איך בחופש אוכל להקפיד יותר בתפילת שחרית כל יום?אנונימי (פותח)

לקום מוקדם ולגמורמושיקו

מקסימום לישון אחרי

^^^ב.א.
זה הדבר שהכי קשה לעשות אבל אם מצליחים לעשות אותו,מצליחים בהכל!
פשוט להכניס לעצמי לראש שזה לא רלוונטי בשבילי להמשיך לישון.
(באותה מידה שלא רלוונטי בשבילי לעשות כרגע באנג'י או כל דבר אחר...)
שאלה טובהמנחם10
הצעה שהציעו לי-תהילה רבקה
לקום בבוקר וגם אם לא יוצאים מהבית להתלבש ולהתארגן כאילו כן. גם לא לדחות יכול מאוד לעזור..
לקבוע עם חבר חברותא אחרי התפילה...ארץ_אהבתי
השיטה הכי טובה זה להכריח את עצמך לקוםariko

אבל זה דורש אומץ!
להגיד למישהו בבית שכן קם, נגיד אחד ההורים, שאם את לא קם עד השעה____-שופכים עליך כוס מים.
גם אם מאוד תרצה להמשיך לישון, זה לא יהיה ממש נח...
ב"הצלחה!

אחד הקשיםאגוז מוסקט

בס"ד

תנסה לחפש בעצמך נקודות טובות ומהם תשמח בעצמך ובחיים ותשמח לקום.

כמובן שקל  לי להגיד לך את זה לא אמרתי שאני מצליח ליישם את זה אבל יש סיכוי שזה יעזור.

"

למה חשוב לקום בבוקר
תובנות חדשות שנותנות עוצמה לקום בבוקר.
בדף זה אנו נדון 'למה חשוב לקום בבוקר' שבעצם זה מה שיפתור לנו את הבעיות המהותיות שראינו במאמר 1 (תחת הכותרת למה אנחנו לא קמים בבוקר), שהם המפריעות העיקריות שלנו בקימה בבוקר.
על כל פיסקה אם יש לך עליה שאלות תעתיק את הפיסקא תכנס לתגובות ותכניס ביחד עם הפיסקא את  השאלות ונשמח לענות לך תשובות.
דף זה הוא אותו מחבר של מאמר 1 שתחת הכותרת 'למה לא קמים בבוקר'.
אכן יש מקום לדון ולהעמיק עד שמגיעים להבנה שהתפילה שלי רצויה והאהובה לפני ה', והוא מחכה ומשתוקק לה, יש מקום להפנים מה כוחה של התפילה ומה משמעותה ולחזק את הרצונות בתחום הזה, מי שרוצה יכול לעשות את זה ע"י ספרים שונים כגון: ברומו של עולם של הרב לוגאסי, ועוד כל מיני ספרים, אבל אנחנו נתמקד על התובנות החסרות לנו בעניין של הקימה בבוקר.  
אני באופן אישי עבדתי על הקימה בבוקר תקופה ארוכה מאד, דווקא משום שההפנמה של התובנות לוקחת זמן ודורשת בירור רציני ומעמיק מבלי לוותר.
ראשית לפני שניגש לתקן את התובנות שלנו קודם כל עלינו לדעת שלא דנים עם היצר הרע במטה, קודם כל תקום לתפילה ואחרי זה תדון עם היצר הרע, ברגע שאתה מנהל איתו דיון אפי' לשניה וחצי הוא יכול לתת לך אינספור טיעונים כגון: "עד שאני אגיע הם כבר יתחילו את התפילה אז בוא נמשיך לישון" "הלכתי לישון אתמול מאוחר וצריך ללמוד עם החברותא ברעננות..." (כן בטח..). "בכל מקרה אני לא מכוון בפסוק ראשון של "שמע" וברכה ראשונה של תפילת שמונה עשרה כך שאני  בכל מקרה לא יוצא ידי חובה" (ידוע ביהדות שיש מינימום שאדם צריך לכוון בתפילה שלו שזה בפסוק ראשון של קריאת שמע שזה "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד", וכן בברכה ראשונה של תפילת העמידה שהיא ברכת 'אבות'.) "אני עצוב עכשיו ואם אני אישן זה ישמח אותי" (תאמינו או לא הוא אמר לי את זה). עם טיעונים אלו אפשר להתמודד אחרי המניין של שחרית עם עוגה טובה ונס קפה, ובשום פנים ואופן לא על הבוקר במגרש משחקים של היצר הרע  שהיא "המיטה".
מענה לבעיות (טכניות/) מהותיות
לגבי הבעיה המהותית מס' 1: "אני לא מבין בכלל מה המשמעות של התפילה? אני מרגיש שאני סתם מדקלם טקסט ומסמן v" ", כי ככה דתיים עושים... אז אין לי כח בכלל להתמודד ולקום"
כנגד התובנה הזאת יש תובנות אחרות שיכולות להועיל, המקורות שלהם כתובים בהמשך.
-         א. הרי השאלה הפשוטה היא מה ה' רוצה, מה רצון ה'? וקשה לומר שרצון ה' הוא שאמשיך לישון... אם זה עוד לא סיפק את היצה"ר (יצר הרע) צריך להסביר לו שאם נקום אז כל היום יראה טוב, כל הלימוד, ואם נקום מאוחר כל היום יראה בטטה והדברים ידועים, חוץ מזה אפשר להספיק לחטוף קדיש, קדושה, ברכו, ס"ת, וכו' - עצם זה שהיצה"ר כ"כ נלחם על עניין התפילה, הראייה לכך שהתפילה שלי מאד חשובה ומשמעותית לה' יתברך.
-          אנחנו נקראים בנים לה' אלוקינו כמו שכתוב מפורש בתנ"ך (דברים יד, א): בנים אתם לה' אלוקיכם וכל אחד בתור אבא יודע שאין לו שמחה יותר גדולה מאשר הבן שלו מתחנן שהוא יביא לו משהו, או שהוא בוכה, או שהוא מוציא איזה מילה מהפה, אפ' חצי מילה, כמה שמחה יש לו, כך אצל ה' יתברך אנחנו נקראים בנים לה' ולמה הפסוק בא והדגיש את זה משום שהיינו חושבים הרי אלוקים הוא כ"כ נשגב מאיתנו מה לו ולנו, הוא בכלל לא מתייחס אלינו, ובשביל שלא נחשוב כך כותב אלוקים בתורה שאנחנו בנים שלו, ועכשיו ברור שה' שמח מכל דיבור שאנחנו אומרים לו ומדברים איתו, מתייחסים אליו. 
-         אני מאמין שה' שמח בתפילתי, וזה עושה לו נחת רוח, אבל אני לא מבין מה המשמעות שה' שמח? כלומר, באופן פשוט מי לא רוצה לשמח את ה'? אבל האם הרצון הזה כ"כ חזק עד כדי כך שזה יגרום לי להתגבר על היצה"ר בבוקר בזמנים קשים? גם כשזכרתי שאם אקום אשמח את ה', זה עדיין לא נתן לי דחיפה לקום, בסוף קמתי בנס כי ה' חמל עלי, אבל הנקודה הזאת תוקעת אותי, כי אם היו מבטיחים לי 200 שקל אם אקום, הייתי מבין בדיוק מה המשמעות, וזה היה דוחף אותי קדימה, אבל מה שלא ברור לי זה מה המשמעות שה' שמח?
-         תשובה: יש ג' רבדים באדם, נפש רוח ונשמה, הנשמה כוספת ומשתוקקת תמיד להדבק ולחזור לאביה ולצור מחצבתה (למקור שלה), וממילא מבחינתה עצם השאלה "מה המשמעות שה' ישמח" לא רלוונטית משום שזו הטבעיות שלה וזה הרצון הפשוט שלה לשמח את ה', כמו בת מלך שאוהבת את אבא שלה בטבעיות בלי כל סיבה, אלא שבד"כ היא שקטה ולא מורגשת, והצדדים הדומיננטיים באדם הם הנפש והרוח, לרוח אין בעיה לשמח את ה' אבל זה לא העניין שלה, כלומר מבחינתה נחמד שה' ישמח, אבל היא כביכול "לא בלחץ" מזה, אבל לנפש, למרות שזה קצת מרכך אותה לעבוד על מנת לשמח, לה בכלל אין עניין להשקיע בזה והיא לא מבינה מה המשמעות, ובטח שלא תקבל תעצומות בעבודה מזה שהיא יודעת שזה משמח את ה', ואולם עצם הידיעה שהנשמה כן רוצה, יכולה לפעמים לשכנע את הנפש, אדם יכול להגיד לעצמו נכון אין לי כח אבל כמה הנשמה שבקרבי רוצה בזה, ואיך אני יכול להיות ככה מנותק מהנשמה שלי ומהעצמיות שלי ?!, וזה כן יכול לדחוף קצת.
-          שכדי להגיע לאדם חשוב צריך הרבה זמן לחכות עד שנכנסים, וגם אז זה רק לקצת מאד זמן, אז איך הקב"ה שהוא מלך מלכי המלכים אפשר לדבר איתו בכל עת ובכל שעה? התשובה פשוטה שמשום ש"בנים אתם לה' אלוקיכם" אז כשם שבן של מלך לא צריך לחכות חודשים כדי להגיע אל המלך, כך גם אנחנו בנים של ה' וכמשל של הבעל שם טוב (שם של רב שהיה חי לפני 250 שנה) שאפ' יכול למשוך לו בזקן וכו'.
-         קימה בבוקר בזמן פותחת את כל היום כמו שצריך, היא בונה אצל האדם יציבות ויכולת התמדה בכוונה בתפילה, היא מוסיפה לו המון שעות של לימוד והיא משמחת אותו, חוסר הקימה שלי הוביל אותי המון פעמים ליאוש, עצבות, תסכול ועייפות, ביטול תורה, זלזול בתפילה, המון תפילות ללא פסוקי דזמרה ועוד הרבה נזקים. אם מפנימים זאת חזק, איך אפשר לא לקום? ההפנמה היא בשלב הדעת ראה בעמוד פתרונות (קישור)
-          בלי להבין מה המשמעות שה' שמח בתפילה שלי, כשסוף סוף ב"ה אני מרגיש שיש לי בשביל מה לקום, אני שמח ב"ה בלימוד, ובסופו של יום אני מבסוט, בזה יש מספיק נתינת כח לקום.
-         צריך לדעת שההרגל נעשה טבע, וככל שנוצר רצף של קימה בבוקר, למרות שיש התמודדות, זה בסדר גודל אחר, זה הרבה יותר קל, ויש הרבה יותר "מובן מאליו" בנפש שצריך לקום.
-         המציאות האידיאלית מבחינתי היא לקום ברגע שאני שומע את השעון המעורר, ולא לתת לעצמי "עוד כמה דקות", זה ממש להקריב מחלבי ודמי, ממש, אי אפשר להתכחש לזה, שצריך לגייס לזה בבת אחת המון כוחות נפש, זה בחינה של מסירות נפש, אבל לאחר מעשה זה אני ממש משמח, לא רק ברובד של הסיפוק מזה שכן הצלחתי לקום, אלא באמת יש כזו שמחה שאתה יודע שזה מה שה' רוצה שתעשה, ועשית את מה שה' רוצה, שאתה חי כמו שצריך, זו עבודת ה', כי להיות מתוקן במשהו אין פירושו שלא תהיה לך יותר התמודדות איתו, אלא שתגיע למצב שכשיש לך התמודדות אתה מנצח בה, וכך אני עושה לה' נחת רוח.
-         מדת הזריזות היא דבר כריתי וחשוב בכל הנושא הזה, משום שככה נחסך המון זמן, ככה גדל הערך של מה שאני עושה בעיני, וזה מעורר את השמחה האמיתית שיש לי בכך שאני קם לעוד יום של עבודת ה' (כמו שכתוב בתניא שהזריזות והשמחה קשורים זה בזה), יתירה מזאת בפשטות זה גם מעורר את האדם יותר (כמו שרבי נחמן אמר בתורה כ"א שטבע התנועות להוליד חום).
-         הזוהר הקדוש כותב כאשר כופים את היצר הרע למטה אז הכבוד של ה' יתברך (אלוקים) עולה למעלה ולכן אם אדם קם בבוקר מתוך מאמץ בזה הוא מגלה את הכבוד של ה' בעולם, בעצם המעשה הזה הוא מפרסם לכולם שהוא עושה את רצון האלוקים ואז פתאום עוד אנשים מגלים את עבודת האלוקים, זה שאנשים שאין להם למה לקום או שקמים לעבודה פיזית ורואים אנשים שקמים מוקדם ומתאמצים בשביל תפילה זה אומר שיש פה משהו, לא יתכן שאנשים קמים סתם והולכים לאיזה בנין סתם יש פה תוכן פנימי, וכל זה קשור בקימה שלך בבוקר זה מעורר עוד אנשים לעבודת ה', וגם אם אף אחד לא רואה אותך המעשה משפיע רוחניות על העולם וזה עוזר לעוד אנשים להתעורר לה'.
לגבי הבעיה המהותית מס' 2:  "אין לי בכלל סדר יום קבוע, ואין לי בשביל מה לקום, אני לא עושה כלום בחיים."
כנגד בעיה זו יש תובנות אחרות שיכולות לתקן אותה:
-         מי שהוא שמח בתפילה שלו והוא יודע שיש לו תפקיד לשרת מלך, הוא יש לו למה לקום בבוקר, הוא הולך לשרת את המלך, ולכן כבר הבוקר תפוס ויש לו תחילת סדר יום, אמנם לגבי ההמשך אם אדם קם מוקדם כבר כל היום שלו יותר מסודר, הוא יכול לאכול בזמן, וללכת לעבוד בזמן, ולדבר עם הילדים והאישה בזמן, ולישון בזמן, הכל חלק הכל תלוי בבוקר, ובעצם זה לא בעיה, אלא א"כ הוא אינו יודע מה חשיבות התפילה ואז אין לו למה לקום ולכן הוא מתעכב לכל היום.
לגבי הבעיה המהותית מס' 3: "הדברים שאני עושה לא משמחים אותי, ואין לי כח אליהם, אני מעדיף להתכחש אליהם ולדחות אותם עד כמה שניתן".
-         גם את זה אפשר לפתור אם יש לך את החשיבות שבגללה אנחנו קמים בבוקר שאנחנו הולכים לשרת מלך אז אתה כל כולך שמח ומתרגש, ואז אתה עושה הכל מתוך חשק, ואז אתה פשוט תרצה שהם יבואו כל הזמן ולא תרצה להתכחש אליהם.
לגבי הבעיה המהותית מס' 4: "אני מרגיש שאני רשע וצבוע כשאני קם לתפילה ומצטייר כאדם טוב, הרי יש לי נפילות בהתמודדויות גרועות, ועל מי אני עובד?"
-         הבעיה פה היא עצבות, אני מרגיש בוגד בה' וממילא הכל בעצבות, ואת זה כבר לימדו אותנו רבותינו שיש דברים שבהם אני טוב ויש פחות, וכל דבר שקשה להתמודד איתו סימן שזה התיקון שלי, ולכן הוא כל פעם קופץ כי הוא רוצה ומבקש תיקון, ולכן דברים שאני מצליח בהם זה מצוין, אבל אין שום קשר לדברים אחרים שאני לא מצליח כי זה תיקון בנפרד, וזה לא אומר שאני בוגד בה' ח"ו אלא אני רוצה להתחזק בהכל ויש דברים שקשה לי בהם ויש פחות וצריך להיות שמח אפ' אם אני עושה קצת, והדברים הרעים לא מעידים מה אני באמת, וחשוב לזכור שה' לא שונא את הבנים שלו אפילו שהם עושים דברים לא טובים, (מי שחסר לו בענין הזה ש'ה' לא שונא אותנו לעולם' יש לנו מאמר לתת לו), ועוד ענין שאין עליה בלי ירידה וחייב לרדת בשביל שיהיה עליה, ראה באריכות את ספרי רבי נחמן בענין הזה אם אתה רוצה חיזוק בעניין תפנה אלינו. 
כמו שכותב רבי נתן בליקוטי הלכות, הלכות השכמת הבוקר, הלכה א'. "כי כתוב בספרי רבינו שכשאדם מתחיל לחפש עצמו ורואה שהוא רחוק מאד מה', והוא מלא חטאים ופגמים הרבה, ונדמה לו שהוא רחוק מטוב, אזי הוא צריך לחפש ולבקש ולמצוא בעצמו איזה טוב, איך אפשר שלא עשה איזה טוב מימיו?!, ואף שהוא רואה שגם מעט הטוב שעשה הוא מלא פצעים, כי מעורב בפסולת הרבה, אף על פי כן אי אפשר שאין בו איזה נקודה טובה על כל פנים... וע"י זה שהוא מוצא בעצמו דבר טוב הוא יוצא באמת מכף חובה ונכנס בכף זכות באמת, וע"י זה יכול לזכות לתשובה... וזה בחינת התעוררות השינה... אבל באמת האדם אסור לייאש עצמו, וצריך להתגבר להתעורר משנתו ע"י המעט טוב שמוצא בעצמו עדיין, וזהו "הֱקִיצוֹתִי כִּי ה' יִסְמְכֵנִי" למה אני מתגבר ומתעורר משנתי, כי איני מייאש עצמי עדיין, כי ה' יסמכני..."
במילים שלנו: ע"י שאדם מוצא נקודות טובות בעצמו זה גורם לו להתעוררות משינה וממשיך לעבוד את ה', וזה גם יכול לעזור להתעוררות גשמית בבוקר שאדם יודע שיש לו דברים טובים בתוכו אז יש לו חשק לקום והוא לא אומר לעצמו שהוא לא יוצלח.
לגבי הבעיה המהותית מס' 5: "אני "לא יוצלח" כבר שנים שאני לא קם, ניסיתי כבר הרבה פעמים אין סיכוי שלי דבר כזה יכול להצליח"
-         פה הבעיה היא יאוש, ויאוש נובע מתוך שלא מאמינים בה' שהוא יכול להוציא אותך מכל הנפילות גם מהכי גרועות, ולכן צריך לדעת שה' הוא הטוב הכי גדול והבא להיטהר מסייעים בידו, תמיד יש מצב לצאת מהדברים הלא טובים, אין דבר העומד בפני הרצון, תתחזק באמונה בה' תאמין שאפשר לצאת מזה אתה תצא מזה, ותמיד לוקח קצת זמן, כי רוצים לבחון את הרצון שלך אם הוא חזק או לא, וזה דומה למשל לשני שלדי רכב שאין הם כלום חוץ מברזל בתבנית רכב, ואת האחד התחילו לבנות ולשים לו רק גלגלים, עדין שניהם לא יכולים לנסוע אבל יש הבדל בינהם, ואחרי הוסיפו לו את כל הציוד רק שחסר דלק, עדין שניהם לא יכולים לנסוע אבל השני שווה יותר מהראשון כי זה שלם ורק בלי דלק והראשון הוא בלי כלום, אותו דבר פה לאט לאט מתקדמים ואם אתה לא מצליח אז תדע שאתה ממש בכיוון ואתה קרוב ליציאה, אבל אם תתיאש ותפסיק אתה תאבד חס ושלום את הכל, תקרא הרבה ספרים של רבי נחמן מברסלב, הוא מדבר על זה הרבה.
קצת מקורות על חשיבות ה'קימה בבוקר' מחז"ל (חכמינו זכרונם לברכה).
כל השמות האלו הם שמות של ספרים שכתבו גדולי הדורות של העם היהודי והם היו דבוקים לאלוקים וה' ציווה אותנו להידבק אליהם ולעשות מה שהם אומרים, והם כבר עברו את המסלול של העולם הזה והם יודעם לכוון אותנו איך ללכת, (הקטע הזה יכול לעזור מאד למי שיש לו אמונת חכמים ואם אין לו שיתחזק על זה שיברר על זה.)
ט"ז (טורי זהב) אורח חיים סימן א ס"ק א.
 עיקר הגבורה כנגד היצה"ר שאמרו איזה גבור וכו' היא בבוקר, ואמר השולח ערוך "יתגבר כארי" כי טבע הארי אשר אין לו יראה משום בריה כמו שכתוב 'מקולם לא יחת וכו'' כן לא יעלה על האדם מורא יצרו אף שהוא תקיף ממנו.
במילים שלנו: אין לפחד מהיצר אפ' שהוא יותר חזק מאיתנו.
משנה ברורה סימן א ס"ק א
"ואף אם ישיאנו (יפתה אותו) יצרו בחורף לומר: איך תעמוד בבוקר?! כי הקור גדול! או ישיאנו בקיץ לומר: איך תעמוד ממטתך ועדיין לא שבעת משנתך?! יתגבר עליו, ואל ישמע לו, ויחשוב בנפשו, אלו היה נצרך לעמוד לשרת לפני מלך בשר ודם כמה היה זהיר וזריז לעמוד בהשכמה להכין עצמו לעבודתו, בוודאי שלפני מלך מלכי המלכים הקב"ה צריך לקום בזריזות!!!."
במילים שלנו:  לא יתפתה ליצר בחורף משום הקור ולא בקיץ משום החום אלא יחשוב אם הייתי משרת את ראש הממשלה לא הייתי מעיז לאחר והייתי זהיר וזריז, בוודאי אצל ה' יתברך אדון כל העולם.
תניא פכ"ז.
"הרי זאת היא מדת הבינונים ועבודתם: לכבוש היצר וההרהור העולה מהלב למוח, ולהסיח דעתו לגמרי ממנו, ולדחותו בשתי ידים.
ובכל דחיה ודחיה שמדחהו ממחשבתו אז כופה את היצר הרע והרוחות הרעות למטה ואז הכבוד של ה' יתברך (אלוקים) עולה למעלה וזה עושה לו נחת רוח גדולה (וכמו שכתבנו למעלה בשם ה'זהר' פרשת תרומה).
ולכן אל יפול לב אדם עליו ולא ירע לבבו מאד גם אם יהיה כן כל ימיו במלחמה זו, כי אולי לכך נברא וזאת עבודתו לאכפיא לס"א תמיד (לכוף את הסטרא אחרא – צד האחר הרוחות רעות וכוחות הרע - למטה תמיד)... ולא עוד אלא אפי' בדברים המותרים לגמרי, כל מה שהאדם זובח יצרו אפי' שעה קלה ומתכוין לאכפיא לסטרא אחרא שבחלל השמאלי... אפי' בקצת , עולה הכבוד של ה' וקדושתו למעלה הרבה, ומקדושה זו נמשכת קדושה עליונה על האדם למטה לסייעו סיוע רב ועצום לעבודתו ית'.
וזה  מה שכתבו רבותינו זכרונם לברכה "אדם מקדש עצמו מעט למטה מקדשין אותו הרבה מלמעלה" אפילו שאין לו כוחות לצאת מהיצר הרע אבל הוא מתאמץ ועושה מה שהוא יכול ויש לו רצון גדול לעשות את רצון ה' ולהתגבר על היצר הרע, משמים יתנו לו כוחות לשבר ולהכניע את היצר הרע, אמנם בוודאי שיהיו לו ניסיונות.
במילים שלנו: כל כיפוף הכי קטן של כוחות הטומאה והרוע מעלים את הכוח של הכוחות הטובים עוד ועוד.
(למי שלא יודע זה לא שהם כביכול שולטים על ה' ח"ו, אלא ה' רצה שיהיה מציאות כזאת של טוב ורע והוא נתן את השליטה גם לכוחות הרע שיוכלו להסתיר על הטוב אבל לא להכניע ח"ו, אלא רק להסתיר, וכל זה בשביל שאנחנו נראה שע"י המעשים שלנו יש כוחות רעים שעושים דברים לא טובים.)
אגרת התשובה לרבינו יונה, דרוש הראשון.
"וחייב אדם להשכים לבית הכנסת, ואמרו חז"ל כל המשכים ומעריב לבית הכנסת מאריך ימים, ועוד אמרו הנמנה מעשרה ראשונים , נטל שכר כנגד כולם, וההולך בוקר וערב לבית הכנסת בעוה"ז, זוכה לעשות כן בבית המקדש, שנאמר 'אשרי יושבי ביתך, עוד יהללוך סלה', והאוהב לילך לבית הכנסת, אוהב להקב"ה, שנאמר 'מה ידידות משכנותיך ה' צבאות' ".
במילים שלנו: יש חובה לקום לבית הכנסת ועוד יש כמה מתנות שמי שהולך לבית הכנסת מוקדם מקבל: 1. מאריך ימים 2. מי שהוא מעשרה ראשונים הוא מקבל תוספת שכר כנגד כל מי שבא לבית הכנסת אחריו (ולא שהם לא מקבלים אלא הוא מקבל תוספת חוץ ממה שהם מקבלים)
יערות דבש (רבי יהונתן אייבשיץ) דרוש י"ח.
"ודאי עיקר הלימוד שאברהם תיקן תפילת שחרית, מפשטיה דקרא "וישכם אברהם בבוקר" והיינו שהתפלל... על כרחך מוכח הפירוש דזריזין מקדימין אינו אלא מצפרא..."
במילים שלנו: מאיפו לומדים שאברהם תיקן שחרית מהפסוק וישכם אברהם בבוקר, והשכמה זה לשון של קימה מוקדמת וזריזה, ולכן רואים שצריך זריזות וקימה מוקדמת בבוקר.
מדרש תנחומא פרשת מקץ סימן יא
"ר' יוסי בן חלפתא אומר עתים הם לתפלה, שנאמר ואני תפלתי לך ה' עת רצון (תהלים סט יד), אימתי עת רצון בשעה שהצבור מתפללין, לפיכך צריך אדם להשכים לתפלה, שאין לך גדולה מן התפלה.."
במילים שלנו: שעה של התפילה היא עת רצון ולכן יש ענין מיוחד לקום מוקדם לתפילה.
מנורת המאור פרק ב.
"ואע"פ שישראל בגלות הקב"ה מצוי ביניהם ומקדים לבית הכנסת ואומר שובו בנים שובבים.
לפיכך צריך אדם להשכים לבית הכנסת, שישתדל שיהיה מעשרה הראשונים. שכל הנמנה מעשרה ראשונים, ובאו אחריו כמה בני אדם להתפלל, הוא נוטל שכר כנגד כלם. והעשירי נוטל שכר כנגד הט' כלם. על כן ישתדל אדם שימנה מעשרה ראשונים ולהתפלל תמיד עם הצבור.."
במילים שלנו: ה' מצוי בבית הכנסת מאז חורבן בית המקדש לכן צריך לקום מוקדם בבוקר, להקביל פני המלך, שאם יבוא ולא יראה אותם זה ממש לא נעים.
אם יש לך שאלות על זה נשמח עם תשאל אותנו אפשר למטה בתגובות תציין מאיזה קטע, על מה מדובר.
קצת מקורות על עניין הזריזות
שפת אמת שמות פרשת זכור
"כל מעשה שנעשה בזריזות הוא דבר של קיימא. וזהו 'ואתה תצוה' שיכניס מדת זריזות בלב בני ישראל. כי זריזות מביא לידי חסידות. ועמלק ימח שמו וזכרו רצה ליקח מדת הזריזות מבני ישראל...ועיקר הזריזות בא על ידי השמחה שאדם זוכר כמה מעשיו מגיעים עד לשמים. והאמת כי ההכנעה הוא עצה לזה. [כאשר הגיד מו"ז ז"ל בשם הרבי מלובלין ז"ל כי שמחה והכנעה מדה אחת היא]. וע"י שאדם מבין שמרוחק הוא מן האמת. ואעפ"כ זוכה להתקרב להשי"ת בכל עת. זה נותן לו כח ועוז.."
במילים שלנו: דבר שנעשה בזריזות הוא מתקיים, וזריזות באה ע"י שמחה שאדם זוכר שמעשיו עושים רושם בשמים ומשמחים את ה'.
שו"ת שבט הלוי חלק ט סימן כ.
"בענין מדת הזריזות לענין שכיבה וקימה הוא ראש וראשון בעבודת השי"ת, ומדה זו עם מדת השמחה וחיות הק' הם תרי רעין דלא מתפרשין, (שתי חברים שלא נפרדים) הזריז והשקדן לבסוף יבא לרוב ההשגות אעפ"י שאינו ברוך בכשרונות מיוחדים, העצלות והעצבות הם שני שונאים הגדולים של עבודת אלקינו, מי שהוא זריז ושמח, מלחמת היצה"ר אצלו קלה פי כמה ממי שיש לו נטיה לעצבות או עצלות..."
במילים שלנו: מידה הראשונה בעבודת ה' היא הזריזות כי בלי זה אי אפשר לעבוד את ה', ומי שזריז יהיה לו הרבה השגים וכן מלחמת היצר תהיה אצלו מאד קלה.
אורחות צדיקים שער הזריזות.
"הזריזות היא מעלה גדולה לתורה ולמצוות, וגם לענין תקנת העולם הזה, והיא מידת הצדיקים לעבודת הבורא, יתברך. ואמרו רבותינו זיכרונם לברכה: זריזין מקדימים למצוות...ואתה צריך לדעת כי מידת הזריזות היא תחילה לכל המידות, ואל יחשוב: עוד היום גדול והשנה גדולה... 'אמר רבי פנחס בן יאיר: זריזות מביאה לידי נקיות... רוח הקודש מביאה לידי תחיית המתים, תחיית המתים מביאה לידי אליהו הנביא זכור לטוב'  בוא וראה, כמה גדול כח הזריזות שמביאה לידי המידות הללו! לכן יהא אדם זהיר וזריז לכל המצוות, לרוץ אל הספר, להשכים ולהעריב. מידת הזריזות היא תכשיט לכל המידות והיא מתקנת כולן. ועתה יש לך להזכיר דברים הנוהגים תמיד בני אדם להתעצל בהם... גם צריך לקום ממטתו להעביר תנומה מעפעפיו ולהשכים ללמוד תורה. וצריך זריזות לפרוש ממעשיו הגרועים, כגון הקנאה והשנאה והרהורי נשים, כל אלה צריכים זריזות גדולה ביותר, להטות כל המחשבות אחר רצון הבורא, יתברך.."
במילים שלנו: הזריזות היא מפתח לכל המעלות הטובות וכן לביאת המשיח, וכל מי שרוצה לקנות את המידות הטובות יקנה תחילה את הזריזות.
מאור ושמש במדבר פרשת מסעי
"הנה היצר הרע כשמתעה את האדם מדרך הטוב חלילה בתחילה משים בלבו של אדם עצלות, ואם האדם לא יתגבר עליו בכל כוחו להיות זריז - מתוך שהוא מתעצל לעמוד בבוקר לעבודת בוראו, מתוך כך הוא בא לידי ביטול תורה, ומתוך שאינו עוסק בתורה - הוא בא לידי תאוות רעות חלילה. על כן העיקר הוא להתגבר על יצרו צריך האדם לעשות כל מגמתו ולראות שיבוא לידי מידת הזריזות, ומתוך כך הוא מזדרז את עצמו לעסוק בתורה, והתורה מלמדו להיזהר מתאוות רעות וממעשים רעים"
במילים שלנו: מידת העצלות היא מביאה לכל התאוות הרעות, שמתוך שמתעצל אינו לומד תורה ומתוך שאינו לומד בא לידי תאוות רעות.
רלב"ג משלי פרק ו
"ראוי לאדם להרחיק העצלה ורבוי השינה והשכיבה כמשפט העצל כי זה ממה שימנעהו מהשגת שום שלימות, גם די טרפו לא ישיג אבל ראוי לו שינהג בזריזות לקנות המעלה והטרף בעת אשר תמצא ידו וישלם לו זה הזריזות בהתרחקו מהשינה לפי מה שאפשר לו..."
במילים שלנו: מי שהוא עצל גם את המינימום שהיה יכול להשיג בקלות, אינו יכול להשיג.
פרקי משה על אבות פרק ד
"...והזהיר על הזריזות במצות אחר שכלל בן זומא הדרך הכוללת ילכו בה, ואמר שיהא רץ אפילו למצוה קלה בזריזות גדול, לפי שבהיותו רץ למצוה אחת, אפי' שתהא קלה, נמשכת אחרת לה, והרי הוא כאלו רץ למצות רבות, כי אותה האחרת גוררת אחרת, באופן שבהיותו רץ למצוה אחת הוא רץ למצוות רבות. וז"א שמצוה גוררת מצוה ועבירה גוררת עבירה, וזהו טעם שראוי שירוץ למצוה אף שתהיה קלה, מאחר שהוא כאלו רץ למצות רבות כנז'..."
במילים שלנו: כתוב במסכת אבות שמצווה גוררת מצווה ועברה גוררת עבירה, ולכן בעל המשנה כתב לרוץ אפילו למצווה קלה, שמתוך כך ירוץ לכל המצוות, שהראשונה היתה בזריזות והרי מצווה גוררת מצווה ולכן הכל יהיה בזריזות.
פרי צדיק שמות פרשת יתרו
"על זה נאמר ויסעו מרפידים לומר שההפקרות הזה אינו דבר כבד כל כך מיד שנסעו מרפידים שמורה ריפוי ידים מדברי תורה, ונתנו לבם לזרז עצמם ולבם לבקש רצון ה' יתברך הבא ליטהר מסייעין אותו ובפתיחת פתח כחודה של מחט הקב"ה פותח פתחים שעגלות וקרוניות נכנסות בו  ועל כן מיד יכולים לבוא למדבר סיני שהוא ההפקרות לקבלת התורה. ולכן צריך ראשית ליסע מריפוי ידים שהוא העצלות ולהתגבר בכח הזריזות לבל ישים לבו לכל מניעות מדומות שהם באים מחמת עצלות וכשיתרחק מן העצלות ילבש רוח חשק חדש לדברי תורה..."
במילים שלנו: אדם שמסלק העצלות ממנו ובא לידי זריזות הוא פותח פתחים גדולים לקדושה, וצריך שירצה את הדבר הטוב. 
תניא פרק כו.
"ברם כגון דא צריך לאודעי כלל גדול כי כמו שנצחון לנצח דבר גשמי כגון שני אנשים המתאבקים זה עם זה להפיל זה את זה. הנה אם האחד הוא בעצלות וכבדות ינוצח בקל ויפול גם אם הוא גבור יותר מחבירו, ככה ממש בנצחון היצר אי אפשר לנצחו בעצלות וכבדות הנמשכות מעצבות וטמטום הלב כאבן כ"א בזריזות הנמשכת משמחה ופתיחת הלב וטהרתו מכל נדנוד דאגה ועצב בעולם"
במילים שלנו: מי שהוא עצל גם אם הוא יהיה חזק מאד הוא יפסיד בקרב, כך הוא במלחמת היצר צריך להיות בזריזות איתו.
לסיכום : (הצעה טובה תקרא את המשפטים הבאים בפה מלא) 
-        אין לפחד מהיצר אפ' שהוא יותר חזק מאיתנו.
-        לא יתפתה ליצר בחורף משום הקור ולא בקיץ משום החום אלא יחשוב אם הייתי משרת את ראש הממשלה לא הייתי מעיז לאחר והייתי זהיר וזריז, בוודאי אצל ה' יתברך אדון כל העולם.
-        כל כיפוף הכי קטן של כוחות הטומאה והרוע מעלים את הכוח של הכוחות הטובים עוד ועוד.
-        התעוררות משינה היא גם בחינה כללית בחיי האדם ואינה רק בבוקר אלא ע"י שאדם מוצא נקודות טובות בעצמו זה גורם לו להתעוררות משינה וממשיך לעבוד את ה', אבל זה גם יכול לעזור להתעוררות גשמית בבוקר שאדם יודע שיש לו דברים טובים בתוכו אז יש לו חשק לקום והוא לא אומר לעצמו שהוא לא יוצלח.
-        יש חובה לקום לבית הכנסת ועוד יש כמה מתנות שמי שהולך לבית הכנסת מוקדם מקבל: 1. מאריך ימים 2. מי שהוא מעשרה ראשונים הוא מקבל תוספת שכר כנגד כל מי שבא לבית הכנסת אחריו (ולא שהם לא מקבלים אלא הוא מקבל תוספת חוץ ממה שהם מקבלים)
-        מאיפו לומדים שאברהם תיקן שחרית מהפסוק וישכם אברהם בבוקר, והשכמה זה לשון של קימה מוקדמת וזריזה, ולכן רואים שצריך זריזות וקימה מוקדמת בבוקר.
-        שעה של התפילה היא עת רצון ולכן יש ענין מיוחד לקום מוקדם לתפילה שזמנה היא עד ארבע שעות מתחילת היום שזה "נץ החמה" ושעת רצון הגדולה היא בעלות השחר ובנץ החמה.
-        ה' מצוי בבית הכנסת מאז חורבן בית המקדש לכן צריך לקום מוקדם בבוקר, להקביל פני המלך, שאם יבוא ולא יראה אותם זה ממש לא נעים.
-        כתוב במסכת אבות שמצווה גוררת מצווה ועברה גוררת עבירה, ולכן בעל המשנה כתב לרוץ אפילו למצווה קלה, שמתוך כך ירוץ לכל המצוות, שהראשונה היתה בזריזות והרי מצווה גוררת מצווה ולכן הכל יהיה בזריזות.
-        מי שהוא עצל גם את המינימום שהיה יכול להשיג בקלות, אינו יכול להשיג.
-        מידת העצלות היא מביאה לכל התאוות הרעות, שמתוך שמתעצל אינו לומד תורה ומתוך שאינו לומד בא לידי תאוות רעות.
-        הזריזות היא מפתח לכל המעלות הטובות וכל מי שרוצה לקנות את המידות הטובות יקנה תחילה את הזריזות.
מידה הראשונה בעבודת ה' היא הזריזות כי בלי זה אי אפשר לעבוד את ה', ומי שזריז יהיה לו הרבה הישגים וכן מלחמת היצר תהיה אצלו מאד קלה.
דבר שנעשה בזריזות הוא מתקיים, וזריזות באה ע"י שמחה שאדם זוכר שמעשיו עושים רושם בשמים ומשמחים את ה'.
אדם שמסלק העצלות ממנו ובא לידי זריזות הוא פותח פתחים גדולים לקדושה, וצריך שירצה את הדבר הטוב.
משהוא עצל גם אם הוא יהיה חזק מאד הוא יפסיד בקרב, כך הוא במלחמת היצר צריך להיות בזריזות איתו.
אמנם אחרי כל זה צריך להבהיר שזריזות אינה פזיזות, שפזיזות היא פספוס דברים באמצע והיא מהירות שבאה מתוך לחץ, אמנם זריזות היא מהירות שבאה מתוך ישוב השכל ולא מתוך לחץ, ואינו מפספס כלום.

בשלב הבא בעזרת ה' נחלק בחילוק ברור בין הנקודות השקריות לבין האמיתיות.

"

http://www.pitronot4u.com/2014/07/b1.html

לא מכיר כל כך את האתר הנ"ל אבל נראה לי מאמר ממש טוב.

מישהו יכול להסביר לי למה(!)(לא איך) לקום בבוקר לתפילה במנין?כי אין פיסבוק

קודם כל- (פותחת השרשור)אנונימי (פותח)

קודם כל אני בת ולא בן. ובגלל זה אני כנראה מרשה לעצמי לקום בשעות ממש מאוחרות..

אגוז מוסקט- מה שהעלת באמת נראה לי קטע יפה (מקריאה של כמה שורות ראשונות) אבל לא נראה לי

שגם אם ארצה אצליח לקרוא את כ-ל הקטע!! אין משו יותר מתומצת?

תודה שעניתם לי בכלל, תשובות באמת יפות (קצת יותר מכוונות לבן ולא לבת אבל אפשר לאמץ מכמה רעיונות שכתבתם)

ועוד משו- אני קמה מאוחר י גם אני מרשה לעצמי ללכת לישון מאוחר י יש חופש אז מה שגורם לי בעצם לקום מאוחר ולא 

להקפיד בתפילה זה בעצם נובע מיזה שאני הולכת לישון מאוחר.

כל יום פיסקה.אגוז מוסקט

בס"ד

ואז תצליחי.

וכמובן תפילה על הקימה.

לא מכיר יותר מתומצת. שווה להשקיע גם ככה את בחופש.

(חדשה כאן) יש לי עצה קטנה שמאוד עזרה לי-ציון חמדתי
בנוסף לתכנון הזמן ולהשתדלות לקום בשמחה לתפילה, ממש עזר לי בלילה,אחרי ק"ש לחשוב על זה,לרצות ממש לקום בבוקר להתפלל,ולהגיד לה': "רבש"ע תראה,אני כ"כ רוצה לקום להתפלל אליך, להגיד לך תודה.. ואני עושה השתדלות,בבקשה תעזור לי לקום בזמן ולרצות את זה יותר"
מאז שהתחלתי ככה הכל יותר זורם לי בתפילה
בהצלחה נשמה!!
מוסיף על ציון חמדתיariko

חשוב מאוד: לא לחשוב בשלילה אלא בחיוב..
במקום 'אסור לי לא לקום מחר, אין מצב שאני לא קמה מחר!'

לחשוב 'אני מוכרחה לקום מחר! איזה כיף יהיה לקום מחר' וכו'

בהצלוחה!

לעשות התערבות עם חברידידיה 1אחרונה
אם אחד ממנו לא קם מביא לשני 50 שקל... או אפילו מעצמך תאמר לחבר שלך אם אני לא קם מחר או בחודש הקרוב אני נותן לך 50 שקל...
מי שמאמין לא שואל שאלות- האומנם?מיטל בן חמו

יש לי שיחה צפופה איתכם😊

איך אני יכולה לענות על שאלות שנתקלתי בהן, מבלי להישמע מתנשאת או יודעת הכל?

למשל שאלה אותי מישהי - אם ה' יודע הכל, מה אני חושבת / מרגישה / עומדת לבקש, למה לי לדבר איתו, למה לי להתפלל אליו? אם גם אנשים מאמינים חוטאים, מה האמונה שווה? אם גם במגזר הדתי יש רוע- מה עוזר לי לשים על עצמי כיפה? אם אלוקים טוב — למה הוא צריך שנציית לו? אם ה' אוהב אותי למה לו שאשתנה, למה אני זה לא מספיק?

קשה לי ברגעים האלו ואני לא מוצאת מילים ומרגישה שאני במבחן ושמצפים ממני לייצג את ה' אני נלחצת. ואז יוצא לי עקום או שלא יוצא לי בכלל.  

חז"ל, הרמב"ם, רבי עקיבא, רבי נחמן —

כולם שאלו שאלות של אמונה. כן זה כן. אבל לא מתוך מקום של זלזול אלא מתוך מקום של "אני מאמין - אבל קשה לי", "אני שואל כי אכפת לי".. ואני נתקלת באנשים שבאמת שואלים מתוך רצון להוכיח. ואני רוצה לדעת לענות. לא מתוך שליטה אלא מתוך כבוד להשם.

חז"ל, הרמב"ם, רבי עקיבא, רבי נחמן —

כולם שאלו שאלות של אמונה. כן זה כן. אבל לא מתוך מקום של זלזול אלא מתוך מקום של "אני מאמין - אבל קשה לי", "אני שואל כי אכפת לי".. ואני נתקלת באנשים שבאמת שואלים מתוך רצון להוכיח. ואני רוצה לדעת לענות. לא מתוך שליטה אלא מתוך כבוד להשם.

אתמול האמת שנתתי יציאה. אמרתי למישהי "האמונה לא מבטיחה שקט - היא מבטיחה משמעות" ולא היה לה מה להגיד 😊 ואני הרגשתי על גג העולם (חחחח)  

כאב של תשובהתמהון לבב
עבר עריכה על ידי תמהון לבב בתאריך ד' בשבט תשפ"ו 21:44

אני מנסה לעודד ולשמח את עצמי, אני מאמין שזאת מצווה.

אבל הצער על מה שעשיתי על מה שעברתי, וחוזר וצף וחוזר וצף,

מפלח את הלב

קורע את הנשמה

איך אפשר ככה?

אשריך עליךadvfb

אדבר על מחשבה שאני עושה עם עצמי בתקווה שאולי זה יוכל להיות גם שייך אליך במידה כזו או אחרת

על מה הצער שלי?

שציערתי את ה' יתברך?

זה באמת צער גדול.

אך יש לך אפשרות לשמח את אבא! יש לך אפשרות לתקן ולהגיע למדרגה יותר גדולה!

ואתה יודע מה - ה' יתברך שמח על הצער הזה! חח כן זה יכול להשמע קצת מוזר אבל זה נכון.

אולי בכלל הצער הוא על זה שאני לא כזה צדיק כמו שחשבתי שאני כזה.

אם כך - זה לא כזה צער חיובי שה' שמח בו.

ולכן המחשבה על הצער והתיקון לא בהכרח יעזרו במצב הזה..

אז מה כן יעזור? המחשבה שהצער הזה הוא לא כזה אמיתי ונכון.

ממה אני מצטער שאני לא כזה צדיק. נו שויין. 

אני במדרגה בה הקב"ה שם אותי בה ומשם הוא רוצה שאני אעבוד אותו!

אין לי מה להצטער על זה שאני במדרגה נמוכה ממה שחשבתי כי מה שמעניין את ה' יתברך זה לא באיזו מדרגה אני, אלא איך שאני עובד אותו לפי כל הכוחות שיש לי במצב הנתון.

י"ר שנזכה לרחמי שמיים גדולים ונעלה מעלה מעלה במעלות היראה והאהבה

אחד הדברים שמאוד חיזקו אותי בזמנואריק מהדרום
אורות התשובה ז,ז*

בתחילת הנישואין @יעל מהדרום הכינה לי מעיין יצירה עם הפסקה הזו ותלינו אותה בסלון, אני לא יודע לאן היא נעלמה.

הצער הוא חלק מהעסקשלג דאשתקד

ככל שיש יותר צער, יש יותר בהירות מה לא טוב וזה ממש מוביל לבהירות מה כן טוב.

ממליץ לך בחום לעלעל מדי פעם ב"אורות התשובה", זה ייתן לך עוד יותר אור ועוד יותר אור.

בהצלחה חבר יקר!!!

תודה. אשמח ברשותכם לבקשתמהון לבב

מקורות נוספים (ואולי גם מיקוד פרקים באורות התשובה) מידיעתכם וניסיונכם

בדגש על אותו תת נושא בתוך התשובה של הצער על העבר.

החלק השני בתורה רפ"ב בליקוטי מוהרןאריק מהדרוםאחרונה
אשמח לסיוע באמונהמחפש את האמונה

אולי מישהו כאן יוכל לסייע לי לפתור את הבעיה המובנית שאני חי איתה 

אני מודע שזה לא בוגר אבל זה מעגל שהולך ככה 

קשה לי , אני מתפלל לה' מתחזק, מבקש  , מחזיק את עצמי חזק שם מקפיד על דברים , ורואה הקשר בין זה לבין הצלחה בחיים, 

מצליח בחיים בעבודה בעסקים, מתחיל להיות שמח מזה ואז בום כמו במשל החניה תודה אלוהים הסתדרתי, אני פשוט משחרר וכבר בונה מגדלים הנה הולך לי בעסקים, ומתחיל לחשב את העסקים שבדרך, ומשהו בתוכי משחרר את הבורא ומההכנעה וההבנה שזה מאיתו, ומתחיל מרד עמוק מול ה' כאילו אם עכשיו אני ממש יצליח , הסיכוי שלי להיות קשור אליו ולהקפיד על מצוות וקדושה וכו הוא יורד משמעותית, 

ואז כמובן שהמכה מגיעה די מהר, פתאום זה נתקע, לא הולך, נהרס נופל ואני נשבר ושוב בוכה כמו תינוק לאבא, תעזור לי וכו 

זה תוצר של טראומות ילדות קשות וחיים מורכבים אבל לא מתבגר משם, ואני ממש רוצה לעלות על מסלול של הכנעה זו שאני בא לה' בהכנעה ויודע את סדר העולם שיש מי שמשגיח והכל מאיתו ולא להילחם בזה , אני רואה סביבי אנשים חילונים אבל יש להם תפיסת עולם בריאה  ומרגיש שמצליח להם, הם לא אנטי הם לא במרד מול ה' הם אולי חילונים אבל שקורה משהו הם אומרים זה לא שלי, מקבלים את המצב בהכנעה, מאמינים בקארמה גורם עליון ולא מורדים בו, ואני כל הזמן נלחם בו ראש בראש ותמיד מפסיד מן הסתם.

אשמח מבעל הבנה / ניסיון איך אני יכול להתקדם הלאה, ממש רוצה להיות יציב באמונתי, וגם שהולך לי שימשיך ללכת לי טוב וליהשאר בענווה ולא בגאווה כוחי ועוצם ידי, ולא לאבד הכל כמו שקורה לי כל הזמן 

הרבה ברכה והצלחה!advfb

כשטוב לך, במה תרצה לפנק את ה' יתברך?

לתרום צדקה?

להוסיף לימוד תורה?

באמת קצת באסה קשר שהוא תלותי והוא רק קשור בדברים חומריים.

אילו דברים משמחים אתה חושב שתוכל להוסיף לקשר?

..הרמוניה

ישר כוח על השאלה יש לך מודעות מדהימה.

זה יפה שאתה בקשר צמוד עם ה', וזה מראה שאתה מאמין בהשגחה פרטית עליך. אבל מצד שני נראה שצריך לעשות איזשהי הפרדה בין מה שקורה להשגחה. הקב"ה תמיד, תמיד תמיד בצד של הטובה. אבל זה לא עובד בצורה של רע-עונש, טוב- פרס. זה כן יכול לבוא בצורה של רווחה רוחנית והרגשה שהנשמה במקום הנכון, אבל לאו דווקא מצב גשמי. גם כי אחרת לא היתה בחירה, וגם כי מתן שכרן של צדיקים לעולם הבא.

תחשוב על הצדיקים מתחילת ההיסטוריה עד היום- יעקב אבינו, יוסף, דוד... עברו קשיים צרות ונסיונות... זה יעזור לך להיזכר שמכה משמיים אינה עונש או סימן שה' נגדך.

צריך גם להרים את המבט מהמציאות האישית שלי. החשבונות של ה' עמוקים מיני ים. שווה לשמוע סיפורים על כך שממחישים כמה התברר שהקב"ה צדיק ורחמן גם כשלא היה נראה כך.

ולנסות לעבוד את הקב"ה מהמניעים הנכונים. להעמיק בזה... זה לא יקרה ביום. תלמד, תשאף, תתפלל. 

ליראת שמיים ואהבת ה', בגלל האמת.. 

הינוקא אומר שהעולם שוכח שאנחנו פה לעבוד את ה' וחושבים שהוא עובד אצלנו... גם התפילה שהיא עבודה שבלב הפכנו אותה לכלי עבורנו, כאילו הקב"ה כספומט למילוי בקשותינו. אבל זו לא אמונה.

וזה בסדר שזה לא טבעי לך... אני מזדהה עם השאלה שלך, חושבת שאנחנו דור מורכב שעובר דברים ובעיקר שטיפת מוח ובלבול ויש בורות תורנית בגלל כל הריחוק והמסכים. ה' יודע איפה אנחנו מונחים, ולפום צערא אגרא. לדעתי הכי חשוב להקפיד על מידת האמת. קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת. 

חזק ואמץ!

יכול להיותנרשםכלפעםמחדש

שאתה מגיע עם הרבה עוצמה לעבודת ה', עוצמה רגשית חזקה שגורמת לחיבור שלך לבורא להתבטא בהחזקת תחושות הכנעה וחיבור בכוח, אבל רגש כזה אי אפשר להחזיק לאורך זמן. בפרט אם העבר שלך היה מורכב וקשה מסתמא אתה מגיע עם כל זה לעבודת ה' - וזה יכול לקרות.

הרצון לחיבור חזק ומורגש הוא חשוב, לא כל אחד זוכה לזה, הרצון הזה צריך להחזיק אותנו מלמטה כמו השמן שמאפשר לנר לדלוק כל עוד הוא למטה, אבל צריך להיזהר לא להביא את כולו לכיוון הפתילה. זכור לי שהרב דסלר במכתב מאליהו (לצערי לא זוכר איפה) כותב שהרצון והכמיהה צריכים להיות גדולים יותר מהמעשים, ושזה ידחוף אותנו, אבל ההתקדמות המעשית צריכה לבוא בנחת.

מבחינה מעשית צריך לנהל את ההתקרבות לבורא בהיגיון, לוודא שההתקרבות הזו כוללת לימוד תורה ממצה שמוציא ממך את מה שאתה מסוגל, ואם חסר לך כלים לזה כדאי להשלים אותם בעודך צעיר. וכמובן עוד הרבה חלקים חשובים בתורה שכל אחד יודע את המקום בו הוא צריך חיזוק. בהדרגה. 

אין שום עניין לתלות הצלחה או אי הצלחה בעסקים וכו' בדברים האלה הקירבה לה' צריכה להיות בסיס יציב. לפעמים ה' מנסה בן אדם ומונע ממנו הצלחה, לפעמים ה' מנסה בן אדם ונותן לו הצלחה, ולפעמים ההצלחה היא לטובתנו ולפעמים לרעתנו. 

שתמיד תצליח.

...אילת השחר

לא קראתי עדיין מה כתבו הקודמים לי. בכל מקרה מתפללת ומייחלת שהדברים שיעלו דרכי יהיו מכוונים ויתיישבו על הלב.

אני זוכרת שלפני הרבה מאוד שנים, קראתי באחד מספרי התהילים שהיו אצלנו בבית מאמרי חיזוק שקשורים לדור האחרון. אחת הכותרות שתפסה אותי שם, והולכת איתי הרבה מאוד שנים, היא שהניסיון של הדור האחרון הוא ניסיון האמונה.

ואני חושבת על זה, שבעומק העניין האמונה היא השורש והיסוד לכל הבחירות ומהלך חיינו בעבודת ה'. ואולי בגלל זה, כשמגיעים קרוב קרוב כל כך לנקודת תיקון העולם, הנקודות שהכי יצופו בהתמודדויות שלנו יגעו באותה נקודת שורש שמבקשת את ריפוי העומק הזה. זה כמו צמח שמבקשים להחיות ולהבריא אותו, ורוצים לעקוב אחרי החלקים הבריאים ולהיכן מחוברים, ולהגיע עד השורשים. ואז אפשר לעשות עבודה - לשחרר את החלקים שאינם בריאים, לנקות את הדורש ניקוי ולהזין את הצמח בחומרים מיטיבים ומבריאים, כדי שיוכל לצמוח נכון מחדש.

אפשר ללמוד מכאן גם לעבודת ה'.

עצם זה שאתה מודע לכך שיש פה עניין שדורש עבודה, זה המון, איתרת את החלק שדורש הבראה וחידוש.  

בשורש העניין, עכשיו אתה יודע שהניסיון הזה שאתה עומד בו, הוא ככל הנראה אחד הניסיונות הכי גדולים שקיימים, אם זה הניסיון שבו אנחנו, כולנו, מתנסים בו ערב הגאולה.

אני לא יודעת אם זה מדבר אליך, אבל רק תחשוב שכל רגע שאתה מצליח להחזיק באמונה שהכל, בלי קשר לאיך נתפס בעיניך ואם הצלחת לראות את הטוב המוחלט שגלום בו או שזה עדיין סמוי מהעין לעת עתה, פשוט הכל מגיע מהקב''ה, זו עמידה בניסיון גדול.

כל חיבור שלך לקב''ה בתודעה הפנימית ובמחשבות שלך, בדיבור הפנימי שלך עם עצמך ועם אחרים, באיך אתה בוחר לגשת לדברים ולעשות אותם, מתוך איזו תפיסה פנימית אתה עושה אותם, הוא עמידה בניסיון בלבחור בחיים של אמונה.

ההפנמה של הידיעה הזו, שכל התנועות שלי בעולם, כל המחשבות, הרעיונות, המאמצים שהשקעתי והתוצאות של דיבוריי ומעשיי הם כולם נפעלים ונעשים מהכוח, החכמה, התנאים וכדו' שה' נתן לי בחיים, הם הבסיס היציב והקרקע המבריאה ממנה אפשר לצמוח באמונה.

אם לא האדמה המתאימה, זרעים אולי יכולים לנבוט, אבל להצליח להחזיק מעמד לאורך זמן ביציבות, ולזכות לממש את אפשרויות החיים הגלומות בהם ואף להביא פירות, זה יהיה כמעט בלתי אפשרי.

אחרי שיש את האדמה, אפשר להתחיל לדשן ולהזין את המערכת בחומרים מצמיחים מבריאים ומחדשי מערכות חיים. אפשר להרחיב רבות על הדברים שאכתוב פה, מה שכן אני אנסה להתמקד, ובעיקר להניח פה נקודות שתוכל להרחיב ולהתבונן בהן בקצב שלך ובמקומות שליבך מתחבר אליהם:

הודיה.

להתמיד בהודיה על כל פרט קטן, ובהתחלה במיוחד על מה שלפעמים מובן לנו מאליו, אבל אין ספק שזה מתרחש ומתנהל בחסד גמור בלי תלות בבחירה וברצון שלנו. למשל, על הגוף שמתפקד, על נשימה, על ראייה ושמיעה, על היכולת ליהנות מריח ומאכל, להזיז את הגוף, לחשוב, הלב פועם..

לא עשיתי דבר כדי שזה יקרה. אבל זה קורה בטבעיות, נכון?

זה לא מובן מאליו.

כשמתחברים לנקודה של הודיה על הקיים וזוכרים כמה שום דבר לא מובן מאליו, וה' עושה איתנו בחסד גמור, זה עוזר להתחבר להבנה הזו גם בדברים ששם לבחירות שלנו ולשותפות שלנו עם הקב''ה בעולם, יש ביטוי יותר גדול.

לפתח תודעת אני שותף.

לא יודעת אם יצא לך להיתקל בתפיסה הזו, אבל אני חושבת שיש בה כדי לחזק אותנו באותה נקודת ענווה שאתה מבקש להתחבר אליה. הקב''ה ברא את העולם, והוא הניח אותי פה בגוף הזה עם הכוחות, הכישרונות וכל המתנות שנתן לי ועם העבודה שבאחריותי לבצע, כדי שאהיה שותף איתו בבניין עולם ובתיקון עולם. תמצא דרך לחזק בתוכך את ההבנה ולתזכר את עצמך כל הזמן, שאתה שותף של ה', וכמו שהוא הכתובת עבורך לפנייה אישית ודיבור ובקשה כשדברים לא הולכים ואתה צריך עזרה וסיוע, תעשה שהוא יהיה הכתובת להודות לו על מה שנותן ומאפשר, ו''לחלוק'' את השמחה גם בהצלחות וב''רווחים'', בין הגשמיים ובין הרוחניים.

מה הכוונה? יש רווח גשמי, לתרום, לתת צדקה, לעשות חסד בקניינים שנתן לך. יש רווח רוחני, לשתף אותו הלאה, להאיר לעוד אנשים את ההשגחה האלוקית עליך, את החסד שה' עושה איתך, ששמע לתפילות גם אם בדרך אחרת משציפית, אבל הן בוודאי לטובתך, לשמוח על הזכות להיות שותף עם מי שנאמן לעולם ותמיד מבקש ועושה טובתך... וכדו'.

יחד כל הדרך

עוד נקודה שקשורה לכאן, ומתחברת למה שתיארת מול הקשר ברמת המצוות ועצם הקשר עם ה'. לחפש את המקום והדרך לשמור על היציבות בקשר איתו, בלי תלות במה ''מצב העסקים''. בני אדם שיש להם שותפות אחד עם השני יודעים שהם יעברו מסע ביחד. הם יודעים שיהיו ימים של עליות וימים של ירידות. טבעי שעליות יחברו כי כשיש שמחה החיבור קל יותר וטבעי יותר, אבל כשזה הפוך נכנסים למרחב רגשות שונים שיוצרים 'סערה' שקשה ללכת בתוכה ולראות ברור דרכה. מה שכן מחזיק אותם זו האמונה שהסערה תעבור, ועכשיו צריך לעשות הכל להיאחז בנקודה היציבה בשטח, ואחד בשני, כדי לצלוח את המהמורה הזו ולהצליח לשמור על הטוב. מה אני מכוונת פה? תמצא את הנקודה בקשר מול ה' שאתה יודע שיש בה יציבות עבורך, או שאתה רוצה לייצר בה יציבות, ולהתמיד בזה לא משנה מה המצב בחוץ, אם יש 'שמש' או 'סופת שלגים'.

קטעי/פסוקי חיזוק

אם מדבר אליך, למצוא קטעים בשבח האמונה, פסוקים לשנן שיהיו שגורים על פה, שכל פעם שתבוא לך מחשבה אחרת בסגנון ''תודה ה', הסתדרתי לבד ...", תחשוב ותדבר את המילים שיכניסו ללב - אני בידיים שלך. לכאן או לכאן, ותודה על החסד העצום שאתה עושה איתי עכשיו.

אין עוד מלבדו.

אין מה להוסיף על זה.

ועל זו הדרך אפשר לחשוב ולהעלות עוד רעיונות שמתחברים לך מעולמך.

התחלתי במאמר, ומגלה שיצא לי בעצמי מאמר.

מתפללת שהדברים יביאו אור גדול ויחזקו בדרך.

אניooאחרונה

לא רואה קשר בין אמונה לבין הצלחה בחיים

הצלחה היא תוצאה של

למידה- יישום- התמדה

שום קשר לאמונה או לעשיה דתית

כמובן שאפשר לעבוד/ לשפר את האמונה

לזה הטיפים שלי כנראה פחות יתאימו

(אישית ההצלחות שלי בחיים היו אחרי שעשיתי שינוי גדול דתי

לכיוון הפחות דתי)

גם יעקב אבינו עשה ביזנס. למה שנתבייש בזה?הבל הבלים

כולנו גדלנו על המיתוס של "לעשות לשמה". מספרים לנו שדת זה לא רק שכר ועונש, אלא אהבה טהורה ואידיאולוגיה.

אז בואו נסתכל רגע על המפגש הכי אמוציונלי בתנ"ך: יעקב פוגש את יוסף אחרי 22 שנה. דמעות, חיבוקים, "ויבך על צוואריו".

ומה הדבר הראשון שעובר ליעקב בראש לפי רש"י? העולם הבא שלו.

תסתכלו בצילומים המצורפים:

רש"י מסביר את המילים "אָמוּתָה הַפָּעַם" בצורה מפתיעה: עד עכשיו יעקב חי בפחד שהוא ימות "שתי מיתות" (בעולם הזה ובעולם הבא) כי השכינה נסתלקה ממנו. ברגע שהוא רואה את יוסף חי, הוא נרגע: "מובטח לי שאיני מאבד עולם הבא".

שימו לב: לא שמחה לאומית, לא "קידום עם ישראל", אלא פוליסת ביטוח פרטית. "הרווחתי את הנצח שלי".

אם אצל "בחיר האבות" השיקול המרכזי ברגע השיא הוא הרווח האישי והפחד מאובדן העולם הבא, אולי הגיע הזמן להפסיק לייפות את המציאות? בסוף, כולנו – דתיים וחילונים – מונעים מאינטרס. ההבדל הוא רק במטבע.

ואו כמה שאתה עקוםבחור עצוב
עולם הבא זה לא אינטרסים , זה דבקות בה'.קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 11:47

אין סתירה בין מגמה אידאולוגית למימוש עצמי

עולם הבא זה פרטי????זיויק
נראלי חוסר הבנה בסיסי במושגים אחשלי
לא הבנת שום דברהסטוריאחרונה
עולם הבא זה לא עניין פרטי, אם עולם הבא היה פרטי הוא היה צריך להיות תלוי רק במעשיו של יעקב. מכירת יוסף לא נעשתה ע"י יעקב וגם אם יש לו אחריות עקיפה עליה - זה באונס גמור.

הנקודה כאן היא אחרת לגמרי - עולם הבא זה השייכות לנצח. היות שהתפקיד של יעקב היה לבנות בית שלם, בית של שנים עשר שבטים - אם אחד מהם היה מת בחייו, אין לו שייכות לעולם הבא, כלומר הוא לא מילא את תפקידו בעולם. לכן גם דווקא על יעקב - מה זרעו בחיים אף הוא בחיים, למרות שבוודאי פיזית מת. 

מיועד רק למי שהאור של חנוכה עדיין אצלו בלב:זיויק
זה רגש כזה או משהו מהותי של קודש?
נראה לי שאבן הבוחן היאadvfb

אם זה עוזר לממש דברים טובים שיוצאים מהכח אל הפועל.

אם זה נשאר בגדר הרגשה, יכול להיות שזה רק דמיון שווא

מעניין. יש לך דוגמא?זיויק
אדם שמרגיש התעלות רוחניתadvfb

אחרי שבת קודש, בזכות שירי שבת, דברי תורה, דיבוק חברים..

מגיע למוצאי שבת ואז יכול להרגיש קצת נפילת מתח. 

החכמה אם העליה שלו עכשיו מבוססת ואז הוא גם מצליח למשוך את החוויה הלאה למעשה.

יותר להתכוונן לימי החול ולפעול בהם מה שצריך לפעול, מתוך העליה הרוחנית שהוא חווה.

או שהוא מרגיש נתק בין החוויה המרוממת לחיי החולין היום יומיים..

הנתק הזה הוא טבעי אך הוא גם מעיד על משהו שלא חלחל עד הסוף.

אם אדם באמת חש קרבת ה', הוא צריך להרגיש רושם מסויים.

הרושם הזה יכול לבוא בצורה שונות מאוד, אבל יש איזה רושם.

הרושם הכי בולט הוא במעשים.

העליה הרוחנית היא לא רק חוויתית ריגשית, ויראת השמיים בא לידי ביטוי יותר חזק במעשים. בדקדוקי מצוות ועשיית חסד וכו'.

תוכל לתאר לי את התהליך של ההשפעה הזאת?זיויק
תן דוגמא
שירת שירי סעודה שלישיתadvfbאחרונה

עם דבקות מאוד גדולה ותחושת התרוממות.

כדי לבסס אותה, אדם צריך לקבל קבלה טובה מעשית - לקרוא עוד פרק תהילים למשל. לקבל תובנה מסויימת בעבודת ה' שתאיר לו - נניח כל אדם נברא בצלם ולכן להתייחס יפה לקופאית בסופר. 

אם שירי סעודה שלישית נשארים רק בזה שכיף שהיה מרומם, בלי שום צד מעשי לאחר מכן - אולי זה דמיון בעלמא.

אין על חגים שמתכוננים אליהם כמו שצריך,פתית שלג

ממילא ברגע האמת חווים אותם בעוצמה אחרת לגמרי,

ואחר כך מקבלים מהם ערך מוסף להמשך השנה הבעל"ט.

אחרי שטעמתי את זה כמה פעמים ב"ה, כל חג שמגיע בלי הכנה כזאת מרגיש לי כמעט ריק.

מכירים את זה? 

ואיך עבר עליכם חנוכה?

לא ממש התכוננתי המוןזיויק
אבל היה אש 🔥
אומרים "איך עוברים החגים"נפש חיה.

ההסבר הוא שחג זה לא מנהרה שצריך לעבור אותה ולהתקדם הלאה,  

אלא אנחנו נכנסים לתוכם. 

זה כמו מסע שרואים וחווים כל מיני דברים בדרך. החג נמצא בדרך ואנחנו מושפעים ממנו, ההשפעה נשארת ומעצבת את המסלול בהמשך המסע.

מענייןadvfbאחרונה

מצד אחד מזדהה עם דבריך,

מצד שני, מאמין שיש גם עניין סגולי שקיים בלי קשר להתכווננות. 

ההתכוננות נועדה רק לחשוף את התוכן הפנימי, לא ליצור אותו יש מאין.

מה ההבדל בין השתיים?

אם אני רוצה ליצור חוויה שהיא יש מאין - אז אם לא התכווננתי - באמת אין כלום.

אם אני חושף את ההתוכן הפנימי - גם במקרה שאני לא מודע אליו - הוא עדיין קיים.

זה הבדל משמעותי. ברור שיש גם עוד השלכות לשני ההסתכלויות הללו.

אתם מצליחים לתרגם גובה רוחני לחיים עצמם?זיויק

נגיד את העוצמה של קדושת חנוכה לחיים של קדושה בפרטים הקטנים? תלמדו אותי

הדלקת נרותadvfbאחרונה

לא תמיד מרגישים את זה, אבל כשאנחנו מברכים "אשר קדשנו במצוותיו" אז אנחנו מעיד על כך שאנחנו עומדים להביע את את הקדושה שהקב"ה טבע בנו ואנחנו עומדים להוציא אותה לפועל.

לכן כלל שיותר "מנכיחים" את המצווה ונותנים לה מקום בחיים שלנו אז הקדושה נכנסת.

ככל שאני יותר מכין את המקום בו אני שם את החנוכיה ואיך בדיוק אני שם אותה איזה נרות ואיזה שמן בדיוק להשתמש אני מרגיש שזה יותר נמצא אצלי ועושה רושם, בעת המצווה וגם אח"כ.

חג החנוכה מציין את יותר מכל את מה שנקרא "פרסומי ניסא", פרסום הנס. בדיבור מחשבה ומעשה להתעסק במצווה. לספר בגבורות ה' שהיו איתנו בדורות קודמים עד עכשיו.

לשאלתך - לצורך העניין, אני רואה שאם שנה הבא יותר אשקיע ואקנה שמן זית מבקבוק ואפרגן בנרות שידלקו שעתיים וזהו אלא אשים את מלא הכוס שספיק ל5 שעות, ולא רק אקנה נרונים זה ישדרג את החוויה. ההשקעה בפרטים עצמם גורמת לגלגל הזה של מחשבה- דיבור-מעשה לנוע וממילא המעשה הקטן מקבל מקום בתודעה.

שאלה כלליתרק להידבק בצדיק

חג שמח
מישהו יודע למה סגרו את הפורום של חסידות ברסלב? או שרק לי הוא לא מופיע?

כן פשוט בעמוד הראשי של הפורומים הוא לא נפתח לי..רק להידבק בצדיק
מוזרזיויק
פורומים שלא פעילים לא נמצאים בעמוד הראשיadvfbאחרונה

ברגע שמתחילים לכתוב כמה תגובות (לא יודע כמה) הם חוזרים לעמוד הראשי

אולי יעניין אותך