מה לעשות כש"כבד את אביך ואת אימך" פוגע לך בילדים?אמא_מאושרת
שבוע טוב לכולם.
אחי הגדול (בסביבות גיל החמישים) נשמה טובה אבל בעל פתיל סופר קצר, וכשהוא מתעצבן שום דבר לא יעמוד בדרכו. כל בוקר שבת אנחנו אצל ההורים שלי בארוחת בוקר.השבת הגענו והוא חזר עצבני מבית הכנסת, לא ממש יודעת למה. מפה לשם הוא גם התחיל להגיד לילדים שלי (בן שנתיים וחצי ושנה) שהוא לא מדבר איתם ושלא יפנו אליו ועוד כל מיני דברים. המעמד היה לי קשה כי הרגשתי שהוא מחרים לי את הילדים (בתואנה שעשיתי לו משהו, אין לי ממש מושג מה..) והילדים שלי ממש מעריצים אותו. בסוף החלטתי שזה יותר מדי, ביקשתי מההורים שלי סליחה וחזרתי הביתה עם בעלי והילדים אפילו לפני קידוש. אנייודעת שהעצבתי מאוד את ההורים שלי אבל הרגשתי שאני חייבת להגן על הילדים שלי. אני כבר רגילה לשטויות שלו ויודעת לא להתייחס כשהוא ככה, אבל הם כ"כ קטנים והנפש כ"כ עדינה. ועדיין, אני יודעת שפגעתי בהורים שלי שעזבתי.מה לעשות במצב הזה??
לכאורה לא היתה לך ברירהד.

הרי את לא עשית משהו "כנגד ההורים" - אלא כדי להגן על ילדייך.

אם נניח היתה אזעקה, גם היית הולכת למרחב מוגן - ולא נשארת שם.

איך אפשר לקיים מצוה על חשבון ילדים רכים שאין להם הגנה.

יש להניח שבן החצי שנה לא הבין כלום - אבל שנתיים כבר יכול להבין משהו.

אני מציע, ליצור איתו קשר אחרי שיירגע, להסביר שהילדים באמת אוהבים אותו, אבל זה עלול להזיק להם אם כך מדברים איתם בגיל קטן. אז שאת מבקשת שגם אם יש תרעומת, שאינך מבינה, ישאיר אותם מחוץ לענין.

ובמקביל - להתקשר להורים, להתנצל, להסביר שאת לא מתרגשת ממנו יותר מידי - אבל חששת על הילדים ואת מקווה שלהבא לפחות כלפי הקטנים יהיה יותר זהיר.

***היושבת-בגנים
מצטרפת לשאלה.

ומה קורה אם הסבא הוא זה שפוגע בילדים?
(ולבעלי הרי יש מצווה לכבד אותו)
למה זה חייב להיות עם הילדים?כמו צמח בר
אם הסבא פוגע-שרק האבא ילך. יגיד שבת שלום ויחזור.

וגם לא חייבים בשבת.. אפשר לקפוץ באמצע השבוע ללא ילדים. ולהסביר שאתם רוצים להיות בשבת רק בבית..
השאלה עד כמה באמת פוגע..ד.

ילדים קולטים מציאות - ויודעים לא להיעלב מידי...  יתכן שהסבא "פוגע" מצד אחד - קפדן וכד' - ומצד שני מעניק. והילדים שמחים איתו, ויודעים להתעלם ממה שלא נעים.  צריך לבדוק עניינית.

[ההבדל בין המקרה שהוזכר בהתחלה הוא, ששם הוא ממש פנה אליהם בפגיעה ישירה, "לא מדבר איתם" וכו' - זה לא ביכולת של ילד בן שנתיים להתמודד. וגם שם טוב להגיע לסיכום להבא)

מנסיון שלי8668
יש לי אחיין בעייתי, הוא מקלל הרבה, רגע אחד הוא משחק עם הילדים רגע אחר הוא צועק ומאיים עליהם שהוא "יראה להם" אני והאחים שלי מנסים לבקר אצל אמא שלי כשהוא לא נמצא אבל לפעמים הוא פתאום מגיע, הייתה תקופה של 3 שנים שהוא היה גר אצל ההורים שלנו, והוא קילל וזרק דברים ליד הילדים ריחמנו עליו והמשכנו לתת לילדים שלנו לשחק איתו, התוצאה היתה שהבן שלי למד להגיד "ז**ה" ועוד כמה קללות עסיסיות, אמא שלי מרחמת עליו ואוי ואבוי אם נעיר על ההתנהגות שלו,היא אומרת שהוא כמו יתום ואסור לפגוע בו, יש לנו ויכוחים כבר שנים בנוגע אליו ומאז שהוא היה ילד הוא היה בעייתי אך ורק בגלל ההורים שלו והמצוקה שבה הוא חי כילד אבל הילדים שלנו לא צריכים לשלם על זה!!! הוא כבר בצבא ועדיין אי אפשר לדעת מתי הוא יתהפך! מצד אחד הוא עוזר לכולם ואוהב ילדים מצד שני יש לו פתיל קצר ולכן אנחנו מבררים אם הוא נמצא באיזור ומגיעים בזמן שהוא לא, ואם הוא פתאום מגיע אנחנו קמים בעדינות והולכים לבית.
דיברנו איתו והוא לא מבין וממשיך לקלל סתם ככה תוך כדי דיבור או סיפור שהוא מספר ולכן בתור הורים אנחנו בוחרים להתרחק, זה מעציב את אמא שלנו אבל אין מה לעשות הרוחניות והבריאות הנפשית שלנו ושל הילדים קודמת.
האם בדקו אותו בדיקה מקצועית?פרה

יש מחלה שבה לאדם אין תמיד שליטה על היוצא מפיו.  יש לזה טיפולים שמשפרים.  כדאי להציע ולנסות.

את מתכוונת לתסמונת טורט?מודדת כובעים

כן. בכל מקרה הייתי ממליצה על בדיקה מקצועית, אפשר אולי לעזור.פרה

מדובר באחוז קטן מאוד מתוך הלוקים בתסמונת, ועדיין בדיקה מקצועאנונימי (2)

מקצועית טובה

הוא מתנהג יפה ליד חברים שלו8668
לדעתי יש לו בעיה רגשית וזה מובן בהתחשב בצורה שבה גידלו אותו, ללא מסגרת ללא ביטחון וללא אמון בהורים, אני מאמינה שעם הזמן הוא ישתפר...כל עוד שאנחנו לא נוותר לו על קללות או צעקות לידנו אז הוא יהיה חייב לכבד ולהרגע
לדעתי הנזק לילדים מהעזיבה גדול מהנזק מההישארותyr

כי ילדים צריכים ללמוד לכבד גם אנשים בעייתיים, ובמיוחד אם הם בני משפחה.

החינוך שלכם כהורים יעלה עשרת מונים על מה שרואים אצל הדוד או האחיין (כמו באחת התגובות האחרות). צריך פשוט אחרי אותו אירוע ולא בנוכחותו לדבר על מה שהיה ולהגיד משהו כמו "אנחנו לא מדברים ככה, ולמה הוא מדבר ככה? שאלה טובה. חבל שהוא עושה את זה..." בקיצור לתת את האמירה החדה שאין עושים כך, ואת לימוד הזכות שהוא עושה כך מסיבותיו שלו שאין אנו מצדיקים אותן.

זה חינוך למורכבות.

ולגבי הפעוטות שהוזכרו נראה לי שגם לא צריך לנהל איתם שיח של ממש. אם תדעו לכבד את האח בעל הנשמה הטובה גם כשהפתיל שלו בוער - הם יחושו את זה ויהפכו את זה בסופו של דבר לדרך חיים גם שלהם.

גם אם הוא פוגע?אמא_מאושרת
כאחותו הצעירה לקח לי שנים רבות עד שהצלחתי להתעלם מההערות הפוגעניות. ואם לומר את האמת עד היום לפעמים הוא מצליח לחדור את עור הפיל שפיתחתי כלפיו ולפגוע. למה אני צריכה לחשוף את ילדיי אליו כשהוא מתנהג ככה?
אני לא חושבת.אנונימי (3)

צריך להגן על פעוטות מפני אלימות, גם מילולית.

רק את יכולה לדעת איפה עובר הקו בין חשיפה לאלימות לבין לכבד אנשים בעייתיים.

במקרה שהבאת האלימות הופנתה ישירות כלפיהם. 

אל תחשפי אותם8668
את בעצמך אומרת שיש לך צלקות מהקשר איתו, תשמרי עליהם! זה לא סוף העולם לא להיות איתו בקשר...את נושמת בלעדיו...קמה בבוקר בלי קשר אליו, את חיה ומגדלת את ילדיך ורואים שאכפת לך, אז תתרחקי ממנו לתקופה ותראי משם אם לחזור לקשר או לא
אבל כאןד.

מדובר במקרה חד פעמי, שהוא פונה ישירות להעליב בצורה בוטה ילד בן שנתיים. זה "אגרוף בפרצוף".

לא שייך בכך חינוך למורכבויות.

וכמובן, לא לעזוב בהפגנתיות. הילדים לא אמורים להבין למה הלכו.

בכללי, זה נכון שלא צריך להיבהל מכל דבר - וגם לא לברוח מכל דבר. ילדים קולטים עם הזמן ש"זה האדם"..

לדעתיאם הבנים שמחה

לא נורא שהילדים יבינו למה הלכו.

טוב שילדים ידעו שאמא שומרת עליהם מאלימות (גם מילולית) ומחשיפה להתנהגות לא הולמת.

זו בדיוק ההתמודדות עם מורכבות: פוגשים את הדוד כשהוא לא מזיק, אך כשהוא מזיק יודעים להתרחק ממנו. רק כך הילדים יתמודדו כראוי עם מורכבות.

בשום אופן הם לא צריכים להיפגע מדוד בעייתי.

לא בגיל הזה.ד.

בקצרה ולהלכהאוהב תורה
מצות כיבוד אב ואם משמעותה שעלינו להתאמץ לגרום להאכילם ולהשקותם ולדאוג לצרכיהם. מצוה נוספת היא מורא אב ואם, האוסרת עלינו לעמוד במקומם או לסתור את דבריהם. כאשר בפני המצוות הללו ניצבים מצוות אחרות, המצוות האחרות קודמות - איש אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו. אתה ואביך חייבים בכבודי. אשה נשואה פטורה ממצות הכיבוד משום שכבוד בעלה גובר. אם בעלה מאפשר לה לפעול לכבדם מה טוב, אך בראש ובראשונה עליה לחשוב על טובת משפחתה.
אשריךאמא_מאושרתאחרונה
עבר עריכה על ידי אמא_מאושרת בתאריך י"ט בתמוז תשע"ה 21:46
החכמתי ולמדתי לבאות. עזרת לי מאוד..
תודה!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך