שינוי השקפהעיוני
יש פה אנשים ששינו השקפה בצורה חדה?
כנ"ל גם לגבי נושא מסויים לדוגמא היחס למדינה וכ"ו.
מה גרם לשינוי?
במה הוא היתבטא?
התנצרתיאריק מהדרום
סתם.
עברתי שינוי די חד, זה נבע מאכזבה מהרבנים שלי בעבר בעיקר וזה התבטא בהחלפת רב.
מזכיר לי בדיחה..בן של מלך
ב"ה
אבל אני אתאפק בגלל קדושת המקום (צוחק בשקט)
נשמע מעניין.....חנטרישש

כןאלעד

למשל..חשבתי שמגזר מסויים ארכאי מנותק ולא אטרקטיבי בעליל

עד שהכרתי כאן דמות מסויימת שהפכה את ההסתכלות שלי מקצה לקצה

איזה מגזר?די"מ
הדל''יטוביה2
<ציני>
*כשהייתי צעיר הייתי ממלכתי קיצוני. אני זוכר שבעוונותיי עברתיחסדי הים
ליד בית המשפט העליון, ושיבחתי אותו לפני חבר שלי.

בהדרגה לאט לאט שניתי את דעתי. אכתוב כסדר, מה גרם לשינוי זה נגרם מ: 1. התבוננות והתעמקות במקורות תורניים. 2. חשיפה למציאות בכלל, ובעיקר למציאות בגירוש גוש קטיף, ולמציאות שחוויתי על בשרי עם הערבים והנוצרים במזרח ירושלים והתפקוד של הלקוי זרועות השלטון במציאות. 3. שמיעת טענות הרבנים משני הצדדים.

דעתי עדיין מורכבת, אבל זה התבטא בכל התפקוד שלי כלפי אנשי שלטון עוינים, וכלפי הערבים, וכוהני הדת הע"ז של הנוצרים.

*כשהייתי צעיר לא ראיתי חשיבות בלימוד אמונה, רק למדתי מוסר. הייתי חותך משיעורי אמונה בישיבה שלי, ולא ראיתי חשיבות ברב קוק זצ"ל.

אחרי זה כשהתחלתי לקרוא ספרי ראשונים באמונה וחקירה התחלתי להימשך אל האמונה. התחלתי גם לקרוא את ספרי הרב זצ"ל, ומאוד אהבתי אותם. הבנתי שהבעיה היה יותר שפחדתי להיחשף לזה, וכן המורים שלימדו לי את זה לא לימדו בצורה טובה בעיניי, אז פשוט התגברתי על הפחד, והחלפתי מורים.

זה התבטא שפשוט נחשפתי לאור המתוק בספרי אמונה וחקירה וברב זצ"ל, ולהתנגדות חלקית ללימוד המוסר, על אף שהמשכתי ללמוד מוסר באופן המתאים והנכון בעיניי.
כן..צריך עיון
לפרט? לא באלי...
מה בקטע של לעזוב תדת?חנטרישש

לא, השקפתי ביחס לאסקימואיםצריך עיון
<צ>
באמת? אז מהי השקפתך החדשה לגבי אסקימואים?שוקולד לבן

בלתי מזיקיםצריך עיון
ברובם
מזכיר לי, בגללך ובגלל בקצרה קראתי את מדריך הטרמפיסט לגלקסיהשוקולד לבן

והתאכזבתי

וסליחה מהפותח על הניצלו"ש

הם לא משאירים את הסבתות להיאכל ע"י דובים?חכחעחילםכ
זה נשמע לי מזיקים למדי...
זה בדיוק השינוי שעברתי..צריך עיון
הבנתי שרוב הזמן ולרוב האנשים הם בלתי מזיקים, ורק לעיתים רחוקות לוקחים איזו סבתא לדובים...
חנטריש על מלא...חכחעחילםכ
אוף,זה לא מסמן לי (התראות מקולקלות,מרחם על משה...)חכחעחילםכ
למרות שאני חושד שאתה רק מתחזה ל@דתל"ש
זה לא תייגצריך עיון
למה אתה חושד? מה אתה מגדיר דתל"ש?
אתה נשמע לי מאמין בהכחשהחכחעחילםכ
אבל לא אפריע לך להכחיש
יכול להיותצריך עיון
אני עוד לא הבנתי מה זה בדיוק אמונה..
פירוש המילה אמונה הוא אמתאיל אחר

כך היא מופיעה במקרא פעמים רבות בספר תהלים, שלפי ההקבלה שבחלקי הפסוקים רואים שזה הפירוש. עיון קצר בקונקורדנציה מבהיר זאת.

יש שהאמת מודעת ע"י הכרה במסורת שאין בה פקפוק, ויש כאלה שזוכים להעמיק יותר בבירור וההכרה נעשית יותר עצמאית. ככל שאמות המידה שלך יותר אמיתיות, אתה יותר מתקדם לקראת היעד. מי שרוצה בי"ס לאמונה ילמד בשלב ראשון את אמונות ודעות של רס"ג. הוא סוקר שם בביקורת מגוון רחב מאוד ומממצה של אמונות ודעות, וכך רואים שהאמת אמנם מצויה.

אנשים לרוב מפחדים להיות מחויבים לאמת, או לד' אמות של הלכה, ולכן הם בורחים מהתמודדות ישירה. 

בהצלחה

תשובה פשטנית מידי למקרה מסובך מידי.כמו צמח בר
כן.סתם אחת
קרה כשהתחלתי לצאת מהבועה שלי ולראות את המציאות בעצמי ולא דרך עיניים של הורים/ מורים.
דווקא אצלי כשיצאתי מהבועה, ראיתי שהוריי צודקים בכמהחסדי הים
דברים שהיה לי אי-הסכמות איתם.
בטח, ההשקפה לא שונתה רק התחדדה~א.ל

הוא שאל על שינוי משמעותיצריך עיון
מבחינתי זה משמעותי..~א.ל

שינוי השקפהנולאית

בס"ד

הוא דינאמי ולא מוגבל לאירוע מסוים או לגיל מסוים אלא מתרחש כל החיים, יש מקרים 'ששוברים' את מסגרת החיים הרגילה וגורמים לאדם לשנות את אורח חייו, את השקפותיו ואת הדרך שהוא מסתכל על החיים שלו בצורה יותר מהירה וחדה,
אבל לרוב לדעתי כל חיינו מתרחשים אצלנו שינויים מחשבתיים, בגלל הגיל וניסיון החיים, בגלל החברה שאנחנו מסתובבים בה(זה משפיע.. מה לעשות) בגלל רעיונות שאנחנו נחשפים אליהם, בגלל אירועים שקורים לנו ושאנחנו נחשפים אליהם,ועוד סיבות.

לדוגמה, באופן כללי הייתי ימנית לפני שהתחלתי לכתוב כאן בפורום, והדברים שאני חושבת עכשיו לא שונים בהרבה ממה שחשבתי לפני שהתחלתי לכתוב כאן, אלא שהדעות שלי נהיו יותר מחודדות, יכול להיות שאני הרבה יותר פחות ממלכתית ממה שהייתי לפני שנתיים אם זה בגלל הדיונים כאן שגרמו לי לחשוב קצת יותר ולשים לב קצת יותר, אם זה בגלל שפתאום יוצא לי להכיר אוכלוסייה קצת שונה שלא ממש יוצא לי לדבר איתה אם בכלל ביום יום למרות שאני מתנחלת

רע לרשע ורע לשכנו, טוב לצדיק וטוב לשכנו

אני חושבת שהרבה מההשקפות עולם בכלל, מושפעות מהחברה שבה האדם נמצא, אני זוכרת שלפני כן כשהייתי בפורומים של נוער חילוני אפילו שהייתי דתייה, האנשים, הדיבור,
ערכים משכו אותי לכיוון החילוני והמערבי.
וכן להיפך, אדם חילוני שמאלני שיקרא כאן וישתתף בדיונים והכול, גם אם לא יהפוך לימני ודתי, וגם אם עדיין ישאר חילוני מאלני עדיין ישתנה בו משהו.

בהצלחה בדרך
ברור, לכן שאלתי על שינוי עקרוני, חדעיוני
בד"כ מתבטא גם בדברים מעשיים
לצערי הרב לאטנגענס
למה לצערך?נקודה טובה
אם אתה מצטער, למה שלא תשנה את זה?
חחח כי אני חושב לעצמי שאני בהשקפה נכונהטנגענס
ואין לי צורך לשנות אותה. אני מאמין בדרך שבה אני הולך
אבל צירוף מקרים מפליא שזו גם הדרך בה חינכו אותי
וזה קצת מבאס
כי מי אמר שאם הייתי גודל במקום אחר הייתי מגיע לאותם מסקנות?
אם הייתי גודל במקום אחד ובוחר לחיות בדרך שונה בתכלית
אז הייתי יותר רגוע שזו הדרך האמיתית
^ סליחה מהפותח- החתימה..... וואי יפה!...נפש חיה.

תודה טנגענס
לגמרישוברת גלים

אחרי משבר רציני

ואני מודה לקב"ה כל רגע וכל דקה על זה.

במה זה התבטא?

וואו, סיפור ארוך

פעם הייתי נגד מפגשי פורוםעוגי פלצת
מה שהוביל לשינוי הוא שגיליתי שיש פה אנשים נהדרים
שחבל לא להכיר
אכן.יזהר

גם ביחס למדינה, וגם בעניין של מעורב-נפרד. כמובן שבעוד הרבה דברים, אבל אלו המרכזיים שניתן להגדירם "בצורה חדה".

מה גרם לשינוי? גירוש גוש קטיף, יחד עם כל התהליכים שלפני ואחרי. כולל עמונה.

היחס למדינה היה מוקדם יותר, ועניין המעורב-נפרד בא אחר כך, 

בנושא היחס למדינהאיל אחר

השינוי ההשקפתי אצלי הסתמן במפגש שלי עם משנת הרמב"ם. בסוף הלכות מלכים הוא כותב, שמה שאמרו חכמים בעניין הקץ הוא לפי הכרע דעתם והבנתם את דברי הנביאים, אך אין מסורת ברורה על סימני גאולה כל שהם. לכן גם בדורנו, כשהסתמכו על מאמר חז"ל על קץ המגולה, אין כאן אפשרות להכרעה שאכן אתחלתא היא. לכן לא ברורים לי התבטאויות של רבנים ציוניים שמתייחסים אל מדינת ישראל כאל בית שלישי, ועל סמך מה אנו מתחננים בתפילה תוך קביעה שמדובר בראשית צמיחת גאולתנו.

יש גם שאמרו שלא אנו נאמר לה' איך להביא את הגאולה, אז הדברים יפים גם לקביעה החד משמעית שאכן מדובר בגאולה. 

לא דבר קל הוא בעיני מה שאמרו חז"ל ואף רבני דורנו, אבל כל אדם הוא בר טעות. 

לשיטתך גם משה רבנו יכול לטעותטנגענס
לשיטתי, משה רבנו היה נביא ודבריו על-פי ה'איל אחר

וה' לא יכול לטעות. אך אם נביא נמנה בסנהדרין להכרעת הלכה, אין לו משקל עדיף על חכם אחר. לא בשמים היא. והסנהדרין יכולים לטעות ועל זה מביאים פר העלם דבר של ציבור - על הוראה שהתבררה כלא נכונה. אנו מכריעים הלכה על-פי סנהדרין כי אנו כפופים למצוות ועשית ככל אשר יורוך, ולא בגלל שהם לא ברי טעות. ברם, בנושא הזה כתב הרמב"ם, על אף הדרשות הרבות, שאין הכרעת הלכה!. עיי"ש.

להזכירך, אנשי דת שלא יכולים לטעות אינם שייכים לדת היהודית.

אז גם הרמב''ם יכול לטעותטנגענס
לא הבנתי את הקו הלוגי שלך..
יש פה מחלוקת רבנים בהשקפה
תחליט איזו השקפה נראית לך יותר הגיונית
ביטוח אין בשום מקום
הרמב"ם לא התימר לבשר לנו מתי ואיך ניגאל.דבש חריף
בשונה מ...
כל מי שאמר זאת זכותו. ורק הוא לא יכול להוכיח את זה. כי דבר ה' סתום בנושא הזה.
והרמב"ם אמר שלא צריך להתעסק בנושא.
בדיוק!איל אחר

קודם כל יש מחלוקת, בין הרמב"ם לאחרים, האם יש לנו נגישות לנושא זה  מהמקורות התורניים. 

הוא באמת טעהדי"מ

לכן הוא לא נכנס לארץ

בשר זה רצח!חכחעחילםכ

תפסיק לשחוט פרות 

צ-יאכבדים.

לכאורה הרמב"ם מדבר על תקופת משיח בן דוד, לא עלחסדי הים
תקופת משיח בן יוסף, יש חילוק גדול ביניהם כמו שמאריך הגר"א בהערותיו שם ובעוד מקומות.

תקופת משיח בן יוסף יותר תלוי במעשינו, כך שלא שייך להגיד שלא בא, צריך לבדוק אם התקיימו במעשינו חלק מהדברים שתלויים בתקופה, ואכן הטענה של הרב קוק זצ"ל ועוד שחלק התקיים.
התקיים או לא.. נכון לשניה הזו אנחנו לא במצב אידיאלידבש חריף
ולא משנה מי אמר מה זאת המציאות
יש שלבים בגאולה. זה היסוד של כל תורת הגר"א בגאולהחסדי הים
למי שמכיר, והתקיימו כבר חלק מהשלבים ע"י מעשינו.
יש לנו הלכה שקובעת מה האידיאל..דבש חריף
והיו הרבה מחכמי ישראל שטענו ועדיין טוענים שאנחנו בשלב של גאולה. אין פסול בלטעון. אין לזה שום משמעות. ולא משנה מי אמר. אין לזה ביסוס. מדינת ישראל יכולה להכחד כמו שהיא יכולה להגיע למימוש הלאומי דתי שלה. אין לנו שום השגה במה יהיה.. רק במציאות. ועכשיו אנחנו לא באידיאל. אתחלתא דגאולה זאת ססמה יפה..
יכול להיות שזו עוד נקודת מחלוקת בין הגר"א לבין הרמב"םאיל אחר

לפי הרמב"ם אין לנו אפשרות לדעת על שלבים.

אני באמת לא מכיר את תורת הגאולה של הגר"א וקשה לי להתייחס לנושא. אומרים שהתלמידים של הגר"א באמת עלו לארץ, כדי להניע את הגאולה. יש גם היסטוריונים שסוברים שלולא עלייה זו של תלמידי הגר"א, השיבה של העם היהודי לארץ לא היתה מתרחשת.

לא דבר קל הוא בעיני שזכינו להגיע לכאן, אבל השאלה אם זו אתחלתא דגאולה נשארה פתוחה. לפי הרמב"ם. אין לנו אפשרות לדעת זאת. וכמו שכתב דבש חריף בשרשור, לפי הרמב"ם ההתעסקות בשלבים אינה מביאה לידי יראה ולידי אהבה.

ולעניין מה שתלוי במעשינו כבר נאמר: "כי הו א-לוהינו ואנחנו עם מרעיתו וצאן ידו היום אם בקולו תשמעו. אל תקשו לבבכם... והם לא ידעו דרכי...". 

הגר"א מסביר שהרמב"ם רק מדבר על שלבי משיח בן דודחסדי הים
וכמו שמשמע בדברי הרמב"ם עצמו.

אפילו הרמב"ם בעצמו נותן קץ לחזרת הנבואה שהוא אומר שיהיה שלב לפני משיח בן דוד, באיגרת תימן.
הוא גם אומר בפירוש המשניות לסנהדריןאיל אחר

שחזרתה של הסנהדרין תהיה מעט לפני ימות המשיח. הוא אומר שמלך המשיח הוא נביא, וע"כ המסקנה מיזה שהנבואה צריכה קודם לחזור. הנביא מוכר כנביא על-פי אמות מידה הלכתיות, ואולי בגלל זה צריכה קודם לקום סנהדרין. אך אין בהצבתם של תנאים כדי לשרטט שלבי גאולה מתוך היתלות במאורעות מסוימים ולומר: מכאן הכל מתחיל. גם לא מצאתי ברמב"ם רמז לכך שאם עושים פעולה מסוימת, אז מעוררים את פעמי הגאולה.

לא באתי להוכיח מהרמב"ם שהוא סובר שעכשיוחסדי הים
הגאולה, כי אכן לפי זכרוני אין הוכחה לכך. רק באתי להגיד שמהרמב"ם אי אפשר להוכיח הפוך שעכשיו לא התחילה הגאולה, כי כל מה שכותב שאנחנו לא יודעים זה על תקופת משיח בן דוד, ולא על שלבים לפני. הוא יכול כן להסכים שעכשיו הגאולה או שלא, אין הוכחה. כך שהוא לא שייך לדיון, ולא הבנתי מה הוכחת ממנו בהודעה הראשונה.

יש לנו את הגר"א שאומר דברים מפורשים, ואנחנו סומכים על פיו.
כל מה שרציתי לומראיל אחר

זה שהאמירה בתפילה  "ראשית צמיחת גאולתנו"  מנוגדת לשיטתו של הרמב"ם, שהוא ראשון חשוב, ואינה מנוגדת לשיטת חז"ל. ההשקפה ששלטת היום בציונות הדתית ניזונה ממקורות אחרים עם תפיסות אחרות הן באופן ניתוח מקורות חז"ל והן בהשקפתם, כמו שהיטבת להבהיר.   

עדיין לא הבנתי, איפה יש משהו מנוגד לזה ברמב"םחסדי הים
בסוף הלכות מלכים הוא מדבר על תקופת משיח בן דוד, ואכן על זה אי אפשר להגיד בבהירות שזה בא, ואפילו אי אפשר להגיד שזה עומד להגיע (כי גם אם גאולה קודמת הגיע, אתה לא יודע כמה זמן זה גאולה זה ימשך.)

אבל בתקופות הגאולה שקודמת, מי אמר שאי אפשר להגיד בבהירות. איפה יש משהו ברמב"ם שסותר?
הרמב"ם לא ידע איך ניגאל..דבש חריף
הוא גם לא ניסה לכתוב איך כי בשונה מ... הוא לא כותב משהו שהוא לא מבין בו.. רק כתב אידיאל..
ראשית, אני רוצה להבהיר שכל מה שאני יודע על תורת הגאולה שלאיל אחר

הגר"א זה ממך. לפי מה שתיארת היסוד של משנת הגר"א בנושא זה שיש שלבים ידועים מראש לגאולה. אולי לא כל השלבים ידועים, אבל נוכל לזהות חלק מהם. זה בדיוק מה שסותר את הרמב"ם. הרמב"ם אומר שלא נוכל לזהות לעולם את השלבים או חלק מהן. יש תנאים שמאפשרים כמו חזרתם של הנבואה והסנהדרין, אך הם אינם שלבים בהתקדמות לקראת הגאולה. זוהי אבחנה מאד יסודית ויש להבין זאת.

בעניין מה שכתב באגרת תימן, הרמב"ם כותב באגרת אחרת בה הוא אומר את דעתו בעניין האסטרולוגיה (גזרת הכוכבים), שיש וחז"ל חרגו מהדעות המקובלות בשל צורך שעה. כנראה שמה שהוא כתב שם, שאכן סותר בעליל את מה שהוא כתב על חישובי קצים בהלכות מלכים, היה לצורך שעה, כפי שכתב "דבש חריף". כל זה כדי להפיס את דעתם של התימנים על מנת שיסיחו את דעתם ממשיחי שקר וכזבנים למיניהם. ראה כמה הוא מסייג את הדבר ואפילו מסתייג ממנו. עיי"ש. ועוד עיי"ש על לימוד הזכות שהוא מלמד על רס"ג שגם הוא נהג באותה דרך. 

אגב,החילוק בין משיח בן יוסף לבין משיח בן דוד לא זכור לי מכתבי הרמב"ם, אשמח אם תאיר את עיניי.

הרבמם לא אומר שלא נדעטוביה2
הוא אומר שיש שני שלבים (הראשון מחולק לשניים). א. התחלתה דגאולה בלשונו של הראי''ה שכמו שהרמב''ם כותב זה החזרת העם בתשובה ושלטון יהודי וכו'. (שלב נוסף זה משיח ודאי בלשון הרב''ם וזה כבר כולל את בית הקדש וכו') ועל זה אין הבדל בין ימנו לימות המשיח אלה 'שעבוד מלמלכויות'.
ו-ב. השלב הבא (הגאולה האמיתית והשלמה כמו שחבד מגדירים זאת),שזה כל הנפלאות המופיעות בנביאים ועל זה אומר הרמב''ם שזה אנחנו לא נדע איך יקרה עד שיקרה
בדוק שוב מה שכתוב ברמב"ם בסוף הלכות מלכיםאיל אחר

מלך שהוא בחזקת משיח הוא מלך מבית דוד שעדיין לא הוברר אם הוא מלך המשיח או שהוא כשאר מלכי בית דוד הכשרים. משיח ודאי הוא מלך מבית דוד שבימיו יתגשמו כל חזונות הנביאים. אין פה שני חלקים, אלא אפשרויות שונות של התרחשויות עתידיות. יכול להיות ששתיהן יתרחשו ולא משנה הסדר.  יכול להיות שרק אחת מהן, זו המובטחת, תתרחש.

השלב הבא שאתה קורא לו הגאולה האמתית והשלמה כלל וכלל לא נמצא ברמב"ם. הדבר היחיד שיהיה בו שינוי סדרי הטבע הוא תחיית המתים, ואין אנו יודעים באיזה שלב זה יקרה.

כללו של דבר: אין ברמב"ם תורת שלבים וכאן ההבדל המהותי בין דעתו לבין דעות אחרות בעניין.

אל תערבב את הרב קוק עם הרמב"ם, אין שני שלביםדבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ז בסיון תשע"ה 21:47
כמו שאין שלב אחד. אין כלום עד שלא יוכח אחרת.
אצל הרמב"ם אין גאולה ומשיח כמו של החסידות והרב קוק. יש אידיאל. האם אנחנו בו או לא?
קיומו של 99% מהאידיאל לא מחייב משיח או מלוכה רק 1% אחד והוא לא משמעותי בכלל מבחינה מהותית תורנית. אולי לאומית (מלחמות וכו',) יש מצוה להמליך מלך אבל אם נתבונן אין למלך משמעות מבחינה תורנית. השפעה מבחינה תורנית היא מהותו של העם היהודי. (דוגמא ברורה היא בר כוכבא שניקרא משיח, והרמב"ם חזר בו מהלכות תשובה בהשקפתו על המשיח.

הוא מחייב מציאות, מציאות שאין לנו מושג איך היא תתממש. הרמב"ם כתב את האידיאל ולא איך הוא יתממש כי גם הרמב"ם לא יודע. הרמב"ם סובר שעדיף לראות משחק כדורגל מלדבר על מה שאתה קורא "גאולה".
נכון שמהות הגאולה היא מלכות ה', ואפשר לעשות תשובהאיל אחר

גם בלי מלך באופן תיאורטי. באופן מעשי עם שלם הולך בכיוון אחד, רק אם יש מנהיג שמלכד את כולם. הרמב"ם מדבר בצורה הרבה יותר ישירה, ואומר שמלך המשיח יכוף את העם ללכת לפי משפט התורה. לא הייתי אומר שזה פרט שולי. אין כאן רק קיום של מצוה בודדת מדאורייתא של המלכת מלך, אלא העמדת הדת כולה על תילה.

אין אומתנו אומה אלא בתורותיה, ולכן התוכן הלאומי הוא דתי במהותו. במלחמה הלוחם צריך להפנים בתודעתו שעל ייחוד ה' הוא נלחם. דוד היה מלך שעשה משפט וצדקה לכל עמו, האם אין לזה משמעות מבחינה תורנית? הרי בזכות זה זכה דוד למה שזכה. למלך יש חשיבות מבחינה תורנית ועוד איך. 

מעבר לכך, הייתי רוצה שתבהיר היכן הרמב"ם חזר בו מהלכות תשובה? 

אז ככה..דבש חריף
א. הרמב"ם כדוגמא למלך המשיח לוקח שני אנשים. דוד וכוזיבא המלך. דוד כמשיח וכוזיבא כמשיח שנתבדה.. כוזיבא הוא דוגמא מיוחדת מאוד כי הוא לא היה נביא או עם רוח הקודש ובכל זאת רבי עקיבא ורוב חכממי דורו אמרו שהוא המשיח. אפשר לראות גם שהתפיסה של המשיח מתמקדת במישור הלאומי.

ב. הלכתית, כיבוש הארץ, קיבוץ נדחי ישראל וחזרת שמטין ויובלות, בנית בית המקדש, וקיום התורה, לא מצריכות מלך. או מלוכה. השוטרים שבתורה קשורים לרשות המחוקקת קרי לסנהדרין ולא למלך המלך כפוף לסנהדרין. מלך מבית דוד זאת מצוה בפני עצמה..

ג. הרמב"ם בעצמו מודע לכך שהוא לא יודע איך האידיאל יתממש והוא כותב שמלך המשיח יעשה את אותם דברים על דרך ההעברה. לא שזה חובה שזה יקרה, הרמב"ם כותב ואם לא הצליח עד כה או נהרג.. כלומר הוא בנה בית המקדש ועדיין לא התקבצו כל ישראל ולא חיזק בדקה של תורה, ונהרג במלחמה אחרי.. בידוע שהוא לא אותו אחד. אלא הוא מלך כשר.. כלומר יש מציאות של בנית בית המקדש לא של מלך המשיח. מלך המשיח במשמעותו המהותית הוא מלך מבית דוד שימלוך על ישראל כאשר כל התנאים של קיבוץ ישראל בנית בית המקדש וכו' יתקימו ולאו דוקא בגללו. אלא אנחנו נקיים את המצווה ונשים אותו מלך לאחר שעשינו את אותם שלבים, והאידיאל של עם ישראל עם מלך ישראל יתקיים.

ד. מה שכן הרמב"ם כותב בימי מלך המשיח שתתישב מלכותו יהיה לו או בו רוח הקודש.. והוא ישב מצרף ומטהר, לוי וכהן, אפשר לענות שזה לא סותר.. כי הרמב"ם כותב שתתישב מלכותו ולא מההתחלה, כי בזמן של התישבות מלכותו (אחרי שאנחנו נמליך אותו) יהיה לאנשים דעה ויוכלו להגיע לרמה של רוח הקודש, וגם הוא יוכל. ואפשר גם לענות שהרמב"ם כתב את זה לא כתורה מסיני אלא להתיחס לזה כמו מה שהוא כותב לגבי יראה לי מפשוטן של כתובים.. שלאחר מכן הוא כותב שאין אדם יכול לדעת עד שיהיה.. ונמצא שגם הצירוף והטיהור לא מתפקידו הבלעדי של מלך מבית דוד..
אז ככה..דבש חריף
א. הרמב"ם כדוגמא למלך המשיח לוקח שני אנשים. דוד וכוזיבא המלך. דוד כמשיח וכוזיבא כמשיח שנתבדה.. כוזיבא הוא דוגמא מיוחדת מאוד כי הוא לא היה נביא או עם רוח הקודש ובכל זאת רבי עקיבא ורוב חכממי דורו אמרו שהוא המשיח. אפשר לראות גם שהתפיסה של המשיח מתמקדת במישור הלאומי.

ב. הלכתית, כיבוש הארץ, קיבוץ נדחי ישראל וחזרת שמטין ויובלות, בנית בית המקדש, וקיום התורה, לא מצריכות מלך. או מלוכה. השוטרים שבתורה קשורים לרשות המחוקקת קרי לסנהדרין ולא למלך המלך כפוף לסנהדרין. מלך מבית דוד זאת מצוה בפני עצמה..

ג. הרמב"ם בעצמו מודע לכך שהוא לא יודע איך האידיאל יתממש והוא כותב שמלך המשיח יעשה את אותם דברים על דרך ההעברה. לא שזה חובה שזה יקרה, הרמב"ם כותב ואם לא הצליח עד כה או נהרג.. כלומר הוא בנה בית המקדש ועדיין לא התקבצו כל ישראל ולא חיזק בדקה של תורה, ונהרג במלחמה אחרי.. בידוע שהוא לא אותו אחד. אלא הוא מלך כשר.. כלומר יש מציאות של בנית בית המקדש לא של מלך המשיח. מלך המשיח במשמעותו המהותית הוא מלך מבית דוד שימלוך על ישראל כאשר כל התנאים של קיבוץ ישראל בנית בית המקדש וכו' יתקימו ולאו דוקא בגללו. אלא אנחנו נקיים את המצווה ונשים אותו מלך לאחר שעשינו את אותם שלבים, והאידיאל של עם ישראל עם מלך ישראל יתקיים.

ד. מה שכן הרמב"ם כותב בימי מלך המשיח שתתישב מלכותו יהיה לו או בו רוח הקודש.. והוא ישב מצרף ומטהר, לוי וכהן, אפשר לענות שזה לא סותר.. כי הרמב"ם כותב שתתישב מלכותו ולא מההתחלה, כי בזמן של התישבות מלכותו (אחרי שאנחנו נמליך אותו) יהיה לאנשים דעה ויוכלו להגיע לרמה של רוח הקודש, וגם הוא יוכל. ואפשר גם לענות שהרמב"ם כתב את זה לא כתורה מסיני אלא להתיחס לזה כמו מה שהוא כותב לגבי יראה לי מפשוטן של כתובים.. שלאחר מכן הוא כותב שאין אדם יכול לדעת עד שיהיה.. ונמצא שגם הצירוף והטיהור לא מתפקידו הבלעדי של מלך מבית דוד..
אז ככה..דבש חריף

אז ככה..דבש חריף

דוד היה גם אחד ממקבלי התורה הוא קיבל משמואל..דבש חריף
בשונה מרב מלכי ישראל ויהודה (שהם מבית דוד) ואולי כולן דוד היה שונה מבחינה תורנית.
כוזיבא המלך לא מוזכר בגמר כאחד שיש לו דעה הלכתית..והוא לא דמות של ביסוס ביהדות התורנית. רק במישור הלאומי בלבבד...
הביקורת שלי על מה שכתבת באמת לא נוגעת דווקא למלך המשיחאיל אחר

אני מודה שהרמב"ם כאן לא התעקש על כל תג ותג ובגלל זה זהירותו בניסוח. 

הדבר היחיד שהפריע לי הוא המשפט: "למלך אין משמעות מבחינה תורנית". בגלל כוחו של המלך לכפות את החוק, הוא חייב לנצל זאת כדי לכוף את חוק התורה. תיאורטית, אם היה אפשר לעשות זאת בלי מלך אפשר היה לוותר עליו. בגלל  שאוטופיה זו אינה קיימת במציאות יש את מצוות המלך.

דוד הוא הדגם האידאלי למלך ומה שהוא עשה באופן מוצלח, שומה על כל מלך לעשות. על כן תפקידו של המלך הוא תורני במובהק. ודוק, כאשר ביקשו ישראל מלך שימלא תפקיד לאומי, נאמר: "לא אותך מאסו, כי אם אותי מאסו ממלוך עליהם".

ובמה חזר בו הרמב"ם מהלכות תשובה?   

מהבחינה הזו..דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ח בסיון תשע"ה 11:50
אתה יכול לראות שזה כבר קשור לאיכות של המלך. מלך יכול להחטיא את העם כמו שהוא יכול לחזק בדקה של תורה. ולכן מבחינה תאורתית אתה צודק. המלך יכול לחזק בדקה של תורה ולכוף ישראל. אבל מבחינה מציאותית זה לא מחייב שדווקא הוא יחזק ואין לנו מושג איך זה יקרה.
נדמה את זה בדוגמא כזאת משטרת ישראל קשורה לסנהדרין. והצבא משרד החוץ הכלכלה וכ'ו קשורים למלך.
למה זה לשיטתך לא אפשרי?
יש למלך תפקיד כפול שממלא שתי פונקציות: משפט ומלחמהאיל אחר

וכך הרמב"ם בהלכות מלכים בסוף הפרק הרביעי: "ובכֹּל יהיו מעשיו לשם שמים, ותהיה מחשבתו ומגמתו להרים דת האמת ולמלאות העולם צדק, ולשבור זרוע הרשעים ולהילחם מלחמות ה'; שאין ממליכין מלך תחילה אלא לעשות משפט ומלחמה, שנאמר: "ושפטנו מלכנו ויצא לפנינו ונלחם את מלחמותנו".

הנה רואים כאן שהדגם של דוד המלך הוצג ע"י העם כששאלו מלך בימי שמואל. אע"פ שסוף סוף מערכת המשפט היא הסנהדרין, יש למלך תפקיד לשפוט את העם ועל מנת כן ממנים אותו. לכתחילה. 

ולפי הרמב"ם דרישת העם בימי שמואל לא הייתה לרצון ה' בגלל ששאלו בתרעומת, כדי לא להמשיך תחת הנהגתו של שמואל (פרק א', סוף הלכה ב').

תפקיד המלך הוא תפקיד מאוד ברור..דבש חריף
עניני צבא בטחון. כלכלה חוץ ופנים.
אבל אין לו ענין בחוקי המדינה האידיאלית, קרי, חוקי התורה. הסנהדרין היא האחראית לכך. מלך לא יושב במושב הסנהדרין לשפוט בדין מסויים. וזה הלכה מפורשת. (סנהדרין ב) (יש אפשרות למלך לשבת במושב הסנהדרין לברר הלכה. כמו דוד. במידה והמלך כשיר לכך. אבל זה לא תפקידו של המלך. הוא יכול לשבת לברר הלכה כמו שכל אזרח יכול ללמוד להתקבל לסנהדרין ולברר הלכה.

המשפט שעליו הרמב"ם מדבר בפרק רביעי שהוא מיוחד למלך הוא מה שהרמב"ם כותב בסוף הפרק השלישי,
"כל ההורגין נפשות שלא בראיה ברורה או בלא התראה, או שונא שהרג בשגגה - יש למלך רשות להרג אותן, ו ל ת ק ן ה ע ו ל ם כפי מה ש ה ש ע ה צריכה, והורג רבים ביום אחד, ותולה ומניחן תלויים ימים רבים, להטיל אימה ולשבור יד רשעי העולם.

פה למלך יש סמכות לשפוט ולעשות לפי שעה. זה לא חוק מדינה ואין לו פרוטוקול. זאת סמכות מבצעת כפי מה שהשעה צריכה, כדי למחות את הרשעים.

לפי פשט לשונו של הרמב"םאיל אחר

מה שהבאתי מסוף פרק רביעי נאמר ככלל: "שאין ממנין מלך כתחילה אלא לעשות משפט ומלחמה", כלומר אלו הם תפקידיו שעל מנת כן הוא מתמנה.

עליו מוטלת החובה לאפשר קיומו של דין צדק. אם הסנהדרין עושים את עבודתם כראוי מה טוב, ואם לא הוא צריך לפתור את הבעיה וזה מחובתו.

גם אם האחריות עליו באופן יותר עקיף, אין זה עושה את התפקיד לפחות תורני.

זה לא תפקיד תורני.דבש חריף
זו דרכו של הרמב"ם וזו לשונו. הוא כותב בתימצות ומופשט כשהוא מסקר נושא מסויים במשנה תורה. דייק מדברי הרמב"ם שכתב אין ממנין תחילה.. כלומר שני דברים שבהם המלך מלך מבחינה מינימלית. משפט ומלחמה.. ומשפט שהרמב"ם דיבר עליו זה מה שהסברתי בתגובה לפני.. לא המצאת חוק. אלא ביצוע דין שהסנהדרין לא יכולים לבצע, כאשר הסמכות שנותנת למלך לבצע משהוא מהסנהדרין לא יכולים זו התורה.
כשאני אומר שהמלך אחראי שיהיה משפט אני לא מתכוון שתפקידואיל אחר

שקול לסנהדרין, ויש לו חרות לתקן תקנות ולגזור גזרות. בצדק תיקנת אותי קודם לכן.

אולם, בסוף פרק רביעי דברי הרמב"ם ברורים: המלך מתמנה כדי לעשות משפט ומלחמה. נכון. אם בסנהדרין יושבים דיינים שעושים את עבודתם נאמנה, הוא לא חייב לשבת בדין. אבל אם הסנהדרין מאיזו שהיא סיבה לא מתפקדת והוא יושב לשפוט את העם, זה לא שהוא עושה מעבר למה שהוא חייב, בגלל צורך שעה. זו חובת המלך. יתר על כן, כל אימת שהוא מעוניין בכך הוא יכול לדון, גם אם אין צורך שעה.   

כללו של דבר: כשם שחובתו לנהל את ענייני המלחמה, כך חובתו לנהל את ענייני המשפט. בכך יש למלך משמעות מבחינה תורנית.

לא הבנתי אותך..דבש חריף
אסור למלך לשפוט בסנהדרין. אבל מסכים איתך שיש לו יכולת סמכותית לרומם את מעמד הסנהדרין. אבל לא לשפוט. אלא אם כן זה לבצע דין ברשעים. שזה כן. אבל הוא לא סמכות תורנית
מהמראה מקום שהבאת בהלכות סנהדריןאיל אחר

משמע שלמלך יש סמכות לשפוט ללא סנהדרין כל אימת שירצה, בין אם יש צורך שעה דחוף ובין אם לאו. אבל בסוף פרק רביעי מהלכות מלכים נאמר במפורש שתפקידי המלך הם משפט ומלחמה, ועל מנת כן הוא מתמנה. מלחמה זה לא תפקיד תורני, אבל משפט?

מה פירוש זו דרכו של הרמב"ם וזה סגנונו? אי אפשר להוציא את הדברים מפשוטם.

זה לא משפט כמו סנהדרין..דבש חריף
זה לעשות דין ברשעים.
זה לא לשפוט. ואין כאן חוק של מלך בהבט תורני.
התורה נתנה לו רשות לעשות דין ברשעים. ומשפט שהרמב"ם כותב זה בשיתוף השם. לא משפט כמו סנהדרין עם סמכות והבט תורני
הוצאת דברים מפשוטםאיל אחר

שיתוף השם? זו מנין לך?

כי למלך אסור לשפוט..דבש חריף
לפי ההוראה המקובלת של המילה משפט.
הוא כן מבצע דין ברשעים. אבל מתפקידיו הבלעדיים של מלך זה לא משפט בהוראה המקובלת של המילה. זה תפקיד הסנהדרין שלמלך אין חלק.

וחוץ מזה הטענה שלי היא שמלך לא חסר לעם ישראל מבחינה תורנית. מבחינת קיום התורה, בין אם זה הרשות השופטת שאין לו בה חלק. ובין אם זאת הרשות המבצעת.
התורה התירה למלך לעשות דין ברשעים. הוא לא ממציא חוק מבחינה תורנית ואין למשפט ברשעים פרוטוקול זה לפי שעה.
ענין המשפט ברשעים זה ביצוע דין ברשעים. כמו שאני אומר להשיב לאדם כגמולו. ולא ישיבה על כס השופט ולדון בדין כמו הסנהדרין.
מלך זה הקשר בין עמ"י לקב"התרשיש9

עם ישראל לא צריך מקשרים ואמצעי...דבש חריף

כל יהודי {או אפילו אדם} הוא אינדבדואל. והוא לא צריך מקשר...  

ומלך לא מקשר. אם כבר אז נביא... וגם נביא תלוי איך מבינים את המילה מקשר.

זה נכון שהתורה אומרת "לא ירבה לו נשים ולא יסור לבבו" והרמב"ם מסביר שליבו הוא כמו לבם של כל קהל ישראל... אבל אין קשר לקב"ה.. 

בטח שצריך הצדיק מקשר בינך לקב"ה כמו גם כהן גדולתרשיש9

וזה כן נכון לגבי המלך(אני לא יכול להביא מקור כי אני בור אני יודע שזה ככה

לפי תורת הצדיקזם האלילי אתה צודק. לא לפי דת משה, קרי,היהדותדבש חריף

אתה טועהתרשיש9

אם למלך אסור לשפוטאיל אחר

איך ביקש שלמה לשפוט את העם, וה' שיבח אותו על זה?

לפי המקור שהבאת אתה עצמך בהלכות סנהדרין: מלך לא יושב בסנהדרין אבל מותר לו בהחלט לשפוט. עיי"ש שוב.

קשה לי להבין איך מלך שופט לא לפי ההוראה המקובלת של המילה משפט.

כל שופט שדן לפי חוקי התורה נושא בתפקיד תורני, כ"ש כשמדובר במלך. המשפט למלך הוא לא עיסוק צדדי, אלא מתפקידיו המובהקים.  

מלך בית דוד דן ודינן אותו.ראשית חכמה

דוד המלך..דבש חריף
ובית דינו גזרו על יחוד פנויה.
הוא היה ראש הסנהדרין. אבל הוא לא דן. הוא היה עוסק בדין. מברר הלכות. כמו שכל אדם שלמד ונהיה דיין יכול.. זה לא תפקיד מלוכני.
ושוב אני חוזר על עצמי בפעם השלישית.. כשהרמב"ם כותב שמלך למשפט ומלחמה תחילה.. המילה תחילה מיצגת מינימום.. שתפקידו המינימלי הוא לפחות לשפוט רשעים לפי שעה ולתת להם עונש כפי ראות עניו. זה לא תפקיד תורני. זה חלק מתפקידי המלך שהתורה נתנה לא סמכות. מלך לא מחוקק חוקים.. עובדה שהוא עושה משהוא שהחוק המדיני לא נותן לא. כלומר להרוג כמה אנשים ביום אחד.. התורה מתירה לו להשתמש בסמכות שלו כדי להעניש את הרשעים. אבל אין לו משמעות מבחינת החוקקקק המדיני. הוא לא קובע חוק. ואין לו השפעה. הוא יכול. אבל זה לא מתפקידיו של המלך.
לכן אני טוען שאנחנו יכולים להסתדר 100% מבחינה תורנית בלי מלך. רק התורה ציותה שום תשים עליך מלך. ואנחנו לא באידיאל הזה
אני חולק עליך בהבנת המילה כתחילה והוראתהאיל אחר

ואי ההסכמה שלי נובעת הן מהבנת הרמב"ם והן מהבנת המקרא.

בתקופת השופטים לא פסקה הסנהדרין, ואיך הספר מסתיים? "בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה". מסתבר, שסנהדרין בלבד זה לא מספיק. בשביל שתהיה משמעת לחוק התורני, צריך שיהיה מלך שאימתו עלינו. 

שוב, המצב שאתה מתאר בו אנו מסתדרים 100% בלי מלך, זו אוטופיה. ו"אין בין העוה"ז לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד"; "שלא יהיה להם נוגש ומבטל".

מאיפה לך שהיה סנהדרין????דבש חריף
היו שופטים. אבל אתה יכול לראות שעבדו עבודה זרה בלי כל בעיה. וגם פילגש פגבעה היו צריכים להלחם ולא היו שוטרים. מי שאמון על קיום התורה הוא השוטרים לא המלך. אני לא חושב שהמקרא אומר שאם אין מלך בישראל זאת הסיבה שאיש הישר בעניו יעשה. זה משפט מחובר. כלומר זה שני משפטים אין מלך בישראל.משפט ראשון. איש הישר בעניו יעשה משפט שני. וגם אם נאמר שזה סיבתו של זה.. זה מתפרש שלא היתה הנהגה מדינית. רק הנהגת הבית. כלומר האדם את ביתו, לא היה התגבשות של עם. אלא משפחה ולא היה מלך שיגבש, זה לא קשור לתורה.. עובדה היא שמלך יכול להיות לעשות רע באותה מידה שהוא יכול לעשות טוב. הוא לא סמכות תורנית. האחריות לא על המלך. האחריות על השוטרים שבאים מכח התורה והסנהדרין. ובתקופת השופטים לא יודע אם היה מוסד כזה..
והרמב"םדבש חריף
כותב מפורש שהסמכות התורנית האמונה על קיום התורה זה הסנהדרין והשוטרים שבאים מכוחם..
זה פשוט לא התפקיד של המלך.
מוסד סנהדרין שאנחנו מכירים קם לאחר תקופת הכנסת הגדולה..דבש חריף
במאה הרביעית לפני הספירה..
אני לא יוכל להגיב יותר כי אני מפסיק עם פורומים.דבש חריף
בי בי פורום...
תודה לאלחנטרישש

הרבמ"ם באיגרת תימן כותב רק כדי לעודד את התימנים..דבש חריף
לא שהוא באמת חישבן..
לא בצורה חדה כ''כיוני
אבל בנושא הפוליטיקלי קורקט, פעם זה היה השם השני שלי היום אני כמעט ומתנגד לו.
ובנושא חיילים. פעם למרות שלא הייתי ציוני ולא ראיתי ערך במדינה בצבא וכו' היה לי הרבה כבוד לחיילים עצמם, עד רמה כזאת שבתור ילד היה עולה חייל לאוטובוס הייתי מפנה לו את המקום שלי. היום לא
חבל שאין כבוד לאנשים שמוסרים את עצמם כדי שנוכל לחיותshira935

כאן... גם אם אין הסכמה בדרך חיים, אלו אנשים שמוכנים למות כדי שאתה תחיה.

זה לא אומר שהם לא מזיקים בפועל.די"מ
כל הכבוד להם על הרצון אבל תכל'ס זה מזיק
יש בזה בעיהטוביה2
אם את ללא מתרחקת מהם נפשית את עלולה לא לעשות את המעשה הנכון במקרה של התנגשות במערכת - ולצערנו זה לא מקרים נדירים
יש לי הרבה כבוד לאדם שמוסר את נפשו בשביל עם ישראליוני
ואני לא מתכחש לכל אותם יהודים שמסרו את נפשם רק בגלל שהם עשו את זה במסגרת צהל, ממש לא. הם קדושים!
אבל אין לי כבוד (ולהפך) לצבא בתור גוף ולכן אני לא רואה את זה ישר חייל= קדוש. אם כבר, כולם בחזקת מזיקים וחובת ההוכחה עליהם..
עיצבנת אותי...צריך עיון
א. אני חושב שצריך לכבד חייל שמוכן למסור את הנפש גם אם ב"ה הוא עדיין חי... לא?

ב. למה שכולם יהיו בחזקת מזיקים? רוב הלוחמים לא מתעסקים רוב הזמן בפינויים וכאלה, הם שומרים עלינו, גם אם זו לא הדרך האידאלית.
צודק לגמריד.

[לא הסתכלתי על מה הגבת. אבל ברור שמה שכתבת אמת ויציב. הם שומרים - כולל על מי שכותבים עליהם כל מיני דברים..]

הבעיה עם הצבא היא ממש לא רק פינויים אלא בעצם ההימצאות שם.די"מ
זה דיון ארוך לאר"מיוני
סתם, כתבתי על זה באריכות פה ביום הזיכרון (השנה או שנה שעברה) ועכשיו יום שיש וזה אז בהזדמנות..

אבל בא נבהיר דבר אחד,
אתה- התגייסת רק בשביל להגן על ע"י
הצבא- קיים בשביל לשמור על האינטרסים של מדינת ישראל

אני כן עושה הפרדה בין הסיבה ששולחים את החיילים להילחם (שיכולה להיות פוליטית וגרוע מזה) לבין הסיבה שהחיילים יוצאים להילחם
אבל פשע הגירוש מגוש קטיף לא עשה את עצמו, בזמן אמת חיילים ככלל הוכיחו את עצמם כמצייתים לפקודות הרס והזקה לעם ישראל.
בכל רגע נתון יכולה לצאת שוה הוראת הרס כזאת! בעצם, בכל רגע נתון קיימת הוראת הרס כזאת! כמה בתים נהרסו השבוע? כמה בתים נהרסו החודש? כמה בתין נהרסו השנה?
מצטער אם לא נח לך שאני אומר לך את זה ככה בפרצוף אבל כל עוד אתה לובש את אותם המדים שהורסי הבתים לובשים זה אתה בעצמך הורס. אתה חלק מהגוף הזה ולא משנה באיזה תפקיד אתה עכשיו..
ובבוא יום פקודה, אתה וחבריך לא תסרבו- זה מה שהמציאות אומרת..
מכירה מספיק אנשים שמסרבים.shira935

כדי לשנות משהוא צריך לפעול והנה ברוך ה' האנשים הצדיקים שפועלים אלו החילים שלנו שדרך אגב 60% מהם חובשי כיפות עם השקפת חיים של תורה וערכים. חבל שכל אחד שלבוש במדי צבא נראה בעניך כמו מי שמפנה.

ממש לא מספיק.די"מ
עובדה שהצבא מסתדר וממשיך לפנות.

לרוב דווקא הקצינים הדתיים הכי גרועים.
כגון דורות מקידה שהרס את חזון דוד השבטע והעיד נגד החבר'ה מסוסחא בפרשת המסתערבים.

היה גם קצין מעלי בבאלגן ברונן דהתעקש לעצור יהודי שנפצע בשבת במקום לפנות או לבית חולים
אל תדאג. ברוך ה' אני יודעת מזה חזון דוד ואני גם שם.shira935

ראיתי תפינוי, אנחנו גם מנסים לבנות כל פעם מחדש ולמרות זאת אני מכירה בחילים כפרט דבר שהוא חובה... וכגוף חלקו חיובי וחלקו דרוש תיקון... ולמרות זאת, ברוך ה' הרבה מאוד חילים מסרבים, אמנם לא כולם, אבל הרבה, ולא יודעת מי קבע שהקצינים הדתיים הם הכי גרועים. זה אולי אתה חושב, אבל עובדתית, לא... כגוף, לצערנו בצבא יש הרבה מה לתקן, אבל ברוך ה' כפרטים יש הרבה אנשים שמשנים לטובה ועושים שם רק טוב. וזאת חובתנו.

מה הקשר שאת יודעת מה זה חזון דוד?די"מ

הצבא כגוף הוא רקוב ובעייתי.

לא תמיד הדתיים הכי גרועים אבל המון פעמים.

כמו מגבניק דתי שבא בשבות עמי כמה דקות לפני שבת ואומר להם "אתם חייבים ללכת כי יש שטח צבאי סגור פה וגם קרעתי לכם את הערוב אז גם ככה אתם לא יכולים להיות פה".

אביב דורות פיקד על פינוי חזון דוד

הקשר הוא זה שאני רואה מה שקורה, אני לא מדברת מהאויר.shira935

אני שם. אני מתפללת שם וכו.

ולמרות זאת אני מבינה ששוב- כגוף יש מה לתקן וזה התפקיד של היחידים, שיבואו לשנות ולא לבכות על המצב.

חזון דוד היתה דוגמא אחת מני רבים.די"מ

את נמצאת גם ברונן? ובשבות עמי?

הבעייה בגוף הזה היא שורשית.

לצערי אני יודעת מה קורה.shira935

וזה רק מחזק בי את זה שהתפקיד שלנו הוא ללכת ולשנות את הגוף הזה!!

הנה, עכשיו אני חוזרת מחזון דוד, למה? כי אנחנו מנסים שוב ושוב לבנות אותו, ואני רואה את האנשים מהגוף הזה שנקרא צבא שמנסים לעצור אותנו, אז במקום להתלונן על זה שהגוף הזה לא מספיק טוב אולי נתחיל לעשות משוו?? ללכת, לשנות, להראות את עצמנו?!! את היהדות, את התורה, ללכת בצבא עם כיפה, לסרב לפקודות של פינוי, להיות יהודים גאים?!!! מאשר לשבת ולספר כמה הגוף הזה לא טוב

עשית צבא?די"מ

הסטטיסטיקה אומרת אחרתיוני
לא אוהב ניצלושים, אבל...צריך עיון
דבר ראשון, אני אומר לך חד משמעית שאם נותנים לי פקודה לפנות אני אסרב, אבל לא עלי הדיון.
עובדתית, רוב החיילים לא משתתפים בפינויים, וזה ש'בבוא יום פקודה' הם לא יסרבו לא הופך אותם לרשעים כבר עכשיו. אלא אנשים שנותנים שלוש (או שנה וארבע...) מהחיים בשבילך ובשביל כולנו פה, והרבה הוכיחו את זה גם בקיץ האחרון.

רק מזכיר, מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה, בניגוד למחשבה רעה.
דבר ראשון אני אומר לך כל הכבוד.טוביה2
ודבר שני אתה ממש במיעוט מבוטל בקרב הדתים בצבא - שלא לדבר על כלל החיילים.
אף אחד לא אמר שהחיילים עצמם רשעים (ח''ו) אלה שכגוף מדובר בגוףמשדאגתו היא לא בהכרח ליהודים.

אני מתאר לעצמי שאתה לא קורא את העלון 'גל עיני' אבל בכול מקרא בעלון פרשת בחוקותי היתה שם כתבה של הרב גדי בדיוק על זה - ממש מומלץ. לצערי אני לא יודע לשים קישור - אבל כדאי מאוד לקרוא זה יתן לך להבין איך אנחנו מסתכלים על הצבא
אם לא תביא קישורצריך עיון
כנראה שאני לא אקרא...

והרב גדי-הרב גדי בן זמרא ממעלה לבונה?
אני לא יודע להביא קישורטוביה2
אבל תחפש בגוגל 'גל עיני עלון' יש שמה ארכיון.
וכן זה הרב גדי ממעלה לבונה
ננסה, בהזדמנותצריך עיון
באיזה אחד?די"מ

גיליון בחוקותי - מאמר מערכת ''עזה כמוות''טוביה2
אני גם לא אוהב ניצלושיםיוני
היו לי חברים שאמרו ככה, בסופו של דבר המכבש הצהלי עבד עליהם טוב
זה לא שהם פוגעים בעם ישראל ח"ו, להפך! פשוט "אם לא יהרסו את הבית ההוא על הגבעה אז זה יצור מתח עם הערבים ויחמם את הגזרה, אנחנו מונעים מיהודים טובים לחטוף אבנים"

שוב, אני לא אומר שאתה תפנה אבל כל עוד לא היית בניסיון הזה ועמדת בו, הסטטיסטיקה אומרת שאתה כן תגרש (ול'מעגלים' בגרוש לא היו סוף.. "לא פניתי, הייתי במעגל שלישי.." לא עובד עלי, רק על המצפון של אותו חייל וגם לא בטוח)
ושוב להזכירך, אתה לא אדם פרטי אתה חלק מגוף.. (במחילה, זה כמו שטכנאי של הוט יאשים את השירות לקוחות וההפך) אותו רמטכל שנותן פקודות...
וכן, כל שבוע וכל חודש הצבא הורס ומגרש יהודים

*תאמת, זה עוד הנושא שקל לדבר עליו ככה בצורה וירטואלית, כי יש את הרגשי של גירוש וזה.. יש לי הרבה יותר מה לומר על המבצעיות הפושעת של הצבא ועוד...
א. לא ענית לכל מה שכתבתיצריך עיון
אלא רק להתחלה

ב. אני מסכים איתך שהגוף עצמו מושחת, אבל מה לעשות שזה מה שיש לנו? תכל'ס גם אתה מסכים שאי אפשר כרגע להסתדר בלי הצבא, אתה פשוט משאיר לי את העבודה המלוכלכת...

ותפתח, תפתח את כל מה שיש לך, זה יהיה דיון מעניין...
אני לא משאיר לך את העבודה המלוכלכתטוביה2
אני מעדיף שגם אתה לא תתגייס - אם כל הנורמלים לא יתגיסו וזה באמת יפריע לצבא אז אולי הוא יתפקח
להפך, זה בדיוק התפקיד שלנו לבוא ולשנות.shira935

כי????טוביה2
פשוט כי אנחנו חלק מעמ"י.shira935

קמעא קמעא..די"מ

לא הבנתי למה אני אמור לענות שםיוני
א. בתור אדם שומר תומ"צ אני לא יכול לקחת חלק בגוף הזה ולעבור על מצוות עשה (רק אם אני ציוני שטוען שזה חלק מהגאולה וכו, באמת שאני מבין אותם למרות שאני לא מסכים איתם)
ב. בתור אדם מאמין אני יודע שלא הצבא הוא זה שמגן על עם ישראל ואומנם יש צורך וחובה לעשות את ההשתדלות שלנו אבל זה לא צריך לסתור מצוות אחרות בתורה. וכן אני מאמין ומחכה שצה"ל יפסיק להתקיים ובארץ ישראל יהיה צבא יהודי.

בכללי אין טעם בדיוני עומק כאלו שנראים רדודים ומלאי סיסמאות וכותרות ע"ג הפורום אבל אני עוז לך להעביר את השמירה
הצבא שלנו לא צבא יהודי??shira935

יש מה לתקן אבל הצבא שלנו יהודי לכל דבר. בעזזרת ה' אנחנו פועלים כדי שיהיה שומר תורה ומצוות  וילך לפי החוקים ש-ה' נתן לנו, אבל זה לגמרי תפקיד שלנו. להראות שם נוכחות ולשנות, לא לדבר כמה הם טועים ולחכות...

"יהודי לכל דבר"?! די"מ

מה יהודי בו?

את ממש סותרת את עצמךטוביה2
אם הוא היה יהודי לכול דבר לא היה צריך לתקן אותו.

ועכשיו ברצינות - ניתן לומר במדה רבה מאוד של צדק שאף שהצבא עושה דברים טובים רבים - הרי שאף אחד מאותם דברים הוא לא עושה בסדר. (ושוב זה טענה על הצבא כגוף ולא על החיילים כפרטים.) וזה בלי לדבר על הדברים שהוא עושה לא בסדר.

אז נכון צריך שיהיה צבא וצריך לשמור וכו' אבל לטעון שהדרך היא לשנות את הצבא כאשר לעולם זה לא יקרה כי זה אפילו לא המטרה - זה כבר הזוי לחשוב שזה יצליח. אני רוצה שתראי לי קבוצה משמעותית אחת של מתגיסים (ואפילו ישיבת הסדר אחת) שאומרת 'אנחנו באים לצה''ל כדי לשנות את טוהר הנשק' או 'אנחנו באים לצה''ל כדי לשנות את שרותי קצונת הדתות' 'אנחנו באים לצה''ל כדי לערוק ביום פקודה - ולהבהיר שקיום הישוב היהודי בשבות עמי ד חשוב לא פחות מקיום ישוב ספר אחר'. אבל עזבי הדבר היחידי שחשוב לדלי''ם שהולכים לצבא זה שיתנו להם לחיות את הגטו שלהם בצבא שביחידות שלהם הם יוכלו לאכול כשר ולהתפלל - לזה אני לא קורה שינוי - בשביל זה אני יכול לאכול בבית
נערךshira935

יש כאן בעיות. ברור. אבל מה שבטוח ועוד יותרshira935

ברור שב"ה הצבא שלנו הוא יהודי! מה הוא אם לא יהודי?? אז נכון. יש מה לשנות. אתה צודק. אבל מה שבטוח, לפחות לפי  הגישה שלי ולפחות בנוגע לצבא, זה שאם אתה חושב שצריך לשנות אז קום ותעשה את זה! אתה חושב שאין קבוצות שעושות את זה? אז קום ותקים קבוצות כאלה! וזה לא נכון שאין כאלה קבוצות. לא נכון בכלל. הנחל החרדי לדעתי זו דוגמא טובה, אבל שלי נמצא בקבוצה שהיא גם כן דוגמא מאוד טובה, ויש עוד הרבה הרבה. ואם בשבילך זה לא מספיק, אז יודע מה, כן, זה מתחיל ביחידים. שיבואו, וישפיעו. בואו לא נחטט ונחפש תאלה שמשנים אלא נלך ונשנה. ונלמד להודות על הטוב העצום הזה....

מה יהודי בו?די"מ

מה יהודי בו? בא נסתכל קודם כל ממי הוא מורכב...shira935

אני לא בטוחה שכל צה"ל בנוי מערבים... מה אתה אומר?!

זה כנקודה ראשונה... יש רב לצה"ל?! יש רב.. אז לא רק יהודי אהה?! אנחנו כבר מדברים על היהדות עצמה, על הדת... יש איסור לאכול לא כשר.. מה תגיד על זה? שמעת כל החייל שאכל חזיר לפני בערך שבועיים?? אהה ומנאסתם תגיד עוד רגע שאסור להתפלל.. אז בא אני אחדש לך... אז שוב, לא הכל מוושלם, אבל יהודי? זה אפילו לא שאלה... אתה יכול להגיד שהוא עוד לא מאה אחוז דתי, זה נכון... אבל לא יהודי??

גם בצבא ארה"ב מתחשבים בחיילים דתיים.די"מ

וגם בצה"ל מתחשבי בדתיים מכל הדתות.

זה לא משהו מיוחד ליהודים.

כל מה שהצבא כשר זה כי הרוב יהודים וככה יותר נוח.

בדברים המהותיים כגון המוסר לחימה זה צבא ממש לא יהודי.

ולמה הרב יהודים? אם הצבא לא היה יהודי אני מאמינהshira935

שרוב המשרתים בו לא היו יהודים...

כי רוב האזרחים יהודיםדי"מאחרונה

אסור לתת לגוי שררה ובצבא יש מפקדים גויים.

צודק, יש בזה בעיה...צריך עיון

יהיה מעניין לשמוע תשובה הלכתית שמסבירה את זה...

אינו צודק כלל.ד.

ה"גוף" הזה אינו מושחת. ההחלטה על מה להסתכל היא של האדם. ולקחת "גוף" שברור שעיקר עניינו הוא הגנה על עם ישראל, ולראות בו דווקא את הרע - זה "מתלמידיו של בלעם הרשע - עין רעה". וכבר אמר הגר"א: הקב"ה שונא את המקטרגים על בניו. לקחת גוף שחלק גדול ממנו מוכנים בכל רגע למסור נפשם על קידוש השם ולומר כך, זה בדיוק "המקטרגים על בניו". 

ב. מי שמשרת בצבא לא "עובר על מצות עשה", אלא בדיוק ההיפך. מקיים בכל רגע כמה מצוות עשה ולא תעשה, של "לא תעמוד על דם רעך", ועזרת ישראל מיד צר, ועוד כהנה וכהנה. וכבר ייסד הרב אליהו זצ"ל אמירת "לשם יחוד" למשרת בצבא, לאומרה כל בוקר, והזכיר בה כמה מצוות שמתכוונים לקיים.

ג. כמו כל אדם, כך גם ב"גוף" כללי, יכולים להיות מעורבים גם פרטים שליליים. אז צריך להתגבר עליהם. יש לאדם בחירה חופשית. להגיע לעיקום כזה - שעושה מה"פינויים" המגעילים את עיקר עניינו של הצבא, במקום את מסירות הנפש התמידית להצלת ישראל, כשברור שבלי הצבא כולם כאן היו בסכנת שחיטה ח"ו - צריך באמת "יצירתיות", במובן השלילי. וגם נדיבות גדולה של הצבא, שמגן על מקטרגים כאלו באותו רגע שהם מקטרגים, שבלי זה לא היו קיימים. ובזה הוא מתדמה לקב"ה, כמו שכותב הרמ"ק בתומר-דבורה, שהקב"ה מחיה את האדם באותו רגע שהוא חוטא, ר"ל...

ד. "יהודי מאמין" - יודע שהקב"ה ציווה על עם ישראל להגן על עצמם. וכמו שהמסילת ישרים כותב על מי שאינו נזהר כמו שהקב"ה ציוה, שהוא יינזק גם באופן הטבעי, כי איפה שה' ציווה להיזהר טבעית, ואדם לא עושה את זה, אז "הכללים הטבעיים" עובדים, והנזק גם יהיה עונש על כך שעבר על רצון ה'.  וכך בנידון דידן. בקל-וחומר.

וכמובן, המצווה של הצבא, לא "סותר מצוות אחרות בתורה". גם "ונשמרתם לנפשותיכם" פרטי לא סותר מצוות אחרות - למרות שיתכן ש"בגלל" ששומר על עצמו, יעבור בהמשך איזו עבירה... יש בחירה, שיימנע מעבירות. וכך גם בצבא. אם יש משהו שחושב שזו עבירה תוך-כדי המצוה הגדולה של השירות - שיהיה עם עמוד-שידרה, וישאל רב. זה לא נקרא "סותר". הצבא בכללי הוא מצוה גדולה ועצומה. אחת הזכויות הכי גדולות שיש כיום לעם ישראל, שרואים שגם בחורים שלא למדו כלום, מוכנים בפעל למסור נפשם עבור הכלל. 

ה. מי ש"מאמין ומחכה שצה"ל יפסיק להתקיים ובארץ ישראל יהיה צבא יהודי" - זו "רמה" שפשוט אי אפשר להאמין...  מעין חלומות של ילדים שרוגזים על אביהם כשיודעים שזה בסדר, הוא מגן עליהם היטב. כפיות טובה לה' שנתן לנו את האפשרות אחרי אלפיים שנות שחיטות להגן על עצמנו, כפיות טובה לצבא שבשעת כתיבת "פוסטים" שומרים חייליו בכל מיני תנאים.

אם צה"ל היה חלילה "מפסיק להתקיים" - אז כבר לא היתה אפשרות לצבא אחר, כי אף אחד כאן לא היה מתקיים בערך (כיהודי מאמין במה שה' אומר על מי שמזלזלים במצוות הכי בסיסיות כמו שמירה על נפשות כלל ישראל..), וזה כמובן לא יקרה בעז"ה.  אפשר להתפלל לעליה ברמה של הצבא, של כל אחד. קודם כל שכל אחד יתפלל לעליה ברמה של עצמו. לא שמעתי שהוא מבקש על עצמו ש"יפסיק להתקיים" אם יש בו איזה קלקול ויקום מישהו אחר - אלא שיזכה לחזור בתשובה מן הסתם ולעלות. אז קל וחומר על הכלל, להתפלל לעליה ותוספת טוב, ולהכיר טובה גדולה על הטוב שיש.

לא להיות ילדים-קטנים, שכאשר רואים דברים לא בסדר (ויש דברים שבאמת מאד חורים לפעמים), אז רוצים "להרוס את הכל". כך לא בונים כלום, חוץ מריצוי העצַבים.

אומר הירושלמי: גדול קידוש השם מחילול השם. היכן שיש קידוש השם וחילול השם (ואכן - כנ"ל - אין כל פרופורציה ביניהם), הקידוש השם מכריע.

הסברות שלך ישרות. השירות שלך ישר. אשריך שזכית.

לא מדוייקטוביה2
א. הגוף אכן מושחת. כלומר לא משנה אם החייל הפרטי אומר או רוצא כך וכך - כגוף מדובר בקבוצה (אלימה לפעמים) שלא מכירה בבעלות היהודים על כל א''י ולכן אף מוכנה להלחם בהם אקטיבית. נכון שלא כולם שם כאלו (ואפילו הרוב הגדול לא) אבל כגוף זה המצב. (כמובן שזו עוד קושיה על כל שיטת ה'להשפיע מבפנים' כי כאן אנחנו רואים שהרוב רוצה X ושזה לא ממש עוזר לו).

ב. אני לא מכיר את פסיקתו של הרב אליהו זצ''ל אבל לי נשמע מוזר לטעון שבכול רגע מקיים וכו', וברור שהצבה עושה גם דברים שלילים שבהם צריך לטפל

ג. אם אתה מודה שיש דברים שלילים בהם צריך לטפל אז אני לא מבין למה אתה כל כך נחוש (דבר ידוע שלמחלות לפעמים נותנים גירסה מרוככת (חיסון) ולפעמים נלחמים מבחוץ (נניח עקירה או הקרנות) מי קבע לך מה נכון כאן??)

ד. הציווי להגן על עצמנו קיים והשאלה היא כמו תמיד איך נכון לעשות את זה
אני לא מסכים שצה''ל הוא הדרך

ה.האמונה שלך שצה''ל הוא כזה עורבא פרח קיקיוני שמחר איננו וצריך להלחם עליו היא לא צורת המחשבה שרוב האנשים כאן חיים בה ולכן אנחנו מרשים לעצמנו לדון איך בונים מערכת שהדרגתית תחליף את הצבא
עניינו של הצבא אינו "להגן על עם ישראל"די"מ
אלא לשמור על השקט ובמקרה הכי טוב להגן על האזרחים של המדינה.
גם צבא ארה"ב מגן על היהודים שגרים שם.
והאמת שאפילו צבא אירן מגן על היהודים שם.
בהמשך לזהטוביה2
בצבא אנגליה נהרגו במאה השנים האחרונות יותר יהודים שנלחמו על אינטרסים יהודים מאשר בצהל
לדעתי, צבא לא נועד להגן על מישהואיל אחר

אלא על שרידותה של החברה שמטעמה הוא נשלח ובעיקר על ערכיה.

זה הניגוד הערכי שהציבור הדתי לאומי מתמודד אתו, בגלל שהחברה הישראלית לא חיה על פי התורה. מי יודע מתי הניגוד הזה יבוא על פתרונו. בינתיים לא חסרים אנשים דתיים שמסיגים לאחור את אמונתם וחבל.

יותר 'גילוי'נפתלי הדג
הבנה מעמיקה יותר של העולם שהתבטאה בשינוי משמעותי במידות ובתפיסה של כל מה שקשור לדת.
מה שגרם לשינוי זה לימוד של תורת הרב שג"ר.
אישית..דבש חריף
שיניתי השקפה בנושאים תאולוגים (אם אפשר לומר ככה) וגם המון על החיים, ובהם.. בזכות תובנות יותר עמוקות שדרכם הצלחתי להבין שמה שהאמנתי וסברתי לא היה נכון, ואין דבר יותר טוב מלהבין שההשקפה שלך לא נכונה..
מממ לא ממששלוות עולמים.
רק משהו אחד..
וזה כי גדלתי וקיבלתי שכל.
השבח לאל.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

הזכרת לי את הגירסא הצבאית:עזריאל ברגר

מה שלא הורג אותך - מחשל אותך.

מה שהורג אותך - מחשל את אמא שלך.

מה שהורג את אמא שלך - נותן לך שבוע "מיוחדת"...

נ.ב. הומור שחור זה מנגנון הישרדות אנושי.

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayab

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

תשובת הרבי הריי"צ מליובאוויטש:עזריאל ברגר
עבר עריכה על ידי עזריאל ברגר בתאריך א' בשבט תשפ"ו 17:36

מסופר כי לאחר מאסרו המפורסם בשנת תרפ"ז (שלזכרו נקבע חג הגאולה יב-יג תמוז), שאלו את הרבי הריי"ץ לתחושתו לאחר כל מסכת הייסורים שעברו עליו, והשיב:

"אם יציע לי מישהו למכור לי במיליארד, רגע אחד של ייסורים בעתיד – לא אקנה. ואם ירצה מישהו לקנות אצלי עבור מיליארד, רגע מייסוריי בעבר – לא אמכור".

מדהים!זיויק
תודה!
לאאן אליוט

אני חושבת שהקשיים הפכו אותי לאישה טובה יותר, עם יותר איכפתיות ותשומת לב לאחרים ולקשיים שלהם.

אבל, אני חייבת לציין שהקשיים שלי לא היו קשים כמו שהיו יכולים להיות בנסיבות אחרות, והייתי עם הרבה תמיכה מסביב.

מקסיםזיויק
תודה
הייתי מוותרת על קשיים עתידיים.אני:)))))אחרונה

גם בעבר,ברור

גם הנוכחיים.

וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית

אולי יעניין אותך