ביטחון עצמי וביטחון בה' זה אותו דבר או לא..?פשושון

שאלה שמטרידה אותי מאד לאחרונה...

ידוע מה שכתוב שמי שמגיע לביטחון בה' לא מפחד מאף אחד וכו' וכו' וזה ודאי נכון

אבל מצד שני יש משקל גדול לאיך ילד גדל וכמה ההורים נתנו לו הרגשת אמון (או אי-אמון)

הרי רואים אנשים לא מאמינים (במובן מסוים) שלא מפחדים להגיד דעה, להתווכח, לפתוח עסק וכו' בעקבות  החום והתמיכה מהבית.

אז האם אדם שרוצה לצאת מבעיה של ביישנות צריך לעבוד ישר על אמונה וביטחון בה'?

או שחייבים(!) מעשים כדי לשבור את הביישנות וביטחון עצמי הוא בעצם שלב ביניים לפני האמונה והביטחון?

אנא תגידו את דעתכם או שתפו אם יש לכם ניסיון בנושא

תודה רבהחצי חיוך

שניהם במידה. לא סותר כלל...נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ד בתמוז תשע"ה 13:10

יש מקום לביטחון עצמי והכרה בערך עצמי 
מתוך ידיעה "וזכרת את ה' אלקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חייל"

"אמונה וביטחון"- כדאי לקרא את הקונטרס.
"ביטחון עצמי"-
כדאי לשמוע את דר. מיכאל אבולעפיה. 
הגיוני שתהיה לו הרצאה או משהו בנושא.
בהצלחה!

אני אבהיר את השאלה...פשושון

לא אם זה סותר...אלא אם ביטחון עצמי זה שלב בפני עצמו שחייבים לעבוד עליו בנפרד...

יש בנאדם שעבר טראומה\השפלות שגרמו לו לחוסר ביטחון עצמי...

עד היום הוא שתק והבליג לכולם כי הוא מפחד להגיב...

עכשיו, כשאומרים לכזה בנאדם שהכל משמים והכל לטובה...מניסיון שאני מכיר...סיכוי גדול שהוא יקח את זה למקום לא נכון!

בפעם הבאה שהוא יגיע למצב שהוא צריך להלחם הוא ישר יוותר! ועוד ירגיש שהוא יצא צדיק...

כי "הכל לטובה" והוא בוטח בה'... (תירוצים)

אז אולי קודם צריך ביטחון עצמי ואח"כ ביטחון בה'?

נכון. תודה על ההבהרה. ההכרח אומר שהוא חייבנפש חיה.

לעבור את השלב של גיבוש זהות עצמית וביטחון עצמי
על מנת להגיע להכרה באחר- וממילא במה שיותר גבוה ממנו.

"ואהבת לרעך- כמוך"- על מנת לאהוב אחר יש לפתח את זה כלפי עצמך.
כלפי שמייא  הסברא אומרת שזה היינו הך.
שוב- ד"ר אבולפיה- הגיוני שיהיה לו מה לאמר בנושא.
מומלץ.
בהצלחה!
עוד משהו טוב בעניין-
http://www.yrg.org.il/show.asp?id=42965
וגם- מאמר "ישראל בטח בעצמך"- הרב דר. רונן לוביץ. לא הצלחתי להביא פה- כדאי לחפש ב "גוגל". גם מעניין.
https://misavivlashulchan.files.wordpress.com

בהצלחה!

הפוך...ד.

מתוך הביטחון בה'- הוא צריך לדעת שאינו צריך לוותר. ה' יעזור לו לעמוד על האמת שלו.

ביטחון בה' - אינו שכל טיפש שמזיק לאדם, אז זה "לטובה"... אולי ה"הכל-לטובה" זה דווקא שיש לו הזדמנות ע"י כך להגיב סוף-סוף כראוי?... גם זה מה'..

שאלה יפה. לענ"דהדסדס

למרות שכלפי חוץ שני סוגי הביטחון שהצגת מקבלים ביטוי דומה,האחד הם נובעים לגמרי ממקומות שונים בנפש.

וכדי להמחיש -שכור לי סיפור על אדם של"ע איבד ממונו ,ונכנס לחרדות ואמר לרב שלו: הרב, עד היום היה לי ביטחון בה', אך מאז שהכסף...קשה לי עם מידת הביטחון -אני מודאג כל הזמן וכו'. הרב ענה לו: "עד היום היה לך ביטחון בכסף שלך ,לא בה'.

לפי הסיפור הזה ,אדם יכול לשאוב את הביטחון שלו מכל מני דברים,אלא שהביטחון היציב היחיד שיש הוא ביטחון בה'. שאר הביטחונות-והביטחון העצמי בכללם-הם לא יציבים,הם רק כאשר התנאים אופטימליים. לדוג- אדם עם ביטחון עצמי לעלם לא יכול לדעת כיצד יגיב ואיך ינהג במידה ויאבד את מוצלחיותו או את תמיכת החברה טיחסם-ז"א, כל עוד הביטחון לא נובע מהישענות על הקב"ה,אז זה ביטחון מדומה וזמני.

בגלל שהשניים (2 סוגי הביטחון) דומים לכאורה, לכן נראה לי שדוקא לאנשים עם ביטחון עצמי יהיה יותר מבלבל וקשה להגיע לביטחון אמיתי בה',כי הם קודם צריכים להשתחרר מהדמיון שיש להם ביטחון אמיתי בה'.נסיון העושר קשה יותר מנסיון העוני ,וכאן,לבטוחים בעצמם יש כביכול את ניסיון העושר. לעומת זאת, אדם שכבר נמצא בנקודת האפס-יודע לגשת למסלול הנכון ולהתחיל לעבוד על ביטחון אמיתי בה'.

מה שמדגיש את זה לדעתי הוא שהשניים-עלולים לסתור זה את זה, כאשר הביטחון העצמי הופך למקור המשענת שלך,כי אז זה אפילו סוג של גאווה ועבודה זרה.אדם כזה יכול ליפול ל"כוחי ועוצם ידי",אלא אם כן הוא זוכר ויודע-במוח ובלב(מפנים להרגשה) -שכל מתנה וכל הצלחה וכל כישרון שלו הם אך ורק ואך ורק ואך ורק מה' יתברך.

וע"מ שלא יהיה "קדוש מעונה",שזה גאווה במסווה של ענווה (ויכול להיות מצוי אצל מי שאין לו ביטחון עצמי),ובכלל ,כדי להשתחרר מכל תחלואי הנפש הוא חייב לנבוע מתוך מצב של שיפלות וענווה. כל ריגשי הנחיתות שלנו וחוסר הביטחון העצמי שלנו נובעים דווקא  מגאווה- שזאת תחושת "אני נפרד". כשאדם רוצה להרגיש שהוא שווה משהו ובעל ערך, ושוכח שאין "אני נפרד"-הכל זה רק השם יתברך. זה נשמע הפוך על הפוך, אבל צריך לדעת שהדבר היחיד שמשחרר משיעבוד לדימוי ולדמיון העצמי ,הדבר היחיד שמשחרר משיעבוד לדעת החברה עלינו,הדבר היחיד שמשחרר מנסיונות להוכיח לכולם וגם לעצמינו שאנחנו "שווים",זה דווקא ענווה ושיפלות,ז"א לדעת שאין לי מעצמי דבר, וכל הטוב והכשרונות הם רק מה',ולכן כשנכשלים לא מתוסכלים ולא מרגישים נחותים ,כי יודעים שזה היה רצון השם,וכשמצליחים לא מתגאים כי יודעים שההצלחה היא רק מהשם.

יצא לי מבולבל,אך מציעה לך ללמוד זאת מספרים של הרב יצחק גינזבורג שליט"א,ומלמידיו שמלמדים זאת בביה"ס לתורת הנפש. יש להם גם אתר "גל עיני" .מציעה גם לקרוא את הספר על הרב אושר זצוק"ל, וכך להבין יותר את התפיסה הכ"כ אמיתית ומדוייקת הזאת.

אבל עדיין ידיעת המעלות היא דבר בסיסי... אח"כ תשייך אותם לה'פשושון

כסף זה דבר חיצוני... אבל מעלה זה דבר שה' נתן לאדם לא כדי שיתעלם ממנה וישנן שהוא אפס

לדוגמא... יש פצוע בכביש (רק על שונאי ישראל)  מתאספים סביבו אנשים עם ידע בסיסי בעזרה ראשונה 

או אפילו פרמדיקים לצורך העניין... פתאום רץ אדם וצועק לכולם לזוז כי הוא רופא בכיר (זאת האמת) והוא יטפל בו

זו בודאי לא גאווה אלא ידיעת המעלות ושימוש נכון בהם. 

אח"כ אפשר לשייך את זה לקב"ה כדי לא לזלזל באף אחד...כי ה' נתן והוא יכול גם לקחת חזרה..

בוודאי להכיר ולדעתהדסדס

אבל לוודא שלא הם (המעלות שלי) יהיו מקור הביטחון שלי. שלא ה"עצמי" יהיה מקור הביטחון וההרגשה שבזכותם אני "משהו",כי הן לא שלי להתגאות בהם כשאני מצליח והן לא שלי להיות עצוב בגללן כשהן לוקות או אינן.

איזו תשובה מחזקת!!!Kapit
ממש עזרת לי להגיע לתובנה חשובה!
ברוך השםהדסדס

"... בחמלה רבה אמונתך"ים...

האמונה שלו בך

כלומר הביטחון והאמונה צריכים לתת לך את הכוח להתגבר על החולשות, הפחדים ולעשות את מה שאתה רוצה לעשותבצורה הנכונה ביותר

לא לעבוד על מידת האמונה והביטחון ולצפות שפתאום לא תהיה ביישן אלא לעבוד על הביישנות, להעז ולפעול כי אתה יכול

לא. צריך לעבוד על עצמו ורק אחר כך על קשרו עם הקב"הא"י זה קשה

אדם שלא מאמין בעצמו לא מאמין בקב"ה כי הקשר של אדם עם עצמו מגיע לפני הקשר עם כל הסובב ומשפיע על כל קשר אחר.

אם נסתכל על הקב"ה ככללות ההוויה ומקורה וכו' אז נראה שאדם שמאמין בקב"ה (לא במובן הפורמלי) לפני שמאמין בעצמו הוא אדם עם שבר והוא לא יחזיק ככה מעמד. קודם אדם עם עצו אחר כך החוצה. הרב קוק במידות הראי"ה פיסקת התיקון. מדבר על זה שמי שעבודתו הרוחנית מנותקת מעצמו ומערכו האישי וישר קופצת לתיקוני עולמות לא עושה דבר וזה לא יצליח כיון שזה מנותק ממנו.

באופן עקרוני, נראה לי שאסור להפוך את האמונה לסוג שלאיל אחר

קואוצ'ינג. כמו בכל בעיה אישית, כדאי מאוד לצעוק אל ה' בתפילה, שיעלה לו ארוכה ומרפא. זה ללא שום קשר. הנחת העבודה צריכה להיות, שחיי האמונה מזכים את האדם בחיי העולם הבא, והם לא אינסטרומנטליים לענייני העולם הזה. 

האמונה והביטחון נועדו קודם כל לאלה שנחשבים למצליחנים: הכרה באמת הבסיסית, שמה שהם חושבים ששייך להם, לא באמת שייך להם.

מי שמצליח לשבור חסימות בזכות אמונתו בה', נמצא בדרגה גבוהה מאוד של אמונה, שאותה הוא השיג ללא שום קשר לבעיותיו האישיות.

אני באופן אישי עשיתי מעשים קטנים ומשמעותיים על מנת לשבור חסימות של ביישנות.  

לאחר שאדם מגיע להצלחה, בתחום כלשהו, אם יתבונן באמת, יגיע למסקנה שההצלחה הייתה תלויה בגורמים שאינם בשליטתו. גורמים אלו הם הסייעתא דשמייא שהוא זכה לה. 

אתה נשמע ממש מגלומןטוביה2
יש אחד שלא מפחד מילד אלים בןשמונה - כי הוא בן 15 ויש אחד שלא מפחד מאותו ילד כי הוא לא גר שם. נכון שבמחן התוצאה זה אותו דבר אבל רק שוטה ישווה את המקרים

אותו דבר כאן יש אחד שאומר 'לי לא יקרה רע (ביטחון עצמי)'. ויש אחד שאומר מה שיקרה לי הוא לא באמת רע כי ה' עושה לי רק טוב(ביטחון ב-ה')'.

אין מה להשוות בין השניים
ביטחון עצמי הכוונה ידיעת המעלות...וממילא לא לפחד מתגובותפשושון

לא מדובר על מכות...אלא תגובות של אנשים

יש סיבה לתגובותטוביה2
והיא ההבדל בין חסיד לערס

שניהם באידאל לא אמורים לפחד - אני משתדל להתחבר לאחד ולהתרחק מהשני
לא אחי...אדם חסר ביטחון מפחד מכל תגובה...גם של חסידפשושון

"לא הביישן למד" לא נאמר על מישהו שיושב בשיעור של ערסים...אתה מסכים איתי?

העניין הוא שאדם חסר ביטחון...כל תגובה הכי קטנה של חוסר הסכמה על דבריו..

"מזכיר לו" בעצם את מה שהוא תמיד חשב על עצמו... שהוא דפוק!

במקרה כזה,ד.

הוא צריך לנשום עמוק - 

"לצאת" רגע בראשו מהסיטואציה, ולהזכיר לעצמו שאין כל סיבה שהשני יהיה יותר צודק ממנו.

ולא - הוא לא דפוק..

ממליצה על שיעורים של הרב רוטנשטיין.באתר "בשמחה"-שיעוריהדסדסאחרונה

שמע בנושא התמודדות אישית. הרב מדבר שם בדיוק על זה-מאוד מחזק! מסביר איך לא להתרגש מהעולם. מביא שם שמי שלא נהנה ממחמאה ,גם לא יעלב ולא  יתבזה מעלבון ושאין "ביטחון בעצמי" אלא רק ביטחון בהשם.

אך אצטט כאן גישה קצת שונה (שאשמח אם תעזרו לי ליישב את הסתירה לכאורה בין השתיים-מאוד מבלבל אותי הסתירה לכאורה): מובא בשיחות הר"ן סימן ק"מ: (רבי נתן כותב על דברי רבי נחמן אליו)" כשאמר לי עניו הנדפס בליקוטי תנינא סימן פ"ו על פסוק 'מקצר רוח ומעבודה קשה' ,שעל ידי קטנות אמונה צריכין לעבודות קשות וכו', ...עמדתי לפניו כמשתומם ומחשבותי היו תמהים בענין זה, כי נדמה לי שיש לי אמונה קצת. ענה ואמר בלשון גערה קצת, כאומר ואם יש לך אמונה ,אין לך אמונה בעצמך, והזכיר מיד מאמר רבותינו זכרונם לברכה 'כי מי בז ליום קטנות' מי גרם לצדיקים שיתבזבז שלחנם לעתיד לבוא, קטנות שהיה בהם בעצמן',שלא האמינו בהם בעצמן. ורש"י זכרונו לברכה פרש שם כפשוטו קטנות אמונה. אבל מדקדוק לשון הגמרא שאמרו שם קטנות שהיה בהם נראה מבואר דברי רבנו זכרונו לברכה שעיקר קטנות האמונה שלהן היה בהן בעצמן. ויש לפרש לפי זה שלא האמינו בהקב"ה שהוא טוב לכל והם חשובים בעיניו יתברך. ומחמת זה היה בהם קטנות. וזה היה עיקר קטנות האמונה שלהם מה שלא האמינו בהם בעצמן. ויש לכון גם פירוש רש"י לזה.

והכלל המובן מדבריו צריך שיהיה לו אמונה בעצמו שגם הוא חביב בעיני השם יתברך, כי לפי גדלת טובתו של השם יתברך גם הוא גדול וחשוב בעיניו יתברך. וכבר מבואר עניין זה כמה פעמים שאין זה ענוה להיות במוחין דקטנות חס ושלום וצקיכין לבקש הרבה מהשם יתברך לזכות לדרכי ענוה באמת וכו' (עיין בליקוטי תנינא סימן כ"ב ובסימן ע"ב ועוד בכמה מקומות- ליקוטי מוהרן ח"א, סימן קמ"ז וסימן קצ"ז)... ויש שיש עליהם מחלוקת מחמת שאין להם אמונה בעצמן וכו'.

א. כךד.

עונים למי ששואל על ביטחון, כנגד תגובות "אלימות" שהיה רגיל לקבל?.. בעוד מילה "אלימה?  תמהני.

ב. "ביטחון עצמי" אינו דווקא "לא יקרה לי רע". אלא יותר האמון ביכולת להתמודד. שלווה שלא ליפול מכל מציק.

וגם הביטחון בה', אינו רק האמונה שכל מה שה' עושה הכל לטובה - אלא גם בכחות שהוא נותן (שגם אותם הוא עשה) להתמודד בבחירה ככל הניתן עם מה שלא טוב, לפי מיטב יכולתנו.

מצד שני יכול להיות שביטחון בה' הוא בעצמו הביטחון העצמי...פשושון

כי אם הכל משמים...אז מה אני אגיד או כמה אני אצליח בסוף ה' קובע....מה יגיבו על מה שאמרתי...גם ה' קובע

ממלא אין מה לפחד מאף אחד....

מה גם שמעתי מרב חב"דניק פעם שאין דבר כזה ביטחון עצמי יש רק ביטחון בה'

א. גם וגם.ד.

הביטחון בה', הוא מושג יותר "למעלה" מ"ביטחון עצמי". אבל גם ביטחון עצמי הוא דבר חשוב.  יש באדם גם צדדים "פסיכולוגיים" ומידותיים, שיש צורך לעבדם. כמו שגם דואגים לתזונה מתאימה לגוף על אף שה' מחיה הכל.  כך חקק בעולמו, גם אם יש מציאות של ניסים, שמדלגים לפעמים על הסדר הטבעי.

ב. הצדדים הללו גם משפיעים זה על זה. האמונה בה', על היכולת לעבוד על הצד הטבעי (גם זה חלק מהביטחון בו, שיעזור גם בכך..); והשלוה הטבעית ועיבוד הכחות - על הפניוּת למה שלמעלה מזה.

ג. והאמת שאלו צדדים שמופיעים זה בתוך זה. כלומר: על אף שיכולים להיות אמונה וביטחון בה', ללא תלות ב"ביטחון העצמי", וכן "ביטחון עצמי" מסויים, ללא תחושת עומק של מידת הביטחון - אבל בסופו של דבר, אותה פניה כלפי מעלה, שמגלה את הפתיחות לאמונה ולביטחון, היא מתגלה בלבוש של האמון-העצמי. 

האדם קודם מבטל את עצמו כלפי מעלה, "מי אני", מתמלא בכח מההתבטלות כלפי ה', שהכל בא ממנו; ומתוך כך מתמלא אמון גם בכחות שה' נתן לו. גם זה מה'. נדבק במידותיו - מה הוא רחום אף אתה רחום. מה הוא גיבור - אף אתה גיבור.. המשך מהחיות האלוקית שממלאת דווקא מתוך הענוה כלפיו.

עובדים על הדברים במקביל.

ד. ביישנות אינה מידה רעה. אדרבה, ישראל ביישנים, רחמנים, גומלי חסדים.  אלא צריך שלא "תשתק" (ולא תמיד "להתווכח, להביע דעה" בא מביטחון עצמי..) ושלא תהיה "פחדנות".

אם מעמיקים בשורש הביישנות, בטוב שבה, הרי שמוצאים בה פנימיות וענוה. וכנ"ל - כשמכוונים את זה כלפי ה', משם באים גם הביטחון, העוז המרץ והשמחה.

הההתמר100 100

"כשם שצריך אדם להאמין בה כן צריך אחר כך להאמין בעצמו"

ישנם הרבה דברים שאם האדם לא בנה את עצמו,אני77

שיוך לקב"ה לא יעזור לו.

כשאדם מאמין שהכוחות והעוצמות שיש לו הם מה', זה מוסיף לו ביטחון מתוך ידיעה שהכוחות שיש לו פועלים מתוך מערכה נצחית אדירה, אבל אם אין לו כוחות והוא סתם חלש, אז למה שזה יעזור לו אם הוא ידע שהחולשה שלו נובעת ממקור עליון??

האם מעניין אתכם להירשם בספרי ההיסטוריה של העולם?Lavender

שבדורות הבאים ילמדו עליכם?...

לא להירשם אבלאני:)))))
כן להשפיע על ההיסטוריה, ועדיף לטובה
אהבתיזיויק
וחוץ מזהאני:)))))
אם כבר מדובר על כבוד, מה יעזור לי הכבוד אחרי המוות?
זו ההנאה בחייםזיויק
מעצם הידיעה שאתה כה חשוב שידברו עליך גם כשתלך
למה שידברו עלי?אני:)))))
אדרבה שלא ידברו עלי, שלא יעוררו עלי דינים בשמיים
הסברתי לך את ההיגיון של אדם מטריאליסטזיויק
הרבה פעמים זה מגיע אחרי המוות...שלג דאשתקד

וואן גוך היה סמרטוט בחיים שלו. איכשהו אחרי שמת נהיה צייר ענק.

לוינס לא היה כל כך מוכר, ודאי לא רוב חייו (חלק גדול מחייו הוא היה בכלל מנהל בית ספר). היום הוא נחשב אחד ההוגים המודרניים החשובים ויש פקולטות שלמות שלומדות אותו.

ויגוצקי הוחרם בחלק גדול מחייו, והכתבים שלו התפרסמו הרבה אחרי שמת, רק אחרי נפילת מסך הברזל.

דה ווינצ'י היה חשוב מאוד בחייו, אבל נוסחאות שהוא הגה, תרמו לעולם המון שנים אחרי מותו.

יש"ו ויוחנן המטביל, בחייהם היו מהפכנים הזויים, והיום הרבה אנשים מעריצים אותם.

ועוד הרשימה ארוכה...

בקצב הזה,חתול זמני

החתול הזמני עלול להפוך לקבוע.

תלוי כמה נשמות יש לושלג דאשתקד
לא בקטע של כבודLavender

בקטע של להשאיר משמעות לנצח בעולם

אהבתי ממשLavender
לאל המשוגע היחידי

אם כבר להיות מפורסם עכשיו יותר קורץ לי

אבל גם זה לא באמת

מה זה לאנעמי28
וחוץ מזה שאין דבר נצחי יותר ומשמעותי יותר מפשוט להוליד ילדים.
מדהיםזיויק
ממש לא.חתול זמני

הייתי מעדיף שיזכרו אותי כמה שפחות.

כן, הלוואי שאצליח להיות משמעותי מספיקארץ השוקולד
לא אישיתהסטורי
אבל כן כחלק מהדור שהביא את גאולת ישראל לקומה הבאה.
לא יודעת אם בניסוח הזה,נערת טבעאחרונה
אבל כן להשאיר איזה חותם משמעותי
מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרום

יום ראשון שלי בעבודה.

השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.

הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום

בהצלחה רבהזיויק
בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.
אותך מעלה ותצליח ותתקדם!
בהצלחה!משה
ושיהיה מוצלח גם לך וגם למנהלים שלך.
אבל קודם כל..לך!נחלת
זה בא ביחדמשה

מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.

בהצלחה!פשוט אני..
ו... למה צריך מזומן בשביל לעלות על מונית?

איך משלמים במוניות בימינו?יעל מהדרום
כמו בכל מקום אחר, אשראיפשוט אני..
לא הכרתי. ואני נוסעת די הרבה במוניותיעל מהדרום
לק"י

אני אשאל בפעם הבאה. תודה!

אני לא מכיר מקום שלא ניתן לשלם בו באשראינפשי תערוג

אולי דוכן מיצים בפארק

או שערות סבתא ביום העצמאות

שאר המקומות מקבלים בעיקר אשראי

לאט לאט גם לא מקבלים מזומן.

לדוגמה היום הלכתי לקנות משהו בקניון

היו 2 ילדות-נערות לפניי שרצו לשלם במזומן

אבל הדוכן הזה מקבל רק אשראי

(רציתי לעזור. אבל לא היה לי כסף להחזיר להם עודף.)

לא ידעתי 🤷‍♀️ זה ממש יקל עלי...יעל מהדרום

לק"י

אף נהג מונית לא הציע לי.

זה מוזר שהכל עובר לאשראי. מה יעשו ילדים שהולכים לקנות....

הם לא מציעיםנפשי תערוג
כי חלקם מעדיפים מזומן ממספר סיבות
אני אשאל. תודה!יעל מהדרום
למה שלא כל נהגי המוניות אמינים. כך הבנתי.נחלת
סיבה מעולה לא לעבוד במזומןפשוט אני..
בהצלחה רבה!שלג דאשתקד
קורה שאנחנו מפספסים ויוצאחם קצת צולעים. ההצלחה טמונה ביכולת להתעשת ולחזור מהר לעמוד על הרגליים.
המון בהצלחה!!!ארץ השוקולד
באסה על ההתחלה הזו, מקווה שיצאת בכך ידי חובת ייסורים אם הייתה חובה כזו.

מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.

בו"ה!אשר ברא
מחכים לשמוע איך היה...
אם אפשר ללמוד חוסן ממישהו כאן זה אתהנקדימון

זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.

לכן אני לא דואג לך שיהיה לך בהצלחה רבה!

חוסן? מאן דכר שמיה?אריק מהדרום
יפה!נחלת
בהצלחה ! אנוני.מית
איך היה?נפשי תערוג
משמח לקרואארץ השוקולדאחרונה
שתמיד יהיה כיף, רגוע ומוצלח
קייטרינג מזון מוכן לשבתנקדימון
אולי קצת מוקדם, אבל בכל זאת...

יש לכם המלצות לקייטרינג שאפשר לקנות אוכל מוכן לשבת? באזור המרכז והשרון...

אתם יודעים, לא כזה שמזמינים ממנו ל50 איש אלא כזה שקונים בו קצת הביתה. עדיף קייטרינג יחסית "בריא", כלומר מנות עם שמן ולא שמן עם מנות...

בחלק מסניפי יוחננוף זה קייםנפשי תערוג

תבדוק בסניפים שקרובים אליך

מכיר מניסיון שתי מקומות מעולים, בת"א ובמשמר-השרוןפ.א.אחרונה

בת"א, ברח' בן יהודה:

משלוחי אוכל ביתי בתל אביב - הו מאמא

יש לי אח שגר בקרבת מקום והוא קונה שם

בקיבוץ משמר השרון - 'בורדו'

אנחנו קונים שם שנים, לשבתות וחגים, כשאחים שלי גרו במעונות באוניברסיטה הצטיידו מידי שבוע משם.

https://share.google/2j99P4M4RBvveqDCr

זה מוזראנוני.מית

להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?

דיברו פה על זה בעברריבוזום
היו הרבה נשים שכתבו שקשה להן הערבוב שהוא בבית. שזה מוביל לציפיות לשותפות כלשהיא בענייני הבית (הפסקות קצרות במקרים דחופים וכו'), ולמתח סביב זה.

בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)

הייתי בטוחה שאני בהו"ל :-Oריבוזום
(אז לא דיברו על זה פה, דיברו על זה שם...)
הגיוני לגמרי ולא מוזר בכללזמירות
יש דברים בגו… 
יש פורומים אחרים לנושאי זוגיותפשוט אני..אחרונה
בעיקר נשואים טריים והריון ולידה
הגשמת חלומותאשר ברא

האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?

לדוג'-

ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.

לשדך רק אם כבר נשואים..

וכו'.

לא, ומבחינתי זאת נקודה חשובה.אני:)))))
כן, בוודאי - כפי שהגדיר היטב שלמה המלך:פ.א.

א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:

ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:

ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:

ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:

ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:

ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:

ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:

ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:

ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:

י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:

יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:

>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!

השאלה אם מה שנראה בעינייאשר ברא
כמו זמן מתאים ובעיניי אחרים לא, אמור להשפיע?
הזמן המתאים הוא בהחלט אינדיבידואליפ.א.
גיל הנישואים הוא דוגמא מובהקת לשוני לזמן המתאים בין מגזרים שונות, בין אורחות חיים שונים.  
שלמה המלך לא מדבר על חלומותLavender

לכל דבר יש את הזמן שלו

אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.

ג

אם לכל דבר יש את הזמן שלו, ויש דברים שיותר תואמיפ.א.
גיל - אז ברור שהגשמת חלומות כן עשויה להיות תלויה בזמן או בגיל…

(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל…   לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)

אני חושבת שהגשמת חלום תלויה אך ורק בכוח הרצוןLavender

אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו

יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.

יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...

ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.

ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי

ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!

ממה שאני רואהאני בעצמי זה

ככל שהגיל גבוה יותר -

קל יותר להגשים חלומות.

כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות

והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל

אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים

וודאיאשר ברא
השאלה האם מלכתחילה אדם ימנע מעצמו?
למה שימנע?אני בעצמי זה
להפך
אני נתקלתיאשר ברא

באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.

אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..

הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..

ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה 

אוי..אני בעצמי זה

מסכים איתך לגמרי,

וחבל שככה הורידו לך.

(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)

ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר 

אפשר לעשות שידוכים בכל גיל. מה הקשר?נחלת

אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!

כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.

אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק

ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...

אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף

בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן

שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -

אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום

לראות לוויתנים במקומם הטבעי,

ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר

או משהו...

איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.

ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,

אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -

מה הבעיה?.....

חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על

הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת

בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב

הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)

אל תגזימו.

לראות לוויתנים במקומם הטבעי >> יש מגוון של פתרונותפ.א.אחרונה

בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.  

לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.  

...ל המשוגע היחידי

אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה

זה נותן מחשבות על החיים

כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום

כל אחד עבר וצמח

איפה אני יהיה עוד 10 שנים?

מכניס אותי קצת לעצבות על החיים

(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)

נכון מאודאני:)))))
ובמיוחדל המשוגע היחידי

שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי

אז עוד יותר מרגיש ככה

פעםנחלת

אמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי:

אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם.

חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה

למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר

ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות

אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן.

לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים

כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך)....

כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת

זאת לעצמי.

אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב

זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת

לעטוף את המחשבה/חרדה הזו

עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט

נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...)

למעלה.

ה ו א  יקבל זאת באהבה, בהבנה,

בחיוך, בליטוף רך על הראש:

הכל בסדר, בני היקר, ויהיה

עוד יותר ועוד יותר ועוד....

ולדבר עם מישהו וכו' וכו'....

אתה שיא הצעיר. שיא!

עוד כל כך הרבה דברים

טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש!

יודעת שאינך זקוק לנחמה,

סתם...

נחמה זה מנחם מסתבר ל המשוגע היחידיאחרונה

וגם להזכיר לי שאני עוד צעיר,

כי בקטעים האלה אני תמיד מרגיש כאילו יש הרבה

דברים שיכולתי לעשות בשנים שעברו ולא עשיתי

ואז זה גם מעציב

..אנימה

נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.

מכירה את הרהורים העצובים.

דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.

דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.

נכון. הרבה יותר עמוק וחושב ממה שכתבתי.יש"כנחלת
תודה, זה באמת עוזרל המשוגע היחידי

רק צריך לזכור לא לשקוע בזה...

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

טובל המשוגע היחידי

נשמע שחייך כרגע על מי מנוחות סך הכל

היי, מחפשת אפליקציה של ספרים מוקלטיםלומדת כעת

אפשר בתשלום.

אשמח להמלצות מנסיון. 

סטוריטל ועבריתתמיד בבטחהאחרונה