"הכל סובב את האשכנזים". ![]()
"הכל סובב את האשכנזים". ![]()
א. אהבת ישראל מוגבלת לעושי מעשה עמך, וכפי שכתבו חז"ל: "ואם עושה מעשה עמך אתה אוהבו, ואם לאו אי אתה אוהבו". כך שאת מרבית הקבוצות שציינת מותר אפילו לשנוא בהדיא.
ב. לזלזל באידיאולוגיה, בקטנות מוחין של חלקים גדולים מהציבור זו לא שנאה, ולא מחסור באהבה. להיפך, זו דאגה לשלמות רוחנית של העם עצמו.
למען עשות טוב, ביקרת כזו עדיף לומר את זה באופן של הכללה עצמית, כמאמר ריב"ל במאמר "הובשתנו מלך כוזר" בכוזרי: "ואין דיבורנו 'השתחוו להר קדשו', ו'השתחוו להדום רגליו', ו'המחזיר שכינתו לציון' וזולת זה, אלא כצפצוף הזרזיר והדומה לו , שאין אנחנו חושבים על מה שנאמר בזה וזולתו, כאשר אמרת מלך כוזר".
רק את יכולה לבחון את עצמך. אני רק מנסה לחדד ולסייג את הקריטריונים לפיהם את צריכה לבחון את עצמך.
תמיד יש מקום להתחזק באהבת ישראל, זו עבודה חשובה. אבל האהבה לא צריכה להיות בשיטה החילונית של "לאהוב את X כמו שהוא ובלי לנסות לשנות אותו" אלא בשיטה היהודית של "אהוב את המוכיחך ושנא את המשבחך, מפני שמוכיחך מביאך לחיי העולם הבא, והמשבחך מוציאך מן העולם" (רשב"א בפכ"ט דאדר"נ). לכן ביהדות אין חובה להשפיע אהבה בלתי מוגבלת כלפי כל העולם כמו בנצרות. יש הגבלות ודרגות.
ולשנוא שנאת חינם שהובילה לשפיכות דמים... לא על לא להסכים ולתת לגיטימציה אפילו בשקט בלהכיל אותם
רוב העם מנותקים מהמציאות הזו..איך גורמים לחיבור??
זה ללמוד להכיר ולהעריך מה שנמצא אנשים אחרים, שרחוקים מעט או הרבה מהאידאולוגיה שאת מאמינה בה.
זה יכול להיות אנשים שעוסקים בחסד, בהפצת תורה בעם ישראל, בפיתוח טכנולוגיים שיעשו להגן על חיי יהודים, ועוד ועוד.
אני משתדל ללמוד מכל אדם ומכל מציאות,
אפילו כזו שרובה המוחלט רע
לראות איך קבוצות מסויימות מבטאות דברים חדובים מאוד בעם ישראל, לראות בכנות ובלי לזלזל את השאיפות הגדולות והחשובות שלהם, גם אם לא מדובר בשאיפות גדולות כמו שלך.
אמרת שאת מזלזלת במיזרוחניקים, תנסי לדבר איתם באמת לשאול אנשים כאלה לאן הם שואפים בחיים ובחיי עם ישראל איך הם רואים את התקדמות הגאולה מה הם עושים כדי לתרום לקידום המציאות אליבא דשיטתם. תגלי שהם אנשים דיי טובים.
אגב יש עניין לאהוב את עם ישראל כמו שהוא מצד הנשמה הסגולית שלהם גם אם הם חוטאים, זה ע"י התבננות בפנימיות התורה.
ע"ע בנט
אבל יש לי כבוד גם לשמאלנים.
אני לא מאוהבת בהם, אבל הם חמודים.
תחשבי שמאחורי שמאלנים, וכאלה יש מחשבה
שעומדת מאחורי זה
אל תאהבי ת'דעות שלהם
תאהבי אותם..
נראלי שצריך לעשות הפרדה כזו
אבל שוב, אני לא יודעת אם אני נחשבת קיצונית
יכוליות שאם הייתי יותר הייתי גם מתעצבנת עליהם
לוידת
לא הגיע הזמן שיקרה משהו?
עד מתי ניהיה בהלוויות של חברים שלנו?
כל הזמן אומרים לנו לעבוד עם צה''ל לא לעשות בלגן...
זה מה שקורה שעובדים עם צה''ל. הנה דוגמא.
תשטחו את הכפר תעשו משהו.
חבורה של האבלים.
הנה זה מה שקורה שהולכים עם המערכת. מתים.
האופציה השניה היתה ללכת לסיור הזה בלי תיאום, או בלי ליווי צבאי בכלל. ואז מה היה קורה? לא נרצח אחד ו3 פצועים אלא חבורה שלמה טבוחה.
אני בא לומר שמאוד קשה לתת אמון בצה''ל אחרי שרואים דבר כזה
כשאני מסתכל על מה שאלפי החיילים עושים במשימות השונות, גם אצלנו ביו"ש, קל עד בינוני לתת אמון. זה לא אומר אמון בכל מצב, וצריך גם שכל - אבל להסתכל רק על האירוע הזה זה לא שגוי.
עכשיו אני רואה שבאמת שינו את הדיווח.
ועדיין, מיותר לציין שהביקורת על היעדר הירי של החיילים עד לאחר האסון היא מוצדקת בלי "אבל".
אפשר לעשות יותר אבל הפוסט הזה הוא במידה רבה כפיות טובה.
לגרש אותם מהארץ הקדושה שלנו.
ארץ ישראל השלמה שייכת אך ורק לעם ישראל.
ישראל השלמה
מחברים את אוהבי הארץ במקום אחד! 🤝
אם הלב שלכם פועם למען יישוב הארץ, מקומכם איתנו. הקמנו צאט מייל קהילתי שמרכז את כל מה שבוער ומעניין: עדכוני התיישבות, סיבובי שערים, אירועים ופעילויות.
היתרון הגדול? כולם שותפים! כל אחד ואחת יכולים לעדכן ולשתף בזמן אמת.
📜 רוצים לזכות להיות חלק? שלחו בקשת הצטרפות קצרה למייל: 6159375@gmail.com ונצרף אתכם בהקדם!

..


















קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".