וואי--אנונימי (פותח)

תקשיבו: ממש בא לי לנסות לחידון, אבל אני גרועה בלהתמיד ככה שיוצא לי ממש טיפה ללמוד... וזה מבאס כי ב"ה יש לי זיכרון טוב אבל בגלל שאני לא מצליחה ללמוד אני נדפקת... וגם עד שאני מצליחה ללמוד אני יושבת ולומדת יחסית הרבה ואחרי כמה זמן אני חייבת הפסקה (אני קצת היפרית..) ואז לא מצליחה לחזור לזה, או שאני פשוט לא מתרכזת אחרי כמה זמן של למידה... מה לעשות??

וגם-- אני מסתובבת הררבה עם התנ"ך (לבי"ס, בנסיעות לפעמים אני לומדת וכו', אבל זה שאני מסתובבת איתו לא אומר שאני לומדת הרבה....) וחברות שלי יורדות עליי :וואי את צריכה ללכת למכון גמילה, התנ"ך זה הסמים שלך, איזה משועממת, בספר מחזור כתבו על זה כמה פעמים (שם זה היה בעין טובה ובפירגון אבל זה עדיין מעצבן שחופרים על זה...) וזה ממש הורס ת'מצב רוח ללמוד ולהשקיע כשיש יחס מזלזל כזה...

עזרה????

בקשר להתחלה אני לא ממש יכולה לייעץ,יעל

אבל בקשר לסוף-

הכל תלוי בך.

אם את חושבת שיחס כזה הוא מזלזל, את גם תקבלי אותו מזלזל פי מאה.

מניסיון- גם עלי דברו, גם לי לעגו 'בקטנה'. לקחתי את זה כמחמאות.

זה לא מחמיא, שאת הולכת עם התנ"ך ומשתדלת ללמוד כמה שיותר?

אם זה לא מחמיא בשבילך, חבל.

אם כן, אין שום סיבה בעולם שמה שאומרים יפריע לך.

תסתכלי בתשובה שכתבתי למעלה לאנחנו יחד נבנה 'אשמח לעזרה קלה'ayalmata

ובאמת אין סיבה להרגיש זלזול- את תותחית שיש לך כוח רצון ללמוד!

"מחשב טובה הקב"ה מצרפה למעשה"

"ואל יתביש מבני אדם המלעיגים עליו בעבודת השם"

בתוספת לציטוטים...יעל

אנחנו מתפללים כל יום שלא נבוש ולא ניכלם כשאנחנו עושים את מצוות הבורא.

אבל זה כבר בקטע ממש מציק וחופרה' אוהב אותך!
כאילו- בהתחלה שיא הנהנתי מזה וזה... אבל כשחופרים על זה ומוציאים אותי בתור אחת שלא מעניין אותה כלום- חברות, פעולות וכו זה כבר מעיק;)

וזה לא שאני יוצאת מהחברה בשביל זה, דווקא זה שאני רוצה להיות עם החברה גם מפריע לי... אז זה מעצבן... לכל בדיחה יש מינון;)
מכירה את זה.נעמי כהן
אבל אל דאגה, ברגע שיצא לך להפגין קצת ידע זה יעבור
יצא ליה' אוהב אותך!

מקום שני בחידון תנך בבי"ס... הלוואי וזה היה מפסיק

מומלץ לקריאה :ישראל12-$

למזלי קיבלתי גיבוי מלא מהשכבה - לא זילזלו בי שלמדתי תנ"ך, פה ושם אנשים משכבות אחרות זרקו הערות בצחוק (לא בקטע רע )  אבל למזלי לא יצא לי שאנשים בשכבה צחקו או ירדו על זה שלמדתי תנ"ך. 

אני נזכר שבדרך לחידון למבוגרים פגשתי מישהו  שלא ראיתי שנים באוטובוס והוא שמע שאני הולך לחידון התנ"ך והוא צחק ולגלג , (תאמת שאני גם אמרתי בלב ברוך ה' שאני לא הולך למקומות שהוא הולך ..) ראיתי אותו לא מזמן והוא ממש העריך והתלהב שזכיתי.. קיצור ברגע שתזכי או שיראו שאת שולטת בתנ"ך כולם יכבדו . לא תמיד קל בהתחלה , בכיתה ט לא קיבלתי כלל גיבוי מהמורים במיוחד שראו שעפתי על הבית ספרי . קיצור לא צריך להבהל אם את מקיימת את רצון ה' אין מה לפחד גם במקרים שיזלזלו בך ואני יכול לחתום לכל אחד פה שימשיך בלימוד תנ"ך , שהוא עוד יתקל בזלזולים וכיוצא בזה אבל לאט לאט יעריכו אותו כי כולם יודעים מה האמת .  מי שתורני אין לו מה לפחד .

בהצלחה!

רק תיקון קטן-יעל

ממש לא חייבים לזכות בשביל לקבל הערכה.

אני השתתפתי בחידון באיזור שלי וירדתי על תחילת הפומבי,

ובכל זאת כולן פרגנו. הכל תלוי בנקודת המבט, אני בטוחה שאם בשנה שעברה שבאמת הייתי דבוקה לתנ"ך כל הזמן הייתי לוקחת את ההערות של החברות בצורה קשה, לא הייתי כאן היום...

למדתי לקחת בסבבה, לזרום עם הבדיחות שלהן, לענות בהומור ולאט לאט זה נפסק והן התחילו להעריך, בלי שום קשר לידע.

תודהה' אוהב אותך!

בדרך כלל אני אחת שזורמת עם בדיחות מעין אלה אז יכול להיות שהם לא קולטות שזה מציק... 

אבל באמת תודה על העצות אני אשתדל להתעלם מזה...  (אני מקווה שזה לא ייאש אותי בזכות העצות שלכם, אחרת מזמן הייתי יורדת מהרעיון...)

בהצלחה !ישראל12-$

ול" אנחנו יחד נבנה " העריכו אותי משהתחלתי ללמוד ובאמת לא צריך לזכות בשביל זה .

קצת בעקבות מה שנאמר, פתאום מצאתי קטע ממש מתאיםימפ

" הרב שלמה קרליבך זצ"ל אומר שלפעמים יכול אדם הלומד תורה להיתקל באדם אחר שכועס עליו, ואינו מעריך את מה שהוא עושה. אצל לומד התורה בוודאי מתעוררת מחשבה: "איך הוא לא מבין את חשיבות הדבר של מה שאני עושה?". הרב קרליבך לעומת זאת, תולה את הסיבה לכעס דווקא בלומד התורה עצמו, כיצד? אומר ר' שלמה זצ"ל: אם התלמיד הזה היה לומד מתוך קשר אמתי לכל עם ישראל, באהבת ישראל אמתית, היהודי האחר לא היה כועס עליו. מאחר שהוא לומד לעצמו בלבד, הוא מעורר עליו את כעסו של האחר..

--

דבריו של הרב קרליבך עמוקים וחשובים מאוד לכולנו. ראינו כבר שעם ישראל הוא גוף אחד ממש, נשמה אחת בגופים מחולקים. האחדות הזאת יוצרת בינינו קשר בל יינתק. אם המעשים שלנו מנותקים מן הקשר הזה, מתעוררת אצל הסובבים אותנו תחושה שאיננו מחוברים אליהם. לא תמיד הם יוכלו להסביר לעצמם ממה התחושה הזו נובעת, אך היא קיימת. מי שלומד תורה לעצמו בלבד ושקוע בעולמו הפרטי, גורם באופן בלתי מודע לריחוק בינו ובין הרחוקים מתורה. לעומת זאת, אם אנחנו לומדים, ובכך רוצים להוסיף בריאות לעם ישראל כולו, לכל אחד ואחת, זה מורגש. הדבר יבוא לידי ביטוי גם במעשים שנהיה מוכנים לעשות לטובת הכלל כשיהיה צורך, גם בעצם הלימוד היומיומי " (מתוך החוברת "פתח לבך" לימוד יומי לתלמידי החמ"ד תשע"ה)

אני לא רומזת כלום על אף אחד. אבל לדעתי זה חומר מחשבה לכל לומד בישראל. 

בהצלחה רבה לכוולם!!

זה מה שהיה היום, לא?ayalmata

את האמת שפתחתי את ההודעהקפיץ

והייתי בטוחה שאני כתבתי אותה. עד שקלטתי שלא שלחתי אף הודעה כזאת.

כל החלק הראשון מתאר אותי בדיוק.

ולגבי הלהסתובב עם תנ"ך ושצוחקים עלייך. ת'אמת שחברות שלי ממש מפרגנות בקטע הזה. כי היה איזה לחידון בית ספרי ואחרי שניצחתי וכולן התגאו בי שאני מהכיתה שלהן זה כבר הפך ממש להערכה. 

אבל את צריכה ללמוד ולהשקיע בזה בשביל עצמך. לא בשביל החברות שלך.ובלי להתיחס למה שהן חושבות על זה. במקסימום תדברי איתן יפה והן יבינו

לדעתי...להיות חזק בזה בסוף הם ירדו ממך..פשושון

אבל זה מצייקקק...ה' אוהב אותך!

כאילו, בלימודים אחרים אני הרבה יותר מחפפת כי זה משעמם לאללה אז פתאום מה את משקיעה וזה...

תקשיבי,חפרפרת

כשהייתי  קטנה, בנות נורא הציקו לי כל הזמן.

בסוף- למדתי איך להתייחס, להתעלם מהם, להגיד שזה לא נעים לי ושיעזבו אותי כבר.

אני מאמינה בך שיש לך המון מוטיבציה להצליח, להתמיד, ולרצות לנצח

את תצליחי בסוף!!!!!

חיבוק

מה שנכון-מחזורד

הרבה פעמים פוגע!

לא הבנתי אותךה' אוהב אותך!אחרונה

אני מסבירה שזה מעצבן כי זה לא נכון שאני מתנתקת בגלל התנך...

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך