בס"ד
שלום,
אני רוצה להתייעץ בנוגע לבעיה שמטרידה אותי- אני לא יודעת כיצד להימנע מרגשות אשם. מאז שב"ה הפכתי לאמא, לפני 9 חודשים, הרגשות האלה מלווים אותי כל הזמן. (מעניין לראות שלפני כן הרגשתי אותם רק לעיתים נדירות...)
לפי תפיסתי התפקיד של אמא הוא למלא את כל הצרכים, הרגשיים, הפיזיים והנפשיים של הילדים שלה (כל מה שבשליטתה כמובן). ובכל פעם שאני נכשלת בכך, אני מרגישה רע, מרגישה שלא הייתי טובה מספיק. הכישלונות הקטנים האלה קורים במהלך כל היום, למשל- כשאני לא מצליחה לקרוא נכון את הסימנים של התינוקת שלי, כשאני מנסה להשכיב אותה לישון כשהיא בעצם רעבה, כשאני לא שותה מספיק במהלך היום ולכן אין לי מספיק חלב בשבילה והיא בוכה ומצטערת עד שאני מכינה לה מטרנה, או שלוקח לי הרבה זמן להבין מה מציק לה... כשהיא הייתה קטנה יותר יכולתי לדון את עצמי לכף זכות יותר בקלות, כי אמרתי לעצמי שאני לומדת להכיר אותה וזה לוקח זמן... אבל כשזה קןרה היום הרבה יותר קשה לי עם זה, כי אנחנו ביחד כבר 9 חודשים ויש לה שגרה והסימנים שלה ברורים יותר. וזה בלי להחשיב את המקרים הגדולים יותר שב"ה לא קורים כל יום אבל כן נפגשים איתם לפעמים, כמו אותה פעם שהיא שיחקה במיטה שלי ובשנייה שלא הסתכלתי היא נפלה וקיבלה מכה, ורק בנס היא לא נפצעה. הרגשתי כל כך רע אחר כך, ובצדק- אני אמורה לשמור שלא יקרה לה שום דבר רע, ונכשלתי בכך.
ברגעים כאלה אין לי איך להצדיק את עצמי, חוץ מהאמירה הרגילה שכולנו בני אדם ואנחנו טועים לפעמים וכן הלאה. חשוב לי לציין שבתחומים אחרים אני לא כל כך ביקורתית, רק בתחום הזה, של ההורות, אני מרגישה אשמה כזאת. אני עובדת על העניין הזה כבר תקופה וב"ה יש שיפור- פעם הייתי ממש כועסת על עצמי בכל פעם שדבר כזה היה קורה, עכשיו אני כבר מצליחה לוותר על ההלקאה העצמית הזאת, אבל עדיין נשארת תחושה קשה בלב, הרגשה כזאת של שוב נכשלתי, אני לא בסדר.
אני לא רוצה לעשות את זה לעצמי אבל אני לא מצליחה להימנע מכך- כי זו האמת, אני לא ממציאה או מגזימה. באמת הייתי לא בסדר וגרמתי לתינוקת שלי להרגיש לא טוב. ומצד שני אני לא רוצה שבמשך כל החיים ילוו אותי תחושות כאלה, שיגרמו לי להרגיש שאני לא מספיק טובה. זו תחושה משתקת לפעמים, שממש מפריעה לי לשמוח ולעשות דברים מתוך ביטחון והרגשה נעימה. אני מניחה שאני לא האמא היחידה שמתמודדת עם הקושי הזה, אז אולי יש עצות איך להימנע מרגשות האשם היומיומיים האלה?
תודה רבה!