בס"ד
וחבר שר "רבינו צעק בקול גדול אין שום ייאוש וכו'"
אז אחד הבחורים אמר לו שלא ידוע לו שרבינו הרצי"ה אמר כזה דבר.
ואני שואל, בתכל'ס, למה באמת אנשים קוראים לר' נחמן מברסלב רבינו?
בס"ד
וחבר שר "רבינו צעק בקול גדול אין שום ייאוש וכו'"
אז אחד הבחורים אמר לו שלא ידוע לו שרבינו הרצי"ה אמר כזה דבר.
ואני שואל, בתכל'ס, למה באמת אנשים קוראים לר' נחמן מברסלב רבינו?
בס"ד
הגרי"ד זה הרב, כמו הרב זצ"ל. לא כמו רבינו הרצי"ה. קפיש?
המתיקות שבשכחה
סתם אחתבס"ד
הראשון שכונַה 'רבינו' היה רב, והוא בנה את כל עולם התורה בבבל. מפרשים רבים נוקטים בלשון הזו כלפי מחבר הספר המתפרש. ראינו בתלמוד גם שכששולחים למישהו שאלה פונים אליו בלשון "ילמדנו רבינו".
אבל פתאום נהיתה אינפלציה של שימוש בתואר הזה, כמו גם בתארים אחרים.
זה התחיל בחסידויות. אני לא מבין את ההגיון בלעבוד את ה' "דרך הצדיק", אבל אם נקבל את זה, מובן למה לקרוא לו אדונינו, מורינו ורבינו.
גם המרכזניקים קוראים לרצי"ה רבינו. גם זה לא מחוור לחלוטין, אבל בהתחשב בכך שמדובר שראש הישיבה שלהם, וכולם שם למדו או ממנו או מתלמידיו הישירים, אפשר להבין את זה.
אבל ר' נחמן מברסלב- באיזה מובן הוא הרבי של מישהו? כי הוא קרא את סיפורי מעשיות?
בס"ד
אבל זו לא תשובה לשאלה
לדעתי, השימוש במילים "הרב" או "רבינו" מתייחסים לרב שהקו הכללי של שיטתו מנחה את אותו אדם בדרכו הרוחנית.
לא מדובר כאן על עניין כמותי של לימוד.
העובדה שאדם דוגל בשיטה של רב מסויים, לא מחייבת שאת רוב זמנו ישקיע בלימוד של כתבי אותו רב (זה בהחלט קורה לרוב, אך לא מוכרח).
(אעיר שאכן לא כולם הולכים בשיטה מסויימת, ואז דבריך רלוונטיים).
לפני כמה זמן הארכתי בנוג"ה (בהקשר של דרכו של הרב קוק) על ההבדל שבין השיטה שבה האדם הולך לבין הלימוד ממקורות אחרים.
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, כי משום מה אני מרגישה שפספסתי משהו.
ובאופן כללי זה לא כזה דבילי כמו שהצגת את זה. לפעמים אדם לומד ובוחר בשיטה בצורה אמיתית.
אבל אתה צודק שיש בזה מן הטיפשות לפעמים.
בס"ד
אבל בהערות שלו על "אמונות ודעות" לדוגמא, הוא קורא לרס"ג רבינו ולרמב"ם רמב"ם

נראה לי זה הגרסה המקובלת.
בכל מקרה רבינו אומרים בד"כ על רבי נחמן ככה שאני לא מבין איך הבחור לא הבין את זה לבד, וזה גם שיר מוכר, איך הבחור לא הבין שמדובר ברבי נחמן?
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד