שאו עיניכםמחקר

בס"ד

"וראו מי ברא אלה"
אני מרגיש שסוגיית המראה החיצוני - בציבור בכלל  עולה עוד ועוד ככל שמתקדם הזמן..

יענו , היום "יפיפיות שבהן" לא צריכות לומר שא עיניך- שאין אשה אלא ליופי.. זה האווביס. 
תהיתי לעצמי מה הם הגורמים לכך - כמובן

התרבות המשדרת חיצוניות ושטחיות כידוע.
ואז אני שואל את עצמי מה החברה הדתית יכולה לעשות בנושא.??
ואני עונה לעצמי נקודת תיקון - להפסיק פרסום של נשים בעלוני ועתוני מגזרינו.
ישאל השואל- מה הקשר?
הקשר הוא שאם כל הזמן אדם נתקל בבנות שבשיניהם אין שכולה.
ושערם גלש מהר הגלעד וכו' וכו'.

אז הוא מתרגל לחשוב תמונה=אשה שאני צריך לחפש.
דבר זה קורה ממילא בכל התקלות בפרסומות וכו'.
אבל מצער אותי שגם יהודי פשוט שרוצה לקרוא איזה עלון שבת או עיתון כלשהו צריך לראות את הדוגמניות של מכללות הוראה דתיות(!!!)

של דוגמניות לבוש ועו מרעין בישין. ועוד שאני לא מכיר
דברים אשר לא שערום אבותינו בלא ספק- ואני בפלא שרבותינו ובבותינו לא מוחים כנגד זה.
מלבד הדיון ההלכתי- יש פה קלקול מוסרי. 
מה אתם אומרים?
האם יש עוד נקודות תיקון לעניין?

נשים אתה תראה , אם לא בעלונים אז ברחובאור ירושלים
אני חושבת שכן צריך לשנות את זה שהדוגמניות חייבות להיות בנתונים שמושפעים אחת לאחת מהתרבות המערבית .רובן המוחלט של הנשים לא נמצאות שם ובכל זאת הן יפיפיות ומאירות את אור השכינה.
ברחוב שומרים על העיניים...כמה שאני זוכרפשושון

וגם בעלונים זה לא טוב

אולי אני תמימה אבל..אור ירושלים
אני לא גבר אז לא מבינה את ההתמודדות שלכם, אבל אין אפשרות שתראו אשה ותראו בה את הנשמה וזה לא יהיה משנה הגוף? אולי פה צריכה להיות העבודה? שאשה היא לא רק גוף.. אבל שוב באמת לא מבינה ומאד מעריכה את המסירות נפש ..
בטח שיש...שהיא תהיה צנועה או שהגבר יהיה מלאךפשושון

לא רק מלאכים..elishes

ב"ה
בגדול היום  הצניעות רוכבת על הפחד והבושה מהעירום..

בשאיפה הצניעות נובעת ממקום ערכי נטו.. בלי שום קשר ליצר המין..לא חייבים להיות מלאכים.. רק לפתור את השורש..

לדעתיים...

זו ההפרדה בין בנים לבנות בחברה ושיטת השידוכים

לא מזמן שמעתי סיפור על מישהו שחיפש אחת יפה מאוד ונפגש עם יפות וכל אחת לא היתה מספיק יפה או לא מספיק רזה. ואחרי כמה זמן היתה לו תאונה וטיפלה בו אחות שמנה מאוד ונוצר קשר והם התחתנו.

וזה בגלל שנוצר חיבור ורואים אחד את השני וכשמוצאים את החום והאהבה שמחפשים אז המראה פחות משנה

כנראה נתנו לו זעזוע מח...אור77

כדי שייפול האסימון!

ואכן, נפל בצלצולי שמחה...

נכון את צודקתאנואנונימינימי
אבל עצם הרעיון הזה שצריך לשים לב לנשמה צריך להיות מוקדם ב2 תובנות.
שכדי לבטא את הרעיון הזה, אשה צריכה להתלבש בצורה שמביעה :אני נשמה אז אל תסתכלו לי על הגוף, לא שהוא לא קיים אז אני לא לובשת ג'אלאבייה, אבל תסתכל לי בפנים! לכן האשה לא מתלבשת בצורה שיכולה לעורר את המבט הגופני החיצוני, על מנת שהגבר יוכל להתרכז באופי.גם אחרי שיש לבוש צנוע הגוף בולט, ואפשר לבוא לידי הרהור בין כך ובין כך ולכן האחריות של ההרהור תלויה בגבר. אבל הענין זה- שהאשה מתלבשת בצורה מתונה במדינה הנכונה ,שמשדרת את זה שהיא רוצה שיסתכלו על הנשמה!
אחרת הבקשה שלך חסרת: תוכן שמתבטא במציאות, שלא נדבר על כך שאין אפוטרופוס לעריות וכו'
הדבר השני זה שהיית צודקת אם לא היה יצר הרע וגוף קיימים בעולם. ומשום שהם קיימים אי אפשר להתעלם מהם.ולכן צריך לתת להם את היחס הנכון.לא למחוק את קיומו ( לבוש צנוע לא קיצוני, בלי פרישות לגמרי וכו') ולסייג אותו במדה הנכונה שלא יתפרץ מחוץ לגבול ( הלכות צניעות, טהרה, יחסי אישות בקרבה וריחוק נכונים... )
בלי 2ההבנות האלה הבקשה שנבין שהאשה היא נשמה תהפך מ- מה שבאמת התורה שואפת אליה דווקא עם הלכות צניעות, ל-אמירה יפה שלא מתממשת בחיים ולא מממשת את השאיפה העדינה והנפלאה והמוסרית הזאת
התלמידות בפרסומות לאולפנות מתלבשות באופן מכובד !חכמת ישישים

אם לא שמת לב, התלמידות בפרסומות לאולפנות מתלבשות באופן מכובד !

אההה.... לא משהו! ואגב שמתי לב שמצלמים אותן בחורף.אור77

למה? כי את התמונות של הקיץ הם מעדיפים לא לפרסם.... ;)

האמת שאיפה שלמדתי, התמונות הן דווקא מהקיץהלליש

ישיש נכבדשפתותנו שבח

זה בכלל לא העניין איך הם מתלבשות.
זה עניין מה המפרסמים בוחרים לצלם.
וזה רק בנות האדם שניחנו ביופי.
וזה פוגע לענ"ד.

בהחלט ישטהרני

אבל כפי שכתבת, זה דורש עבודה. לפחות אצלי.

וגם נשים מושפעות מהמראה החיצוני והרבהאיל אחר

ההבדל בהתמודדות בין נשים לגברים בעניין הזה נראה לי זניח. על המידות, גם מידת הפרישות, צריך לעבוד בלי קשר. פרסומות שמדגישות את המראה החיצוני משפיעות לא רק על גברים, הם משפיעות גם על נשים וילדים. על כולם.

אפשר להגיד גם להפךשירוש16

ברחוב, בין אם תרצה ובין אם לא- תראה.

אז לפחות בבית שיהיה קצת יותר אפשרות בחירה בנושא הזה.

מסכיםיהושפטיהו
מסכים לגמרי. ואם יש ברחוב נשים לא צנועות וגם בחדר כושר, לדוגמה, יש נשים שמתלבשת באותו סגנון לא צנוע- זה אומר שאפשר ללכת לאיפה שבוודאות תפגוש מראות כאלו?
מי ששומר על העיניים ייתקל בכל עמוד ברחוב...חכמת ישישים

תפסיקו להעמיד פנים. כל האנשים הנורמליים דווקא שומרים על קשר עין עם בנות שיחם. מי שלא עושה את זה, הוא אוטיסט או שייך לקבוצת שוליי - שוליים. גם רבנים גדולים, לפחות במגזר הדתי לאומי, מתנהגים כאחד האדם, ויש מהם שאפילו -- שומו שמים -- לוחצים את ידה של אישה בדיוק כאילו היתה אדם מן הישוב...

קיצורו של דבר, הכל תלוי במה שהולך בתוך הראש של גבר, וכן, גם של אישה !  אי אפשר לשים גדרים פיסיים לכל דבר. אם הגבר אינו שולט במה שהולך בתוך הראש שלו -- אז שום דבר לא יעזור.

אגב, אפילו חברי הכנסת מטעם הסיעות החרדיות מישירים מבט אל חברות הכנסת.

זה באמת שומו שמיים אם רב לוחץ יד אשה...בריאת אלוקים

את הגדרים- ההלכה מכתיבה. ולכן צריך ללכת עפ"י ההלכה!אור77

תסתכל בשולחן ערוך:פשושון
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך כ"א באב תשע"ה 13:08
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך כ"א באב תשע"ה 13:07

אורח חיים סימן ב הלכה ו אסור לאדם לילך בקומה זקופה

עיין בספר היראה לרבינו יונה ופסקי תשובות...

שכתבו שהכוונה שלא ילך כפוף מידי כדי שיראה את הבא מולו אלא שלא יראה את חברו במלא עיניו (שזה מרחק של 120 מטר בערך)  ככה שאף אחד בינתיים לא נתקע בעמודים...

ומי שלוחץ יד של אשה אפילו צנועה או מסתכל עליה במקרה שהיא לא צנועה הוא חוטא!

אתה מפברק הלכה ממוחך הקודחשפיפול
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך כ"א באב תשע"ה 12:59

ההלכה לא ללכת זקוף היא כדי שלא ידיר מקום השכינה.

אין שום קשר למנהגי המשונים האלו שנקראים שמירת עיניים שהומצאו על ידי בעלי תשובה.

אתה קורא לבעל השו''ע בעל תשובה מ*****??שירוש16
לא יקירה, רק למטורללים אני קורא מטורלליםשפיפול

לבית יוסף זי"ע אני לא קורא בשום כינויי גנאי חס וחלילה.

אבל גם אילו הייתי קורא, הייתי פוגע פחות בכבודו , מאשר פוגעים בכבודו כל המטורללים האלו שמסלפים את דבריו פעם אחר פעם.

בבקשהשירוש16
תפתחי שו''ע ותוכיחי לעצמך כמה את לא צודקת.
הם המעיטו ממה שכתוב שם.
אני דווקא מכיר היטב את ההלכות האלושפיפול

והסיבה להלכה שלא ללכת בקומה זקופה אינה קשורה לעניין.

היא ציטוט מהגמרא בנושא אחר לחלוטין.

גם ההלכה הזו נדחתה על ידי פוסקים מאוחרים יותר, כך שאין טעם לדון בה.

לקחת בפינצטה הלכה אחת מכל הכתוב לעיל.שירוש16
מי שמעקם הלכה אחת, יכול לעקם את הכלשפיפול

כל האג'נדה המוצגת היא מופרכת ולא הלכתית.

אילו הבית יוסף היה סבור שלאישה אסור לחשוף את המרפק בפומבי , הוא היה כותב זאת בהאי לישנה. עצם העובדה שלא הטריד את עצמו בדיני לבוש, מעידה על דבר אחד וברור, לא היה לדעתו שום צורך בהלכות כאלו, באותה מידה שאין צורך כזה היום.

תברח מהטענות זה בסדר... ככה זה שלא רוצים לשמועפשושון

אף פעם אתם לא מתייחסים לטענות כשלעצמם אלא בורחים מהם...

הכי קל להגיד לשני שהוא מסלף ולהוסיף איזה כינוי גנאי לקינוח כדי שתראה יותר צודק

נכון זה  דוחק רגלי השכינה וזה לא סותר...מי שגאוותן- קשה לו ללכת עם עיניים למטה. כי הוא רוצה לראות ששמים לב אליו במיוחד נשים. לעומת אדם עניו שלהפך  (והניסיון יעיד)  

ןלא סתם נאמר בגמרא "כל המתגאה לסוף נכשל באשת איש"  כי זה תלוי בזה

ומה תגיד על רבי שלא היה מסכל מחוץ לד' אמות

גם הוא מטורלל?

אתה ממשיך להמציא ולסלףשפיפול

כתוב דוחק את רגלי השכינה.

כל היתר המצאות שלך.

פשושון דבריך לגבי לחיצת יד לאשה בטעות יסודם..דתי
ואכמל..
יש הבדליהושפטיהו
יש הבדל בין להסתכל בעיניים לבין להסתכל על... ויש הבדל בין לראות לבין להסתכל
אם זה דבר ..נחל נובע
שמפרסם משהו לאישה , אין סיבה שגבר יפרסם ..
אבל מסכימה שיש קלקול מוסרי בעולם , שיש שעון למכירה ושמים דוגמנית בשביל שעון על היד , כשבקושי רואים שעון , רק פנים...

אני אישה ולא אבין לעולם את הראש של הגבר, אך עצם הדבר , מעריכה מאוד ומבינה לקושי .
אבל אי אפשר להגיד שאם האישה לא צנועה אז הגבר צריך להיות מלאך ?!
קשה לי עם האימרה הזאת , כי איפה ההתשדלות שלנו כל אחד במקומו אישה בצניעותה (חיצונית וכמובן פנימית)
והגבר שמירת העיניים ...
לא יודעת , זה לעניות דעתי צריכים להיות הדברים....
כולם צריכים להשתדליזהר

אבל הפריצות והנורמות המקולקלות מעלות מאוד את הקושי.

וכבר אמרו חז"ל:
אמר ר' יוחנן משל לאדם אחד שהיה לו בן הרחיצו וסכו והאכילו והשקהו ותלה לו כיס על צוארו והושיבו על פתח של זונות מה יעשה אותו הבן שלא יחטא

צודקריאליסט

אנחנו צריכים להבין דבר אחד.

בעקבות ריבוי הפריצות והנגשת התועבה עד לכיס בלחיצת כפתור, אנחנו צריכים להרחיק לצד השני כמה שאפשר.

ככה אומר הרמב"ם שהדרך הנכונה - שביל הזהב היא דרך האמצע אבל ברגע שיש הפרה של האיזון אנחנו צריכים להרחיק לצד השני.

מה גם שזו עצה גדולה בעבודת המידות/היצר פשוט לא להכנס למצב ניסיון , למצב בו אתה עלול להתקל בקשיים

ולכן כמו שהציע הכותב לא לפרסם דוגמניות בעלונים למינהם.

יש מה ללמוד מהחרדים בנקודה הזו

מצטרפת לדעתך.אור77

ריאליסט אני חולק עליך..דתי
להקצין לצד השני בפרט בעניין הזה רק יזיק, ההקצנה לצד השני תוביל לתוצאה הפוכה מה רצוי, הגע עצמך לא לחשוב על משו ונראה אם תצליח..
לכן הגישה החרדית איננה ריאליסטית אדון ריאליסטית.
(אל לך לקחת את דברי הרמב"ם שהם בגדר דעה ולהשתמש בהם בחוסר בינה, כי בכך רבים חללים הפילה, ואל נא תחשוב כי הקיצוניות של החרדים הועילה להם..)
באמת שזה לא נעיםעוגי פלצת
אני חושבת שבעניין הספציפי הזהאנונימית1111
( ועוד דברים הנוגעים לצניעות) החרדים דוןקא מתחמים בצורה ברורה ולדעתי גם בריאה יותר..
נדמה לי שזה אחת הסוגיות שיש באמת לתת עליהם את הדעת הציבור שלנו - הדתי לאומי.. יש חוסר .. אם כי ברור לי שלא עולם יסכימו.. כי המגזר כ"כ מגוון..
בטח-ראית איך מתלבשות חלק מה"נסיכות" החרדיות?acamol

כאילו הכל לפי ההלכה אך רחוק מאד מרוחה, ואין כאן מה להרבות במילים 

לא מדברים על הלבוש המהמם של החרדיות שמתלבשות כאילו כל יוםאור77

זה יום החתונה שלהן....

את היופי הזה שישמרו לבעלים שלהן בבית.

אבל הנק' פה זה הפרסומות שמצויות שם נשים/בחורות....

בינתיים החרדים לא הגיעו לפרסומות של נשים בבירור (ושלא יגיעו)

העיקר שכל אחד ידאג לעולם הבא שלו.

לא הצלחתי להבין מה הבעיה של חלק מהאנשים פה עם הלבוש החרדי...הלליש

הן הולכות לפי ההלכה, יופי.

אוהבות אלגנטי?

להיראות טוב?

מה הבעיה? אין איסור כזה.

הכל בגדרי ההלכה, ויפה ומטופח.

האמת- שכשאני רואה אותן, אני הרבה פעמים חושבת לעצמי איזה יופי זה.

ככה בת של מלך נראית. נסיכות יפיפיות, מטופחות, ומוכיחות ששמירה על הלכה לא באה בניגוד ליופי וטיפוח נשי.

הללליש, אז את כנראה לא מבינה שחלק ממה שהן לובשות לא צנוע.אור77

לא רק הפאה המהממת שמתנפנפת ברוח....

צמוד, קצר ובולט- זה גם נקודות בצניעות שצריך לשים לב אליהן.

אבל לא רק חלק החרדיות "נגועות" בזה, גם הדתיות....

ההלכה לא אומרת לא להתייפייף... השאלה בשביל מי?

הרחוב?

הבחורים ברחוב?........

תתייפייפי לבעלך, זה כן!

אשה מתייפיפת בשביל עצמה.הלליש
א. לפעמים נכון.ד.

ב. לא תמיד נכון (ואז במקרה הטוב - גם בשביל מה יאמרו חברותיה).

ג. כשהולכת ברחוב, אז גם מה שבשביל-עצמה, צריך שיקול אם גם עומד בסטנדרטים של מה שראוי שאחרים יראו.

בשביל ג קיימת הלכה. כשזה עומד בה אין שומבעה.הלליש
זה מפורש שייך להלכה.ד.

לא כאן המקום לפרט (הרב זילבר כותב שאולי אסור לא רק מדין "דת-יהודית" אלא איסור-תורה).

ויש לגמרי בעיה.

זה בלי להתייחס לנושא של "נבל ברשות התורה".

אז גם בזה אנו חלוקיםהלליש
זה לא "אנו"..ד.

אם את רואה עצמך ברת-סמכא לחלוק עם פוסקי הלכה מעין מי שהוזכר (וכן הביא הרב אבינר שליט"א בספרו) - 

בבקשה..

[זה מעבר למה שאמרתי על "נבל ברשות התורה".  ואע"פ שאכן כאשר מדובר ב"שגעונות", לא אחריות של בת ללכת בגלל זה באופן לא סביר. אבל במה שמושך שימת לב לא-חיובית אצל רוב בני אדם, בגלל ההבלטה המכוונת, אז ה"אופנה" אצל זרמים פמיניסטיים-דתיים מסויימים לומר שזה לא עניינן, לא תשנה את המציאות. מענין שהן "מבינות" מה אמור להיות אצל אחרים, אבל במקרים הפוכים - כאשר בנות נסחפות אחרי "פיתויים" של גברים, טוענות (לעיתים בצדק) לאשמת ההוא שלא נזהר..]

אהה כמובן. אני נסמכת על פסיקות שונות.הלליש
כתבתי דעתיד.

לגבי "פסיקות" כאלה (בחלק מהנושאים). שוב - לא כשמדובר בסתם הגזמות.

מעבר לכך, שהנושא היה שגם כשמתנאה בשביל עצמה, צריכה ברה"ר לשקול גם אם עומד בסטנדרטים של מה שראוי שאחרים יראו (חלק ממה שהעירה עליו אור 77).

על זה אמרת שאם עומד בהלכה אין שום בעיה. הערתי שלגבי חלק ממה שהזכירה יש בעיה הלכתית - ואת אומרת ש"את" נסמכת על פוסקים אחרים.  אבל השאלה לא היתה "את", אלא אם אין בכך בעיה. ובכן, לפחות יש פוסקים חשובים שאומרים שכן - אז זה כבר לא "אין בכך בעיה הלכתית".

[מלבד זאת, לגבי חלק ממה שהזכירה, אינני מכיר פוסק רציני אחד שאומר אחרת. ואני לא מתכווין ל"פאה", למשל]

כן. אבל אצלנו יש את כל השטויות שלהם, ועוד כהנה וכהנהאיל אחר

ובאמת אין מה להרבות במילים, רק נסיים בשבח: יש גם צדיקות אמיתיות בשני המגזרים ולאורן צריך ללכת.

אין ספק!! יש צדיקות בשני המגזרים! אור77

נו..יזהר

וזה שמכשילים את הרבים בקריאת שטרי הדיוטות בשבת?

פני הדור בפני הכלב.

צריך לתקן אותך ואנשים כמוך שמסיתים להדרת נשיםvlad
זו הצעה טיפשית שלא עובדת ולא תעבודliat

אפשר לראות יפה בבני ברק עם כל הצנזורה הגסה שיש להם שמרוב פנאטיות צינזרו את התמונות של אנגלה מרקל והילרי קלינטון מהעיתון.

והנה, הנשים הבני ברקיות, שמות את המראה החיצוני שלהן בראש סדר העדיפויות ומסתובבות מקושטות ומאופרות כאילו היו עץ חג מולד עם מייק אפ בשלוש שכבות.

בקיצור, 

גם שם כנראה היו גברים צעירים ומבולבלים שגרמו לצנזורה המיותרת בעיתונים, ואין סיבה לחזור על הטעויות האלו.

זה נכון מה שאתה אומר.אבל-מציאותי

אצל החרדים יש רק את האיפור ברחוב וזהו !

ואצלינו יש גם את זה וגם נשים בעיתונים בעלונים וכ"ו...

הרחוב החרדי מוכיח שהצנזורה מיותרת ומזיקהliat

לכן הצעת הצנזורה היא הצעה רעה.

דווקא בחברות יותר פתוחות ויותר רב תרבותיות, יש לגיטמציה להראות אחרת ולא להשקיע כל כך הרבה בהופעה חיצונית.

ליאת, למה מיותרת? ועוד יותר, למה מזיקה???אור77

מעיתון דתי את/ה מצפה שלא יהיו תמונות של נשים (ולא משנה אם היא הכי צנועה)

וגם יש פרסומות כ"כ יפות שלא צריך "לתקוע" בהן איזושהיא דמות נשית....

מה, אנחנו חפץ למטרה שיווקית? מזעזע....

מעיתון דתי הייתי מצפםה שלא יכנע לתעמולה החרדית הקיצוניתliat

ולא ידיר תמונות של נשים ולא ידיר פרסומות של נשים.

העובדה היא שהעיסוק החולני של החרדים בצנזורה ובהדרה , רק גורם לנשים שלהם להיות הרבה יותר אובססיביות מהמראה החיצוני .

זו טעות ואסור להגרר אחריה.

אני חולקת עלייך.אור77

זה שיש חרדיות שלבושות ביום יום כמו לאירוע,

זה לא אומר שזה בסדר. (וברור שזה מושך..)

וחלקן יודעות שהן לא בסדר,

רק שקשה להן עם זה

(כמו שיש נשים בציבור הדתי שהן שמות כיסוי ראש חלקי

והן יודעות שזה לא 100%....)

לכל אחד/אחת- יש מה לשפר. זה מה שיפה ביהדות- זה אף פעם לא נגמר ותמיד יש לאן לשאוף!

העיקר שכל אחד יתעסק בשלו- עצמו ומשפחתו...

כי להגיד על ציבור X ו-Y : שהם לא בסדר ועוד יותר שהם חושבים שהם הכי בסדר- זה הכי קל.

[אני מדברת גם לעצמי...]

מניין שהצנזור גרם לחרדיות להתגנדר?שפתותנו שבח

ועוד יותר מכך מה זה ההכללות הללו- נתקלתי בכאלה וגם כאלה וגם כאלה מכל הציבורים.. 

אתה מבלבל את המח.אני גר באזור חרדי.הלוואי שרוב הציבור הדתיירושליםםםםם

יגיע קרוב לרמת הצניעות שם. 

אין שם כלל בנות עם חצאיות חצופות קרוב לברך. אף אחת לא תלך עם מחשוף או שרוול קצר. נכון שישי מה לשפר, אבל יש הרבה מה ללמוד מהם 

יש גם חצופות אבל גם אצלנו יש. איך אומרים? טול קורה וקיסם?איל אחר

?????בת 30

אני גם גרה ליד עיר חרדית.

בלי להיכנס לפרטי פרטים- גם שם יש חצאיות "חצופות" וגם מעל לברך, רק שעם גרביונים. אז זה כאילו "בסדר". שלא לדבר על מראה כללי של בובות בחלון ראווה.

באופן כללי- עדיף בעיני להיות לא בסדר ולהכיר בזה מאשר להיות לא בסדר ולחשוב שהכל בסדר גמור כי יש גרביונים, או כי זו הנורמה.

ובעיית הצניעות קיימת בכל מגזר.

גם אצל החילונים הבגדים היום חשופים הרבה יותר ממה שהיו לפני 10 שנים, גם אצל הדתיים וגם אצל החרדים.

בכל מקום יש כאלה שמצליחים לעמוד מול האופנות והנורמות ויש כאלה שלא.

וידוע שזה חלק מהתיקון של הדור שלנו. מה לעשות...צריך להתמודד עם זה. ולא רק הגברים, אלא גם לנשים התמודדות משלהן.

תגובה לפרסומות בעלוני שבתנתנאל כהן
באמת פלא בעיני שלא נזקקים לנושא הזה ,הרי יש הלכה ויש רוח ההלכה, וודאי שזה בעייתי.
מוכרח ממש..יחזקאל חזקי
אני מאוד מסכים אם האמור האמת שברגע שראיתי את הדיון זה עלה בי.. שהרי איך לפני שאנו נהיה מתוקנים נוכל לבקש זאת מילדנו ובכלל איך נעלה זאת לדיון.. דרוש החלטיות ודרוש ידיעה ברורה מה מותר ואסור.. וברגע שמתפשרים גם בעיתונות שלנו, כבר הרבה יותר קשה יהיה להציג את הרע הברור שבדבר..כבר לא ניתן להתייחס לזה אלא כמעלה שהרי אין זה כבר עולה מהשיח בטבעיות.. אך לו לפחות באלו הדברים היינו נוהגים כדין תורה ממש היה זה כבר מובן הרבה יותר.. איני יודע בנוסף מי אחראי ואם זה קשור לבעלי האתר כאן אבל יש כאן בזמן האחרון תמונות של נשים אולי זה מאתרים אחרים.. מ"מ לי זה צורם כל פעם וכן לחברי..
נק' לתיקון מעולה!!! הלוואי וגם במגזר הדתי יבינו את זה!אור77

פששש... רמה גבוהה.Benny1988

אהבתי את התוכן ואת הצורה של השאלה.

קודם כל - עלונים כמו שציינת - לעניות דעתי הם בסה"כ כמו עיתון שמפורסמים בו מאמרים על פרשת השבוע/ ט"ו באב.. וכדו' (כלומר לא צריכים גניזה, לא יודע למה נכנסים לבתי-כנסת).

אבל לעצם השאלה - חשובה המשיכה בסופו של דבר לדעתי (לא ברמה כזו שזהו הדבר המרכזי). נחשוב על זה שפעם היו יכולים לישא יותר מאישה אחת.. ועתה אחת - לכול החיים. כלומר המראה החיצוני הוא חשוב. הבחורות שנבחרות לדגמן מן הסתם בעלות מראה נחשק ויכול להשפיע על הבחירות.. וזו אכן בעייה.

אבל לך תריב עם בעלי אינטרסים.. ותישאר בחיים.

לגבי פרסומות של מכללותעברתי כאן

אני חושבת שאפשר להשיג את המייל של נשיאי המכללות המדוברות, או דרך לתקשר עמם ולהסביר להם את הבעיה.

אולי בזכותך הם ישנו משהו בפרסום שלהם.

אשריך! תנועה חברתית גדולה!תמים בחוקיך

יישר כחך!

בזמנו הייתה יוזמה לא לקנות AXE ושאר מוצרים שמתפרסמים ע"י פריצות.

אם לא תהיה תנועה חברתית גדולה - זה לא יעבוד.

אם אנו רוצים לשנות משהו - עלינו להתכנס לקבוצת צרכנים גדולה שתנסה לשנות.

מעבר לפנייה לאינטרסים הנמוכים של המפרסמים ("בכל לבבך - בשני יצריך"),

יוצרים תנועה גדולה של גדול קידוש השם מתוך חילול השם.

נכון שיש בזה חסרונות, וכל ימי גדלתי בין החרדים וכו',

אבל גם שם, אני בטוח שאם מהציבור היתה עולה קריאה אחרת נגד מה שקורה שם - זה היה עוזר.

הבעיה שם היא התפוררות שמתחילה שם, סדקים/ חורים/ מנהרות בחומה וכו'.

עוצם עיניו מראות ברע - מרומים ישכון בע"ה!

זה לא צניעות זה ישרות נפשית.טבעי ופשוט
אין הבדל תמיד לפי עניות דעתי בין יופי לצניעות. והגיוני שמכללות ואולפנות יפרסמו בעיתונים דתיים. תמונות פוטוגניות. זה דבר טבעי שמנסים להרשים את הלקוחות בפירסומת שמעוצבת טוב. ודווקא מיכללה ואולפנה שמחשיבות את עצמם יבחרו בעני בנות שלובשות בצניעות ומשדרות משהו טוב וצנוע. צניעות בעני מילה עם שחיקה רצינית. ריקנו לה את המשמעות. הבנות והבנים צרכים להבין שנושא קשור לדימוי עצמי. לאפשרות של התמקדות של הכוחות. של לא לבזבז אנגיות לריק. אנחנו אמורים להתפלל על זה כל בוקר "שלא ניגע לריק". תקראו, את 3 המילים האלה שוב ושוב ושוב ותבינו כמה הם עמוקות . כמה אנחנו מתפזרים כמו ממטרות לכל כיוון. מחפפים בקלות ראש בין בנים לבנות במיגזר כמה יש חיבורים מוזרים של מורים ותלמידות ומורות ובנות שירות לתלמידים. איפה הדיסטנט שצריך להיות קיים לא קיים. מה הגבולות שאנו דמים לעצמנו בחיים ושוב. כדי להיות שלווים יותר מכוונים. ממודים. מאופסים. הנושאים הללו צרכים בירור. וגם בהלכה ובעבודת ה. המלצת הרמבן באיגרתו שלא להיסתכל בפני אדם בדברך עימו. היא נכונה ומתאימה לרובינו? גם בעני שורש מרכזי של קוד הלבוש במגזר אינו נובע תמיד מפריצות אלה מרצון להיתלבש יפה ולהיות חלק מקו האופנה הכללי. השאלה אם אני לא חי באשליה. והאם במודע חלקינו לא חי באשליה של מעמד. וגם אצל בנות האם הם יסכימו לחיות עם בחור מדהים דלא אכפת לו מהחזות החיצונית המרושלת שלו. או שהוא נמוך או שיש לו פיאות. או שאין לו פאות לא עלינו. אבל יש לו יראת שמים??? צניעות זה גם לא לצאת לצימרים בעשרות אלפי שקלים לשפחה ענפה אלה להסתדר בקמפינג שבטי. מה אתם אומרים. ..
ולמה לפי קו החשיבה שלך, לא לשלול גם פרסום תמונות של גברים?ותן טל

הרי גם נשים "חולמות על האביר (בדגש על האביר) על הסוס הלבן" וברור שגם להןן חשוב המראה החיצוני וכו'.. - אז בואו נפסיק לפרסם דוגמנים דתיים לכל מיני מכללות/וכו' וכו'...

ובמילים אחרות: חושב שכיוון החשיבה שלך שגוי ושלא כצעקתה...

...יהושפטיהו
לנשים אין אותו היצר כמו לגברים...
ולא נראה לי שצריך להסביר את ההבדל...שירוש16

הוא העלה לכאן נקודה למחשבה והיא לגיטימית.

אולי צורת ההתמודדות שלו לא מוצאת חן בעיניך

אבל זה לא אומר שצריך לזלזל בזה. ממש לא.

זה^^^ ל@ותן טל

זה לא משנה. העובדה היא שאם מדברים על היתפסות למראהותן טל

החיצוני אז שאףאחד ואחת לא יתממו, גם נשים נתפסות למראה החיצוני ואני יודע את זה בבירור, אני לא סתם ממציא.

כל פעם לחזור על הטיעון השחוק "לנשים אין יצר כמו גברים" - לא עובד. זה לא קשור לכאן. יש גבר שלבוש בצניעות, יש אישה שלבושה בצניעות. וזהו. אם אישה שלבושה בצניעות לא יכולה ללכת ברחוב או שתמונה שלה תופיע על גבי עיתון כי יש חשש שמא אוי אוי אוי זה יגרום לבן להימשך אחרי "בנות מושלמות" אז אותו דבר שבנים שלבושים בצניעות ונראים "טוב" לא יוכלו ללכת ברחוב או להופיע על גבי עיתון, כי אוי אוי אוי זה יגרום לתפיסת "אביר" אצל בנות ויגרום להן לחפש את הגבר המושלם.

לא דובר כאן על היצר אלא על כך שתמונות יוצרות דימיון קולקטיבי של יופי מוגזם מידי - אני לא רואה בזה הבדל משמעותי בין בנים לבנות. וכל בת שאומרת על מישהו "והוא גם חתתתתתתתתיייייייייייך" - מוכיחה את דבריי.. (גם אם לא אומרת בפועל אלא ושבת את זה. ואתן יודעות על מה אני מדבר).

אני חושב שכל עוד אדם לבוש בצניעות אין מניעה שתמונתו תופיע בהקשר נורמאלי ג-ם על גבי עיתון. כולל אישה. 

בציבור החרדי שינהגו איך שהם רוצים אבל אנחנו בציבור הדתי לאומי, אני לא מתבייש להגיד את זה, לא חרדים. זה לא שאנחנו שומרים "פחות תורה", ממש לא.

שמח על הדיון הפורה.מחקר

בס"S

ותן טל- צדיק- קודם כל- בהחלט שכן- גם גברים שנראים טוב בציבור שמתנך לצניעות נפשית- לא צריך להיות הדגשה בעיתונות של החיצוניות לענ"ד.
ובנוסף- וביתר שאת- ובחרון אף- יש חילוק עצום בין החפצת נשים להחפצת גברים. ודו"ק.
כמו כן אני אוהב לשאול שאלה כזאת- האם גדולי אומתינו בכל הדורות היו מסכימים לכזה דבר?

הרב קוק? הגר"א? בעל התניא? רבי נחמן?

אז נכון שעלוני שבת זה  לפעמים בזבוז זמן, ופעמים לימוד תורה לשמה- אז סביר שהנ"ל לא היו תומכים כלל בעניין.

אבל אני בספק גדול שהרב זלמן- שקשור לעיתון בשבע- היה מסכים שיפרסמו את התמונות שמפרסמים שם.
ספק גדול. מאוד.

למי שתומך בענייןמחקר

שלחתי מכתב לרב גוטל- מעניין אם תהית תוגה- מי שזה מפריע לו וחושב שיש מקום לתיקון- אשמח שיעשה כמוני ויכתוב מכתבים.
לענ"ד- צריך לפנות לבשבע 
למרכז האקדמי פרס.
למכללת אורות ישראל.
לעולם קטן

לגילוי דעת.
ולעוד שלא עולים לי כרגע.

באמת שעמנו קדוש וטהור באמת באמת
ויש עוד הרבה דברים לתיקון בתחום זה ובכל התחומים.
ולי יש הרבה מה לתקן בעצממי- אבל אם תתוקן נקודה קטנה גם זה מוסיף אור.
לענ"ד.

חבל שאני לא נשיאת אחד המקומות האלו,ולא אוכל להגיב בשלילההלליש

אשריך! אור77

זה פשוטאני מאמין
שלום.
צניעות פשוט שייכת בשני המינים. אצל הנשים זה בלבוש, ואצל הגברים זה בעיניים. עד כדי כך פשוט. אם הגבר לא יסתכל כל כך הרבה ממילא האשה לא תשקיע מאמץ בלהיות יפה ומושכת בציבור, ותשמור את זה לבעלה שיחיה.

ובנושא הראש, כל אדם סביר ובר דעת, ולאו דווקא דתי, עושה את ההפרדה בין מה שמתרחש בראשו-דמיונו לבין התנהגותו בפועל במציאות. כל העניין הוא לשים את הגדר הנכונה לעצמך, וזה בדיוק היופי בתורה ובהלכה שמורה לנו היכן לשים גדרות אלו, ויותר מכך איך להעלות את עצמינו וסביבתינו בדרגות הקדושה והטהרה כך שנתרגל לחשוב טוב ונקי.

אם נכשלנו בעיניים שם נתקן, אמן
אין איסור להסתכל על גבר, על אישה יש!!! גם אם היא צנועה!!!הכהניסט הנודד
הנח להם לישראל שיתאהבו בבנות ולא להיפך..דתי

טעם מרירshindov

לפרסומות למכללות לוקחים בחורות שעוברות מסך. טוהר הכוונה לפרסם את המוסד, לא כל כך יוצא טוב.

לא נכוןבתשירות בדימוס
סליחה שאני שוללת ת'דברים שלך אבל במכללת אורות מציעים להמון בנות מבלי להתייחס ככ למראה החיצוני ,המון סירבו והמעטות שהסכימו היה למטרת שידוך כך שלפעמים יכול לצאת מיזה דבר טוב (ועכשיו יבואו המתחסדים ויגידו שלא בוחרים אישה לפי מראה חיצוני ,אבל מה לעשות ..יופי פותח דלתות לאישיות).
למטרות שידוך?הלליש

וואו - בת שירות בדימוס- הארת את עינימחקר

בס"ד

אם זה למטרות שידוך אז יש יותר צד להקל.  (למרות שזה קצת מוגזם להתפרסם בפני כל בני המגזר {אשריהן על האומץ} ...)

אך קצת קשה. יש שם גם נשואות??!!
אני תכל'ס בעד כל יוזמה שידוכית {התחלות ישירות וכו')
אבל זה נראה לי קצת אממממממממ, איך לומר אממ . טוב מעניין.

בכל מקרה בעיתון בשבע כשמפרסמים דוגמניות  זה לא למטרות שידוך בוודאות ..
ונסיים בקריאת מי לה' אליי.

אכן..בתשירות בדימוס
זה באמת מפתיע ,הרוב לא רוצות להצטלם (לאחותי למשל הציעו והיא סירבה..היא סיפרה לי את כל זה..)
מן הסתם לפני הכל הן מייצגות את המכללה אבל יש חלק לא קטן במטרת השידוכים..אני אישית מכירה את מי שהצטלמה למכללת אורות (היום היא כבר נשואה ) אבל היא סיפרה לי שבנים היו מתקשרים למכללה בשביל המטרה הזאת (מצחיק והזוי גם יחד חח) בקיצורר אני לא הכי בעד ..
מה הקשר???הקולה טובה

אפשר לפעול נגד פוטושופ בפרסומות ונגד לבוש לא צנוע בפרסום (גם לגברים.. פרסומת לגבר חסר חולצה גם לא צנועה.)

אבל לשלול הצגת נשים בעלונים?

ולמה עם פרסומות עם גברים האים אתה לא מתנגד?

ולכתבות, מותר לשים נשים? או רק נשים מכוערות כדי שלא "יעשו רף"?

אין שום בעיה עם פרסום תמונת אשה צנועה.

שום בעיה.

זה מותר ע"פ ההלכה.

וזה שאנשים מחפשים אנשים שנראים טוב- זה דבר טבעי, ככה הקב"ה ברא אותנו. עם חוש אסטטי. חלקנו יותר וחלקנו פחות. וב"ה שרוב רובם של האנשים הם נורמאלים ולא מחפשים דוגמן\ית אלא מישהו\י שיראו להם נעים ותהיה משיכה.

ומי שמחפש רק דוגמן\ית אז זבש"ו. הוא זה שמסנן לעצמו. 

בקיצור- תעבוד על עצמך ועל מידותיך ולא על מידות אחרים.

אין שום בעיה?טוביה3

יש סעיפים מפורשים בשו"ע שאוסרים להסתכל אפ' באצבע קטנה של אשה.

יש צדדים להתיר כל עוד אין התבוננות באשה, אך כששמים נשים בפרסומות, לשם מה זה נועד?

זה נועד למי שזה נועד לה - בדגש על לה.ותן טל

הפרסומות עליהן דובר כאן הן פרסומות שפונות לקהל יעד נשי.

אתה גבר - אל תסתכל בפרסומות לנשים. יצא שראית אותן - לא נורא, פשוט תסיע עיניך משם, בדיוק כמו שיום יום יוצא לך כנראה מאות פעמים לראות ברחוב נשים (רובן בקיץ לא צנועות בעליל אלא אם כן אתה בלב השכונות החרדיות) - וזה לא אומר שכעת אסור להן ללכת ברחוב.

גם ככה יש שריפות אז בא נצית פה ושם...ככה זה נשמעפשושון

זה איסור "לפני עיוור"פשושון

אם אתה מודה שצריך להסיט את העיניים כשרואים את התמונה

אוטומטית אתה מודה בכך שבעצם פרסום התמונה אתה עובר על איסור לפני עיוור לא תתן מכשול"

אתה חולק על זה שאסור להסתכל באצבע קטנה לשם הנאה?!געוואלד

??? איך הבנת כזה דבר?פשושון

אז מה בדיוק אתה רוצה לומר?געוואלד

שצריך לשמור על העיניים בלי חוכמות פשושון

אה סליחה...געוואלד

חשבתי שאתה מהמחנה השני.

על כל פנים, פרסומת שבה האישה לבושה ע"פ גדרי ההלכה היא לא לפני עיוור, ואעפ"כ אסור להסתכל בה לשם הנאה. כפי שאישה שלבושה בצניעות לא עוברת על לפני עיוור כשהיא הולכת ברחוב... 

זו הייתה כוונתו לדעתי.

מחול מחול דיברתי לשיטתו אבל זה עדיין מסריחפשושון

אם לשיטתו צריך להסיר את המבט הרי יוצא שהוא מכשיל אנשים בעצם הפרסום...

אי אפשר לטעון שזה מיועד לנשים... זה מגוחך.

וגם אם הוא שם אשה צנועה הרי מה שמותר לראות אותה זה במקרה שזה הכרחי

ולא כדי לבהות בה ולהנות... כמו שאתה אמרת.

ולמה שמים דווקא מישהי יפה? זה מה שגורם לאנשים להתרשם מהמקום?

למה לא לשים סתם תמונה של ספר או אנאערף מה...הרי זו מדרשה לא סלון יופי

זהו תרבות גויים מובהקת!

כמו שהם שמים בכל פרסומת נשים יפות או גבר יפה ובכך הם מחדירים מסר שהעיקר זה היופי. 

מסכים לגמרי. אבל זה לא שיקול הלכתי.געוואלד

אין איסור להיות אישה יפה.

גם אין איסור לראות אישה יפה.

יש איסור להסתכל בה (גם אם היא לא יפה).

לכן, ללכת ברחוב, או לשים תמונה - זה לא לפני עיוור.

אני מסכים שזה תרבות גויים מובהקת וכו' וכו' .

אני לא פוסק... אבלפשושון

ליבי אומר לי שוודאי יש כאן איסור כלשהו...

אם לא מה שאמרתי אז משהו אחר...(מצטער אני מה זה עצלן בלכתוב לכן אין לי כוח להוכיח מפה ומשם)

יש הבדל גדול בין ללכת ברחוב לתמונה בעיתוןיזהר

התמונה היא דבר מוקפד, עם תשומת לב לפרטים הקטנים וכו', והוא נעשה בכוונה תחילה למשוך את העין. מי שרוצה לקרוא את העיתון לא יוכל להימלט ממנו.

ידוע החילוק ההלכתי בין תרי עברי דנהרא וחד עברא דנהרא. כאן זה בדיוק זה. ככל שהתמונה יותר נועדה למשוך תשומת לב ושיסתכלו עליה, והיא מפורסמת ברשות הרבים (בעלון יעודי לנשים וכדו' - לכאורה יש יותר להקל) וגם היא יוצרת בפועל חטא (למרות שלכאורה האשה לבושה צנועה וכו') - יש יותר סברא להגיד שזה אסור מן הדין.

לא יודע.געוואלד

אני מניח שגם אישה שהולכת ברחוב מקפידה מאוד על הפרטים הקטנים בהופעה שלה.

ומהפרסומות שראיתי ויש לי בראש לא זכור לי משהו יוצא דופן, אם כי יכול מאוד להיות שאנחנו מדברים על פרסומות שונות.

צריך גם לדון באיסור של תמונה לעומת אישה ממש - אין לי מושג אבל מניח שיש לחלק.

יש הקפדה על הופעה חיצונית, ויש הקפדה על מודעהיזהר

זה שני דברים שונים לחלוטין. בתמונה יש גם את האלמנט של הסטטיות, והיכולת להתבונן בה ארוכות בלי בושה מהגברת.

אני מדגיש שזה לא פוטר את המתבונן מאחריות, אבל ככל שמשהו יוצר החטאה דה-פקטו באופן יותר נרחב, כך גם האחריות של המפרסם עולה.

אם מנסים למשוך גברים זה אכן רחמנא לצלן.געוואלד

אבל אני מבין שאנחנו מדברים על פרסומות שבהן המצולמת צריכה להיראות יפה בשביל הנשים המסתכלות ולא כדי למשוך גברים (מכללות וכו' כמו שאמרו). במקרה כזה לא צריך להיות הבדל לדעתי.

בקשר לאלמנט הסטטיות אני מסכים, וגם רציתי לכתוב את זה לסייע לכם, אבל הפכתי בתגובה שלי לזה וטרם מצאתי...

אני מסכים עם כל מה שנאמר. אבל לומר שזה איסור... אפעס, עדיין לא נשמע לי.

החילוק הזה נכון רק אם מדובר בבמה לנשיםיזהר

כמו "פנימה" וכדו'. אבל בעיתון לציבור הכללי, החילוק בין כוונה למשוך גברים או נשים משפיע רק על האם החטא של לפני עור הוא בשוגג או במזיד, אבל לא על עצם החטא.

לגבי אם זה איסור או לא, אני גם לא קבעתי בסכינא חריפא, יש כאן הגדרות עדינות, שכשלעצמן לא מספיק ברורות, וגם ישומן בפועל עשוי להשתנות ממודעה למודעה.

משהו בדברים שאמרתי לא הובן? אין שום איסור לראות אישהותן טל

ובטח לא לראות אישה לבושה בצניעות.

יש איסור להביט באישה לצורך הנאה מגופה ואפילו מאצבע קטנה שלה.

ראית תמונה של בחורה בעיתון? תעבור הלאה.

בדיוק כמו שברחוב אתה רואה אישה, וממשיך הלאה. לא מתעכב.

מילא אם היו שמים תמונות פריצות בעיתון. כאשר שמים תמונה של אישה צנועה אין בזה בעיה.

ברחוב רואים בטעות... פה רואים בעל כורחינו..זה אסורפשושון

אף אחד לא הכריח אותך לקרוא שום עלון כמו שאף אחד לא הכריחותן טל

אותך ללכת ברחוב.

אתה בוחר ללכת ברחוב. אתה בוחר לקרוא את העלון.

איזה "בטעות" ואיזה "על כורחנו" יש כאן? מה ההבדל בין הרחוב לבין העלון?

יש חרדים שלא קוראים אף אחד מהעלונים או העיתונים האלו אלא רק עיתונים שמראש מצהירים שלא יפרסמו שום תמונת אישה. זכותם. תקרא גם אתה את אותם עיתונים.

על זה נאמר.. "ראש קטן"פשושון

ברחוב אני הולך עם עיניים למטה כמו שכתוב בשולחן ערוך

בעלונים שמים את הנשים הכי יפות ומספיק אחד שיפתח מסקרנות.. והופ... נכשל!

עכשיו יש לו עוד בחורה יפה בראש לחשוב עליה..

ומה גם שלרוב שמים אותם בעמוד הראשי.. כמובן ...זה מביא "סייעתא דשמיא" לעסק

ועוד בעלון שרוצים לחזק בתורה מביאים הההפך... זה ממש "קידוש ה'"

אם היה היום משה רבינו שלא רצה לקבל את המראות למשכן עד שה' אמר לו לקבל (בגלל שהם התקשטו בהם רק בשביל הבעלים שלהם") מן הסתם היו אומרים שהוא חרדי ופנאט

תגובה מעולה!!! חבל שאין פה "לייק" ;)אור77

בשולחן ערוך כתוב שמותר להנות מכל תמונהliat
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך כ' באב תשע"ה 15:03
חוץ מעבודה זרה
אז אפשר ללכת לים מעורב...?פשושון

תמונה, תמונה.פסידונית

השאלה מעידה על חוסר הבנה בהלכהשפיפול

כמו שחזיר ותמונה של חזיר אינן אותן מציאות הלכתית וחלב ותמונה של חלב אינן אותה מציאות הלכתית גם אדם ןתמונה של אדם, אינן אותה מציאות הלכתית.

זה אולי לא מוצא חן בעיניך , אבל ככה זה.

מצד שני, לא כל אחד צריך להבין בהלכה. עברת את הבגרות?  די בזה.

י

לשאלתך המקורית, כנראה היא נשאלה מתוך חוסר הבנה, אבל התשובה ההלכתית היא חיובית.

בוודאי שמותר לרחוץ בחוף מעורב.

חופי רחצה מסודרים (ומעורבים) קיימים מזה מאתיים שנה, ואילו החוף הנפרד הוא מין המצאה משונה של ארבעים השנים האחרונות, והיא כנראה תוצאה של ניסיונות של המועצות הדתיות להשיג עוד תקציבים.

שא ברכה.

כמה שטויות אפשר לכתוב בתגובה אחתפשושון

אווו. חיכיתי לתגובה בריאה כזוהלליש

תמיד את מחכה לתגובות,לא הגיע הזמן שתגיבי בעצמך?די"מ

מלא פעמים אני כותבת בעצמי.הלליש
פשוט לפעמים זה נחמד לראות שיש עוד בעמדת המיעוט
מסכים שיש לי הרבה מה להשתפר בתחום הזה ובכללמחקר

בס"ד

אבל לענ"ד כדבי טוביה מי מתיר זאת. 
ומלבד שו"ע יש גם את רוח ההלכה.
משימה - צייר בדמיונך עיתון שהיה יוצא מבתי מדרש שאת/ה מעריך האם היה שם תמונה של נשים בכלל? הרב קוק ? הגר"א? בעל ההתניא? ר' נחמן?  מי למען ה'? מה המגמה שלנו כאן?

ויצויין לשבח באהבה ובאמונה שבאמת מכיוון שהוא מבוסס בית מדרש- מקפיד על כך.

המוציא מחברו עלי הראיה..הקולה טובה

מי אוסר?
השו"ע אוסר להתבונן באצבע אשה כדי להנות.

ראיה בעלמא- מותרת.

פרסום תמונת אשה צנועה- מותרת.

(ורק לשם הדיון, הרב שמואל טל נשאל בזמנו על הקרנת סרטים שיש בהם נשים מצולמות בפני גברים שיושבים וצופים- והתיר. וגם בפרסומות לבתי הספר המקצועיים של תורת החיים היו תמונות נשים. @יזהר מוזמן לתקן אותי אם אני טועה..) 

ואני יכולה לצייר בדעתי עיתון שיצוא מבית המדרש שאני משוייכת אליו- ברור לי לחלוטין שיהיו בו תמונות נשים.

באתר של הרצוג- מטעם בית המדרש של ישיבת הגוש יש תמונות נשים.

באתר של "לב אבות" מטעם הרב אלישע אבינר יש תמונות נשים.

אבל שכחתי שאתה וטוביה ושות' יודעים הלכה יותר טוב מהנ"ל...

זה לא הנקודה.יזהר

יש תמונה של אשה ויש תמונה של אשה. וגם כשהכל צנוע בעיקרון, יש הרבה עניין של החצנה, תסרוקות, פוטושופ, זויות צילום, קומפוזיציות, תאורה, דגשים. אני לא צריך לספר לך. וכן, כמה שזה לא PC, אני מצפה שיהיה רף מקסימום בפרסומים לרמת היופי של המצולמת.

וכבר הזכירו כאן את ההחצנה הכביכול צנועה של חלק מנשות הציבור החרדי. אותו סיפור גם כאן.

זאת לא הנקודה.הקולה טובה

מעולם לא ראיתי בהלכות צניעות חילוק בין אשה יפה למכוערת או בין צעירה לזקנה.

למה? כי זה לא קשור.

יש הלכות צניעות שמיועדות לנשים. לשם עצמן.

ויש הלכות צניעות לגברים- על שמירת העיניים והמחשבה.

ויש הלכות צניעות שנכונות לשני המינים- איך להתנהג, לדבר, דרך ארץ וכו'.

מאחר ואשה לא צריכה להיות צנועה ,בשביל הגברים" אלא בשביל עצמה.

וגבר לא צריך לשמור עיניים "בשביל הנשים" אלא בשביל עצמו.

אין קשר בין רמת היופי של אשה לבין היותה צנועה או לא.

ולכן כאשר עיתון עושה כתבה על אשה- ומציג תמונה שלה, מותר לה להיות ל"ע יפה. 

ואפילו מותר לאשה יפה לא לכער את עצמה.

(בעניין הפטושופ וכו' אני גם נגד אבל בעיקר מסיבות של חיברות- ההשפעה על נשים ועל דימוי גוף היא לא בריאה. ולכן אני בעד רף מינימום של רזון וצפלוחיות בפרסום, וכן נגד פוטושופ. אבל לא בשם ההלכה אלא בשם הרצון לחברה בריאה. כאן דובר על דימוי "האשה האידאלית" אצל גבר, שוב- לא בעיה הלכתית. אלא חברתית-מוסרית. והפתרון הוא לא "אל תשימו נשים" אלא "אל תעשו פרסומות פוטושופיות")

דין "לפני עיור" בכל התורה כולהיזהר

הוא פונקציה של הסבירות לחטא עצמו. לכן, בהקשר זה, בהחלט יש הבדל בין צעירה לזקנה וכדו'.

הטענה שהלכות צניעות לנשים נועדו רק להן בפני עצמן, היא אולי נשמעת נחמד ומתקדם ופוליטיקלי קורקט, אבל היא לא נכונה.

אפשר להציג בעיתון גם אשה יפה מאוד בצורה שלא מבליטה מדי את היופי שלה. זה תלוי בבחירות של הצלם והעורך. ולא, אני לא מדבר על טשטוש של הפנים.

מי שיחפש טוב ימצא הרבה היתרים, שנועדו לציבור שזקוק להם.איל אחר

יש רבנים שמתירים דברים בגלל לחצי הציבור, כדי שאנשים רבים לא ילכו לאיבוד. זה באופן כללי.

לגבי הנושא הזה יכול להיות שרבנים התירו סרטים מאוד ספציפיים, ששם מדובר בראייה בעלמא. 

אני אישית ראיתי סרט תדמית של מוסד חינוכי לבנות, דווקא מאוד נחשב, והופיעו שם בנות ששרו. אני לא יודע מי הרב שהתיר וגם לא מעניין אותי. דבר כזה אני לא הייתי מביא לפני רב שיפסוק, אבל יש כאלה שמזמינים היתרים. זה לא לכבודו של השואל ולא של הנשאל.

בפשטות סרט תדמית למוסד לבנות נועד לבנות.יזהר

אני מסכים שראוי לכתוב אזהרה בתחילת הסרט.

אם זה נועד לבנות, שיזמינו רק אמהותאיל אחר

הבת שלי למדה בבי"ס של רשת נועם, שברוך ה' שהתעוררו לכך שבכינוסים בית ספריים לא מזמינים אבות, אם יש קטעי שירה וריקוד. זה כמובן מבורך.

אתה יושב בקהל ביום הפתוח, יחד עם עשרות רבות של אמהות ואבות, ומקרינים סרט תדמית. אתה אמור לצפות לזה? סרט תדמית הוא גם מעין תעודת זהות לביה"ס. דבר כזה מאותת להורים: אם אתם לא יכולים להכיל שירת נשים, מקומכם לא כאן. אין לי בעיה עם זה, אלא שבהקשר של האולפנא הזו הופתעתי לרעה.

אם כך, אני מסכים איתך לגמרי.יזהר

אבל זה לא היתר, אם אין איסור.הקולה טובה

טרם הבנתי מאיפה זה אסור.

או איזה רב אוסר.

הבאתי לך רשימת רבנים שהתירה, אני רוצה רב (לא חרדי) שאוסר.

אל תמציאו הלכות..

אני רוצה לראות אחד שחושב כמוני שלא חושב שאני צודקפשושון

צוחק

שוב- תביא לי פסק של רב.הקולה טובה

לא חרדי- כי אצל החרדים זו שיטה אחרת שהרבנים שלי לא הולכים לפיה.

אתה מסכים עם השיטה הזו? לך תהיה חרדי, תקרא רק עיתונים של חרדים שעושים פוטושופ לתמונות של פליטיקאים כדי לטשטש את הנשים או להעלים אותן.

לא מסכים עם "שיטות" אלא עם האמתפשושון

אם הרב מביא ראיות חזקות לדבריו

גם אם זה לא נעים, צריך לקבל את האמת ממי שאמרה...

לפי המשפט האחרון שלך (שנראה כמו איום שאני הולך לסבול בדרכי)  

נראה שבמקום להתייחס לראיות של הדברים ולאמת את מעדיפה להתייחס לנוחות...

אבל האמת תשאר אמת גם אם לא יסכימו עליה

אז היא מחכה לפסק של רב....הלליש
סבבה אבל..פשושון

כשמישהו אומר "תשאל את כולם תראה שאני צודק (חוץ מ...)" זה לא נשמע כמו חיפוש האמת

לא מסכימה.הקולה טובה
גם אם היה פה ויכוח על א"י והייתי אומרת לך לא להביא רבנים חרדיים היית אומר לי ככה?

השיטה של החרדים שונה משיטת רבותיי בתחום הזה. רבותי לא מאמינים בבריחה או בהפיכת נשים למשהו דמוני ואיום טוטאלי.
ועם כל הגבוהה גבוהה שלך טרם הבאת לי פסק שאוסר.
רבותייך צריכים להביא ראיות לדבריהם כמו כל רבפשושון

רק להגדיר מהו חרדי (לא אוהב ת'מושג הזה)פשושון

כשאומרים "חרדי" (על פי האמת) לא מתכוונים דווקא לאחד שנולד בציבור המסויים הזה... וזה לא נמדד לפי אורך הזקן..

ויותר מזה... גם לא כל ראש ישיבה הוא בר סמכא לפסוק.. (בשביל לפתוח ישיבה כיום צריך כסף ותו לא)

יש דבר שנקרא "חרד" לדבר ה'... אדם שלומד הרבה מוסר, תורה וכו' וכל מה שמעניין אותו זה "מה רצון ה'?"

אחד כזה ראוי לפסוק הלכה 

א. כי הוא בקיא בחומר 

ב. כי כל מה שמעניין אותו זה האמת

בבקשה... הרב שלמה אבינר אוסר...פשושוןאחרונה

ש: האם מותר שתהיינה תמונות נשים צנועות בעלוני שבת? 
ת: ודאי שלא. גם כך זה לא צנוע. בעלונים של חרדים אין. וכן באהבה ואמונה אין.

http://www.havabooks.co.il/sms.asp?cat=157&page=2

קצת באיחור אבל בכל זאת חשוב להביא את זה

לא מסכימה.הקולה טובה
גם אם היה פה ויכוח על א"י והייתי אומרת לך לא להביא רבנים חרדיים היית אומר לי ככה?

השיטה של החרדים שונה משיטת רבותיי בתחום הזה. רבותי לא מאמינים בבריחה או בהפיכת נשים למשהו דמוני ואיום טוטאלי.
ועם כל הגבוהה גבוהה שלך טרם הבאת לי פסק שאוסר.
טרם הבנתי. את רוצה פסק של רב שאוסר שירת נשים בפני גברים?איל אחר

לגבי תמונות של נשים מצולמות, יכול להיות שכאן זה לא מוגדר הלכתית כאיסור כמו שירת נשים. אני לא חושב שאני יודע הלכה יותר טוב מהרב טל, והייתי הולך באמת לשאול אותו מה ראו על ככה. 

למה הייתי הולך לשאול אותו? כי צפייה בפרסומת היא לא תפקוד יומיומי, כמו הליכה למכולת, שאתה עסוק בענייניך. גריית העין היא אחת ממטרות הפרסום. אתה מבין מסר דרך העין בעיקר. ועוד עקרון: המדיום הוא הוא המסר.

ואגב, פרסום לא פוטושופי הוא פרסום ללא פרסום. כשלונו ידוע מראש. 

אז יפה מאוד שיש רבנים שמתירים, אבל מי שמסתפק בשורה התחתונה הוא מי שיודע את התשובה לפני שהוא שאל. מי ששואל באמת רוצה לדעת את כל המשא ומתן שקדם לאותה שורה.

מה הקשר?!הקולה טובה
שירת נשים זו סוגיה אחת.
תמונות נשים זו סוגיה שונה לחלוטין.
מה אתה מערבב?

ואתה מוזמן לשאול את הרב טל. אשמח לשמוע גם מה הוא יענה לך.
אתה מוזמן לשאול כל רב אחר.

אני עדיין מחכה לפסק.
הבהרתי מה הקשר, ולמה תמונות בפרסומת שונות מראיה בעלמא.איל אחר

ואני לא מערבב. אני יושב בתוך עמי ואני רואה כיצד מתירים היום כך ומחר כך, ועל כולם הטענה: נו, אז מה בכך?

ויש גם כאלה שמתקדמים לכיוונים יותר חיוביים. גם שירת נשים הייתה פעם היתר גמור אצל רובנו, וגם לכך נמצאו היתרים.

אין במה שכתבתי כדי לבטל פסק כלשהו, אבל קושיא בהחלט יש.

ברוך השם, הנה מישהי שפויהפסידונית

כבר חששתי שאני אצטרך לכתוב תגובה בעצמי קורץ

***************הודעה חשובה ****************הלליש

אם ברצונכם להמשיך את הדיון הזה,

זה בתנאי!!!!תופים

שאת כל כינויי הגנאי/העלבות/הצקות וכו'-

אתם משאירים ליד המקלדת אצלכם בבית!!

מחשבשטן

אינבעיה שכל אחד יאמר את דעתו,

בצורה נחרצת/עדינה/מתוחכמת וכולי.מיקרופון

ישבעיה להשתמש בכינויים כלפי ציבורים או ניקים.

אם מישו לא הבין, או משו לא היה ברור הודעה הזו,

מוזמנים לבא להבהרות באישי,

ולא לבדוק האם הבנתם נכון ע"ג השרשורפטיש

כתבת כאן תמיכה למי שתמך בחוף מעורב?ירושליםםםםם

תקראאת השורות האחרונות של ההודעה הזו בשנית.הלליש
מקסים בעיני איך שהגעתם מכך שבגלל פרסומות יש דיעה מקובעת עלחופשיה לנפשי
אם המראה לא כמו בפרסומות, ל-האם מותר או אסור.
<צ>
לגבי הנקודה שהעלית,ד.

מ"תמונות" בעיתונות הדתית, אני גם חושב שזו בעיה - ולא דווקא בגלל שמישהו יחשוב שזה מי שהוא צריך לחפש.

אני לא יודע אם זה "תיקון" ל"סוגיית המראה החיצוני" (שבמקומו - יש לו גם כן את מקומו, בפרופורציה למה שיותר חשוב בהרבה);

אבל מצד עצמו זו אכן בעיה, אם כי ללא ספק הבנות הללו מצידן עושות זאת בתום לב.

תמונות נשים בעיתונים גם לגבריםלשם שבו ואחלמה
באמת פסול בעיני
גם אני מתפלא שלא מוחים
צריך להבין שאלה שהעיתון מיועד להם ,לא אכפת להם לראות בנותירושליםםםםם

אין כל כך מושג של שמירת העניים אצלם.

פשוט לא להכניס את העלונים האלה אצל מי שיש יראת ה' בלבבו .

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

מסכים כל כך עם ההודעה הזוארץ השוקולד

והסיומת כה מתאימה ומתבקשת

כי זה ממש משמעות מדרש חז"ל של מקור הציטוט 

בגמרא שם כתוב מפורש שחזקיהוחסדי היםאחרונה

השתדל לשאת אשה הגונה, בתו של ישעיהו, כדי שיצאו ממנו בנים כשרים.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

לדעת הרמב"ם זה לא נכוןארץ השוקולד

אחת המחלוקות בין החסידות לרמב"ם.

"הלכה ב

אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טפשי אומה"ע ורוב גולמי בני ישראל, שהקב"ה גוזר על האדם מתחלת ברייתו להיות צדיק או רשע. אין הדבר כן  אלא כל אדם ראוי לו להיות צדיק כמשה רבינו, או רשע כירבעם, או חכם או סכל, או רחמן או אכזרי, או כילי או שוע, וכן שאר כל הדעות. ואין לו מי שיכפהו, ולא גוזר עליו, ולא מי שמושכו לאחד משני הדרכים  אלא הוא מעצמו ומדעתו נוטה לאי זו דרך שירצה. הוא שירמיהו אמר: מפי עליון לא תצא הרעות והטוב כלומר: אין הבורא גוזר על האדם להיות טוב ולא להיות רע. וכיון שכן הוא  נמצא זה החוטא הוא הפסיד את עצמו, ולפיכך ראוי לו לבכות ולקונן על חטאיו ועל מה שעשה לנפשו וגמלה רעה. הוא שכתוב אחריו: מה יתאונן אדם חי וגו'? גבר על חטאיו. וחזר ואמר הואיל ורשותנו בידינו, ומדעתנו עשינו כל הרעות  ראוי לנו לחזור בתשובה ולעזוב רשענו  שהרשות עתה בידינו, הוא שכתוב אחריו: נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה'."

(הלכות תשובה, פרק ה הלכה ב, העתקתי מאתר דעת)

התכוונתי שכל אדם יכול להיות שיא הצדקות, אבלקעלעברימבאר

יש הרבה סוגים של צדקות : ת"ח, חסיד, עניו, ירא חטא, רגשן, שכלתן, הכל לפי תכונותיו של האדם.

המקובלים כמובן סוברים שלכל אדם יש סוג נשמה שונה, הרמבם סובר שלא, אבל נראה שכם יסכים שאדם ילמד במקום שליבו חפץ וינסה למקסמם את הכשרונות שלו ולא לנסות להיות מישהו אחר.

גם החסידות סוברת שעל עמי הארצות להתקדם כמה שיותר ברוחניות.

מה שרבי זושא התכוון זה שישאלו אותו בשמים למה לא מקסם ומימש ומיצה את הכשרונות הרוחניים  והייחודיות של זושא, ולא של משה רבינו. אין הכוונה להטיף לבינוניות.

וכמובן אחד המרבה והממעיט שאמרתי זה אם אדם אין לו זמן ללמוד תורה הרבה, או שתפקידו בעולם הוא לעסוק בעיקר בדברים אחרים (גם אח של הרמבם עסק בעעקר בסחורה ופחות בתורה, בהנחיית הרמבם עצמו).

כמובן אם אדם מתבטל ולא עוסק בתורה הרבה, במילא אין כאן "ובלבד שיכון ליבו לשמים" כי הרי יכל ללמוד הרבה ולא למד. סימן שהוא לא באמת מתכוון. אבל מי שרוצה ללמוד הרבה אבל רואה שתפקידו וכשרונותיו בעולם זה לעשות משהו אחר בעולם וללמוד רק שעה ביום, או שמנסה בכל המאמץ ועדיין רואה שקשה, על זה נאמר "יכוון ליבו חשמים".

בחירה חפשית היא על מעשינו. אבל לא כל אדם יכול לבחור לזכור את השס במבחן סיכה גם אם יתאמץ מאוד. וגם על קצב ההתקדמות אין לנו בחירה, כלומר גם אם מאוד ארצה לא אצליח ללמוד את כל השס תוך יום. על זה נאמר "ובלבד שיכוון ליבו" כלומר מי שרוצה ללמוד את כל השס ומתקדם בקצב שמתאים לו - נחשב כבר כאילו סיים את כל השס (בתנאי שימשיך ללמוד בהתמדה) - כי אדם נמצא איפה שהוא רוצה להיות. עיין על משמעות הרצון (ובלבד שהרצון רציני ולא רמאות) באורות התשובה ובאורות הקודש.

כמובן אם אדם "רוצה" ללמוד את כל השס אבל לא לומד למרות שיכול, אז הוא לא באמת רוצה ברצינות

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
אולי. אבל חסר לי החמודה...חסדי הים

"אוֹצָר 'נֶחְמָד' וָשֶׁמֶן בִּנְוֵה חָכָם".

בבחינת חמודה גנוזהנוגע, לא נוגע
'בְגִנְזֵי בְּרֹמִים'חסדי הים
אשריך..נוגע, לא נוגע

שתזכה בעז"ה בקרוב ממש שיתרונן ליבך בנוות ביתך ותתרונן תורתך תחת קורתך

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חייב להסכיםשפלות רוח
עם לחפש אישה יותר רגישה ממנו
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyonאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך