בסוף שנה (כיתה ח') היה לנו מיצ"ב במתמטיקה.
ואז המורה שלנו אמרה משהו כזה:" אני עכשיו אקרא לכל בת בנפרד מהבנות שלא יכולות לעשות את המיצ"ב" כי הן לא השקיעו ולא למדו כל השנה" משהו בסגנון.
ואז היא קראה לחצי מההקבצה בערך (הקבצה ב') ואמרה להם שהם לא עושות כי הן לא השקיעו!
וזבה ממש ממש לא נכון!!
היו שם בנות שממש (!!!) השקיעו כל השנה והיו שם בנות שאמנם לא למדו בכיתה אבל לקחו שיעורים פרטיים כל שבוע.
והיו שם גם בנות שלא למדו כי הם פשוט לא למדו או כי לא היה להם כח או כי הם היו מאובחנות והמורה הזו בקושי יודעת ללמד!!
אבל כמעט כל הבנות שם היו מאובחנות!
בת שממש משקיעה כל השנה לא יכולה לעשות את המיצ"ב כי היא מאובחנת!!!
עכשיו יש שם בנות שבמבחנים יכולות להוציא הרבה יותר ממני, אוהשקיעו השנה כמוני אם לא יותר, אבל לא יכולות לעשות את המיצ"ב כי הם מאובחנות ויורידו את הצוין של ההקבצה!!!
אני לא יודעת כמה הוצאתי במבחן אבל בכלל לא בטוחה שכזה ציון טוב, ולמה המורה לא אמרה שגם אני לא עושה? ממה שנראלי זה פשוט כי מבחינה שכלית אני יכולה להיות מצויין בהקבצה א' אבל ירדתי השנה מתוך בחירה כי פשוט לא הסתדרתי לא עם הקצב הלימודי ולא עם המורה אז כנראה שאני יקבל ציון טוב. ובת שלא עשתה את המבחן כי היא מאובחנת הייתה יכולה לקבל ציון הרבה יותר גבוה כאבל לך תדע מה היא תעשה במבחן אז שפשוט לא תעשה בכלל... ככה זה היה נראה הגישה של המורה וזה ממש עיצבן אותי כי כאילו מה- מי שמאובחנת זה אומר שהיא גם הרבה יותר סתומה גם מכולם?? ממש לא!! יש שם בנות ממש חכמות!!! קיצור עיצבנה אותי ממש.... והיו שם בנות שממש ממש נפגעו!
ווואוווכמה כתבתי..