היא עצבנית וצועקת על בני המשפחה שלה
לא כיף לבקר אצלם בבית והמשפחה וההורים מתוסכלים
אני מפחדת שהיא תפול על הראשון שיסכים וחבל כי יש לה הרבה מידות טובות וכבר ראיתי בנות שהתחתנו מלחץ והתעסקו יותר בשמלה הלבנה ובאולם מאשר בהכרת הגבר שאיתו הן יבלו את חייהן.
אני לא גדלתי כחרדית וקשה לי להבין למה שדכנים משדכים לה גברים שמבוגרים ממנה מאוד או עם בעיה רפואית "קלה"
לדעתי היא בכלל לא יודעת מה היא רוצה בבעל
היא מחפשת "תלמיד חכם" כי היא קנאית ולא רוצה שהוא יראה נשים...הסברנו לה שיש נשים שעוזבות את המטבח בבית ויוצאות החוצה אל העולם ונמצאות בתחנת אוטובוס, במכולת וכו'
איך אפשר לעזור לה להתגבר על הקנאה ולהבין שהיא מחפשת סוג של גבר שהיא לא תהנה איתו?
היא מלאת חיים אוהבת לשוחח על נושאים רבים ולא תמיד תורניים כמו פילוסופיה וכו' היא מחפשת גבר שישמע בקולה
ויתקפל אל תוך הגמרא...
אין לי בעיה עם בעל שלומד כי אשתו והוא רוצים בזאת מבחינה רוחנית והשקפתית, יש לי בעיה עם זה שהיא רוצה לכלוא אותו ולשמור על הגבר כאילו הוא סוג של חיה ללא שליטה עצמית
המשפחה מצפה ממני לשדך לה בגלל שאני שידכתי כבר כמה זוגות "מעוקבי שידוך" שבקהילה לא חרדית הם נחשבים צעירים ורעננים.
אני לא רוצה להכנס לזה בלי להכין אותה לכך שממני היא לא תכיר שפוט אלא בנאדם עם דעות וערכים שיבחר אם ללמוד או לעבוד או לשלב את שני הדברים.
ולכן אני פונה לעזרתכם כיצד לפקוח לה את העיניים
האם יש ספר טוב? או משהו שיכול לעזור כאן
יש לי מחויבות אישית למשפחה ואני אשמח לעזור לה
תודה מראש.