את אמא לא?סימן שאלה?
אני כותבת כאן מהצד השני של החבילה- בתור בת

בשנים האחרונות שמתי לב לתופעה אצל אמא שלי שרק הולכת וניהיית יותר נפוצה-
אמא שלי פשוט לא מתפקדת בתור אמא מבחינה טכנית שזה אומר- סידור הבית, הכנת אוכל, אירגון הילדים ללימודים וגם לא ממש דואגת לעצמה.

אני יתן כמה דוגמאות- זה מתחיל בדברים פשוטים של מסיבות בגן שהיא רוצה שאלך במקומה, וזה יכול להגיע לזה שאני נגיד קמה מאוחר ביום חופש ורוצה להכין לי אוכל וכמובן שאני צריכה להכין גם לה- ולא שיש לי בעיה עם זה הבעיה היא שאם אני לא הייתי מכינה לעצמי היא היתה מחכה עד הצהריים שמישהו יכין לו אוכל כדי לבקש שיכין גם לה.
הבית לא מסודר בכלל אני משתדלת לנקות ולהדיח כלים אבל היא פשוט לא עושה את זה.
לגבי ארוחות ערב/צהרים היא תבקש מהגדולים להכין ואם לא אז זה יהיה משהו פשוט של לחם עם גבינה.

אני ממש מתוסכלת כי כשאני מנסה להגיד לה בעדינות שתעשה את הדברים האלה היא נפגעת ומתחילה להגיד שמגיל קטן היא עזרה וגם אנחנו יכולים.
אני מרגישה שזה מפריע גם לאבא שלי אבל הוא לא אומר על זה כלום כי הוא יודע שזה יפגע בה...

אני מרגישה שאמא שלי במשבר אבל כשאני מבקשת ממנה לדאןג לעצמה היא יישר מתגוננת ומתקיפה ולא מסכימה לשתף פעולה.

אשמח לעצות
תודה
שלום לך.גליה...
אני מכירה את המצב הזה ואגיד לך משהו.
אין לך זכות להעיר לאמא שלך לנקות/לסדר/ לבשל או כל דבר אחר.
זכןתך ואפילו חובתך לדאוג לה למצבה האישי.
את רואה שקשה לה? משבר? תציעי לה את עזרתך הרבה הרבה יותר. תשטפי כלים כל יום. תסדרי את הבית כמה שאת יכולה.
היא לא מכימה לעצמה אוכל ולא דואגת לעצמה? תציעי לה שאת תכיני לה. אמא והבריאות שלה יותר חשובים מכל דבר אחר.
אם את שואלת כאן כדי לדעת איך לגרום לה לעשות את מה שהיא עשתה במשך שנים, זאת בהחלט לט הגישה הנכונה בתור בת.
אם את שואלת כדי לעזור לה להרגיש יותר טוב ולעזור לה עם מה שהיא עוברת, זה מבורך.
הילד הוא לא ההורהדוד רענן

הילד יכול לעזור

אבל ממש לא חובתו לקחת אחריות כזו על כתפיו

יהיה לו מספיק אחריות בתור אדם בוגר

על האבא להתחיל לדאוג לילדיו ולא להפיל הכול על הילדים

לגמרי!בצל ידך

נשמע באמת שאמך במשבר כלשהומתואמת

מסכימה אם זו שמעליי, שאין זה תפקידך לדחוף אותה לצאת מהמשבר.

מה שאת יכולה לעשות, לדעתי, הוא לפנות לאביך, ולספר לו ששמת לב שאמא לא במיטבה, ואולי הוא יכול לחשוב על משהו שיעזור לה לצאת מזה. וזהו. לא להתערב ולא לשאול יותר. להשתדל להמשיך להיות כמה שאפשר הבת הטובה שעוזרת ומסייעת בכל דבר.

הרבה הצלחה וטובה, לך ולאמך!

באמ נשמע משבר...אז כדאי להאיר פנים, אפילו לצאת איתה ביחדבצל ידך

וכמובן שאבא שלך ידאג לה-מי אם לא הוא? צריך לשמח אותה ולהעריך אותה וכרגע לעזור הרבה, בע"ה מקווה שהיא תצא מזה

ממש בעד להוציא אותה לטייל או למסעדהערנוש
בהצלחה
תתיעצי עם אבה שלך
אני מתארת לעצמי שהמצב הזה לא קל לךבהתהוות

גם הרבה עול על כתפייך, וגם אולי - בהלה? בלבול? פתאום אמא החזקה זקוקה לעזרה ותלויה בנו...

זו לא התמודדות פשוטה.

אני מצטרפת לבקשות שתעשי חסד עם אמך ותעמדי לצדה כשקשה לה, רק בו בזמן אל תשכחי את עצמך.

תדאגי להזכיר לעצמך כל יום לפני השינה איזו בת טובה ומסורה את, וכמה שנוכחותך בבית מיטיבה ומאירה את הבית. תני לעצמך קרדיט על מה שאת עושה - מגיע לך.

חפשי את מה או את מי שעושה לך טוב, שנותן לך תחושה טובה ומוערכת. את זקוקה להערכה הזאת, כדי שיהיו לך משאבים להקדיש לבית ולאמך היקרה.

חזקי ואמצי, צדיקה

תודה על התגובות אנשים יקריםסימן שאלה?
אני באמת משתדלת לעזור כמו שאתם אומרים אבל אני צריכה גם את הזמן לעצמי.
הבקשה שלי היא איך אפשר לעזור לאמא שלי לטפל בעצמה- אבא שלי גם חסר אונים מול זה.
היא אישה בוגרת והכל כרגיל והכל סבבה חוץ מזה.
אין לי איך להסביר יותר בכבוד ממה שניסיתי כבר.
יש לי התלבטות אם לפנות לדודה שלי- אחותה שתנסה לעזור...
אם הן בקשר טוב, ואמא שלך לא עלולה להיפגע מזהמתואמת

את יכולה לנסות. לבוא אליה ממקום דואג באמת, ויותר מהמקום האישי שלך, שלך קשה עם זה.

ואולי בע"ה היא תוכל לעזור לאמא שלך.

תיזהרי מאוד + נקודת מבט נוספתאמאשלהם

אם יצא שהדודה חזתה זאת במו עיניה - זה משהו אחד. 

אחרת - לא הייתי פונה אליה. 

זה יכול להיות כל כך רגיש וכל כך לפגוע באמא שלך!

זה עלול להיות הפרת אמון של מה שנשאר בתוך הבית. 

זה עלול להיות יותר גרוע מאשר להתייעץ עם איש מקצוע. 

כלומר אני מסכימה עם מה שכתבו מעלי - שזה רק אם אמא שלך לא עלולה להיפגע מזה. 

אלא שאני מוסיפה שאת צריכה מאוד מאוד להיזהר, 

כי אולי לא תעריכי נכון אם היא תיפגע מכך או לא. 

ואם היא תיפגע - ייתכן ותיפגע מאוד. 

וייווצר נזק יותר גדול, לה ולך. 

חוץ מזה, לדעתי יש חשיבות שתמשיכי - להיות הבת שלה ולא אמא שלה. 

כיבוד הורים הוא ללא שיעור. אז זכית באפשרות לכבד אותה מאוד. 

יש אנשים שממש סובלים מהוריהם, לא עלינו. 

סך הכל - את לא סובלת. אלא ממבט מפוכח - את אומרת - כך אמא לא אמורה להתנהל. 

ועל אף שאני כל כך מבינה אותך -

לעניות דעתי - עצם נקודת המבט הזו היא לא במקומה כבת לאם. 

חשוב מאוד מאוד שתסתכלי על מה שחשוב לך, איך את לא נפגעת.

נקודת המבט הזו - את על עצמך - חשוב מאוד שתהיה ממבט מפוכח. 

אך להסתכל על אימך ולשפוט אותה על התנהלות לא תקינה כאם

- להבנתי זה לא נכון, לא ככיבוד הורים, ולא לבריאותך הנפשית כבת. 

על כן, מה שאני מציעה לך - 

א. להסתכל במבט מפוכח על מה שאת עוברת כלפי עצמך. להבין אם יש משהו שאת נפגעת ממנו  - ולחשוב אם זה יותר מידי להקריב זאת מבחינת כיבוד הורים. ואם כן - אז לסמן לך את זה כגבול, ובמקרה שקורה כזה מקרה - לנסות בעדינות להסביר שזה לא מתאים לך. 

ב. להסתכל על המצב ממבט אחר - לא על חוסר התפקוד שלה כאמא, אלא על החוסר שלך באמא. מה במצב הזה גורם לך (אם בכלל) להרגיש חסרה באמא. 

להגיד לה שזה חסר לך, או להראות לה שזה חסר לך, או להגיד תודה כשזה כן קורה ושהתגעגעת לזה - 

כל אלו מדגישים את החוסר שלך באמהות שלה, שזה משהו סובייקטיבי שלך. ולכן לא מטיף כלפיה.

ואם זה יהיה כנה לגמרי לגמרי - אז ממילא זה מה שהכי יעזור. 

זה מה שאת הכי יכולה לעשות כבת. 

להיות עוד יותר הבת שלה. 

עוד יותר להראות את החוסר שלך- בכנות. 

בעזרת ה', אני מאמינה שלחוסר הזה היא תיענה. 

בהצלחה!!

אולי היא פשוט עמוסה מידי?aima

זה נשמע מדאיגהשמש היא בפנים
אבל מרגיש לי שכדי לענות לך תשובה רצינית חסרים פרטים.
כמה ילדים אתם בבית? מהם הגילאים? מה קורה בבישולים לשבת?
האם אמא עובדת?
כיצד הולכים הילדים הקטנים למסגרות החינוך? מי מכין להם כריך למשל?
אני ישתדל לענות על מה שאפשרסימן שאלה?
בישולים לשבת היא האחראית על המטבח אבל בסופו של דבר אני מקבלת את ההוראות מה להכין ואני מכינה את הרוב.
הילדים מכינים לעצמם אוכל לבית הספר.
כביסות אם אנחנו לא עושים באמצע השבוע היא לא תעשה- רק בשישי...

ושוב אני חוזרת היא מתפקדת רגיל לכל דבר חוץ מהדברים הטכנים בבית- היא תשב ותכין עם אחים שלי עבודות ותעזור להם בשיעורי בית.
היא מעירה בבוקר את מי שצריך.
היא מתפקדת רגיל- גם בהרגשה- חוץ מלדאוג לדברים הקטנים בשבילה (ארוחת בוקר למשל) ומטלות בסיסיות של הבית, אני מרגיש שבסוף הרבה דברים נופלים עליי.
ושוב דיברתי איתה על זה בהכי עדינות שיכולתי לפני זמן מה והיא נפגעה ממש לכן קשה לי להעלות את הנושא שוב...
אולי מכתבגילושה

או שזה פשוט מקום שאתם גדולים ותתמודדו. או שקרה לה משהו מלחיץ / מדאיג / דיכאון והיא עסוקה בזה. או שנמאס לה מלעבוד (?!), אולי משהו פגע בה?

תשתדלי לעזור ואני הייתי מתצ'פרת אותה במשהו לעצמה - מטפחת, בושם, סיכה ומכתב תודה. 

בהצלחה וכל הכבוד!!!

בתור אחות גדולה - הכל נופל בסוף... יש מלא אמהות שלא עושות כלום! ואני לא רוצה לתת דוגמאות!  נופש של חודש ואז הילדה הגדולה עושה הכללללל! לפחות  על זה אומרים תודה!  אין מה לעשות אשמתנו שנולדנו ראשונות... חחח

הסתכלות אחרת - יכול להיות שלא כצעקתהyr

במבט כביכול אוביקטיבי מהצד יכול מאוד להיות שהיא כן מתפקדת ברמה סבירה. היא עובדת, היא מבשלת, היא מכבסת בימי שישי, היא מטפלת בילדים. אלא שיש עליה עומס ולכן דברים נדחים, והיא מוותרת פה ושם על עניינים שמבחינתה בעדיפות נמוכה, כגון סדר ונקיון ואפילו ארוחת בוקר לעצמה.

הרבה אנשים נוהגים כך כדרך חיים קבועה. גם אם זה לא אידיאלי, זה משהו שאפשר לחיות איתו.

יתכן מאוד שהיא עצמה היתה אחרת פעם, ואתם חווים קושי בזה שהיום היא קצת שונה מאשר איך שהיתה פעם. גם זה נורמלי. אדם משתנה, ולפעמים מתאים את עצמו למציאות משתנה ולכוחות פחותים שיש לו עם הגיל וכדומה.

וכאן אומר בזהירות (אני כמובן לא מכיר כלום, וכותב סברות מליבי רק על פי מה שאת בחרת לשתף) - יתכן שהיא לא השתנתה כלל אלא מי שהשתנה זו את הכותבת! ז.א. מכיוון שהתבגרת ויותר דברים מצופים ממך לשותפות בעול הבית את פתאום חווה את זה באופן ביקורתי יותר ואף דואג יותר מאשר בעבר, אבל בעצם כך היה תמיד (ולכן האב אינו מתרגש כל כך ולא שהוא חסר אונים).

אם אכן כך אז אין זה משבר, אלא שיטת חיים מסויימת. את כבת יכולה לעזור בבית ככל יכולתך, ויכולה וצריכה גם למצוא את החיים שלך עצמך, ולהבהיר נקודתית שדבר כזה וכזה אינך מסוגלת לעשות כי... אבל אין עליך לפעול לשנות את אמא.

אף אדם אינו מושלם, וכל אחד יודע מה המקום שבו הוא יכול לתפקד לפי האידיאל הנפלא, ומה המקום שבו חייו מתנהלים בדרך שיש פשרנות וויתורים על דברים מסויימים.

תתיעצי עם איש מקצוע כדי לבדוק האםשואל שאלות

זו נק' המבט שלך , מתוך הקושי שלך

או שזה באמת מקושי של אמא.

זאת אומרת, שכדאי לבחון עוד פרטים- אם היא רק דוחה חלק מהדברים, ואולי חלשה או עמוסה או משהו כזה- ולכן דורשת ממך יותר, וגם עצמאות משאר הילדים- אז זה נורמלי ולא כ"כ נורא.

אבל אם נוספים לזה עוד דברים- אולי מצב רוח עגום יותר מהרגיל, התפרצות בבכי, 

או לא דואגת ללבוש מסודר ומטופח לעצמה כבעבר, פחות נפגשת עם חברות כבעבר או עם המשפחה וכד'

אז כדאי איכשהו להגיע לטיפול שתקבל עזרה.

במידה וזה המצב, נראה שלא יהיה לה נעים לשמוע מביתה שכדאי לטפל,

אבל אולי כדאי לשוחח על כך עם אביך ושהוא ישקף לה את המציאות או ימצא דרך אחרת להביאה לטיפול.

מהתגובה הזאת המצב נשמע הרבה יותר סבירעוד חוזר הניגון

בס"ד

...מאשר מההודעה הראשונה.

לא נשמע לי שהמצב עד כדי כך נורא...

במחילה, אבל לא נשמע לי שאת עושה הכל בבית ומחליפה את אימא שלך. כן נשמע שאת עוזרת הרבה (ועל זה ממש כל הכבוד לך! באמת!) ושאימא שלך דורשת שהילדים יעזרו הרבה וישתתפו בעבודות הבית.

אימא שלך כן מכינה עם הילדים ש"ב, וכן עושה כביסה בימי שישי, וכן דואגת לזה שיהיה אוכל לשבת (ונעזרת בך), ומן הסתם דואגת לעוד הרבה מאוד דברים שאת לא מודעת אליהם. ואם הבנתי נכון היא גם עובדת.

יכול להיות שהמצב היה יכול להיות טוב יותר, ושהבית היה יכול להיות יותר מסודר, אבל בסה"כ נשמע לי שהמצב בסדר.

ד"א היו שנים שאנחנו בתור ילדים הכנו לעצמנו את האוכל לבית הספר ואף פעם לא הרגשתי שזה לא בסדר (להיפך, היה נראה לי פינוק מיותר שיש ילדים שאימא שלהם מכינה להם סנדוויץ', - כמובן תלוי באיזה גיל), והיו תקופות שגם הייתי מבשלת את ארוחת הצהריים, וגם עם זה לא הייתה לי בעיה, דווקא יש בזה צד של חינוך טוב.

זה באמת עניין של איזונים עדינים וקשה להבין את המצב מהודעות בפורום, אז קחי את כל התגובות כאן בערבון מוגבל, כמובן כולל את שלי. מקווה שעזרתי.

סימן שאלה יקרהתות

אני מציעה לך להתייעץ באופן אנונימי עם איש מקצוע

אני לא מכירה את כל הסיפור, ולא יודעת מה היה קודם ומה אמא שלך עוד עושה או לא עושה

לי זה לא נשמע מצב "רגיל" ככ. אם את כותבת "אני מרגישה שאמא שלי במשבר" אני מאמינה לך.

(אני בטוחה שהרבה אנשים טובים כאן ישמחו לתת לך המלצות של אנשי מקצוע. את מוזמנת גם לפנות באישי).

אמנם זו אמא שלך ואת לא יכולה להכריח אותה לעשות כלום, אבל מישהו עם ניסיון יוכל לעזור לך להבין יותר את התמונה, ומה את יכולה או לא יכולה לעשות. יש אפילו מוקדים טלפוניים חינמיים כמו ער"ן (עזרה לנוער) או ניצה (עזרה לנשים בדיכאון אחר לידה), זה לא בדיוק המקרה שלך אבל אולי יוכלו להכווין אותך.

במחילה, גם לי לא נשמע הכי גרוע בעולםבת הרים

אני מאמינה שהקושי שלך הוא אמיתי אבל אני יכולה גם להבין את הקושי של אמא שלך. לא קל להיות אמא. זה כמו לנהל מוסד. זו עבודה שאין לה סוף, הכל כמעט על הרגליים וצריך הרבה כוחות נפש בשביל הבית ובני הבית.

גם לי קשה לעמוד בקצב של הכביסות והכל נדחק ליום שישי, כלים - זו עבודה פיזית בעמידה שגם לי קשה לבצע אותה, רצפה - עוד יותר קשה, בישולים - דורש זמן, התארגנות, תכנון וכמובן - עבודה פיזית על הרגליים. וכל זה בתוך ניהול "משרדי" של הבית - טיפול במיסים, תשלומים וכד' ויותר חשוב מזה - עם כל העומס צריך לשמור סבלנות לבעל ולילדים.

לא כל אישה היא קלילה ותקתקנית. יש כאלה שקשה להן יותר וזה לגיטימי.

את בת נהדרת ואשרי יולדתך - שיש לה אותך. את האמת, גם אני עזרתי בבית המוווון לפני שנישאתי וזה לא היה קל אבל אני מאמינה שזו מצווה ענקית והקב"ה ישלם את השכר.

וגם - לדעתי לבת אין זכות להעיר לאמא שלה כי זה לא המקום שלה. ואני מסכימה עם אלה שאמרו לא לספר לדודה כי יש בזה משום חשיפת הסודות של הבית.

חזקי ואמצי, וכמו שאמרו פה, אל תשכחי גם לדאוג לעצמך.

נראה לי שהיא החליטה להעביר לכם חלק ממטלותl666

כנראה גדלתם והיא החליטה שאתם יכולים להוריד ממנה קצת עומס

מן רמז דק

כנראה לבקש לא כל כך עוזר אז היא פשוט מעבירה אחריות לכם

תביני, יקירה. החיים עוברים וזה משפיע על התפקוד...נגמרו השמות!!

יכול להיות שההורים שלך רק בני 40, אבל עדין- זה לא גיל העשרים.

קראתי את התסכול שלך והתחברתי לכל מילה......

באיזשהו רמה יכול להיות ש- ואל תעלבי- זה מה שקרה גם לי. שבגלל שאת רואה שהדברים לא זזים את סוג של לוקחת אחריות- ברמה טיפטיפונת קצת גבוהה ממה שאת צריכה.

תביני. עד לפני כמה זמן אני אשכרה מכינה את כל השבת, בשיא הרצינות- בישולים, ניקיונות וסלטים. אני ראיתי ששום דבר במשפחה שלי לא זז, והתחרפנתי מאוד מזה. הייתי עושה את הכל בבית. ובגלל שכל כך הייתי באטרף של אם אני לא יעשה את זה שום דבר לא יזוז- הייתי מתעצבנת על האחים וההורים שלי, שלא נתתי להם זמן לעשות משהו ולא השארתי להם כלום.

לפני כמה שבועות אמא שלי החליטה להראות לי שכן, אפשר להכניס שבת עם עזרה בסיסית שכל אחד צריך לתת- ולא הרשתה לי להכנס למטבח ולנקיונות.

הכנסנו שבת במניין המוקדם, שבת הייתה מושלמת.

היום אני עוזרת במה שצריך כי אני נמצאת בבית, ויש לי כוחות ורצון. מהלב.

תראי,

מה שאני מציעה לך, זה לקחת לעצמך יום הפוגה- אני ממש לא מתכוונת שלא תזוזי מהמיטה וכל מה שמבקשים ממך תגידי לא. ממש לא. אבל תנסי שיכנס לך לראש המשפט: אני לא בעלת הבית הזה. ובאמת תעזרי במה שצריך מהנשמה, ולא בגלל כפייה. 

יכול להיות שאמא שלך צריכה יותר זמן כדי לפעול. תהיה בטוחה שהיא אוהבת אותך ולא נעים לה לראות אותך עובדת כ"כ קשה, והיא רוצה להחליף אותך, אבל אין בה כוחות.

תאמיני באמא שלך, אל תכעסי עליה ותראי תוך כמה זמן שיהיה שיפור.

בהצלחה מותק!

עזבו את הצד שלי לרגע-סימן שאלה?
השאלה שלי היא באמת בשבילה-
ברור לי לחלוטין שהתפקיד שלי הוא לעזור וחס וחלילה לא לקחת אחריות על הבית.

אני מרגישה שזה שהיא לא מתפקדת בדברים האלה מפריע לאחים שלי- כן זה נחמד לחזור בצהריים לארוחה מבושלת ולא להיות תלוי בחסדי האח הגדול.
חשוב לי שתבינו שהמצב לא גרוע אבל כן נדלקת לי נורה אדומה של דאגה לאמא שלי שלא מתפקדת כמו פעם- אולי היא השתנת? זה דברים משמעותיים מדי כדי לבטל אותם כשמשתנים.

הציעו כאן לכתוב מכתב- רעיון יפיפה. אני ינסה ובעז"ה...
תודה לכל המגיבים.
בתור אחת שגדלה במציאות דומה...אנונימי (4)

היי,

היום אני נשואה, אבל גדלתי בבית עם אמא שמצד אחת היא משקיענית ומצד שני קשה לה מאוווווד בהתנהלות של הבית. הכל אצלה ברגע האחרון, בלחץ, וכשיש לחץ יש גם הרבה צעקות ולפעמים גם מריבות... היא חינכה אותנו לעזור בבית אבל למרות זאת תמיד היה קשה כי היא הכתיבה את ההתנהלות. למשל, היא הכתיבה את סדר העבודות ואם עשינו מטלה כלשהי לפני מה שהיא התכוונה היא הייתה מתעצבנת... נסינו להעיר לה, אבל כל פעם היא הייתה נפגעת חזק מאוד ולפעמים היא הייתה אומרת בפירוש שאנחנו לא האמא. אמא שלי היא אישה מקסימה אבל לא קלה.

כשהתבגרתי, הבנתי שלעזור לאמא שלי זה פשוט להיות יד ימינה בלי להעביר ביקורת, עם כל הקושי הכרוך בזה. זה אומר להתנהל איתה בקצב שלה ולעשות את הדברים על פי רצונה. לה זה עזר וממני זה חסך התכתשויות מיותרות.

מקווה שעזרתי.

אולינר80

אולי נראה לך שיש אפשרות שהיא בתחילת הריון?

אולי היא כבר מבוגרת יותר, ואין לה כוח להתכופף וכדומה ?

שלום מתוקה ,איזה דאגה לאימך ממש מחמם את הלב.אנונימי (2)

שלום,

קראתי את דברייך והצטערתי לשמוע.

אכן זה קשה שגדולים מאיתנו צריכים אותנו.

גם אצלנו אמא שלי חלתה במחלה והיה סיפור דומה של חוסר תפקוד במשך חצי שנה

(כיום היא כבר בריאה ועברו השנים של הבדיקות והבלגן מאחורינו הודות  לה' יתברך

......

אני הייתי מציעה לך לעזור כפי יכולתך אבל בשום פנים לא להחליף את המקום של האמא בבית.

ואם זה כבר קרה כמו שסיפרת שהלכת במקומה למסיבות בגן (של אחים שלך..)

הייתי מציעה לך להציע לה או ישירות או דרך אביך שתלך לטפל בעצמה אצל גורם מקצועי.

נשמע לי שהיא חווה דיכאון מסויים וחשוב מאד לטפל בהקדם.

יכול להיות שאני טועה בסברותיי..

מה גם שאני לא מכירה לעומק.

בהצלחה רוב ברכות.

היי בטוב

אמרו פה שתעזרי ותשמרי לאמא..

אך חשוב לא פחות שמרי על עצמך

גם אני הייתי בכזה מצב. כאמא.אנונימי (3)

לא תפקדתי.

מעבר למה שחייבים לא עשיתי כלום.

הבית נראה זוועה, הילדים הקטנים התחילו להתדרדר בלימודים.

וכל מה שעניין אותי כל היום היה להיות במיטה שלי.

וזה תסכל אותי. כי מצד אחד ידעתי שכלית שזה לא בסדר,

ורציתי שזה יהיה שונה,

וכל הזמן נזכרתי איך עם הגדולים זה היה אחרת,

וכל הזמן אמרתי לעצמי "רק היום, מחר אני אקום..."

ותכננתי כל כך הרבה דברים לעשות עם הילדים.

אבל פשוט לא מצאתי בתוכי את הכוחות.

קוראים לזה דיכאון. ואני, כאדם שהיה רגיל להיות חזק מאד, לא הסכמתי לקבל עזרה.

עד שקלטתי שזה לא משתפר. אלא רק נעשה יותר גרוע.

עדשהבנתי שאם אני לא רוצה להתחרט אחר כך על כל החיים שלי, 

אין לי ברירה אלא לקבל טיפול.

ורגע לפני שהכל נפל מסביבי, אבל הרבה מדי רגעים אחרי שהדברים כבר היו לא טובים,

פניתי עזרה.

אני רק בתחילתה של העזרה. אבל אני מאמינה שיהיה טוב בעז"ה.

נשמע לי שאמא שלך באותו מצב.

היא לא צריכה שינקו במקומה. היא צריכה עזרה נפשית.

בהצלחה חמודה. 

מעשית-מאמע צאדיקה

לפנות לעזרה-

זה אומר- לדבר עם הדודה, או לדבר עם הרופא משפחה שלכם , או לדבר עם הרבנית של הקהילה שלכם

(3 כתובות מעשיות לקבל עזרה ולברר מה קורה. )

ולמי פנית?שלהבתאחרונה
באמת מרגשaya80

את בת לתפארת,

תיצמדי לאינסטיקנטים שלך

מכירה מקרובנאוהלה
גם אני גדלתי בסיטואציה כזו. חייבת להגיד שזה השפיע עלי לרעה. זה גרם לי להיות האמא של אמא ... אני עצמי הולכת לטיפול כי התוצאה היתה שאני חוששת לעזוב אותה... התרגלנו שאני תומכת בה. התייעצתי עם פסיכולוגית שהמליצה לי איך להתמודד במצב. אני מציעה כן לעזור אך לא לקחת את האחריות עליך! ובקשר לאימך אם תרצי אפרט בפרטי. כל הכבוד לך חזקי ואמצי!
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך