ריעות עולה לירושלים ונספחיםריעות.
עבר עריכה על ידי ריעות. בתאריך כ"ט באייר תשע"ה 12:10
עבר עריכה על ידי ריעות. בתאריך כ"ט באייר תשע"ה 11:59
מכירים את הסיפור הזה, רעות עולה לירושלים? הוא חלק מקובץ סיפורים- איך מבקשים סליחה, מאת אמונה אלון. (ואם אהבתי אותה כל כך בילדותי וגם עכשיו, כנראה שמשהו בשורש נשמתי מתאים אליה. אז אני לא סתם ילדה מתלהבת שמחפשת מודל לחיקוי)
ועכשיו שהסברנו את הכותרת, נעבור לתוכן
יצאנו מהאולפנא בשלוש ורבע כשאני מצויידת בהכל, כמו כל פולניה טובה. את הדבר העיקרי שכחתי: טישו. אבל בסוף לא נזקקתי לו אז זה היה בסדר. עלינו על האוטובוס, דחוסות ונרגשות כמו ילדות בכיתה ב', והתחלנו לנסוע בסביבות השעה ארבע. הופרדתי בכוח מהחברות שלי והושמתי בין בנות האליטה של השכבה. הן צרחו כל הדרך ועשו מלא סלפי, אבל בסוף הגענו לכניסה לעיר. פקקים, כמובן, אבל לא כמו מה שהיה בדרך חזור. עוצרים בגן סאקר, אני חשה צורך עז ללכת לשוק, לקנות אוכל טעים ולעלות את כל רחוב יפו עד למרכזית, לשבת על הרצפה בצומת ולקרוא כמה שיותר. אבל חברות שלי רוצות לכותל ואני היחידה שמכירה את ירושלים, אז החזקנו ידיים וחצינו את הכביש עם הכוונת חיילים. התחלנו ללכת ברחובות שאני לא מכירה, אבל היו קסומים מאוד. היינו בסוף של הבנות, ומסביבי מלא תלמידות של אמא, שאפילו זיהו אותי. נחמד. חברה שלי מחפשת את אח שלה בקדחתנות, השניה פוגשת אנשים מהסניף שלה, וארבעת האחרות ובכללן אני ממשיכות ללכת ברחובות הקסומים שאני לא מכירה. שישתנו מחזיקות ידיים כי אנחנו אוהבות אחת את השניה וכי אנחנו מפחדות ללכת לאיבוד. הנחמד הוא שכולן מחזיקות לי ידיים כי אוהבים אותי הכי וכי אני היחידה שמכירה את ירושלים. אנחנו ממשיכות ללכת ומגיעות לגוש הבנות הצורחות של אודי דוידי ודגלו המתנופף. מחליטות לעקוף את כולם ולהגיע ראשונות לכותל. חידה: איך עוקפים גוש בנות צורחות ונשארים ביחד? פיתרון: עושים רכבת! אז אנחנו עושות רכבת ועוקפות את הגוש. נזהרות לא לרמוס אף אחד ולשמור נגיעה מכולם כי כולם כבר מזיעים. הגענו לגוש האחורי של הבנים. אי אפשר פיזית נפשית והלכתית ללכת דרכם אז אנחנו עוקפות אותם דרך סמטה קצרה. נגמרים לי המים. כשיצאנו מהסמטה הגענו ללב השיירה של הבנים, אבל לפחות לא בגוש. הלכנו למדרכה כי הבנים על הכביש והמשכנו ללכת. חברה שלי פוגשת את אח שלה ואנחנו מחכות לה על המדרכה.
את פשוט בנאדם מתוקכישוף כושל
בס"ד

ואגב הילדה המתלהבת שמחפשת דמות לחיקוי

אני נגד דמויות לחיקוי זה מטשטש את האישיות קחי רסיסי תכונות שנראו לך טובות ותבני את עצמך לפי השקפתך במקום להיות חיקוי חיוור למישו
אני באמצע לערוך עכשיו.ריעות.
זו רק ההצחלה
וואה נקטע באמצעריעות.אחרונה
כשאהיה על המחשב אמשיך
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך