איך אפשר בכלל לצחוק ולהמשיך חיים כאילו רגילשמן פשתן

כשמישהו נרצח לנו מתחת לידיים,

ועוד לא רואים את הסוף?

גם נדקר מג"בניק הבוקר ע"י מחבלחסדי הים
אם תופסים,ד.

ש"להמשיך חיים כרגיל" זה לא מאדישות, אלא כחלק מהמלחמה - וגם לא מתעלמים מהצער הגדול. בוכים על האבידה, וממשיכים בבנין החיים, גם כחלק ממילוי החסר. 

ולא ממשיכים "כרגיל", אלא מוסיפים טוב, וגבורה, והחלטיות במאבק על הארץ. והשמחה שמוסיפים היא שמחה בהוספת הטוב, ובכך שאנחנו כאן, ובתודה לה', ושמחה פועלת של תוספת חיים שאינה מוכנה לתת לאויבינו להנמיך אותנו חלילה.

ואין מקום "לקונן" ש"עוד לא רואים את הסוף". כבר אלפיים שנה "לא רואים את הסוף", אבל יודעים אותו. וכעת אנחנו במצב טוב בהרבה. הקב"ה לא הבטיח לנו בעוה"ז מציאות ללא סיבוכים - אבל נתן לנו בחירה וכח להתגבר וכח לבטוח בישועתו.

חיזקת, דןמודדת כובעים

שטויות של מסוממיםיוני
כל המדינה מסוממים

מזל שנשאר אחד מפוכח... שמבין שהמציאות פשוטהד.

וקורא לאחרים מסוממים...

יוניבן של מלך
ב"ה
לא מפריע לי שאתה חולק על אנשים ולא מסכים איתם.
זה אפילו לגיטימי.
אבל יש דרך לכתוב ולהתבטא.
מצטער אחייוני
אנשים ממשיכים לקום בהוקר וללכת לעבוד, עד שזה לא יפגע בהם זה לא יפגע בהם..
מכורים לאשליה המתוקה של בטחון בעוד יהודים נרצחים כל יום
ובעצם, מבעירים את הדלק במכונת האדישות של הממשלה!

אין הסבר אחר לזה חוץ מהתמכרות
כל אדם שפוי מבין שזאת לא מלחמה..
אנשים משביתים משק שלם בשביל תוספת של 20 שקל ליום במשכורת! אבל בשביל שדם יהודי יפסיק להשפך? לא! זה מרתיח!!
למה לא בעצם?!
כי המדינה דואגת לנו, הם יודעים מה שהם עושים, אנשי ביטחון בכירים! מה אנחנו מבינים?!
מסוממים, מכורים לאשליית הביטחון, בפועל, בונים פה את הגטו היהודי הגדול בעולם!! ועוד בארץ ישראל איזו חוצפה.. (כיפת ברזל, חומת מגן, רצפת בטון וכו')

מסוממים מסוממים מסוממים!
ח"ו שלא יגיע אליכם...
יוניבן של מלך
ב"ה

לצורך הדיון אני מסכים איתך.

אבל אני לא מסכים אם הדרך שבה אתה מתבטא.

אני לא בטוח שאתה מסכים איתייוני
כי זה ברור שאני בעד לנער את האנשים האלו מההזיות שלהם ואין דרך התבטות אחרת לעשות את זה כי להתחיל לנתח את זה רק יוביל להתמכרות יותר קשה מצידם..

יש כמה סוגים של גמילה מסמים
אני חושב שלהמשיך לתת לאנשים לצרוך סמים אבל לשלוט במינון שלהם ולהקטין אותו זאת שיטה שאין לי את הפרבילגיה להשתמש בה כי כל טיפת סם הכי קטנה יכולה כבר להרוג את המסומם הזה
חוץ מזה שאין לי באמת את הכח לשלוט על המינון שלהם...
יהודים נהרגים ברחובות ארץ ישראל!
אחרי זה שומעים את הציונים מספרים בלגלוג על החרדים שעלו לרכבות כמו צאן לטבח.. באמת מה שקורה פה מזעזע
למה מה אתה עושה בנידון שאתה מדבר?טנגענס
מאיזו בחינה?יוני

אני מקווה שאתה לא הפכת אותו למחבל, אולי אז הוא יהיה חייבותן טל

לך  דין וחשבון... <צ>.

מצד שני אנחנו מסוממים, אז גם אם יסבירו לנו אנחנו לא נבין כלום, לא? חושב

מטורללמטורללמטורללמטורללמטורללמטורללמטורלל

ספר לנו מה אתה עשית? שבתת רעב מול הממשלה?ותן טל

אתה מדבר גבוהה גבוהה וקורא לכל השאר מסוממים - אז אנא בטובך ספר לנו מה א-ת-ה עשית כדי שהמצב הזה ייפסק?

כמובן, חוץ מאשר לא להצביע לכנסת ולא להאמין במדינה הזאת - מה ע-ו-ד עשית שעזר לקדם את השינוי?

לא חייב לך דין וחשבון על מעשייוני

במיוחד לא לאחד שמשווה אותי לנאצים ולמחבלים.. 

מעולם לא אמרתי שאתה חייב לי דין וחשבון על מעשיך.ותן טל

כמובן, גם מעולם לא אמרתי שאתה נאצי או מחבל אבל זה כמובן לא יבלבל אותך...

רק אמרתי שמי שקורא לכולם מסוממים, הגיוני שיספר להם גם למה הוא עצמו, לא מסומם וכ-ן עשה משהו נגד כל מה שהוא צועק עליו - אבל כמובן, ייתכן שלמעשה האמירה הזאת על ה"מסוממים", נעשתה כמו שאמרו כבר פעם בעבר "כל הפוסל במומו פוסל", אז איני יודע כבר מה נכון ומה לא נכון...

ואל תצפה מאנשים שכרגע הפכת למסוממים, שיתנהגו אליך בחביבות, אתה יודע... מצד אחד אתה בוכה כאשר אתה מנסה להוציא כאילו מישהו הופך אותך ל"מחבל", ומצד שני כאשר אתה צריך להפוך את כל המדינה, אותי, את נפשי תערוג, את חסדי הים, את טענגעס, את בן של מלך,את דן, את עוגת גבינה, את הלליש, את אדמין, את אשתו של אדמין, את כל הרבנים והרבניות - ולמעשה, את כל הגולשים בפורומים, למסוממים - אז זה בסדר...

נו, שויין, להבין את ההיגיון של חלק מפה התיאשתי ממזמן...

(נ.ב: כמו במקרה של קוטלר, לטעון " גם אני בהמה" לא יעזור - איזה אידיוט כמו קוטלר חושב שאם רק יטען שלא קרא רק לימין בהמות אלא לכולם, זה יעזור לו להציל את עורו? הרי זה עוד יותר גרוע אם הוא אשכרה חושב שכ-ו-ל-ם בהמות. הגם שזה לא "רק על הימין").

אגביוני
הדבר הכי טוב שיצא משוברים שתיקה זה שהמדינה כתבה דוחות שמראים שהם עמדו בדרישות של האירופאים והאום והפקירו את חיילי צהל.
תעברו על הדוחות האלו, תבינו שאם הערבים פתאום יקימו להרוג אותנו חיילי צהל הם לא אלו ששומרים עלינו, אין להם את הכלים.. לקחו להם את הכלים.. (ורואים את כל הסרטונים הבזיוניים של החיילים בזמן האחרון נלחמים עם הידיים במחבלים) ה
איזה טוב ה' שהותיר לנו לפליטה אדם פיקח אחד!אלעד

תודה יוני!!

חצוף!די"מ

תודה השם! 

צריך להודות להשם לא ליוני!

צריך להודות גם לה' וגם לך! אל תצטנע אלעד

כבר יש שני פכחים..ד.

את צודקתנזר הבריאה
בס"ד נכון מאודד!!! כמתנחלתת בכלל הלב שלי נגמר......מתנחלתמהשומרון

בס"ד

כי עלינו מדברים שזה כביכול בגלל היישובים שלנו הפיגועים והרציחות האלה.... זה הרגשה מעפנה....שמאשימים אותנו בכל מה שקורה שכביכול בגללנו המצב הוא כזה...וזה ממש לא נכון!

אבל אנחנו לא נכנע ולא נצא מכאן!!! נקים יישובים חדשים על כל מי שנרצח לנו!!!!

לעולם לא עודדדד! עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה- רק מה' נפחד!!!!!

יהודה שומרון והגולן שלנו לעדדדד בע"ה אמן!!!!

יעל

כל מוצאי השבת הייתי עצובה, לא הדלקתי את האור בחדר, בכיתי.

פשוט לא הרגשתי בנוח עם עצמי להתעורר ולחייך.

אבל אחרי הכל- משפ' גונן לא רוצה שכל עם ישראל יבכה שבוע...

אנחנו צריכים להסיק מזה מסקנות.

אני לא אומרת לצאת עכשיו עם אקדח לפונדוק (פונדוק. אחח)

אבל כן יש איזו עבודה- פנימית או חיצונית- שאנחנו צריכים לעשות.

מכירים את המשפט הערבימיסטר דום
עדיף אלף אמהות יבכו ולא אמא שלי?
משפט אגואיסטי, תסלח לי.יעל

סליחה שאני מתערב אבל את כנראה לא הבנת את משמעות המשפטיואב גל
גם אני חושבת ככה. מה באמת?יעל

סבבה אני לא חושב שזה משו אגואיסטייואב גל
זה דבר נכון ורצוי
רגע. מה משמעות המשפט? יעל

אברי גלעד לקח את זה לכיוון נכון.נזר הבריאה
עדיפים מאה אזרחי אויב הרוגים ולא חייל יהודי אחד ח"ו (ואני מוסיף, שערה משערות ראשו של חיילינו אסור שתיפול בגלל שמירה על חיי הערבים).
או כמו שאמר מישהו:
בין הצדק לבין אמא שלי, אני בוחר להגן על אמא שלי.
ערבים הם לא צדקמירימירי
אבל עם דרך כזאת שומדבר לא ישתנה בעולם שלנופסידונית

(אני מדברת על המשפט השני)

.

לפי דעתי עצם זה שאחרי פיגוע כזה אנחנו לא נסוגים אחור,חסדי הים
ומנסים להתקדם אפילו טיפה (בשאיפה להרבה) זה טוב. כל אחד יכול לעשות קצת בענין הציבורי.

[אציין מהבוקר הזה כמה דברים קטנים שאני רואה בהם גבורה ולא ליסוג אחור: 1. אשה יהודיה מהעדה האתיופית הלכה בלי פחד עם ראש מורם בשער שכם. 2. ערבים הטרידו חרדי ברובע המוסלמי, ויהודי שראה זאת לא נשאר בשקט. לצערינו היה שם גם נסיגה לאחור קצת של אלה שאמורים להגן עלינו, בהתחלה כתבתי בפירוט, אבל מחקתי מטעמים ברורים.]

ומי שבאמת רוצה לבכות, מוזמן לעלות להר הביתפיגא

אפרופו להמשיך ולצחוק...

כשהמצב בהר הבית מתדרדר כל רגע, אין פלא שיהודים נפגעים גם מחוץ להר.

תיאור מהבקר -

קבוצה של שלושה יהודים, כי לא היו עוד  (הלו? הלו? עם ישראל - איפה יתר היהודים???)

אל הקבוצה התלוו 6 (כן, ששה) שוטרים, ובתוכם קצין אחד.  

בנוסף, היו מספר אנשי וואקף מוסלמי (חלקם נשארו כל הדרך עם הקבוצה, חלקם התחלפו, אז מספרם לא מדויק)

ולקינוח - 10 (עשר) נשים המכונות \ משתייכות לארגון הנקרא  "מורביטאת" - הנשים שמקבלות משכורת כדי לזעוק \לזעוק \ לצרוח \ לצווח "אללה הוא אכבר" בקולי קולות.

אמנם נאמר "כי מלאכיו יצוה לך לשמורך בכל דרכך", אבל לא נראה לי שכוונת הכתוב הוא למלאכי חבלה שכאלו

ראש ממשלת ישראל מאפשר לצווחות האלה לעמוד במרחק 20-50 ס"מ, כן, סנטימטר, מהיהודים ולצווח ולצווח.

מחשבה שחשבתי כרגע - האם כל יום יש צווחות אחרות?  כי בוודאות כל הצווחות נהיות צרודות ;)

למה ראש הממשלה מאפשר?

כי הוא זה שמחליט מה קורה \ מה המדיניות בהר הבית.

יותר מפעם אחת השוטרים עמדו והחזיקו ידיים במעגל סביב שלושת היהודים שהיו בהר באותו רגע, כדי לנסות למנוע פגעה ביהודים.  לפעמים השוטרים נעמדו במעגל כזה כשהפנים כלפי פנים - אל היהודים, ולפעמים עם הפנים החוצה, כלפי המורביטאת.

ועם כל הכבוד לשוטרים, הסיבה היחידה שלא בוצע לינץ ביהודים או שאחד או יותר מהם לא נדקר או נורה על ידי המורביטאת הוא כי הן טרם קיבלו את הפקודה לעשות זאת.  

אגב - המורביטאת מכוסות מכף רגל ועד ראש - גם העיניים מכוסות, גם הידיים מכוסות.  כמו בסרט כשרוצים להראות רוח רפאים, רואים מעין דמות אדם אבל כולו מכוסה בלבן, אז המורביטאת  בשחור או בצבעים כהים.  

כשמנהיגינו יסכימו להיות הריבון בהר הבית, נהיה הריבון גם ביתר חלקי ארצנו הטובה, ולא יהיה עוד שכול בארץ.

או שהקב"ה יצמיח לנו מנהיגים ראויים לשמו, ובהנהגתם נהיה ריבונים בארצו, ארצנו.

ועד אז, נודה על זכותנו לקיים את מצוות ישוב הארץ, נהיה מתוסכלים, ונצפה לישועה.

כן , כל יום יש צווחות אחרות (משמועה,והגיון) לפני כמה חודשיםחכחעחילםכאחרונה

מתו 8 כאלו מכפר ליד באר שבע בתאונת אוטובוס-טרקטור בחזור מהר הבית

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
בגלל שהייתי רוצה לוותר על הקשיים?אני:)))))
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך