אני יודע שזה נשמע מעצבן אבל פשוט נמאס לי.
מחשבות על עבודה עבריתטוביה2
אני יודע שזה נשמע מעצבן אבל פשוט נמאס לי.
יש כאלה שעובדים גם בפחות מ35..אביגיל.
אני כשהייתי צריך למצוא עובד מהיום למחר לא מצאתיטוביה2
אז אולי כדאי לרכז איכשהו פרטים של אנשי מקצוע יהודים?אביגיל.
עריכה: עכשיו אני רואה שכבר יש משהו כזה
היה בעבר משהו כזה, לא יודע מה איתו היוםיהדות=דרך חיים
לכן פסקו חכמים שאין יתרון לעובד יהודי אם מחירו עולה על שלישאלעד
שתותדי"מ
שליש, על פי פוסקי זמנינואלעד
מי פסק?טוביה2
אני יודע גם על הרב ליאור וגם על הרב מלמד שפסקו כךמרדכי
בתשובה של הרב מלמד שאני ראיתיטוביה2
פסיקה של הרב ליאור לא ראיתי.
נ.ב. לכאורה המקור לשליש זה הרמב''ם
ברגע שאסדר את הסיפרייה שלי, אבדוק את זה שובמרדכי
אני מדבר על לעומת סינים נגידטוביה2
(הרב מלמד כתב שלא 'לחוש' לשמועה הזו כי לא ברור מה מקורה וכמי היא)
אנשים לא רוצים לעבוד קשה ולחיות בעוני..אדם כל שהוא
למה שיהודי ירצה לעבוד קשה בעבודה פיזית קשה, אם הוא יכול להרוויח אותו סכום בעבודה קלה?
למה שיהודי ירצה לעבוד ב30 שקל לשעה, אם הוא יכול ללמוד מחשבים, ולקבל הרבה יותר?
אם זה אחן לח בעיה - אני בעדטוביה2
לא עדיף לשלם יותר ולדעת שפרנסת יהודי??שואל שאלות
תחשוב שהעודף לעומת התאילנדי זה צדקה עבור המשפחה של היהודי....
לא בררתי אם זה תופס הלכתית, תשאלובעצמכם כשזה רלוונטי
יש מוקד עבודה עברית,
עם פרטים על כל מיני בעלי מקצוע, לא רק פועלים
(מוסכים, הובלות, ועוד.....)
ברור שעדיף לפרנס יהודים!מרדכי
אבל יש כאלה שזה עדיין מאוד יקר להם והם יעדיפו לפרנס גוי, לכן על מנת ש'עבודה עיברית' תצליח, העובדים בה צריכים גם הם להוריד את המחיר (מה שגם לדעתי בסופו של יום יהיה להם יותר רווחי כי יותר ויותר אנשים שנרתעים עכשיו מהמחיר, ישתמשו בהם).
כל עוד יש להם עבודה, אין להם סיבה להוריד את המחיר.יזהר
זה עניין של עלות-תועלת.
אני לא חושב שבאמת אפשר להילחם בכוחות השוק באמצעים וולונטריים. אלא אם כן אתה מצליח ליצור אלטרנטיבה ראויה למוטיבציה במקום השכר.
אם רוצים פיתרון מערכתי צריך פשוט לגרש מכאן את כל הסינים והערבים.
יהודיםברכות רבות
כמה כסף הייתם משלמים כדי לקדש את שמו יתברך?
כמה כסף הייתם משלמים כדי לגרום לו נחת רוח, כדי לשמח אותו, כדי להיות טהורים?
כמה כסף הייתם משלמים כדי לא לראות את הערלים הללו, מחללי ה' ושונאיו, מהלכים בראש מורם בתוך היישוב שלכם, גאים בעצמם על כך שאתם לא יכולים בלעדיהם, עומדים בתור במכולת ללא מורא, מתפללים את תיפלתם הטמאה- כורעים ומשתחווים בתוך אתר הבנייה שלכם, בתוך שלד הבית שאתם בונים בקדושה וטהרה כדי לקיים את מצוות ה'...
והאם לא כך נאמר במסכת יומא (ט')- למה נחרב בית שני? משום שנבנה ע"י פרסיים!! ??
לא הוגן שאת הסברות (הנכונות!) הללו ינצלו יהודים וידרשו יותראלעד
לא מדובר על מחירים גלובליים או מחירי שוק קבועים,
אלא על עובדים שחיים ביננו ודורשים מחיר מופקע מקהל ששבוי באידיאולוגיות הללו שפרטת כ"כ יפה,
ומנצלים אותו.
אם הם יבינו שישנה אופציה אחרת, סינים או תאילנדים למשל, אולי הם יתאזנו ויאזנו את כל תחום העבודה העברית יחד עימם.
אתה מדבר מהכרת המציאות בשטח?יזהר
שוב אם זה לא נכון - אז מה הבעיהטוביה2
השאלה מהו מחיר מופקע..אדם כל שהוא
אם עובד במשרד ממוזג מרוויח מינימום 25 לשעה, אז כמה זה הוגן בשביל מי שעובד פיזית בחוץ?
מינימום 75 לשעה? [אולי מזג האויר היום גורם לי להגזים קצת...].
אין לי פיתרון פשוט איך דואגים לעבודה יהודית, משכורות הוגנות לעובדים, ובלי התייקרות קשה של מחירים.
אבל לא נראה לי נכון להתייחס לעובדי הכפיים היהודים כאל נצלנים.
מה פתאוםטוביה2
אתה צודק שהתואר עולה הרבה כסף..אדם כל שהוא
אבל 25 לשעה זה שכר מינימום שגם עובד בלי תואר מקבל.
כמה לדעתך היה הגיוני להוסיף בשביל עבודה פיזית קשה?
אני חושב שלא הרבהטוביה2
נוער עובד זה סיפור בפני עצמו..אדם כל שהוא
לא ברור לי שההיקף של התופעה של נוער שעובד ולא נמצא במסגרת לימודית צריך להיות רחב, וקשה לבנות על עבודה אחרי שעות הלימודים ובחופשים.
ברור שבחברה לא כולם הולכים לתוארטוביה2
לכול המגיבים - אני מכיר את הטיעונים האלוטוביה2
אם הנושא כבר עלה, אז משהו שאותי מאוד שימח -מרדכי
בס"ד
כמה מחמם את הלב היה עכשיו כשעברתי על יד בית בבניה ולראות שמי שבונה אלו יהודים 
תחשובו על זה ככהנולאית
לערבים אין בעיה לקחת מחירים נמוכים כי המחירים אצלם בכפר נמוכים(ראו יהודים שקונים אצך ערבים בכפר) מגורים, מיסים, אוכל, לבוש, ומוצרים שונים המחירים הם בהרבה! יותר נמוכים ממה שיהודי ממוצע משלם בעיר או ביישוב ולכן גם המחיר שהוא מבקש.
יהודי שעובד בעבודה צריך משכורת של לפחות מינימום בשביל לשרוד בתשלומים שהם לא שונים מדרישות של כל יהודי ישראלי אחר ממוצע במדינת ישראל, אוכל במחיר כללי ארצי, בגדים, מוצרים שונים, מגורים שכירות או משכנתא, וכ'
זה שהוא עובד בניין לא מוריד מההוצאות שלו לעומת פקיד שעובד בבנק או מורה בבית הספר שיש להם שכר מסויים ואצלהם זה לגיטימי לבקש אותו לעומת, בעבודת בנייה וחקלאות שהערבים מנמיכים את המחיר במשכורת שהם יכולים לחיות ממנה אבל לא כל אדם יהודי ישראלי אחר שנדרש לחיות ממנה.
אז הרבה יותר נוח לשלם 'פחות' על שירות מסוים ולהגיד שהערבים יותר זולים לעומת היהודים 'היקרנים'.
ואני בטוחה שאם היו מעסיקים עובדים בשכר 'טוב' אז גם היה ליותר יהודים מוטיבציה לעבוד בעבודות כאלה ולא בעבודות בטוחות כביכול, כי בנוסף לאידיאולוגיה הם גם צריכים להביא אוכל הבייתה.
עבודה עברית. אידיאל או סתם חומרה?הה"האחרונה
כדי לדעת איך עלינו להתייחס לנושא כלשהוא, עלינו לבדוק קודם כל מה התורה אומרת על זה.
כאשר אדם מקפיד על עבודה עברית הוא מקיים כמה מצוות.
א. "או קנה מיד עמיתך... וחי אחיך עמך" מכאן שכל מסחר שאדם עושה יהיה דווקא עם אחיך היהודי.
ב. הרמב"ם כותב במצוות הצדקה שהדרגה הכי גדולה בצדקה היא לדאוג ליהודי שירוויח את כספו בלי שנתמוך בו.
ג. "לא תחנם" התורה מצווה אותנו לא לתת לגויים חניה בארץ ישראל. כאשר אני מעסיק גוי ואני נותן לו פרנסה אני נותן לו גם את היכולת המעשית להשתקע בארץ. ( ולא משנה האם מדובר בסתם גוי או באויב הערבי)
סיכום מהזכרון שלי מדבריו של הרב יצחק גינזבורג שליט"א ולכן יתכן שהם לא כ"כ מדוייקים.
בתור אחד שמתעסק הרבה בתחןם של עבודה עברית וגם עובד בבניה אני אביא נתונים.
לפני 25 שנה התחיל לעבוד באזור השומרון קבלן ערבי בתחום עבודות עפר. כשהוא התחיל היה לו צוות מצומצם של כמה עובדים ושתי טרקטורים. כמעט כל העבודות של פיתוח איזור מערב שומרון עברו אצלו. היום הצוות שלו מונה כ60-70 פועלים ו30 כלים. לעומתו לפני 15 שנה התחיל לעבוד באיזור שומרון ובנימין קבלן יהודי באותו התחום עם צוות של כמה פועלים ו2 טרקטורים מושכרים. קצב הצמיחה שלו פחות מהיר אך ב"ה ובזכות העקשנות של יהודים טובים, היום יש לו צוות של כ10 פועלים ו5 טרקטורים שלו.
לעבודה עברית יש שתי צדדים סור מרע ועשה טוב. סור מרע שלא לפרנס גויים ובפרט אויב, ועשה טוב לחזק את אחינו היהודים.
לגבי השאלה כמה עובד יהודי צריך לקבל אני חושב שהתשובה היא איך אנחנו מורידים את רמת החיים הכללית של היהודים לפשוטה יותר ואז ממילא הם יצטרכו להרוויח פחות. אני עבדתי לאורך 5 שנים בבניה סביב ה30 שקל לשעה ורציתי מאוד להשאר בסכום הזה אך לשמחתי למשפחתי נוספו עוד ועוד ילדים כך שלא נותרה לי ברירה אלא להגביה את המחיר. מכיוון שהשעה מאוחרת אני ארחיב על זה בפעם אחרת. שבוע טוב
דבר אחרון, קיים היום באינטרנט "לוח עבודה עברית" ניתן לחפש שם עסקים ולפרסם דרושים ועוד.
אשמח מאוד שמי שהדברים נוגעים לו יפנה אלי באישי ונדבר בטלפון.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...