מסכנות של ילדים...אור היום

לבת שלי (בת 3) יש קצת רגישות לעקיצות יתוש, והן קצת יותר נפוחות ומגרדות אצלה, וכנראה גם קצת כואבות.

היא "לוקחת את זה קשה", ונהיית כאילו מאוד מסכנה כתוצאה מזה. לא שהיא נשכבת על הרצפה, אלא שהיא אומרת "איה, כואב", בקול שבאמת ממחיש את זה שכואב לה ולא נעים לה.

אני לא מרגישה שהיא עושה את זה כדי לקבל תשומת לב או יחס מסוים (וכן יש דברים שהיא עושה כדי לקבל יחס מסוים. כאן היא מתנהגת בכנות כמו שהיא מרגישה). עם זאת, אני רוצה לעזור לה להתגבר על הכאב והקושי, כי אמנם מדובר בכאב פיזי, אבל אולי אם היא תהיה חזקה יותר ובוטחת יותר בזה שהעקיצות יעברו, יהיה לה קל יותר להתמודד.

מבינים למה אני מתכוונת? יש למישהו רעיון מה יכול לעזור לה?

ובעניין דומה- גם אותה בת, וגם אחותה הגדולה (בת 4.5) פוחדות מכלב שגר בסמיכות אלינו ונובח בלילות לא פעם. הן מפחדות לא רק מהנביחות עצמן, אלא מזה שאולי הכלב ינבח. אמרנו להן הרבה פעמים שהכלב בחוץ, שהוא לא יכול להיכנס, שזו הדרך שבה הוא מדבר, שינבחו עליו בחזרה (), שאבא ואמא שומרים עליהן, ועדיין- הן פוחדות מעצם זה שאולי הכלב ינבח.

מה יכול לעזור להן לא לפחד מהנביחות, כשהכלב לא נובח? ומה יכול לעזור להן לא לפחד מהנביחות כשהכלב כן נובח?

תודה רבה רבה פרח

לדבר הראשון,ד.

ראיתי בקופ"ח תכשיר שכתוב עליו שמורחים ודוחה יתושים (דומני לא מחומרים בעייתיים). אולי כדאי לברר, לשים לה, ולהגיד לה שזה עושה שיתושים לא יבואו אליה. אם בכ"ז תיעקץ - אולי כדאי לשים לה אלוורה ולהגיד לה שזה מרגיע ומקרר את המקום וכבר לא כ"כ תרגיש. הפעולה, ביחד עם האמון שלה בה, מסתבר שיוכלו להפחית את ההרגשה הלא-נוחה.

תודה רבה...אור היום

אני משתדלת למרוח לה תכשיר דוחה-יתושים כשאני זוכרת, אבל האזור כאן עם הרבה יתושים, וחלקם ממש קטנים וחמקנים, אז זה לא תמיד עוזר.

ויש לנו משחה מרגיעה, שאני שמה לה על פלסטר ואז שמה את הפלסטר על העקיצה, אבל כמעט תמיד לוקח לה זמן עד שהיא מסכימה למשחה (שלא נראית מאיימת), ולפלסטר, ובינתיים היא מסכנה כזו...

היא באמת מסכנה..ד.

אבל אפשר לשים בלי פלסטר. ואת המשחה לשים בכלי אחר, לא שהיא מכירה, ולהגיד לה חגיגית מראש, שכעת יש לנו משהו שעושה נעים אם יש עקיצה, ולא צריך פלסטר. ולהגיד לה שאם יש עקיצה, שתבוא לבקש שנשים לה את הדבר שעושה נעים. זה שהיא תדע מראש שיש "קסם" - וזה באמת ירגיע - יכול לעזור. בפרט אם ה"כואב" יתחלף בבקשה שלה לשים לה..

[לפעמים גם ה"הפי אנד" - הנה, שמנו, יופי.. יכול לעזור לחוש שאכן עבר..]

את יכולה גם לתת לה למרוח לעצמה.מדי פעם פה

תשובותאמאשוני

לעניין העקיצות- אפשר למרוח אלוורה ולשים קרח. לקרח יש השפעה מיידית ולאלוורה לטווח מעט יותר ארוך.

לכלב- אולי תבקשי מבעל הכלב שהן יבואו איתך ללטף את הכלב, אפילו להביא לו אוכל לאט לאט הן יראו שאם את לא מפחדת ובעצם הוא יצור חביב ויפסיקו לפחד (זה מה שעשיתי למרות שאני נגעלת מכלבים רק בשביל הבן שלי שריחמתי עליו שהוא נכנס לפאניקה כל פעם שרואה כלב ואצלנו בכל רגע נתון יש מישהו שמסתובב עם כלב ברחוב וזה באמת עבד!)

אם התגובה אלרגית שימי "פניסטיל ג'ל". הרבה יותר יעיל ומקל.אמא קטנה

יתכן וכדאי לבדוק את רמת האלרגיות שלה לעקיצות.

לא תמיד את רואה את כל המשמעות של האלרגיה,

מעבר לגירוד ולנפיחות .

לפעול בשני הכווניםכנגן המנגן

ילדים לעיתים מפעילים מניפולציות, מגזימים בתגובות וכו' אך אנחנו כמבוגרים חייבים להתייחס לתלונה ברצינות כי לא תמיד אנו מודעים למצוקה האמיתית שלהם. כמובן שאני סומכת עלייך כאמא שאת מכירה את ילדייך אך זאת נקודה שכדאי תמיד לזכור.

לגבי עקיצות יתוש מנסיון עם הבת שלי זה יכול להיות מאדדדדדד מטריד, ולהגיע לרמות של פניסטיל מהפה ואף אנטיביוטיקה. הבת שלי שנעקצת מגיעה לנפיחויות משמעותיות וזה מציק. צריך לתמרן בין החבל הדק של אמפתיה, רחמים והזדהות שיש מקרים שבהם הוא צורך,

לבין התייחסות עניינית למצב- אנחנו לובשים בגדים ארוכים כדי שלא נעקץ. (יש לנו פיגמות ארוכות ודקות), לא נשכח להדליק את הקוטל יתושים וכו'

בהצלחה ורק בריאות...

תודה רבה...אור היום

נתתי לה פניסטיל בטיפות, שהבנתי מהרופאים שזה יותר אפקטיבי מהמשחה, אבל אולי ננסה גם אותה.

אמא קטנה- תוכלי להרחיב לגבי בדיקת רמת האלרגיה לעקיצות? מה זה אומר, ואיפה בדיקה כזו נעשית?

כנגן המנגן- מהיכרות איתה, אני די בטוחה שזה לא מניפולטיבי. אולי יש כאן רחמים עצמיים קצת מוגזמים, אבל לא מניפולטיביים.

ואם ננסה ללבוש בגדים ארוכים (גם אם דקים) יהיה לנו ממש חם :/

בדיוק היום קרה לי מקרההודלולה

עם הבן בגדול שלי (בן 5)

היתה לו עקיצה כואבת והוא קם וצרח "אמא" באתי ושמתי לו פניסטיל

והוא המשיך לבכות ולילל אמרתי לו אתה רוצה שאשים לך שוב?

והוא שם לעצמו ושוב המשיך אז אמרתי לו שפשוט לא יחשוב על זה, שיעסיק את עצמו בדברים אחרים.

ובאמת ככה זה היה אחרי 3 דקות הוא אומר לי אמא, כבר לא כואב לי כי חשבתי על דברים אחרים.

ולגבי העקיצות- הם ענקיות? נראות עם מוגלה?

בדיקות תבררי עם הרופא, בעיקרון עושים בדיקת אלרגיה בבתי חולים.

גם הבת שלי רגישה לעקיצות יתושיםאנונימי (2)

תמיד מתנפח וכואב לה יותר מאחרים.  ואם זה ליד העין אז העין כולה מתנפחת. פעם כשהייתה קטנה אפילו התאשפזה בגלל זה מס' ימים בבית חולים. יש לנו בבית תמיד פנסטיל טיפות וג'ל ובדרך כלל זה די מקל עליה.

לגבי העקיצות - יש משחה שקוראים לה סקין סייבר ג'ליעלהארזי

היא טבעית ומבוססת על צמחי מרפא. אני מאמינה שהיא מאד תעזור לה עם הרגישות שלה לעקיצות.

אפשר להשיג בכל בית מרקחת, במדף של מורז.

ולגבי הכלב... אולי, רק אולי אפשר ללמד אותה שכלבים לא מזיקים באופן כללי?

אני חושבת שהאמירה שהוא לא יכול להכנס אליכם הביתה, לא בהכרח מרגיעה, כי אם ישתחרר ויכנס - אז מה יהיה?

מצליחה לרדת לסוף דעתי?

אפשר להסביר, כמו שכתבת... שפרות גועות וכלבים נובחים ושזו דרך התקשורת שלהם

ושהכלב הזה שייך למישהו והוא גדל בבית שאוהב (?) אותו ומטפל בו

והכל בסדר

חשוב שגם את תישארי רגועה לגביו (במידה ואת חוששת) כדי שהיא לא תחוש את המצוקה שלך.

ואם אפשר לדבר עם השכנים, שירגיעו את הכלב... אז עוד יותר טוב.

ועוד דבר, לגבי קסמים.

כמו שד' כתבה, אפשר למרוח לה את המשחה של מורז ולהסביר לה שזה קסם שיפתור הכל.

זו דרך נהדרת לטפל במצב לדעתי. כל הכבוד ד!

ד'כמו צמח בר
זה גבר..
אני זוכר שקראתי שהדבר היעיל ביותר למניעת עקיצות...ספק

הוא מאוורר (ואפילו לא צריכים רוח חזקה מדי). 

נכון! ואפשר שהוא לא יהיה מכוון על מי שישן אלא לכיוון השנישואל שאלות

הרוח הקלה בחדר מונעת מהיתושים להתקרב

לגבי הכלב, כמה רעיונותצוף שלי
1.אולי את יכולה לקנות בובת כלבלב מתוקה וסימפטית ולהמחיז יחד עם הבנות הצגות בהן הכלבלב "משוחח איתן" ומספר להן כל מיני סיפורים נחמדים ומצחיקים, שואל אותן איך היה בגן, מדגדג אותן, מביא להם הפתעה בפיו (סוכריה בשביל כל ילדה למשל).
2. את יכולה לספר לבנות על האופי הנאמן של הכלב, איך הוא קשור לבעליו, איזו שמחה והכרת הטוב יש לו כשבעליו נותן לו מזון, מטייל איתו, מתייחס אליו...
3. את יכולה לספר על כלבים שעוזרים לבני אדם, למשל כלבי נחייה שעוזרים כל כך לאנשים עוורים, כלבים של קשישים שמשמחים אותם כשהם בודדים, כלבים שעוזרים בחילוץ וכו'.
4. הכי יעיל בהתמודדות כזו: לאמץ כלב ידידותי ונחמד...
בהצלחה!
3
בנוגע לכלב..אמא_מאושרת
אצלנו עזר כשהתחלנו לנבוח גם בזמן שהכלב נובח (קרדיט לבעלי..). הילדים פשוט התחילו לצחוק, ומאז זה יותר מצחיק ממפחיד..
כשהם נבהלים אנחנו פשוט נובחים - עליהם, אחד על השני.. נשמע דבילי אבל אצלנו זה הפך את הבכי לצחוק.
אני גם מאוד רגישה לעקיצות יתושמרב.
ומה שהכי עוזר-
קרח עטוף במגבת לחוץ חזק על העקיצה.
לא לגעת בזה בכלל (בגיל שנתיים אמא שלי העסיקה אותי שעות על גבי שעות במשחקים שחייבים בשבילם שתי ידיים כדי שלא אגע בעקיצות... עם הזמן למדתי להתאפק...) מהר מאוד עוברים לגרד את זה וזה מחמיר את המצב.
פניסטיל הרבה יותר יעיל מאלוורה. אלוורה מתחממת מהר והיא יעילה רק כשהיא עוד קרה. פניסטיל משפיע גם כשהוא מתחמם ואפילו כשהוא כבר ספוג בעור.
אם העקיצות במקום שלובשים עליו בגדים- ללבוש בגד צמוד (גרב על הרגל, חולצה צמודה יותר, טייץ). הלחץ על זה מעביר את הכאב המציק.
אם זה ממש נפוח במקום רגיש הייתי הולכת לרופא לקבל אנטיביוטיקה.. (נעקצתי בגבה פעם אז לקחתי אנטיביוטחקה כי כל העין התנפחה..)
להתגבר על ה'פחד' כנראה לא יקרה. אני בת 20 ונלחצת מיתושים. צריך ללמד אותה יותר להתמודד עם הכאב, לדעתי. כי הכאב קיים ויהיה קיים לנצח. אז שתדע מה לעשות כשהוא קיים ומה יעזור לה להרגיע אותו.
כי זה באמת כואב, באמת מתנפח, באמת מלחיץ שיקרה שוב.
ככה אני חושבת...

ולא הכרתי את הפניסטיל טיפות! אני אנסה גם את זה יש עקיצות שהמשחה עוזרת רק אם אני מורחת כל שעה
אלוורה מאוד יעילהשירה515

ג'ל האלוורה מרגיע את העור ויעיל להמון דברים!

רק צריך לדעת איזה תכשיר אלוורה לקנות...

הכי טוב זה מוצרי האלוורה של פוראוור, אפשר להשיג אצל משווקים כמעט בכל מקום.

פניסטילzmil

לי זה לא עוזר..מרב.
ניסיתי הכל. כולל פוראבר וכולל טבעי שהכנתי לבד בבית. היה יעיל מאוד עד שזה התחמם. ועקיצה זה דבר חם (וכנ"ל אלוורה).. אז זה מחמם את זה.

זה בריא לעור, זה בריא בכללי. אבל לא יעיל לאותו רגע נגד גירודים וכאבים..
עקיצות ונביחותחרדית 3

נדמה שאת אמא רגישה ומסורה.

לגבי העקיצות למדתי שכששוטפים במים וסבון את העקיצה הכאב נרגע.

אם את מניקה אפשר להספיג צמר גפן בחלב אם ולמרוח על העקיצה - מרפא יותר מכל תכשיר.

לגבי הנביחות, נדמה לי שזה שהבנות מפחדות מהנביחות מראה שיש להן רגש נורמלי ובריא ואתם כהורים לא מתעלמים אלא איתן, וזה מה שחשוב, גם אם לא פתרתם את הבעיה. הילדות חשות היטב את ההתיחסות והנוכחות של ההורים והן ימצאו כבר את הדרך לעזור לעצמן.

לגבי הנביחותשואל שאלות

אפשר לשאול אותן, בזמן רוגע, לא בזמן פחד-

מהיעזור לנו אם הכלב ינבח?

ולהכין איתן בכאילו (אם לו חרב מפלסטיק, אם זה ענן חלומות, אם זה ציור של רוח שתעיף אותו...

מה שהן יעלו, הגיון של ילדים שונה משלנו...

שוב תודה רבה לכולם על הרעיונות והעצות. העשרתם אותי.אור היום

תשתמשי בצמח האלוורהערנושאחרונה
תגובה מיידית
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך