"מאמין וזורע" מה דעתכם?עמיחי
לדעתי היה עדיף להשקיע את הכסף הזה במאבק עצמו.יהודי!!
עלנועה26
מה זה?המצב חסה
פרויקט שהתעלם מכך שייש איום הרס בעוד חודשייםעמיחי
טעות גדולהדי"מ
שנבעה מהטעות העוד יותר גדולה של "היה לא תהיה"
הסיסמא הזאת סירסה את המאבק.
הסיסמה לא סירסה, הצורה בה אנשים ראו את הסיסמה סירס.המצב חסה
אנשיםפ שהיו מסורסים ממילא
לא הסיסמה סירסהבת 30
מועצת יש"ע ושאר שותפותיה, כולל רבנים שלא ישרו קו עם הפסיקה של גדולי הרבנים לגבי סרוב פקודה הם אלו שסרסו את המאבק. ע"ע כפר מימון, מי שהיה וזוכר את התחושה של כולם כשגילינו שעבדו עלינו.
הייתי בכפר מיימון עם ההורים שלייזהר
בלילה הלפני אחרון אבא שלי אמר לי שהוא דיבר עם ראשי מועצת יש"ע (כמזכיר ישוב ותיק, הוא הכיר אותם אישית) ונאמר לו שלא תהיה פריצה. בעקבות זאת ההורים שלי נסעו הביתה באותו לילה. אני פשוט לא האמנתי שזה יתכן ונשארתי. בבוקר הסתבר שהוא צדק.
גם וגםדי"מ
בראיה לאחור ודאי שהתמקדות בטוב ובתום ובבניה היתה טעות לשעתהאלעד
בראיה כללית יותר-
אני בטוח שהיא גרמה הרבה נחת לה' יתברך ורוממה את הציבור כולו, ואני בתוכו, לרמה אמונית שמאוד חסרה שם, במאבק.
לא חושב שצריך לבחון הכל במבחן התוצאה דווקא
מצטרף לדבריו של אלעדמרדכי
היום בזווית לאחור זה בהחלט נראה בזבוז של כסף שהיה יכול ללכת לדברים יותר משמעותיים.
אבל בזווית של אז, זה היה הדבר הנכון לעשות, להראות שאנחנו ממשיכים עד השניה האחרונה בבניה ובצמיחה ואנו מאמינים עד הרגע האחרון שהגרוש יבוטל ונמשיך לגור בגוש. בהסתכלות לאחור זה היה נדבר הכי נכון לעשות ולדעתי זה רק חיזק את האנשים ונתן להם תקווה ואמונה חזקה.
ומה בדיוק עזרה להם התקווה הזאת?יזהר
אדרבה, כגודל התקווה - גודל האכזבה, השבר והיאוש.
להמשיך לחשוב שיש עוד סיכוי,מרדכי
זהו מסר חשוב שמועבר שעד שזה לא זה, זה לא זה וממשיכים הלאה בחיים הרגילים, ממשיכים לבנות ולנטוע. לדעתי זאת גישה נכונה, וחלק חשוב מהעברת המסר של המאבק.
ראיתי לאחרונה סרט, שהעלה אותו לפה עוד לדיון, שבו אומרים מפקדי הגרוש לרמטכ"ל שהם ציפו לכך שהם מגיעים לבתים ארוזים שהכל כבר בקרטונים, אבל לא, הם הגיעו לבתים מסודרים כביום יום וכך הם העבירו את המסר שלהם. וכך נראה לי זה אותו הדבר גם בנוגע לדיון הזה.
אבל אין הכי נמי, יש בזה גם את הסיכון של אכזה כגודל התקווה, מה שאכן קרה. אבל זה אחרי מעשה, לפני מעשה היה צריך להעביר מסר של 'אנחנו כאן בכדי להשאר'.
כשבאים להרוס לך את הבית, אתה צריך לצאת למלחמה ולא למסעהמצב חסה
דמיונות של השפעות פסיכולוגיות
^המסר של "יש עוד סיכוי" חייב לבוא יחד עם השתדלות מתאימהיזהר
אחרת זה פשוט סתם.
זה ברור.מרדכי
אמתאלעד
כשנה וחצי לפני הגירוש, כשהגזירה עדיין היתה בגדר שמועות ואיומים מרומזים,
נכחתי בפאנל של אוהדי התיישבות עם נציגי ישובי הגוש תובב"א.
בפגישה עלו הרבה דברי תורה ועידוד מלאים תום ואהבת האדם ומעט מאוד דרכי פעולה מעשיים, ובשניה שהבנתי שאלו לא תושבי השומרון הקשים והמוכרים לי, כאלה שיהיו מוכנים לצאת למאבק נחוש וחסר פשרות - הרמתי ידיים. לפחות מבחינת התודעה.
מכאן ואילך הפגנתי, חסמתי, נעצרתי, ביליתי שבועות שלמים בפנים אל פנים מבית לבית, אבל הבנתי שהגוש אבוד
אני הייתי יותר צעיר. את התמימות איבדתי אחר כך..יזהר
אני לא רואה את זה כפאן פסיכולוגי אלא כחלק מהמאבקמרדכי
ובוודאי שאני לא סובר שזה העיקר, אלא העיקר זה מלחמה על הבית, אבל אני פשוט סובר שזה קשור ללחימה ואף חלק מהדברים שנותנים את הכוח למלחמה.
כשאדם יום לפני הגירוש אומרים לו שרוצים לעזור לו בביצור הביתהמצב חסה
הוא אומר "לא יפנו" זה לכל היותר שאננות. לא הכנה למלחמה ולא נעליים.
גם לא כשמשקיעים הון עתק במקום בביצורים והכנות טכניות למלחמה (ולא חסר על מה לשים את הכסף)
בשתילת ירקות שעוד חודשיים אמורים להיעקר
אני אמרתי לא לבצר?מרדכי
אני חוזר, זה לא עיקר המאבק ולא משהו מרכזי, אלא זה חלק קטן ותודעתי שלדעתי גם אותו חייבים לעשות, בלי שזה יסתור את שאר הדברים.
לשניה אחת אני לא שולל מאבק רציני של ביצורים, וכמעט שגם הייתי שותף לזה בימי הגרוש, אבל לא כעט המקום להרחיב אלא כשנגיע יותר לנושא הזה אכתוב גם על כך.
אני שולל מכל וכל את ההצגה שכל כשורה כשלא כך המצבהמצב חסה
ואני לא. אני חושב שזה פאן נוסף שנצרך במאבקמרדכי
ולמה?המצב חסהאחרונה
בנים סכלים לא גורמים נחת רוח לאביהםירח חסר
אין שום קשר בין אמונה בפעולה מסויימת או העדר פעולה מסויימת, לבין אמונה בקב"ה.
ואדרבא, לעתים יש קורלציה הפוכה. מי שמאמין בכל סחריר של באבא או חוזה עתידות, או לחילופין בכך שאיכשהו באופן מיסטי הגירוש לא יצא לפועל, שקילות האמונה שלו בקב"ה היא פחותה ביותר. בדיוק כמו מאמיני ע"ז, שגם אם כוללים את הקב"ה בפתנאון הדמיוני שלהם כשווה בין שווים, הרי שאמונה כזו לא בדיוק מחמיאה לו, ואינה קידוש השם אלא חילולו.
תרופה פסיכולוגית שאולי עזרה במעטיזהר
ואולי הזיקה הרבה. מה שבטוח הוא שפתרונות אמיתיים של מאבק ומלחמה היו מועילים נפשית יותר מכל תרופה פסיכולוגית.
זה לא תרופה פסיכולוגית.זה אמונה.רק חבל שזה בא על חשבון המאבקדרשתי קרבתיך..
אם אדם מאמין שה' ידאג לו לפרנסה ולא עושה השתדלות בנושאיזהר
הוא לא מאמין גדול, אלא כסיל גדול. אלא אם כן הוא בדרגת אמונה גבוהה כל כך, עד שה' נתן לו מתנה, שהיא ידיעה שיהיה לו טוב.
אני חושב שכל מי שנגד מפספס נקודה חשובה בדברים שלנומרדכי
כולנו מדגישים שזה לא כל המאבק, והיו חייבים להאבק בהרבה יותר כוח ועוצמה, אלא שאנחנו סוברים שגם זה חלק מהמאבק. חלק קטן, אבל חלק.
כך שהתגובה הזאת היא לא עונה על קודמתה, כי גם בהודעה של @דרשתי קרבתיך.. נכתב שחבל שזה בא על חשבון המאבק. משמע מכאן שכן חושבים שהמאבק הוא חשוב ונצרך, וכמובן שגם אדם מאמין צריך לעשות השתדלות, אין ספק בכלל.
ואנחנו מדגישים שזה לא חלק שעומד בפני עצמויזהר
וללא החלק השני - הוא פשוט מיותר.
אנחנו לא חולקים על זה לרגעמרדכי
כל הסיפור כבר כתוב בירמיהו פרק כח, א-יזירח חסר
וַיְהִי בַּשָּׁנָה הַהִיא בְּרֵאשִׁית מַמְלֶכֶת צִדְקִיָּה מֶלֶךְ יְהוּדָה בשנת בַּשָּׁנָה הָרְבִעִית בַּחֹדֶשׁ הַחֲמִישִׁי אָמַר אֵלַי חֲנַנְיָה בֶן עַזּוּר הַנָּבִיא אֲשֶׁר מִגִּבְעוֹן בְּבֵית ה' לְעֵינֵי הַכֹּהֲנִים וְכָל הָעָם לֵאמֹר: כֹּה אָמַר ה' צְבָאוֹת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר שָׁבַרְתִּי אֶת עֹל מֶלֶךְ בָּבֶל: בְּעוֹד שְׁנָתַיִם יָמִים אֲנִי מֵשִׁיב אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה אֶת כָּל כְּלֵי בֵּית ה' אֲשֶׁר לָקַח נְבוּכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ בָּבֶל מִן הַמָּקוֹם הַזֶּה וַיְבִיאֵם בָּבֶל: וְאֶת יְכָנְיָה בֶן יְהוֹיָקִים מֶלֶךְ יְהוּדָה וְאֶת כָּל גָּלוּת יְהוּדָה הַבָּאִים בָּבֶלָה אֲנִי מֵשִׁיב אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה נְאֻם ה' כִּי אֶשְׁבֹּר אֶת עֹל מֶלֶךְ בָּבֶל: וַיֹּאמֶר יִרְמְיָה הַנָּבִיא אֶל חֲנַנְיָה הַנָּבִיא לְעֵינֵי הַכֹּהֲנִים וּלְעֵינֵי כָל הָעָם הָעֹמְדִים בְּבֵית ה': וַיֹּאמֶר יִרְמְיָה הַנָּבִיא אָמֵן כֵּן יַעֲשֶׂה ה' יָקֵם ה' אֶת דְּבָרֶיךָ אֲשֶׁר נִבֵּאתָ לְהָשִׁיב כְּלֵי בֵית ה' וְכָל הַגּוֹלָה מִבָּבֶל אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה: אַךְ שְׁמַע נָא הַדָּבָר הַזֶּה אֲשֶׁר אָנֹכִי דֹּבֵר בְּאָזְנֶיךָ וּבְאָזְנֵי כָּל הָעָם: הַנְּבִיאִים אֲשֶׁר הָיוּ לְפָנַי וּלְפָנֶיךָ מִן הָעוֹלָם וַיִּנָּבְאוּ אֶל אֲרָצוֹת רַבּוֹת וְעַל מַמְלָכוֹת גְּדֹלוֹת לְמִלְחָמָה וּלְרָעָה וּלְדָבֶר: הַנָּבִיא אֲשֶׁר יִנָּבֵא לְשָׁלוֹם בְּבֹא דְּבַר הַנָּבִיא יִוָּדַע הַנָּבִיא אֲשֶׁר שְׁלָחוֹ ה' בֶּאֱמֶת: וַיִּקַּח חֲנַנְיָה הַנָּבִיא אֶת הַמּוֹטָה מֵעַל צַוַּאר יִרְמְיָה הַנָּבִיא וַיִּשְׁבְּרֵהוּ: וַיֹּאמֶר חֲנַנְיָה לְעֵינֵי כָל הָעָם לֵאמֹר כֹּה אָמַר ה' כָּכָה אֶשְׁבֹּר אֶת עֹל נְבֻכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ בָּבֶל בְּעוֹד שְׁנָתַיִם יָמִים מֵעַל צַוַּאר כָּל הַגּוֹיִם וַיֵּלֶךְ יִרְמְיָה הַנָּבִיא לְדַרְכּוֹ: וַיְהִי דְבַר ה' אֶל יִרְמְיָה אַחֲרֵי שְׁבוֹר חֲנַנְיָה הַנָּבִיא אֶת הַמּוֹטָה מֵעַל צַוַּאר יִרְמְיָה הַנָּבִיא לֵאמֹר: הָלוֹךְ וְאָמַרְתָּ אֶל חֲנַנְיָה לֵאמֹר כֹּה אָמַר ה' מוֹטֹת עֵץ שָׁבָרְתָּ וְעָשִׂיתָ תַחְתֵּיהֶן מֹטוֹת בַּרְזֶל: כִּי כֹה אָמַר ה' צְבָאוֹת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל עֹל בַּרְזֶל נָתַתִּי עַל צַוַּאר כָּל הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה לַעֲבֹד אֶת נְבֻכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ בָּבֶל וַעֲבָדֻהוּ וְגַם אֶת חַיַּת הַשָּׂדֶה נָתַתִּי לוֹ: וַיֹּאמֶר יִרְמְיָה הַנָּבִיא אֶל חֲנַנְיָה הַנָּבִיא שְׁמַע נָא חֲנַנְיָה לֹא שְׁלָחֲךָ ה' וְאַתָּה הִבְטַחְתָּ אֶת הָעָם הַזֶּה עַל שָׁקֶר: לָכֵן כֹּה אָמַר ה' הִנְנִי מְשַׁלֵּחֲךָ מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה הַשָּׁנָה אַתָּה מֵת כִּי סָרָה דִבַּרְתָּ אֶל ה': וַיָּמָת חֲנַנְיָה הַנָּבִיא בַּשָּׁנָה הַהִיא בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי:
טוב.עדידפ
תרם למוראל
עזר כלפי שמיא
השגרה נמשכה. ככה היה צריך
אם כל אנשי הגוש היו עושים היה פועל ישועות גדולות יותר בעיני
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...