רק מניח קצת ארוך יקח 6 דקות לקרוא אבל שווה כל רגע ...מאיר.

תשס"ה. אבי ושרית ברדוגו, מסורתיים-פלוס, הורים לשלושה ילדים. בנם צחי בן השש לומד בכיתה א' בבית הספר הממלכתי-דתי "אבני שוהם" (כל השמות בדויים) בירושלים. מספרת שרית:

אנחנו מסורתיים, בעצם אפשר לומר שאנחנו דתיים. חשבנו לשלוח את צחי לבית ספר חילוני, אבל במחשבה שנייה אנחנו רוצים שהילד שלנו יידע קצת תפילה, קצת תורה, שיהיה מחונך כמו ילדים דתיים.

אתה שואל אם אנחנו דתיים? השאלה היא איך אתה מגדיר דתי. אנחנו שומרים שבת וכשרות וכל מה שצריך, אבל לא מקפידים על כל דבר. בכלל, אצלנו הספרדים, אין כזה דבר "לא דתי". כולנו מאמינים בני מאמינים. זה שבעלי הולך לפעמים בלי כיפה זה בגלל שככה נהוג אצלם במשפחה. אבל בבית כנסת הוא שם כיפה. אני הולכת במכנסיים אבל אני אפילו יותר דתייה ממנו. לי זה ממש חשוב שהילד ילמד בבית ספר דתי. אפילו לא איכפת לי אם הוא יהיה רב. אבל לא רציתי לשלוח אותו לבית ספר של ש"ס כי זה יותר מדי. אנחנו רוצים שהילד גם ילמד חשבון ואנגלית, ולא רק תורה כל היום

אני רואה את צחי חוזר מבית ספר ופותח חומש וזה עושה לי טוב. הוא אפילו התחבר לילד טוב אחד, איציק, והם לומדים ביחד. הלוואי שאחותו ואחיו הגדולים היו מתנהגים ככה. מה שמצחיק זה שאפילו אני בעצמי אמרתי לו כמה פעמים בבית לשים כיפה על הראש כי הוא לא שם לב. אפילו ציצית קנינו לו. בשבת בערב אנחנו עושים קידוש ואחר-כך הולכים לבקר את הסבא שהוא ממש-ממש דתי. בעזרת ה' אולי כולנו עוד נהיה ממש דתיים בסוף.

תשס"ו. אברום ושרי שטרן, דתיים, הורים לארבעה ילדים, בנם איציק בן השבע לומד בכיתה ב' בבית הספר התורני ממלכתי-דתי "אבני-נועם" בירושלים. מספרת שרי:

איציק שלנו לומד עכשיו בבית ספר חצי פרטי "אבני נועם" ואנחנו מאוד מרוצים. הוא לומד עם ילדים כמוהו, ברמה שלו. בשנה שעברה הוא למד ב"אבני שוהם" אבל ראינו שזה לא זה. בעיקר מהבחינה הדתית. מגיעים לשם, סליחה על הביטוי, כל מיני ארחי-פרחי שהם בקושי דתיים. את רואה אמהות שמגיעות במכנסיים לבית ספר, בקושי שרוולים. אני לא מדברת על כיסוי ראש. קצת נימוס, קצת כבוד למקום. זה לא שאנחנו איזה רבנים גדולים, אבל אתה שולח ילד לבית ספר ואתה רוצה שהוא ילמד עם ילדים דתיים, ולא עם כל מיני ילדים שלך-תדע מה קורה בבית שלהם בשבת. אז אולי הם לא נוסעים בשבת, ומאמינים בלב, אבל אני יודעת מי האחים שלהם, ועד כמה הם מקפידים? אתה גם רואה איך שהכיפה מונחת לילדים האלה על הראש ואתה מבין שצדיקים גדולים לא ייצאו משם.

לא רוצה להגיד שמות, אבל תראי את זאת, שרית נדמה לי קוראים לה, אמא של הילד הזה, צחי, שהיה חבר טוב של איציק שלנו. ילד נחמד, אבל זו לא משפחה לבית ספר דתי. אז אנחנו משלמים כמה מאות שקלים בחודש, אבל איזה הבדל: איך המורות נראות, איך המורים מדברים. הילד לא יפגוש כל מיני ילדים שהרקע שלהם בקושי דתי. עכשיו למשל איציק לומד עם ילד מקסים בשם יצחקי ואת רואה את ההבדל. אלו ילדים מאותו רקע.

ולא שאיציק שלנו לא מתעניין בספורט ובמחשבים. אני בעצמי אמרתי לו שהוא שקוע יותר מדי מול הטלוויזיה. אבל שבת זה שבת, כשרות זה כשרות. עם כל הכבוד, אי אפשר לקבל כל אחד לבית ספר דתי. צריך קצת קריטריונים.

תשס"ז. אברהם ושרה מעוז, חרד"לים, הורים לשבעה ילדים. בנם יצחקי לומד בכיתה ג' בבית הספר התורני " נועם השם" בירושלים. מספרת שרה:

הוצאנו את יצחקי שלנו מ"אבני נועם" ופתחנו בעזרת ה' את "נועם השם". זה לא שלא היינו מרוצים, אבל רצינו שהבן שלנו יקדיש יותר שעות ללימוד תורה. את כל האנגלית והחשבון אפשר הרי להשלים בשנה אחת אם הוא ירצה בעתיד לעשות בגרות. חשוב לנו שיצחקי ילמד מתוך אווירה של רצינות ושל קדושה.

ב"אבני נועם", בית הספר הקודם, הילדים מאוד שקועים בכל מיני דברים שלא קשורים ללימוד. בהרבה בתים יש טלוויזיה ואינטרנט ואנחנו לא רוצים שהנפש הטהורה של הילד שלנו תפגוש בכל זה. זה לא שאנחנו נגד קידמה, אבל לכל דבר יש זמן ועת לכל חפץ. אצלנו גם כל ההורים הם בני תורה והאמהות לבושות בצניעות. הם לומדים עד חמש בערב והספיקו כבר מסכת שלמה מתחילת השנה. ב"נועם השם" הילדים לא הולכים במכנסיים קצרים ובחולצות טריקו עם הדפסים מכל מיני מקומות, שלך-תדע.

לא רוצה להגיד שמות, אבל תראי את זאת, שרי נדמה לי קוראים לה, אמא של איציק. ילד נחמד, אבל הוא לא בשביל בית ספר תורני. בכל פעם שיצחקי הלך אליו הביתה הם ישבו וראו טלוויזיה. אנחנו, עם כל הכבוד, רוצים רמה יותר גבוהה בלימודי קודש. הילדים לומדים גם עברית, חשבון וטבע, אבל הדגש הוא בלימודי קודש. ולכן, למרות העלויות הגבוהות, פתחנו יחד עם עוד חברים ובברכת הרבנים את "נועם השם". וברוך השם אנחנו מרוצים. רק בשביל לראות את יצחקי שלנו לומד תורה עם יצחק מעוזיה שווה הכול. אפילו השמות שלהם דומים.

תשס"ח. אברהם הכהן ושרה-יסכה מעוזיה, הורים לעשרה ילדים. בנם יצחק לומד בכיתה ד' בתלמוד-תורה "נועם השם והיכלו" בירושלים. מספרת שרה-יסכה:

לפעמים אתה רואה שני ילדים שהשמות שלהם דומים, המראה שלהם דומה, אבל איזה הבדל. שמים וארץ. אנחנו החלטנו: רק תורה! אם רוצים לגדל תלמידי חכמים וגדולי תורה אסור שיהיו כל מיני נגיעות והפרעות. הילד צריך לגדול בצמר-גפן, כמו אתרוג, וברצות ה' להיות ספון כל ימיו בהיכלי תורה ומידות. ב"נועם ה' והיכלו" הם לומדים עד שבע בערב בחשק רב.

מקצועות חול הם כבר למדו די והותר עד כיתה ג' בבית הספר "נועם השם", ועכשיו חשוב לנו שילמד עם ילדים ממש כמוהו, בכיתה קטנה למצטיינים. אני לא רוצה לדבר על חברים משנה שעברה, אבל פתחנו בית ספר שכולו על טהרת הקודש, עם הורים שיש להם שאיפות רוחניות אחרות, שרוצים לממש את הפוטנציאל של הילדים שלהם. אין להם דברים אחרים בראש, טלוויזיה, בני-עקיבא, אלא רק תורה ותורה. אין חופשות ארוכות ומיותרות של ביטול תורה. לכן חשבנו שתלמוד-תורה כמו שלנו מתאים יותר לילד טוב כמו יצחק.

תשס"ט.

ומי יצחק אחרון? 

וואו יפה וחזק..אבלמי נהר!
יש אנשים שהם נהיו יותר סגורים לא בגלל שהם היו פעם מהיותר פתוחים ולא היו מרוצים, אלא בגלל שזו הדרך חיים שלהם- מההתחלה. חשוב לעשות הפרדה כזאת כי אחרת זה סתם נראה שהדוסים בורחים מהכל.
בדיוק זו הטענה .מאיר.

אני מבין את האלה שניסו ונכוו 
הבעיה העיקרית שלי היא אם המפחדים
המפחדים לצאת לעולם ולהראות מה שיש לציונות הדתית אם יש כזו להציע

להראות בלי להתנצל כאילו מוציא לשון

למה לנו להיכוות?די"מ
יש כאלו שאוהבים לשחק באשטוביה2
מאוד לא מומלץ - ביחוד לילדים
כי אני לא חושב שיכוומאיר.

אני חושב ורוצה להאמין שאם ניתן לתהליך זמן וסבלנות
הוא יצליח
שמצד אחד לא יהיה פה מדינת טאליבן
ומצד שני לא תהיה הפקרות
ובדרך לכל מטרה נופלים חללים
עדיף שיפלו בדרך למשו מאוזן ולא לקיצוניות
של מלחמת אחים בציבור הדת"ל

פלא גדול בעיניטוביה2
שגם אני היתי יכול לכתוב בדיוק את אותה תגובה
ואני אכן מסכים לכול מילה שכתבת. אבל מה זה אומר??
אני רוצה להאמין שאם ניתן זמן לתהליך נוכל לראות מה הדרך שהכי מקרבת לה'
שלא תהיה פה מדינת טליבן במובן של חוסר פתיחות למדע (כידוע שהאלוקים מתגלה בטבע) אבל אני רוצה שזה יהיה בצורה מבוקרת ונכונה*
אני רוצה שנגיע בסוף למשהו מאוזן (כמו שהרמב''ם מגדיר דרך האמצע - אבל אני חושב שהעולם מושך בכל הכח לצד אחד ולכן כדי להגיע לאמצע עלינולהדגיש את הבדלותינו מהרע. (בצניעות אנחנו מוזהרים בהלכה ''מאוד מאוד'' והסיבה היא שצריך להתרחק יותר מהרגיל - ואתה יכול לסמוך על כך שכשיגע השלב בטהרה אז יוכלו להסתדר, והסיבה היא שזה טבוע בכולנו ומאותה סיבה צריך להיות קיצונים בזה)
מלחמת אחים זה כבר דמגוגיה לכיתה א'. למה שאני אוותר ולא ההורים מהסיפור הראשון?
מי אמר שתוותר?מאיר.

בוא לקראת
ברור לך שאם תיאורטית יקרה משו אז גם ההורים מגבעת שמואל יוותרו על שעות מתמטיקה ואנגלית
בשביל תורה נכון?
לגבי מה שאמרת על דרך האמצע יש מה לחשוב על זה שהעולם מושך חזק אם אתה לא מחשיב את ארצות ערב והמזרח הרחוק כחלק ממנו
נראה לי יש איזון יחסי בעולם נכון שרוב ההשפעה הינה שלילית

אם הינו חיים באירן אז אוליטוביה2
אבל כשה'תרבות' מסביב מערבית אז העולם זה אירופה ואמריקה
לא קונה. אין מה להתווכח זה עניין של השקפהמאיר.

באמת אז סקר קטןטוביה2
תשאל ילד דתי עירוני כמה סרטים יצאו בסידרת רוקי או מהיר ועצבני או כל מה שקושר לתרבות המערב אחוזים גדולים מידי ידעו ותשאל אותם האם בסעודיה נשים יכולות להוציא רשיון או באירן לקבל תואר אקדמי סביר להניח שפחות ידעו
לומבין מה אתה מנסה להוכיחמאיר.

ברור לי שכוח המערב גדול יות
אני חושב בניגוד אלייך שדעה האמצעית היא באמצע בדיוק ואתה חושב שזה תלוי לאן נוטה הכוח
על זה אנחנו חלוקים

ניסחתי רע אבל בערך

טוב הרמב''ם לא כמוךטוביה2
ואני לא יודע אם יש מי שחולק עליו
7...........אףףףףףףףחנטריש

אראן מתקדם מאד במדע?......רק יש דת בייתיתחנטריש

אני בעד מדינת טאליבן.די"מ
כמו היהדות האורתודכסית.

אני יסביר לך מה הבעיה.
בתאוריה מה שאתה אומר יכול להיות נכון.
הבעיה מתחילה כשנהיים פלורליסטים.
אדם יכול לקרב אחר בלי להיות מושפע רק אם הוא לא פלורליסט.
כשברור לי שאני צודק והוא לא ואני פה כדי לקרב אותו לאמת וזה מה שמשדרים לילדים הם יבינו את זה ולא יהיו מושפעים (תעודת ביטוח אין לאף אחד,כי לכל אחד יש יצר הרע ובחירה חופשית) הבעיה בחלקים של הציבור הדתי לאומח שדוגלים בגישה שלך שזה לא מה שהם אומרים.
הם אומרים שאנחנו לא שונחם,לא באנו להשפיע מבחוץ וכד'.
זה מסוכן ובעייתי.

איזה אחד שלימד אצלנו בישיבה אמר לנו בגלל זה לא לגור ליד חברים כי כשהילדים רואים אותך מסתחבק עם השכן הם יסתחבקו עם הילדים שלו,הוא דוס טרור שמחשב לא נכנס אליו לבית וברוך השם הולך כי לילדים מעברים מסר ברור וחד.

אני לא יודע אם אני לגמרי מסכים איתן אבל עם הנקודה העקרונית אני בהחלט מסכים.
צודק די"מ אבל רגעמאיר.

יש קווים ברורים להלכה 
ברור לך שכאדם דתי אני מחויב לכולם.
נתקדם
ברור לך שיש החמרות שחלק רוצים לקיים נכון?
מעולה למה לא נגמיש את כולם
סוגשל פתרון התחבורה ציבורים בשבת על פי אמנת גביזון-מדן
או משו בסגנון

ברור לך בכל מקרה שההלכה עבורי היא לא המלצה אלא קצת פחות נוקשה מאצלך?

כי ההגמשה שלך היא אמנת גביזון - מדןטוביה2
הוכחת את טענתינו.
ההסכמה שלך לרדת עד כמה שניתן ללמטה ולא לידרוש מאלו שלא שם לעלות - היא זו שתביא את ילדך למצא את הממוצע שגם אתה מסכים שהוא אסור
מה רע באמנת גביזון- מדן?מאיר.

אתה צודק היא לא נותנת פיתרון ל100 % מהבעיות
אבל היא מסתכלת בעינים מפוקחות למציאות ומוכנה להתמודד
אתם רק מנסים לדחות את הקץ
או לעצום עינים ולאו דווקא ברגע הנכון

\

היתי באמצע לערוךטוביה2
נישלח בטעות
לא עניתי לגבי אמנת גביזון-מדן כי אני לא מכיר אותהדי"מ
רק שמעתי אבל לא באמת מכיר
רע מאוד.יזהר

כי מי שמך לאשר חילולי שבת?

הם רוצים לחלל שבת? גרוע מאוד. בהחלט יתכן שאין בכוחי למנוע בעדם, וגם לא נכון טקטית ליצור מערכת של כפייה. אבל להתיר בידיים? לחתום שאני מאשר? מעשה שלא יעשה.

כתוב בדיוק למה מותר.מאיר.

אני סומך על הרב מדן שיודע מה הוא כותב

זה לא תירוץ.יזהר

יש הרבה "יצר הרע", לעשות חשבונות כאלו. אני לא זוכר את המקור, אבל יש תשובה מאוד חזקה על קהילה שהייתה בא מציאות שיחידים נכשלו בביאה על פנויות נידות, ושאלו את הרבנים אם לתקן טבילה לפנויות, כדי להצילם מן הכרת. והתשובה היא שחס וחלילה, ומוטב שיעברו היחידים על כמה וכמה כריתות, ולא יתקיים חטא (על אף שקל יותר) באישור ובהסכמת בית הדין.

אם למישהו יש ציטוט - אשמח שיביא.

מצאתי!יזהר

@די"מ

וכמה פעמים נתחבטתי על זה על אודות הנשים הקדשות שהיה איסורן רופף ביד שופטי ישראל אשר בדורנו ולא עוד אלא שכבר יאותו בקצת הקהילות ליתן להם חנינה ביניהם, גם יש שמספיקים להם פרס מהקהל כי אמרו כיוון שמצילות את הרווקים או הסכלים מחטא אסור אשת איש החמור או מסכנת הגויות מוטב שיעברו על לאו זה משיבואו לידי אסור סקילה או סכנת שריפה.

ואני דנתי על זה פעמים רבות לפניהם ולפני גדוליהם והסברתי להם שהחטא הגדול אשר יעבור עליו איש איש מבית ישראל בסתר ושלא מדעת הרבים וברשות ב״ד חטאת יחיד הוא והוא שבעוונו ימות ע׳׳י ב"ד של מעלה או מטה וכל ישראל נקייםאמנם החטא הקטן כשיסכימו עליו דעת הרבים והדת נתנה בבתי דיניהם שלא למחות בו, הנה הוא זימה ועוון פלילי וחטאת הקהל כולו … ולכן הוא טוב ומוטב שיכרתו או ישרפו או יסקלו החטאים ההם בנפשותם משתעקר אות אחד מהתורה בהסכמת הרבים" (הרב יצחק עראמה - עקידה, שער עשרים)

תודה!די"מ
הבעיה היאבחורצ'יק
שזו לא תורה.במדיננ לילונית כשיש חילוקי דעות אנושיות,זה צנולה ךשאה כל אחד יכופף קצת את התזה שלו ויחיו בשלו'
אבל לא כן היא התור' זה לא אוסף חוקים למען הסדר הטוב שצריך מפען לפעם לעדכן אותו..לאסוף מסחר להתיר תרבות. לאסור אוטובוס להתיר טנדר. מבין? זו לא תורה!
אין שום הבדל בין נסיעה באוטובוס לנסיעה במונית שירות יש?
אני לא מאמין בזה.די"מ
זה שיש שיטה ואפילו כמה שמתירים דבר זה או אחר לא הופך את זה ל"חומרא" ולא סיבה להקל.

לדוגמא, אני סובר שלפתוח בקבוק בשבת זה איסור דאורייתא של מתקן כלי.
ולכן אני גם לא אתן לאדם אחר לעבור על האיסור הזה,גם עם רבו סובר שזה מותר.

הבעיה היא לא מה שאתה מתאר שזה "סתם חומרות" יש אנשים שחייהם הם קולות בעיני זה לא חיים דתיים של עבודת השם (וגם להיפך מי שרק מחפש להחמיר) הרב של הישוב שלי (נדיר שאני מצטט אותו ) תמיד אומר שמי שאף פעם לא מחמיר יש לו "נכות רוחנית" אם אין לך חשש לעבור על איסורים אתה בבעיה רצינית,מתי להחמיר ומתי לא זה עניין אחר.

אבל להקל רק כדי להגמיש לאחרים זה אולי נכון במקרים בודדים פה ושם
אבל מי שרוצה להפוך את זה לשיטה יש לו "נכות רוחנית ציבורית"..
???יהודי!!

דווקא זכור לי שאין בעיה לתת למשהוא אחר לפתוח בקבוק בשבת.

אולי אני טועה...

לפי מי?די"מ
אני לא חושב שזה חומרא אלא איסור דאורייתא,
למה שאכשיל יהודי אחר?
אני יברר את הענייןיהודי!!

חחח די"ממאיר.

לפתוח בקבוק בשבת זה לא
אבל לכתוב הודעות בפורום בחגים כי יש רב שמתיר זה כן
נכון?

כל אחד והשריטה שלו..

מה הקשר?יהודי!!

זה סתם נתפס אצלך ליותר חמור,

אבל כתיבה במחשב ביו"ט זה לא יותר מדרבנן ומתכן כלי דאורייתא.

הדמגוגיה..די"מ
לא מעניין אותי כמה רבנים אומרים ככה זה לא סקר שוק.
מעניין אותי מה אני חושב שנכון.
סבבהמאיר.
ולמה כשאני מעלה את דעתי על מה שאני חושב לנכון זה לא בסדר??

ומצטער על הדמגוגיה היא הפעם באמת הייתה לא במקום
לא הבנת מה טענתי.די"מ
אני אומר שבעיני המון דברים הם לא "חומרות" אלא עיקר הדין.
גם אם יש איזה שיטה שזה בסדר.
זאת הייתה בעיקר אמירה כללית
מדינת טאליבן ??שואף לאור

ויהדות ? אך אתה בכלל מעמיד את המושגים הללו באותה קומה ?

קול קורא לציבור הקדוש!די"מ

די להיות יקים!

אתה באמת לא מבין את ההקשר שבו זה נכתב?

@שואף לאור

צודק כנראה טעיתי בהבנת ההקשר בעניין העמדה שלךשואף לאור

אומנם נכון לקרוע את המושגים הללו אחד מן השני ,פסיכולוגית,שזה יהיה מזעזע לעשות הקשר רעיוני כלשהו גם אם הוא ציני (אם הבנתי נכון את דבריך)

זה לא "ציני"די"מ

מאיר רצה להציע "הקלות" כדי שחס ושלום לא נגיע ל"מדינת טאליבן"

"מדינת טליבאן" כפי שאני מבין את זה,הכוונה למדינה עם כפייה דתית שזה דבר שאני תומך בו.

ולכן אמרתי שאני בעד.

כמובן שאני בעד כפיית הדת היהודית ולא המוסלמית.

טליבאן בהקשר הנפוץ מכיל הרבה מאד תוכן שלילי ולא רק כפייהשואף לאור

בלי להתייחס לעצם המושג של כפייה בהקשר הזה,שזהו דיון בפני עצמו.

לא התכוונתי לציני בהקשר שחשבת,אבל הבהרת את דבריך כעת..

למה אתה בעד כפייה דתית?עלה למעלה
ככה ה' אמר.יזהר

אמצעי כפייה מקובלים בתורה: 4 מיתות בי"ד, מלקות.

אמצעי כפייה מקובלים בחז"ל: מכת מרדות, נידוי, חרם, כפייה לכיפה ועוד.

נכון.עלה למעלה
אבל בסופו של דבר אי אפשר באמת לכפות. זה בחירה של כל בנאדם.
בודאי שאפשר.די"מ
למה אני לא הולך ונוקם בכל הערבים שנמצאים פה אחרי כל פיגוע?
כי יש פה חוק שידפוק אותינזה בדיוק כפייה.

התורה האמינה בכפייה וחז"ל פיתחו את זה בהרבה (אם בית דין רואים שזה צורך השעה הם יכולים אפילו להרוג ללא עדים ואפילו על דברים שהם לא איסור)
השאלה היא מהי כפייהשואף לאור

להכריח לצורך העניין לקיים מצוות ללא אמונה בבורא עולם ובתורתו אינו דוגמא לשום "כפייה" שאנו מכירים בתורה למיטב ידיעתי,לדעתי אלו למעשה מושגים שונים והם מצריכים בירור עמוק.. המקום הנכון הוא בבית המדרש ומובן שלא כאן לכן אין אפשרות או יכולת לנהל דיון כזה

נכון,עלה למעלה
אבל יש הרבה מצוות שאף אחד לא יכול לכפות עליי גם לא בית דין. אף אחד לא רואה אם אני מתפללת,נכון? זה בחירה שלי. יש עניין גם לכפייה אבל גם עניין מאוד גדול לבחירה. אם אנשים לא היו בוחרים לשמור תורה ומצוות אז הם פשוט היו עושים רק את המצוות שכופים עליהם. לגבי הנקמה- אתה יכול ללכת לנקום בערבים, זה שאתה לא רוצה לשבת בכלא זה סיפור אחר.
בגלל שחלק אי אפשר לכפות לא נכפה מה שאפשר?די"מאחרונה
עם כל הכבוד הראוי לבחירה עוד מעט חג מתן תורה בו אלהים כפה עלינו הר כגיגית.

מה שבאתי להראות שמערכת אכיפה וענישה זה בהחלט דבר יעיל
לא כופים על כל דבר..סתמישוו
נראליי שבפועל זה בכלל לא הרבה מקרים.

מזה "מוטב יהיו שוגגין ולא יהיו מזידים"?!
אפשר ללמוד מפה שלא כופים על זה ..
זה לא מדבר בדברים שדוארייתאחנטרישש

כן, נכון. יפה ..סתמישוו
אבל הוא אומר את זה בהשלכה לדור שלנושואף לאור

מה שאתה אומר לא ניתן ליבוא ישיר ללא בירור הלכתי,יש כ"כ הרבה נסיבות ופרטי נסיבות שונים ומשונים

יש רק שתי סיבותדי"מ
א.אין יד ישראל תקיפה.
ב.אין סנהדרין
כי אני יהודי שמאמין בתורה גם זאת שבעל פהדי"מ
ובשניהם יש כפייה דתית
יפה ונכון.בת אדם

אומנם אי אפשר שלא לומר שיש מן האמת בטענות הללושואף לאור

נכון שהדוגמאות הללו יכולות להיות מוטעות,יש מקום לשלב מספר מועט של ילדים בתנאים מתאימים,אומנם אנשים ובמיוחד ילדים מושפעים היטב מן החברה שלהם,ומכל מקום יש צורך בשילוב וקידום של כל עם ישראל זה נכון ,אני מניח שזו שאלה של איזונים,וזו מלאכה לא פשוטה.

יש מקום לשלב את כל העם.מאיר.

אם אתה חושב שאתה הצודק ואתה רוצה להנהיג אז תן בראש ממה אתה מפחד?!?
מה יקרה לילד שלך?יתקלקל כי למישו בכיתה יש טלוויזיה??
ברור שצריך לעשות את זה בשלבים אבל יש מקום לשילוב כלל האומה...

זה לא קשור לצדקת דרך דעתניתשואף לאור

ההלכה היהודית מחייבת את כולם,יש בעם ישראל כל מיני קבוצות עם רמת הקפדה שונה על ההלכה וצריך להתייחס לזה בהתאם כאשר המגמה היא להעלות את כולם,אומנם מובן מבחינה תורנית ומבחינת האמת שכל יהודי מחוייב לקיים את כל ההלכה כי הוא הצטווה בזה.

מבחינת השפעה חברתית תרבותית אז בודאי שילד יכול להתקלקל בגלל הסביבה שהוא מצוי בה,זה קורה בהמונים גם לאו דווקא מבחינה דתית או לאו דווקא במסגרות דתיות,ילדים מושפעים בקלות,וכל שכן כלפי דברים מנצנצים.

דווקא אמרתי שיתכן שיש מקום לשלב מספר מועט של תלמידים שאינם באים מהרקע הממוצע של שאר הכיתה כאשר הם כפופים להלך הרוח הכללי של הכיתה,אך מובן שאי אפשר לערבב בצורה אקראית לא מאוזנת,מכיוון שאז ההלך השולט שהוא נניח קיום מצוות והקפדה על ההלכה יכול להשתנות בקלות.

בעולם יש הרבה פיתויים,וההשרדות של האדם מול אתגרים תלוי על החוזק הנפשי מידתי של האדם ועזרה מה' יש להדגיש,אבל אדם לא יכול להוביל את עצמו לנסיונות ולקשיים בכוונה,לא טבעי שתהיה כיתה מעורבבת של שומרי מצוות בהקפדה ושומרי מצוות למחיצה או בכל מקרה לא באותה רמה.הדבר כפול ומכופל כלפי ילדים שכמעט ואין להם מנגנון של ביקורת עצמית ועמידה על עקרונות,אלא מנגנון חלופי של משמעת הורית,אומנם כאשר הוריהם לא נמצאים בסביבה המנגנון הזה יכול להסדק בקלות.

לא אמרתי שאין מקום לשלב תוך איזון מסויים הרי לא יתכן שהציבור האמוני לא יקדם את עם ישראל ואת אלו שאף רוצים להתקדם.

וכל שכן כאשר שהוא מעודד את הציבור להתקרב,לקיים מצוות וכיוצא בזה,אז כשזה מגיע למערכת החינוך הוא לא יהיה מוכן לקבל אותם ? האבסורד נכון,אלא שלא נכון להציג את זה כתכנית עבודה פשוטה.. ולא נכון להגדיר תוכנית עבודה של שילוב בצורה שיכולה לפגוע קשות בתלמידים הנוכחיים שכבר כן הגיעו מרקע טוב יותר מבחינה דתית,אז מה שאמרתי הוא שמוטלת עבודה רצינית על המחליטים בדבר,לא נכון להמנע מכך אך גם לא נכון לשלב ללא הבחנה,זו עבודה קשה מאד

על יצר הרע שמעת?די"מ
מה הקשר בין זה שאני צודק לזה שהילד שלי יהיה מושפע מהטלוויזיה?
כן הוא יתקלקל כי למישהו בכיתה יש טלויזיה!מוריוש

אולי בתיאוריה הכל יפה אבל במציאות שאני רואה מול העיניים שלי ילדים שמצאים בכיתות פחות חזקות כדי "לקרב" או שהם מתקלקלים או שהם ממש מבולבלים- זה קשה!!

תחשוב על ילד קטן שצריך לעמוד מול לחץ חברתי, וחוץ מהלחץ החברתי- בטח שגם המורים בבית הספר הזה לא כאלה דוסים... ואז המורה אומר משהו אחד, בבית ההורים מחמירים משו אחר- זה מערער את כל הסמכות של המורה, ומבלבל את הילד!

לפני כל האידיאולוגיות צריך לחשוב על המציאות, מה קורה עם הילדים! אולי תקרב קצת ילדים אחרים (בדגש על אולי) אבל הילד שלך ינזק?!

נכן מצד שני מי שמשפע פולט- לא בלע כך זה אצל השלחם .....וכן -חנטריש

גרען תורני ..............אם כי יש מקרם שנם ?............

גושניק. אתה יודע מה הייתי יכול לעשות בשש דקות האלו?קמנו ונתעודד

בס"ד

אין לי שום בעיה שהילדים שלי ילמדו בתלמוד תורה ולא ישפיעו על החילונים, ולא אפגע אם הורים אחרים לא ירצו שהילדים שלהם ילמדו שם בגלל שאני לא מספיק טוב.

מאז ומעולם היו שכבות שונות בעם ישראל, מה רע לכם עם זה עכשיו?

ושתי אנקדוטות לסיום:

א. עפ"י הרמב"ם שש דקות זה הזמן הנדרש לאמירת ק"ש וברכותיה בבוקר.

ב. יש לי בתדודה שקוראים לה שרה יסכה.

אקח את הגושניק כמחמאהמאיר.

בכל מקרה את השתי שכבות הפכו המרכזניקים למיניהם לכמה שכבות ואליטות שונות
שתי שכבות בחברה זה עוד בריא 
אבל עם כל התתי מגזר שפתחו (כן כן המרכזניקים והר המור האשמים הבלעדיים)
זה לא בריא לחברה כלשהיא
הראשון שהבין שאין כזה מגזר דתי לאומי אלא זה אוסף אנשים עם שני אידיאלים גדולים ולא אידיאל אחד(כמו החרדים והחילונים של או תורה או עבודהנ)
היה בנט.ותראה ,בבחירות שלו הוא רץ על מפלגה לכל העם כי הוא הבין שהלייטים שלו יברחו לו לליכוד ויש עתיד
והמזרוחניקים הר המור ומרכז יקבעו לו את הרשימה ויצביעו למפלגות אחרות.
תראה מה שקרה בעם כשהיה שכבות
כך לדוגמא את המרד הגדול
העשירים האצולה והכהנים רבו בתוך העם עם הפשוטים שסבלו והתוצאות ידועות
נשמה אתה לא טוב מאפחד ותדע שגם אם הילד שלך תקוע בתוך חדר מבודד בבני צבי או ישלצ או אפילו פונביז הוא יחטא כמו תלמיד רגיל בישיבה בגבעת שמואל שוהם ומודיעין 
יש הבנה?

גושניק זה טוב, כל עוד לא מגזימים. פה, נלע"ד שהגזמת מעט.קמנו ונתעודד

בס"ד

אני לא מבין למה החלטת שאסור שתהיינה יותר משתי קבוצות שונות בעם, ברמות רוחניות שונות?

אני לא חושב ששייך לתלות את העניין במרכזניקים, כי זה היה ככה עוד קודם, אבל בכל אופן לא שייך לומר כאן אשמה, כי זה לא דבר רע.

אני לא מבין מה הקשר לבנט ולפוליטיקות, בכל אופן לי אין 'שני אידאלים' אלא רק אחד - עבודת ה'. בעיניי זה כולל הרבה דברים שמשום מה החרדים לא מכירים, אבל הכל זה רק עבודת ה'.

גם הדוגמא של המרד היא לא דוגמא טובה. מה שהיה שם הוא תוצאה של שחיתות ושל שנאה בין שונים. לא של שוני. ואת זה שאפשר לחלוק ולהיות שונים בלי שום משקעים שמעתי לאחרונה דווקא מהרב משה ליכטנשטיין.

בטח ובטח שאין קשר לעניין של חטאים. כולם חוטאים לפעמים, זה טבע האדם. אבל לא כולם לומדים תורה באותה מידה, ולא כולם מחמירים על עצמם חומרות נוספות של רשות.

בעיניי, טבעי ותקין אם בעם יהיו: א. עמי-ארצות. ב. בעלי בתים יודעי ספר. ג. אנשי תורה שמתפרנסים ממלאכה אחרת. ד. אנשי תורה שמושקעים לחלוטין בתורה. אין סעיה שהקבוצות הללו יחיו במקביל מתוך אהבה אלו לאלו ו'כשם שאני איני מתגדר במלאכתו כך הוא אינו מתגדר במלאכתי'. והאמת שאם תרצה אני יכול לחלק לך את ארבע הקבוצות הללו לתתי-קבוצות נוספות.

אם תשאל, לכל אחד מתאים תפקיד אחר, ולמה שאדם ייתקע במסלול מסויים שלא מתאים לו רק כי הוריו הגיעו משם? וזו שאלה טובה. אבל יש לה תשובה. קודם כל, אם לא תהיה שנאה ועוינות בין הקבוצות השונות, להורים לא תהיה בעיה לשלוח את ילדיהם לחינוך שונה מזה שהם קיבלו אם הם יראו שזה מה שמתאים להם. בנוסף, ברור שהחינוך והדוגמה שאדם מקבל מהוריו משפיעים עליו, ולכן הסבירות הבוגהה ביותר היא שהוא יישתייך לאותה הקבוצה שהם השתייכו אליה, ואם לא - כשיגדל יותר (גיל ישיבה/תיכון) הוא יוכל להתמקם מחדש איפה שיתאים לו. ועניין אחרון- אני חושב שיש להורים זכות להשפיע על חינוך ילדיהם על פי רצונם, ולכן להתאים את מקום הלימוד שלהם לדעותיהם.

אני טועה?

לא הבנתי אותך. אבל בכל אופן חילונים ועמרצים זה לא אותו דברקמנו ונתעודד

אי אפשר לקבוע מי צודק -צריך פרספקטיבה של עוד דור לפחותמאיר.

ברור לי שהרב משה צודקכאילו מוציא לשון

וודאי שאפשר שיהיה מספר אליטות-כתבתי לא מספיק טוב
אבל
אני מסתכל על עוד 20 שנה מהיום ומעניין אותי מה יקרה עם הציבור הזה
כבר כיום מתוך הארבע רמות הבסיסיות שלוש ושלושתרבעי חוטאים באינטרנט אל תשקרו על עצמכם ותגידו שלא
נתקדם,ההבדל הוא שעם הראשונים מדברים על הקבוצות של הילד השלישי והרביעי בסיפור פחות מדברים איתם בתיכון על הנושא הזה ואני בטוח שזה מתפוצץ איפה שהוא
אני טוען שכן,ישנם הורים שלא מודעים לכוחה של הטכנולוגיה במאה  ה21 ולכן אני חושב שלפחות בתיכון צריך להפסיקק את האליטות על פי תורניות בלבד
שוב,ימים יגידו מי צדק
גם הרב יהושע שפירא נאלץ להודות שעד שמוצאים פתרונות טכנולוגים לבעיות הטכנולוגיות צצות בעיות חדשות והם תמיד במרדף לא נגמר
זאת אומרת שהכול זמין.
מה הלאה?

אפשר ללכת איתך ולעשות גטאות ושילדים כמו בת"ת מורשה שאומרים בהלל הקטנים עם הגדולים יתפוצצו מצחוק חרדי גלותי מתבייש
ואפשר אחרת אפשר לנסות ולשנות את זה ע"י אמירה שכולנו באותה צרה ולכמעט כולנו יש מטרה להתקרב ל-ה' אז בואו נעשה את זה ביחד
משום מה אליטה נשארת אליטה ולא תסכים למהלך כזה למרות שרק בעיניה היא אליטה

ושוב סלח לי אם לא מובן או מוגזם
ותסביר לי למה הגזמתי בהודעה הקודמת ולמה זה קשור להיותי גושניק בפוטנציה?

תראה,די"מ
ברור שחסימה לא פוטר הכל.
אבל יש שני מישורים.
יש לעשות גדר להרחיק את האדם מהעברה (כמו שחז"ל עשו בכמויות,בשבת רוב הדברים שהיית רוצה לעשות ואסור זה דרבנן..)
ויש כמובן גם לחנך לאהבה ויראת השם.
שני הדברים חשובים.
כמו שאני לא ישים במטבח אוכל לא כשר אני לא יתן לילדים אינטרנט ללא חסימה.
אבל זה לא קשור!קמנו ונתעודד

בס"ד

החלוקה הזו לא נועדה למנוע מהילדים לחטוא. כשההורים שלי שלחו אותי לת"ת זה לא היה כדי שאני לא אחטא באינטרנט אלא למרבה ההפתעה כדי שאני אלמד תורה. (מוזר, מה? ללמוד תורה בתלמוד תורה... מה הקשר?)

בכל אופן, לגושניקים יש תכונות חיוביות רבות, וביניהן יש להם נטייה לעשות דווקא, להשתדל להראות לאנשים תמיד למה הדעה האחרת היא הנכונה, והיא הצודקת. כשזה בא במידה, זה מעולה. כי זה יוצר דיון. אבל אם מגזימים, מפספסים את הדיון ונוצר רצף של צעקות מצד לצד. כמו כאן.

מה רע באליטה?די"מ
מה זה "חבר" אם לא אליטה?

יצא לך לקרוא את דברי הרמב"ם על טהרה?
הוא אומר שכל העניין זה לפרוש מעמי הארצות.
וואו , יפה ..סתמישוו
נראליי שאני דיי מבין את זה מקרוב. שכוייח, עזרת לי.
בתור אחד שמתמודד עם הקשיים שלוטוביה2
אני יודע שאני פחות 'דוס' מהחברה בה אני חי ושהרצון להמשיך באותה חברה עוזר לי להשמר מליפול עוד יותר.
ככה שאני ממש לא מסכים איתך
זה מכוון אלי?!סתמישוו
סליחה טעותטוביה2
התכוונתי לסוף דבריו של מאיר
אוקי אז אומר משו מענייןמאיר.

אתה טוען שאתה ברמה נמוכה יותר והיית יורד עוד אילולא הרף הגבוה שהחברה הכתיבה לך 
אז קודם כל דוס זה מושג בעייתי 
סתם קשה לי עם  המינוח
האם מישהו שכל זמן שאתה רואה אותו לומד ומתפלל הוא יותר דתי ממך תן לי לחדש לך משו -ממש לא
האם זה שהחברה רואה אותו כדתי חזק בגלל אורך התפילה שלו אורך הציצית והפאות שלו העט בחולצה וכיפה ענקית 
או לימוד תורה מטורף אז אחדש לך -לא בטוח
אבל זה לא קשור

מעניינת אותי נקודת ההנחה שלך שאתה הצודק.שהקב"ה וההלכה היו רוצים שתחמיר עוד ועוד ושתסגף עם עצמך במקום לצאת ולהיות עם העולם
מה שאתה אומר כרגע זה אני מעדיף את האני האינדיבידואלי האישי שלי על פני הברירה של תיקון עולם במלכות שדי

זה ישמע יומרני אולי אבל אני באמת מאמין בזה שאלוקים לא רוצה שנסתגף ואני גם כמעט בטוח שכשנצא ונאיר לעולם האני הפנימי שלנו יתחזק יותר
אם כבר עכשיו יש בינישים שחיים בפוזה של חיצוניות כפונקציה של דוס או אהבת הבורא הייתי דורש מהם שיקחו את כישורי המשחק שלהם ויזיפו את הדתי הנחמד ויקרבו את כולם לאלוקים מהר יותר

שוב מהנסיון האישיטוביה2
קודם כל אני נראה דוס טרור - והלוואי שגם הייתי כזה.
שנית אני מבין שלא הבנת את כוונתי אז אני אשתדל להבהיר. ברור שלא כולם דוסים כמו שהם רוצים להיות (ואסיף שמי שחושב שהוא הגיע למצב האידאלי מובטח לו שהוא טעה בדרך - זה וורט של רבי נתן מברסלב - כי התכלית היא לנסות להתקרב לה' כמה שיותר. זה לא בהכרח בדרך של סיגופים, אבל מה שאני רואה אצלי ואצל אחרים שדברתי איתם על זה ברצינות, יש אנשים שזה מה שמקשר אותם - ויש אנשים שההמצאות בחברה כזו היא מה שמחזיק אותם. לכן אני בהחלט בעד חבורות שהתקרבות לה'.
(דרך אגב ברור לכולנו שהאנשים במקרה הראשון הם כאלו שלא הינו רוצים שאחינו הקטנים (וילדנו לכשיהיו) יתחנכו אצלם. רק שלך ברור שעדיף לשאוף למכנה משוטף נמוך ככול האפשר ולי ברור שעם ילדים שעוד לא עוצבו זה יותר קשה. אני חושב שהיות שברור שאני לא מתכטון להתנצל על כך שאני לא שולח ילדים לבית ספר חילוני כך ברור שאני לא אתנצל כל כל השקעה שהיא שאוכל לקחת
^^^^^די"מ
ויש תקופות שמה שמחזיק אותך בדת זה הלצאת מחבר'ה שאתה נמצא בה.
ככל שהחברה שאתה נמצא בה תהיה יותר פתוחה ומכילה ככה תיפול יותר.

כמובן שמי שכל חייו ככה זה בעיה,אבל לפעמים יש תקופות כאלה ולכן זה טוב.
לכן כתבתי את מה שכתבתיטוביה2
חיזקתי את דבריךדי"מ
חלש. דמגוגי.יזהר

אפשר לכתוב סיפור מרגש דומה, רק לצד השני, של הילד שאכן הושפע לרעה מהטלוויזיה של החברים.

^^טובי =][=
מה שיזהר אמר.

למען האמת, אני עדין מתחבטת בנושא. אני לא חושבת שיש דרך אחת ואני חושבת שיש אמת בשתי הדרכים גם בשילוב וגם בהסתגרות והרצון להוספת יותר קדושה.

ב"ה זכיתי ללמוד את הארבע שנים האחרונות במוסד
מהסוג האחרון שהגדרת, מהדוסים פאנטים שחותרים ליותר בעבודת ה', ליותר קדושה יותר תורה יותר טוב.

שנאתי את זה
אהבתי את זה
לא הסכמתי עם זה
ובו זמנית הסכמתי מאוד.
ואני עדין מתלבטת בנידון, אבל בפרספקטיבה של אחרי 4 שנים, סוף יב' אני מתחילה להעריך את זה יותר.

נכון, אולי זה לא אידאלי ויש צורך בחיבור לעם
אבל כעת, עכשיו, בש"ל שנה הבאה, במסגרת אחה"צ, בלימודים האקדמים וכו'
לא ביסודי ולא בתיכון.

יכול להיות שגם אם הייתי במסגרת אחרת הייתי מסתדרת, אבל בכל זאת, אני חושבת שקבלתי המון.
קבלתי שאיפה אמיתית לחיים של קודש,
לחיים של אידיאל,
שלא כל דבר שהוא נורמה הוא בהכרח נכון,
שאפשר ליותר גם בתרבות, בספרות, במוזיקה,
שלחץ חברתי יכול ללכת לכיוון חיובי.
ליותר צניעות, ליותר קודש.

נכון, כל עמ"י חשוב, אבל חינוך זה דבר שהוא מעל הכל, וללכת לחנך אחרים לפני שחנכנו את עצמנו זה פחות עובד.

אולי זה לא מושלם.
בטוח שזו לא הדרך המושלמת ויש מקום לשינוי.
אבל למלחמות שהיו נוצרים לי במקומות אחרים, במקום שלמדתי בו ביסודי, ובכלל- אין לי יותר מידי כוח.

חברה זה דבר שכ"כ משפיע, וכ"כ חשוב, וחברה חיובית משפיעה עלינו כ"כ הרבה טוב.
להיות בסביבה תורנית זה כ"כ פותח ומוסיף.

ובכל אופן, אני עדין מסייגת את דברי וחןשבת שיש מקום גם להליכה למקום פחות תורני במטרה להשפיע.
אחשלי לא קונה את הטלויזיהמאיר.

למעט מספר ערוצים מאוד מצומצם על כל ערוץ יש צנזורה  ולערוצים שלא נדרשת סיסמא
לעומת זאת בכל בית יש אינטרנט וסמארטפון ואיפה שלא יש בכיתה של הילד ושם המצב חמור פי כמה...
כל ילדון בכיתה ז ידע לפרוץ את הרימון או החסימה ככה שהטלויזיה היא באמת הרע במיעוטו
וולקאם טו המאה העשרים ואחד
המציאות השתנתה,אתה לא זקן גדול אולי קצת מנותק אבל עוד צעיר כדי שלא אצטרך לספר לך שהיום הכול מידי וזמין
ובמקום להתמודד ולהגיד יש פה בעיה של כולם ונטפל בה יחד עם כולם מעדיפים לברוח ולשים ילדים בגטאות כדי שיצאו לפנימיה ויעשו שם מה שחנוך דאום מספר
הייתי בחופי הכינרת בקיץ אינספור חבר'ה בגילאי כיתה י עד שיעור ב מכיל הישיבות ומכל הזרמים החל מתיכוניסטים ששומרים נגיעה רק ליד ההורים וכלה בבינישים שלומדים בישיבות הכי חרדיות בציבור הדת"ל שמעשנים סמים ואז מאבדים שליטה והסיפור גמור וממשיך בכל הבינים שהולכים ומתנהגים כאחרוני הפוקרים
אבל מה?!
טלויזיה????
זה כבר יהרג ובל יעבור...
לא יקרה כלום אם תישיר מבט לעצמך פנימה ולילד שיהיה לך עוד 15 שנה בגיל הרלוונטי ותגיד אולי טעיתי,
בכל מקרה לשבת על הכורסא בספה ולפלוט דמגוגיה נוו...לא יקדם אותנו
הגיע הזמן להבין שאפחד לא חסין מהאינטרנט ולהישיר מבט ולהגיד בוא נטפל בזה
אני ש/ם כסף איתך שאם אורי אורבך היה בחיים והיה מתקן את המאמר שלו הוא היה מתייחס באריכות יותר
לכל הטיפול הלקוי של מערכת החינוך הציונית דתית באינטרנט והפועל היוצא ממנו
גם בתורת החיים זה קורה ושנינו יודעים את זה .אתם עוד מנסים מעט אבל באמת מעט לקדם תהליך אבל תראה יום יבוא וכל הגטאות של השבבניקים בפוטנציה שגדלים בקרית משה יתפוצץ לציבור שלנו בפנים

והערה אחרונה
באמא שלכם אל תטרידו אותי כי הקצנתי עם התגובה הזאת...
הקצנתי נכון הכללתי גם נכון אבל זה חשוב  תלכו לדרך האמצע ככה נתאזן עם ההקצנה שלי והנאיביות של חלקכם
ועוד משו באמת קשה לכתוב ככה ולזכור שצריך לסנן כי זה פורום דתי ויש בו ילדים בני 13 מקווה שהצלחתי

אפשר לסגור פרצות. צריך לסגור פרצות.יזהר

הטכנולוגיה מתקדמת - והחסימות גם כן. מי שמאוד מאוד מתאמץ מצליח לפרוץ. אז מה? זה אומר שלא צריך לחסום? שטויות. חוסמים כמה שאפשר, מרחיקים את הניסיון כמה שאפשר.

נכון, צריך גם לחנך. זה לא סותר, ואדרבה.

ברור שחוסמים אבל...מאיר.

גם הרב יהושע שפירא נאלץ להודות שעד שמוצאים פתרונות טכנולוגים לבעיות הטכנולוגיות צצות בעיות חדשות והם תמיד במרדף לא נגמר
זאת אומרת שהכול זמין.
יש לך הצעה אחרת??
אני טוען שעם שילוב נכון ויותר פקיחת עינים יהיה קל יותר להתמודד 
לא מסכים?

לאטוביה2
ההזנחה של כל אלו שלא יכולים לפרוץ היא פשע.
ולדעתי לא 'כל ילד בן 12' יכול לפרוץ
דוגמה לעצימת עינים קלאסיתמאיר.

ילד בן 12 אולי לא
אולי בגיל 15 הוא ידע
בגיל 16 הוא יגלוש עם הוויפי על אינטרנט פתוח
ובגיל 17 הוא יראה מחבר
אל תדאג אחשלי 
המוחות הקרימינלים ביותר המציאו פתרונות
אין חסינות

אז מה אתה מציע?טובי =][=
בכל דבר יש רע.
אבל בזה שאתה פוסל את הכביכול טוב בגלל המצאות רע (ניתן לפרוץ)
אתה לא מועיל.

אזמה, שכולם יגלשו על פרוץ, וישלחו למוסדות פחות תורנים בגלל שבכל מקום יש בעיות?

מה אתה מנסה לומר?
אני מציע שיעלו את החינוך הכללימאיר.

יתחו עינים למציאות
ושלא כל הורה שלמד בהר המור יפתח בית ספר כל שנה כביכול יותר דתי

בפתיחת בית ספר אחדד על חשבון הבשני אתה אוטומטית מוריד את הערך של בית הספר
הוותיק יותר.

יש פיטרון תתפלאטוביה2
ונכון שהוא קשה ולא מוכח אבל הוא מה שיש וזה יותר טוב ממה שאתה מציע

ככול שדוחים את רגע ה'חשיפה' לאפשרויות האלו באינטרנט ככה 'קונים' זמן נוסף לחינוך. אתה בטח יודע שקשה יותר להסביר לילד קטן שכדי לא לחכות לממתק מאשר לילד גדול (דוגמה, לא תריב עם ילד בן2.5 שלא לאכול לפני קידוש ואם ילד בן 12 כן.)
אותו דבר בדיוק נכון גם על הדברים האלו - שאחרי שאדם נופל הרבה יותר קשה לקום מאשר אדם לא נפל. (אדם חכם יכול להמנע מצרות שגם 10 גאונים לא יצליחו להחלץ מהם) ובמיוחד זה נכון כשאדם מגיע לגיל 17-19. וקרוב במילה לחתונה או לפחות לחיפוש אחר בת זוגו - דבר שאכן עוזר עוד יותר
פיתרון מעולה.מאיר.

אני אישית מהיכרות עם המערכת חושב שזה בלתי אפשרי

תעשה בדיקה,אני עשיתי
תעבור בישיבות תיכוניות איזה שתבחר 
ותבדוק כמה נפלו וכמה יצאו מזה
אני מוכן להתערב על נתונים מפתיעים של רוב מוחלט

אני לא יודע אבל שוב טעותטוביה2
אנחנו דנים היפוטתית האם יש עניין להקים חברה סגורה עוד יותר
כמה מהילדים בישיבות התיכוניות גדלו בחברה שלכולם יש אינטרנט חסום? תיבדוק ותראה שבאחוזים אלו שיצאו זה יותר
בעיקר כי התשובה לשאלה א היא 0%
אני לומד בישיבה תיכוניתמאיר.

100% מהכיתה עם רימון ויש כאלה אפילו ק/שים יותר
אפילו ישיבה די טובה
נשבע לך שאני מדבר אמת ומכאב לב על הדור
ברוך ה רובנו במינית יצאנו מהמעגל הזה
אבל רק בגלל  רמים תותחים שלא מפחדים
וחלק בעזרת קבוצת צעדים אבל עזוב את זה ,זה דיון אחר וללא פתרונות אמיתית

לא הבנתי מה הטענות שלך.די"מ
למה זה שהגבולות פרוצים זה סיבה להסיר אותם לגמרי?
מזכיר לי חבר שאומר שבגלל שכל הרבנים שקרנים אז הוא אוכל כל כשרות אם אתה באמת חושב ככה אל תאכל אף כשרות
הישיבה כןטוביה2
החברה מהישוב/שכונה גם
אני יודע שזה נשמע קנטרני אבל אל תשכח שהיום גם בסרטים 'רגילים' יש מראות שה' ישמור. ולכן אני שואל עד כמה בשנים שזה מתחיל להיות חשוב (לפני התיכון - ואני יודע שהרוב אולי לא מרגישים אבל זה הגיל הפיזי ולכן ה'תת מודע פועל כבר מאז על 'פול גז')
ועדיין,די"מ
יש לישבות לכמה נופלים ועד כמה נופלים.
וגם יש חשיבות למה היחס בחבר'ה לזה.
אני נופל מלא ואני מניח שגם חברים שלי.
אבל ברור לי שזה נפילה בגלל החבר'ה הדוסית והסגורה שאני נמצא בה.
מי שמתכחש למצבו לעולם לא יצא משם.
תפסיק להתערב לאנשים בחייםדי"מ
או סתם לחפור
אם אתה חושב שלכל הילדים יש מוחות קרימינליים - אתה בבעיה קשה.יזהר

חסימת וויפי זה אלף-בית.

ולראות אצל חבר - זה ממש לא זמין כמו טלפון אישי שלך. חוץ מזה שאין שום סיבה שיהיה לו סמארטפון בגיל הזה. (אלא אם כן לכל החברים יש, וזו הוכחה נוספת כנגד הסיפור שלך בתחילת השרשור.)

עוד יותר מזהדי"מ
אם זה חברה דוסית סגורה הוא לא יעיז לבקש מחבר שלו..
ברור שלא כולם קרימינליםמאיר.

תעשה בדיקה תחזור עם תוצאות

היום כבר לא צריך להיות קרימינל גדול ואפילו לא להבין בטכנולוגיה

ודי"מ אתה קצת צודק בחברה דוסית לא יבקשו אחד מהשני
אני עדיין חושב שהיתרונות גוברים על החסרונות

מה הם היתרונות?די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך ד' בסיון תשע"ה 15:28
@@מאיר.
זה שטלווזיה זה נןרא ןאינטרנט ללא חסימה מספקת לא זה באמת בעיהדי"מ
אבל זה כי העולם התקדם מהר מדי.
שניהם בעייתים.
קראתי הכל ולהכל יש מקוםבחורצ'יק
ילד ממשפחה חילונית מסורתית שילך לממד
ודתי לאומי לממד תורני וככל שהבי"ס ראוי לשם תורני..הרי זה מעולה..
רק בלי התנשאות מיותרת.
בעצם לא הבנתי את הפאנטה של ה'זה'
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך