סתם עלתה בי מחשבה מבעיתהותן טל

תיאורטית לחלוטין שאני מקווה שלעולם לא תתממש.

אבל ננסה, דימיון מודרך, לא יזיק:

אם בעוד כמה ימים אורן חזן יעלה פוסט לפייסבוק בו הוא כופר מכל וכל בהאשמות שהאשימו אותו, ויגיד שהעליהום הנורא שעשו עליו ריסק אותו ושאין לו עוד כוח - וחמש דקות לאחר מכן ימצאו אותו ירוי בדירתו על ידי עצמו (יענו, התאבדות).

האם גם אז, כמו במקרה הקודם של זה מרשות האוכלוסין, כולם יתחילו לקונן - ובעיקר להכות על החזה של השני - ולהגיד שחטאנו עווינו פשענו בשיימינג? 

אם כן - אז למה רק אז? הרי לפני שבועיים עשיתם את זה לאחר ההתאבדות הקודמת - לא יכולתם הפעם להיות קצת יותר הגיוניים ולעצור את זה לפני סוף מר? 

ואם לא (דהיינו, אם לא יכו על חטא, ובעיקר על החזה של אחרים) - אז למה כאשר זה נוגע לאורן חזן, אותו מותר לבייש ולעשות לו שיימינג גדול פי מליון ממה שעשו לאותו עובד ציבור, ולאותו עובד ציבור, חלילה, מה שעשו לו היה מבעית? (אני מדבר, במקרה חלילה שהגורל יהיה דומה, כמובן..לא לשכוח את זה..).

בקיצור - ההיגיון הציבורי, ובעיקר התקשורתי, הוא או דפוק לחלוטין, או צבוע ורקוב מהיסוד. בחרו את המתאים לכם.

צודק! ה' ישמור ויציל! "המלבין פני חבירו כאילו שופך דמים".חסדי הים
זה כולל ברשתות החברתיות. ה' ירחם!
בקשר למסקנה,שמן פשתן

מסקנתי היא:

''אם אין יראת אלוקים במקום הזה והרגוני''

בוודאי שכאשר אין שמירת הלכה ושמירת הלשון,

אז השיח וההגיון הציבורי, ובעיקר התקשורתי, הופך לדפוק לחלוטין, צבוע ורקוב.

אין היום היגיון. מסמפטים את מי שנתפס כקורבן,עוגי פלצת
ומכפישים את מי שנחשב מנצל ומושחת
אז בעצם אתה גורס לפי הגישה הראשונה שאמרתיותן טל
שההיגיון של הציבור והתקשורת דפוק...
זה לא אותו דברטוביה2
מי שהולך לפוליטיקה יודע ש'ירדו' עליו אין מה להשוות לסתם אדם מהשוק
אני לא יודעטוביה2
אבל אם זה יעזור אז אני אפרט.
יש באמת בעיה של לתת לאנשים כח בלי פיקוח אחד מהמוסדות בהם יש חשש הכי גדול הוא בית המחוקקים - כדי למנוע אותם מלהשחית נוצרו מספר 'מנגנונים שאחריאם על איזון אחת מהחשובים שבהם היא התקשורת (בלי לדון על האם היא עובדת בצורה הגונה - זה לא הדיון) שאחראית לחשוף התנהגות לא הולמת. ככול שהאדם בכיר יותר כך ההתעניינות בו עולה ולכן המעקב הבקורת ולמרבה הצער גם השמועות הלא תמיד מבוססות, מי שנכנס לזה מרצונו שלא יתלונן (מי שמתעשק בבוץ שלא יתפלא אם הוא מלוכלך) נכון שעל התקשורת לברר היטב אבל גם אם לא עשתה זאת אין זו אשמתה אם גרמה נזק עקיף שכזה
צודק.ראשית חכמה

אדם שהולך למלא תפקיד שנוגע לציבור צריך לדעת שאנשים יבקרו אותו. לא רוצה? תישאר בבית.

זה זה נכון לגבי שניהם. זה שבנאדם התאבד לא הופך אותו לצודק.

זה מרגיש לא בנח להגיב לפרשיה שאין לאדם יכולת להכריע לגביהשואף לאור

ודווקא בגלל זה,זה לא מתיר לכל אחד לשחק את תפקיד השופט ובטח שלא את "התליין",גם לנבחר ציבור מגיעים את הזכויות הללו,נכון שהדבר מורכב , לדוגמא לגבי פרשיית אמת שכבר התפרסמה (כלשהי,תיאורטתית) דרושה לאיזה שהיא ביקורת וגינוי ציבורי,השאלה מי נאמן להכריע,והאם הכרעה כזו היא וודאית,ומה הגבולות של לשון הרע בדברים כאלו,זה לא כ"כ פשוט בעיני

ב.מה שהתפרסם לפני שבוע או יותר,הייתה נקיטת עמדה עם אדם אינדבידואלי שפרסם את הצד שלו בסיפור אישי כאשר לא היתה יכולת לציבור להכריע מבחינה הגיונית,ובכל זאת בחרו את הצד ה"צודק" לפי תחושת בטן או מי יודע מה,זה דוגמא למקרה בו הציבור לא היה יכול מבחינה מציאותית לנקוט "צד" כלשהו מבחינה הגיונית ובכל זאת נקט, וזו טעות חמורה

הרב של בעלי אומר שאם היינו פוסקים כח״ח בהלכות לשון הרע,ראשית חכמה

אז לא היינו יכולים לקיים חברה בריאה...

קשה להתייחס לאמירה ללא ההקשר שלהשואף לאור

אך כמובן שגם בהלכות הקשורות לנציגי ציבור יש הלכות ואי אפשר להכריע לפי תחושה אישית,אינני בקיא בהם ואינני יודע אם הן מפורסמות או אם יש שינוי מהותי לגבי אדם מן השורה אבל מובן שיש הלכה גם בתחומים כאלה

זה ההקשר המדובר.ראשית חכמה

ויש חולקים רבים על שיטת החפץ חיים.

בכל אופן מה שהוא אמר זה שאם הולכים לפי החפץ חיים, החברה תישאר מקולקלת כי כל החוליים ישארו מטואטאים מתחת לשטיח...

אני לא אתייחס לדברים בלי שיש להם מקור מפורששואף לאור

גם אם יש שיטות אחרות בלשון הרע שנפסקו להלכה,אז יש ללמוד אותן ולא להכריע לפי תחושה או מצפון אישי

חוץ מזה שכאן זה תמיד לתועלת שלא יבחרו באנשיםטוביה2
לא מוסריים
לפי הח״ח מותר רק אם בוודאות תהיה בזה תועלת.ראשית חכמה

זו תועלתטוביה2
השאלה היא לא רק אם יש תועלת, אלא גם האם יודעים בודאות..אדם כל שהוא

[יש כנראה מצבים מיוחדים שבהם מותר למסור מידע לא ודאי כשאומרים שהוא כזה, אבל זה יותר מוגבל], וגם האם כוונת המספר אכן לתועלת. [יש עוד תנאים, כתבתי ממה שזכרתי והיה נראה לי הסיבות הכי מצויות שיהיה אסור במצבים כאלה לפרסם].

וגם אם לא ניתן להשיג אותה תועלת באופן אחרד.

[בלי להתייחס ל"פרשה" ספציפית שאיננו יודעים לגביה כלום. אבל למשל, אזהרת אדם שאם לא יפרוש מעצמו - יצטרכו לפרסם. אם כי, לאידך, גם דבר כזה לפעמים עלול להפוך לסחטנות. כמו כן, יש לדון שאם אנשי ציבור ידעו מראש את נשק ה"פרסום", ייזהרו יותר במעשיהם. הקיצור - באמת נושא מסובך לשני הצדדים. צריך פוסקים ממש גדולים בשביל להנחות בכך הלכה-למעשה]

יש עוד שש תנאים כאשר כ-ו-ל-ם מחויביםותן טל
לשיטת הח"ח, להתקיים, כדי שיהיה אפשר לפרסם את לשון הרע. וסימן שבעת התנאים: משה דך מן (לא זוכר כרגע את הפירוט במלואו, מחילה, אולי מאוחר יותר אכתוב). כך שלא מספיק להגיד "זה לתועלת".
לשיטת הח"חדי"מ
זה בדיוק מה שכתבתי. אין צורך לחזור על זה ותן טל

"חולקים רבים"?..ד.

לא ידוע לי על "חולק על החפץ-חיים" בהלכות לשון הרע.

אז כנראה שלא למדת מספיק טוב.ראשית חכמה

תלמד לדוג׳ את הפסיקה של הרמב״ם בנוגע ללשון הרע ותחזור ותגיד שהיא מקבילה לזו של החפץ חיים.

אה... זה מענין מאד.ד.

(לא שייך ל"למדת מספיק טוב" או לא - אמרתי שלא ידוע לי... ) אבל - ראשית, לפני שאת שולחת אותי "ללמוד את הפסיקה של הרמב"ם" - האם את-לכשלעצמך למדת את הפסיקה של הרמב"ם ובמקביל את ספר חפץ-חיים?

אם התשובה היא לא, אז דומני שהיושר מחייב קודם לעשות את זה לפני "הצעה" כזו. ואז תצייני מה בדיוק נראה לך סותר, ואפשר לדון.

[אגב, הלשון "חולקים רבים על החפץ חיים" אינה מסתדרת עם דבר כזה. לא רק כי הרמבם זה בלשון יחיד, אלא גם כי הרמבם לא "חולק על החפץ חיים", אם יגיד אחרת ממנו. החפץ-חיים הוא אחרון, ואינו יכול לחלוק על הרמב"ם, אלא אם יביא סימוכים מראשונים אחרים]

הוא לא צודק.ד.

א. בוודאי שאנחנו "פוסקים כח"ח בהלכות לשון הרע" - אלא כמי..

ב. אין דבר כזה שאי אפשר לקיים חברה בריאה עם הדרכות התורה. והחפץ חיים זה תורה.

אלא שגם בתורה, ובהלכות שמירת הלשון, יש "צורך תועלת", ויש מה צורך ציבורי נכון וכו' (אולי זה גם מה שהוא רצה לומר).

אדרבה, בשביל זה צריך ללמוד בדקדוק הלכות שמירת הלשון, וצריך תלמידי-חכמים גדולים שכדרכה של תורה, יוכלו לדמות דבר לדבר ולומר מתי צריך להזהיר מישהו בלחישה, מתי יש לפרסם, מתי אסור. דיני נפשות.

בנושאים כאלה, חשובה במיוחד הדרכת התורה. לא יעלה על הדעת שכל עיתונאי יהפוך לקובע ערכים, עד ודיין ומוציא לפעל כאחד. איש תקשורת ירא-שמיים, צריך יותר התייעצות הלכתית/ידע הלכתי בנושאים אלו, מאשר סתם אדם. אם סתם אדם כשאומר חלילה לה"ר, זה למישהו אחד - בתקשורת זה מיד המוני. אותה עבירה פי הרבה-הרבה.

גם רב אברום אמר שיש 2 דברים בהם איננו פוסקים כח״ח.ראשית חכמה

1. שהשוק של פעם הוא הירך של היום.

2. הלכות לשון הרע.

את שמעת אותו?ד.

יודעת בדיוק על מה אמר את זה?

כמדומניחסין קדושאחרונה

שהאמירה שאיננו פוסקים כהחפץ חיים 

מתייחסת לפרט מסוים מאוד, 

האם לבקש מחילה ממי שדיבר עליו לשון הרע 

והלה אינו יודע שהוא דיבר עליו, 

ובכך שיבקש ממנו מחילה יגרום לו צער. 

ונחלקו בזה הח"ח ור' ישראל סלנטר, 

שלדעת הח"ח עליו לבקש מחילה, (מקור?)

ולדעת הרי"ס לא יצער את חברו, כדי לדאוג לעוה"ב של עצמו. 

גם אם יש חולקים על החפץ חיים בנקודות מסויימות, לא חולקים..אדם כל שהוא

על העיקרון שיש איסור דאורייתא של לשון הרע.

אפשר לדון על מקרים ספצפיים מה מותר ומה אסור לפי החפץ חיים, ולפי דיעות אחרות אם ישנן.

^^^ ללמדנים כדאי ללמוד ח"ח עם פירוש "חלקת בנימין" הואחסדי הים
דן במקורות הח"ח וה'מים חיים' בהרחבה, ומביא מתי שחולקים.
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך