| שימו לב: החומר לבתי הספר הממלכתיים שונה מזה של תלמידי בתי הספר ממלכתי-דתי. |
|||
| 2.1 | החומר לחידון לתלמידי בתי הספר הממלכתיים |
||
| א. | לחידון הבית ספרי בראשית: כל הספר שמות: פרקים א'-ה', י"א-כ', ל"א-ל"ד במדבר: פרקים י'-י"ז, כ'-כ"ה, כ"ז, ל"ב יהושע: פרקים א'-י"א, י"ד, כ"ב-כ"ד שופטים: כל הספר רות: כל הספר |
||
| ב. | לחידון המחוזי – תוספת לנ"ל שמואל א': כל הספר שמואל ב': כל הספר מלכים א': כל הספר מלכים ב': כל הספר יונה: כל הספר |
||
| ג. | לחידון הארצי המסכם – תוספת לנ"ל ויקרא: פרקים י"ט, כ"ד, כ"ה דברים: פרקים כ"ו-ל"ד ישעיה: פרקים א'-ב',י"א-י"ב, מ'-מ"ה,מ"ט-נ"ח ירמיה: פרקים א'-ב', כ"ו-מ"ה הושע: פרקים א'-ג', י"א-י"ד עמוס: כל הספר חגי: כל הספר איוב: פרקים א'-ב', ל"ח-מ"ב עזרא: פרקים א', ג', ז', ט', י' נחמיה: כל הספר דניאל: פרקים א', ט', י', יב דברי הימים א': פרקים כ"ב, כ"ח-כ"ט דברי הימים ב': פרקים י"א-כ' |
||
| ד. | לחידון העולמי – תוספת לנ"ל יחזקאל: פרקים א'-ד', י"א, כ', ל"ג-ל"ט יואל: כל הספר עובדיה: כל הספר מיכה: כל הספר זכריה: פרקים א'-ד', ז'-י', י"ד מלאכי: כל הספר משלי: פרקים א'-ד', ח'-ט"ז תהילים: פרקים ק"כ- קל"ד' |
||
| 2.2 | החומר לחידון לתלמידי בתי הספר הדתיים |
||
| א. | לחידון הבית ספרי : פרקים כ"ו-ל"ד |
||
| ב. | לחידון המחוזי – תוספת לנ"ל שמואל א': כל הספר שמואל ב': כל הספר מלכים א': כל הספר מלכים ב': כל הספר ישעיה: פרקים א'-ב', י"א-י"ב, מ'-מ"ה, מ"ט-נ"ח ירמיה: פרקים א'-ב', כ"ו-מ"ה יונה: כל הספר |
||
| ג. | לחידון הארצי המסכם – תוספת לנ"ל הושע: פרקים א'-ג', י"א-י"ד עמוס: כל הספר חגי: כל הספר תהילים: פרקים ק"כ- קל"ד' איוב: פרקים א'-ב', ל"ח-מ"ב עזרא: פרקים א', ג', ז', ט', י' נחמיה: כל הספר דניאל: פרקים א', ט', י', יב דברי הימים א': פרקים כ"ב, כ"ח-כ"ט דברי הימים ב': פרקים י"א-כ' |
||
| ד. | לחידון העולמי – תוספת לנ"ל יחזקאל: פרקים א'-ד', י"א, כ', ל"ג-ל"ט יואל: כל הספר עובדיה: כל הספר מיכה: כל הספר זכריה: פרקים א'-ד', ז'-י', י"ד מלאכי: כל הספר משלי: פרקים א'-ד', ח'-ט"ז |
||
| 3. | לוח הזמנים לשנת התשע"ו |
||
| א. החידונים לבתי הספר: 5.1.2016, כ"ד בטבת התשע"ו | |||
| ב. החידונים המחוזיים: 16.2.2016, ז' באדר א' התשע"ו | |||
| ג. החידון הארצי בכתב: 27-28.3.2016, י"ז-י"ח באדר ב' התשע"ו | |||
| ד. החידון הארצי שישודר באינטרנט: 5.4.2016, כ"ו באדר ב' התשע"ו | |||
| ה. החידון העולמי – יום העצמאות: 12.5.2016, ד' באייר התשע"ו | |||
| ו. מחנה החידון העולמי: 3-16.5.2016, כ"ה בניסן - ח' באייר התשע"ו | |||
החומר לחידון התעדכן בחוזר מנכ"ל : והנה גם פה :ישראל12-$
החילוק לא מיוחד , על אותו עיקרון של 3 שנים שעברוישראל12-$
בבית ספרי זה בדיוק אותם ספרים ( עם שמות המקוצץ )
כנ"ל במחוזי
בארצי יש את דניאל
ובעולמי יואל ועובדיה במקום צפניה
אחח..|מתענג| איזה חומר...
~מישי~
ממש דומה לחומר בשנים תש"ע-תשע"ב. עם הרבה מתרי עשר...
גורם לי נוסטלגיה (וגם מזכיר לי שאני זקנה
)...
קיצור תהנו. למי שיעפיל לארצי- תלמדו טוב תרי עשר (באמת טוב) אבל אל תחשבו להזניח נביאים ראשונים, כי את זה אתם כבר יודעים וזה קל (מניסיון- זה ד-פ-ק אותי בחידון. זה הדבר היחיד חוץ מעזרא ונחמיה, אם אני לא טועה, שנפלתי פה בחידון הארצי).
תלמדו טוב ותהנו מכל רגע (או לפחות כמעט
)
תודה רבה!חידניסטית
חחח הם כתבו במדבר במקום דברים ושמות אחרי ויקרא .ישראל12-$
יופי שאין הפתעות או איזה חילוק מוזר...פלוני#$#
צריך ללמוד איזה שהם פרקים בע"פ?ה' אוהב אותך!
ואשמח לטיפים ללימוד..... ![]()
שבת שלום!!!
טיפים שלי בקצרה ( יש לי עוד זה מה שעלה לי )ישראל12-$
- לצבוע כל נביא בצבע אחר וכך לזכור על פי צבעים מי הנביא שאמר מה .
- לימוד עם טעמי המקרא
- לעולם לא להתאייש ותמיד לנסות שוב
- ללכת על זה בכל הכוח , מי שילך חצי קלאץ' גם התוצאה תהיה בהתאם וחבל .
- לשמוע הקלטות של תנ"ך עדיף הקלטות עם טעמים זה עוזר מאד לזכור בעל פה – אחד הטיפים היעילים ביותר .
- לעשות הרבה חזרות ולשמור על התמדה .
- לתמצת כל פרק אחרי קריאת הפרק .
- לנסות לזכור את כל הפרטים שבפרק – לזכור מי אמר ולמי נאמר משפטים שנמצאים בפרק , לזכור את המקומות ופריטים שנזכרו שם ,אישים, תאריכים מספרים וכל כיוצא בזה .
- בשלב העולמי מומלץ לתת דגש על פסוקי נחמה ופסוקים יפים , בדרך כלל לא ישאלו פסוקי פורענות זה גם לא ממש מתאים לשאול את זה בטלוויזיה לפני קהל .
לגבי הבע"פ עד המחוזי לא ניראה , יש סיכוי אפסי שישאלו שירות כמו דבורה או דוד השלמת פסוקים וכן מישעיה .
העיקר זה : משלי תהלים איוב בע"פ . שזה לפחות מהארצי
וואי... אני על סף יאוש מהכמויות של החומר...ה' אוהב אותך!
וממה שצריך לזכור....![]()
רק בזכות חברות שלי אני ממשיכה...
הי את! אל תתיאשי!!~מישי~
אני לומדת כי אני אוהבת, אבל זה עדיין מלחיץ וקשה מידי...ה' אוהב אותך!
אני ממש מתלבטת אם להמשיך, אין לי מושג פה כלוווום ואני מרגישה סתומה שאני בכלל חושבת על זה...
כל אחד מרגיש את זה בהתחלה.~מישי~
אה וגם, אל תתביישי. תנסי לענות על השאלות גם אם את לא יודעת טוב. הרוב בפורום הם חידונסטים וותיקים. הם ממש לא מייצגים את רוב המתמודדים. כשאני התמודדתי פעם ראשונה היה איתי בפורום מי שהיה בסוף חתן התנ"ך של אותה שנה וממש לא הייתי מההכי טובים שם (בלשון מעטה). לומדים ומשתפרים. אין לך מה להרגיש סתומה. באמת שלא. ב"הצלחה! אם את רוצה את מוזמנת לשלוח לי בהודעה פרטית את המייל שלך ואשלח חומרים שיש לי שעזרו לי בלמידה. מומלץ לקריאה .ישראל12-$
אני יביא את ה" אין יאוש שבחידון " על עצמי .
בכיתה ח החלטתי שאני מתחיל ללמוד תנ"ך וברוך ה' הגעתי בחידון חטיבה מקום 1 המשכתי שנה שלמה , קיבלתי 96 בבית ספרי של כיתה ט' ולא עליתי , הייתי מבואס והחלטתי להמשיך , בכיתה י' הייתי קרוב 2 נקודות מהמקום הראשון במחוזי . וב-יא שכחתי מה נשבר בדגון ונפלתי למקום ה6 . בכיתה יב התלבטתי אם ללכת או לא והחלטתי לגשת ולנסות במילא אין מה להפסיד הבנתי שאין מה להשבר מההפסדים. בין הארצי בכתב לארצי הפומבי הייתי ממש שבור בקושי רציתי לעלות על הבמה הייתי בטוח שהלך לי גרוע ולא זכרתי מה עניתי והחבר'ה סיפרו שהלך להם לא רע בבכתב ובסוף התברר שהיה לי מבחן מצוין.. אם הייתי מתאייש באחד מהשלבים הייתי מפסיד כפליים גם מיאוש וגם מזה שיכלתי לזכות ולא עשיתי את זה לכן חשוב מאד לא להבהל מהחומר . הולכים פרק פרק ולאט לאט זה נקלט , שראיתי את איוב פרקים לח-מב חשבתי שאין לי סיכוי לזכור את המילים האלה (זה לא עברית רגילה ) ואחרי כמה קריאות זה התחיל להקלט במוח , ככה זה שלומדים וחוזרים - מספיק חצי שעה עד שעה ביום בתור התחלה זה מצוין ואם שומעים הקלטות זה בכלל מצוין אחרי עשר פעמים ששומעים משהו אפילו אם לא ממש מקשיבים כבר זוכרים בע"פ שיהיה המון בהצלחה .
לא היה לי כח לקרוא הכליהודה פ.
רק ממה שתפס לי את העין. נדפקתי בארצי דווקא על ישעיהו..2 טעויות קריטיות בכתב.
לדעת אותם מעולה זה הבסיסי. דווקא עם תרי עשר היה לי פחות בעיה.
ויש שיטות ללמוד את משלי איוב וכד'
עוד טיפיםayalmataאחרונה
צריך לחשוב על מה שואלים בחידון (בעיקר מבחינת סגנון השאלות). בשביל זה רצוי לראות כמה חידונים (אם שואלים אותי- עדיף חידון ארצי כי העולמי נחשב ליותר קל מבחינת הרמה).
כדאי לחזור הרבה פעמים על החומר. בדרך כלל חושבים שאחרי חזרה שתיים יודעים הכל ועוד חזרה לא תתן כלום, אבל כמה שיותר חזרות יותר ידע.
להתרכז בחזרה! (המשך לקודם) הרבה פעמים אחרי שאתה כבר יודע את הטקסט שאתה קורא כמעט בעל פה, אתה לא שם לב למה אתה קורא וסתם "מבזבז" את החזרה. עדיף קצת פחות חזרות מרוכזות מאשר חזרות שאתה לא שם לב כמעט למה אתה אומר.
בנביאים אחרונים- רצוי מאוד, כדי לזכור את ההבדלים בין הנביאים לצבוע כל אחד בצבע אחר (ישראל, זה לא יפה להעתיק טיפ שאני קיבלתי ממישהו אחר) וגם באופן כללי ליצור הבדלים בלימוד (מלימוד בתנכים שונים, דרך ארוחת בוקר שונה וכלה בביצוע שכיבות שמיכה תוך כדי הלימוד
פשוט למצוא משהו מיוחד שעושים לכל נביא). כדאי גם ללמוד את אותו נביא ברצף הרבה פעמים ואם יש ממש כח (כן...עשיתי את זה פעם) להגיד לפני שקוראים פסוק להגיד את השם של הנביא. זה חופר אבל זה עוזר...
בנוסף- סתם ככה שימו לב שבתשבצים של הארצי רוב השאלות היו מדברי הימים. כדאי לבדוק מאיזה ספרים אוהבים לתת שאלות.
כדאי גם לבחון את עצמך מדי פעם על החומר כדי לבדוק שאתה באמת זוכר מה שאתה לומד. יש בפורום מלא שאלות שאפשר להשתמש בהן ולבדוק מה מצבך.
מצטער על החפירות, אבל בגדול מה שחשוב זה פשוט ללמוד הרבה ולאהוב את מה שלומדים.
עוד כמה טיפים:
http://tariel.co.il/?CategoryID=1696&ArticleID=1019
בהצלחה!
אייל
חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
פעיל?כלתתנ''ךבעתיד
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בעיקרון חובהבוקר אור
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
המילדת (של רחל)בת סוד
נדמה לימאריץאחרונה
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
נוסטלגיהאחו
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
אאלטחובה?
מי כונה איש האדמה?
....תות"ח!
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
תשובהיהושפט13
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
ישעיהותתן אחרית לעמך!
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
שרשור שאלותבת סוד
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?