ואני יודעת שזה לא טוב בגיל הזה... גם אני לא יודעת למה אני כ"כ רוצה ומה כ"כ קורץ לי בזה... (הורמונים של גיל ההתבגרות?
) מה לעשות?
~תות~אבל אני צריכה ללמוד
בגרות אחרונה
ישששששש
יש סיפור על מישהי שנפרדה מחבר והיא כל הזמן חושבת עליו. אולי זה מסיבות טובות. אבל תראי מה זה עושה למוח! ויש בזה בעיה הלכתית. כי בעיקרון את לא צריכה שיהיה לך חבר אלא לצורכי נישואים. וזה טיפה קשה חבר בלי לעבור על גבולות ההלכה- שמירת נגיעה, וכו'....
אז ממש ממליצה-
לא!!!!!!!!!
אנונימי אם את רוצה תפני אלי באישי יש לי משו להגיד לך שאני מקווה שיעזור
הלל-יהאז ככה- קשר בגיל בו את מצויה איננו טוב ורצוי לכל הצדדים. זה אמנם לא איסור ממש ע"פ ההלכה. אך הסתעפויות שיכולות לצאת מהקשר עלולות להיות נגד ההלכה ובעיקר לא טובות ומועילות לשניכם.
נסביר את הדברים.
בגיל ההתבגרות (שהיום מתחיל מאד מוקדם- בסביבות גיל עשר, ומסתיים במקרה הטוב לקראת גיל העשרים) מוטלת עלינו משימת ´עיצוב האישיות´, אלו שנים שבהם אנחנו מפתחים בקרבנו חשיבה מסוג אחר ממה שהורגלנו בילדות, אנו מתחילים להיות ביקורתיים יותר, איננו מקבלים כל דבר כברור מאליו, העולם החברתי תופס מקום, ושאלות כמו: איפה אני ביחס לעולם?, ומה אני רוצה מעצמי?, מתחילות לצוץ בקרבנו.
וטוב שכך קורה. כל זה מורה על התפתחות תקינה ובריאה.
חבר בשנות ההתבגרות שלנו עלול להסית את תשומת ליבנו מעיסוק בשאלות המהותיות של החיים, לעיסוק בחיצוניות, רושם, וריגוש חולף.
בהמשך לדברים הללו, בהרבה מהמקרים, חברות בגיל הזה נובעת מהסיבות הלא נכונות . לדוגמה, רצון להיות מוערכת יותר בקרב החברות, יותר "מגניבה" מבנות אחרות, להיות יותר "מקובלת", משען ופורקן לבעיות שיש. אלה לא מספיק סיבות יציבות ונכונות להיות בקשר. נכון, זה מרגש, משמח, צובע את החיים באור יותר חיובי ואולי גם מסייע ותומך. אבל זה עלול להחזיק מעמד לטווח הקצר בלבד.
גם קשרים בגיל צעיר עלולים להשאיר בתוכנו צלקות להמשך החיים כתוצאה מאכזבות ורשמים שליליים שנשארו בנו. ואותן צלקות עלולות להקשות על בניית קשר אמיתי ונכון בזמן המתאים. כך שאם תגרם פגיעה רגשית חמורה (הצלקות) היא לא תהיה שווה לזמן שנהניתם ביחד. מזה לעיתים נגרם שבנות שהיה להן חבר בגיל ההתבגרות נמצאות בתקיעות רגשית בשלב מאוחר יותר, כאשר הן כבר בשלות ומוכנות לנישואין כי הצלקות מפריעות להן להתקדם. (זה מאתר חברים מקשיבים- ממליצה בחום!)
הלל-יהוזהוו.. זה היה במשך כמה חודשים (!) עד שבאיזשהו שלב הבנתי שזה מטומטם לחשוב על חתן בגיל כזה (זה היה כשהייתי בת 14) ושזה גם לא מציאותי- ולאט לאט החלום נגנז..
אל תדאגי- זה בעז"ה יבוא בזמן שזה צריך לבוא, גם חבר וגם חתן (ושיהיה אותו אחד
)..
לא להדחיק, אבל גם לא לחשוב על זה יותר מדי- תתעסקי בדברים אחרים, תדאגי שתהיה לך תעסוקה כל הזמן ולא יהיה לך זמן על מחשבות על חבר...
כמה שאני מבינה אותך.אנונימי (8)את לא יודעת כמה.
חולמת על זה בלילה כל הזמן. ואת יודעת אנחנו בנות והפינטוזים שלנו
כמה שאנחנו רוצות אהבה, שיחבקו אותנו, להתמרח וכו'...
כמה אנחנו רוצות את האחד שלנו! מישהו שלנו באמתת!!
כ"כ טבעי הרגש הזה. הרצון הזה. זה כ"כ בריא. בטח חלק מההורומונים
אבל כ"כ כסור! במפורש! א ס ו ר!
ממליצה לקרוא ת'ספר יוצר אור/ מגע הקסם/ כי בא אורך!!- במיוחד בשבילך
ותפללי על זה שה' יעזור לך להשתיק את היצרים הלא טובים ושיתגברו היצרים הטובים!!! בעז"ה.
את יקרה ונשמה טובה ונקייה. חכי עוד כמה שנים לאחד שלך הנקי והטהור.
שמרי על עצמך.
בעז"ה תצליחי.

הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות
מוזמנות להינות אולפנות ארצי
כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)
הודיה לה':)אחרונהמישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?
או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן
תודה מראש
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.
אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.
הבנות שלי לומדות שם.
שווה לבדוק
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטןלא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
מפוצלשת(:אחרונהיש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל
אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה
חסום לשעבראחרונה