בא לי להגדיר כבר את עצמי.Tal.

היום אמרו לי שאנטי בנדם לא מוגדר.

לדעתי אף אדם לא מוגדריעל

הגדרות.. זה נושא מעניין *בננית*
עבר עריכה על ידי *בננית* בתאריך א' בתמוז תשע"ה 15:08

האמירה הזו תלויית הקשר.

לפעמים היא מעידה על חוסר עקביות ערכית, אבל לפעמים יש בזה מחמאה גדולה.

זה אומר שאותו אדם הוא רב-גוני, מפתיע ולא משתעבד לדבר אחד. יודע להכיל באישיותו מורכבויות וצדדים שונים.

(ולעתים זו אמירה של אנשים שלא יודעים להכיל מורכבות וחיים יותר בשחור-לבן, ואז כשהם נפגשים באדם מורכב הם לא יודעים איפה 'לשבץ' אותו בתבניות המוכרות שלהם).

הגדרות הן כמו כלים. ייתרונו של הכלי הוא חסרונו - יכולתו להכיל מונעת ממנו להכיל עוד.

הן תוחמות וממיינות מה 'בפנים' ומה 'בחוץ', ולכן נותנות תחושה של דבר קיים.

אחרת, האדם היה חי בלי אחיזה וקשר למשהו. הוא היה תלוש.

ברגע שאני מגדיר את עצמי, נוצרת בי תחושת שייכות. זה דבר שאדם לא יכול לחיות בלעדיו.

מצד שני זהו בדיוק החיסרון - שאני שייך לדבר זה בדווקא, ולא לאחר. אין לי קשר לכל דבר שמחוץ להגדרות שלי.

באדם יש נשמה ומהות אינסופית. ולכן אם אדם לא יישתחרר מהגבולות הללו, הוא לא יוכל להיות הוא באמת.

או אם אדייק - יותר הוא.

כי האישיות האמיתית היא אינסופית.

בכלל, עצם היותנו גוף - כלי מוגבל, שמכיל בתוכו נשמה - אינסופית, הוא פרדוקס מובנה בעולם.

כל החיים אנחנו מהלכים על הגבול הדק שבין הרצון להגדיר (בהערת סוגריים - לא רק את עצמנו) שהוא המאפשר חיים וקשר למשהו, לבין החיסרון שבהגדרה והרצון לנפץ את כל הגבולות, כדי לחיות יותר את עצמנו.

ולכן כל הזמן אנחנו עסוקים בלהגדיר, לשבור את ההגדרות, להגדיר מחדש - יותר טוב, ולאחר מכן שוב לשבור ולבנות.

בעצם, אפשר לומר זאת כך -

ההגדרות הן אלה המאפשרות את החיים, אך גם המגבילות אותם ומונעות מהם לפרוץ בכל עצמתם.

מותר וחשוב להגדיר את עצמנו, אבל ברגע שמשתעבדים להגדרות הן הופכות את האדם לקטן מאוד.

צריך לדעת להגדיר ועם זאת לא לפחד לצאת מהגבולות הללו ולהגדיר מחדש.

זוהי עניינה של תשובה.

תשובה היא לא רק על חטא. תשובה היא בעיקר התקדמות, התגדלות. כאשר אדם "שב" אל עצמו -

כלומר מתקרב יותר למהותו הפנימית, מגלה צדדים חדשים באישיותו שלא נכללו בהגדרות הקודמות.

"בעל תשובה" הוא אדם שכל הזמן נמצא בתהליך של גילוי עצמי והשתכללות (ובשאיפה לאינסוף התהליך לעולם אינו מסתיים ).

וואו, בננית.פינג.

אין לך מושג כמה שסידרת לי את המוח עכשיו.

אני חולק על האמירה שיש כאן פרדוקס מובנה.אני77

האדם יכול להגדיר הגדרות ולהישאר למעלה.

כל עוד האדם לא מתמכר להגדרות, אלא משתמש בהן, הן לא יזיקו לו.

הבעיה היא שהאדם רוצה לחוות את העולם דרך ההגדרות שלו, ולא רק להשתמש בהן בצורה חיצונית כדי להפוך את העולם לטוב יותר.

כתבתי שהחיבור בין גוף לנשמה הוא פרדוקס.*בננית*
החיבור בין הסוף לאינסוף.
גם על זה אתה חולק? אשמח לשמוע למה, כי לא ממש הבנתי מדבריך..

ופינג - איזה כיף
החיבור בין גוף לנשמה הוא חיים,אני77

והחיים הם לא פרדוקס.

החיבור בין הסוף לאינסוף הוא פרדוקס רק כשהאינסוף מתעקש לחוות את העוצמות של הגוף בכל כוחו. (או יותר נכון כשהגוף משתמש בעוצמות האינסופיות בשביל צרכיו הקטנוניים). אבל אם יש הפרדה ברורה בין המקום של זה למקום של זה, אין שום סתירה.

אני צריכה לחשוב על זה. תודה!*בננית*אחרונה

התחשק לי להקפיץ.*בננית*

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך