אשמח לעזרה קלה...יעל

התחלתי לא מזמן ללמוד בצורה אגרסיבית,

וזה דורש ממני לשבת במשך הרבה זמן ולהיות מרוכזת,

אבל אחרי חצי פרק מתחיל לדפוק לי הראש ואני מאבדת ריכוז לגמרי.

כאילו משהו מושך אותי כמה שיותר רחוק משם...

מישהו מכיר ויכול להמליץ על דרך להיפטר מזה ולהצליח ללמוד ברצף וביעילות?

תודה רבה

הרבה פעמים קשה להתחילאיתמר ק.

ללמוד הרבה כל יום,

אני יודע שכשאני למדתי הייתה השפעה גדולה מאוד של כמה למדתי אתמול- אם אתמול לא למדתי הרבה היה לי קשה ללמוד, ואם אתמול למדתי הרבה היה לי הרבה יותר קל ללמוד.

לדעתי זה הרבה עניין של הרגל- כשלומדים קבוע הרבה יותר קל ללמוד מאשר כשלומדים יום כן יום לא.

הדרך להגיע ללימוד קבוע זה גם בהקפדה לא לפספס ימים, ללמוד כמות מינימלאית כל יום בלי לפספס (אפשר לעשות יותר כמובן, אבל חשוב שבכל יום יהיה לפחות קצת לימוד), ובעיקר- להתאמץ בהתחלה עד שמגיעים ללימוד קבוע. זה שווה את המאמץ.

פתרונות יעילים שיכולים לעזורayalmata

אני, בתור אדם קצת היפר אקטיבי, הסתבכתי עם אותה בעיה, אבל יש כמה פתרונות יעילים וטובים:

1. מי אמר שצריך ללמוד בישיבה? אני פשוט הולך תוך כדי לימוד (כדאי למצוא מקום נוח להליכה כדי שנוכל להתרכז מצד אחד בתנך ומצד השני לא לגלות את עצמנו על הרצפה...)

2. נשמע מאוד מטופש- אבל לתת לעצמנו צ'ופרים (למצוא איזה אוכל שאוהבים ולהחליט שאחרי כל פרק אוכלים כך וכך...). זה יכול לתת המון מוטיבציה אם את לא עובדת על עצמך ואוכלת כמה שאת רוצה...

3. לקבוע הספק מראש- ספונטיניות, אם כל היתרונות שבה, קשה לביצוע כשאין משהו שכובל אותך, ואם את מחליטה שאת חייבת  לגמור 20 פרקים- את תצליחי בעזרת ה' לגמור אותם (המלצה אישית: לקבוע הספק מראש לכל יום).

כמובן, אפשרויות 2+3 תלויות בכמה את יכולה להכריח את עצמך.

4. אפשר לבקש מחבר או חברה להתקשר לוודא שסיימנו מה שרצינו (כך שתהיה לך אי נעימות אם לא תגמרי את החומר).

בהצלחה!

אייל מטס

תודה רבה לשניכם!יעל

אייל, תודה רבה במיוחד.

הבעיה בהליכה תוך כדי הלימוד היא שאני לומדת עם דף ועט, זה קצת מסבך את העניין

הספק מראש יש לי מסודר, ברוך ה'. אבל זו בדיוק הבעיה- אני מרגישה מחוייבות וזה מוציא את החשק לשבת וללמוד.

תודה שוב...

אז תסכמי וכל פעם שאת חושבת על נושאים אחרים תנסיישראל12-$

לחזור ללימוד ולא לחשוב על דברים אחרים אלא להכנס לסיפור ממש , לא קל אבל אפשרי... 

לאו דווקא הליכהayalmata

אפשר גם להתנדנד על סטנדר. פשוט הבנתי שהישיבה זה חלק ממה שמציק.

אפשר גם כל פעם שאת רוצה לרשום משהו לעצור ולרשום, הרי את לא רושמת כל שנייה, נכון?

מה שלי עזר בהתחלה היה לשמוע המון הקלטות, וללכת, לרוץ,חידניסטית

לקפוץ, להיות בתנועה כל הזמן עם התנ"ך באוזניים, ואם הייתי שמה לב למשהו שלא שמתי אליו לב עד החזרה הזאת, (אגב, חזרות לא נגמרות... יש ספרים שחזרתי עליהם עשרות פעמים, בלי להגזים בכלל, ואני עדיין לומדת מהם הרבה דברים חדשים, שמה לב לדברים שלא שמתי לב אליהם בעבר, ועדיין אפשר להפיל אותי על שאלות מהם...), הייתי כותבת בפלאפון, או על דפי נייר קטנים, ואחרי זה מעתיקה את זה לדף שייעדתי לרשימות, השוואות, שאלות, וכדומה. בשבתות הייתי מקריאה לעצמי בקול, ושמה סימנייה לזכור איפה מצאתי את ההשוואה כדי לכתוב אותה במוצאי שבת... יצא לי ללכת ל-5 דקות למכולת נגיד, ולרוץ הביתה אחרי זה, כי מצאתי השוואה או רעיון ואין לי תנ"ך לבדוק אותו לחלוטין... וזה קורה לי עד היום.

תודה לכולכם.יעלאחרונה

אתם עוזרים לי מאד.

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך