דברים שהיו נראים לנו פעם כ"כ פשוטים וברורים- כיום נחקרים מתחת לזכוכית מגדלת...
כיום יש חוקרים שהולכים ובודקים את כל המוסכמויות המדעיות שהיו מקובלות אלפי שנים ופשוט מנפצים אותם. לרסיסים. וב"ה בזכותם יש לנו כיום חשמל, ומחשבים וטכנולוגיה מתקדמת בצורה שא"א לתאר.
כל זה הגיוני ונכון לגבי כל שאר המדע והטכנולוגיה. חקירת דעות קדומות כדי לנפצם תמיד היה חלק מהמדע...
אבל לא חלק מהלכה והתורה!
אין שום מקום בהלכה שמתיר לחקור את טעמי המצוות ואת המסורת המקובלת מידי דורות כדי לנפץ את המוסכמות ההלכתית. אין כזה דבר.
המסורת ההלכתית, דברי חז"ל מקובלים אפילו אם נכתבו לפני 2000+ שנה. ק"ו אם הם נכתבו לפני פחות מ70 שנה.
כן נבין, לא נבין- זו ההלכה ואליה צריך לציית. יש טעמי המצוות כדי שנוכל להבין פה ושם למה אנחנו עושים את כל אלה ולמה כל האיסורים דווקא שומרים עלינו ועוזרים לנו. אבל טעמי המצוות לא נתנו לנו כדי שנחליט- "כעת זה לא רלוונטי". "בימינו זה לא תקף".
אם הרבנים דאז החליטו שבנות בצבא זה אסור אז הייתה להם סיבה טובה מאוד. והם גם הסבירו פה ושם ונימקו את החלטתם. אבל כל הנימוקים לא נתנו כדי שאנחנו, העמך, נחליט שמותר לנו לחלוק עליהם.
מקסימום אם הרבנים הראשיים וגדולי הדור יחליטו שהאיסור לא תקף אז הם ידונו מחדש על הנושא. אבל כמו שאנחנו רואים הם לא עשו זאת. אז כנראה שיש סיבה טובה לכך. ואם הם לא שינו את הסטטוס קוו- מי אנחנו שנחלוק עליהם?
חוץ מזה- יכול להיות שיש לי שאלות על פסקים מסוימים של רבנים. ויכול להיות שאני גם אחלוק עליהם. כי מנקודת המבט שלי אני לא מבינה אותם. אבל זה לא אומר שלכן אני אתחיל לפסוק לעצמי ואתיר את מה שהם אסרו. ממש לא.
יש לי שאלות- אז יש גם תשובות. אבל השאלות (וגם התשובות שיכול להיות שלא יספקו אותי) לא מהוות סיבה לנפץ את המוסכמות ההלכתית.
אמרת שיש רב שמתיר. סבבה. עכשיו השאלה שלי היא: האם הוא הרב שלך ולכן אתה הולך לפיו, או שמצאת פסק שנוח לך ולכן אתה מאמץ אותו?
אם הוא הרב שלך וכל הפסקים האחרים באמת מנחים אותך יום יום אז זה נושא אחר.
הבעיה היא כשיש יהודים שמחפשים את ההיתרים ומוצאים אותם. כי רק שמתיר תמיד ניתן למצוא. אבל שאר הפסקים של אותו רב (המחמירים לעיתים) לא תקפים.
וזה תקף לגבי תחומים אחרים. לא רק צבא.