ימציא לך מי שמתאים. וכבר אמרנו, לפעמים פשוט מישהו ששב בעצמו.  

זו ענ"ד.

בכוונה אני יכתוב אנונימיאנונימי (6)
אני חוזרת בתשובה כבר כמעט עשור
היו דברים בעברי שהצניעות יפה להן
ההוראה החד משמעית שקבלתי מהרב שלי היא לא לספר.
מה שהיית פעם זה לא את עכשיו.
חזרת בתשובה. מה זה יעזור לו לדעת כאלה דברים? אני לא מאמינה שכל דבר צריך לספר ולהגיד. מה שהיה היה בינך לבין הקב"ה.
האמת? אולי תתיעצי גם את עם רב שאת סומכת עליו? זה אפשרי בשבילך?
ואגב הסיפור ההפוך שמשהי רשמה פה צריך להבין שגבר לוקח דבר כזה הרבה יותר קשה מאישה. לגבר זה יותר משמעותי מאישה.
בהצלחה בכל דרך אשר תבחרי בה
אבל בכול מצב הוא ידע כנסיאנונימי (פותח)
לצערי הרבבב זה היה המעשה עצמו ולא רק נגיעכך שחייבים באיזה שהו שלב לומר חו
הוא לא צריך לדעת... יש כאלה שלא יורד להם דם בפעם הראשונהאנונימי (3)
לדעתי לא כדאי להתחיל נישואין על בסיס שקרמשיח עכשיו!

אני מבינה מה שאת אומרת ועם זאתאנונימי (6)
זה לא מצב כזה פשוט.
אפשר לפספס זיווג. בהתנהלות לא נכונה.
ולגעתי רק רב יכול לענות על תשובה כזאת רצינית.
מה זה" לפספס זיווג"?משיח עכשיו!
את מבינה שעלול להיות פה מקח טעות?
את היית רוצה שבעלך ישקר לך בעניין הזה?

כמו כל דבר בחיים, זיווג זה מהשם. ההשתדלות היא להיפגש לצורך חתונה. במידה והבחור לא ירצה, כנראה שהוא לא הזיווג שלה.
תארי לך שהיא לא תספר וכל החיים זה יישב לה על הלב שהיא לא סיפרה לו ושיש בינהם סוד גדול
ויש אנשים שלא יכולים לעמודאנונימי (6)
מול מצב כזה מי אמר לך שהזיווג שלה מסוגל או לא ואם זה המדד לזיווג נכון או לא.
בגלל זה אני חוזרת ואומרת שרב שאפשר להתיעץ איתו והוא תלמיד חכם זה ההצעה הכי טובה.
לא לי ולא לך יש את ההבנה הרחבה שלתלמיד חכם יש.
אני הייתי ילדה (15) ונגעתי בעצמי מסקרנות...אנונימי (3)
וקרעתי לעצמי את הבתולין.. וכשהכרתי את בעלי (שבאמת היה הראשון שלי..) סיפרתי לו מה שקרה והוא לקח את זה ממש קל. אולי תשתמשי גם בסיפור הזה.
הלוואי שהיה קורה לי.. חסכון כאבים אנונימי (8)

נישואים אמורים להתבסס על אמוןפרח-בר
לא על שקרים וחצאי אמיתות, פשוט מפתיע שאנשים מציעים לך לשקר בנושא...
זה שונה מאוד מאוד!מודדת כובעים

כבעלת תשובה, בן הזוג אמור לדעת מעצמו שיכול להיות שהיו דברים מעין אלה.

אבל על בחורה חרדית (הפותחת) אף אחד לא "אמור" לחשוד.

מן הסתם תדעי בעצמך כשזה יהיה רלוונטיאנונימי (7)

ואז תספרי. אין צורך לרדת לפרטים.

מה שהוא יחליט לעשות זה כבר עניין שלו. אבל אם זה משהו שיפריע לו, אז כנראה שלא נועדתם זה לזו.

וניתוחים לא יחזירו דבר. את אף אחד לא מעניין הקטע הפיזי.

ניתוח נשמע לי מיותראמא!!
יש הרבה בנות שקרום הבתולין שלהן נקרע ברווקות מכל מיני סיבות....
לגבי הסתרת העניין או גילויו ומתי, אני באמת חושבת שצריך התייעצות אישית עם רב גדול ולא בפורום כזה...
צודקת הבעיה שאין לי רב שאני הולכת להיתיעץ איתואנונימי (פותח)

בשביל מה צריך את הניתוחאנונימי (9)
לי כנראה לא היה קרום בתולין כי בפעם הראשונה לא כאב לי כלום ולא היה דם. אז למי זה הפריע?
מצד שני המקרה שלך מאוד מצער אבל העיקר שחזרת בתשובה. לדעתי לספר בשלבים ראשונים אבל אחרי היכרות קצרה.
בעלי סיפר לי רק אחרי הנישואין שהיתה לו חברה חילונית בתור נער והם לא שמרו נגיעה אבל לא הגיעו עד הסוף. הייתי בשוק כי הוא כזה צדיק היום. וכשראיתי שזה ממש כואב לו ומבייש אותו לא חקרתי יותר מידי. אבל קשה להגיד שזה לא מפריע לי עד היום כשאנחנו נשואים הרבה שנים.
צדיקהאנונימי (10)

לדעתי את צריכה לפנות לרב שיפסוק לך מה לעשות זה עניין רגיש ומורכב ולא חושבת שאפשר להחליט בזה לבד כי תמיד יישארו ספקות האם עשיתי נכון או חרטות על שעשית כך או כך וכששואלים והולכים על פי ההלכה באמונה ותפילה יש ביטחון גדול יותר שלא תצא תקלה

בהצלחה

ד"א לגבי הניתוח נראלי ממש מיותר כי זה באמת לא מעניין והרבה קורעות אותו מבלי כונה (שמעתי שאפילו ברכיבה על סוס....)

לא צריך לערב רב לכל דבראות והדר
זה שאלה מוסרית והשואלת ב''ה נשמעת בחורה מוסרית וכנה
דעתי האישית, קרום הבתולים הפיזי זה חתיכת עור שאין לה כל משמעות וישנה מציאות שהבחורה מתמסרת לגבר לגמרי ללא קיום יחסי מין ואף נשארת תקועה אצלו במחשבות ובדמיונות שזה לא פחות חמור מבחינת הנזק בחיי הנישואים.
אם את בנפש משוחררת מהבחור ההוא לגמרי ובאמת ובתמים צר לך על המעשה, תספרי למשודך בצער ובבושה וללא יתר פירוט רק בשלב ביניים, וניכרין דברי אמת ותכווני שזאת תהיה כפרתך על עצם מעשה החטא בבח' וחטאתי נגדי תמיד...יהי רצון שתזכי למצוא בחור ערכי ואמיתי ושתהיו חברים נאמנים
מה שכתבתד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ג' בסיון תשע"ה 15:23

על "פיזי" שאין לה כל משמעות - זו אשליה והתעלמות מהמציאות, בפרט שהרי לא מדובר שסתם קרתה "תקלה פיזית" טכנית (גם אצל חז"ל יש הבדל בין "מכה טכנית" לזה). ה"פיזי" והנפשי אצל האדם מחוברים. לפי אותו היגיון היה ניתן לתאר גם כל מיני מעשים מגונים כ"נגיעה בעור, אז מה?..." ולזכות את כל העבריינים..

אכן, נכון ש"התמסרות" ר"ל למישהו זר גם ללא זה, יכולה להיות עם נזק ממשי - וכשעם ה"ביטוי" הזה, חמור בהרבה. לא סתם דיני התורה החמורים בעניינים אלו, הם על "גופו-של-מעשה".

אישות זה לא דבר פיזי בעלמא בלבד, בוודאי לא לראשונה. וחז"ל אמרו: אין האשה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי. יש לכך משמעות, בוודאי כלפי חלק לא-מבוטל ממי שמתתחתנים איתם [וה"ראש" של גברים בענין זה, אחרת משל נשים, לא פעם] ולא ע"י "מריחה" זה ייפתר.

אכן, תשובת אמת. לתשובה יש כח גדול של התחדשות ותיקון. והצטרפות לאיחול שאיחלת לה בסוף.

אני מדייקאות והדר
אחרי שהיא שבה בתשובה והתנתקה רגשית ונפשית מבחור הנ''ל אין שום משמעות לקרע ההוא.
אכן אחרי שאדם שב בתשובה שלימה ולא תשובת אחטא ואשוב, הפכו המעשים המגונים לנגיעות בעור. לכתחילה ודאי אשה כורתת ברית למי שעשהה כלי ובדיעבד יש נביאים וחכמים שהתחתנו עם בעלות תשובה.
אני ממש לא מקל במעשה עצמו וכתבתי את דעתי לפי ראות עיני ובאותה השקפה נהגתי כאשר הייתי בשידוכין עם בחורות בעלות תשובה שעבר עליהן מה שעבר...
ובכל זאת - מבחינה מעשיתאנונימי (11)

כדאי לה לשאול רב שמקובל על המגזר שלה ושל הבחור.

זו יכולה להיות עצה מועילה מאוד עד קריטית.

יש מגזרים שצריך לנהל בהם את נושא השידוכים בצורה מושכלת ובהדרכת רב.

ההדגשה לגביד.

מהלך התשובה-האמיתית, כולל הצד הפסיכולוגי של ההתנתקות הנפשית - היא נכונה וחשובה.

אבל אני לא מסכים כאילו זה איזה "מנגנון אוטומאטי" של "הפך לנגיעות בעור".. 

מבחינה מעלה רוחנית, ערכית, אכן ברור שאחרי תשובת-אמת, "שב ורפא לו" (ואין צורך להשתמש דווקא בביטוי הנ"ל של "העור", כי זה נכון לגבי כל עבירה. אם כי מן הסתם בא להדגיש את כוונתך); 

אבל גם אם מישהי אכן מבחינה רוחנית עלתה מזה - אז מלבד מה שה"התנתקות הנפשית" לגמרי, כשכבר מגיעים לדבר כזה ל"ע, וההתחדשות, מצריכות עבודה משמעותית (וכמתבטא גם במאמר הנ"ל) - עדיין לגיטימי ומובן כשבחור לא ירצה בכך. לגיטימי, קורה, ולעיתים כשמנסים "להדחיק" ולשכנע שאין לכך סיבה, כביכול, זה עלול לעלות ביוקר בסוף.

ואני מאד מעריך את הגישה שהיתה לך כשנהגת כפי שנהגתָ.

מסכים...אות והדר
וחביבים עלי דברי הרב זצ''ל שתשובה אמיתית מטהרת גם את הרושם והכיעור שבנבכי נשמתו של האדם...אכן דרושה עבודה גדולה
א. גם על שאלה "מוסרית" אפשר וראוי להתייעץ עם רב.אנונימי (12)

זה שהשואלת "נשמעת בחורה מוסרית וכנה" זה סיבה להתייעץ עם מישהו שמבין במוסריות אמיתית.

אדם מוסרי זה אדם שבוחר לעשות את הדבר המוסרי, גם כשלא נח. זה לא אדם שיודע תמיד מה נכון.

(היא בכלל פתחה את השירשור כדי להתייעץ מה נכון ומוסרי לעשות.)

ב. במקרה הזה ודאי שיש צד הילכתי גדול, וחובה לדעת מה ההלכה אומרת.

רק לדוגמא: שו"ע אבה"ע ס"ז ה': "...כנסה בחזקת בתולה ונמצאת בעולה אפילו מָנֶה אין לה" (=אין לה כתובה, כי זה נחשב מקח טעות)

אני לא רב אבל נראה לי ברור (גם בלי קשר לכתובה) שאסור לאשה להסתיר מבעלה שהיא בעולה, מדין "אונאה".

צריכה לשאול רבאות והדר
אם היא מתכוונת לרמות, אתה צודק.
כבר מי שהיא ספרה כאן שה''מוסר האמיתי'' שהרב נתן לה זה היה לרמות ולא לספר כדי שזיווג לא יברח..

ואני בטוח שאם הייתה אתה במקומה היית הולך לרב ומספר לו ששכבת עם בחור לא במסגרת הנישואין ומתי לספר לו על הפשע שעשית,
כאשר את עצה שלך אתה כותב בכינוי אנונימי, מעניין...
גם לשאול רב אפשר באנונימיות.אנונימי (12)

יש מקרים שאנונימיות חיובית.

הפותחת עידכוןאנונימי (פותח)
שאלתי רב בהידברות והוא ענה לי
אני מעדיפה לא לכתוב מה אמר כי כל מיקרא לגופו ושלו יקחו דוגמא
תודה רבנ עזרתם לי מאודדדדד
בהצלחה. שיהיו בשורות טובות.אנונימי (11)

תודה ואמואנונימי (פותח)
בהצלחה רבה וכל הכבוד ששאלת רבאנונימי (6)
בעז"ה בזכות התשובה השם ישלח לך במהרה שידוך טוב והגון לך
אמן תודהאנונימי (פותח)
לא לספר!!!!נשואה25

בס"ד

שלום לך יקירה,

אין צורך לספר גם לא בפגישה השלישית!

כי אם הוא לא ירצה להתחתן איתך ויעשה לך פרסום??? מה תעשי?

תהיה הבושה גדולה למשפחתך....

לרוב הנשים לא יורד דם בליל החתונה, זה תאוריה שמחייבת הפרכה.

גם לי שהתחתנתי בתולה לא ירד ולא טיפת דם!

במקרה ויקרה לך מקרה כזה בליל החתונה

התירוץ יכול להיות שימוש בטמפונים!

עלי והצליחי יקירתי,

לא הכל צריך לספר לפני החתונה, וגם אחרי (יש דברים שהשתיקה יפה להם)!! וזה לא קשור לאמון!

רחמנא ליצלןד.

מ"עצה" כזו, לדעתי.

שמא "תהיה לה בושה",כלומר מבינים שזה דבר מאד-מאד בעייתי,

אז ה"פיתרון", לגלגל את זה על חשבונו..

כך הולכים לבנות בית....

ואיזה חשש הוא זה שאם לא ירצה "יעשה לה פרסום"...  עם אדם כזה כלל לא נפגשים, או שמבחינים בהתחלה.

לשקר לאיש בדבר שיכול להיות מאד משמעותי עבורו - ולא מדובר ב"תקלה חד פעמית" - ולומר שזה "לא קשור לאמון"..

רק צריך לדעת, שאם היתה נוקטת בעצה כמו שלך, ואחרי שנים מחליטה שבעצם כבר אפשר לומר, יתכן שבאותו רגע הבית שלהם היה מתפרק - כולל בגלל נושא האמון בדבר בסיסי לבעל - וכבר היו דברים מעולם.

לד. הנכבדאנונימי (6)
מכיוון שאין אתה ולא אף אחד פה תלמיד חכם אז עדיף שנחריש.
כי באמת כבר הכותבת קיבלה את תשובתה ואולי הבושה היא כן מרכיב חשוב ומי אתה שתחליט לכאן או לכאן.
כן אז למה זה קשור?פרח-בר
מדבר שקר תרחק זו כנראה המלצה בשבילך...
כמה צביעות יש בשקרים כאלה , כמה חוסר מוסריות...
לא אהבתי את עצם השאלה.אנונימי (13)אחרונה

אם הבחור אתו את יוצאת היה שומר את אותו דבר בסוד

מה היית מרגישה?

זו מעילה באמון

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך