עושה את הדבר הנכון? (גמילה מאוחרת ממוצץ)אור היום

הגדולה שלי מתקרבת לגיל 5, ולגן חובה, ברוך ה'. היא עדיין משתמשת במוצץ. כמעט רק בלילה, ולפעמים גם לפני השינה, כשהיא עוד מסתובבת בבית.

חשבתי לגמול אותה (ואת בת השלוש) ממוצץ במהלך החופש, לקראת הגן בשנה הבאה, אבל אני רואה שלפעמים כשהגדולה מרגישה חוסר ביטחון/קושי בסיטואציות מסוימות (אולי פעם בחודש, לא קורה הרבה), היא מכניסה אצבעות לפה. כשאני שואלת אותה אם היא רוצה מוצץ, היא עונה שכן.

האם כדאי לגמול במצב כזה, או לחכות?

(אינטואיטיבית, אני מעדיפה לחכות כי אני לא רוצה שהיא תתחיל למצוץ אצבעות. יכול להיות גם שהיא צריכה עדיין את הביטחון והרוגע שהמוצץ נותן לה. עם זאת, אני תוהה אם יש נזק/חסרון בגמילה ממוצץ בגיל יותר מאוחר).

תודה רבה מראש פרח

קשה לענות על זה8668
מצד אחד צריך להבין את הצורך שלה במוצץ מצד שני צריך לעצור את התלות שלה במוצץ...
נסי לתת לה שמיכה נעימה או בובה שתחבק בזמן שהיא מרגישה תלות במוצץ..
בהצלחה!
הגדול שלנו נגמל ממוצץ בגיל ארבע ושמונה חודשיםאר
וגמלתי אותו ביחד עם אחיו שקטן ממנו
שהיה בן שלוש וחמישה חודשים.
האמת שלגדול היה הרבה יותר קשה אבל אחרי כמה ימים ב"ה הסתגל למצב החדש.
מישהי יעצה לי לתת מסטיק כדי להעסיק את הפה וזה עזר (לא בריא אבל עדיף ממוצץ)
בכל אופן זה לא נראה לי בזמנו שהוא נגמל מאוחר.....

בהצלחה
עניות דעתי,ד.

לא ללחוץ.

לתת לזה "להיגמל" באופן טבעי. לפחות לעת-עתה.

ולהרבות חום, פעילות ושמחה.

^^ גם לי נשמע ככה~א.ל

את במקביל יכולה להציע תחליפים

למשל יש ילדים שאוהבים חפץ כלשהו: שמיכה, חולצה, שממש משמש תחליף למוצץ.. 

או בובה

אם לא הולך- לא ללחוץ. לעשות את זה לאט לאט, בשילוב של הרבה חום ואהבה

מסיבת מוצץyr

לכל ילד (יש לנו ב"ה לא מעט) ערכנו "מסיבת מוצץ" כשהרגשנו שהוא ראוי לכך. תמיד זה היה בשלב שהוא עדיין כן זקוק קצת למוצץ, אבל להערכתנו כבר יכול להיפטר מהתלות הזאת ולמצוא נחמות אחרות. אגב כל ילד נגמל בגיל אחר, בין שנתיים וחצי לארבע וחצי בערך (הטווח הזה הוא כמובן לא מחייב. ככה זה היה אצלנו).

במסיבה אכלנו עוגה בצורת מוצץ, ושרנו כמה שירים, וחילקנו ממתקים לגיבור המסיבה ולאחיו. אחרי זה העלמנו את המוצצים.

לא זרקנו אותם לאשפה בנוכחות הילד (כי זה אקט קשה מדי לטעמנו עבורו)

אחרי זה כשבאה הדרישה למוצץ, היא נתקלה בחיוך ענק של "מה פתאום??? הרי את/ה כבר גדול/ה!!! כבר לא צריך/ה מוצץ!!" וכו'...

וב"ה זה עבד חלק כמעט לחלוטין אצל כולם.

יכולה לספר מה היה אצלנו...בת 30

גמלנו את שתי הגדולות ממוצץ בערך בגיל הזה- 4,5, ושתיהן התחילו זמן קצר אח"כ למצוץ אצבע.

בדיעבד- הייתי מעדיפה שיהיו עם מוצץ, ובאיזשהו שלב יזרקו מעצמן, מהמצב שנוצר עכשיו. הרבה יותר קשה לגמול מאצבע.

^^^ ככה קרה גם אצלי עם שתי בנות.+mp8

להסביר את המשמעותכנגן המנגן

אצלנו הבת שלי בגיל שנתיים וחצי כמעט לא היתה זקוקה למוצץ במעון אבל איכשהוא פספסנו את הרכבת, לידה של ילד נוסף וכו' והיא פיתחה תלות ברמה שהמוצץ הגביל אותה בדיבור. עם זאת לאחר הלידה חיכיתי( למרות שיועצים למינהם אמרו לי להזדרז). לא בגלל שלה לא התאים אלא לי היה קשה, כי ברגע שגומלים צריכים להיות עקביים, וידעתי שיהיה לי קשה.

כשהחלטנו שאנחנו מוכנים וגם היא, פשוט הודענו לה וזהו. אני פחות בעניין של טקסים. התחברתי יותר לאמירה של את גדולה, אין לך מוצץ. המשמעות של להיות גדולה: את יכולה לעשות כך וכך כי את גדולה. בגלל שהיא היתה ממש תלותית במוצץ, היו ימים שהמוצץ התגנב לה לפה אבל השתדלתי לא לעשות מזה עניין, ובאופן כללי כן להיות עקבית. כרגע היא שכחה מהמוצץ. אגב, היא למדה לומר: אני צריכה משהו שירגיע אותי. דברנו על מה יכול להרגיע ילד גדול והיא כבר יודעת שאפשר למשל לקרוא ספר כדי להרגע וזה מקסים בעיני. ילדים מאד אוהבים שמתייחסים אליהם כבוגרים. זה מוסיף הרבה לערך העצמי שלהם.

בהצלחה, ובעתו ובזמנו...

הקשר בין מוצץ לאיחור בדיבורשייני

לדעתי זה שייך, לגבי מציצת מוצץ ביום, ולא בלילה.

???בת 30

כולן אצלי דיברו מוקדם או נורמלי לגמרי, עם מוצץ...

לא התכוונתי לאיחור בדיבור אלא על פסיביותכנגן המנגן

אצלי המוצץ הפך אותה קצת לפסיבית אבל זה אישי כמובן. היא חסכה לעצמה פתרון בעיות כשהכניסה אותו לפה. (במשך היום). ברגע שהוציאה פתאום שמענו אותה, והיא למדה לפתור בעיות באמצעות שיח.

לא מדובר על איחור בדיבור היא ב"ה מדברת מצוין, אבל היא היתה הרבה יותר שקטה.

מדברת על שלב מאוחר של שנתיים וחצי פלוס.

כשהפסקנו עם המוצץ בהתחלה היה לה קשה אבל התרגלה מהר מאד. וכמובן שכל מקרה לגופו... בהצלחה..

תודה רבה רבה לכולם.אור היוםאחרונה

קראתי הכל (בשלב יותר מוקדם; רק עכשיו מצאתי בערך זמן לכתוב).

בת 30 וmp8- זה בדיוק החשש שלי. אגב, גם במצבים של מבוכה רבה היא מכניסה אצבע לפה (את האצבע ולא את האגודל, כי היא לא מנוסה... ). לפעמים זה נפתר בזה שאני שואלת אם היא צריכה מוצץ, ולפעמים נמשך כמה דקות.

בכל אופן, ממה שכתבתן אני מבינה שכדאי לחכות עוד קצת עם הגמילה. תודה רבה.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך