קיצר, שנה הבאה, ביום שלישי עושים מסיבת סודה ונרקודה?
רוצים לשמוע משהו ממש מרגש?פיתה פיתה
קיצר, שנה הבאה, ביום שלישי עושים מסיבת סודה ונרקודה?
יוו, גם לי זה נע על ציר השלישי-שישי...יעל
אז לי זה נע על ציר שישי שישיפיתה פיתה
יוו! הסברת לי משהו שממש לא הבנתי בדף יומי..קמנו ונתעודד
בס"ד
תודה!
וואו.יעל
נשמע מסקרן למדי
אבל את לא מוכנה ללמוד גמרא
קמנו ונתעודד
בס"ד
אבל זה מהדף היומי של לפני שלושה ימים (דף יב.)
הי, לא אמרתי שאני לא מוכנה!יעל
אמרתי שאני לא צריכה, ושזה לא מתאים לנשים,
אבל אם אני שומעת קטע משם אז אני כן אחפור קצת...
זה כן מתאים לנשים ( מי שרוצהחנטריששאחרונה
אני מוכנהפיתה פיתה
גמנייעל
הנהקמנו ונתעודד
בס"ד
קודם כל: המסכת בה אנו עוסקים היא מסכת נדרים, וממילא הדיון הוא בנדרים ובדברים שקשורים לנדרים.
יש דין של "התפסה" או "איסר". הדין נלמד מהפסוק שאומר "איש כי ידר נדר לה' או השבע שבעה לאסר אסר על נפשו לא יחל דברו ככל היצא מפיו יעשה" בגלל הכפילות, לומדים שיש מושג של 'נדר', יש מושג של 'שבועה' ויש משהו נוסף - 'איסר'.
איך זה עובד? חבר שלי רוצה לכבד אותי בבמבה שלו, ואני לא רוצה לאכול. אבל הוא מתעקש. מה אני אעשה? אני יכול להישבע: "אני נשבע שאני לא אוכל מהבמבה שלך". אני יכול לנדור: "אני אוסר עלי את הבמבה שלך בנדר" ואני יכול להגיד גם: "מבחינתי הבמבה שלך היא כמו קרבן" והכוונה - כמו שאסור לאכול קרבן, ככה אסור לי לאכול מהבמבה. זה נקרא התפסה, כי אני לוקח משהו אסור, כמו קרבן, וגורם שהאיסור שלו 'ייתפס' במשהו אחר.
עכשיו, הגמרא רוצה לברר את הגדרים של ההתפסה. אם אני לוקח ביד אחת בשר של קרבן וביד השניה במבה, ואומר זה (הבמבה) - כזה (כמו הקרבן), הבמבה תיאסר. אבל מה אם הקרבן מותר באכילה, כמו לדוגמה אם מדובר בשלמים שנזרק דמם? בעצם השאלה היא האם כשאמרתי שהבמבה תהיה כמו הבשר, כמו שהבשר מותר באכילה הבמבה גם, או שמא ההתפסה היא 'בעיקרו' של הקרבן - כמו שהקרבן אסור, לפחות לפני זריקת הדם, כך גם הבמבה.
הגמרא מנסה להוכיח מברייתא שאומרת "איזהו איסר האמור בתורה? אמר: 'הריני שלא אוכל בשר ושלא אשתה יין כיום שמת בו אביו', 'כיום שמת בו רבו', 'כיום שנהרג בו גדליה בן אחיקם', 'כיום שראיתי ירושלים בחורבנה'" ושעל כך אמר שמואל (האמורא): "והוא שנדור באותו היום" כלומר - שמדובר שאותו האדם נדר שהוא לא יאכל בשר ולא ישתה יין באותו היום הנ"ל (שמת אביו/רבו/צום גדליה/ראה את ירושלים). ומסבירה - מדובר במקרה של התפסה: כשמת אביו, ביום ראשון בשבוע, הוא נדר לא לאכול בתאריך זה בשר ולא לשתות יין. ועכשיו הוא אומר - "היום לא אוכל בשר, כמו ביום ראשון!" ולמרות שעברו מאז הרבה ימי ראשון שבהם הוא כן אכל בשר, אלא שההתפסה היא 'בעיקרו' של יום ראשון, כלומר ביום ראשון 'ההוא', שבו היה אסור לו.
ואני לא הבנתי, מה פתאום שהוא יגיד 'כמו ביום ראשון'? ממתי אנשים מדברים ככה? אבל את סיפקת הוכחה, שאנשים באמת מדברים ככה!
שכוייח!
תודה!פיתה פיתה
(יום אחד ילמדו אותי גמרא בלי לתקוע באמצע במבה?)
תודהיעל
החכמת
מה שתגידפיתה פיתה
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות