אשמח לעצות לגבי הילדה שליצופ

יש לי ילדה בת 3 בכורה,

מתי אתם חושבים הזמן לדבר איתה על בקב"ה? היא מתפללת ומברכת אבל האם עכשיו זה זמן טוב לדבר איתה על זה שיש ה' בשמיים וכו'?

עוד שאלה, כמה זמן מומלץ לחכות איתה בין בשרי לחלבי?

בדרך כלל הם מתחילים לדבר בעצמם על אלוקיםמתואמת

בסביבות גיל חמש. (הילדים שלי התחילו עוד קודם, כי בגן דיברו איתם על זה...)

אם היא מדברת ומבינה, את יכולה להסביר לה על זה בקטן, ובפשטות.

למה צריך לדבר איתה? לילדים יש אמונה טבעית, אני לא מרגישהבצל ידך

שצריך שיחה יזומה בנושא (כמו לדבר עם ילדה גדולה על מחזור) אלא מדי פעם כשעולה משהו- מתייחסים אמונית, למשל- שומעים לא עלינו על מישהו חולה- אנחנו מתפללים עליו/אומרים לה' תודה... ממש ככה בזרימה של החיים, שהבית יהיה חי אמונה, לא שיחה כזו מסודרת...

יש כאלה שאצלם זה קורה באופן טבעי, ואחרים שלא [לצערנו]חכמת ישישים

מנסיוני ראיתי אצל צאצאי [ילדים ונכדים] שיש כאלה שהאמונה ב-ה' מופיעה אצלם באופן טבעי מגיל רך מאוד -- וזה נשאר כך לתמיד. אך יש כאלה שלא רק שזה לא קורה להם באופן טבעי אלא ששום שיחות והסברים לא משפיעים עליהם. [ולא מדובר בילדים  שרוצים לעשות "דווקא"].

זאת שאלה גדולה מאוד -- איך אפשר להקנות אמונה לבן אדם? אפילו הגישה הראציונאלית "לא יתכן שמשהו יתקיים אלא אם כן מישהו יצר אותו. אם יש שולחן, בוודאי היה נגר שיצר אותו, אז איך יתכן שיצירה כ"כ גדולה וכל כך משוכללת כמו העולם -- לא נוצרה ע"י מישהו, כלומר הקב"ה?" -- לא עוזרת. בן אדם כזה יגיד לך -- "אני לא יודע לענות על הטיעון הזה אבל זה לא אומר שהטיעון הזה מוביל לתשובה שיש מציאות ה', כי אם כך, מי ברא את הקב"ה? כרגע, התשובה היא רגשית. "אני מרגיש שהקב"ה קיים ושהוא ברא את העולם וכל מה שיש בו."

אגב, גם התשובה החילונית המקובלת שהבריאה נעשתה באופן ספונטאני כתוצאה מה"מפץ הגדול", לא עונה על שום שאלה. וכי -- מה גרם ל"מפץ הגדול"? המדענים החילונים אינם יודעים.

אין מנוס מהמסקנה שגם עצם השאלה הזאת, שהיא השאלה הכי חשובה שעומדת בפני האדם, וחוסר יכולתו לענות עליה במונחים ראציונאליים, מוכיחה את אפסותו של האדם.

אמונה לא מקנים כי זה לא משהו חיצוני ליהודים. אמונה זהבצל ידך

משהו עמוק בפנים שתפקידנו כהורים הוא לגלות בעצמנו ובילדינו. ושוב- זה מתוחזק ע"י הדוגמה האישית שלנו, באיך שאנו מדברים, מתייחסים לתורה, לה', לתפילה, להכל...

עונההודלולה

לא צריך להגדיר זמן מסויים, יש פעמים שהם פתאום מתחילים לדבר על זה.

בדרך כלל בגן 3 הם לומדים ספר בראשית אז מדברים איתם על זה, וכמו שאמרו מעלי כשיש איזו מחלה לא עלינו להתפלל לה'.

ואני לא מקפידה במיוחד רק אם אכלנו בשרי אז לא לאכול מיד אלא לחכות קצת ולשטוף את הפה

לפי היכולתאוהב תורה
כשהילד מתחיל לדבר מלמדים אותו שמע ישראל ותורה ציוה. ככל שהוא מתפתח יותר, כך מלמדים אותו עוד פסוקים, עוד מצוות ועוד מושגים של אמונה בה'. הכללים המופיעים בחז"ל בדרך כלל אינם לפי הגיל, אלא לפי ההתפתחות. קטן היודע לנענע - אביו לוקח לו לולב. ממילא, גם בנוגע לשמירה בין בשרי לחלבי - אם אתם מקפידים על שש שעות, אז אפשר לקראת ההגעה לגיל מצוות לחנך לכך, אבל בגיל הקטן צריך לחנך לאט לאט, וקודם כל לעצם ההפרדה שלא אוכלים ביחד, ולבחון על פי התקדמות הילד, אם שייך להוסיף לו שעות או לא (אצלי יש ילדים שהחליטו להחמיר על עצמם ולהוסיף שעות ממה שאמרתי להם - נראה לי שהם קנאו באחים היותר גדולים שלהם ששמרו יותר זמן).
הערה קטנה, ה הוא לא בשמיים, הוא נמצא בכל מקום..משיח עכשיו!

אני מחכה לבן שלי מספר שעות לפי גילו. זאת אומרת לבן ש לבוש  אני מחכה ש לוח שעות ,  לבן הארבע אני מחכה ארבע שעות. בהצלחה!

לא נשוי ואין לי ילדים (עדיין..) אבל..ברנדי22

לעניות דעתי , בעקבות התעסקות יתרה בעניין מציאות ה' וכו', אין צורך לדבר עם הילדים על זה בצורה שבלונית, קרי -יש אלוקים בשמים (או בכל מקום אחר) והוא שומר ומגן עלינו..

ההכרה במציאות עליונה זה משהו הרבה יותר פשוט ממה שחושבים ולכן לילדים קל יותר לקבל את זה שיש מישהו/משהו שדואג לו..

אני חושב שהרעיון של התפילה צריך להיות ניכר יותר בבית -שהבית ידבר אמונה, ז"א שכשמישהו חולה ואין יותר מידי מה לעשות- הילדים רואים את אמא מתפללת והם מבינים לבד מה היא עושה.. לא צריך להסביר להם יותר מידי.. הם מכירים בכך בעצמם.

עצם ההבטה במעשה הזה מביא את הילד לידי הכרה שיש משהו מעבר למציאות המוחשית, וזה מספיק ביחס לגילו, הוא יתחיל לשאול על זה שאלות.

# בשורה אחרונה: והוא לא יתחיל לשאול על זה שאלות..ברנדי22

תודה אהבתי את התגודה שלךצופ

לדעתי לא לדבר במאולץ.~א.ל

אם זה לא התעורר ממנה,

ותעוררי את זה במאולץ זה יכול לגרור תהייה, אינסוף שאלות לא ברורות, וחוסר הבנה בתשובות שתפסקי לה.

ולגבי בשר וחלב- היא מן הסתם מבינה מהו מאכל בשרי ומהו חלבי. את יכולה להסביר לה שצריך לחכות קצת בין אכילה לאכילה.

לא חייבים 6 שעות כמובן, אבל שיורגש שיש עניין להמתין בין לבין.

כמו בכל דבר ברגע שמתפתחת הבנה, אפשר להתחיל לחנך לזה

במתינות ובנחת

חיים את נוכחות ה'שירה515

אני ממש לא מסכימה עם מה שנכתב כאן. בגיל 3 הילדה לא תשאל אינסוף שאלות ולא תישאר תוהה וחסרת הבנה.

אני חושבת שבגיל הזה היא פשוט סופגת את מה שאת, ולא שייך כל כך לדבר על זה כי זה לא מעניין אותה (אלא אם כן היא שאלה בעצמה). ובכלל, זה משהו שבד"כ עולה תוך כדי שיחה. אין צורך ליזום במיוחד, אפשר להכין מראש הסברים שמתאימים להבנה של ילד קטן, ולהשתמש בזה כשזה מתבקש במהלך שיחה.

מצד שני, אם תעלי את הנושא זה לא יכול להזיק. אם היא לא בשלה, היא פשוט תתעלם ותמשיך הלאה. אם זה ממש בוער לך את תמיד יכולה לנסות, והיא תקלוט כשתהיה בשלה...

אני אנסה לדבר איתה קצת ונראה מה יהיה,צופ

יכול להיות שזה באמת עניין של בשלות ובגן שנה הבאה ידברו איתה על זה וזה יתפתח שם.

תודה רבה לכל העונים עזרתם לי מאוד

הק"בהאנונימי (2)

הק"בה אמור להיות נוכח במציאות שלנו אנחנו אומרים: ב"ה ,מתפללים, ישתבח שמו,ועוד...... וזה נטמע בילדים באופן טבעי אין צורך בשום צורה יזומה או מלאכותית לדבר, אלא אם הילד מעלה את הנושא ,לתת תשובה מענין השאלה ובע"ה הכל יהיה בסדר 

אמונה אלון כתבה ספר ילדים על אלוקיםצוף שלי
בשם "רק בעיניים עצומות רואים אותו". לא קראתי עדיין, ראיתי היום בחנות הספרים (חדש ממש). אולי תקראי את ואם מתאים, תוכלי להקריא לביתך ומשם לפתח שיחה...
ואני מודה לך על שאלתךצוף שלי
בזכותך היתה לי שיחה ממש מעניינת ומשמחת עם בעלי בנושא זה
בכיף צופ

כל הזמן מדברים על אלוקים...נקודה

בס"ד

ב"ה, בע"ה, צרך להתפלל ש.., ה' ישמור, תודה לקל, וכ' וכ'-

אלו אזכורי ה' שאנו מזכירים בלי סוף במהלך היום,

גם בנוכחות הילדים.

זה מקום ראשון שהילדים מתחילים לספוג אמונה, כשהם מסתכלים עליינו.

מעבר לכך לראות את אימא מתפללת, או מדליקה נרות שבת,
או שמה מטבע לצדקה בצירוף לחישה של תפילה, הילדים רואים, קולטים, סופגים.

מעבר לזה כמובן לומדים פרשת שבוע, מספרים סיפורי צדיקים.

כדאי לפני שהילדה מתפללת, לומר לה "עכשיו אנו מתפללות לה', ומחברות את הלב שלנו לה',

כדי שכל היום נהייה קשורות אליו". (אגב מומלץ לומר זאת גם לעצמינו לפני שחרית..)

בהדלקת נרות שבת אם היא כבר מדליקה, אז לפני ההדלקה, ואם עוד לא אז בזמן שאימא מדליקה

לקרוא לה, ולומר שעכשיו זה זמן מיוחד שאפשר לבקש מה' כל מה שרוצים,
ושתעמוד לידך ותתפלל במילים שלה, 

כל הנ"ל ועוד הרבה מעבר, בונים ומטפחים את האמונה של הילד הרך בבורא עולם.

שיחות על אחדות ה', וניסיונות להגדירו-

ושאין לו דמות הגוף וכ'- לא נראה לי שצריך ליזום לפני שהילדה שואלת.

ילדים מבינים הכל!פרפר סגול

אמנם אני עדיין בחורה, אבל גננת שנים ארוכות

ודודה לאחיינים מתוקים.

ילדים מבינים הכל הכל מהרגע שהם נולדים

הנה בן של חברה טובה בגיל הזה (3) אומר לה:

"יש לי בוירא עוילם יכול הכל"

ולמה? כי כל פעם שהוא רוצה משהו היא מבקשת איתו יחד מהבורא כל יכול!

ומודה לו וכו'

איזה מתוק!!! מזכיר לי...נקודה

בס"ד

פעם אחת כאשר בני הגדול היה בגיל שנתיים וחצי,
(והיו לי כבר עוד שניים) הייתי צריכה בדחיפות לשטוף את הבית.

החמוד סירב להישאר בחדרו וכל הזמן הסתובב לי בין הרגליים,

כשכלו כל הקיצים וההסברים, שמתי אותו בלול של אחד הקטנים,כי הוא עדיין לא ידע לטפס ולצאת משם.

תוך כדי הסברתי לו :"אני מאד מצטערת, בקשתי ממך לא להסתובב בזמן שאני שוטפת,
זה מסוכן, אתה יכול ליפול וכעת תחכה כאן שאני אסיים".

היא התיישב בלול, ניסה להעסיק את עצמו,
ולפתע כשאני עוברת ליד החדר אני שמועת אותו קורא בקול

"ה' בבקשה תוציא אותי מכאן!!"

הצצתי, ואני רואה אותו עומד בלול, אוחז ב"סורגים" כמו בסורגים של כלא, מביט לשמיים ומבקש
"אני לא רוצה יותר להיות כאן, בבקשה בבקשה ה' תוציא אותי!"

כצפוי, נשברתי. הוצאתי אותו, ואמרתי שה' שמע בקול תפילתו...
(אגב עד היום ב"ה (גיל עשר) הוא מרגיש שה' שומע בקול תפילתו,

הרבה פעמים אומר "התפללתי לה' ש.. וזה קרה בדיוק כמו שבקשתי.." וכ'.

חחח חמוד תודה רבה לכולם על העזרה והייעוץ.צופ

איזה מקסים .אנונימי (3)אחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך