הבה ונראה... כן. 4 שנים, כנראה.
היא הייתה חלק בבניין החיים שלי. היא נתנה לי את היכולת לשתף דברים בחיים, לדבר על דברים. יכולת מאוד משמעותית עבורי, כי אני מאוד משתמש בה.
אני לא ממש יודע או זוכר באיזה אופן אני השפעתי עליה, אבל אני חושב שגם אני בניתי אצלה הרבה בחיים. שהייתי שם בדיוק כדי לעזור לה לעשות את המפנה בחיים. ממה שהיום הוא עבר שלילי ומודחק אצלה, להתחיל לחיות חיים בריאים ונורמליים.
אני חושב שמפגש הנשמות בינינו יצר משהו מיוחד. הרגשתי לא-אחת שהמפגש הזה יוצר בדיוק את מה שמפגש בין איש לאישה צריך ליצור. את מה שאני מצפה מהמפגש עם אשתי ליצור. ומכיוון שהרגשתי את זה ממקום עמוק, ממקום של נשמות, זה לא דבר שמשתנה. כשהיא החליטה לגמור עם זה, הרגשתי שהיא עושה שטות ו"מפסידה את הזיווג שלה", כמו שאומר הרב אבינר.
כנראה שאלו היו דמיונות, באיזושהי רמה. הרי זה לא יוצא לפועל. או שהיא לא הייתה מספיק מחוברת עמוק פנימה כ"כ כמוני עד הנשמות, ובאמת "הפסידה את הזיווג שלה". אבל זה כנראה כבר לא משנה, כי באמת נגמר. אם הפסידה – הפסידה, ואם דמיינתי – דמיינתי.
היה עמוק מאוד.
שנינו גם עשינו טעויות במהלך הקשר, שנינו גם פגענו זב"ז. אבל זה קורה בכל קשר.
היא החליטה לגמור את זה כבר מזמן. היא השתנתה, והרגישה שאני שייך לעבר השלילי שלה. אבל היא לא גמרה בצורה טובה בכלל, ולא הצלחתי לקבל את זה ולהשלים עם זה. גם לא הסבירה לי הכל, אלא הודיעה לי שנגמר, וזהו.
בסוף, חודשים אחרי שהחליטה, לא עמדתי בזה, והזמנתי שיחה.
פתחנו הכל. עברתי איתה על כל מה שהיה, כל 4 השנים האלה. מה היה לנו, מה הייתה המשמעות של זה לגבינו. זה שיחרר לי את כל המשקעים שהיו. עצם העובדה שישבנו שנינו ודיברנו, פירטנו ונכנסנו לכל מה שהיה, כשבראש עומדת ההבנה שזה כנראה רק להבין את העבר - ולא לחזור אליו - נתנה לי את היכולת לקבל ולהשלים איתו, עם העבר הזה. כי כמו שעד עכשיו בנינו קשר ביחד, אז עכשיו נפרדים ביחד. שם היא גם סיפרה לי שהיא רואה אותי בתור חלק מהעבר השלילי שלה.
ניסיתי לבחון אם יש סיכוי לחזרה. ולא. אבל הפעם סוף-סוף יכולתי להבין את זה. וסוף-סוף יכולתי להשלים עם זה, ובעצם, כמו שציינתי – בכלל, להשלים ולקבל גם את כל מה שהיה. לא שהסכמתי שזה מה שנכון עבורנו; אבל זה לגיטימי שלא להסכים, וזה בסדר גמור שהיא חושבת אחרת, ושחזרה לא רלוונטית בעיניה בגלל זה.
מקווה רק שזה ייצא באמת נכון וטוב יותר עבור שנינו.
וב"ה שסוף-סוף הסיפור הזה נגמר, אעפ"י שהתוצאה היא לא התוצאה שרציתי.
ואם היא תתחרט איכשהו ומתישהו... מקווה כבר להיות תפוס בע"ה