עצות לגבי השכנים..יעל7

יש לנו שכנים שאנחנו ביחסים מאד טובים איתם!אני חברה מאד טובה של השכנה ואנחנו נפגשים כמעט כל אחר הצהרים..יש להם שני ילדים לנו יש אחת בת שנה.. הילדה הגדולה שלהם בת 3 לא מפסיקה להרביץ לקטנה שלנו.. היא מרביצה לאחיה הקטן אבל הוא לא מתרגש מהעניין. הבעיה היא שהבת שלי נעלבת ממש ובוכה המון זמן עד שהיא נרגעת אחרי כל מכה שהיא נותנת לה..

ההתלבטות שלי היא איך אני אמורה להגיב..מה שאני עושה עכשיו זה שאני מנחמת אותה נותנת לה חיבוק ומרחיקה אותה מהילדה האחרת. אני לא מגיבה לגדולה שמרביצה... השכנה יעצה לי להתעלם מהבכי עד שתלמד להסתדר לבד..
אבל- א. אם זה היה אח או אחות גדוליםלדעתי זה סבבה להתעלם אבל בגלל שזו חברה זה משהו אחר

ב. איך אפשר להתעלם מבכי קורע לב כזה..מרגיש לי שאני כן צריכה לתת לה נחמה..

מה אתם אומרים??מישהי חוותה דבר כזה?

תודה מראש!

לדעתי עם ילדה בת 3 כבר אפשר לדברחילזון 123
ולהגיד לא מרביצים ל- x . תראי היא בוכה לא נעים לה.וכד'.
זה לא ילד בן שנה שלא ככ מבין .
נכון שזה גיל כזה גבןלי ולא תמיד הם נוהגים בהגיון בגיל הזה אבל נראה לי מןזר לא להגיד כלום כשזה חוזר על עצמו.
אם השכנה לא מטפלת במצב תעירי בעצמך ךבת שלה. בעדינות. פשוט להגיד "לא מרביצים לה". וזהו.
מה שכן באמת אם זה לא מכה רצינית מדי גם לא צריך להגזים עם ה"ניחומים". לתת לה נשיקה וחחבוק ולהמשיך הלאה .
קודם כל יש לך מחויבות כלפי הילדה שלךבת 30

עוד לפני שיש לך יחסי שכנות עם החברה או עם הילדה שלהם.

אני במקומך היית מבהירה לילדה בת שלוש חד משמעית שהיא לא מרביצה יותר לבת שלך.

איך? אם היא מרביצה- תרחיקי אותה, לא את הבת שלך, ותגידי לך בצורה אסרטיבית: "אני לא מרשה לך להרביץ לבת שלי".

עוד דבר- תנסי לתת לקטנה שלך כלים להתמודד איתה. למשל- ללמד אותה להחזיר לה (בדר"כ ילדים שמחזירים מכות פחות מתעסקים איתם...הילדות שלי עדינות בדר"כ אבל אם יש ילד שמרביץ באופן עקבי- אני בהחלט מעודדת אותן להחזיר כמיטב יכולתן) ) או כל רעיון אחר.

ומחילה- אבל את העצות של השכנה את לא חייבת ליישם על הילדה שלך אם לא מתאים לך. היא יכלה לתת לילדים שלה לריב ולהרביץ עד שיסתדרו. אבל זה לא אומר שאת חייבת לפעול ככה. יש משהו פוגעני ותוקפני באמירות כאלה.

גם אני נתקלת בזה לפעמים, וזה הכל טוב ויפה, עד שהילדה שלי סובלת מזה.

וגם לי יש ילדה בת כמעט 3 שמשום מה אוהבת להרביץ לילדים אחרים- גם שגדולים ממנה בכמה שנים. ואני ממש לא חושבת שילדים אחרים צריכים להסתדר עם זה. זו לגמרי אחריות שלי לפקוח עליה עין שלא תזיק יותר מדי, ולהציב גבולות בענין הזה.

אני לא עושה חישובים כאלה, גם אם זו חברה טובה~א.ל

ברגע שילד מכה- אני מעירה. אין מה לחשוש..

ואין לי בעיה גם להעיר לילד בפניה של האמא..

אין סיבה שהילדה שלך תסבול כי את חוששת מהתגובה של האם.

וגם מן הצד השני האמא אינה צריכה להעלב, כי ההערה מגיעה ממקום מגונן ולא מחנך

ולפעמים דווקא החוסר הערה מצידך, מרמזת לאמא שאת אינך רואה בעיה או בכלל לא מאירה את עינה של האם למתרחש.

נראה לי הפך הטבעיות לא להעיר..

ולגבי זה שהיא תתמודד- צר לי ילדה בת שנה שבקושי ממלמלת כמה מילים,

לא מצליחה להביע את עצמה כראוי

ועדיין אינה מכירה דרכי תגובה אינה יכולה להתמודד, אלא האמא צריכה לסייע..

כמה שזה כואב, הייתי מתרחקת ומתחשבת בבת שלי ולאבצל ידך

בכיף שלי עם שכנה שלי, או הייתי מדברת עם השכנה ואומרת שמאוד כיף לנו, אך אם המצב הוא כזה לא נוכל להיפגש עם הילדדים, אם היא יכולה לעשות משהו בנידון ולחנך את הבת שלה לדברים נעימים מה טוב. א לא- ההפסד כולו שלהם. למה שהבת שלך תיפגע כל פעם מחדש?

אני חושבת שהאינטואיציה שלך נכונה מאודבהתהוות

"לא תוכל להתעלם". הבת שלך זקוקה לנחמתך והגנתך. הקב"ה תכנת את העולם כך שילדים בני שנה עוד יהיו בחסות הוריהם, ולא אמורים 'להסתדר לבד' (האמת היא שאפילו בגילי, צמד המילים הזה משרה עליי עצב, ותחושת בדידות גדולה).

אז לנחם - ללא ספק, ודאי. אבל לדעתי גם להגן.

איך להגן? זה תלוי בתחושת הלב. סך הכול הסיטואציה די מורכבת - גם הבת שלך, גם החברה-האמא, ואני לא יודעת אם ועד כמה הפעוט השני מעורב בעניין; אני לא חושבת שיש מישהו שיכול להרגיש את מהלך הדברים שם יותר טוב ממך.

אם נראה לך שזה מתאים ומסתדר עם כל הדמויות הפועלות, הכי טוב בעיניי לנסות להידבר ישירות עם הילדונת הפוגעת. סך הכול גם היא עוד קטנטנה וזקוקה להדרכה. יכול להיות שהיא תגיב טוב אם תיגשי אליה בחיוך, ברוך, ותלמדי אותה "ככה זה לא נעים לקטנה, תראי, הנה, ככה מלטפים. או! את רואה איך היא מחייכת עכשיו? איזה כיף לה שילדה גדולה וטובה כמוך משחקת איתה!"

אם את מרגישה שזה לא מצב מתאים לזה, שזה לא יעבוד טוב, או שהחברה שלך תראה בזה פגיעה בסמכותה או משהו (שוב, לא מכירה את הנפשות הפועלות) - אז לשחרר את הצד של הילדה הגדולה - מה לעשות, היא לא באחריותך ולא נוכל לתקן את כל העולם - אבל עדיין בהחלט להגן על הקטנה שלך.

ושוב זה לשיקולך, על פי הנסיבות בשטח - האם יש אפשרות כשאת רואה שהמכה מתקרבת להרחיק את הקטנה ולא לאפשר לזה לקרות? האם יש אפשרות לשמור על מרחק כל הזמן?

אם נראה לך שהמצב הוא כזה שאין שום דרך למנוע את המכות, לעניות דעתי עם כל הצער צריך לוותר על חברתם. אין לקטנה שלך מי שיגן עליה חוץ ממך, אלייך היא נושאת עיניה שתשמרי עליה כל עוד אין לה יכולת לעשות זאת בעצמה.

אני ממליצה מאוד שגם באפשרות הקיצונית-יחסית הזאת, של הפסקת המשחק המשותף, תקפידי לא לפגוע בחברתך. היא האחראית לחינוך ילדיה - ואת האחראית לחינוך ילדייך. הכול מתוך כבוד הדדי ואהבה.

בהצלחה!

תודה רבה לכולם על התגובות המחזקות והמדריכות...יעל7

רק נקודה אחת להבהרה- אני לא חוששת מיחסי שכנות ברור לי שהבת שלי קודמת לכולם!!פשוט רציתי לדעת איך נכון להגיב..כי אין לי נסיון בזה..

אהבתי את תגובותכם חיזקתן את עמדתי שזה באמת לא בסדר..

מקווה שבאמת יהיה לי אומץ להגיד משהו לילדה המרביצה..בכל אופן זה לא כל כך נעים מול האמא..

וגם אנחנו מדברות על זה בינינו והשכנה בעצמה אומרת שהיא לא יודעת מה לעשות עם ההרבצות שלה וכן היא מתעלמת ומקווה שזה יעבור..הכל טוב ויפה שזה הילדים שלה אבל לא שזה הילדים של אחרים..

בעז"ה אנסה להעיר לילדה ונראה מה יקרה..

תודה רבה לכולם!1

בהצלחה יקרה!בצל ידך

לדעתיחןסאחרונה

זה שהיא אומרת לך להתעלם מהבכי עד שתלמד להסתדר לבד זה עיצה ממש גרועה....

דבר ראשון- האחריות שלה כאמא זה למנוע מהבת שלה להרביץ, אם אני רואה בגינה את הבת שלי מרביצה לילד אחר, או ילד מרביץ לילדה שלי, ב2 המקרים אני אתערב ואדאג שזה ייפסק.

הילדה שלך לא צריכה לחטוף מכות ולראות את אמא שלה מתעלמת מזה, בטח שלא ילדה כזאת קטנה!!

ילדים בכל גיל זקוקים להגנה שלנו, כל גיל לפי העניין, אבל לתת לילד לבכות בלי להייחס אליו? ממש פוגע...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך