שאלות במיוחד לגבריםאמא אוהבת+
לצוררך הענין אני בחורה דתיה נשואה בת עשרים ו...
אני עובדת בעבודה מעורבת ויש לי כמה שאלות במיוחד אליכם הגברים
1. יש לי פרטנר שאני עובדת מולו דיי הרבה והוא נוהג כל פעם לגעת בי בטעות עם היד/ עם האצבע)במקלדת( ועוד כל מיני חיכוכים שזה ממש בקטנה אבל זה מעצבן אותי... כי כשאני ובעלי אסורים הנגיעות הקטנות האלה הם איסור מצד הרחקות ואנחנו משתדלים לא להגיע אליהם. ושזה מישו שהוא לא קשור אליי עושה אתזה זה עוד יותר מציק. התיעצתי עם בעלי מה אפשר לעשות אז הוא אמר תעירי לו בעדינות.. אני לא רוצה להעיר כי זה יצא שאני עושה מנמלה פיל ואז יהיה מצב של אי נעימות כל הזמן ולא באלי... האם אני חייבת בכל זאת להעיר? האם זה באמת בקטנה לפי ההלכה ואני לא עוברת איסור? ולמה הוא עושה את זה באמת מתמימות? הןא גם דתי ונשוי..
2. יוצא לי ולעוד כמה...כן לדבר אחד עם השני( גברים ונשים) לא רק בוקר טוב אלא מעבר ממש דברים של הבלי העולם הזה
ןכל מיני צחוקים שיש בעבודה ואני לא מרגישה רע עם זה אחד כי אני לא עושה דבר שהוא אסור זה האופי שלי ואני לא יכולה להיות קשוחה ולא לדבר ולהיות שותפה בשיחות ב. השיחות הם תמיד בגבול הצניעות ולא גולשות ח"ו למקומות לא לעניין..
אממה חברה סתם דיברה איתי וסיפרה לי שהיא מרגישה רע ושזה לא לעניין שאנחנו צוחקות עם הגברים זה גורם להם להרהורים וכו וכו .. ואני הקשבתי אבל ביטלתי את דבריה בלב. אחנו לא באולפנה ולא בגיל הטיפשעשרה מזה הרהורים? נכון אנחנו חברה צעירים אבל כולנו הקמנו משפחות צעירות ואנחנו דתיים ואין פה קטע של הרהורים לכל אחד יש את האישה/ גבר שלה וזהו...מבחינתי זה סתם שיחה מתוך שיעמום בעבודה וזהו( כמובן שכל השיחות מתבצעות במשרד ובמסגרת שעות העבודה ולא מעבר..אממה לפני יומיים יצאלי לדבר עם גבר אחד קצת מעבר הוא שאל על חיי ואני על שלו( ממש שאלות כלליות כמו מקום מגורים כמה ילדים מה הבן זוג עושה וכו וכו...( אחר כך קצת הרגשתי לא בנוח לא יודעת למה אולי כי זה היה בטלפון) הוא התקשר למשרד לבקש לדבר עם מישו מפה לדם יצא שדיברנו סתם איזה 20 דק שאף פעם זה לא קרה.. אולי אני מדמיינת אבל אני רוצה להשקיט את המצפון...אין איסור במה שעשיתי נכון? באמת שדיברנו דיבורים בעלמה..וזה לא עשה לי כלום...
והאם באמת חברתי צודקת או שאני צודקת? האם גברים נשואים צעירים מסתכלים על הנשים בעבודה ? האם יש את עניין ההרהורים כמו בגיל העשרה? האם אני תמימה...??
בבקשה תגידו לי שאני בסדר.. נכנסתי לסרטים..

ואוו יצא ארוך תודה למי שקרא עד כה!!
מדרון חלקלקהיועץ
לא כדאי לקחת סיכון כי יש גברים שזה כן גורם להם דברים, יש חוברות על צניעות במקום העבודה כדאי לך להשיג אותם.
לגבי הגבר הנוגע "בטעות" את צריכה לזרוק לו בשעה שזה קורה "אם אפשר בלי לגעת בבקשה" ולהמשיך הלאה.
כאש בנעורתטהרני

מסכים עם היועץ. מוסיף שאת לא צריכה לפעול מתוך אשמה ("תגידו לי שאני בסדר"), אלא מתוך צניעות טבעית.

לגבי הגבר הנוגע - נשמע שזה לא בטעות...

יש גברים מכורים לתאווה (אני אחד כזה). זה יכול להתבטא בכל מיני צורות. יש רבים שנמצאים בהכחשה לגבי זה. יש גם לא מכורים, שפשוט מחפשים תאווה (ההבדל הוא האם זה כפייתי או מתוך "אידיאל").

ובכל אופן, זה שגבר הוא דתי ונשוי לא אומר כלום. אני מכיר באופן אישי גם רבנים ואדמו"רים שעברו איסורים חמורים ביותר (גם את מן הסתם שומעת בתקשורת חדשים לבקרים סיפורים על אנשים מכובדים מאוד שנופלים בדברים כאלה).

אם את רוצה, את יכולה באתר "שמור עיניך" לבקש שישלחו לכתובת המייל של השותף שלך בעבודה מייל אנונימי שיציע לו להתקדם בנושא. הוא לא יידע שאת יזמת זאת.

איך ואיפה אפשר להשיג את החוברת הזו?אמא אוהבת+
אפשר כאןטהרני

זאת הכתובת כדי לעזור בצורה אנונימית למישהו שצריך עזרה:

http://gye.org.il/home/know-someone

זאת הכתובת להורדת חוברת הכלים של "שמור עיניך" (מיועדת בעיקר לאלה שאינם מכורים):

http://gye.org.il/images/stories/downloads/hebrew-handbook.pdf

1.ד.

בעלך צודק.  ולא שייך "עושה מנמלה פיל". גם אם זה בטעות ולא להנאה, עדיין מובן שלא טוב שחוזר על עצמו.  ולגבי האמירה "הוא גם דתי וגם  נשוי" - תמימות של נשים שלפעמים עולה ביוקר. יתכן שבטעות - ויתכן שלא, גם אצל "דתי ונשוי". מכל מקום, תבקשי שישים לב כי זה לא נוח לך, ואל תחשבי ש"את לא בסדר".. אפשר להיזהר.

2. אין מקום ל"צחוקים" וסתם "הבלי עולם הזה" עם גברים בריבוי שיחה. בפרט שנמצאים לא מעט זמן ביחד שם. האמירה "אנחנו לא באולפנה" וכו' - היא המשך הנאיביות של הנאמר לעיל.

3. למה ש"יגידו לך שאת  בסדר"?.. זה לא משנה אם הם "מסתכלים" או לא, אף אחד כאן לא מכיר אישית את המדוברים (מאיפה ש"הרהורים" זה בגיל העשרה?..). בכללי, טוב שלך אין כל כוונה לא טובה - ולא טוב שאת לא מספיק נזהרת בזה. אז תעדכני את ההתנהלות להבא.

ברור שהמצב לא תקיןאין שם פנוי

לגבי שאלותייך, אני לא נחרץ כ"כ שאת גורמת להם להרהורים, גיל העשרה זה גיל העשרה, וגברים לא מאבדים את הראש שלהם כ"כ מהר אבל אני חושב שיש משהו אחר שצריך להפריע לך לפני.

בתור גבר נשוי, אם אשתי הייתה משוחחת ארוכות בעבודה עם גברים הייתי מודאג. אני חושב שצריך להפריע לך הנזק שזה יכול לגרום לך וההשפעה של זה עלייך. זה פוגע בצניעות וביראת שמים וגם עלול לפגוע בזוגיות. 

אני מכיר מקרוב סיפור מזעזע על מישהי (קרובת משפחה שלי) שעבדה במקום מעורב (כמו הרוב המוחלט של מקומות העבודה) ולאט לאט התחברה לאחד הקולגות שלה בעבודה עד שפשוט התאהבה בו. ולאט לאט הקשר שלה עם בעלה התדרדר עד שהתגרשו. (את הסיפור כשהווייתו היא סיפרה לי)

לעניות דעתי, כל קשר עם המין השני מכרסם מהקשר עם בן/בת הזוג..

לדעתי אם זה מגיע לגירושים יש דברים קשים מהשורשאמא אוהבת+
וזה מה ששבר את גב הגמל ולא זה מה שגרם לבלגן בהתחלה..אלא אם כן זה הגיע רחוק יותר ולא רק לשיחות
בתור רווק הסיפורים האלו מפחידיםמנחם10אחרונה

הדברים הגרועים ביותר מתחילים מ20 דק תמימותהלוי מא
ולנשואים לפי דעתי קשה יותר לשמור עצמם מאשר רווקים שלא טעמו טעם ביאה

תשתדלי יותר במשרד זה קשה אבל תשתדלי ולהוא שנוגע בך ב"טעות" במקלדת תתפסי אותו בצד יום אחד או שלחי לו מייל עוד היום שיחזלש את זה.

אל תתני לשאננות לאכול את ביתך השארי דרוכה כל העת.

בהצלחה
לדעתי לנשואים קל יותר להישמר יש קו אדום הרבה יותר מאשראמא אוהבת+
ברווקות...פה את יכולה להפסיד בית וברווקות חוץ מהחטא עצמו שהוא גרוע לכשעצמו את לא צריכה להתגרש והרוס לעצמך את החיים אז קלתייתר ליפול
אולי ושוב אולי יותר קל להישמר אך לדעתיMather-le
המדרון יכול להיות חלקלק. כרווקה הינך יודעת מזה מגע של גבר. וכאישה את כבר יודעת.
מספיק יום אחד שתקומי ובעלך בבוקר ובעלך עיצבן אותך וכשאת מגיע לעבודה ״חבר״ לעבודה מתייחס אליך ושואל לשלומך. ואת נופלת ל״ע.

להיתרחק מזה כמו מאש!
אני בחיים לא אבין איך אפשר לוותר על בית בשביל הנאה רגעיתאמא אוהבת+
אבל חכמינו אמרו אין אפוטרופוס לעריות אז אני לא חולקת
טעות נפוצההלוי מא
הרווק חסום מאוד ברגשותיו ובתובנה מה הוא מגע ומה זה מגע ומה זו קבלה מבן זוג.

הנשוי יכול למצוא נקודות חוסר אצלו ודי בחום שמוקרן מחוץ לבית בשביל לסחוף החוצה...

כנשוי תיבת הפנדורה של מגע וצרכים נפשיים בזוג נפתחה וקשה יותר לסוגרה בחזרה
ע"פ חוק זה הטרדהמושיקו

ע"פ הלכה זה גם בעייתי.

האפשרות הכי נכונה זה 

א. לפתוח את זה עם רב זה או אחר שיתן כיוון נכון

ב.או לעזוב את מקום העבודה או להסביר לבוס שלך שאת דתיה וזה מפריע לך ושיעמיד אותו על מקומו.

לשיעמום בעבודה??? יש פורומים וכו'דעה
עבר עריכה על ידי דעה בתאריך י"ז בסיון תשע"ה 12:45
נאיביות קשה!
מה זה נוגע בי בטעות עם האצבע???
עזבי בלי קשר לדת מה את זבל שהוא יגע בך בטעות.
תיהי גאה בעצמך את אשת איש אף גבר לא יגע בך בטעות.
ולעניין הדיבורים של צחוק בעבודה למה להיכנס למקומות שיכולים לפגוע לך בקשר עם בעלך?
כדתיה שעובדת בחברה מעורבת זה כורח המציאות שנכפתה עליי כל מי שעובד איתי מכבד אותי ויודע שיש לי גבולות ואיתי אין צחוקים.
לא קשור לאולפנה גברים הם גברים בכל גיל וסוטים לא חסר גם במקומות עבודה....
כשאת כותבת על נגיעה דרך המקלדת את מזכירה לי אחד שעבד איתי שנגע בי פעם אחת בטעות הפחדתי אותו עד מוות שעוד טעות אחת נראה מה יישאר ממנו בעבודה!!!
כובד ראש לא מזיק לאף אחד מה שכן קלות דעת יכולה לדרדר למקומות שלא נרצה.
אמנם אני אישה אבל בכל זאת..בת 30

חביבתי.

כל מה שכתבו לך כאן- הוא יותר מנכון.

המצב הזה בכלל לא תקין, ועצם העובדה שאת רוצה להרגיש בסדר מראה שבעצם את לא מרגישה בסדר. ובצדק.

איך היית מרגישה אם בעלך היה מספר לך שהיום הוא דיבר "סתם שיחה" 20 דקות עם מישהי מהעבודה?

זה בכלל משנה אם המישהי הזו דתיה או לא, נשואה או לא?

"אין אפוטרופוס לעריות". והכיפה או החצאית, והבן זוג או בת זוג ממש לא משנים את המשפט הזה.

כל עוד את ממשיכה להתנהג בחביבות כזו ומאפשרת לדברים הכביכול קטנים האלה לקרות- את במו ידייך, גם אם בלי מודעות לכך- עלולה להרוס את הזוגיות שלך ואת הזוגיות של האדם שאיתו את מדברת.

חברה שלך צודקת לגמרי. גם גברים נשואים בני 80 יכולים להסתכל על נשים. זה לא קשור לגיל ולרמת דתיות.

לו הייתי במקומך הייתי עושה "סוויצ'" רציני בתפיסה, משתפת את בעלי בקושי הזה כדי לקבל ממנו תמיכה במהלך, ולגמרי משנה את היחס לקולגות.

לא. אין כזה דבר לגעת באצבעות. אם הוא במקלדת אז את זזה הצידה לגמרי ומקפידה שלא יגע בך באצבע קטנה!! וגם לא יהיה קרוב אלייך ברמה כזאת.

ואם משעמם - אז קחי איתך תהלים מחולק ותחלקי לשאר הנשים, או שתמצאי אתר אינטרנט שמענין אותך ותגלשי בו, או שתפעילי את היצירתיות שלך בדרכים שונות כדי לא להגיע למצבים האלה.

כל השיחה שלך עם גברים אחרים בעבודה אמורה להיות ענינית בלבד.

זה לא אומר שאת צריכה להיות סנובית איומה או מגעילה. וזה גם לא אומר שאת לא יכולה לחייך.

זה כן אומר שאת צריכה להעביר שדר של "אני שומרת על עצמי. אף אחד לא מתקרב אלי".

כדאי לך לעשות את זה לפני שח"ו תמצאי את עצמך בהתלבטויות מורכבות יותר.

האמת זה מה שהעיף לי את הסטירהאמא אוהבת+
אם בעלי היה אומר לי שהוא דיבג עם מישהי 20 דק הייתי אוכלת את הלב...ואוכלת סרטים
עם גברים בעבודה אני שומרת על יחסיםפרח-בר
סופר עניינים , לא נכנסת בכלל למקומות האלה ולא מעונינת להתנחמד אליהם . בוקר טוב , שיחות קצרות על עבודה וזהו , אם זה מפריע לך שהוא נוגע בך אז תסבי את תשומת ליבו לעניין ( הוא דתי הוא אמור להבין לבד אז כנראה זה לא בדיוק תמים)
לי ולבעלי יש חברים משותפים בבית ושם אני לא רואה שום בעיה לדבר עם הגברים והנשים בצורה חברית וזורמת , בעבודה יש לי גבולות ברורים ( גם עם נשים כי זה מפריע )
למה את עושה הפרדה בין העבודה לבית? מה ההבדל?סדר נשים

אין לי עניין לפתח אינטראקציה אישית עם גברים בעבודהפרח-בר
או בכל מקום אחר.
בבית יש לנו חברים ( לרוב זוגות אבל לא רק) ושם אין לי בעיה לדבר עם גברים ולצחוק איתם כחלק מחיי החברה שלנו כזוג.
אפשר להציע הצעה פרקטית?משה

הסיפור עם המקלדת הוא בעיה מוכרת. כשיושבים מול מחשב נייד  (לדוגמא) - הדרך מהמחשב הנייד של השותף עד לגוף שלו שיושב לידו ( או השותפה) - קרוב מתמיד.

בתור מי שהרבה פעמים נוגע במחשבים שלא שלי, אם היא לא מבינה שצריך להתרחק, צריך לעשות ממש תנועות לוליניות כדי לא להתנגש בה.

עושים את זה, אבל מי שפחות רגיש מן הסתם לא יטרח.

לגבי העובד אצלך אני לא יודע אם זה בכוונה או לא, אבל אולי יש לזה פיתרון טכני:

אפשרות ראשונה - מקלדת אלחוטית.

גם אם הליצן הזה עושה את זה בכוונה, תוציאי לו את העוקץ. שיקח את המקלדת אליו וזהו. במיוחד אם זה סשן של תכנות בזוג או דבר דומה לזה.

אפשרות שניה- כלי השליטה מרחוק לסוגיהם. אל תגידי שזה בגלל שזה מציק לך, תגידי בגלל שנוח לך יותר, או משהו כזה - שהוא יעבוד מהעמדה שלו ואת מהעמדה שלך ותשתפו מסך.

גם יחסוך לך את הנוכחות שלו וגם ישפר את הפרודוקטיביות שלכם.

תודה לכולם אני קוראת תגטבה תגובה תגובהאמא אוהבת+
והן ממש מעשירות אותי חלק אף צבטו קצת אבל אולי הגיע לי הסטירה הזו... מה גם שאני ממש מרגישה צורך לשתף את בעלי יותר עכשיו..
פעלת בתום-לב,ד.

אל תכניסי לעצמך לראש "כוונות" שלא היו לך - אל פשוט תתעדכני על הבעייתיות שבמציאות כזו, ותעשי "עידכון" בהתנהלות..

גם ב"שיתוף של בעלך" צריך להיזהר, שלא יתחיל להרגיש לא נעים מעצם הימצאותך שם. אפשר לומר, שמבחינתך כמובן אין כל משהו שמרגיש קרבה, אבל בהיות ששמעת שראוי לשמור מרחק כדי שגברים גם ייזהרו יותר, אז את מתכוונת לסייג יותר ולדאוג שלא תקראנה "תקלות", כמו שהציע בעצמו.   עיקר הענין צריך להיות בשינוי מסויים ב"שטח", ופחות בשיחות עם בעלך.

בע"ה אני מאמינה שלא אצליח להתהפך 180אמא אוהבת+
אולי בקטע של השיחות האשיות לבד אשתדל להימנע..
אנחנו לא עובדים ממש באותו שולחןאמא אוהבת+
רק כשיש איזשהי תקלה שצריך לפתור ביחד אז הוא מגיע..
או יותר נכוןטהרני

רק כשיש איזו שהיא תקלה שצריך ליצור ביחד אז הוא מגיע...

אז ישבתי עם בעלי לא.ערב וסיפרתי לו...אמא אוהבת+
האמת איך שהתחלתי לדבר הוא כבר הבין.. ראיתי שהוא התעצב קצת אבל לא כעס ואמר שדברים כאלה כמו דיחה בת 20 דקות היא ממש לא לעניין ודברים יכולים לקרוץ שוב ושוב וזה צריך להיעצר כאן..ולא להגיע לשיחות אישיות כאלה שוב
ולגבי הנגיעות של השני הוא כבר אמר את דעתו..ירדה לי אבן מהלב סופסופ...
טוב שדיברתאמא, ברוך ה'

אני יודעת שיש כאלה שאומרים לא לספר, כי למה להלחיץ את הבעל.

אבל הגישה שלי, היא שאם יש משהו שמטריד אותי או שמטריד את בעלי - אנחנו מספרים אחד לשני. אין סודות.

גם אם זה לא נעים.

אני מספיק סומכת על בעלי שידע להכיל אותי ואת ההתמודדויות שלי (וגם לי היה סיפור דומה בעבודה, וכשאמרתי לבעלי, זה נתן לי אומץ לעשות לזה סוף, אפילו שהבחור די נפגע, זה היה לפני הרבה שנים כשעוד היינו זוג "צעיר" אבל אני זוכרת טוב את ההתמודדות)

וגם אני מצפה שבעלי יספר לי (גם כשהוא נכשל בשמירת העיניים או דברים דומים, אלו יצרים שצריך לעבוד עליהם, וכשאשתך תומכת בך ומבינה את ההתמודדות ולא ישר "נעלבת", זה ממש עוזר להתמודדות, עצם זה שאתה מספר מוריד מהסודיות ומהנסיון.)

בהצלחה לך בהתמודדות הזו, ותדעי לך, שגם אם יהיה קצת לא נעים ופחות "נחמד" מול החבר'ה בעבודה - זה שווה את הנקיות מול בעלך.

"אני חולה כמו הסודות שלי" (משפט מתכנית 12 הצעדים)טהרני

לא הבנתי את המשפט...אמא אוהבת+
זתומרת מה הוא בא לומר..
ביאור המשפט (למיטב הבנתי)טהרני

כמו מה שכתבה "אמא, ברוך ה'".

כאשר אני "שומר סודות", שומר בפנים דברים שרק אני יודע, והלב הוא המחסן שלי, זה מערער את הנפש שלי.

הדברים נכונים שבעתיים, כאשר מדובר בסודות שיש להם השלכה על מישהו אחר (אם כי, לא תמיד נכון לספר אותם דווקא לו).

ובקצרה: בהתאמה למידת הסודות שלי היא מידת ה"מחלה" שלי, מידת הקלקול בנפש שלי.

כנות היא בריאות. הסתרה היא מחלה.

הדברים אמורים במיוחד לגביי כמכור, אבל נראה לי שהם חשובים גם לכל אדם.

זהו אני פספסתי את 12 הצעדיםאמא אוהבת+
לכן לא הבנתי על מה אתה מדבר..
אשריך. לא הפסדת כלום.יזהר

צריך זהירות.ד.

לפעמים זה נכון - ולפעמים יכול להרוס לגמרי.

תלוי באנשים, תלוי במי מדובר.

להיזהר מ"כללים".

וסיום דברייך בוודאי נכון.

צודק!טהרני

מסכים מאוד. כפי שציינתי, לא תמיד נכון לספר לאדם הנוגע בדבר. וכבר דנו בכך רבותינו לעניין בקשת סליחה על לשון הרע.

היי יקירה..אשתו
ממש חשוב בעיני שהחלטת לעשות עצירה ולבחון את הדברים. רציתי לשתף שאני גם עובדת במקום שבו רוב העובדים הם גברים ואף אחד אף פעם לא ייגע בי בטעות (גם לא החילונים) ואני לא יושבת עם אף אחד מהם ל"סתם שיחת חולין". היחסים הם מאד מכבדים אבל לא יותר מ"שלום מה נשמע" ו"מה שלום אשתך שילדה.."
אולפנה לא אולפנה את אשת איש. וכמו שאמרו כאן לפני תחשבי שבעלך היה יושב לפטפט בעבודה עם קולגות שלו (גם אם הן מאד צנועות, קו אם לא..) או שאחת בטעות הייתה נוגעת בו כל פעם..
לי זה מחשבה שעושה חררה! אל תערערי את הביטחון ,ל בעלך בך, תראי לו שרק הוא שלך והשאר לא מעניינים. את נתפסת כחלשה כשאת מציגה בפניו ש"אוף מה לעשות? זה הקולגות שלי.."
בהצלחה!
אם לא מצליחים לשמור על יחסים קונקרטיים בלבד במקום העבודההדרכה
אז חובה לעזוב את המקום הזה.
לגמרי נכוןדעה
רק ישנה בעיה אם לא תטפלי בבעיה מן השורש בכל עבודה זה עלול לקרות
זה משתנה מאדם לאדם..קשה לי להבין איך משיחהאמא אוהבת+
אני עלולה לקבוע איתו דייט בערב בשעה שאני נשואה וגם הוא ..
בכל מקרה לי זה לא יקרה..
היישירשיר90
לדאבוננו היו המון נשים שאמרו
לי זה לא יקרה.

אך האמת, שהתגובות פה מאוד מעוררות ונכונות.
קודם כל, שמחה שדיברת עם בעלך וישרתם קו
זה מאוד עוזר לפרוק ולשתף...
אני מניחה שגם שרשרת פה בגלל המצפון
כך שכבר בלי לענות את יודעת מבפנים מה נכון
וחשוב מאוד להיות מודעת לעצמך.

אני מציעה לך, בכל פעם שהבחור ההוא מגיע
לתפוס פינה בצד רחוק,
או לנצל את הזמן וללכת "לשירותים".
זו טכניקה להמנעות מנגיעות לא רצויות.

דבר שני, אכן כן, את רואה שמדיבור סתמי בעבודה אפשר להגיע לשיחת טלפון
הצעד מפה ול"דייט" גם אם זה אומר לנשום אויר/לשתות קפה יחד, לבד, בהפסקה בעבודה - הוא קצר.

בכל אופן, לא סתם תורתנו הקדושה הביאה סייגים
השיחות צריכות להיות ענייניות ותו לא.
התורה שלנו חכמה ויודעת היטב את חדרי הנפש.

ממליצה לך להיזהר כי גברים, באיזה גיל שלא יהיו,
בד"כ רואים מעבר לשיחה של הא ודא.

שבוע טוב יקירה.
זה דברים שקורים בלי שמרגישים..מיץ פטל
בלי שהרגשת פתאום מצאת את עצמך אחרי 20 דק' שיחה איתו.
דייט לא חייב להיות בערב. הוא יכול להיות בשעות העבודה או בשעות שהבעל לא נמצא. וגם פתאום מתחילים לשקר בלי ששמים לב "אני יוצאת עם חברות" וכו'. ואיך אני יודעת את זה? כי הייתה לי חברה שאמרה שהיא לא מבינה איך זה קורה כאלה דברים ואמרה ש'לי זה לא יקרה' ופתאום כשקלטה שגבר נשוי דתי, ולא סתם דתי אלא 'תורני', אבא ל3 ילדים+ אישה בהריון, מדבר איתה יותר מידי ממש נלחצה ושיתפה אותי. היא צעקה עליו וממש התנכרה אליו כשהרגישה שזה יותר מידי ומבחינתה זה נגמר. אבל אחרי כמה חודשים מצאה את עצמה במערכת יחסים רומנטית איתו ובמערכת שקרים מסובכת למשך 3 שנים. לצאת מזה היה לה קשה נורא.. ומזה השאיר לה בנפש? אני לא רוצה לחשוב..

בקיצור- כמה נכונים ופשוטים דברי חז"ל 'במקום שבו גדר ערווה- שם אתה מוצא קדושה'. ברור שאם שומרים על הגדרות שחז"ל נתנו לנו מתקרבים יותר אל הקדושה ומתרחקים מהרע.. יכול להיות שבאמת במקרה שלך לא יקרה כלום. אבל תחשבי איפה הויתור הזה על גדרות הצניעות שם אותך על הציר שבקצהו באחד יש קדושה ובקצהו השני ההפך.

ופעם אמרו לי משפט ממש חכם שמלווה אותי לאורך כל הדילמות שלי בחיים- זה שיש לך התלבטות האם יש פה משהו בסדר או לא, זה כבר סימן שיש משהו לא בסדר.. כי אם הכל היה באמת בסדר- לא הייתה לך שום התלבטות

בהצלחה!
נשמע שזה ממש קל לעזוב את העבודה..יאיר השמש
אני לא מסכימה עם זה שנאמר לעזוב את העבודה.

הבחורה מודעת לעצמה,והרגישה שנעשה משהו לא תקין,והיא תחזור לדרך המלך שלה בקרוב ובקלות. מה שגם היא שיתפה את בעלה , שזה מעודד ומשמח.

אביזרייהו דעריות, מכיר אחת מהיישוב, שעזבה בעל וילדיםההולך בדרכים
ממש בדרך הזו.
דיבורים, צחוקים, ואת ההמשך תדמייני לבד
נגיעה בבעלך בזמן שאת אסורה חמורה מבאיש אחר . וכך תעצרייותש

את העניין.

קודם כל לגמרי ברור שנגיעה  פחות או יותר סתמית בבעלך בזמן שאת אסורה חמורה בהרבה מאשר בסתם מישהו אחר. .

ולמשל נגיעה באותו זמן באבא שלך זה ממש כלום. כי פשוט אין אבא שנמשך לבת שלו ( חוץ מבספרים משונים.  מישו מכיר מקרה כזה שקרה ?)  .

לגבי העובד הזה . ברור  לגמרי שאת צריכה להבהיר לו שייזהר.

שום רמז לא יעזור. צריך להגיד בצורה הכי ברורה , ובלי לפגוע.

למשל ,  למצוא הזדמנות שבה עולה איזה דיבור על נשים וגברים , תגידי בצורה לגמרי ספונטנית  לאו דוקא ישיר אליו אבל כשהוא שומע :.

" אצלי זה לא קורה, אבל לא הייתי מסכימה בשום אופן שמישהו , למשל בעבודה יחד במחשב , ייגע בי  אפילו  בטעות. אין שום בעיה להיזהר "  ותמשיכי בטבעיות למשהו אחר.

אם הוא מחליט "לא לשמוע" , אז בהזדמנות הראשונה תגידי לו : "תשים לב , אפילו שבעיניך זה כלום".

אין לי זמן להאריך אבל אני ממש מבין אותךלשם שבו ואחלמה

גם אני אדם מאוד מאוד חברותי 

ובקלות נמשך לפיטפוטים

וגם לא מרגיש רע אחרי זה

אבל האמת האמת  שזה פשוט אסור. 

וכשהאמת הזאת  ברורה כשמש

אז יותר קל להלחם בזה ולהפסיק. 

אסור לגבר לדבר עם אשה שיחה שלא לצורך. שלא עניינית. זה הכל. 

כל יהודי קודש קודשים? גם ה"בהמות שלא הצביעו לשמאל" ?יותש

ולענין:

מרדכי  ואנונו שמסר סודות אטום , הוא קודש קודשים?

האומן ( צייר) צבי גור שחטף את אורון ירדן מסביון ורצח אותו הוא קודש קודשים?

האנס הסדרתי בני סלע הוא קודש קודשים ?

אופס! לא כללתי ברשימה את מי שאומרים עליו כאילו רצח . ומקובל לראות שותף ברצח כל מי שמהסס אם ההאשמות מבוססות.  אז אברח לפני שיתפסו אותו , ויאשימו אותו בשותפות ברצח !

מסכת סוטה מתחילה בזה בדיוק!sha
אם הוא אמר לה לא לדבר עם מישהו ודיברה איתו, עדיין מותרת בתרומה וכו. למה היה צריך להגיד את זה אם היא עדיין מותרת? כי זו ההתחלה של הסטייה מהמשפחה.
תחשבי שבעלך מספר למישהי אחרת משהו שאת לא יודעת עליו. מה היית מרגישה? שהוא נתן חלק ממנו לאשה אחרת, לא?
ככה ההרגשה בצד שלנו, הגברים אם האשה מספרת משהו אישי שלהם. זה להכניס גלגל שלישי, בין אם את רוצה ובין אם לא.
אם את עדיין חושבת ש״לי זה לא יקרה״, את חולת נפש. אין דבר כזה, ואף אחד לא יכול להבטיח לעצמו את זה, וזה הכל נסיון מאת ה׳ לראות מה תעשי. ואם תתכחשי לנסיון, הוא ילך ויגבר.

אולי זה מפחיד אבל זו המציאות.
'את חולת נפש'? באמת?פסידונית

לא הגזמנו קצת בסופרלטיבים?

לאsha
כי אם זה לא מזעזע את הבנאדם לחשוב שהדבר יכול לגרום לפירוק המשפחה, יש לו בעיה בנפש.
אני מתה על האנשים האלו פסידונית

תזכרי שיש אנשים מאחורי הניקים.

אם זאת הייתה חרה שלך גם היית מודיעה לה שהיא חולת נפש?

אגב, יש לי מושג קלוש בלבד על נושא השרשור. התייחסתי רק לביטוי החריף שלך, שלא מתאים כתגובה לכלום.

אני חולה על האנשים האלה sha
שקשה להם לשמוע מילים מזעזעות אבל שמשפחה מתפרקת על שטויות אין להם בעיה לשמוע.

ולפני שאת מזדעזעת עד עמקי נשמתך מהביטוי, אולי תעברי קצת על השרשור?
בזכותך עברתי פסידונית

ואני בצד שלך בעניין, אני באמת חושבת שחבל קצת דק ללכת עליו, אבל! אני לא אשתמש בביטוי המוגזם הזה.

את מזכירה לי את המודעות ממאה שערים, שבהם כל ידיעה חדשותית היא 'גזירה ששמים וארץ רועשים עליה' ואני לא יודעת מה עוד.

מה לעשותsha
שיש דברים שהם צודקים בזה. לא צריך להגיד שכל דבר שהם עושים בצורה כזו הוא פסול. עובדה שאת הסוטה כל הנשים שהיו במקדש היו חייבות לראות על מנת למגר את התופעה.
אז לקרוא ככה למישהי זה לא נראה לי שיא הגוזמה, אם היא לא מבינה את חומר העניין.
טוב, לדעתי זאת כן הגזמה.פסידונית

ולא נראה לי שיש לנו עוד איך לפתח את הוויכוח הזה. את אומרת כן ואני לא.

אני רק מזכירה לך, שוב, שיש מיהי שתקרא את זה ואולי תיפגע מזה, ואלי תיפגע מזה קשות. רק תחשבי על זה.

תודה רבה פסידונית...אמא אוהבת+
אכן שקראתי את התגובה הרמתי גבה..אבל אני לא חושבת שאני חולת נפש כי אני לא מאמינה שלי זה יקרה אבל לא משנה אותה בחורה שכתבה זאת רצתה אולי לזעזע אותי..אבל בסדר הבנתי את המסר!
מבינה אותך הפותחת...ggg

יש לי בוס בעבודה דתי תורני, יכול להיות כמעט אבא שלי בגיל, הוא בן אדם מאוד נחמד. לכולם. תמיד מתענייין ודואג לכולם, אבל לפעמים השיחות איתו גולשות לעיניינים שלא קשורים לעבודה. הוא שואל אותי שאלות על המשפחה הבעל הילדים החיים. מתוך התעניינות ונחמדות כנה ביותר. ואני תמיד בדילמה כמה לענות, כמה לשתף.

בכל זאת אנחנו 2 אנשים שעובדים ביחד הרבה- למרות שרוב התקשורת היא טלפונית, יש הרבה שיחות.

פשוט בלתי אפשרי להשאר רק עניניים . אני אשמע ממש קשוחה ולא נחמדה אם אענה בצורה קרה ועניינית לשאלות שלו. והוא ממש משתדל להיות בוס נחמד- במיוחד כשהעבודה סופר לחוצה והוא פוחד שאני אברח לו.

יש לציין שהוא גם בקשר טוב עם בעלי. וגם נעזר בו לפעמים לכל מיני דברים.

בקיצור זה ממש לא פשוט.

שמעתי פעם שיעור של הרבנית לבנון שהיא אמרה שאפילו להכין כוס קפה לבוס זה בעייתי. כי מעשים של נתינה אחד לשני גורמים לקרבה. אז ברור ששיחות אישיות יכולות לגרום לקרבה אסורה. וצריך להיות עם יד על הדופק כל הזמן ולהזהר.

קל וחומר להיזהר כמו מאש מערבים בעבודה. אלה תחמנים ויוצאים מגדרם כדי להיות נחמדים. יש לי אחד כזה בעבודה. אני מחייכת אליו כלפי חוץ אבל לא מדברת איתו יותר מידי. למרות שהוא יענו "ערבי טוב."

ולצערי שמעתי על הרבה בנות ישראל תמימות שנפלו בפח שלהם ל"ע.

אז ב"ה שאני וערבים ממש לא מסתדרים רואים את הזימה שלהםאמא אוהבת+
בעיניים..אני בורחת מהם כמו מאש... לגבי הבחור שמתי לב למחרת שדיברנו שוב שהוא הרגיש גם לא בנוח כזה...אבל אחרי כמה ימים זה עבר.. אני ב"ה שומרת על הגבולות המתאימים ולא מגיעה בכלל על לחשוב עליו או משהו..רק הקטע פעם שעברה שהרגשתי רע וזהו זה עבר..
חשוב לדעת...iyg

בס"ד

לא קראתי את כל התגובות, אז אולי אחזור על מה שאחרים כתבו.

זה באמת מצב לא נעים, מאחל לך הרבה כוחות להתמודד.

יש קצת הבדל בין נשים לגברים.

אצל גברים המשיכה חזקה מאוד, תתפלאי גם אצל גברים בני 40 + ואפילו יותר.

גם אם הם נשואים, המשיכה עדיין קיימת.

אני נשוי, ויכול לומר לך, שהבחירה שלי היא האם להסתכל או לא. ואני משתדל מאוד להתרחק מדברים כאלו ,

שוודאי יכולים להפיל אותי. 

אבל,אין מצב שגבר נוגע באישה כל הזמן, וזה "טעות", או לא אומר כלום סתם מתוך ידידות.

כשמעסיק עושה זאת, הוא בעצם מנצל את הסמכות שלו, שלא נעים לך,

כדי להטריד אותך מינית(זו ההגדרה החוקית).

אם תפחדי להעיר, הוא ימשיך , ואולי יעלה את רף ההטרדות.

אם תעירי , בצורה ברורה, שאת נשואה ולא נעים שהוא עושה כך וכך...

אז הוא ייבהל , כי יבין שהוא חשוף לתביעות ויתרחק ממך...

מאחל לך המון הצלחה! באמת מצב לא נעים...

חשוב שתשתפי את בעלך בכנות במצב, כדי לקבל תמיכה, ולמנוע חשדות מיותרים...

כל טוב!

תזהירי את הבנאדם הזה שלא יעיז לגעת בך!גוליבר
בסד.

תהיי חדה וברורה. הוא לא תמים. בן שנוגע בבת שם לב.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

כנראה שכלום...*אשתו של בעלי*

אם כבר ניסית לדבר איתו/להסביר לו/לעמת אותו

עם ההתנהלות שלו ולא עזר,אז כנראה שגם לא יעזור.

תצטרכי לקבל אותו ואת ההתנהלות שלו ככה,איך שהיא.

תצטרכי לקבל את זה שאת ככה והוא ככה.

תדעי מראש שאם הוא נשאר איתם בבית לבד כשאת יוצאת לענינייך,כשתחזרי-יחכה לך בית על גלגלים.

את לא יכולה להתחיל לחנך אותו איך להתנהל איתם

ולחנך אותו להתנהל מולם כמוך.

זה פשוט לא יעבוד.

מראש אני אומרת לך-וותרי!

אחרת תהיי מתוסכלת.

גםoo

כשאני עם הילד (אחד כי השאר גדולים)

יש לעיתים מגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילד חצוף ומשתולל שצריך פלוגה כדי להרגיע אותו

לא רואה בזה כאוס וזה נראה לי הורות תקינה לחלוטין

בעיניי ציפייה שדברים ידפקו כמו שעון בבית/ עם הילדים

בעייתית 

שום דבר לא צריך לדפוק כמו שעוןלביטה

אבל צריך להיות סדר כללי ושגרה בריאה.

המגבות על הספה זו רק דוגמה קטנה.

זה לא העניין של הבלאגן,

זה החוסר הטוטאלי בגבולות והזריקה הכללית על כל דבר שקשור בשגרה וסדר וחינוך נכון ובריא לילדים. 

תלוי לְמה את קוראת גבולות ושגרהoo
ואולימתלבט34

ההתנהגות שלו בבית בבית

מושפעת מהיחסים שלכם?

אולי הוא עושה דווקא?

אפילו לא  במודע..

ואת "אולי" מנסה להחזיק את הבית

ולכן זה משדר גם לילדים.

אבל זו הפסיכולוגיה בגרוש שלי..

מבלי לדעת אתמתלבט34

טיב היחסים ביניכם כמובן...

תמיד עלול להיות פעריםהעני ממעשאחרונה

בין התנהלות הבית בנוכחות כל אחד מההורים

מכמה סיבות אפשריות

אחרי שמבינים את זה

ניתן לקבוע איך לתווך לילדים את הגבולות גזרה 

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנאחרונה

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרוםאחרונה
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

לא נשמע שזה רק חסדנעמי28אחרונה

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

אולי יעניין אותך