פירגון וכמה שאלות של מתחילה (:סתרי המדרגה
ראיתי את הפורום הזה ופשוט גיריתם אותי ברמות!!! אז דבר ראשון באמת סחטיק על האחווה, העזרה והעידוד השוררים כאן בפורום ודבר שני שאפו על אהבת התנ"ך והרצינות!!!
ועכשיו אליי - אני מאוד אוהבת תנ"ך ואף פעם לא חשבתי על חידון רציני והאמת גם עכשיו לא כל-כך... אין באולפנא שלי דבר כזה אז אני לא יודעת איך אוכל לגשת לבית ספרי ואני לא מכירה אף אחד שניגש לא למבוגרים ולא לנוער ככה שזה לא כל כך ריאלי לגשת אבל תמיד רציתי ללמוד ספרים בתנ"ך שאף פעם לא מגיעים אליהם... (אם אתם מבינים למה כוונתי...) אז עכשיו מתחשק לי להתחיל ללמוד מסודר בעז"ה וחשבתי לעשות את זה לפי המיקוד של החידון... נראה אולי עוד בסוף יצא מזה משהו מעבר ללימוד ועוד שנה וחצי אני יחליט כן לגשת (; אז רציתי לבקש ממכם בתור מביני עניין ומנוסים שתייעצו למתחילה לא רצינית שכמותי - שיטות לימוד, איך להתמיד, פרשנים/ לא, בע"פ: כמה, למה ואיך... ובכללי מה דעתכם? חכם ללמוד לפי המיקוד של החידון אם אני לא ניגשת? (יותר מסודר, מטרה יותר ממוקדת, עוזר בלהתמיד כי יש את הפורום וככה אוכל לבחון את עצמי ואז זה יותר רציני ולא סתם לקרוא אבל לא מקיף את כל התנ"ך) או שאם כבר פשוט ללמוד את כל התנ"ך לפי הסדר? (מקיף את כל התנ"ך ולא חלק, אם כבר אז עד הסוף (:, יותר סיכוי שאחפף ושאקרא לשם הלקרוא...) דעות לכאן או לכאן, עצות ללימוד והתמדה ושאר ירקות התקבלו בשמחה (=
נ.ב. אני כמעט בטוח אתייאש באמצע/ התחלה ואם לא אז בסוף... הפחד הזה משתק אותי אפילו מלהתחיל!!! עצות מישהו?
נ.ב.ב. יש כאן איזה שירשור היכרות נחמד וקליל כדי שגם חדשים כמוני יוכלו להכיר כאן את החבר'ה? אם לא אפשר לפתוח אחד או שזה לא כל כך מתאים לאווירה של הפורום? אני לא מכירה ולא רוצה סתם להידחף אם זה לא מתאים....
תודה לכל אותם שקראו עד כה! אשמח לתגובות (;
המממ ככה:יהודה פ.

אפשר לגשת מכל בי"ס. פשוט מבקשים לפנות לרכזי החידון וזהו(אאל"ט).

אם בכ"ז את לא ניגשת, אני לא בטוח שלפי המיקוד זה טוב. המיקוד בסופו של דבר מגיע כמעט לחצי תנ"ך. מה עם החצי השני?

לדעתי כדאי ללמוד לפי סדר שתחליטי. נגיד קודם את הסיפוריים שזה יהושע-מלכים. אפשר פרשנים..למה שאת מתחברת ומרגישה שמבינה אותו. למשל רד"ק, מצודת דוד, מלבי"ם, ועוד..

אח"כ אפשר לעבור לתורה/עזרא נחמיה דברי הימים. או להיכנס לישעיה ירמיה יחזקאל תרי עשר שזה נבואי יותר.

או את אמ"ת שזה קצת יותר מסובך להבנה..מה שנראלך באותו פרק זמן

לדעתיתנ"כיסטיתאחרונה

אם את מחליטה לא לגשת ורוצה להכיר וללמוד ממליצה על לימוד יומי 2 פרקים ביום של הנ"ך לא כולל תורה ומגילות שאותם קוראים בשבתות וימים טובים.  עם איזה פרשן שבא לך, ותוך שנה סיימת את התנ"ך!! עושה את זה גם בלי קשר לחידון, רק קריאה בלבד וזה נותן סיפוק עצום!! מקווה שבכל זאת נפגש בחידון אמנם זה לא מקיף תנ"ך אבל אין מה לעשות- זו בקיאות עצומה! בהצלחה

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך