מסכנות של ילדים...אור היום

לבת שלי (בת 3) יש קצת רגישות לעקיצות יתוש, והן קצת יותר נפוחות ומגרדות אצלה, וכנראה גם קצת כואבות.

היא "לוקחת את זה קשה", ונהיית כאילו מאוד מסכנה כתוצאה מזה. לא שהיא נשכבת על הרצפה, אלא שהיא אומרת "איה, כואב", בקול שבאמת ממחיש את זה שכואב לה ולא נעים לה.

אני לא מרגישה שהיא עושה את זה כדי לקבל תשומת לב או יחס מסוים (וכן יש דברים שהיא עושה כדי לקבל יחס מסוים. כאן היא מתנהגת בכנות כמו שהיא מרגישה). עם זאת, אני רוצה לעזור לה להתגבר על הכאב והקושי, כי אמנם מדובר בכאב פיזי, אבל אולי אם היא תהיה חזקה יותר ובוטחת יותר בזה שהעקיצות יעברו, יהיה לה קל יותר להתמודד.

מבינים למה אני מתכוונת? יש למישהו רעיון מה יכול לעזור לה?

ובעניין דומה- גם אותה בת, וגם אחותה הגדולה (בת 4.5) פוחדות מכלב שגר בסמיכות אלינו ונובח בלילות לא פעם. הן מפחדות לא רק מהנביחות עצמן, אלא מזה שאולי הכלב ינבח. אמרנו להן הרבה פעמים שהכלב בחוץ, שהוא לא יכול להיכנס, שזו הדרך שבה הוא מדבר, שינבחו עליו בחזרה (), שאבא ואמא שומרים עליהן, ועדיין- הן פוחדות מעצם זה שאולי הכלב ינבח.

מה יכול לעזור להן לא לפחד מהנביחות, כשהכלב לא נובח? ומה יכול לעזור להן לא לפחד מהנביחות כשהכלב כן נובח?

תודה רבה רבה פרח

לדבר הראשון,ד.

ראיתי בקופ"ח תכשיר שכתוב עליו שמורחים ודוחה יתושים (דומני לא מחומרים בעייתיים). אולי כדאי לברר, לשים לה, ולהגיד לה שזה עושה שיתושים לא יבואו אליה. אם בכ"ז תיעקץ - אולי כדאי לשים לה אלוורה ולהגיד לה שזה מרגיע ומקרר את המקום וכבר לא כ"כ תרגיש. הפעולה, ביחד עם האמון שלה בה, מסתבר שיוכלו להפחית את ההרגשה הלא-נוחה.

תודה רבה...אור היום

אני משתדלת למרוח לה תכשיר דוחה-יתושים כשאני זוכרת, אבל האזור כאן עם הרבה יתושים, וחלקם ממש קטנים וחמקנים, אז זה לא תמיד עוזר.

ויש לנו משחה מרגיעה, שאני שמה לה על פלסטר ואז שמה את הפלסטר על העקיצה, אבל כמעט תמיד לוקח לה זמן עד שהיא מסכימה למשחה (שלא נראית מאיימת), ולפלסטר, ובינתיים היא מסכנה כזו...

היא באמת מסכנה..ד.

אבל אפשר לשים בלי פלסטר. ואת המשחה לשים בכלי אחר, לא שהיא מכירה, ולהגיד לה חגיגית מראש, שכעת יש לנו משהו שעושה נעים אם יש עקיצה, ולא צריך פלסטר. ולהגיד לה שאם יש עקיצה, שתבוא לבקש שנשים לה את הדבר שעושה נעים. זה שהיא תדע מראש שיש "קסם" - וזה באמת ירגיע - יכול לעזור. בפרט אם ה"כואב" יתחלף בבקשה שלה לשים לה..

[לפעמים גם ה"הפי אנד" - הנה, שמנו, יופי.. יכול לעזור לחוש שאכן עבר..]

את יכולה גם לתת לה למרוח לעצמה.מדי פעם פה

תשובותאמאשוני

לעניין העקיצות- אפשר למרוח אלוורה ולשים קרח. לקרח יש השפעה מיידית ולאלוורה לטווח מעט יותר ארוך.

לכלב- אולי תבקשי מבעל הכלב שהן יבואו איתך ללטף את הכלב, אפילו להביא לו אוכל לאט לאט הן יראו שאם את לא מפחדת ובעצם הוא יצור חביב ויפסיקו לפחד (זה מה שעשיתי למרות שאני נגעלת מכלבים רק בשביל הבן שלי שריחמתי עליו שהוא נכנס לפאניקה כל פעם שרואה כלב ואצלנו בכל רגע נתון יש מישהו שמסתובב עם כלב ברחוב וזה באמת עבד!)

אם התגובה אלרגית שימי "פניסטיל ג'ל". הרבה יותר יעיל ומקל.אמא קטנה

יתכן וכדאי לבדוק את רמת האלרגיות שלה לעקיצות.

לא תמיד את רואה את כל המשמעות של האלרגיה,

מעבר לגירוד ולנפיחות .

לפעול בשני הכווניםכנגן המנגן

ילדים לעיתים מפעילים מניפולציות, מגזימים בתגובות וכו' אך אנחנו כמבוגרים חייבים להתייחס לתלונה ברצינות כי לא תמיד אנו מודעים למצוקה האמיתית שלהם. כמובן שאני סומכת עלייך כאמא שאת מכירה את ילדייך אך זאת נקודה שכדאי תמיד לזכור.

לגבי עקיצות יתוש מנסיון עם הבת שלי זה יכול להיות מאדדדדדד מטריד, ולהגיע לרמות של פניסטיל מהפה ואף אנטיביוטיקה. הבת שלי שנעקצת מגיעה לנפיחויות משמעותיות וזה מציק. צריך לתמרן בין החבל הדק של אמפתיה, רחמים והזדהות שיש מקרים שבהם הוא צורך,

לבין התייחסות עניינית למצב- אנחנו לובשים בגדים ארוכים כדי שלא נעקץ. (יש לנו פיגמות ארוכות ודקות), לא נשכח להדליק את הקוטל יתושים וכו'

בהצלחה ורק בריאות...

תודה רבה...אור היום

נתתי לה פניסטיל בטיפות, שהבנתי מהרופאים שזה יותר אפקטיבי מהמשחה, אבל אולי ננסה גם אותה.

אמא קטנה- תוכלי להרחיב לגבי בדיקת רמת האלרגיה לעקיצות? מה זה אומר, ואיפה בדיקה כזו נעשית?

כנגן המנגן- מהיכרות איתה, אני די בטוחה שזה לא מניפולטיבי. אולי יש כאן רחמים עצמיים קצת מוגזמים, אבל לא מניפולטיביים.

ואם ננסה ללבוש בגדים ארוכים (גם אם דקים) יהיה לנו ממש חם :/

בדיוק היום קרה לי מקרההודלולה

עם הבן בגדול שלי (בן 5)

היתה לו עקיצה כואבת והוא קם וצרח "אמא" באתי ושמתי לו פניסטיל

והוא המשיך לבכות ולילל אמרתי לו אתה רוצה שאשים לך שוב?

והוא שם לעצמו ושוב המשיך אז אמרתי לו שפשוט לא יחשוב על זה, שיעסיק את עצמו בדברים אחרים.

ובאמת ככה זה היה אחרי 3 דקות הוא אומר לי אמא, כבר לא כואב לי כי חשבתי על דברים אחרים.

ולגבי העקיצות- הם ענקיות? נראות עם מוגלה?

בדיקות תבררי עם הרופא, בעיקרון עושים בדיקת אלרגיה בבתי חולים.

גם הבת שלי רגישה לעקיצות יתושיםאנונימי (2)

תמיד מתנפח וכואב לה יותר מאחרים.  ואם זה ליד העין אז העין כולה מתנפחת. פעם כשהייתה קטנה אפילו התאשפזה בגלל זה מס' ימים בבית חולים. יש לנו בבית תמיד פנסטיל טיפות וג'ל ובדרך כלל זה די מקל עליה.

לגבי העקיצות - יש משחה שקוראים לה סקין סייבר ג'ליעלהארזי

היא טבעית ומבוססת על צמחי מרפא. אני מאמינה שהיא מאד תעזור לה עם הרגישות שלה לעקיצות.

אפשר להשיג בכל בית מרקחת, במדף של מורז.

ולגבי הכלב... אולי, רק אולי אפשר ללמד אותה שכלבים לא מזיקים באופן כללי?

אני חושבת שהאמירה שהוא לא יכול להכנס אליכם הביתה, לא בהכרח מרגיעה, כי אם ישתחרר ויכנס - אז מה יהיה?

מצליחה לרדת לסוף דעתי?

אפשר להסביר, כמו שכתבת... שפרות גועות וכלבים נובחים ושזו דרך התקשורת שלהם

ושהכלב הזה שייך למישהו והוא גדל בבית שאוהב (?) אותו ומטפל בו

והכל בסדר

חשוב שגם את תישארי רגועה לגביו (במידה ואת חוששת) כדי שהיא לא תחוש את המצוקה שלך.

ואם אפשר לדבר עם השכנים, שירגיעו את הכלב... אז עוד יותר טוב.

ועוד דבר, לגבי קסמים.

כמו שד' כתבה, אפשר למרוח לה את המשחה של מורז ולהסביר לה שזה קסם שיפתור הכל.

זו דרך נהדרת לטפל במצב לדעתי. כל הכבוד ד!

ד'כמו צמח בר
זה גבר..
אני זוכר שקראתי שהדבר היעיל ביותר למניעת עקיצות...ספק

הוא מאוורר (ואפילו לא צריכים רוח חזקה מדי). 

נכון! ואפשר שהוא לא יהיה מכוון על מי שישן אלא לכיוון השנישואל שאלות

הרוח הקלה בחדר מונעת מהיתושים להתקרב

לגבי הכלב, כמה רעיונותצוף שלי
1.אולי את יכולה לקנות בובת כלבלב מתוקה וסימפטית ולהמחיז יחד עם הבנות הצגות בהן הכלבלב "משוחח איתן" ומספר להן כל מיני סיפורים נחמדים ומצחיקים, שואל אותן איך היה בגן, מדגדג אותן, מביא להם הפתעה בפיו (סוכריה בשביל כל ילדה למשל).
2. את יכולה לספר לבנות על האופי הנאמן של הכלב, איך הוא קשור לבעליו, איזו שמחה והכרת הטוב יש לו כשבעליו נותן לו מזון, מטייל איתו, מתייחס אליו...
3. את יכולה לספר על כלבים שעוזרים לבני אדם, למשל כלבי נחייה שעוזרים כל כך לאנשים עוורים, כלבים של קשישים שמשמחים אותם כשהם בודדים, כלבים שעוזרים בחילוץ וכו'.
4. הכי יעיל בהתמודדות כזו: לאמץ כלב ידידותי ונחמד...
בהצלחה!
3
בנוגע לכלב..אמא_מאושרת
אצלנו עזר כשהתחלנו לנבוח גם בזמן שהכלב נובח (קרדיט לבעלי..). הילדים פשוט התחילו לצחוק, ומאז זה יותר מצחיק ממפחיד..
כשהם נבהלים אנחנו פשוט נובחים - עליהם, אחד על השני.. נשמע דבילי אבל אצלנו זה הפך את הבכי לצחוק.
אני גם מאוד רגישה לעקיצות יתושמרב.
ומה שהכי עוזר-
קרח עטוף במגבת לחוץ חזק על העקיצה.
לא לגעת בזה בכלל (בגיל שנתיים אמא שלי העסיקה אותי שעות על גבי שעות במשחקים שחייבים בשבילם שתי ידיים כדי שלא אגע בעקיצות... עם הזמן למדתי להתאפק...) מהר מאוד עוברים לגרד את זה וזה מחמיר את המצב.
פניסטיל הרבה יותר יעיל מאלוורה. אלוורה מתחממת מהר והיא יעילה רק כשהיא עוד קרה. פניסטיל משפיע גם כשהוא מתחמם ואפילו כשהוא כבר ספוג בעור.
אם העקיצות במקום שלובשים עליו בגדים- ללבוש בגד צמוד (גרב על הרגל, חולצה צמודה יותר, טייץ). הלחץ על זה מעביר את הכאב המציק.
אם זה ממש נפוח במקום רגיש הייתי הולכת לרופא לקבל אנטיביוטיקה.. (נעקצתי בגבה פעם אז לקחתי אנטיביוטחקה כי כל העין התנפחה..)
להתגבר על ה'פחד' כנראה לא יקרה. אני בת 20 ונלחצת מיתושים. צריך ללמד אותה יותר להתמודד עם הכאב, לדעתי. כי הכאב קיים ויהיה קיים לנצח. אז שתדע מה לעשות כשהוא קיים ומה יעזור לה להרגיע אותו.
כי זה באמת כואב, באמת מתנפח, באמת מלחיץ שיקרה שוב.
ככה אני חושבת...

ולא הכרתי את הפניסטיל טיפות! אני אנסה גם את זה יש עקיצות שהמשחה עוזרת רק אם אני מורחת כל שעה
אלוורה מאוד יעילהשירה515

ג'ל האלוורה מרגיע את העור ויעיל להמון דברים!

רק צריך לדעת איזה תכשיר אלוורה לקנות...

הכי טוב זה מוצרי האלוורה של פוראוור, אפשר להשיג אצל משווקים כמעט בכל מקום.

פניסטילzmil

לי זה לא עוזר..מרב.
ניסיתי הכל. כולל פוראבר וכולל טבעי שהכנתי לבד בבית. היה יעיל מאוד עד שזה התחמם. ועקיצה זה דבר חם (וכנ"ל אלוורה).. אז זה מחמם את זה.

זה בריא לעור, זה בריא בכללי. אבל לא יעיל לאותו רגע נגד גירודים וכאבים..
עקיצות ונביחותחרדית 3

נדמה שאת אמא רגישה ומסורה.

לגבי העקיצות למדתי שכששוטפים במים וסבון את העקיצה הכאב נרגע.

אם את מניקה אפשר להספיג צמר גפן בחלב אם ולמרוח על העקיצה - מרפא יותר מכל תכשיר.

לגבי הנביחות, נדמה לי שזה שהבנות מפחדות מהנביחות מראה שיש להן רגש נורמלי ובריא ואתם כהורים לא מתעלמים אלא איתן, וזה מה שחשוב, גם אם לא פתרתם את הבעיה. הילדות חשות היטב את ההתיחסות והנוכחות של ההורים והן ימצאו כבר את הדרך לעזור לעצמן.

לגבי הנביחותשואל שאלות

אפשר לשאול אותן, בזמן רוגע, לא בזמן פחד-

מהיעזור לנו אם הכלב ינבח?

ולהכין איתן בכאילו (אם לו חרב מפלסטיק, אם זה ענן חלומות, אם זה ציור של רוח שתעיף אותו...

מה שהן יעלו, הגיון של ילדים שונה משלנו...

שוב תודה רבה לכולם על הרעיונות והעצות. העשרתם אותי.אור היום

תשתמשי בצמח האלוורהערנושאחרונה
תגובה מיידית
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך