ועכשיו אליי - אני מאוד אוהבת תנ"ך ואף פעם לא חשבתי על חידון רציני והאמת גם עכשיו לא כל-כך... אין באולפנא שלי דבר כזה אז אני לא יודעת איך אוכל לגשת לבית ספרי ואני לא מכירה אף אחד שניגש לא למבוגרים ולא לנוער ככה שזה לא כל כך ריאלי לגשת אבל תמיד רציתי ללמוד ספרים בתנ"ך שאף פעם לא מגיעים אליהם... (אם אתם מבינים למה כוונתי...) אז עכשיו מתחשק לי להתחיל ללמוד מסודר בעז"ה וחשבתי לעשות את זה לפי המיקוד של החידון... נראה אולי עוד בסוף יצא מזה משהו מעבר ללימוד ועוד שנה וחצי אני יחליט כן לגשת (; אז רציתי לבקש ממכם בתור מביני עניין ומנוסים שתייעצו למתחילה לא רצינית שכמותי - שיטות לימוד, איך להתמיד, פרשנים/ לא, בע"פ: כמה, למה ואיך... ובכללי מה דעתכם? חכם ללמוד לפי המיקוד של החידון אם אני לא ניגשת? (יותר מסודר, מטרה יותר ממוקדת, עוזר בלהתמיד כי יש את הפורום וככה אוכל לבחון את עצמי ואז זה יותר רציני ולא סתם לקרוא אבל לא מקיף את כל התנ"ך) או שאם כבר פשוט ללמוד את כל התנ"ך לפי הסדר? (מקיף את כל התנ"ך ולא חלק, אם כבר אז עד הסוף (:, יותר סיכוי שאחפף ושאקרא לשם הלקרוא...) דעות לכאן או לכאן, עצות ללימוד והתמדה ושאר ירקות התקבלו בשמחה (=
נ.ב. אני כמעט בטוח אתייאש באמצע/ התחלה ואם לא אז בסוף... הפחד הזה משתק אותי אפילו מלהתחיל!!! עצות מישהו?
נ.ב.ב. יש כאן איזה שירשור היכרות נחמד וקליל כדי שגם חדשים כמוני יוכלו להכיר כאן את החבר'ה? אם לא אפשר לפתוח אחד או שזה לא כל כך מתאים לאווירה של הפורום? אני לא מכירה ולא רוצה סתם להידחף אם זה לא מתאים....
תודה לכל אותם שקראו עד כה! אשמח לתגובות (;
. עם איזה פרשן שבא לך, ותוך שנה סיימת את התנ"ך!! עושה את זה גם בלי קשר לחידון, רק קריאה בלבד וזה נותן סיפוק עצום!! מקווה שבכל זאת נפגש בחידון אמנם זה לא מקיף תנ"ך אבל אין מה לעשות- זו בקיאות עצומה! בהצלחה