הבן שלי בן 6, שקט ומופנם מאוד ולא אלים כלפי ילדים בגן.
לוקח לו זמן לספר לי אם מישהו פגע בו כמו שקרה בגן שילד ניסה לגעת בו במקום צנוע, או אם הגרוש שלי השאיר אותו לבד עם הסבתא במקום לבלות איתו כמה שעות,
הוא בדרך כלל חוזר מהביקורים עם אבא שלו עצבני ולא אומר מה קרה כי הוא חושב שזה לשון הרע וגם כי אני מאמינה שהוא לא רוצה שאכעס על אבא שלו למרות שאני משתדלת להסתיר את הרגש השלילי כלפיי האב.
המצב החמיר אחרי שהגרוש שלי התחתן בשנית מבלי להכין את הילדים רגשית ונפשית,
הוא הכיר להם את הילדים של אשתו כבני דודים ופתאום הם החלו לקרוא לו אבא לילד הבן שלי שחזר בוכה ואמר שאבא עזב אותו...וגר עם ילדים אחרים
הוא לא פועל בעצת יועץ או רב חינוכי.
אני התחתנתי כחצי שנה אחרי שהוא התחתן ומייד פעלנו עם יועץ וביקשנו שישתף פעולה
הבעיה היא שהגרוש שלי לא מתייחס לילדים כמו שבעלי מתייחס אליהם, הבן שלי קרוע בין שני "האבות" הגרוש שלי לא משקיע זמן איכות עם הילדים ובעלי לוקח אותם למגרש לשחק עם כדור, לחוגים ולרב שלו לשיעור בשבת ששם יש תהילים לילדים, הגרוש מתעלם מהם במשך כל השבוע ולא מתקשר אלא אוסף אותם בימים שלו ולוקח אותם להורים שלו, אשתו בקושי מקבלת את הילדים אליהם לבית ומעדיפה שהם "ישחקו" אצל הסבתא
קורה שהגרוש שלי משאיר אותם בבית של הסבתא ויוצא לסידורים או יוצא למקרים של מד"א הוא מוכן להיות כונן גם כשהוא איתם למרות שהביקור הוא למשך 4 שעות ואז הבן שלי בוכה וסובל מחרדת נטישה וחוזר לבית כועס ומוציא הכל עלי ועל בעלי, הוא ילד שמקשיב ומחונך אבל בשנה האחרונה הוא פשוט קורס רגשית
בעלי מנסה להיות סבלני אבל הוא נפגע מאוד מהיחס של הבן שלי, ואני לא מצליחה לגרום לבן שלי להפסיק לירוק או לבעוט בבעלי, זה קורה רק לאחר ביקור אצל האבא ואם הביקור היה מוצלח אז הבן שלי חוזר שמח
הבעיה שפנינו לגרוש שלי כמה פעמים בנושא וביקשנו שלא יעבוד כשהוא איתם והוא משקר ואומר שהבן שלי מדמיין
הוא גם שולח את הבן שלי למכולת לבד!!! הוא סיפר שנפל לו כסף ואישה עזרה לו, ושאלתי איפה אבא היה והוא אמר בבית,
הגרוש שלי מודע לסכנות במיוחד בגלל שהוא עובד במד"א ורואה ילדים שנדרסים לא עלינו!!!
אין לי איך לשנות את הגרוש שלי אבל איך אני יכולה לעודד את הבן שלי להוציא הכל החוצה מילולית ולא דרך אלימות כלפינו?
אני מסבירה לו שאסור לו ללכת לבד אבל הגרוש שלי לא מקשיב וצועק עלי,
גם כשהם ישנים אצלו הוא מחזיר אותם ב7 בבוקר!! ואז הבן הגדול לא רוצה ללכת לגן ומתחיל לבכות שהוא שונא את האחים החורגים ושהאמא שלהם מענישה אותם וצועקת... אצלנו אין צעקות ככה שהוא לא רגיל ומפחד ממנה מאוד.
אז בבקשה איך אפשר לדובב אותו? אני נותנת לו פרסים ומדבקות כל פעם שהוא מספר אבל הוא עדיין שותק, וגם איך אני יכולה להסביר לבעלי שזה לא אישי נגדו? הוא טוען שהילד בחיים לא יבעט בגרוש שלי אבל אני מאמינה שזה מפחד ולא מיראה...
אני מפרסמת כאנונימי מכיוון שיש כאן כאלו שמכירים אותי ואת הגרוש שלי אישית וזה לשון הרע...