א. מה זה התאמה בסגנון- לא משנה חיצוני או פנימי? אם הוא עם זקן ופאות אז היא צריכה להיות עם חצאיות ארוכות מתנפנפות? ממש לא. התאמה לא אומר ששני בני הזוג הם אותו דבר. התאמה זאת אומרת ששני בני הזוג מסתדרים טוב אחד עם השני- שיש מציאת חן הדדית ושיש לימוד הדדי.
ומה זה סגנון פנימי? את מתכוונת להשקפת עולם?
ב. כנ"ל א. יכול להיות שבחור ובחורה שנראים כלפי חוץ סופר מתאימים הם בכלל לא באותו ראש ואין ביניהם שם קשר. ולהפך- יכול להיות שבני זוג שמגיעים מעולמות מאוד שונים ימצאו שפה משותפת.
ג. קשה מאוד לקבל החלטה על נישואין אם אין שום רגש מעורב בסיפור. לא חייב להיות רגש של מאוהבות קיצונית ולבבות פורחים באוויר, אבל בהחלט רצוי שיהיה רגש של שמחה, של "הגעתי למקום הנכון", של רצון אמיתי לחיות ביחד.
ד. בהמשך לזה- יש פער מאוד גדול בין מה שרואים ומכירים בפגישות למה שחווים אח"כ בנישואין. בחורה שמגדירה את עצמי בצורה מסוימת מתארסת עם בחור שמגדיר את עצמו באופן מאוד דומה ואחרי החתונה, כשמתחילים להכיר לעומק מגלים שבעצם כל אחד הוא משהו אחר לגמרי.
וכן, בוודאי שאנשים משתנים. אבל לא משתנים ע"פ הזמנה מראש וע"פ רצון בן הזוג. משתנים מתוך צמיחה זוגית משותפת.
ה.מאמינה שהרוב המוחלט מגיעים לחתונה עם תחושה ש"זה זה". זה חלק מהרגש. יותר נכון- זו המסקנה שמשלבת בין השכל לרגש. אני לא רואה איך זוג יכול להגיע לחופה אם לא ברור להם שזה זה. מה, בחור יכול לקדש בחורה אם הוא עוד חושב "אולי מישהי אחרת יותר מתאימה?" ????
מה שכן- יש הרבה בלבולים ומניעות ודמיונות בענין הזה.
חייבת לציין משהו לגבי הנושא של "בחירת בן זוג". לפעמים נדמה לי שנורא נחמד לתאר את זה כאילו לפני עומדים 30 בחורים, ואני רק צריכה לבחור! כמה פשוט! אז זהו שלא. הענין הרבה יותר מורכב מזה. וודאי שעושים בחירות מסוימות במהלך התהליך ואני בעצמי עשיתי כמה בחירות מודעות מאוד. אבל יש פה גם הרבה סיעתא דשמיא- הרי לא מספיק שאני אבחר- גם הוא צריך לבחור בי...
אבל באופן כללי- באמת כדאי לא להסתבך יותר מדי. לזרום יותר. נפגשת עם בחור? נחמד? ממשיכים. מעצבן, לא כיף, מעיק? לא ממשיכים. לא לנסות בכוח ומצד שני גם להפעיל את המוח... וה' יעשה הטוב בעיניו.
עד כאן...בהצלחה!