רציתי לדעת מה דעתכם,...
בעיקרון השאלה לבנים, אבל בנות גם יכולות לענות.
יטבתהאני לא יכולה לדמיין שכל פעם שאהיה נחמדה לבנ"א הוא יחשוב שאני מתחילה איתו.
ותפסיקו להיות כאלו ילדותיים...
בחורה היא בן-אדם... - היא לא חפץ או אובייקט מיני - שכל איזה ביטוי שהיא מוציאה היא ישר משוייכת אליי או לפח-זבל....
זה כמו שנהג אוטובוס יחייך אליך שכשתגיד לו "בוקר טוב, ותודה רבה" על הנסיעה בכניסה לאוטובוס.
ואם כן שתהיה יותר ברורה
הן מייד צרחו: "אנחנו כן אשכנזיות", אז אמרתי : "איך יכול להיות?! אבל...הרי אתן ממש נראות יהודיות?!. הן השיבו: בתמיהה "מה זאת אומרת?! האם אשכנזיות לא יהודיות?!" ואז הסברתי שגם התימניות וגם הספרדיות לא יהודיות וגם המרוקאיות וגם האתיופיות וגם הרוסיות... אז שאלו, אז מי הוא יהודי?!, השבתי כלהלן:
התימנים לא יהודים.....
גם האשכנזים והמרוקאים לא יהודים.....
גם העירקים והאתיופים והרוסים לא יהודים.....
גם הערבים והפרסים לא יהודים......
גם הסודנים והאריתראים והתאילנדים והעמלקים......לא יהודים......
כשם שבני ישראל במצרים לא הפכו למצרים, כך יהודי גלות אשכנז לא הפכו להיות אשכנזים ויהודי גלות ספרד לא הפכו להיות ספרדים ויהודי גלות מרוקו מעולם לא הפכו להיות מרוקאים ויהודי גלות תימן ורוסיה מעולם לא הפכו להיות תימנים/רוסים.. בני ישראל (צאצאי שבט דן) באתיופיה, מעולם לא הפכו להיות אתיופים, בני ישראל (צאצאי שבט מנשה) בהודו מעולם לא הפכו להיות הודים...
אמור מעתה: בני עדות המזרח, בני עדות המערב (וגם עדות אשכנז ) בני עדות תימן וכד'...
אשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים וכד' הם לא ישראלים ולא יהודים...
ישראלי = רק מי שמזרע ישראל אבינו (ללא תלות במקום הלידה ו/או סוג האזרחות).....
יהודי = מי שמצאצאי בני ישראל ממלכות יהודה (השבטים יהודה שמעון ובנימין וכן כהנים ולווים שהיו במלכות יהודה)....
אבותינו בני ישראל היו במצרים וגם נולדו במצרים ואף אחד מאיתנו לא מהין לכנות אותם מצרים! הרי המצרים לא יהודים ואילו היהודים במצריים לא הפכו למצרים!.....
מדוע יהודי שנולד בספרד מכונה ספרדי? מדוע יהודי שנולד במרוקו מכונה מרוקאי?.....
מדוע יהודי שנולד בארצות אשכנז מכונה אשכנזי?.....
בפרשת נח למדנו כי: ובני נח שם חם ויפת .....
ובני יפת גמר ו...
ובני גמר אשכנז ריפת ותוגרמה.....
ובכן אשכנז הוא הנכד של יפת ואילו היהודים מזרעו של שם (מה זה אנטישמי?)......
ובכן אשכנז לא יהודי.....
יהודים שגרו בארצות אשכנז לא הפכו להיות אשכנז.....
בפרשת וישלח התורה מלמדת אותנו מי הם הצאצאים של עשיו......
למדנו שתימן ועמלק אחים והם הבנים של אליפז הבן של עשו, דהיינו, תימן ועמלק הם הנכדים של עשיו. לא יעלה על הדעת שיהודי מתימן יאמר אני תימני ועוד יוסיף את המלה גאה.....
מעתה אמור: בני עדות אשכנז או יהודי גלות אשכנז.....
ובני עדות המזרח.....
ובני עדות תימן ו/או יהודי גלות תימן יהודי גלות מרוקו, מגורשי ספרד, יהודי גלות רוסיה, בני ישראל מאתיופיה וכד'.......
הרי ברור שאשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים ומרוקאים ורוסים ואתיופים וסודנים ואריתראים ותאילנדים ופיליפינים וטורקים והודים וסינים לא ישראלים , קל וחומר שהם לא יהודים......
מהאמור לעיל ברור שהאשכנזים נולדו לפני התימנים (פער של 11 דורות).....
הן לא נרדמו בערך בשורה החמישית ? ![]()
את זה, וזה בסדר, הבנו את זה...
אני לא אומר שאתה לא צודק, אבל לנסות לדחוף את זה בכל מקום, במחילה, זה לפעמים קצת יותר מידי טרחני...
כל טוב וזה ללא שום כוונה לפגוע, רק להסביר שלא תמיד צריך "להיכנס" עם זה.
יום טוב 
ללא תלות במקום הלידה ו/או בסוג האזרחות
ותן טלואם אתה לא קולט - לא אמרתי שמה שאתה אומר לא נכון, אלא אמרתי שהוא לא שייך לדחוף את זה בכל מקום...זה מציק לפעמים ובטוח לא תורם לעידוד האנשים לדבר ככה... לא בצורה הזאת, מצטער.
אם הבחורה יותר מדברת עד שזה מגיע למצב של חשש שיחת נפש
יש על מה לדבר, בכל מקרה חושב שהיא מתחילה איתך ? אפשר לברר בצורה
נעימה.
למה חשש?
זה לא באמת קשור לשרשור...
אבל נגיד אני תמיד משתדלת להיות נחמדה ואני מדברת די הרבה...
אז אם יצא לך להתקל במישהי כמוני- תחשוש מפניה?...![]()
ותן טלבזכותם, הימין התעורר והשמאל הקיצוני עשוי להתפכח ולהבין שאלה שחשב שהם אוהבינו , בעצם התבררה האמת והתגלה שהם לא ממש.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
מה. הקשר. לכאן????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

מוטיבציהפחות או יותר

זה ממש משתלם לי ![]()
אוי ויי
אם יש את שלושת המרכיבים הבאים אז תשמח זה בכיוון הזה: נמשך ברציפות, התדירות גוברת, ישנה התקרבות אישית יותר ויותר(אינטנסיביות) , ולאורך זמן, אין הסבר אחר. רק נותר לאחל בהצלחה בהנחה שזה מתאים. ואם היא נוהגת כך ולא זו כוונתה היא מוזרה בלשון המעטה..ואם ישנן בנות שחושבות אחרת, כדאי שתחשובנה איך היו מפרשות התנהגות כזו של בנים..בהצלחה,
בס"ד
כבני אדם שזה משעשע לדבר איתם?
[בלי לפתוח את הדיון על שיחות בין שני המינים בבקשה.].
יש בנים שמדברים איתי בצורה נחמדה די הרבה, אני לא חושבת שאי פעם מישהו מהם התחיל איתי\יתחיל איתי.
אם אנשים סתם נחמדים אליי כי אני עובדת/לומדת איתם,
או שהם חברים של אחי/בנדוד?
הגיוני...
הם נחמדים ועל הדרך מגששים אם האופציה שזה יזרום ליותר מזה אפשרית
בס"ד
נגיד אני הרבה פעמים מדברת עם בן, חושבת אוטומטית אם יש סיכוי, אם לא אני פשוט מוחקת את האופציה מהראש, הוא לא רלוונטי לי ומאותו רגע אני מדברת איתו בלי קשר לזה בכלל.
אם זה כן עלול להיות רלוונטי אז זה תלוי במצב.
לרוב אני עדיין אכניס לעצמי לראש שזה לא רלוונטי, אבל זה כבר עניין של סיטואציה.
אבל אם זה קורה באופן אוטומטי זה לא עניין של "מתחילים איתך" זה עניין של תוך כדי הנחמדות קפצה מחשבה שאולי זה יכול לקרות..
וזה כבר לא מפריע לי אא"כ הוא מסבך את זה.
כל עוד זה בצורה זורמת לא אכפת לי...
אבל לחשוב שמלכתחילה כל אחד מתחיל איתי?
זה מוגזם.
ואני לעולם לא אחשוב ככה אז מחילה אם אתם כן, יש מצב שאני אזרום סתם כי אני זורמת 
בנות לא מתחילות.
הן נותנות לך את האופציה להתחיל איתן.
כדי שתמיד תהיה להן את האופציה לחתוך בלי לצאת אשמות שהו התחילו, סוג של הכל בגללך כזה..
סתם..
אני לא חושד כל עוד זה חד פעמי . אם היא עקבית אז כן
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳