לא מפחד לא להקשיב לי זה פשוט נורא.עכשיו סימתי איתו מאבק שאני כמעט בוכה.אני אומרת לו שאם לא יקשיב עכשיו ויכנס הביתה הוא יקבל מכה. ולא אכפת לו. אני נותנת לו מכה ולא אכפת לו.
ושוב ושוב.מה עושים?
לקרוא את הספר של לייף סנטר "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו...".
ועוד דבר קטן- חשוב לשמור על המקום הפנימי של הביטחון שלך ביכולות של עצמך. יש לזה הרבה משמעות בגידול ילדים, ובהצבת גבולות.
בהצלחה רבה!
תחושה של חוסר אונים, נכון?
נראה לי שיכול לעזור מאוד (גם לך עצמך וגם למי שעונה כאן) אם תוכלי לחדד את מה שמניע אותו.
למה לדעתך הוא מתעקש להישאר מחות לבית, או מחוץ למיטה?
האם יש לו המון מה לעשות בחוץ, ולא מתחשק לו להפסיק?
או שאולי בפני עצמו לא היה אכפת לו להיכנס, אבל הוא מנסה להשיג לעצמו תחושה של שליטה, שהוא הקובע על חייו?
או סיבה אחרת?
למרות המצוקה שעולה מההודעה שלך (באמת נשמע לא פשוט בכלל!) אני חושבת שבגדול התשובות אצלך. תתבונני בו, תחשבי עליו, תרגישי אותו, נסי להרגיש אותו מבפנים - והתשובה הנכונה תצוף. קודם תשובה על מה שמניע אותו, ובעקבותיה יוכל גם לבוא כיוון תגובה מתאים.
אנחנו כאן לעזור 
שאני צריכה לצאת מהמצבים האלו בלי שכבודי יפגע כאמא.
האם אני טועה? אני סתם שמה יותר מידי על הקטע של כיבוד הורים? כאילו אם אני אומרת לו לעשות משהו
אני צריכה לאמר כמה פעמים, זה עוד בסדר.
אני גם לפעמים מוותרת כי אני אומרת התעקשתי מספיק. אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה בלי שכבודי כאמא יפגע והוא ילמד מזה דברים לא טובים.
קשששהההה
אבל להיות חכמים וסבלנים.
למשל במקום לריב שיכנס הביתה תודיעי לו שמי שלא נכנס כשאמא אומרת לא יכול מחר לצאת. ותחכי קצת. אם הוא לא נכנס תתני לו יד ותוליכי אותו פנימה וביום אחר כך לא יוצאים.
אבל להיות חכמים וסבלנים.
למשל במקום לריב שיכנס הביתה תודיעי לו שמי שלא נכנס כשאמא אומרת לא יכול מחר לצאת. ותחכי קצת. אם הוא לא נכנס תתני לו יד ותוליכי אותו פנימה וביום אחר כך לא יוצאים.
להגיד פעם אחת בלבד.

שמה שחשוב זה לא אם נראה לי שזה עובד, אלא אם נראה *לך* שזה עובד.
כל משפחה היא אחרת. רק את מכירה את המשפחה שלך, את הבן שלך, ורק את תוכלי לזהות אם שם הבעיה או במקום אחר.
זה ממש נפלא שהתחושה הבסיסית שלך היא של מנהיגה. אני בטוחה שהילדים שלך מרוויחים מזה המון (כולל השובבון...)
ביקשת להרחיב - אז ארחיב. תראי אם זה נוגע לכם:
הקב"ה ברא את העולם כך שילדים לא בנויים להסתדר לבד. הם זקוקים לטיפול, הגנה, מודל חיקוי, תשומת לב, הדרכה - בקיצור, זקוקים להורים מובילים ומנהיגים.
מבחינתי הידיעה הזאת מאוד חשובה, כי היא מקור הסמכות שלי.
מה שנותן לי את הזכות והחובה להיות המנהיגה בבית הוא עצם העובדה שהילדים זקוקים להנהגה, ומראים את הצורך הבסיסי הזה על כל צעד ושעל.
כבר כתינוקות - משאירים אותם לבד? הם בוכים. הם אומרים בשפה שלהם: אנחנו לא אמורים להסתדר לבד! אנחנו לא בנויים לזה!
אבל גם כגדולים, שכבר כן עצמאיים קצת יותר - עיניהם נשואות אלינו.
יש מריבה - רצים לאמא.
פצע, מכה, משהו מפחיד - צועקים לאמא.
ילדים לומדים מאמא ומחקים אותה כל הזמן, בלי להיות מודעים לזה. אם אמא עונה לטלפון ב"הלו" - גם הם יענו ב"הלו" - אם היא עונה ב"שלום" גם הם יענו ב"שלום".
מה שאמא אומרת לרוב מתקבל כאמת ללא עוררין (כשיש מטען רגשי זה יכול לשנות את התמונה, אבל אני מתכוונת לסתם אמירות אובייקטיביות. למשל אם אמא מאמינה שאסור לאכול פירות על בטן ריקה, סביר מאוד שהילד יעתיק אליו את האמונה הזאת, וינסה באותות ובמופתים לשכנע את חבריו).
אני יכולה לספר על עצמי שכשאני מרגישה בוודאות את העובדה הפשוטה הזאת, שאני המנהיגה של הילד והמדריכה שלו, אז אין לי כל כך צורך באמצעים חיצוניים כדי להמחיש את כבודי כאמא (חשוב לי להדגיש שאני לא אומרת שהכבוד לא חשוב, הוא חשוב מאוד! פשוט הוא עניין פנימי ולא חיצוני).
וכשאין לי כל כך צורך להמחיש את הכבוד, אני יכולה להיות פנויה למצוא פתרון פרקטי למצב שנוצר, מה שיענה הכי טוב על הצרכים של כל הצדדים.
שזה בדיוק מה שגורם לילדים לכבד את ההורים שלהם 
מה דעתך?
הוא נשמע כמו מישהו שיש לו מוטיבציה מאוד חזקה להשיג משהו, והוא ילך בשביל זה באש ובמים.
נגיד כמו שמיניסט שעושה ריצות כל ערב כדי שיוכל להתקבל לגולני, וממשיך אפילו כשהוא נוקע רגל; או כמו סטודנט לרפואה שלומד 20 שעות ביממה וחי על קפה שחור...
אני צודקת? הוא כזה?
ואם כן - מה נראה לך שהוא מנסה להשיג? מה דוחף אותו כל כך חזק, עד שהוא נראה כאילו כלום לא כואב לו ולא מפחיד אותו?
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות
מישהו מכיר שכונות בירושלים ?
למשל קריית יובל, איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?
הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?