די אנשים עזרה!!דרשתי קרבתיך..

בשנה האחרונה עברתי הרבה שינויים...

פעם הייתי כזה,סובלנות לחילונים,לא יותר מדי קיצוני,לאהוב את עם ישראל באשר הם לא משנה הדעות שלהם..

והשתניתי.

היום אני במקום אחר לגמרי.מאמינה בדברים ובאידיאולוגיה שונה(אתם מבינים איזו)(רמז למתקשים:גבעוני).

א-קיצר,עכשיו מהמקום שאני נמצאת אני מרגישה ש-אני לא אוהבת המוווון אנשים בעם ישראל.

כי קשה לי\אני מזלזלת עם שמאלנים,דתיים חפיפניקים,עירוניסטים,ואנשים שלא חושבים על חזון אלא רק על החיים הפרטיים הקטנים שלהם....

וזו בעיה.

הגעתי למצב שאני לא באמת אוהבת את העם שלי אלא רק את האנשים שמאמינים במה שאני מאמינה.

ושהארץ ישראל שלי באה על חשבון העם ישראל שלי.

מה עושים??

באמת זה יושב לי הרבה זמן על הלב...ועכשיו תשעת הימים אז בכלל...

מי קבע שצריך לאהוב את כולם?ירח חסר

א. אהבת ישראל מוגבלת לעושי מעשה עמך, וכפי שכתבו חז"ל: "ואם עושה מעשה עמך אתה אוהבו, ואם לאו אי אתה אוהבו". כך שאת מרבית הקבוצות שציינת מותר אפילו לשנוא בהדיא.

ב. לזלזל באידיאולוגיה, בקטנות מוחין של חלקים גדולים מהציבור זו לא שנאה, ולא מחסור באהבה. להיפך, זו דאגה לשלמות רוחנית של העם עצמו.

למען עשות טוב, ביקרת כזו עדיף לומר את זה באופן של הכללה עצמית, כמאמר ריב"ל במאמר "הובשתנו מלך כוזר" בכוזרי: "ואין דיבורנו 'השתחוו להר קדשו', ו'השתחוו להדום רגליו', ו'המחזיר שכינתו לציון' וזולת זה, אלא כצפצוף הזרזיר והדומה לו , שאין אנחנו חושבים על מה שנאמר בזה וזולתו, כאשר אמרת מלך כוזר". 

כלומר אני בסדר...?דרשתי קרבתיך..

כן.די"מ
את אחלה.
את זה לא אמרתיירח חסר

רק את יכולה לבחון את עצמך. אני רק מנסה לחדד ולסייג את הקריטריונים לפיהם את צריכה לבחון את עצמך. 

תמיד יש מקום להתחזק באהבת ישראל, זו עבודה חשובה. אבל האהבה לא צריכה להיות בשיטה החילונית של "לאהוב את X כמו שהוא ובלי לנסות לשנות אותו" אלא בשיטה היהודית של "אהוב את המוכיחך ושנא את המשבחך, מפני שמוכיחך מביאך לחיי העולם הבא, והמשבחך מוציאך מן העולם" (רשב"א בפכ"ט דאדר"נ). לכן ביהדות אין חובה להשפיע אהבה בלתי מוגבלת כלפי כל העולם כמו בנצרות. יש הגבלות ודרגות. 

זה כל הקטע של אהבת ישראל גם שקשהא"י לע"מי

מוזמן לקרוא את דעת הנצי"ב בעניין לנקודה א שהבאתאיש_בנימין
הנציב מביא לא להתייחס אליהם כאל צדוקים ואפיקורסיםנחשון מהרחברוןאחרונה

ולשנוא שנאת חינם שהובילה לשפיכות דמים... לא על לא להסכים ולתת לגיטימציה אפילו בשקט בלהכיל אותם

הרב קוק מידות הראיה אהבהא"י לע"מי

לא יכול להיות שא"י באה על חשבון עמ"יעמיחי
ואם זה המצב, לדעתי משהו בעייתי!
לדעתי יש טעות חמורה שגורסת שאם אתה אוהב את עמ"י, אתה צריך ללכת לעם ולהחזיר אותו בתשובה.
אני חושב שצריך לאהוב את עמ"י ולהביא אותו ליישוב הארץ.

הזכרת את תשעת הימים שבהם אנחנו אבלים על חטא המרגלים, שאהבו את עמ"י ורצו לחסוך ממנו מלחמה מסוכנת "שהעם לא מסוגל אליה" כי "חזק הוא ממנו" ובגללם עד היום אנו אבלים...
התיקון הוא דווקא להוביל את עמ"י ל"עלה נעלה כי יכול נוכל"
אחרי הדיבורים-איך בתכלס עושים את זה?דרשתי קרבתיך..

רוב העם מנותקים מהמציאות הזו..איך גורמים לחיבור??

הסברה מתוך השטח עצמועמיחי
כתוב בגמרא שמי שייש בו יראת שמים דבריו נשמעים, שמעתי מפי הרב עוזיהו שרבף שעניין דבריו נשמעים לאוו דווקא שייש לו יראת שמים מוחלטת בכל, אלא בעיקר שייש לו יראת שמים בדבר מסויים.
ממילא מי שייש בו יראת שמיים אמיתית בעניין האהבה והחיבור לא"י, דבריו נשמעים.

צריך להיות בגבעות ולחשוב איך מביאים את הציבור אלינו, לא כהחזרה בתשובה! אלא כחיבור לא"י שהיא הנקודה העיקרית בדורנו אנו.
אחד הדברים ששייך לעשות..אדם כל שהוא

זה ללמוד להכיר ולהעריך מה שנמצא אנשים אחרים, שרחוקים מעט או הרבה מהאידאולוגיה שאת מאמינה בה.

זה יכול להיות אנשים שעוסקים בחסד, בהפצת תורה בעם ישראל, בפיתוח טכנולוגיים שיעשו להגן על חיי יהודים, ועוד ועוד.

אפשר להחזיק בדעות באופן הדוק ועם זאת למצוא נקודות טובות באחראלעד

אני משתדל ללמוד מכל אדם ומכל מציאות,

אפילו כזו שרובה המוחלט רע

להסתכל על המציאות בעוד נקודות מבט.א"י זה קשה

לראות איך קבוצות מסויימות מבטאות דברים חדובים מאוד בעם ישראל, לראות בכנות ובלי לזלזל את השאיפות הגדולות והחשובות שלהם, גם אם לא מדובר בשאיפות גדולות כמו שלך.

אמרת שאת מזלזלת במיזרוחניקים, תנסי לדבר איתם באמת לשאול אנשים כאלה לאן הם שואפים בחיים ובחיי עם ישראל איך הם רואים את התקדמות הגאולה מה הם עושים כדי לתרום לקידום המציאות אליבא דשיטתם. תגלי שהם אנשים דיי טובים.

אגב יש עניין לאהוב את עם ישראל כמו שהוא מצד הנשמה הסגולית שלהם גם אם הם חוטאים, זה ע"י התבננות בפנימיות התורה.

אני לא חושבת שזה אחלה בכללדרשתי קרבתךך
גם אני הייתי במצב מאוד דומה לשלך,השתניתי התקדמתי והתחלתי להתנשא מאוד על סביבה קרובה שלי. כי הם לא היו בדעות שלי- חילונים,חפיפניקים .. לא שיא הימנים. וכו .. בקיצור שיחה עם בת שרות גרמה לי לשנות גישה ולבוא בגישה אוהבת ומקרבת. אם אני כרגע שלמה עם הדעות שלי אני לא צריכה לשנוא את מי שלא מאמין בהם או שזה לא בדיוק מעניין אותו אלא לבוא ולקרב ולעניין.. ותאמיני לי ברגע ששיניתי גישה הבנתי כמה אנשים צמאים ללראות מישהו עומד על העקרונות שלו כמה הם רוצים גם הם אבל אין להם אומץ כמה שטעיתי לפני שחשבתי שאני הרבה יותר טובה מהם .
אני לא יודעת...כלכך הרבה חוסר אמון יש לי לציבור הדתי עכשיודרשתי קרבתיך..

ע"ע בנט 

טוב, לא יודעת איך להגדיר אותי אם ימנית ממש או לאמישהי=)

אבל יש לי כבוד גם לשמאלנים.

אני לא מאוהבת בהם, אבל הם חמודים.

תחשבי שמאחורי שמאלנים, וכאלה יש מחשבה

שעומדת מאחורי זה

אל תאהבי ת'דעות שלהם

תאהבי אותם..

נראלי שצריך לעשות הפרדה כזו

אבל שוב, אני לא יודעת אם אני נחשבת קיצונית

יכוליות שאם הייתי יותר הייתי גם מתעצבנת עליהם

לוידת

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך